Welkom bij deze Nederlandse review voor Siteground. Is Siteground een goede keuze voor de hosting van jouw (WordPress-)website? Hier vind je de eerlijke mening van een ondernemer zoals jij, evenals ervaringen van anderen.

Inhoud van deze pagina:

Ik deel hier mijn ervaring van ondernemer tot ondernemer

Ik heb mijn Nederlandse websites en webshops onder andere bij TransIP, Hostgator, Siteground, Mijndomein en Versio laten hosten, maar alleen bij Siteground wilde ik tot nu toe klant blijven. Mijn ervaring deel ik nu met andere ondernemers.

Je hebt nu een review van een gemiddelde ondernemer voor je. De website waar je nu op terecht bent gekomen, is geen ‘review-website’ maar gewoon een praktijkvoorbeeld van een echte ondernemer in de trainingsindustrie die zijn ervaringen met je deelt, van ondernemer tot ondernemer.

Webhosting van SiteGround: een kritische, uitgebreide review

Ben jij al bekend met het platform SiteGround? SiteGround biedt webhosting aan, WordPress hosting en nog een heleboel meer. Het platform heeft hier inmiddels achttien jaar ervaring mee en is inmiddels eigenaar van ruim 2.800.000 domeinen. Dat zijn er een heleboel. SiteGround is een internationaal bekende partij die door heel veel bedrijven en ondernemers wordt vertrouwd. Benieuwd wat SiteGround voor jou kan betekenen? Lees ons SiteGround review.

SiteGround en onze zoektocht naar de beste hostingplatforms

Hosting is voor veel bedrijven en ondernemers een onmisbare service. Het houdt namelijk in dat je je website bij de server van een externe partij stalt, zonder dat je een eigen server hoeft te hebben. Dat maakt dat je een stuk minder hoeft te regelen en je website een heel stuk sneller draait. Kortom: er is heel wat te zeggen voor webhosting. Wij maken er zelf dan ook dankbaar gebruik van. Wie webhost partijen wil vergelijken, stuit al snel op SiteGround.

Waarom wij uitstekend in staat zijn hostingsites te reviewen

Webhosting is een dienst waar we goed bekend mee zijn en dankbaar gebruik van maken. Bovendien is SiteGround niet de eerste webhoster die we reviewer: we hebben er al talloze uitgeprobeerd en onder de loep genomen, waaronder ook verschillende Nederlandse partijen.

Het aanbod hostingplatforms onder de loep

Het mag duidelijk zijn: er zijn inmiddels heel wat hostingpartijen actief. Er is dan ook grote vraag vanuit ondernemers naar hosting en aanverwante diensten, zoals het verstrekken van domeinnamen, het bouwen van websites en webshops. Des te meer reden om kritisch te zijn: de keuze is groot, dus er is geen reden om je aan te sluiten bij een bedrijf dat slechte service levert.

Scepsis bij webhosting platforms als SiteGround

Wij zijn altijd sceptisch als we een bedrijf of platform uitproberen. Dat is geen kwade wil van onze kant, maar gezond verstand. SiteGround en andere webhosters zijn prima in staat om mooie marketingpraatjes te houden. Het is aan ons daar doorheen te prikken en naar de feiten te kijken.

Welke beloftes krijg je van webhosting platforms om de oren? Betrouwbaar of toch niet?

Wij hebben genoeg webhosting partijen beoordeeld, om te weten dat ze allemaal claimen de beste te zijn: de beste service te bieden en de meeste mensen te hebben geholpen. Op elk platform vind je tientallen positieve reviews van gebruikers (maar ja, negatieve reviews laten ze natuurlijk niet zien). Webhosting platforms zijn overtuigd van hun eigen kunnen. Ze zijn absoluut niet objectief. Dat is niet erg, want dat is precies waarom ons werk als reviewer ertoe doet.

Een webhost platform als SiteGround op deze criteria beoordeeld

SiteGround en concurrenten beoordelen wij als volgt:

 • We willen de beste service tegen de scherpste prijs

 • We willen een uitgebreid aanbod producten en diensten

 • We zijn op zoek naar flexibele abonnementen

 • We zoeken een klantenservice op niveau

 • De algemene voorwaarden moeten ook deugen

 • Het webhost platform moet voor elk soort bedrijf/onderneming te gebruiken zijn, ook leken.

SiteGround in de praktijk getest: deze onderzoeksdata zijn doorslaggevend

Wij vinden het belangrijk een platform als SiteGround in de praktijk te testen alvorens er een review over te schrijven. Zouden we dat niet doen, dan zou je ons review ook niet serieus kunnen nemen. Vandaar dat we als redactie altijd een abonnement (bij voorkeur gratis) afsluiten en actief aan de slag gaan: we bestuderen verschillende functies, plus de service.

In het kort: wat is SiteGround precies?

SiteGround is een platformwaar je terecht kunt voor webhosting. Maar het platform biedt meer aan: je kunt er ook een geheel eigen website op bouwen, aan de hand van WordPress software. Daarnaast kun je een bestaande WordPress website naar de SiteGround server verplaatsen. Bovendien biedt SiteGround diensten aan om een webshop te openen op je website.

De initiatiefnemer van SiteGround

SiteGround is opgericht door Ivo Tzenov. Hij heeft een team om zich heen verzameld van, naar eigen zeggen, “open-minded, slimme, hardwerkende en vriendelijke mensen” die uitdagingen niet uit de weg gaan. Collega’s worden zorgvuldig uitgezocht en krijgen uitgebreide training om binnen het bedrijf te passen. Het streven van SiteGround: innoveren door technologie.

Aanbod van SiteGround producten

SiteGround biedt verschillende diensten aan. Enkelen hiervan hebben we al genoemd:

 • Web hosting

 • Hosting via WordPress en WooCommerce

 • Cloud en Reseller hosting

 • Domeinnamen

 • Web Hosting voor Agencies

 • En webhosting in het Spaans (ola).

De Siteground-review: waar lette ik vooral op bij mijn websites?

Waar ik als eerste mijn ervaringen over ga delen, is de snelheid. Dit is namelijk het meest belangrijke aspect bij webhosting: waar zouden de meeste mensen als eerste meer over willen weten? Bij webhosting is snelheid een van de belangrijkste functies, dus laten we daar als eerste naar kijken…

Is dit de snelste hosting? De snelheid van Siteground bij een van mijn zware websites…

webhosting snelheid-test

Is SiteGround snel? Ja, want Siteground kost tenslotte een paar euro meer dan andere hostingproviders. In een van de volgende paragrafen gaan we in op de prijs. Voor WordPress-hosting is SiteGround in ieder geval een van de snelste hosts die er zijn en gebruikt het SSD’s, PHP 11+ en Cloudflare.

In bovenstaande screenshot kun je zien dat mijn zware website – met webshop en 800 pagina’s – op een server-responstijd van 9 tot 36 milliseconden in Europa kan rekenen. De server staat namelijk in Amsterdam. 200 milliseconden wordt al als snel gezien, dus ik zeg direct ja tegen 9 milliseconden!

Het verschil was vooral te merken toen ik mijn webshop van Mijndomein overbracht naar Siteground. Maar nogmaals, Siteground kost dan ook meer.

Hoeveel kost SiteGround? De prijzen liggen hoger: investeer in kwaliteit

Het aantal maandelijkse euro’s dat je aan Siteground betaalt, ligt een stukje hoger dan bij andere providers. 12,99, 22,99 of 34,99 per maand voor respectievelijk het StartUp, GrowBig en GoGeek-pakket. Dat is echt een stuk hoger dan bijvoorbeeld TransIP of Hostgator.

Je kunt de eerste drie jaar echter ongeveer 65% korting krijgen. De WordPress-hosting van SiteGround kost dan nog maar 3,99 per maand voor hun laagste opstartplan, 6,99 per maand voor GrowBig en 11,95 per maand voor hun GoGeek-plan. Je krijgt deze prijs voor 1-3 jaar. Daarna kun je kiezen: of weer naar een andere provider overstappen óf verlengen voor de normale prijs.

Ik ben persoonlijk het GoGeek-plan ontgroeid maar ik zit nog steeds bij Siteground, omdat ik zo tevreden ben. Ga je net als mij over de 100.000 maandelijkse bezoeken heen, terwijl je wel bij Siteground wilt blijven, dan kun je overstappen op ‘Cloud Hosting’ van Siteground.

Welke kosten maak je dus bij SiteGround?

SiteGround werkt met abonnementen waarvoor je maandelijks een vast bedrag kwijt bent:

 • Het StartUp abonnement kost je per maand 3.99 euro (afgeprijsd van 12.99 euro)

 • Het GrowBig abonnement kost 6.99 euro per maand (en is afgeprijsd van 22.99 euro per maand)

 • GoGeek is voor de echte fanatiekelingen en kost 10.79 euro per maand (afgeprijsd van 34.99 euro per maand).

Is SiteGround zijn geld echt waard?

Een belangrijk voordeel van SiteGround is dat je kunt kiezen uit meerdere abonnementen. Je kiest dus een abonnement naar wens: dat het beste aansluit bij de wensen van jouw bedrijf. Wil je opschalen of ben je hard aan het groeien? Dan kun je er altijd voor kiezen een hoger abonnement te kiezen. Overstappen is zo gebeurd. SiteGround is niet duur en de investering zeker waard.

De pakketten

Dienst 1: SiteGround Web Hosting

De meest bekende dienst van SiteGround is ongetwijfeld webhosting:

 • Speciaal gericht op bedrijven

 • Veilig en snel

 • Makkelijk een eigen website opbouwen en onderhouden

 • Inclusief webbeveiliging

 • Voor inmiddels ruim 2.800.000 domeinen gebruikt.

Dienst 2: SiteGround WordPress Hosting

WordPress wordt het vaakst gebruikt om een gehoste website op te bouwen. Dit is wat je er bij SiteGround mee kunt:

 • Snel een WordPress website opbouwen

 • Makkelijk je WordPress website overzetten naar SiteGround (via de zogenaamde “Migrator plug-in”)

 • Inclusief beveiliging en updates – WordPress blijft up-to-date

 • Krijg toegang tot de uitgebreide versie van SiteGround Optimizer.

Dienst 3: SiteGround WooCommerce Hosting

Wat haal je precies binnen als je voor WooCommerce Hosting kiest?

 • WooCommerce is voor geïnstalleerd (via plug-in)

 • De mogelijkheid elke dienst of elk product op je website te koop aan te bieden

 • Verschillende betaalmethoden en gateways

 • Verschillende transportopties (in te stellen per productsoort of regio).

Dienst 4: SiteGround Reseller Hosting

Reseller Hosting van SiteGround houdt het volgende in:

 • Je kunt website bouwen en onderhouden voor je cliënten

 • Je kunt een white-label hosting service managen

 • Bepaal welke gebruiker waar toegang toe heeft aan de hand van Cloud hosting plannen.

Dienst 5: SiteGround Cloud Hosting

Een jumpstart maken met Cloud Hosting? Dat kost je 80.00 euro per maand.

 • Je ontvangt 4 CPU Cores

 • Plus liefst 8 GB aan geheugen

 • 40 GB aan geheugen op SSD

 • 5 TB aan Data Transfer.

Dienst 6: SiteGround Cloud Hosting voor bedrijven

Speciale Cloud hosting voor bedrijven is duurder (160 euro per maand), maar ook uitgebreider:

 • Liefst 8 CPU Cores

 • 12 GB aan geheugen

 • 80 GB aan SSD ruimte

 • E 5 TB Data Transfer.

Dienst 7: SiteGround Cloud Hosting Business Plus

Hiervoor betaal je maar liefst 240 euro per maand. Wat je terugkrijgt, is een hoop:

 • 12 CPU Cores

 • 16 GB aan geheugen

 • 120 GB SSD Ruimte

 • 5 TB Data Transfer.

Dienst 8: Of kies voor Cloud Hosting Super Power

Voor het meest uitgebreide pakket betaal je 320 euro in de maand. Je krijgt:

 • 16 CPU Cores

 • 20 GB aan geheugen

 • 160 GB aan SSD ruimte

 • 5 TB Data Transfer.

Dienst 9: SiteGround Domain Names

De Domeinnaam dienst is rechttoe-rechtaan: je kiest een domeinnaam en extensie die bij je passen (denk aan .nl, .be of .com) en zet deze online. Al 2.800.000 domeinen zijn op deze manier aangemaakt.

Dienst 10: SiteGround Web Hosting for Agencies

Dit houdt in dat je met de websites van cliënten aan de slag kunt:

 • Bouw en onderhoud client websites
 • Manage ook meerdere websites tegelijkertijd.

“Useful resources” op SiteGround

 Geeft je onder meer:

 • Uitleg over hoe WordPress werkt

 • Verschillende e-books (over WordPress, WooCommerce en meer)

 • Een gids voor online webshops

 • Een gids voor kleine bedrijven

 • Een gids speciaal voor de verkoop tijdens feestdagen (en een gids voor ná feestdagen)

 • Een database met relevante begrippen

 • En de “Geek 2 English” podcast.

Onze scores voor SiteGround

 • Kwaliteit: 8. Degelijk aanbod diensten

 • Prijs: 9. Veel voordelige en uitgebreide abonnementen

 • Updates: 9.5. Zeer veel informatie beschikbaar en steeds het nieuwste van het nieuwste

 • Support: 8. Werkt prima

 • Eenvoud: 7.5. Niet het alle makkelijkste platform, maar voor veel ondernemers een oplossing

 • Functionaliteiten: 8.

Is Siteground een geschikte hostingprovider voor Nederland? Een server in Amsterdam

siteground heeft een server in amsterdam

Wist je dat de locatie van de server van jouw website erg belangrijk is voor de snelheid van je website? Als de informatie van jouw website via een lijntje de oceaan over moet, heeft dat effect op de laadtijd van een webpagina.

Wij hebben geluk in Nederland: Siteground heeft een server in Amsterdam. Als jij je gewoon via een Nederlands IP-adres aanmeldt bij Siteground, krijg je automatisch een server in Amsterdam. Dat is ook direct in te zien in je Siteground-account.

Dus hoewel Siteground een uitstekende keuze is voor Nederlandse webmaster, moet erbij gezegd worden dat het user-gedeelte voor webmasters wel gewoon in het Engels is.

Waar zijn de datacenters van SiteGround nog meer gevestigd?

De datacenters van SiteGround zijn gevestigd in Chicago, Iowa, Londen, Amsterdam en Singapore. Als je met een Nederlandse computer via Siteground bestelt, krijg je standaard een server in Amsterdam, wat voor maximale snelheid zorgt voor jouw Nederlandse websitebezoekers.

De Siteground user area

De user area van Siteground is wel in het Engels, maar het is voor iedereen te begrijpen. Je krijgt in oogopslag alle informatie te zien die je nodig hebt: je e-maildetails, cPanel om WordPress te installeren, het support-tabblad, het facturen-tabblad en bonussen zoals Cloudflare die je aan en uit kunt zetten.

Siteground + wordpress = ❤

Normaal gesproken is ‘WordPress Hosting’ een marketing-verzinsel, terwijl webhosting altijd gewoon webhosting is. Bij Siteground kan ik echter wel zeggen dat de naam ‘WordPress-hosting’ terecht is. Op WordPress.org wordt Siteground dan ook aangewezen als preferred hostingprovider.

Ze hebben namelijk allerlei extra tools voor WordPress. Zo updaten ze alles van WordPress automatisch voor je, inclusief plugins. Daarnaast kun je met alle vragen bij de support van Siteground terecht, dus ook met vragen die niks met webhosting te maken hebben maar puur over WordPress gaan. Ook de one click WordPress-installatie met automatische SSL is zo’n goed voorbeeld.

Wordt SiteGround geleverd met een gratis SSL?

Bij Siteground kun je in een speciaal menu je gratis SSL-certificaat activeren, en hoewel dit tegenwoordig niet zo bijzonder meer is, worden alle SiteGround-pakketten geleverd met een gratis SSL van Let’s Encrypt. Installatie gaat automatisch, zonder technische kennis.

Hoe loopt Siteground technisch voorop?

Siteground staat bekend om zijn snelheid en technische voorsprong op andere hostingproviders. Tegenwoordig heeft Siteground weer een heleboel andere technische snufjes, zoals de allernieuwste php-versie, SSD op alle pakketten, HTTP/2 voor sneller laden, een goede cacher en NGINX voor snelle server-snelheid.

Meer ervaringen met Siteground: Uitzonderlijke Trustpilot-score

siteground ervaringen

Het is voor ieder bedrijf moeilijk om een hoge Trustpilot af te dwingen en die donkergroene vijf sterren te zien verschijnen. Trustpilot heeft het gewoon geflikt en dat geeft mij niet alleen een bevestiging over de kwaliteit van Siteground – ik had het ook gewoon verwacht. Siteground is namelijk een van de weinige bedrijven die overdelivert.

Hoe installeer je WordPress op SiteGround?

Om WordPress op SiteGround te installeren, ga je naar je SiteGround dashboard, oftewel user area. Vervolgens moet je op cPanel klikken om bij de installatie-tools te komen. De automatische WordPress Installer – via Softalicious – zal een van de eerste opties zijn.

Hoe vraag je een gratis website-overdracht aan?

Je hoeft de verhuizing van je website niet zelf te regelen. Voor een paar tientjes doet Siteground-support dit handmatig voor jou. Om een website transfer aan te vragen, log je in op je SiteGround-account en open je een support-ticket. Daar zie je een optie om een website-transfer aan te vragen. Heb je een GrowBig of GoGeek-pakket, dan is dit gratis.

Voor we naar ons eindoordeel gaan: bekijk ook eerst onze video-review over Siteground

Voor- en nadelen van Siteground webhosting op een rij

SiteGround is een solide host met indrukwekkende functies, uitstekende prestaties en consistent hoge snelheden. Met een mooie introductieprijs, uitstekende service en eigen functies is het een prima optie voor als je een webhost zoekt. Het bedrijf werd opgericht door een paar vrienden die in 2004 vanuit hun studentenkamers in Bulgarije werkten. Tegenwoordig heeft SiteGround datacenters in 6 landen, bedient meer dan 2.000.000 domeinen wereldwijd en heeft meer dan 500 (en groeiende) mensen in dienst. Een grote jongen dus maar jij wil natuurlijk weten wat de plus- en minpunten zijn voor als je ze als hostingpartij wil gebruiken. Wij zetten het even voor jou op een rijtje.

Voordelen

✔️ Je betaalt wat euro’s extra – en daarvoor krijg je zekerheid, gemoedsrust en kwaliteit terug ten opzichte van een budgethosting.

✔️ Siteground wordt niet alleen door ondernemers als wij aanbevolen, maar ook door WordPress zelf en door WordPress-giganten als Woocommerce en Yoast.

✔️ SiteGround kan jouw site tot 4x sneller laden – en daar draait het tegenwoordig om als je jouw klanten snel wilt bedienen met je site.

✔️ Ze hebben prima en snelle serverreactietijden over de hele wereld en dat is ideaal voor als je met jouw website een internationale markt bedient.

✔️ SiteGround is een beheerde WordPress-host en de perfecte keuze als je gewende bent om dat platform te gebruiken.

✔️ Een degelijke klantondersteuning die werkt en 24 uur per dag beschikbaar is.

✔️ Een gebruiksvriendelijk aangepast dashboard en handige tools die je echt ondersteunen, zoals de WordPress-Starter, -Optimiser en -Migrator.

✔️ Een mooie korting op de Introductieprijs waardoor je ook nog eens geld bespaart.

Nadelen

❌ Siteground had vroeger nóg betere klant-support. De laatste maanden zien we dat ons wel eens tijdelijk toegang tot de chat ontzegd wordt. Pas na aandringen konden we erbij.

❌ Ze hanteren een hogere prijs voor de verlenging dus hou daar rekening mee.

Onze ervaringen met SiteGround en de bijkomstige resultaten

Onze persoonlijke ervaringen met SiteGround zijn alles behalve slecht. We vinden het platform overwegend prettig in gebruik. Het platform is rechttoe en rechtaan: je vindt wat je hebben moet en kunt direct de functie, dienst of tool toepassen die je in je website wilt verwerken.

Wat maakt dat SiteGround op de concurrentie wellicht een streepje voor heeft?

SiteGround is een uitgebreid platform dat veel verschillende diensten aanbiedt, waar elk soort onderneming of bedrijf baat bij heeft. Daarnaast wordt SiteGround gerund door een gedreven en hardwerkend team dat service in een hoog vaandeel heeft staan. SiteGround rekent bovendien niet al te hoge kosten en is ook voor kleinere ondernemingen een uitkomst.

Een expert bespreekt SiteGround uitgebreid

De expert die wij naar SiteGround hebben laten kijken, meldt dat SiteGround in geen enkel opzicht onderdoet voor de concurrentie. Je vindt hier de diensten die je als online bedrijf nodig hebt.

De supportafdeling van SiteGround onder de loep

Het fijne van SiteGround is dat je 24/7 contact kunt opnemen. Je kunt zowel als nieuwe als trouwe klant terecht. Hiervoor moet je je wel eerst inloggen. Bellen is ook mogelijk en onderscheidt zich door de extreem snelle reactietijden. In maar liefst 90% van de gevallen wordt het probleem bij het eerste contact – via chat of telefonisch – al voor je opgelost.

Voor wie is SiteGround geschikt?

SiteGround is er voor ondernemers: groot én klein. Je kunt hier terecht als je een site wilt bouwen met WordPress of WooCommerce, een bestaande site wilt laten hosten of een webshop wil openen.

Updates: het nieuwste van SiteGround terugvinden

SiteGround biedt veel extra diensten aan, waaronder Business Tips, verschillende e-boeken en andere documenten met informatie, een blog en podcast. Als er iets staat te veranderen op SiteGround lees je hier het eerst. Het platform spant zich in zoveel mogelijk informatie te bieden.

Reviews van SiteGround: dit is er al over het bedrijf geschreven

Websitesetup.orgDe redactie raadt SiteGround aan: “Yes, we do”. Siteground presteert al meerdere jaren op rij erg goed. Je hebt zelden last van storingen of iets dergelijk. De gehoste website hebben een goede snelheid, plus je krijgt gratis SSL-beveiliging bij je abonnementen. Ook zijn de prijzen erg competitief.
Trustpilot.comOver SiteGround zijn op Trustpilot.com inmiddels meer dan 10.000 reviews gespreken. De signalen zijn extreem hoopvol: SiteGround krijgt een gemiddelde score van 4.7 uit 5. Maar liefst 92% (!) van alle reviewers heeft SiteGround 5 uit 5 sterren gegeven.
Hostingwijzer.nlSiteGround krijgt een 8.7 uit 10 van de reviewer. De kwaliteit deugt, evenals de functionaliteiten. Voordelen zijn de unieke security en caching plugins. Het feit dat SiteGround een Nederlands datacenter heeft, draagt bij aan snelheid van het netwerk. De focus ligt op gemak en snelheid.
Tooltester.comSiteGround biedt een uitstekende klantenservice. De laadsnelheid is ontzettend hoog en waar concurrenten falen, biedt Siteground de service die je als klant nodig hebt. Siteground zit ver boven het gemiddelde.
Digital.comDigital.com geeft SiteGround vier uit vijf sterren, op basis van gebruikers reviews, prijs en functionaliteiten. Siteground blinkt uit in alle belangrijkste aspecten van webhosting en is geschikt voor zowel nieuwkomers als professionals. Het platform is efficiënt, snel, biedt vlekkeloze service, hoogwaardige beveiligingsfeatures en meer.

Alternatieve keuzes voor SiteGround

Beste algemene keuzeVersio – Versio is één van Nederlands beste platforms op het gebied van webhosting en domeinnamen.
Onze persoonlijke favorietKinsta Webhosting – ook Kinsta is een naam waar we erg over te spreken zijn. Je krijgt hier kwaliteit en goede service.
Beste budgetoptieJouwWeb – webhosting voor de scherpste prijzen vind je bij JouwWeb.

FAQ: veel gestelde vragen over SiteGround

 • Is met iDeal betalen op SiteGround mogelijk?

Jazeker. Enige tijd was dit niet het geval, maar inmiddels kan het weer.

 • Hoe kom je in het controlepaneel van het platform terecht?

Ben je bij Siteground ingelogd via de speciale login pagina? Kies dan voor de website in kwestie en de sitetools die je nodig hebt. Zo kom je uit bij de instellingen van je eigen website.

 • Waar bevindt de support chat zich?

Je vindt deze bij het vraagteken rechtsboven in beeld. Vervolgens zal een uitklapscherm verschijnen. Kies “View Helpcenter” en vervolgens “Contact Us”. Heb je een vraag? Maak dan een ticket aan. Je komt uit bij de live chat en zult in korte tijd geholpen worden.

 • Is het mogelijk je website naar SiteGround te verhuizen?

Jazeker. Dit kan zelfs op meerdere manieren: een WordPress website verhuis je via de SG Migrator tool. Mocht je ondersteuning willen? Dan kan je een SiteGround expert hiervoor inschakelen.

Ervaringen en reviews over Siteground van andere recensenten

RecensentSamenvatting van de review
Website Tool TesterDeze gebruiker heeft al jaren SiteGround en is erg te spreken over de service. De laadsnelheid is een van de snelsten bij shared hosting. Bij vragen reageren ze snel en vriendelijk met de juiste hulp. De technologie is ook beter.
PC MagDeze bron is enthousiast over de vele gratis extra’s die in de prijs inbegrepen zijn. Je kunt ook zelf je serverlocatie kiezen. Ook hier is men vol lof over de klantenservice. Mindere punten die genoemd worden, zijn de relatief lage opslagcapaciteit en een gebrek aan server opties.
Digital.comDe nadelen volgens deze review zijn de Linux servers en het ontbreken van advertentie credits voor de gebruikers. Snelheid, veiligheid en klantenservice zijn echter dik in orde. Ander pluspunten zijn gratis dagelijkse back-ups en de makkelijk te installeren, gratis installaties.
WP BeginnerBij deze bron scoort SiteGround 5 van 5 sterren. Het is betrouwbaar en snel en er zijn verschillende pakketten met bijbehorende prijzen. Ook deze reviewer is weer uiterst tevreden met de klantenservice.
WP CrafterDeze bron deelt maximaal 10 sterren uit en gebruiksgemak scoort 10 van 10, prijs/kwaliteit scoort 10 van 10 en klantenservice scoort 8 van 10. Over de service zegt de reviewer dat het zeker beter is dan andere aanbieders op de markt, maar dat er soms toch wat issues zijn.
TrustpilotHier scoort SiteGround met meer dan 8000 reviews een 4,7 van 5 sterren. Ook hier is bijna iedereen enthousiast over de klantenservice. Wat iemand mist is het draaien van een back-up van e-mails. Soms heeft iemand extra betaald voor het draaien van een back-up, wat eigenlijk gratis zou moeten zijn.
Host AdviceHier scoort SiteGround 9,7 van 10 sterren. Het enige aspect dat de score iets omlaag haalt, is de prijs. Positief is dat je 24/7 hulp kunt krijgen bij problemen. Een reviewer ervaart problemen bij de updates die SiteGround zelf doet. De website werkt dan niet meer.
Who Is Hosting This98% van de reviewers is tevreden over SiteGround. Servers zijn snel, klantenservice is goed en er is veel bronmateriaal. De minpunten die worden aangekaart zijn: geen gratis domeinnaam en geen dedicated servers.

Conclusie: Is dit de beste hostingprovider? Dit is geen lukrake, eenzijdige review over Siteground

Yoast-on-Twitter-We-just-switched-to-Siteground
SiteGround-Recommended-WordPress-Host

Dit is niet zomaar een positieve review waarin ik in mijn eentje de horlepiep dans. Ook diverse andere grote partijen omarmen Siteground – en dat zijn niet de minsten. Zo heeft het grote Yoast voor Siteground gekozen én staat Siteground op WordPress.org als preferred hostingprovider.

En bovendien, als ik een ‘gewoon goede’ ervaring zou hebben, dan had ik niet de moeite gedaan om er een speciale review over te schrijven – en daar sta ik dus niet alleen in.

Beginnen met Siteground

Klik hier om een overzicht te bekijken met de pakketten van Siteground. Hieronder heb ik de stappen voor je neergezet om aan de slag te gaan met deze hostingprovider:

Stap 1: Kies een Hosting Plan

Siteground prijzen

SiteGround heeft drie plans – zoals dat in het Engels heet – en iedereen kan zich voor elk van deze plans aanmelden met een grote korting via deze link.

 • Het StartUp plan is perfect voor mensen met één website.
 • Het GrowBig plan biedt veel waarde voor het extra geld dat het kost, dankzij de optie voor meerdere websites en de SuperCacher die de website-snelheid sterk verbetert.
 • Het GoGeek plan is perfect voor mensen met e-commerce en grotere sites, of voor wie meer geeky ontwikkeling nodig heeft, zoals meer server resources en GIT-integratie.

Stap 2: Kies een domeinnaam

stap-2

Klanten kunnen ervoor kiezen om een nieuw domein te kopen, of om zich aan te melden bij een bestaand domein. Als je al een bestaand domein hebt, dan is dat bijvoorbeeld een domein dat je bij TransIP hebt geregistreerd. Ook Siteground biedt een breed scala aan domeinextensies tegen geweldige prijzen.

Stap 3: Beoordeel en voltooi de bestelling

stap-3

In tegenstelling tot veel andere hostingproviders is de geadverteerde korting van Siteground van toepassing op de complete eerste periode die tijdens het aanmeldingsproces wordt gekozen. Dit geldt bijvoorbeeld niet bij TransIP, waar de actieprijs alleen voor de eerste maand geldt.

Onze review samengevat

ReviewSiteground Webhosting
SamenvattingOns oordeel over Siteground is simpel na jaren Siteground-klant te zijn: het kost een aantal euro’s meer dan de budgetoplossingen, maar daar krijg je ongelooflijk veel zekerheid en kwaliteit voor terug. In onze beleving is dit de beste keuze voor iedereen die gedegen wil groeien met z’n website.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!