Welkom bij deze Nederlandse review voor Siteground. Is Siteground een goede keuze voor de hosting van jouw (WordPress-)website? Hier vind je de eerlijke mening van een ondernemer zoals jij, evenals ervaringen van anderen.

Ik deel hier mijn ervaring van ondernemer tot ondernemer

Ik heb mijn websites en webshops onder andere bij TransIP, Hostgator, Siteground, Mijndomein en Versio laten hosten, maar alleen bij Siteground wilde ik tot nu toe klant blijven. Mijn ervaring deel ik nu met andere ondernemers.

Je hebt nu een review van een gemiddelde ondernemer voor je. De website waar je nu op terecht bent gekomen, is geen ‘review-website’ maar gewoon een praktijkvoorbeeld van een echte ondernemer in de trainingsindustrie die zijn ervaringen met je deelt, van ondernemer tot ondernemer.

De Siteground-review: waar lette ik vooral op bij mijn websites?

Waar zouden de meeste mensen als eerste meer over willen weten? Bij webhosting is snelheid een van de belangrijkste functies, dus laten we daar als eerste naar kijken…

Is dit de snelste hosting? De snelheid van Siteground…

webhosting snelheid-test

Is SiteGround snel? Ja, want Siteground kost tenslotte een paar euro meer dan andere hostingproviders. In een van de volgende paragrafen gaan we in op de prijs. Voor WordPress-hosting is SiteGround in ieder geval een van de snelste hosts die er zijn en gebruikt het SSD’s, PHP 11+ en Cloudflare.

In bovenstaande screenshot kun je zien dat mijn zware website – met webshop en 700 pagina’s – op een server-responstijd van 9 tot 36 milliseconden in Europa kan rekenen. De server staat namelijk in Amsterdam. 200 milliseconden wordt al als snel gezien, dus ik zeg direct ja tegen 9 milliseconden!

Het verschil was vooral te merken toen ik mijn webshop van Mijndomein overbracht naar Siteground. Maar nogmaals, Siteground kost dan ook meer.

Hoeveel kost SiteGround? De prijzen liggen hoger: investeer in kwaliteit

Het aantal maandelijkse euro’s dat je aan Siteground betaalt, ligt een stukje hoger dan bij andere providers. 9,95, 17,95 of 29,95 per maand voor respectievelijk het StartUp, GrowBig en GoGeek-pakket. Dat is echt een stuk hoger dan bijvoorbeeld TransIP of Hostgator.

Je kunt de eerste drie jaar echter ongeveer 65% korting krijgen. De WordPress-hosting van SiteGround kost dan nog maar 3,95 per maand voor hun laagste opstartplan, 6,45 per maand voor GrowBig en 11,95 per maand voor hun GoGeek-plan. Je krijgt deze prijs voor 1-3 jaar. Daarna kun je kiezen: of weer naar een andere provider overstappen óf verlengen voor de normale prijs.

Ik ben persoonlijk het GoGeek-plan ontgroeid maar ik zit nog steeds bij Siteground, omdat ik zo tevreden ben. Ga je net als mij over de 100.000 maandelijkse bezoeken heen, terwijl je wel bij Siteground wilt blijven, dan kun je overstappen op ‘Cloud Hosting’ van Siteground.

Is Siteground een geschikte hostingprovider voor Nederland? Een server in Amsterdam

siteground heeft een server in amsterdam

Wist je dat de locatie van de server van jouw website erg belangrijk is voor de snelheid van je website? Als de informatie van jouw website via een lijntje de oceaan over moet, heeft dat effect op de laadtijd van een webpagina.

Wij hebben geluk in Nederland: Siteground heeft een server in Amsterdam. Als jij je gewoon via een Nederlands IP-adres aanmeldt bij Siteground, krijg je automatisch een server in Amsterdam. Dat is ook direct in te zien in je Siteground-account.

Dus hoewel Siteground een uitstekende keuze is voor Nederlandse webmaster, moet erbij gezegd worden dat het user-gedeelte voor webmasters wel gewoon in het Engels is.

Waar zijn de datacenters van SiteGround nog meer gevestigd?

De datacenters van SiteGround zijn gevestigd in Chicago, Iowa, Londen, Amsterdam en Singapore. Als je met een Nederlandse computer via Siteground bestelt, krijg je standaard een server in Amsterdam, wat voor maximale snelheid zorgt voor jouw Nederlandse websitebezoekers.

De Siteground user area

siteground user area

De user area van Siteground is wel in het Engels, maar het is voor iedereen te begrijpen. Je krijgt in oogopslag alle informatie te zien die je nodig hebt: je e-maildetails, cPanel om WordPress te installeren, het support-tabblad, het facturen-tabblad en bonussen zoals Cloudflare die je aan en uit kunt zetten.

Siteground + wordpress = ❤

Normaal gesproken is ‘WordPress Hosting’ een marketing-verzinsel, terwijl webhosting altijd gewoon webhosting is. Bij Siteground kan ik echter wel zeggen dat de naam ‘WordPress-hosting’ terecht is. Op WordPress.org wordt Siteground dan ook aangewezen als preferred hostingprovider.

Ze hebben namelijk allerlei extra tools voor WordPress. Zo updaten ze alles van WordPress automatisch voor je, inclusief plugins. Daarnaast kun je met alle vragen bij de support van Siteground terecht, dus ook met vragen die niks met webhosting te maken hebben maar puur over WordPress gaan. Ook de one click WordPress-installatie met automatische SSL is zo’n goed voorbeeld.

Wordt SiteGround geleverd met een gratis SSL?

Bij Siteground kun je in een speciaal menu je gratis SSL-certificaat activeren, en hoewel dit tegenwoordig niet zo bijzonder meer is, worden alle SiteGround-pakketten geleverd met een gratis SSL van Let’s Encrypt. Installatie gaat automatisch, zonder technische kennis.

Hoe loopt Siteground technisch voorop?

Siteground staat bekend om zijn snelheid en technische voorsprong op andere hostingproviders. Tegenwoordig heeft Siteground weer een heleboel andere technische snufjes, zoals de allernieuwste php-versie, SSD op alle pakketten, HTTP/2 voor sneller laden, een goede cacher en NGINX voor snelle server-snelheid.

Meer ervaringen met Siteground: Uitzonderlijke Trustpilot-score

siteground ervaringen

Het is voor ieder bedrijf moeilijk om een hoge Trustpilot af te dwingen en die donkergroene vijf sterren te zien verschijnen. Trustpilot heeft het gewoon geflikt en dat geeft mij niet alleen een bevestiging over de kwaliteit van Siteground – ik had het ook gewoon verwacht. Siteground is namelijk een van de weinige bedrijven die overdelivert.

Hoe installeer je WordPress op SiteGround?

Om WordPress op SiteGround te installeren, ga je naar je SiteGround dashboard, oftewel user area. Vervolgens moet je op cPanel klikken om bij de installatie-tools te komen. De automatische WordPress Installer – via Softalicious – zal een van de eerste opties zijn.

Hoe vraag je een gratis website-overdracht aan?

Je hoeft de verhuizing van je website niet zelf te regelen. Voor een paar tientjes doet Siteground-support dit handmatig voor jou. Om een website transfer aan te vragen, log je in op je SiteGround-account en open je een support-ticket. Daar zie je een optie om een website-transfer aan te vragen. Heb je een GrowBig of GoGeek-pakket, dan is dit gratis.

Conclusie: Is dit de beste hostingprovider? Dit is geen lukrake, eenzijdige review over Siteground

Yoast-on-Twitter-We-just-switched-to-Siteground
SiteGround-Recommended-WordPress-Host

Dit is niet zomaar een positieve review waarin ik in mijn eentje de horlepiep dans. Ook diverse andere grote partijen omarmen Siteground – en dat zijn niet de minsten. Zo heeft het grote Yoast voor Siteground gekozen én staat Siteground op WordPress.org als preferred hostingprovider.

En bovendien, als ik een ‘gewoon goede’ ervaring zou hebben, dan had ik niet de moeite gedaan om er een speciale review over te schrijven – en daar sta ik dus niet alleen in.

Mijn video-review over Siteground

Beginnen met Siteground

Klik hier om een overzicht te bekijken met de pakketten van Siteground. Hieronder heb ik de stappen voor je neergezet om aan de slag te gaan met deze hostingprovider:

Stap 1: Kies een Hosting Plan

sitegrround-stap-1-om-je-aan-te-melden

SiteGround heeft drie plans – zoals dat in het Engels heet – en iedereen kan zich voor elk van deze plans aanmelden met een grote korting via deze link.

  • Het StartUp plan is perfect voor mensen met één website.
  • Het GrowBig plan biedt veel waarde voor het extra geld dat het kost, dankzij de optie voor meerdere websites en de SuperCacher die de website-snelheid sterk verbetert.
  • Het GoGeek plan is perfect voor mensen met e-commerce en grotere sites, of voor wie meer geeky ontwikkeling nodig heeft, zoals meer server resources en GIT-integratie.

Stap 2: Kies een domeinnaam

stap-2

Klanten kunnen ervoor kiezen om een nieuw domein te kopen, of om zich aan te melden bij een bestaand domein. Als je al een bestaand domein hebt, dan is dat bijvoorbeeld een domein dat je bij TransIP hebt geregistreerd. Ook Siteground biedt een breed scala aan domeinextensies tegen geweldige prijzen.

Stap 3: Beoordeel en voltooi de bestelling

stap-3

In tegenstelling tot veel andere hostingproviders is de geadverteerde korting van Siteground van toepassing op de complete eerste periode die tijdens het aanmeldingsproces wordt gekozen. Dit geldt bijvoorbeeld niet bij TransIP, waar de actieprijs alleen voor de eerste maand geldt.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...