Welkom bij deze Nederlandse review voor Siteground. Is Siteground een goede keuze voor de hosting van jouw (WordPress-)website? Hier vind je de eerlijke mening van een ondernemer zoals jij, evenals ervaringen van anderen.

Ik deel hier mijn ervaring van ondernemer tot ondernemer

Ik heb mijn Nederlandse websites en webshops onder andere bij TransIP, Hostgator, Siteground, Mijndomein en Versio laten hosten, maar alleen bij Siteground wilde ik tot nu toe klant blijven. Mijn ervaring deel ik nu met andere ondernemers.

Je hebt nu een review van een gemiddelde ondernemer voor je. De website waar je nu op terecht bent gekomen, is geen ‘review-website’ maar gewoon een praktijkvoorbeeld van een echte ondernemer in de trainingsindustrie die zijn ervaringen met je deelt, van ondernemer tot ondernemer.

De Siteground-review: waar lette ik vooral op bij mijn websites?

Waar ik als eerste mijn ervaringen over ga delen, is de snelheid. Dit is namelijk het meest belangrijke aspect bij webhosting: waar zouden de meeste mensen als eerste meer over willen weten? Bij webhosting is snelheid een van de belangrijkste functies, dus laten we daar als eerste naar kijken…

Is dit de snelste hosting? De snelheid van Siteground bij een van mijn zware websites…

webhosting snelheid-test

Is SiteGround snel? Ja, want Siteground kost tenslotte een paar euro meer dan andere hostingproviders. In een van de volgende paragrafen gaan we in op de prijs. Voor WordPress-hosting is SiteGround in ieder geval een van de snelste hosts die er zijn en gebruikt het SSD’s, PHP 11+ en Cloudflare.

In bovenstaande screenshot kun je zien dat mijn zware website – met webshop en 800 pagina’s – op een server-responstijd van 9 tot 36 milliseconden in Europa kan rekenen. De server staat namelijk in Amsterdam. 200 milliseconden wordt al als snel gezien, dus ik zeg direct ja tegen 9 milliseconden!

Het verschil was vooral te merken toen ik mijn webshop van Mijndomein overbracht naar Siteground. Maar nogmaals, Siteground kost dan ook meer.

Hoeveel kost SiteGround? De prijzen liggen hoger: investeer in kwaliteit

Het aantal maandelijkse euro’s dat je aan Siteground betaalt, ligt een stukje hoger dan bij andere providers. 9,95, 17,95 of 29,95 per maand voor respectievelijk het StartUp, GrowBig en GoGeek-pakket. Dat is echt een stuk hoger dan bijvoorbeeld TransIP of Hostgator.

Je kunt de eerste drie jaar echter ongeveer 65% korting krijgen. De WordPress-hosting van SiteGround kost dan nog maar 3,95 per maand voor hun laagste opstartplan, 6,45 per maand voor GrowBig en 11,95 per maand voor hun GoGeek-plan. Je krijgt deze prijs voor 1-3 jaar. Daarna kun je kiezen: of weer naar een andere provider overstappen óf verlengen voor de normale prijs.

Ik ben persoonlijk het GoGeek-plan ontgroeid maar ik zit nog steeds bij Siteground, omdat ik zo tevreden ben. Ga je net als mij over de 100.000 maandelijkse bezoeken heen, terwijl je wel bij Siteground wilt blijven, dan kun je overstappen op ‘Cloud Hosting’ van Siteground.

Is Siteground een geschikte hostingprovider voor Nederland? Een server in Amsterdam

siteground heeft een server in amsterdam

Wist je dat de locatie van de server van jouw website erg belangrijk is voor de snelheid van je website? Als de informatie van jouw website via een lijntje de oceaan over moet, heeft dat effect op de laadtijd van een webpagina.

Wij hebben geluk in Nederland: Siteground heeft een server in Amsterdam. Als jij je gewoon via een Nederlands IP-adres aanmeldt bij Siteground, krijg je automatisch een server in Amsterdam. Dat is ook direct in te zien in je Siteground-account.

Dus hoewel Siteground een uitstekende keuze is voor Nederlandse webmaster, moet erbij gezegd worden dat het user-gedeelte voor webmasters wel gewoon in het Engels is.

Waar zijn de datacenters van SiteGround nog meer gevestigd?

De datacenters van SiteGround zijn gevestigd in Chicago, Iowa, Londen, Amsterdam en Singapore. Als je met een Nederlandse computer via Siteground bestelt, krijg je standaard een server in Amsterdam, wat voor maximale snelheid zorgt voor jouw Nederlandse websitebezoekers.

De Siteground user area

De user area van Siteground is wel in het Engels, maar het is voor iedereen te begrijpen. Je krijgt in oogopslag alle informatie te zien die je nodig hebt: je e-maildetails, cPanel om WordPress te installeren, het support-tabblad, het facturen-tabblad en bonussen zoals Cloudflare die je aan en uit kunt zetten.

Siteground + wordpress = ❤

Normaal gesproken is ‘WordPress Hosting’ een marketing-verzinsel, terwijl webhosting altijd gewoon webhosting is. Bij Siteground kan ik echter wel zeggen dat de naam ‘WordPress-hosting’ terecht is. Op WordPress.org wordt Siteground dan ook aangewezen als preferred hostingprovider.

Ze hebben namelijk allerlei extra tools voor WordPress. Zo updaten ze alles van WordPress automatisch voor je, inclusief plugins. Daarnaast kun je met alle vragen bij de support van Siteground terecht, dus ook met vragen die niks met webhosting te maken hebben maar puur over WordPress gaan. Ook de one click WordPress-installatie met automatische SSL is zo’n goed voorbeeld.

Wordt SiteGround geleverd met een gratis SSL?

Bij Siteground kun je in een speciaal menu je gratis SSL-certificaat activeren, en hoewel dit tegenwoordig niet zo bijzonder meer is, worden alle SiteGround-pakketten geleverd met een gratis SSL van Let’s Encrypt. Installatie gaat automatisch, zonder technische kennis.

Hoe loopt Siteground technisch voorop?

Siteground staat bekend om zijn snelheid en technische voorsprong op andere hostingproviders. Tegenwoordig heeft Siteground weer een heleboel andere technische snufjes, zoals de allernieuwste php-versie, SSD op alle pakketten, HTTP/2 voor sneller laden, een goede cacher en NGINX voor snelle server-snelheid.

Meer ervaringen met Siteground: Uitzonderlijke Trustpilot-score

siteground ervaringen

Het is voor ieder bedrijf moeilijk om een hoge Trustpilot af te dwingen en die donkergroene vijf sterren te zien verschijnen. Trustpilot heeft het gewoon geflikt en dat geeft mij niet alleen een bevestiging over de kwaliteit van Siteground – ik had het ook gewoon verwacht. Siteground is namelijk een van de weinige bedrijven die overdelivert.

Hoe installeer je WordPress op SiteGround?

Om WordPress op SiteGround te installeren, ga je naar je SiteGround dashboard, oftewel user area. Vervolgens moet je op cPanel klikken om bij de installatie-tools te komen. De automatische WordPress Installer – via Softalicious – zal een van de eerste opties zijn.

Hoe vraag je een gratis website-overdracht aan?

Je hoeft de verhuizing van je website niet zelf te regelen. Voor een paar tientjes doet Siteground-support dit handmatig voor jou. Om een website transfer aan te vragen, log je in op je SiteGround-account en open je een support-ticket. Daar zie je een optie om een website-transfer aan te vragen. Heb je een GrowBig of GoGeek-pakket, dan is dit gratis.

Voor we naar ons eindoordeel gaan: bekijk ook eerst onze video-review over Siteground

Voor- en nadelen van Siteground webhosting op een rij

SiteGround is een solide host met indrukwekkende functies, uitstekende prestaties en consistent hoge snelheden. Met een mooie introductieprijs, uitstekende service en eigen functies is het een prima optie voor als je een webhost zoekt. Het bedrijf werd opgericht door een paar vrienden die in 2004 vanuit hun studentenkamers in Bulgarije werkten. Tegenwoordig heeft SiteGround datacenters in 6 landen, bedient meer dan 2.000.000 domeinen wereldwijd en heeft meer dan 500 (en groeiende) mensen in dienst. Een grote jongen dus maar jij wil natuurlijk weten wat de plus- en minpunten zijn voor als je ze als hostingpartij wil gebruiken. Wij zetten het even voor jou op een rijtje.

Voordelen

✔️ Je betaalt wat euro’s extra – en daarvoor krijg je zekerheid, gemoedsrust en kwaliteit terug ten opzichte van een budgethosting.

✔️ Siteground wordt niet alleen door ondernemers als wij aanbevolen, maar ook door WordPress zelf en door WordPress-giganten als Woocommerce en Yoast.

✔️ SiteGround kan jouw site tot 4x sneller laden – en daar draait het tegenwoordig om als je jouw klanten snel wilt bedienen met je site.

✔️ Ze hebben prima en snelle serverreactietijden over de hele wereld en dat is ideaal voor als je met jouw website een internationale markt bedient.

✔️ SiteGround is een beheerde WordPress-host en de perfecte keuze als je gewende bent om dat platform te gebruiken.

✔️ Een degelijke klantondersteuning die werkt en 24 uur per dag beschikbaar is.

✔️ Een gebruiksvriendelijk aangepast dashboard en handige tools die je echt ondersteunen, zoals de WordPress-Starter, -Optimiser en -Migrator.

✔️ Een mooie korting op de Introductieprijs waardoor je ook nog eens geld bespaart.

Nadelen

❌ Siteground had vroeger nóg betere klant-support. De laatste maanden zien we dat ons wel eens tijdelijk toegang tot de chat ontzegd wordt. Pas na aandringen konden we erbij.

❌ Ze hanteren een hogere prijs voor de verlenging dus hou daar rekening mee.

Ervaringen en reviews over Siteground van andere recensenten

RecensentSamenvatting van de review
Website Tool TesterDeze gebruiker heeft al jaren SiteGround en is erg te spreken over de service. De laadsnelheid is een van de snelsten bij shared hosting. Bij vragen reageren ze snel en vriendelijk met de juiste hulp. De technologie is ook beter.
PC MagDeze bron is enthousiast over de vele gratis extra’s die in de prijs inbegrepen zijn. Je kunt ook zelf je serverlocatie kiezen. Ook hier is men vol lof over de klantenservice. Mindere punten die genoemd worden, zijn de relatief lage opslagcapaciteit en een gebrek aan server opties.
Digital.comDe nadelen volgens deze review zijn de Linux servers en het ontbreken van advertentie credits voor de gebruikers. Snelheid, veiligheid en klantenservice zijn echter dik in orde. Ander pluspunten zijn gratis dagelijkse back-ups en de makkelijk te installeren, gratis installaties.
WP BeginnerBij deze bron scoort SiteGround 5 van 5 sterren. Het is betrouwbaar en snel en er zijn verschillende pakketten met bijbehorende prijzen. Ook deze reviewer is weer uiterst tevreden met de klantenservice.
WP CrafterDeze bron deelt maximaal 10 sterren uit en gebruiksgemak scoort 10 van 10, prijs/kwaliteit scoort 10 van 10 en klantenservice scoort 8 van 10. Over de service zegt de reviewer dat het zeker beter is dan andere aanbieders op de markt, maar dat er soms toch wat issues zijn.
TrustpilotHier scoort SiteGround met meer dan 8000 reviews een 4,7 van 5 sterren. Ook hier is bijna iedereen enthousiast over de klantenservice. Wat iemand mist is het draaien van een back-up van e-mails. Soms heeft iemand extra betaald voor het draaien van een back-up, wat eigenlijk gratis zou moeten zijn.
Host AdviceHier scoort SiteGround 9,7 van 10 sterren. Het enige aspect dat de score iets omlaag haalt, is de prijs. Positief is dat je 24/7 hulp kunt krijgen bij problemen. Een reviewer ervaart problemen bij de updates die SiteGround zelf doet. De website werkt dan niet meer.
Who Is Hosting This98% van de reviewers is tevreden over SiteGround. Servers zijn snel, klantenservice is goed en er is veel bronmateriaal. De minpunten die worden aangekaart zijn: geen gratis domeinnaam en geen dedicated servers.

Conclusie: Is dit de beste hostingprovider? Dit is geen lukrake, eenzijdige review over Siteground

Yoast-on-Twitter-We-just-switched-to-Siteground
SiteGround-Recommended-WordPress-Host

Dit is niet zomaar een positieve review waarin ik in mijn eentje de horlepiep dans. Ook diverse andere grote partijen omarmen Siteground – en dat zijn niet de minsten. Zo heeft het grote Yoast voor Siteground gekozen én staat Siteground op WordPress.org als preferred hostingprovider.

En bovendien, als ik een ‘gewoon goede’ ervaring zou hebben, dan had ik niet de moeite gedaan om er een speciale review over te schrijven – en daar sta ik dus niet alleen in.

Beginnen met Siteground

Klik hier om een overzicht te bekijken met de pakketten van Siteground. Hieronder heb ik de stappen voor je neergezet om aan de slag te gaan met deze hostingprovider:

Stap 1: Kies een Hosting Plan

Siteground prijzen

SiteGround heeft drie plans – zoals dat in het Engels heet – en iedereen kan zich voor elk van deze plans aanmelden met een grote korting via deze link.

  • Het StartUp plan is perfect voor mensen met één website.
  • Het GrowBig plan biedt veel waarde voor het extra geld dat het kost, dankzij de optie voor meerdere websites en de SuperCacher die de website-snelheid sterk verbetert.
  • Het GoGeek plan is perfect voor mensen met e-commerce en grotere sites, of voor wie meer geeky ontwikkeling nodig heeft, zoals meer server resources en GIT-integratie.

Stap 2: Kies een domeinnaam

stap-2

Klanten kunnen ervoor kiezen om een nieuw domein te kopen, of om zich aan te melden bij een bestaand domein. Als je al een bestaand domein hebt, dan is dat bijvoorbeeld een domein dat je bij TransIP hebt geregistreerd. Ook Siteground biedt een breed scala aan domeinextensies tegen geweldige prijzen.

Stap 3: Beoordeel en voltooi de bestelling

stap-3

In tegenstelling tot veel andere hostingproviders is de geadverteerde korting van Siteground van toepassing op de complete eerste periode die tijdens het aanmeldingsproces wordt gekozen. Dit geldt bijvoorbeeld niet bij TransIP, waar de actieprijs alleen voor de eerste maand geldt.

Onze review samengevat

ReviewSiteground Webhosting
SamenvattingOns oordeel over Siteground is simpel na jaren Siteground-klant te zijn: het kost een aantal euro’s meer dan de budgetoplossingen, maar daar krijg je ongelooflijk veel zekerheid en kwaliteit voor terug. In onze beleving is dit de beste keuze voor iedereen die gedegen wil groeien met z’n website.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!