Je website is de beginfase ontgroeid en er komen steeds meer websitebezoekers waardoor je niet meer terecht kunt bij de budget-hosting waar je eerst bij zat. Wat nu? Tijd om over te stappen naar premium hosting. Hier vind je onze beste aanraders…

De beste premium hosting voor grote sites met veel traffic vind je zo

Als je als bedrijf een website hebt die dagelijks veel klanten en transacties moet verwerken dan is een goede hosting site een must. Maar er is een groot aanbod en vaak zien e- commerce ondernemers door de bomen het bos niet meer. Wij geven je daarom informatie over de drie hosting sites die je niet mag missen en die je zullen helpen om relevant te blijven op het web.

Kinsta: betrouwbaarheid voorop

Onze eerste tip is Kinsta. Deze host werd opgericht door een groep WordPress-experts. Zij waren op zoek naar een alternatief voor WordPress-hostingoplossingen op de markt. Kinsta heeft geleidelijk de reputatie opgebouwd dat ze de snelstgroeiende WordPress-hosts in Europa en de Verenigde Staten zijn geworden. De vraag is waarom zij een goede optie voor jouw website zijn? We zetten het even op een rijtje.

Kies voor Kinsta als je snel wil zijn

Zelf zijn we overgestapt op Kinsta nadat onze traffic hard begon te stijgen. In deze aparte review vind je onze volledige Kinsta-ervaringen.

Zoals we allemaal weten, is snelheid alles op het internet en je site moet mee kunnen draaien met de concurrentie. Dereden is simpel: snellere laadtijd staat in verband met hogere conversies. Het bepaalt ook de gemiddelde bezoekersduur en je hebt ook een lagere bouncepercentages. Kinsa scoort erg goed op dit criterium. De snelheid is een door Google aanbevolen serverreactietijd van minder is dan 200 ms. Met de laadsnelheid kom je ook goed uit. Wel is Kinsta niet de snelste hostingservice op de markt en lees verder om dat te ontdekken. Kinsta staat  wel in de top van snelle serverhosts.

Een solide Cloudgebaseerde infrastructuur

Een van de  bijzondere kenmerken van kinsta is de Google Cloud Server-hosting. Dit maakt de infrastructuur fundamenteel anders dan de traditionele shared of dedicated hosting van veel concurrenten. Er is een groot verschil. Normaal hosten hosts vanuit een enkele server in een datacenter. Kinsta gebruikt cloudhosts met virtuele serverruimte die een complex netwerk van fysieke servers aanboort. Dit levert voordelen op. Dat zie je als gebruiker op het gebied van snelheid. Ook zijn ze betrouwbaarder en makkelijker te schalen. Tot slot is er de flexibiliteit van deze oplossing. De privévezelnetwerk van Google geven toegang tot het grootste netwerk ter wereld. Dat betekent dat je in sommige gebieden snelheden van 10.000 TB per seconde haalt. Enorm handig om de latentie laag te houden. En de laadtijden blijven daardoor ook aantrekkelijk voor je doelgroepen.

Software en functies die je een boost geven

Kinsta heeft verschillende add-ons en plug-ins waaronder CDN. En deze kunnen  in sommige gevallen laadtijden tot wel 50% verminderen. Ook voorkomt het dat jouw server wordt overweldigd door verkeerspieken. Daarnaast heeft Kinsta alles gemakkelijk te beheren gemaakt.  Kinsta verpakt ze mooi samen en maakt ze supereenvoudig te beheren vanaf je dashboard. Check zo je bandbreedtegebruik, topbestanden en meer. Handige functies voor sitebeheer zijn onder meer het afstemmen van de snelheid en snelle update beheer. Test ook eenvoudig nieuwe WordPress-versies. Dat kan met plug-ins in een veilige omgeving. Ze posten doe je vervolgens binnen enkele seconden online. Het zijn ontwikkelaarsvriendelijke tools die ideaal zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een goedlopende en dynamische site.

Goede technische ondersteuning

Een van de grootste pluspunten van Kinsta is de goede ondersteuning dat volledig uit ervaren WordPress-ontwikkelaars en Linux-hostingingenieurs bestaat. Met zo’n team heb je een van de beste ondersteuningen op de markt is. In plaats van een reeks ondersteuningsmedewerkers die in ervaring verschillen kan je rekenen op echte experts. Een andere pluspunt is dat Kinsta 24-uurs  ondersteuning levert via Intercom-widget, livechat en een traditionele ticketoplossing.

Conclusie: Geen gedoe en minder zorgen

Beheerde WordPress-hosts nemen zorgen weg. Ze geven je ook meer tijd om je te concentreren op het laten groeien van je bedrijf en merk. Kinsta heeft een heel breed scala aan functies die je een geoptimaliseerde omgeving bieden om jouw website te blijven verbeteren. Het is daarom een goede optie als je technische problemen wil vermijden en goed up to date wil blijven.

Alternatieven voor kinsta

Naast de positieve kanten moeten we het ook over een aantal minpunten hebben van Kinsta en waarom een aantal andere hostingssites een betere optie kunnen zijn. Laten we beginnen door wat kritischer te kijken naar wat zaken die Kinsta iets minder aantrekkelijk maken.

Hogere prijs voor een hostingservice

Kinsta hanteert als een premium WordPress-hostingoplossing ook een premium prijskaartje. De maandelijkse kosten zijn behoorlijk hoog, waarbij je kunt kiezen uit verschillende plannen. Ondanks de pakketten die je kunt kiezen is het nog steeds een maandelijkse kostenplaatje die hoog genoeg kan zijn om kleinere bedrijven te ontmoedigen. Goedkopere concurrent zijn ook aanwezig en hieronder noemen wij er een paar.

Geen e-mailhosting voor je site en bedrijf

Gebruikers die op zoek zijn naar e-mails in de vorm van uwnaam@uwdomein.com kunnen niet bij Kinsta terecht. In dat geval moet je een aparte e-mailhostingservice zoeken. Door dat ze die optie niet aanbieden moet je dus geld uitgeven aan een aparte e-mailhostingservice. Kinsta’s argument is dat ze de e-mailhosting aan de kenners willen overlaten. Toch kan dit een dealbreaker zijn als je juist alles in een systeem wil regelen en niet meer geld wil uitgeven aan je online middelen.

Wat als ik niet met Kinsta in zee wil gaan?

Wel gelukkig hebben wij ook nog twee alternatieven die interessant voor je kunnen zijn. Lees hieronder waarom ze geschikt kunnen zijn voor jouw bedrijfssite.

WP Engine

WP Engine is al jaren een populaire host. Ze bieden gratis onbeperkte WordPress-migraties. Kinsta daarentegen beperkt het aantal gratis migraties volgens het gebruikersplan. WP Engine is ook trots op de bekroonde klantenondersteuning. Anders dan Kinsta bieden ze ook telefonische ondersteuning. Hun personeelsbestand is veel groter waardoor ze je meer service bieden.

Waarom WP Engine een goed alternatief is

WP Engine biedt serieuze kwaliteitshosting voor WordPress-gebruikers voor een lagere prijs. Voor je WordPress-site betekent dat snelheid en betrouwbaarheid. De goed beveiliging is ook een pre. Als je vaak wijzigingen op jouw site aanbrengt, wil je deze in een testgebied kunnen testen. Deze host geeft je ook voldoende back-ups voor het geval er iets gebeurt.

Waar wij minder tevreden over zijn

Grote sites met verkeer dat per periode kan verschillen kunnen problemen ondervinden met bezoekerslimieten die WP Engine hanteert. Let daar dus goed op. Verder biedt WP Engine ook geen emailhosting aan dus je moet weer ergens anders aankloppen als je ook emails wil verzenden vanuit jouw webadres.

Nog een hostingsite om in de gaten te houden: SiteGround

Zoals we al hebben aangegeven, toen we onze snelheidstest uitvoerden, kwam Kinsta niet als snelste host uit de bus. SiteGround is op dat vlak een van de sterkste concurrenten van Kinsta. Siteground heeft een gemiddelde responstijd van 148,7 ms. En dan komt het ook nog als verrassing dat deze host een concurrerend starttarief heeft. Daarmee is SiteGround zeker veel goedkoper dan Kinsta. Siteground levert echter niet alle functies die Kinsta heeft.

Een goed en voordelig alternatief

SiteGround is een zeer solide tweede keuze voor als Kinsta iets te duur voor je is. Het is voor velen nog steeds een persoonlijke favoriet, niet alleen vanwege de snelheid, maar ook vanwege de uitstekende technische ondersteuning. Andere voordelen zijn de goede beveiliging en de onbeperkte e-mailaccounts die je aan kunt maken. SiteGround is daarmee beter voor mensen met een kleiner budget. Voor sites met minder verkeer, maar die toch op zoek zijn naar uitzonderlijke prestaties. Denk dus goed na of jouw bedrijf aan die voorwaarden voldoet en zo bespaar je misschien ook veel aan abonnementskosten.

Hier vind je onze volledige Siteground-review.

Onze conclusie: Wat is de beste host voor jou?

Afsluitend is het van belang dat de ultieme beslissende factor jouw behoeften als gebruiker moeten zijn. Als we kijken naar Kinsta is het niet goedkoop. Het is echter een buitengewoon waardevolle service voor de gebruiker. Maar als je minder verkeer hebt is het minder aantrekkelijk. Ook is het niet zo’n goede optie als je een allesomvattende domeinregistratie en e-mailhosting zoekt. Wel is het een prima keus voor gebruikers die meer verkeer verwachten. Kies dus als je een kleine site hebt voor Siteground. Als je betere klantondersteuning wil en iets minder wil betalen is WP Engine een uitstekende optie.

Nu aan de slag met de juiste host

Wij hopen dat je nu beter bent voorbereid op het vinden van de hostingssite die bij je bedrijfswensen past. Let dus op de punten die wij hierboven hebben besproken en zoek de service uit die jouw site het beste kan ondersteunen op het web.

Gerelateerd: lees verder...