Je website is de beginfase ontgroeid en er komen steeds meer websitebezoekers waardoor je niet meer terecht kunt bij de budget-hosting waar je eerst bij zat. Wat nu? Tijd om over te stappen naar premium hosting. Hier vind je onze beste aanraders…

Wat is de beste premium webhosting?

Als beginnend blogger of startende webwinkel heb je niet altijd in de gaten hoe belangrijk goede webhosting kan zijn. Misschien had je helemaal niet verwacht dat je website zo’n vlucht zou nemen of dat je producten gigantisch zouden aanslaan en dan kom je ineens in de knel met de basisprestaties die sommige webhosting levert. Je kunt de limiet opzoeken en het risico bewust willen lopen, omdat de prijs er ook naar is. Maar soms moet je slim zijn en je onderneming beschermen tegen wat er allemaal mis kan gaan.

Je wilt niet alleen maar downtime voorkomen – want als je website niet online beschikbaar is, wordt er ook niks verkocht of gelezen -, je wilt ook actieve bescherming tegen alle digitale bedreigingen van buitenaf die je website bewust schade kunnen toebrengen. Soms geef je een eenvoudige of goedkopere webhost een tijdje de kans om zich te bewijzen, maar wanneer je het serieus wilt aanpakken, ga je direct voor premium webhosting. Je zult zien dat er grote verschillen tussen webhosting zijn. Welke past het beste bij jouw verwachtingen en vereiste prestaties?

De beste premium hosting voor grote sites met veel traffic vind je zo

Als je als bedrijf een website hebt die dagelijks veel klanten en transacties moet verwerken dan is een goede hosting site een must. Maar er is een groot aanbod en vaak zien e- commerce ondernemers door de bomen het bos niet meer. Wij geven je daarom informatie over de drie hosting sites die je niet mag missen en die je zullen helpen om relevant te blijven op het web.

#1: Kinsta – betrouwbaarheid voorop

Onze eerste tip is Kinsta. Deze host werd opgericht door een groep WordPress-experts. Zij waren op zoek naar een alternatief voor WordPress-hostingoplossingen op de markt. Kinsta heeft geleidelijk de reputatie opgebouwd dat ze de snelstgroeiende WordPress-hosts in Europa en de Verenigde Staten zijn geworden. De vraag is waarom zij een goede optie voor jouw website zijn? We zetten het even op een rijtje.

Kies voor Kinsta als je snel wil zijn

Zelf zijn we overgestapt op Kinsta nadat onze traffic hard begon te stijgen. In deze aparte review vind je onze volledige Kinsta-ervaringen.

Zoals we allemaal weten, is snelheid alles op het internet en je site moet mee kunnen draaien met de concurrentie. Dereden is simpel: snellere laadtijd staat in verband met hogere conversies. Het bepaalt ook de gemiddelde bezoekersduur en je hebt ook een lagere bouncepercentages. Kinsa scoort erg goed op dit criterium. De snelheid is een door Google aanbevolen serverreactietijd van minder is dan 200 ms. Met de laadsnelheid kom je ook goed uit. Wel is Kinsta niet de snelste hostingservice op de markt en lees verder om dat te ontdekken. Kinsta staat  wel in de top van snelle serverhosts.

Een solide Cloudgebaseerde infrastructuur

Een van de  bijzondere kenmerken van kinsta is de Google Cloud Server-hosting. Dit maakt de infrastructuur fundamenteel anders dan de traditionele shared of dedicated hosting van veel concurrenten. Er is een groot verschil. Normaal hosten hosts vanuit een enkele server in een datacenter. Kinsta gebruikt cloudhosts met virtuele serverruimte die een complex netwerk van fysieke servers aanboort. Dit levert voordelen op. Dat zie je als gebruiker op het gebied van snelheid. Ook zijn ze betrouwbaarder en makkelijker te schalen. Tot slot is er de flexibiliteit van deze oplossing. De privévezelnetwerk van Google geven toegang tot het grootste netwerk ter wereld. Dat betekent dat je in sommige gebieden snelheden van 10.000 TB per seconde haalt. Enorm handig om de latentie laag te houden. En de laadtijden blijven daardoor ook aantrekkelijk voor je doelgroepen.

Met Kinsta als webhost kun je genieten van topprestaties, omdat de datacenters over de hele wereld verspreid zijn. Dit heeft als gevolg dat je een supersnelle verbinding hebt. Je datacenter – gefaciliteerd door Google Cloud Platform – is namelijk altijd dichtbij, waardoor er maar weinig tussenstops nodig zijn voor het verzenden van data. Naast snel verkeer kun je ook nog rekenen op goede beveiliging. Kinsta neemt diverse soorten maatregelen om je website vanaf dag één veilig te laten zijn en dat ook zo te houden gedurende de rest van het jaar. Wanneer je in het nieuws leest dat er weer DDoS aanvallen geweest zijn, weet je dat Kinsta hier actief tegen beveiligt. Ook hoef je je niet druk te maken over malware, want hier wordt op gescand.

Software en functies die je een boost geven

Kinsta heeft verschillende add-ons en plug-ins waaronder CDN. En deze kunnen  in sommige gevallen laadtijden tot wel 50% verminderen. Ook voorkomt het dat jouw server wordt overweldigd door verkeerspieken. Daarnaast heeft Kinsta alles gemakkelijk te beheren gemaakt.  Kinsta verpakt ze mooi samen en maakt ze supereenvoudig te beheren vanaf je dashboard. Check zo je bandbreedtegebruik, topbestanden en meer. Handige functies voor sitebeheer zijn onder meer het afstemmen van de snelheid en snelle update beheer. Test ook eenvoudig nieuwe WordPress-versies. Dat kan met plug-ins in een veilige omgeving. Ze posten doe je vervolgens binnen enkele seconden online. Het zijn ontwikkelaarsvriendelijke tools die ideaal zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een goedlopende en dynamische site.

Goede technische ondersteuning

Een van de grootste pluspunten van Kinsta is de goede ondersteuning dat volledig uit ervaren WordPress-ontwikkelaars en Linux-hostingingenieurs bestaat. Met zo’n team heb je een van de beste ondersteuningen op de markt is. In plaats van een reeks ondersteuningsmedewerkers die in ervaring verschillen kan je rekenen op echte experts. Een andere pluspunt is dat Kinsta 24-uurs  ondersteuning levert via Intercom-widget, livechat en een traditionele ticketoplossing.

Conclusie: Geen gedoe en minder zorgen

Beheerde WordPress-hosts nemen zorgen weg. Ze geven je ook meer tijd om je te concentreren op het laten groeien van je bedrijf en merk. Kinsta heeft een heel breed scala aan functies die je een geoptimaliseerde omgeving bieden om jouw website te blijven verbeteren. Het is daarom een goede optie als je technische problemen wil vermijden en goed up to date wil blijven.

Alternatieven voor kinsta

Naast de positieve kanten moeten we het ook over een aantal minpunten hebben van Kinsta en waarom een aantal andere hostingssites een betere optie kunnen zijn. Laten we beginnen door wat kritischer te kijken naar wat zaken die Kinsta iets minder aantrekkelijk maken.

Hogere prijs voor een hostingservice

Kinsta hanteert als een premium WordPress-hostingoplossing ook een premium prijskaartje. De maandelijkse kosten zijn behoorlijk hoog, waarbij je kunt kiezen uit verschillende plannen. Ondanks de pakketten die je kunt kiezen is het nog steeds een maandelijkse kostenplaatje die hoog genoeg kan zijn om kleinere bedrijven te ontmoedigen. Goedkopere concurrent zijn ook aanwezig en hieronder noemen wij er een paar.

Geen e-mailhosting voor je site en bedrijf

Gebruikers die op zoek zijn naar e-mails in de vorm van [email protected] kunnen niet bij Kinsta terecht. In dat geval moet je een aparte e-mailhostingservice zoeken. Door dat ze die optie niet aanbieden moet je dus geld uitgeven aan een aparte e-mailhostingservice. Kinsta’s argument is dat ze de e-mailhosting aan de kenners willen overlaten. Toch kan dit een dealbreaker zijn als je juist alles in een systeem wil regelen en niet meer geld wil uitgeven aan je online middelen.

Wat waarderen klanten van Kinsta?

Wat gebruikers van Kinsta vooral waarderen is hun WordPress expertise. Doordat je van meer dan 10 jaar ervaring met dit CMS kunt genieten, pluk jij hier de voordelen van. Of je nu als beginner met WordPress aan de slag gaat of als gevorderde, je legt makkelijk contact met het supportteam van Kinsta. Hier geen chatbots met kant en klare antwoorden op een vraag die je niet had gesteld, maar altijd persoonlijk contact bij problemen of vragen en dat 24 uur per dag en 7 dagen per week. Kinsta zelf is overigens zeer makkelijk in het gebruik, dus ook hier draai je als beginner je hand niet voor om. Toch kun je als gebruiker die meer ervaring heeft ook blij zijn met Kinsta, want er zijn allerlei extra’s toe te voegen die het interessant en aantrekkelijk maken voor jou. 

Een extra prettige bijkomstigheid is het migratieteam van Kinsta. Je loopt zo geen risico bij het omzetten van webhosting en dat is maar goed ook, want bij goedkopere webhosting is dit vaak wel het geval. Je krijgt dan niet altijd de garantie, maar een “best effort” die je ook wel eens enorm tegen zou kunnen vallen. Tijdens de migratie van oude naar nieuwe webhost krijg je eerst tijdelijk een domein en pas na allerlei checks gaat je website pas weer de lucht. Hiermee worden de prestaties van je website geborgd in tijden dat het juist belangrijk voor je is.

Met het dashboard van Kinsta krijg je een praktisch overzicht van de prestaties van al je websites. Het overzicht dat MyKinsta je biedt, levert ook werkelijk nuttige informatie op. Het dashboard is zo intuïtief ingericht, dat de grafieken en tabellen voor zich spreken. Zodra je bedrijf groeit en je extra personeel aan het werk gaat zetten, kun je via het dashboard heel makkelijk je users beheren. Je geeft aan wie tot welke website toegang krijgt en zelfs de facturering kan handig geregeld worden.

Prijzen van Kinsta

Pakketprijzen bij Kinsta starten bij 30 dollar per maand. Je krijgt voor dit bedrag het Starter-pakket, waarbij je gebruik kunt maken van 1 WordPress installatie en 10 GB schijfruimte. Je website loopt dan prima tot maximaal 25.000 bezoeken per maand. Daarna komt het Pro-pakket van 60 dollar per maand. Bij dit pakket krijg je 2 WordPress installaties en 20 GB schijfruimte. Het aantal bezoekers per maand mag dan tot 50.000 oplopen. Wil je echter een webshop beginnen? Dan is het Starter- en Pro-pakket minder geschikt en kun je beter naar het Business-pakket gaan kijken. Bij dit pakket kun je maximaal 5 WordPress installaties uitvoeren en je kunt tot 100.000 bezoekers aan. Je schijfruimte is dan 30 GB en omdat je vanaf het Business-pakket van 4 PHP workers gebruik kunt maken, is dit pakket geschikter voor webwinkels.

Bij het Business-pakket heb je nog de keuze uit Business-1 tot en met Business-4. Het verschil tussen die vier pakketten zit hem in de uitbreiding van het aantal WordPress installaties, de maximale capaciteit van het aantal maandelijkse bezoekers, de schijfruimte en het aantal PHP workers. Na het Business-pakket heb je ook nog het Enterprise-pakket en ook hier kun je weer kiezen voor niveau 1 tot en met 4. Het maximale dat je bij Enterprise-4 krijgt, is 150 WordPress installaties, maximaal 3.000.000 maandelijkse bezoekers, 250 GB schijfruimte en 16 PHP workers. De Business-1 tot en met Business-4 pakketten liggen voor wat betreft de prijs tussen de 100 en 400 dollar per maand en de Enterprise-1 tot en met de Enterprise-4 liggen tussen de 600 en 1500 dollar per maand.

Klaar voor een deal bij Kinsta?

Wanneer je overtuigt bent van de kwaliteiten en ondersteuning van Kinsta, is het nog goed om te weten dat je een betere deal kunt krijgen wanneer je per jaar in plaats van per maand betaalt. Met elk pakket ben je bij betaling per jaar goedkoper uit en dit betekent concreet dat je twee maanden gratis krijgt. Als je het budget voor een betaling per jaar hebt, zijn die twee maanden korting mooi meegenomen.

Overigens heb je binnen elk pakket wel nog de mogelijkheden om uit te breiden. Stel je hebt veel sneller dan je verwacht had meer bezoekersaantallen per maand, of je hebt te weinig schijfruimte binnen je huidige pakket, dan kun je bij de overschrijding van het inbegrepen aantal extra bezoekers of GB opslag bijkopen. Het zijn maar kleine bedragen en totdat je over wilt schakelen naar een uitgebreider pakket biedt dit voldoende oplossingen.

Wat als ik niet met Kinsta in zee wil gaan?

Gelukkig hebben wij ook nog een aantal alternatieven die interessant voor je kunnen zijn. Lees hieronder waarom ze geschikt kunnen zijn voor jouw bedrijfssite.

#2: WP Engine

WP Engine is al jaren een populaire host. Ze bieden gratis onbeperkte WordPress-migraties. Kinsta daarentegen beperkt het aantal gratis migraties volgens het gebruikersplan. WP Engine is ook trots op de bekroonde klantenondersteuning. Anders dan Kinsta bieden ze ook telefonische ondersteuning. Hun personeelsbestand is veel groter waardoor ze je meer service bieden.

Waarom WP Engine een goed alternatief is

WP Engine biedt serieuze kwaliteitshosting voor WordPress-gebruikers voor een lagere prijs. Voor je WordPress-site betekent dat snelheid en betrouwbaarheid. De goed beveiliging is ook een pre. Als je vaak wijzigingen op jouw site aanbrengt, wil je deze in een testgebied kunnen testen. Deze host geeft je ook voldoende back-ups voor het geval er iets gebeurt.

Professionele support, betrouwbaarheid en innovatieve technologie

Bij WP Engine werken ze met vier duidelijke pijlers die je er van overtuigen hen voor je webhosting van je WordPress website te willen kiezen. Ze focussen op:

  • het bouwen en beheren van je website – niet alleen hoe het eruit ziet en hoe je dat voor elkaar krijgt, maar ook hoe je je website daarna zelf kunt managen
  • flexibiliteit – door diverse technologische oplossingen en uitmuntende klantenservice
  • snelheid en veiligheid – door hun goed ingerichte infrastructuur en beveiligingsaanpak
  • statistische analyses – door je inzicht in de prestatie van je website en applicaties te verschaffen

Deze goeddoordachte hoofdstructuur uit zich in elk aspect van webhosting en dit schept duidelijkheid, waarmee je je website met gemak toevertrouwt aan een webhost als WP Engine.

Waar wij minder tevreden over zijn

Grote sites met verkeer dat per periode kan verschillen kunnen problemen ondervinden met bezoekerslimieten die WP Engine hanteert. Let daar dus goed op. Verder biedt WP Engine ook geen emailhosting aan dus je moet weer ergens anders aankloppen als je ook emails wil verzenden vanuit jouw webadres.

Wat waarderen klanten van WP Engine?

De doelgroep die vooral van WP Engine gecharmeerd is, zit tussen de beginnen en gevorderde WordPress gebruiker in. Je weet voldoende en werkt al lang genoeg met WordPress om ook de valkuilen te herkennen, maar bent niet technisch genoeg om zelf het totale beheer van je website of applicaties uit te voeren. Je wilt dus meer uit WordPress halen, terwijl je wel nog steeds een gebruiksvriendelijke omgeving zoekt om dit zelf te kunnen doen.

Met WP Engine hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het draaien van updates, want dit gebeurt automatisch. Ook de Plugins – die er duizenden zijn, maar welke kies je? – zijn al getest en geschikt verklaard voor het WP Engine publiek. Hierdoor sla je een aantal stappen inclusief de bijbehorende risico’s en gevaren over.

Het meest lovend moet je wel zijn over het niveau van het product zelf, de expertise van het team dat erachter steekt en de uitstekende klantenservice die geboden wordt.

Prijzen van WP Engine

Je kunt kiezen uit drie hoofdpakketten en deze hoofdpakketten zijn: Managed Hosting, Managed Hosting Plus en Secure Hosting. Elk hoofdpakket wordt daarna onderverdeeld in drie categorieën: StartUp, Growth en Scale. De goedkoopste pakketvariant zit in het hoofdpakket Managed Hosting, waarbij de StartUp variant 25 dollar per maand kost. Dit loopt binnen ditzelfde hoofdpakket op tot 241 dollar per maand bij de Scale variant. Bij Managed Hosting Plus ben je met 28 dollar per maand het goedkoopst uit met StartUp en het duurst uit met Scale voor 258 dollar per maand. Binnen Secure Hosting als hoofdpakket betaal je bij StartUp 44 dollar per maand en het meest betaal je voor Scale en dat is 291 dollar per maand. Er is echter nog extra maatwerk mogelijk, maar hiervoor dien je contact op te nemen voor de invulling van dit maatwerk en de bijbehorende prijs.

Om wijs te worden uit welk pakket en subpakket het beste bij je past, kun je beter de website en de prijsstructuur raadplegen die zich op elk detail toespitst. De grootste verschillen tussen de prijzen zijn te herleiden tot het aantal websites dat je kunt lanceren, het aantal bezoekers per maand dat je verwacht, de hoeveelheid schijfruimte en de bandbreedte. De karakteristieke elementen van WP Engine – klantenservice, beveiliging en back-ups – vallen standaard binnen elk van de pakketten.

Zijn er aanbiedingen bij WP Engine?

Ook bij deze partij krijg je bij betaling per jaar korting. Je betaalt dan in totaal niet twaalf maal het maandbedrag, maar tien maal. Twee maanden korting kunnen bij het meest uitgebreide pakket (Secure Hosting/Scale) oplopen tot ruim 600 dollar en dat is niet mis.

#3: Nog een hostingpartij om in de gaten te houden: SiteGround

Zoals we al hebben aangegeven, toen we onze snelheidstest uitvoerden, kwam Kinsta niet als snelste host uit de bus. SiteGround is op dat vlak een van de sterkste concurrenten van Kinsta. Siteground heeft een gemiddelde responstijd van 148,7 ms. En dan komt het ook nog als verrassing dat deze host een concurrerend starttarief heeft. Daarmee is SiteGround zeker veel goedkoper dan Kinsta. Siteground levert echter niet alle functies die Kinsta heeft.

Een goed en voordelig alternatief

SiteGround is een zeer solide tweede keuze voor als Kinsta iets te duur voor je is. Het is voor velen nog steeds een persoonlijke favoriet, niet alleen vanwege de snelheid, maar ook vanwege de uitstekende technische ondersteuning. Andere voordelen zijn de goede beveiliging en de onbeperkte e-mailaccounts die je aan kunt maken. SiteGround is daarmee beter voor mensen met een kleiner budget. Voor sites met minder verkeer, maar die toch op zoek zijn naar uitzonderlijke prestaties. Denk dus goed na of jouw bedrijf aan die voorwaarden voldoet en zo bespaar je misschien ook veel aan abonnementskosten.

Hier vind je onze volledige Siteground-review.

#4: Kahuna – de beste premium WordPress oplossingen voor de beginner

Je merkt dat Kahuna het resultaat is van mensen die ervaring hebben met WordPress en dat is ook niet vreemd, want de oprichters van Kahuna hebben ook een bedrijf dat WordPress themes ontwikkelt. Kahuna is dus vanuit een specifieke behoefte vanuit de gebruikers van themes en de knelpunten met andere webhosting geboren.

Prijzen van Kahuna

De prijsstructuur bij Kahuna is eenvoudig, want je kunt kiezen uit drie pakketten: Aloha, Ohana en Kahuna. Het goedkoopste pakket is 20 dollar per maand, voor het middelste pakket betaal je 60 dollar per maand en het meest uitgebreide pakket is beschikbaar voor 100 dollar per maand. Er zijn tot zover geen aanbiedingen waarbij je korting krijgt als je het abonnement voor een geheel jaar vooruit betaalt.

De verschillen tussen de drie pakketten zitten in het aantal WordPress websites (1, 5 of 10), de schijfruimte (5, 15 of 30 GB) en het maximale aantal bezoekers (25.000, 125.000 of 250.000). De overige karakteristieken – zoals back-ups, klantenservice en beveiliging – zijn bij alle drie de pakketten gelijk.

Wat waarderen klanten van Kahuna?

Kahuna is voor veel gebruikers aantrekkelijk vanwege hun bedrijfsfilosofie en achtergrond met WordPress themes. Als beginner kun je nog een extra service waarderen en dat is de Theme Setup Service. De hele ontwikkeling van je WordPress website – inclusief basis plugins en een Organic Theme – word je uit handen genomen en dat voor maar 200 dollar. Je krijgt een start van de website te zien waar je vervolgens zelf makkelijker mee aan de slag kunt om het naar je zin en wensen in te richten.

Andere positieve aspecten zijn de automatische WordPress updates waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Deze worden altijd tijdig voor je geregeld. Verder is het migreren van oude webhosting naar Kahuna gratis en gezien hun ervaring met WordPress mag je uitgaan van een zorgenloze transitie van je website.

Onze conclusie: Wat is de beste host voor jou?

Afsluitend is het van belang dat de ultieme beslissende factor jouw behoeften als gebruiker moeten zijn. Als we kijken naar Kinsta is het niet goedkoop. Het is echter een buitengewoon waardevolle service voor de gebruiker. Maar als je minder verkeer hebt is het minder aantrekkelijk. Ook is het niet zo’n goede optie als je een allesomvattende domeinregistratie en e-mailhosting zoekt. Wel is het een prima keus voor gebruikers die meer verkeer verwachten. Kies dus als je een kleine site hebt voor Siteground. Als je betere klantondersteuning wil en iets minder wil betalen is WP Engine een uitstekende optie.

Ga je voor de ervaren, grote vis in de vijver die WP Engine of Kinsta heet? Of ben jij gevoelig voor de ontwikkeling die Kahuna heeft doorgemaakt en ben je als startende WordPress gebruiker gebaat bij de extra service die vanaf ze vanaf Maui verlenen voor een zeer schappelijke prijs? Zet alle voor- en nadelen op een rijtje en maak dan jouw keuze voor premium webhosting.

Nu aan de slag met de juiste host

Wij hopen dat je nu beter bent voorbereid op het vinden van de hostingssite die bij je bedrijfswensen past. Let dus op de punten die wij hierboven hebben besproken en zoek de service uit die jouw site het beste kan ondersteunen op het web.