Inhoud van deze pagina:

Cloud86 ervaringen: complete review van Cloud86

Heb jij al gehoord van Cloud86? Dit is een online aanbieder van de allerbeste en betaalbare hosting diensten. Je vindt hier de snelste hosting van een onafhankelijke hostingprovider en bovendien hosting op enterprise hardware. Cloud86 is inmiddels goed voor ruim 12.500 tevreden klanten en dat aantal blijft alleen maar groeien. Benieuwd naar wat Cloud86 voor jou kan betekenen op hostinggebied? Lees dan verder: wij beantwoorden alle vragen die je hebt.

Tip: bekijk de besparingspagina van Cloud86 >>>

Onze zoektocht naar de allerbeste webhosting dienst

Webhosting is belangrijker dan ooit. Het internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Meer en meer zaken gebeuren digitaal. Het internet blijft (net als het universum) steeds maar groeien. Als bedrijf een goede website vinden is van levensbelang om klanten te blijven aantrekken. Een goede website zit niet alleen goed in elkaar, maar is ook verbonden aan een uitstekende server. Je hebt een webhosting server nodig die pagina’s snel voor je laadt.

Wat maakt ons geschikte webhosting reviewers?

Het onderhouden en draaiende houden van een eigen website is voor ons niets nieuws. Dat doen we sinds jaar en dag en dat met veel plezier. Wij weten precies hoe belangrijk het is om de krachten te bundelen met een goede webhost service. Vandaar dat we hier in het verleden al verschillende reviews aan hebben gewijd. Vandaag staat Cloud86 op het menu.

Blijf kritisch op het webhosting aanbod

Het spreekt voor zich dat je niet zomaar met de eerste de beste webhost service in zee moet gaan. Er zijn heel wat verschillende webhost partijen in de wereld, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal van even hoge kwaliteit zijn. Verschil in kwaliteit blijf je altijd houden. Wie wilt slagen kan maar beter op zoek gaan naar een voordelige partij die hoge kwaliteit service biedt.

Onze aanvankelijke scepsis over webhosting providers

In eerste instantie waren we best sceptisch over wat webhosting providers te bieden hebben. Maar gelukkig blijkt dat er niets is om bang voor te zijn. Die sceptische houding is onderdeel van onze rol als reviewers: het is onze taak kwaliteit van troep te onderscheiden.

Wat beloven webhosting providers je zoal: wat kun je met zo’n belofte?

Webhosting providers beloven je stuk voor stuk graag dat ze de allerbeste partij zijn: ze bieden het snelste internet, de beste hulpservice, zijn het goedkoopst. Allemaal leuk en aardig die beloften, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. Wij kijken wat er deugt en wat niet.

Op basis van deze criteria beoordelen wij webhost diensten

Een goede webhost dienst voldoet wat ons betreft aan het volgende:

 • Deze levert snel internet
 • Je krijgt uitstekende klantondersteuning
 • Je krijgt alles op het gebied van domeinen
 • Hij is goedkoper dan de concurrent
 • Je kunt je eigen virtuele servers configureren
 • De SSD server wordt volledig voor je beheerd.

Onze Cloud86 webhosting onderzoeksdata

Er is maar één manier waarop we echt kunnen onderzoeken hoe goed Cloud86 is en dat is door Cloud86 zelf uit te proberen. Het uittesten van een webhost platform is voor ons geen probleem: we hebben meerdere websites in beheer en enkele van die sites draaien nu op Cloud86.

In het kort: wat is Cloud86 precies?

Zoals gezegd, is Cloud86 een platform dat hosting- en domeindiensten aanbiedt. Het is en Nederlands bedrijf uit Drachten. Cloud86 blinkt vooral uit vanwege zijn ontzettend lage laadtijd. Door Start24 is grootschalig onderzoek gedaan onder grote hostingproviders die in Nederland actief zijn. Cloud86 komt als winnaar uit de bus en heeft de allerlaagste laadtijd van alle providers. Dat komt omdat Cloud86 alle servers gewoon op Nederlandse bodem heeft staan.

Tip: bekijk de besparingspagina van Cloud86 >>>

De gezichten achter Cloud86?

Cloud86 is in 2003 opgericht met als streven webhosting tegen een eerlijke prijs aan te bieden, zonder dat hiervoor concessies op kwaliteit te hoeven worden gedaan. Aan de basis van het online succes liggen Gideon, de technisch directeur en Robbert, de system engineer.

Hoe zien de services van Cloud86 er precies uit?

Cloud86 staat bekend om zijn “platte” organisatie en hoge mate van onafhankelijkheid. Zo zijn er geen externe aandeelhouders. Het bedrijf bepaalt zelf waarin geïnvesteerd wordt en hoe groei wordt gerealiseerd. In de afgelopen jaren is Cloud86 uitgegroeid tot een top 10 speler op de Nederlandse hostingmarkt. In totaal worden er ruim 40.000 klanten geholpen.

Onze Cloud86 testdata

We hebben Cloud86 uitgetest door enkele domeinnamen via dit platform aan te draaien. Ook hebben we websites die via de razendsnelle Nederlandse servers van Cloud86 draaien.

Onze ervaringen met Cloud86: bereikte resultaten

Cloud86 is een hostingplatform dat ons zeer positief is bevallen. Het platform doet wat het belooft en biedt razendsnel internet – sneller dan je waar dan ook in Nederland zult vinden. Verder zit de klantenservice uitstekend in elkaar en is het aanmaken van een domein vrij eenvoudig. Je hoeft niet bang te zijn dat je teveel kosten kwijt of dat de kwaliteit in praktijk tegenvalt.

Welke kosten ben je voor Cloud86 kwijt?

Dat ligt er maar net waar je Cloud86 voor wilt gebruiken. Webhosting kan is al beschikbaar vanaf 1,95 euro per maand. Kies je voor meer uitgebreidere vormen van webhosting, dan ben je uiteraard meer geld kwijt. Via Cloud86 kun je domeinen laten registreren vanaf 10,95 euro per jaar. Managed WordPress kost je vanaf 7,95 euro per maand, Managed VPS vanaf 114,95 per maand, Virtual Private Cloud 197,50 euro en Virtual Private Server 25 euro per maand.

Is Cloud86 het geld waard?

Op het gebied van webhosting zijn heel wat ijzersterke Nederlandse partijen te vinden. Cloud86 doet zeker mee met de beste webhostingdiensten van Nederland. Zeker op het gebied van snel internet blinkt deze partij uit. Dus ja, wat ons betreft is Cloud86 zeker de moeite waard.

Onze mening over de verschillende diensten

Hieronder bespreken we in het kort de verschillende diensten die Cloud86 aanbiedt. Voor elk van de pakketten geldt in ieder geval dat je per pakket meerdere websites kunt onderhouden. Vanaf een Medium pakket kun je zelfs oneindig veel domeinen toevoegen. Het beveiligen van je website gebeurt gemakkelijk en snel dankzij de gratis SSL certificaten. Ook heb je met een webhosting pakket recht op automatische en volledige back-ups.

Dienst 1: Cloud86 Webhosting

Webhosting is beschikbaar in drie verschillende varianten: Webhosting Start is ideaal voor de doe-het-zelver en kost minstens 1,95 euro per maand. Webhosting Medium wordt aangeraden voor professionele en groeiende websites en is beschikbaar vanaf 2,95 euro per maand. Webhosting Unlimited garandeert onbeperkt dataverkeer, e-mailadressen en dataverkeer. Dit pakket, dat ideaal is voor grote groei, is beschikbaar vanaf 5,95 euro per maand.

Met Cloud86 webhosting krijg je de snelste webhosting van Nederland, goed voor een uptime van liefst 99,98%. Je data is altijd veilig. Je maakt gebruik van een ervaren helpdesk en korte contracten. Je krijgt een gratis SSL certificaat en toegang tot de Plesk Control Panel. Hiermee heb je controle over je webhosting en e-mail. Je kunt eenvoudig WordPress sites en plug-ins installeren. Bovendien zijn mail en website optimaal beveiligd tegen virussen en spam.

Dienst 2: Managed WordPress Hosting 

Ook Managed WordPress Hosting komt in meerdere varianten. Managed WP Start kost 7,95 euro per maand en biedt je alles dat je nodig hebt om een nieuwe WordPress website te beginnen. Vanaf 15,95 euro per maand krijg je Managed WP Medium, dat geschikt is voor snel groeiende sites en meerdere websites tegelijk. Managed WP Power, vanaf 25,95 euro per maand, is de meest uitgebreide optie en biedt uitgebreide specificaties voor webshops.

Je kunt vertrouwen op ultrasnelle WordPress. Je installaties zijn eenvoudig te beheren in één overzichtelijk dashboard, je krijgt een gratis SSL-certificaat en hebt recht op de gratis verhuisservice.

Dienst 3: Domeinnaam registratie

Domeinnaam registratie gebeurt volledig anoniem. Hiermee zijn je persoonsgegevens volledig afgeschermd van de rest van het internet. Je kunt ervoor kiezen een domeinnaam te registreren, te parkeren en op een later tijdstip aan een passend hostingpakket te koppelen. Je kunt ervoor kiezen een verhuisslot in- of uit te schakelen en je hebt toegang tot een gratis uitgebreide DNS. Met DNS beheer kun je eenvoudig gratis al je domeinregistraties beheren.

Dienst 4: Managed VPS

Managed VPS is beschikbaar als Managed VPS Start (vanaf 114,95 euro per maand) en is geschikt voor de grotere webshop. Kies je voor Managed VPS Medium (vanaf 144,95 euro per maand), dan heb je de mogelijkheid meerdere webshops en gebruikers toe te voegen. Managed VPS Power (vanaf 209,95 euro per maand) is geschikt voor de grote webshop die veel verkeer heeft. De contracten zijn maandelijks opzegbaar en je hebt toegang tot 24/7 storingsdienst.

Dienst 5: Virtual Private Cloud

Virtual Private Cloud geeft toegang tot een virtueel datacentrum. Je kiest zelf een set van resources en bepaalt hoe je deze over je virtuele servers verdeelt. Je cloudplatform is altijd beveiligd. Er worden dagelijks back-ups gemaakt op een externe locatie. De Virtual Private Cloud zit flexibel in elkaar en is eenvoudig op- of af te schalen. Je maakt gebruik van een netwerk van oplossingen die maximaal op elkaar zijn afgestemd en het meeste halen uit je infrastructuur.

Dienst 6: Virtual Private Server

Een VPS van Cloud86heb je de voordelen van een fysieke server, zonder dat je om hardware druk hoeft te maken. Het enige dat je hoeft te kiezen, is hoeveel opslagruimte, dataverkeer en rekenkracht je nodig hebt. Over een plek in een fysiek datacenter hoef je je niet druk te maken.

Je krijgt een Virtual Private Server die je aan de hand van VPS Blocks kunt uitbreiden en op maat kunt maken. Je breidt je CPU core uit met SSD opslag, RAM geheugen en talloze add-ons. Met een managed firewall bescherm je je VPS. Ook hoef je naar back-ups niet om te kijken.

Onze criteriumscores voor Cloud86

Deze cijfers geven we aan platform Cloud86:

 • Kwaliteit – 8.5
 • Prijs – 8
 • Blijft Cloud86 actueel? – 9
 • Support – 8
 • Gebruiksvriendelijkheid – 8.5
 • Service – 9
 • Expertise – 8
 • Toekomstbestendigheid – 9.5
 • Functionaliteiten – 8.5

Tip: bekijk de besparingspagina van Cloud86 >>>

Wat maakt Cloud86 uniek ten opzichte van de concurrent?

Cloud86 heeft intussen ruim 15 jaar ervaring met hosten en weet precies wat nodig is om een succesvolle webshop of website online te lanceren. Je data is optimaal beveiligd, het bedrijf is betrouwbaar én je maakt gebruik van de allersnelste servers die in Nederland beschikbaar zijn. Bovendien betaal je een eerlijke prijs en kun je naar hartenlust opschalen. Ook de helpdesk zit prima in elkaar. Deze bestaat uitsluitend uit gepassioneerde IT profs.

Een expert aan het woord over Cloud86

De expert die we voor ons onderzoek naar Cloud86 hebben laten kijken, was er ook erg over te spreken. Het platform zit goed in elkaar, doet wat het belooft en de extreemsnelle servers zijn een ‘ware deugd’. Al met al is Cloud86 één van de beste hostingpartijen in Nederland.

Waarom je aan een gratis hosting alternatief weinig hebt

De kans dat je een gratis hostingdienst tegenkomt, is niet groot. Bovendien zal een gratis hostingdienst alles behalve betrouwbaar zijn. Je gegevens zullen niet veilig zijn en worden misschien wel doorverkocht. Het opzetten en onderhouden van servers kost tijd en geld. Het is niet meer dan logisch dat je moet betalen om van zo’n delicate service gebruik te maken.

Onze ervaringen met Cloud86 support: zo snel en bekwaam wordt er op vragen gereageerd

Over het algemeen zijn we erg te spreken over het contact met Cloud86. Je kunt de klantenservice op werkdagen bereiken, van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Je kunt aan alles merken dat de klantmedewerkers verstand hebben van zaken. In een handomdraai hebben je ze de gewenste informatie gegeven. Het enige nadeel van de klantenservice is dat je deze niet in de avonduren en in de weekenden kunt bereiken (dus het moet ergens tussendoor).

Gelukkig is het wel mogelijk online een contactformulier in te leveren. Je krijgt dan misschien iets minder snel reactie dan wanneer je belt, maar je kunt deze wel op je gemak invullen.

Voor wie is Cloud86 het meest geschikt?

Cloud86 is er voor verschillende soorten websitebezitters. Je hebt pakketten die ideaal zijn voor de beginnende website of webshop, maar ook voor drukbezochte websites. Ook als je meerdere websites en/of webshops tegelijk beheert, kan je hier uitstekend terecht. Vooral als je op zoek bent naar hoge dataveiligheid en razendsnel internet ben je hier op de juiste plek.

Wat moet je overhebben voor een succesvolle aanpak?

Een succesvolle website of webshop runnen? Wij raden je aan de krachten te bundelen met Cloud86. Het platform biedt verschillende keuzepakketten en is erg flexibel als je wilt opschalen, of juist je pakket wilt verkleinen. Het enige dat jij hoeft te doen om van de Cloud86 service een succes te maken, is je te verdiepen in het pakket dat het beste bij je past.

Stappenplan: zo begin je met Cloud86

Met Cloud86 beginnen is een eitje. Het enige dat jij hoeft te doen is je te verdiepen in de verschillende services en pakketten en het pakket uit te kiezen dat aansluit bij jouw wensen.

Tip: bekijk de besparingspagina van Cloud86 >>>

Hoe zijn webhostingtools door de jaren heen geëvolueerd?

Webhosting wordt steeds belangrijker en geavanceerd. Ieder bedrijf dat mee wilt tellen, is vandaag de dag online actief. Ieder bedrijf dat een veilige website wil onderhouden, of zelfs meerdere websites, moet zich goed profileren. Er staat steeds meer data online, dus databeheer wordt steeds complexer. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van externe servers.

Hoe vaak wordt Cloud86 geüpdatet?

Cloud86 streeft ernaar volledig up to date te blijven. Het bedrijf hecht er veel waarde aan het snelst mogelijke internet te blijven aanbieden. Hierdoor dient het gebruik te blijven maken van de snelste servers. De technologie blijft zich in hoog tempo ontwikkelen, dus doet Cloud86 dat ook. Het streeft ernaar perfect geoptimaliseerd te zijn voor maximale performance.

Ervaringen van anderen met Cloud86

Het lijkt er op dat heel veel mensen erg te spreken zijn over hostingservice Cloud86. Dat blijkt wel uit de vele positieve reviews en beoordelingen die op het internet te lezen zijn. Hieronder geven we een overzicht van enkele van de belangrijkste reviews die we zijn tegengekomen.

Bullet-samenvatting: andere Cloud86 reviews

RecensentSamenvatting review
Trustpilot.comOp Trustpilot.com krijgt Cloud86 een gemiddelde beoordeling van liefst 4.9 uit 5 sterren. Omgerekend is dat een 9.8 uit 10. Dat is gemiddeld genomen dus een uitstekende beoordeling. In totaal geeft liefst 92% van alle stemmers (385 in totaal) 5 sterren, 6% geeft 4 sterren.
Matthijsonline.nlCloud86 wordt geroemd om zijn razendsnelle servers, zijn automatische dagelijkse back-ups, de telefonische back-ups en gratis SSL-certificaten.
Webhosters.nlOok op Webhosters krijgt Cloud86 een uitstekende beoordeling: 4.8 sterren uit 5. Op basis van 277 beoordelingen krijgt het een negen voor prijs/kwaliteitverhouding, een negen voor kwaliteit hosting en een negen voor klantenservice.
Webtalis.nlCloud86 is een snelle en betrouwbare hostingpartij die uitstekende support biedt. Bovendien bestaat elk pakket uit talloze handige functionaliteiten die je niet bij elke andere hostingprovider terugvindt.
Hostingwijzer.nlCloud86 krijg een gemiddelde van 9.3 van Hostingwijzer.nl. Het is de snelst geteste webhosting service, met een overzichtelijk dashboard en prettige, korte contracten.

Alternatieven voor Cloud86: welke vergelijkbare webhostingpartijen zijn er?

Meeste waard voor je geldHostinger.nl – één van de beste budget hostingservices die internationaal actief zijn
Deze zouden wij aanschaffenGreengeeks.nl – vanwege het duurzame karakter
Dit is de beste optie voor wie geïnteresseerd is in WordPress hostingKinsta.nl

Conclusie: wel of niet met Cloud86 beginnen?

ReviewWebhostingsbedrijf Cloud86
SamenvattingWebhostingsbedrijf Cloud86 is een volledig Nederlands bedrijf dat hoge kwaliteit webhosting biedt, tegen eerlijke voorwaarden en dat met het snelste internet dat je in Nederland zult vinden. Er is veel positiefs voor te zeggen en maar weinig negatief. Al met al is Cloud86 een echte aanrader.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.2.

Jouw webhosting vervolgstap

Ben je op zoek naar een geschikte webhosting provider voor jouw websites en/of webshops? Dan is Cloud86 absoluut een goede optie. Breng vandaag nog een bezoek aan de website, kijk welke dienst en welk pakket het beste bij je past en sluit vandaag nog je contract af.

Tip: bekijk de besparingspagina van Cloud86 >>>

FAQ: veel gestelde vragen over Cloud86

 • Hoe verhuis je je domein naar Cloud86?

Dit doe je in een paar eenvoudige stappen. Je hebt hiervoor een EPP key (verhuistoken) nodig. Deze code maakt het mogelijk je domein van de ene naar de andere provider te verhuizen. Een EPP key is eenvoudig op te vragen bij de provider die je nu hebt.

 • Worden abonnementen automatisch verlengd?

Cloud86 verlengt domeinen en diensten automatisch. Dit om te voorkomen dat ze onbedoeld komen te verlopen en worden opgezegd. Een opgezegd domein kan worden gekaapt. Ook kan bij een verlopen domein zijn dat de e-mail niet meer werkzaam is. Er geldt een annuleringstermijn van 14 dagen uiterlijk twee weken voor de dienst wordt verlengd, ontvang je van Cloud86 een factuur. Je hebt dan nog twee weken de tijd om al dan niet te annuleren.

 • Hoeveel e-mails kan je met Cloud86 verzenden?

Dat is afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen. Standaard geldt er een maximum van 250 mails per uur voor een hostingpakket.

 • Wat is de gratis verhuisservice?

Ben je momenteel bij een andere hostingprovider aangesloten en wil je overstappen naar Cloud86? Dan maak je gebruik van de verhuisservice. Het verhuizen van een domein is best een ingewikkeld klusje, maar dit wordt door Cloud86 volledig voor je geregeld (en ook nog gratis).

Gratis media over Cloud86

De volgende links over Cloud86 zijn zeker de moeite waard om te bekijken:

Tip: bekijk de besparingspagina van Cloud86 >>>

Op jouw succes!