Wat is Clickfunnels, hoe bruikbaar is deze software voor Nederlandse bedrijven, hoeveel kost het en is het het geld waard? In deze review kijken we naar zowel de Clickfunnels-software als het extra materiaal dat ze aanbieden. Lees verder voor onze review en ervaringen

Inhoud van deze pagina:

Iedereen praat maar over ‘funnels’ – en dan is er nog dat schreeuwerige Clickfunnels…

Als je je al een tijdje in de wereld van online marketing begeeft, heb je misschien wel eens van ClickFunnels gehoord. Iemand in je ondernemersgroep heeft je misschien verteld dat je je moet aanmelden of ‘dat je een funnel nodig hebt’. Velen verwijzen dan ook direct naar Clickfunnels, maar is dat ook een handige tool voor Nederland?

Clickfunnels review voor Nederlandse ondernemers

ClickFunnels is op dit moment een van de krachtigste funnel-builders op de internationale markt. Dit alles-in-één-salesfunnel-platform biedt je een pagebuilder, autoresponder, e-mailservice en nog veel meer. Is dit echter ook zinvol voor Nederlandse ondernemers?

Voordat we met de review beginnen, is het handig om te weten dat je Clickfunnels ook 14 dagen zelf gratis kunt testen. Hier kun je direct beginnen met het uitproberen van Clickfunnels.

In dit artikel gaan we Clickfunnels eens goed reviewen voor de Nederlandse markt. Nu weet ik wat je denkt: “Heb ik ClickFunnels echt nodig om succesvol te zijn met mijn online bedrijf?” Er zitten nogal wat haken en ogen aan. Laten we erin duiken…

Wat is Clickfunnels? Een stukje software én een stukje kennis

hoe goed is clickfunnels nederland

Clickfunnels is een bedrijf dat zowel marketingsoftware als marketingtrainingen verkoopt. De marketingsoftware heet simpelweg ‘Clickfunnels’ en biedt allerlei tools en widgets om een complete ‘website’ (zonder blog) te maken die op conversie en verkoop gericht is.

De Clickfunnels-software kan gewoon gebruikt worden naast je huidige website/blog. Dat doen ze omdat hun huidige blog niet alle tools bevat om funnels te maken. Veel mensen gebruiken echter enkel Clickfunnels – en hebben er geen andere website naast.

Het ontstaan van Clickfunnels: een jonkie en toch al marktleider

ClickFunnels is ontworpen en gemaakt in 2014 door Russell Brunson, een internet marketeer en ondernemer die de hele werkwijze heeft veranderd waarop de meeste bedrijven vandaag de dag naar marketing kijken. Ondertussen is Clickfunnels marktleider geworden op het gebied van funnel-building-tools.

Clickfunnels is niet alleen marktleider met hun funnel-software, maar ook met hun funnel-cursussen. Zo is er de One Funnel Away Cursus. Voor slechts 100 dollar krijg je een maand lang iedere dag training en begeleiding. Iedere twee weken starten 1.500 mensen over de hele wereld met deze funnel-cursus.

En je raadt het al: deze cursus maakt je warm voor de software, dus inderdaad: de cursus is onderdeel van hun eigen funnels. Het is overigens daadwerkelijk een zinvolle cursus waarin je alles leert wat er maar te leren valt over funnels maken, teksten schrijven en een goed aanbod bedenken.

Wat is Clickfunnels? De software…

Clickfunnels is de naam van een bekende online tool waarmee je meerdere dingen kunt doen voor de online marketing van jouw bedrijf:

 • Op de eerste plaats is het een tool waarmee je snel kwalitatieve landingspagina’s kunt maken. Met een landingspagina kun je een product verkopen of inschrijvingen verkrijgen voor je e-maillijst. Het verwijderen van afleidingen, zoals de menubalk, is een van de belangrijkste elementen van een landingspagina.
 • Vervolgens in Clickfunnels instellen dat het programma automatisch opnieuw contact opneemt met de persoon die zijn/haar gegevens had achtergelaten. Meestal gebeurt dit via automatische e-mails, maar het kan ook via notificaties, sms of messenger-chatbots.
 • Je kunt instellen dat Clickfunnels een specifieke actie onderneemt op basis van het gedrag van een persoon. Heeft hij/zij bijvoorbeeld bepaalde e-mails geopend – of juist niet geopend – dan kan Clickfunnels juist wel of juist niet naar de volgende stap gaan in het verkoop-proces. Dit worden ook wel funnels genoemd.
 • Daarnaast bevat Clickfunnels vele bonus-tools, zoals kant-en-klare funnels, splittesten en webinar-funnels. Ook kun je een heuse membership-omgeving, community en/of premium ledenomgeving creëren. Je kunt dus ook jouw online training op dit platform hosten, inclusief betaalmodule.

Clickfunnels doet veel dingen goed, maar wat het niet goed doet, is duidelijk maken wat het nou eigenlijk is. Zelfs voor doorgewinterde online marketeers kan het overweldigend zijn om logica te vinden in dit programma.

Je had er vast vaker van gehoord, maar het wordt steeds maar moeilijk duidelijk wat Clickfunnels nou eigenlijk is. Is het een e-mailprogramma? Is het een landingspagina- en salespagina-builder? Is het een crm-systeem? Nu weet je het antwoord: het is al die dingen!

De Clickfunnels-software bestaat uit meerdere tools in één om jouw producten en/of diensten aan de man te brengen. Je kunt met Clickfunnels namelijk het volgende doen:

 • Landingspagina’s maken. Deze landingspagina’s bevatten allemaal slimmigheidjes – zoals aantrekkelijke buttons en het ontbreken van het hoofdmenu – om traffic effectief om te zetten in leads of om leads verder warm te maken en om te zetten in klanten. Voorbeelden hiervan zijn: nieuwsbrief-aanmeldingen, webinar-aanmeldingen of aanvragen van één-op-één-gesprekken.
 • E-mails verzenden. Inderaad, Clickfunnels is dus óók een e-mailmarketingprogramma. Zodra je leads hebt verkregen via de landingspagina’s, kun je ze meteen via Clickfunnels vervolgmails sturen. Dit kan ook via geautomatiseerde funnels.

Bovenstaande twee elementen zijn het belangrijkst. Clickfunnels heeft echter nóg meer tools onder één dak:

 • Clickfunnels bevat ook een betaalsysteem en shopping cart.
 • Ook is Clickfunnels een CRM-systeem. Je kunt per nieuwsbriefinschrijving een profiel inzien met gegevens en acties van deze lead.
 • Je kunt jouw online training op Clickfunnels hosten. Voor de prijs die je aan Clickfunnels betaalt, zit deze kostbare software-oplossing er al in. Dit heet ‘memberships’.
 • Je kunt met Clickfunnels ook je eigen affiliate-programma starten zodat jouw klanten beloond worden als ze nieuwe klanten voor jou regelen. Deze tool heet Backpack.
 • Je kunt webinars geven met Clickfunnels. Dit is echter niet aanbevolen omdat het wat gebreken heeft. Je kunt beter Webinarjam erbij aanschaffen en je webinars via Webinarjam geven.

Clickfunnels is dus meer dan louter eenvoudige software voor landingspagina’s – het is een salesfunnel die het voor iedereen gemakkelijk maakt om zijn producten online bekend te maken, te verkopen en te leveren.

Wat is Clickfunnels? De marketingcursussen en de filosofie achter Clickfunnels…

Clickfunnels is niet alleen een software-bedrijf. Ze verkopen er ook uitgebreide marketingcursussen bij. Deze cursussen kunnen thuis gevolgd worden en zijn erg praktijk-gericht. De insteek is altijd om jou up & running te krijgen met echte funnels – waarbij het niet uitmaakt of je dat nou doet met de Clickfunnels-software of andere alternatieven.

Vanwege de omvang en de actualiteit van de cursussen van Clickfunnels, staat dit bedrijf bekend als de leiders en innovators op het gebied van online marketing-cursussen.

Een voorbeeld van zo’n cursus is One Funnel Away: een cursus van 30 dagen waarbij je iedere dag 2 uur aan lesmateriaal krijgt – met het dubbele daarvan aan bonussen. Wij hebben deze cursus gevolgd, waarna we alles wisten over funnels. Aan het einde van de training hadden we onze funnels volgens de Clickfunnels-methode in de praktijk gezet. Dat kon prima zonder de Clickfunnels-software, maar met gewoon onze eigen WordPress-oplossingen. Hier kun je ook meedoen met deze doelgerichte funnel-cursus.

Let wel: wij vonden deze cursussen erg ‘Amerikaans’. Momenteel zijn we de lessen aan het toepassen in onze bedrijven om te testen of het toontje werkt voor de Nederlandse markt.

De cursussen zelf vonden we erg goed omdat ze heel erg gericht zijn op de effectiefste onderdelen van marketing. Er wordt niet ingegaan op ‘zichtbaarheid’, ‘branding’ of ‘wat is de kernwaarde van je bedrijf.’ Sterker nog: die dingen moet je afleren volgens Clickfunnels.

Je leert gewoon daadwerkelijk iets gaafs te verkopen met funnels: als ik vandaag alles zou verliezen en helemaal opnieuw zou moeten beginnen, wat kan ik dan doen om binnen 30 dagen een nieuw bedrijf met 10.000 euro winst per maand te starten? In deze cursussen leer je dat te doen door een funnel te gebruiken.

Een stapje terug: wat is een funnel, oftewel salesfunnel?

Een salesfunnel is een reeks stappen die jouw klant naar een aankoop zal leiden. Ook daarna kan de klant verder ‘gefunneld’ worden. Wanneer iemand een product van jou heeft gekocht, heb je de mogelijkheid om aan jouw klant nog meer – andere – items te verkopen.

Tegenwoordig is een verkooptrechter een van de meest fundamentele en meest noodzakelijke concepten in digitale marketing. Het kan een compleet onbekend bedrijf met de juiste copywriter in zeer korte tijd in een miljoenenbedrijf veranderen. Het leren beheersen van funnels is dus een belangrijke vaardigheid voor iedere ondernemer.

De kern-tactieken van Clickfunnels

funnel uitleg schematisch

Clickfunnels heeft dus niet alleen de bekende software om funnels mee te maken, maar ze onderwijzen de beste funnel-tactieken in hun cursusmateriaal. De basis van wat ze onderwijzen is als volgt:

 1. Maak een weggever in ruil voor een e-mailadres. Dit plaats je op een zogeheten leadpage.
 2. Maak een upsell van een paar tientjes op de bedanktpagina van de weggever. Doe er ook een kassakoopje van een paar tientjes bij.
 3. Maak een upsell van bijvoorbeeld 297 of 997 euro op de bedanktpagina van het product van een paar tientjes.
 4. Als deze persoon niet gekocht heeft, doe je deze persoon via e-mail nog een aantal keer over het aanbod.

Dat is de basis en dat is 99% van een funnel. De twee andere grote aspecten van de filosofie van Clickfunnels, zijn: pakkende teksten schrijven en een goed aanbod doen.

Het toverwoord om een onweerstaanbaar aanbod te maken dat men blindelings voor 297 euro of 997 euro zou kopen? Stapelen! Hoe verkoop je een dweil van de Blokker van 12 euro voor 197 euro, terwijl al je concurrenten alleen maar op een zo laag mogelijke prijs concurreren? Je stapelt feature op feature op feature op bonus op bonus op bonus op bonus. Iedere feature of bonus beantwoordt een van de mogelijke vragen/bezwaren van de klant. Hierdoor stijgt de waarde naar 8.000 euro, maar je verkoopt hem toch maar voor slechts 197 euro.

Je snapt ondertussen wellicht wel dat die marketingcursussen… onderdeel zijn van funnels vóór de Clickfunnels-software zelf. Dat is een reden waarom deze marketing-cursussen erg goedkoop zijn voor de vrachtlading aan lessen die ze leveren.

Plus- en minpunten van Clickfunnels software

Is Clickfunnels een goed programma om in te zetten voor jouw marketing-activiteiten? Is het ook geschikt voor Nederlandse bedrijven of is het te schreeuwerig en is de koppeling met Ideal en/of Mollie te omslachtig?

Sommige dingen van Clickfunnels klinken te goed om waar te zijn, maar je vraagt je natuurlijk af of er ook addertjes onder het gras zijn. Lees daarom nu onze opsomming van alles wat goed en slecht is van ClickFunnel Software.

Pluspunten

✅ ClickFunnels biedt handige verkoopfunnels die bedoeld zijn om bedrijven te helpen bij het verkopen, adverteren en rechtstreeks leveren van producten en diensten aan consumenten. Clickfunnels-software maakt deze processen eenvoudig door consumenten vooraf geïnstalleerde funnel-opties te bieden.

✅ Bovendien maakt het platform het voor bedrijven eenvoudig om zowel een marketing- als verkoopfunnel te bedenken, die elementen bevat om een leads en deals te garanderen.

✅ Het is handig voor mensen zonder technische kennis.

✅ ClickFunnel software heeft ook een overvloed aan interactieve tools waarmee gebruikers hun eigen website kunnen ontwerpen om hun publiek te betrekken terwijl ze de verkoop stimuleren.

✅ Fantastische integratie in bestaande systemen garanderen gelijk resultaat als je funnels gaat bouwen. Er is bijvoorbeeld goede integratie met systemen zoals betaalsystemen en WordPress.

✅ Een goede manier om jouw website een upgrade te geven die zorgt voor meer conversies en je positie concurrerend houdt.

✅ Goede software om een beeld te krijgen over hoe specifieke doelgroepen jouw website bezoeken en wat ze kopen.

✅ Clickfunnels is ingericht op verkoop. Dat betekent dat alle tools erop gericht zijn om jouw publiek daadwerkelijk iets te laten kopen. Commercieel slim dus.

✅ Alles-in-een voor een vriendelijke prijs: als je steeds andere diensten moet inschakelen en apart moet betalen voor een online training-builder, funnel-builder, landingspagina-builder, e-mailmarketing-programma, affiliate-builder, crm-systeem, shopping cart en webinarsoftware, ben je veel meer geld kwijt.

✅ Kant-en-klare funnels.

✅ Veel pakkende templates

✅ Intuïtieve en soepele drag-and-drop-bouwer.

✅ Clickfunnels is marktleider en dus erg populair. Daardoor is er veel support voor, inclusief een grote community van gebruikers en fans.

Minpunten

Clickfunnels maakt online marketing simpel én een beetje schreeuwerig tegelijk. Het kan nogal chaotisch op je overkomen en je kunt overweldigd worden door alle functies – die je waarschijnlijk niet allemaal zal gebruiken. Het is gewoon een beetje te Amerikaans. Even wennen dus.

Je kunt ook gebruikmaken van de Clickfunnels-support. Daarmee is het ook wel gezegd. Er is niks bijzonders aan de support. Je krijgt niet de snelst mogelijke of meest aandachtige service.

❌ Schreeuwerige templates die in Nederland niet per se in de smaak zullen vallen.

❌ Clickfunnel Software is kostbaar en niet voor ieder startend bedrijf een makkelijke investering.

❌ Niet alle tools uit het Clickfunnels-pakket zijn bruikbaar voor de Nederlandse markt. Daar zijn wel omwegen voor – en er zijn dan ook veel NEderlandse ondernemers die Clickfunnels gebruiken.

Wat is er zo goed aan Clickfunnels?

wat is goed aan clickfunnels

Om te beginnen zijn er veel dingen goed aan Clickfunnels.

 • Het bevat veel verschillende tools, zoals aandachttrekkers op de landingspagina’s, maar ook webinar-software. Zie vorige paragraaf over de Clickfunnels-software.
 • Er zijn complete kant-en-klare funnels die al uitvoerig getest en geoptimaliseerd zijn. Lekker makkelijk!
 • Je kunt met een makkelijke drag&drop-builder aanpassingen maken aan funnels en pagina’s.
 • Simpele statistieken van AB-tests. Dus je kunt heel eenvoudig instellen dat je twee verschillende versies van een pagina wilt tonen, waarna je te zien krijgt welke het beste presteert.

Wat is slecht aan Clickfunnels? ‘Amateur by design’

Clickfunnels maakt gebruik van het principe ‘Amateur by design.’ Het idee van dit principe, is dat de klant gaat denken:

‘Dit ziet er eigenlijk best amateuristisch uit, dus er zit echt passie in. De maker van dit product heeft geen moeite gestoken in een strakke uiterlijke presentatie, dus moet het wel een puur product zijn dat niet verpest is door het werk van misleidende marketingbureaus.’

Een van de motto’s van Clickfunnel is dan ook: ‘lelijk converteert beter’ en ‘lelijk is het nieuwe mooi’. Dat is uiteraard gebaseerd op onderzoek, maar het is de vraag of dit principe ook voor de Nederlandse cultuur werkt.

Daarom zijn alle Clickfunnels-templates erg schreeuwerig-lelijk. Dit werkt in Amerika als een tierelier, maar we zien dat onze Nederlandse mede-ondernemers met Clickfunnels allerlei dingen wegstrippen om het zo clean mogelijk te maken: een witte achtergrond, geen giga-sensatiekoppen, geen giga-stapels aan bonussen en geen opdringerige rode buttons.

Dat vraagt extra werk en kennis van de Nederlandse markt, maar als je echter eenmaal helder hebt wat dit voor programma is, wat het voor je kan betekenen en wat jij eruit wilt halen, gaat het zijn geld zeker waard zijn.

Ervaringen van anderen: is Clickfunnels te vertrouwen?

Is men tevreden over Clickfunnels? De ondernemers die wij spreken, waaronder de directe concurrenten van ons trainingsbedrijf, hebben veel successen geboekt met dit programma. Sommigen hebben niet eens een website, maar gebruiken enkel Clickfunnels als hun ‘website’ en verdienen daar tienduizenden euro’s per maand mee.

Clickfunnels heeft ook een bizar hoge Trustpilot-score van 4,6 sterren van de 5. De gebruikers klagen niet en zijn erg tevreden. Ook hebben wij Clickfunnels zonder problemen gebruikt.

Pas op: Clickfunnels is op-en-top Amerikaans

clickfunnels is erg amerikaans

Wanneer je Clickfunnels gaat gebruiken, zal je aan alle kanten enthousiast gemaakt worden om ‘meer te verkopen’, ‘veel geld te verdienen’ en ‘converterende teksten te schrijven’.

De manier waarop dit gebracht wordt, is erg Amerikaans en extreem. Dit hoeft geen probleem te zijn. Zo leer je namelijk om die actieve commerciële houding aan te nemen, terwijl jouw Nederlandse concurrenten op een braaf toontje en tempo blijven opereren.

Wie is Russell Brunson, de naam die steeds weer voorbij komt?

Russell Brunson heeft Clickfunnels in 2014 opgericht en naar een marktleider-positie gebracht. Dit maakte van hem een grote naam in de marketingwereld. Daarnaast is hij bekend geworden door zijn boeken en seminars.

Onder zijn studenten reikt hij ’two comma club awards’ uit. Dat zijn zijn studenten die meer dan 1,000,000 hebben verdiend. Zoals je ziet, gebruiken ze in Amerika komma’s na iedere drie cijfers. Wanneer je de miljoen haalt, zitten er twee komma’s in. Russell Brunson heeft anno 2019 twintig two comma club awards aan zichzelf uitgereikt. Hij heeft namelijk buiten Clickfunnels om tientallen anderen bedrijven.

Gebruiksgemak en ontzorgen

Als het gaat om gebruiksgemak, komt niets in de buurt van Clickfunnels. Sommige mensen denken misschien dat het duur is, maar je moet bedenken wat je bespaart.

Je hoeft je geen zorgen te maken over:

 • Hosting
 • Ontwikkelaars
 • Onderhoud van de server
 • Uitval en downtime
 • Nadenken over een pakkend en converterend ontwerp
 • Bedenken wat voor elementen je moet inzetten om je conversie te verhogen

Als je die factoren optelt, is Clickfunnels heel goedkoop! Het enige waar je je op hoeft te concentreren is het bouwen van een verkooppagina voor je bedrijf – en ook daarvoor hebben ze duizenden bonussjablonen die je kunt gebruiken. Het stelt je in het bijzonder in staat om je te concentreren op wat belangrijk is, en dat is het verdienen van geld.

Is Clickfunnels ook te integreren met je huidige website?

clickfunnels slecht of goed

Je kunt Clickfunnels toevoegen aan je huidige website of je kunt het gebruiken als een op zichzelf staand alternatief. Het platform maakt het gemakkelijk en snel voor zowel onervaren als ervaren internet marketeers om hoge conversies op hun verkoopkanalen te creëren.

Als je geen website hebt, maakt het platform het mogelijk om live sales funnel te maken zonder kosten voor hosting en gedoe met het beheren van een normale website. Je kunt ook een aangepast domein hebben voor elke funnel die je aanmaakt. Zo kun je vrij veel websites hosten voor al je ondernemingen!

Is er ook een Nederlandse versie van Clickfunnels? En is Ideal mogelijk?

Als je Clickfunnels wilt gaan gebruiken, zal je in een Engelstalige omgeving terechtkomen. Wel kun je jouw teksten in het Nederlands presenteren die je jouw klanten wilt gaan tonen.

Het gebruiken van Ideal voor de betaalmodule in Clickfunnels is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld via Secure Inspired. Ook is het mogelijk om Clickfunnels met Stripe te koppelen. Ideal is namelijk een van de mogelijke betalingsmethodes van Stripe. De instructies vind je in de help-sectie van Clickfunnels over Stripe.

Echter: veel Nederlandse bedrijven gebruiken Clickfunnels enkel voor de marketing, zoals voor het verzamelen van leads. Vervolgens sturen ze hun klanten door naar hun eigen webshop met Ideal.

De integratie met externe betaalsystemen als Mollie is zeker mogelijk met extra tussenstap. Echter, de meeste Nederlandse bedrijven die Clickfunnels gebruiken, laten de klanten afrekenen via hun eigen website en gebruiken Clickfunnels vooral voor het genereren en warm maken van leads. Wil je wél de afrekenmodule van Clickfunnels gebruiken mét Ideal, dan zijn er allerlei oplossingen, waaronder die van Secure Inspired.

Een andere optie is normaal gesproken om Clickfunnels met Stripe te koppelen. Stripe bevat namelijk ook Ideal als betalingsmethode. De instructies vind je in de help-sectie van Clickfunnels over Stripe. Echter, zo’n standaard Stripe-integratie bevat vaak alsnog ook geen Ideal. Helaas. Dan blijven er twee opties over:

 • Clickfunnels enkel voor de funnels gebruiken en vervolgens je eigen betaalsoftware gebruiken.
 • Een software-oplossing nemen zoals het hierboven genoemde Secure Inspired.

De kosten van Clickfunnels

clickfunnels kosten

Clickfunnels is verkrijgbaar in twee soorten pakketten. Eentje van 97 dollar per maand en eentje voor 297 dollar per maand.

 • Clickfunnels 97 dollar per maand: Maximaal 20 funnels en maximaal 100 landingpages met maximaal 20.000 bezoekers op die pagina’s.
 • Clickfunnels 297 dollar per maand: Onbeperkt aantal funnels, onbeperkt aantal landingpages, onbeperkt aantal bezoekers op die pagina’s, toegang tot marketing automation en toegang tot de affiliate-tool Backpack.

Clickfunnels kost 97 dollar per maand, wat goedkoper is dan alle tools (e-mailmarketing, landingspagina-builder, geavanceerde funnels…) los elders aan te schaffen. Voor dat bedrag kun je alles doen.

Bovenstaand abonnement van 97 euro is echt genoeg voor de meeste mensen. Ben je echter een heel groot bedrijf dat niet genoeg heeft aan 20 funnels – wat erg onwaarschijnlijk is – of ben je een bedrijf dat allerlei extra tools wil inzetten, zoals affiliate marketing, dan kun je het Enterprise-plan nemen voor 297 dollar per maand.

De top-eigenschappen van Clickfunnels

Clickfunnels kent honderden functies, maar laten we eens naar een paar topfuncties kijken waarmee Clickfunnels zich onderscheidt van andere soortgelijke programma’s.

 • De ClickFunnels-templates: ClickFunnels heeft 22 soorten professionele salesfunnel-sjablonen die met succes kunnen worden gebruikt voor elk bedrijf. De Funnels zijn ingedeeld in vier categorieën: lead-funnels, salespage-funnels, evenementen-funnels en membership-funnels.
 • Converterende landingspagina’s of opt-in pagina’s.
 • ClickFunnels is eigenlijk méér dan een landingspagina-builder. Het platform laat je namelijk kiezen uit vooraf gebouwde, kant-en-klare funnels voor specifieke soorten diensten of producten. Denk bijvoorbeeld aan een funnel die speciaal ontworpen is voor premium e-boeken. In ieder geval: je hoeft geen tijd te verspillen aan het maken en linken van een reeks van landingspagina’s – het is al voor je gedaan.
 • Een geweldige Visual Drag and Drop Editor waarmee je elke pagina en funnel er precies zo uit kunt laten zien als je wilt.
 • Enorme keuze uit pagina-elementen. Deze elementen zijn ook nog eens speciaal ontworpen op een manier die essentieel is voor de conversie. Denk aan knoppen, invoerformulieren, headline-widgets, aftel-timers en videowidgets. Clickfunnels biedt ook andere geavanceerde elementen zoals enquêtes, prijstabellen en voortgangsbalken. Deze worden gebruikt om een klant aan te sporen zich aan te melden of een e-mailadres in te voeren.

Alternatieven voor Clickfunnels

clickfunnels alternatieven
 • Builderall: Op dit moment hebben we het gevoel dat Builderall de nummer 1 Clickfunnels-concurrent is. Dit is de moeite waard om te bekijken als je een flink budget hebt.
 • Leadpages: Leadpages is een 2e Clickfunnels-concurrent, maar Leadpages heeft helemaal geen e-mailmarketing-functie. Je kunt Leadpages alleen gebruiken als page-builder.
 • Phoenix: Een beetje de Nederlandse versie van Clickfunnels.
 • Divi: Geen funnel-software zoals Clickfunnels, maar wel een goede manier om landingspagina’s te maken.
 • Thrive Themes: Als je op zoek bent naar een meer op maat gemaakte aanpak, dan is Thrive Themes een goed alternatief voor landingspagina’s. Dit is echter een professionele softwarekit en kan het beste worden overgelaten aan professionele website bouwers.

Goede tutorials en trainingen voor klanten

ClickFunnels biedt duidelijke tutorials die jou helpen om vertrouwd te raken met hun service. Zodra je je aanmeldt, maak je kennis met een 7-daagse challenge om te onboarden met een leercurve die niet al te moeilijk is. Dit proces wordt speels gemaakt zodat je er met nog meer plezier mee aan de slag gaat.

Elke stap omvat een taak en een kort videofragment waarin Russell Brunson uitlegt wat je moet doen om het proces te voltooien. Hoewel het hele proces optioneel is, kun je na het voltooien van alle stappen een leuke prijs winnen bij ClickFunnels.

Hieronder – bij de aangeraden acties voor nu – vind je een lijst met hoogwaardige funnel-trainingen die goedkoop of zo goed als gratis zijn. Dit materiaal is door Clickfunnels ontwikkeld – met Russell Brunson als brein erachter – maar je kunt van al dit materiaal gebruikmaken zonder Clickfunnels. Je kunt de principes namelijk gewoon toepassen met andere vergelijkbare tools, zoals WordPress.

Vijf aangeraden acties voor nu

beginnen met clickfunnels

Actie 1: Bekijk de ervaringen en methodes van de best presterende klanten van Clickfunnels

Wat doen succesvolle bedrijven precies met hun teksten, landingspagina’s en titels waardoor ze zoveel kunnen verkopen? En hoe zetten ze Clickfunnels optimaal in?

Er is een video-serie waarin je precies ziet hoe de funnels zijn opgebouwd van Clickfunnels-gebruikers die meer dan een miljoen dollar winst hebben gemaakt. Het is een van de meest waardevolle video-series die we rondom online marketing hebben gezien.

Het zijn volledige behind the scenes video’s van de best presterende klanten van Clickfunnels. Zij zitten in de zogeheten ’two comma club’. Dit zijn de Clickfunnels-gebruikers die meer dan een miljoen winst hebben gemaakt.

Hier kun je alle 30 video’s gratis opvragen. Kijk vooral steeds naar de tweede video van iedere casus. In de tweede video laten ze namelijk steeds precies zien hoe hun funnel is opgebouwd.

Actie 2: Lees hier gratis de boeken ‘Dotcom Secrets’ en ‘Expert Secrets’

Het ene boek is rood en het andere boek is blauw. Deze kleuren representeren de kleuren van de red ocean en de blue ocean. De red ocean is de markt waar al volop gekocht en verkocht wordt. Daar is het grote geld. Je moet dus iets met die red ocean doen zodat je makkelijk sales kunt gaan maken. Vervolgens voeg je jouw eigen expertise en kwaliteit toe, waardoor je je zodanig onderscheidt dat je een eigen blue ocean creëert.

 1. Als eerste hebben we het rode boek Dotcom Secrest. Bij Clickfunnels noemen ze dit het ultieme “underground playbook” voor het starten, groeien en schalen van je online bedrijf. Dit boek beschrijft alle processen, funnels en scripts die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Het belangrijkste punt uit dit boek is de uitleg hoe je direct winst kunt gaan genereren door in de rode oceaan te vissen. Onder andere Russell’s beproefde e-mailformule zit erin, die keer op keer klikken en verkopen oplevert. Maar bovenal wordt alles uitgelegd over funnels, waardeverhoging en upsells.
 2. Vervolgens hebben we het blauwe boek ‘Expert Secrets’: Positioneer jezelf als de expert in je vakgebied om de ‘go-to’ autoriteit te worden en de enige keuze voor jouw prospects en klanten om van te kopen. Dit boek vertelt je hoe je een zelfverzekerde leider wordt die een massa-movement van razende fans opbouwt die geen genoeg kunnen krijgen van wat je te bieden hebt. Russell Brunson geeft in dit boek de stap voor stap formule voor het zijn van een hoogbetaalde coach, consultant, en spreker.

Russell Brunson heeft al zijn kennis in deze boeken gestopt en hij geeft het ons gratis weg. Je hoeft alleen voor de verzendkosten te zorgen. Hier vraag je Expert Secrets aan en hier vraag je Dotcom Secrets aan.

Actie 3: Leer de beste strategie voor het maken van funnels: One Funnel Away

Ook legt Russel Brunson samen met zijn coaches uit hoe een ideale funnel eruit ziet en gemaakt wordt. Nou is het allemaal leuk en aardig om dat te leren, maar er is een verschil tussen weten en doen. Daarom heeft Clickfunnels de One Funnel Away Challenge gecreëerd, waarin je in 30 dagen je eerste (of volgende) eigen funnel gaat maken en lanceren. Je wordt bij elke stap begeleid – ook met live coaching – gedurende 30 dagen.

Wanneer zoiets gratis aangeboden zou worden, zou niemand de challenge afmaken. Soms is het belangrijk om te betalen voor kennis en coaching. De bekende One Funnel Away-challenge is het meest informatieve programma dat ik ken over het maken van funnels. Dit programma kost 100 dollar maar is absoluut aan te raden.

Veel mensen beginnen namelijk met Clickfunnels, zien de shiny visuele editor, gaan met allerlei elementen slepen… zien geen resultaten en roepen vervolgens dat Clickfunnels niet werkt. Je moet een goede marketer zijn om Clickfunnels te laten werken. Daarom gaan de eerste twee weken van de One Funnel Away-cursus in op hoe je goede teksten, verhalen en offers maakt.

De Clickfunnels-software is niet de sleutel die voor resultaten zorgt. Ontwerp is niet de sleutel die voor resultaten zorgt. Jouw marketingvaardigheden en -principes moeten on point zijn. Daarom is het essentieel dat je alles leert over headlines, verhalen, aanbod-stapels en teksten. Dat leer je in One Funnel Away.

Actie 4: Het gratis boek: Traffic Secrets om te leren traffic naar je funnel te sturen

Hoe krijg je traffic naar naar je website of funnel? Om precies te zijn: hoe krijg je je droomklanten als traffic? Russell Brunson van Clickfunnels deelt in dit boek zijn 20+ vrijwel onbekende traffic-geheimen. De kern van het boek is in drie delen te vangen:

 1. Begrijp precies wie je droomklant is.
 2. Onderzoek waar ze te vinden zijn.
 3. Gebruik hooks die hun aandacht trekken en breng ze in je funnels, zodat je een verhaal kunt vertellen en ze een aanbod kunt doen.

Hier kun je het boek tegen verzendkosten aanvragen.

Actie 5: De Clickfunnels-software proberen?

Als je je nog niet had aangemeld voor Clickfunnels, dan vind je hier een link om het 14 dagen gratis te gebruiken. Dit is echter niet genoeg, want als je geen goede marketer bent, zal Clickfunnels niks speciaals gaan doen. Russell Brunson geeft daarom al zijn marketing- en funnel-kennis weg in bovenstaande bronnen. Pas wanneer Clickfunnels in handen is van een goede marketer, kan het prachtige resultaten opleveren.

Bij de trial van Clickfunnels krijg je ook toegang tot een gigantische stapel met bonussen van grote namen zoals Tony Robbins, Justin Brooke en Russell Brunson zelf. Wanneer je je aanmeldt bij ClickFunnels met de onderstaande link, dan krijg je ook nog eens toegang tot deze geweldige bonusstapel:

 • 14-Day Trial voor Clickfunnels
 •  Product Secrets ($97 Waarde)
 •  Funnel Builder Secrets ($1,997 Waarde)
 •  Ad Skills Course ($498 Value)
 •  Tony Robbins Private Collection ($997  Waarde)
 •  100+ Funnel Templates ($1,997 Waarde)
 •  Funnel Hacker Forum (Priceless!)
 •  Gratis Book Funnels Templates
 • Gratis Webinar Funnels Templates
 • Gratis Product Launch Funnels Templates
 • Gratis High Ticket Funnels Templates

Is Clickfunnels in onze ervaring een goede tool?

Ik hoop echt dat deze review een antwoord geeft in je zoektocht naar hulpmiddelen om goede funnels te maken. Als je je afvraagt of Clickfunnels het geld waard is? Ons antwoord is ja. ClickFunnels is betrouwbare software waarmee je effectieve landingspagina’s kunt maken, evenals verkooppagina’s en salesfunnels waar mensen doorheen kunnen navigeren om de gewenste acties te ondernemen, zoals het kopen van jouw producten.

Conclusie van deze review: is Clickfunnels geschikt voor Nederlandse bedrijven?

Als je je afvraagt of Clickfunnels het waard is? Het antwoord is ja. ClickFunnels is betrouwbare software waarmee je landingspagina’s kunt maken en verkooppagina’s in de funnels kunt verwerken zodat je leads de gewenste actie ondernemen. ClickFunnels is een hulpmiddel dat elk bedrijf zou moeten overwegen om erin te investeren.

Onze review samengevat

ReviewClickfunnels
SamenvattingHoewel het design, de filosofie en het lesmateriaal achter Clickfunnels erg Amerikaans, werkt Clickfunnels erg goed voor de Nederlandse markt. De pagebuilder bevat de juiste elementen om bezoekers te converteren – en zolang je het niet te schreeuwerig maakt, kun je erg doelgericht geld verdienen met je bedrijf als je gebruikmaakt van Clickfunnels. Absolute aanrader voor het maken van converterende landingspagina’s en bedanktpagina’s met upsells.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!