Wat is Clickfunnels, hoe bruikbaar is deze software voor Nederlandse bedrijven, hoeveel kost het en is het het geld waard? In deze review kijken we naar zowel de Clickfunnels-software als het extra materiaal dat ze aanbieden. Lees verder voor onze review en ervaringen

Wat is Clickfunnels? Een stukje software én een stukje kennis

Clickfunnels is een bedrijf dat zowel marketingsoftware als marketingtrainingen verkoopt. De marketingsoftware heet simpelweg ‘Clickfunnels’ en biedt allerlei tools en widgets om een complete ‘website’ (zonder blog) te maken die op conversie en verkoop gericht is.

De Clickfunnels-software kan gewoon gebruikt worden naast je huidige website/blog. Dat doen ze omdat hun huidige blog niet alle tools bevat om funnels te maken. Veel mensen gebruiken echter enkel Clickfunnels – en hebben er geen andere website naast.

Wat is Clickfunnels? De software…

Clickfunnels is de naam van een bekende online tool waarmee je meerdere dingen kunt doen voor de online marketing van jouw bedrijf:

 • Op de eerste plaats is het een tool waarmee je snel kwalitatieve landingspagina’s kunt maken. Met een landingspagina kun je een product verkopen of inschrijvingen verkrijgen voor je e-maillijst. Het verwijderen van afleidingen, zoals de menubalk, is een van de belangrijkste elementen van een landingspagina.
 • Vervolgens in Clickfunnels instellen dat het programma automatisch opnieuw contact opneemt met de persoon die zijn/haar gegevens had achtergelaten. Meestal gebeurt dit via automatische e-mails, maar het kan ook via notificaties, sms of messenger-chatbots.
 • Je kunt instellen dat Clickfunnels een specifieke actie onderneemt op basis van het gedrag van een persoon. Heeft hij/zij bijvoorbeeld bepaalde e-mails geopend – of juist niet geopend – dan kan Clickfunnels juist wel of juist niet naar de volgende stap gaan in het verkoop-proces. Dit worden ook wel funnels genoemd.
 • Daarnaast bevat Clickfunnels vele bonus-tools, zoals kant-en-klare funnels, splittesten en webinar-funnels. Ook kun je een heuse membership-omgeving, community en/of premium ledenomgeving creëren. Je kunt dus ook jouw online training op dit platform hosten, inclusief betaalmodule.

Clickfunnels doet veel dingen goed, maar wat het niet goed doet, is duidelijk maken wat het nou eigenlijk is. Zelfs voor doorgewinterde online marketeers kan het overweldigend zijn om logica te vinden in dit programma.

Je had er vast vaker van gehoord, maar het wordt steeds maar moeilijk duidelijk wat Clickfunnels nou eigenlijk is. Is het een e-mailprogramma? Is het een landingspagina- en salespagina-builder? Is het een crm-systeem? Nu weet je het antwoord: het is al die dingen!

Wat is Clickfunnels? De marketingcursussen en de filosofie achter Clickfunnels…

Clickfunnels is niet alleen een software-bedrijf. Ze verkopen er ook uitgebreide marketingcursussen bij. Deze cursussen kunnen thuis gevolgd worden en zijn erg praktijk-gericht. De insteek is altijd om jou up & running te krijgen met echte funnels – waarbij het niet uitmaakt of je dat nou doet met de Clickfunnels-software of andere alternatieven.

Vanwege de omvang en de actualiteit van de cursussen van Clickfunnels, staat dit bedrijf bekend als de leiders en innovators op het gebied van online marketing-cursussen.

Een voorbeeld van zo’n cursus is One Funnel Away: een cursus van 30 dagen waarbij je iedere dag 2 uur aan lesmateriaal krijgt – met het dubbele daarvan aan bonussen. Wij hebben deze cursus gevolgd, waarna we alles wisten over funnels. Aan het einde van de training hadden we onze funnels volgens de Clickfunnels-methode in de praktijk gezet. Dat kon prima zonder de Clickfunnels-software, maar met gewoon onze eigen WordPress-oplossingen. Hier kun je ook meedoen met deze doelgerichte funnel-cursus.

Let wel: wij vonden deze cursussen erg ‘Amerikaans’. Momenteel zijn we de lessen aan het toepassen in onze bedrijven om te testen of het toontje werkt voor de Nederlandse markt.

De cursussen zelf vonden we erg goed omdat ze heel erg gericht zijn op de effectiefste onderdelen van marketing. Er wordt niet ingegaan op ‘zichtbaarheid’, ‘branding’ of ‘wat is de kernwaarde van je bedrijf.’ Sterker nog: die dingen moet je afleren volgens Clickfunnels.

Je leert gewoon daadwerkelijk iets gaafs te verkopen met funnels: als ik vandaag alles zou verliezen en helemaal opnieuw zou moeten beginnen, wat kan ik dan doen om binnen 30 dagen een nieuw bedrijf met 10.000 euro winst per maand te starten? In deze cursussen leer je dat te doen door een funnel te gebruiken.

De kern-tactieken van Clickfunnels

funnel uitleg schematisch

Clickfunnels heeft dus niet alleen de bekende software om funnels mee te maken, maar ze onderwijzen de beste funnel-tactieken in hun cursusmateriaal. De basis van wat ze onderwijzen is als volgt:

 1. Maak een weggever in ruil voor een e-mailadres. Dit plaats je op een zogeheten leadpage.
 2. Maak een upsell van een paar tientjes op de bedanktpagina van de weggever. Doe er ook een kassakoopje van een paar tientjes bij.
 3. Maak een upsell van bijvoorbeeld 297 of 997 euro op de bedanktpagina van het product van een paar tientjes.
 4. Als deze persoon niet gekocht heeft, doe je deze persoon via e-mail nog een aantal keer over het aanbod.

Dat is de basis en dat is 99% van een funnel. De twee andere grote aspecten van de filosofie van Clickfunnels, zijn: pakkende teksten schrijven en een goed aanbod doen.

Het toverwoord om een onweerstaanbaar aanbod te maken dat men blindelings voor 297 euro of 997 euro zou kopen? Stapelen! Hoe verkoop je een dweil van de Blokker van 12 euro voor 197 euro, terwijl al je concurrenten alleen maar op een zo laag mogelijke prijs concurreren? Je stapelt feature op feature op feature op bonus op bonus op bonus op bonus. Iedere feature of bonus beantwoordt een van de mogelijke vragen/bezwaren van de klant. Hierdoor stijgt de waarde naar 8.000 euro, maar je verkoopt hem toch maar voor slechts 197 euro.

Je snapt ondertussen wellicht wel dat die marketingcursussen… onderdeel zijn van funnels vóór de Clickfunnels-software zelf. Dat is een reden waarom deze marketing-cursussen erg goedkoop zijn voor de vrachtlading aan lessen die ze leveren.

Plus- en minpunten van Clickfunnels software

Klinkt allemaal te goed om waar te zijn, maar je vraagt je natuurlijk af of er ook addertjes onder het gras zijn. Lees daarom nu onze opsomming van alles wat goed en slecht is van ClickFunnel Software.

Pluspunten

✅ ClickFunnels biedt handige verkoopfunnels die bedoeld zijn om bedrijven te helpen bij het verkopen, adverteren en rechtstreeks leveren van producten en diensten aan consumenten. Clickfunnels-software maakt deze processen eenvoudig door consumenten vooraf geïnstalleerde funnel-opties te bieden.

✅ Bovendien maakt het platform het voor bedrijven eenvoudig om zowel een marketing- als verkoopfunnel te bedenken, die elementen bevat om een leads en deals te garanderen.

✅ ClickFunnel software heeft ook een overvloed aan interactieve tools waarmee gebruikers hun eigen website kunnen ontwerpen om hun publiek te betrekken terwijl ze de verkoop stimuleren.

✅ Fantastische integratie in bestaande systemen garanderen gelijk resultaat als je funnels gaat bouwen.

✅ Een goede manier om jouw website een upgrade te geven die zorgt voor meer conversies en je positie concurrerend houdt.

✅ Goede software om een beeld te krijgen over hoe specifieke doelgroepen jouw website bezoeken en wat ze kopen.

Minpunten

❌ Schreeuwerige templates die in Nederland niet per se in de smaak zullen vallen.

❌ Clickfunnel Software is kostbaar en niet voor ieder startend bedrijf een makkelijke investering.

❌ Niet alle tools uit het Clickfunnels-pakket zijn bruikbaar voor de Nederlandse markt. Daar zijn wel omwegen voor – en er zijn dan ook veel NEderlandse ondernemers die Clickfunnels gebruiken.

Wat is er zo goed aan Clickfunnels?

wat is goed aan clickfunnels

Om te beginnen zijn er veel dingen goed aan Clickfunnels.

 • Het bevat veel verschillende tools, zoals aandachttrekkers op de landingspagina’s, maar ook webinar-software. Zie vorige paragraaf over de Clickfunnels-software.
 • Er zijn complete kant-en-klare funnels die al uitvoerig getest en geoptimaliseerd zijn. Lekker makkelijk!
 • Je kunt met een makkelijke drag&drop-builder aanpassingen maken aan funnels en pagina’s.
 • Simpele statistieken van AB-tests. Dus je kunt heel eenvoudig instellen dat je twee verschillende versies van een pagina wilt tonen, waarna je te zien krijgt welke het beste presteert.

Wat is slecht aan Clickfunnels? ‘Amateur by design’

Clickfunnels maakt gebruik van het principe ‘Amateur by design.’ Het idee van dit principe, is dat de klant gaat denken:

‘Dit ziet er eigenlijk best amateuristisch uit, dus er zit echt passie in. De maker van dit product heeft geen moeite gestoken in een strakke uiterlijke presentatie, dus moet het wel een puur product zijn dat niet verpest is door het werk van misleidende marketingbureaus.’

Een van de motto’s van Clickfunnel is dan ook: ‘lelijk converteert beter’ en ‘lelijk is het nieuwe mooi’. Dat is uiteraard gebaseerd op onderzoek, maar het is de vraag of dit principe ook voor de Nederlandse cultuur werkt.

Daarom zijn alle Clickfunnels-templates erg schreeuwerig-lelijk. Dit werkt in Amerika als een tierelier, maar we zien dat onze Nederlandse mede-ondernemers met Clickfunnels allerlei dingen wegstrippen om het zo clean mogelijk te maken: een witte achtergrond, geen giga-sensatiekoppen, geen giga-stapels aan bonussen en geen opdringerige rode buttons.

Dat vraagt extra werk en kennis van de Nederlandse markt, maar als je echter eenmaal helder hebt wat dit voor programma is, wat het voor je kan betekenen en wat jij eruit wilt halen, gaat het zijn geld zeker waard zijn.

Ervaringen van anderen: is Clickfunnels te vertrouwen?

Is men tevreden over Clickfunnels? De ondernemers die wij spreken, waaronder de directe concurrenten van ons trainingsbedrijf, hebben veel successen geboekt met dit programma. Sommigen hebben niet eens een website, maar gebruiken enkel Clickfunnels als hun ‘website’ en verdienen daar tienduizenden euro’s per maand mee.

Clickfunnels heeft ook een bizar hoge Trustpilot-score van 4,6 sterren van de 5. De gebruikers klagen niet en zijn erg tevreden. Ook hebben wij Clickfunnels zonder problemen gebruikt.

Pas op: Clickfunnels is op-en-top Amerikaans

clickfunnels is erg amerikaans

Wanneer je Clickfunnels gaat gebruiken, zal je aan alle kanten enthousiast gemaakt worden om ‘meer te verkopen’, ‘veel geld te verdienen’ en ‘converterende teksten te schrijven’.

De manier waarop dit gebracht wordt, is erg Amerikaans en extreem. Dit hoeft geen probleem te zijn. Zo leer je namelijk om die actieve commerciële houding aan te nemen, terwijl jouw Nederlandse concurrenten op een braaf toontje en tempo blijven opereren.

Wie is Russell Brunson, de naam die steeds weer voorbij komt?

Russell Brunson heeft Clickfunnels in 2014 opgericht en naar een marktleider-positie gebracht. Dit maakte van hem een grote naam in de marketingwereld. Daarnaast is hij bekend geworden door zijn boeken en seminars.

Onder zijn studenten reikt hij ‘two comma club awards’ uit. Dat zijn zijn studenten die meer dan 1,000,000 hebben verdiend. Zoals je ziet, gebruiken ze in Amerika komma’s na iedere drie cijfers. Wanneer je de miljoen haalt, zitten er twee komma’s in. Russell Brunson heeft anno 2019 twintig two comma club awards aan zichzelf uitgereikt. Hij heeft namelijk buiten Clickfunnels om tientallen anderen bedrijven.

Is er ook een Nederlandse versie van Clickfunnels? En is Ideal mogelijk?

Als je Clickfunnels wilt gaan gebruiken, zal je in een Engelstalige omgeving terechtkomen. Wel kun je jouw teksten in het Nederlands presenteren die je jouw klanten wilt gaan tonen.

Het gebruiken van Ideal voor de betaalmodule in Clickfunnels is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld via Secure Inspired. Ook is het mogelijk om Clickfunnels met Stripe te koppelen. Ideal is namelijk een van de mogelijke betalingsmethodes van Stripe. De instructies vind je in de help-sectie van Clickfunnels over Stripe.

Echter: veel Nederlandse bedrijven gebruiken Clickfunnels enkel voor de marketing, zoals voor het verzamelen van leads. Vervolgens sturen ze hun klanten door naar hun eigen webshop met Ideal.

De kosten van Clickfunnels

Clickfunnels kost 97 dollar per maand, wat goedkoper is dan alle tools (e-mailmarketing, landingspagina-builder, geavanceerde funnels…) los elders aan te schaffen. Voor dat bedrag kun je alles doen.

Bovenstaand abonnement van 97 euro is echt genoeg voor de meeste mensen. Ben je echter een heel groot bedrijf dat niet genoeg heeft aan 20 funnels – wat erg onwaarschijnlijk is – of ben je een bedrijf dat allerlei extra tools wil inzetten, zoals affiliate marketing, dan kun je het Enterprise-plan nemen voor 297 dollar per maand.

Vijf aangeraden acties voor nu

beginnen met clickfunnels

Actie 1: Bekijk de ervaringen en methodes van de best presterende klanten van Clickfunnels

Wat doen succesvolle bedrijven precies met hun teksten, landingspagina’s en titels waardoor ze zoveel kunnen verkopen? En hoe zetten ze Clickfunnels optimaal in?

Er is een video-serie waarin je precies ziet hoe de funnels zijn opgebouwd van Clickfunnels-gebruikers die meer dan een miljoen dollar winst hebben gemaakt. Het is een van de meest waardevolle video-series die we rondom online marketing hebben gezien.

Het zijn volledige behind the scenes video’s van de best presterende klanten van Clickfunnels. Zij zitten in de zogeheten ‘two comma club’. Dit zijn de Clickfunnels-gebruikers die meer dan een miljoen winst hebben gemaakt.

Hier kun je alle 30 video’s gratis opvragen. Kijk vooral steeds naar de tweede video van iedere casus. In de tweede video laten ze namelijk steeds precies zien hoe hun funnel is opgebouwd.

Actie 2: Lees hier gratis de boeken ‘Dotcom Secrets’ en ‘Expert Secrets’

Het ene boek is rood en het andere boek is blauw. Deze kleuren representeren de kleuren van de red ocean en de blue ocean. De red ocean is de markt waar al volop gekocht en verkocht wordt. Daar is het grote geld. Je moet dus iets met die red ocean doen zodat je makkelijk sales kunt gaan maken. Vervolgens voeg je jouw eigen expertise en kwaliteit toe, waardoor je je zodanig onderscheidt dat je een eigen blue ocean creëert.

 1. Als eerste hebben we het rode boek Dotcom Secrest. Bij Clickfunnels noemen ze dit het ultieme “underground playbook” voor het starten, groeien en schalen van je online bedrijf. Dit boek beschrijft alle processen, funnels en scripts die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Het belangrijkste punt uit dit boek is de uitleg hoe je direct winst kunt gaan genereren door in de rode oceaan te vissen. Onder andere Russell’s beproefde e-mailformule zit erin, die keer op keer klikken en verkopen oplevert. Maar bovenal wordt alles uitgelegd over funnels, waardeverhoging en upsells.
 2. Vervolgens hebben we het blauwe boek ‘Expert Secrets’: Positioneer jezelf als de expert in je vakgebied om de ‘go-to’ autoriteit te worden en de enige keuze voor jouw prospects en klanten om van te kopen. Dit boek vertelt je hoe je een zelfverzekerde leider wordt die een massa-movement van razende fans opbouwt die geen genoeg kunnen krijgen van wat je te bieden hebt. Russell Brunson geeft in dit boek de stap voor stap formule voor het zijn van een hoogbetaalde coach, consultant, en spreker.

Russell Brunson heeft al zijn kennis in deze boeken gestopt en hij geeft het ons gratis weg. Je hoeft alleen voor de verzendkosten te zorgen. Hier vraag je Expert Secrets aan en hier vraag je Dotcom Secrets aan.

Actie 3: Leer de beste strategie voor het maken van funnels: One Funnel Away

Ook legt Russel Brunson samen met zijn coaches uit hoe een ideale funnel eruit ziet en gemaakt wordt. Nou is het allemaal leuk en aardig om dat te leren, maar er is een verschil tussen weten en doen. Daarom heeft Clickfunnels de One Funnel Away Challenge gecreëerd, waarin je in 30 dagen je eerste (of volgende) eigen funnel gaat maken en lanceren. Je wordt bij elke stap begeleid – ook met live coaching – gedurende 30 dagen.

Wanneer zoiets gratis aangeboden zou worden, zou niemand de challenge afmaken. Soms is het belangrijk om te betalen voor kennis en coaching. De bekende One Funnel Away-challenge is het meest informatieve programma dat ik ken over het maken van funnels. Dit programma kost 100 dollar maar is absoluut aan te raden.

Veel mensen beginnen namelijk met Clickfunnels, zien de shiny visuele editor, gaan met allerlei elementen slepen… zien geen resultaten en roepen vervolgens dat Clickfunnels niet werkt. Je moet een goede marketer zijn om Clickfunnels te laten werken. Daarom gaan de eerste twee weken van de One Funnel Away-cursus in op hoe je goede teksten, verhalen en offers maakt.

De Clickfunnels-software is niet de sleutel die voor resultaten zorgt. Ontwerp is niet de sleutel die voor resultaten zorgt. Jouw marketingvaardigheden en -principes moeten on point zijn. Daarom is het essentieel dat je alles leert over headlines, verhalen, aanbod-stapels en teksten. Dat leer je in One Funnel Away.

Actie 4: Het gratis boek: Traffic Secrets om te leren traffic naar je funnel te sturen

Hoe krijg je traffic naar naar je website of funnel? Om precies te zijn: hoe krijg je je droomklanten als traffic? Russell Brunson van Clickfunnels deelt in dit boek zijn 20+ vrijwel onbekende traffic-geheimen. De kern van het boek is in drie delen te vangen:

 1. Begrijp precies wie je droomklant is.
 2. Onderzoek waar ze te vinden zijn.
 3. Gebruik hooks die hun aandacht trekken en breng ze in je funnels, zodat je een verhaal kunt vertellen en ze een aanbod kunt doen.

Hier kun je het boek tegen verzendkosten aanvragen.

Actie 5: De Clickfunnels-software proberen?

Als je je nog niet had aangemeld voor Clickfunnels, dan vind je hier een link om het 14 dagen gratis te gebruiken. Dit is echter niet genoeg, want als je geen goede marketer bent, zal Clickfunnels niks speciaals gaan doen. Russell Brunson geeft daarom al zijn marketing- en funnel-kennis weg in bovenstaande bronnen. Pas wanneer Clickfunnels in handen is van een goede marketer, kan het prachtige resultaten opleveren.

Onze review samengevat

ReviewClickfunnels
SamenvattingHoewel het design, de filosofie en het lesmateriaal achter Clickfunnels erg Amerikaans, werkt Clickfunnels erg goed voor de Nederlandse markt. De pagebuilder bevat de juiste elementen om bezoekers te converteren – en zolang je het niet te schreeuwerig maakt, kun je erg doelgericht geld verdienen met je bedrijf als je gebruikmaakt van Clickfunnels. Absolute aanrader voor het maken van converterende landingspagina’s en bedanktpagina’s met upsells.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!