Wat is Clickfunnels, hoe bruikbaar is het voor Nederlandse bedrijven, hoeveel kost het en is het het geld waard? Lees verder voor onze review en ervaringen

Wat is Clickfunnels?

Clickfunnels is de naam van een bekende online tool waarmee je meerdere dingen kunt doen voor de online marketing van jouw bedrijf:

  • Op de eerste plaats is het een tool waarmee je snel kwalitatieve landingspagina’s kunt maken. Met een landingspagina kun je een product verkopen of inschrijvingen verkrijgen voor je e-maillijst. Het verwijderen van afleidingen, zoals de menubalk, is een van de belangrijkste elementen van een landingspagina.
  • Vervolgens in Clickfunnels instellen dat het programma automatisch opnieuw contact opneemt met de persoon die zijn/haar gegevens had achtergelaten. Meestal gebeurt dit via automatische e-mails, maar het kan ook via notificaties, sms of messenger-chatbots.
  • Je kunt instellen dat Clickfunnels een specifieke actie onderneemt op basis van het gedrag van een persoon. Heeft hij/zij bijvoorbeeld bepaalde e-mails geopend – of juist niet geopend – dan kan Clickfunnels juist wel of juist niet naar de volgende stap gaan in het verkoop-proces. Dit worden ook wel funnels genoemd.
  • Daarnaast bevat Clickfunnels vele bonus-tools, zoals kant-en-klare funnels, splittesten en webinar-funnels. Ook kun je een heuse membership-omgeving, community en/of premium ledenomgeving creëren. Je kunt dus ook jouw online training op dit platform hosten, inclusief betaalmodule.

Je had er vast vaker van gehoord, maar het wordt steeds maar moeilijk duidelijk wat Clickfunnels nou eigenlijk is. Is het een e-mailprogramma? Is het een landingspagina- en salespagina-builder? Is het een crm-systeem? Nu weet je het antwoord: het is al die dingen!

Wat is er zo goed aan Clickfunnels?

wat is goed aan clickfunnels

Om te beginnen zijn er veel dingen goed aan Clickfunnels.

  • Het bevat veel verschillende tools. Zie vorige paragraaf.
  • Er zijn complete kant-en-klare funnels die al uitvoerig getest en geoptimaliseerd zijn. Lekker makkelijk!
  • Je kunt met een makkelijke drag&drop-builder aanpassingen maken aan funnels en pagina’s.
  • Simpele statistieken van AB-tests. Dus je kunt heel eenvoudig instellen dat je twee verschillende versies van een pagina wilt tonen, waarna je te zien krijgt welke het beste presteert.

Wat is slecht aan Clickfunnels?

Clickfunnels doet veel dingen goed, maar wat het niet goed doet, is duidelijk maken wat het nou eigenlijk is. Zelfs voor doorgewinterde online marketeers kan het overweldigend zijn om logica te vinden in dit programma.

Als je echter eenmaal helder hebt wat dit voor programma is, wat het voor je kan betekenen en wat jij eruit wilt halen, gaat het zijn geld zeker waard zijn.

Ervaringen van anderen: is Clickfunnels te vertrouwen?

Is men tevreden over Clickfunnels? De ondernemers die wij spreken, hebben veel successen geboekt met dit programma. Sommigen hebben niet eens een website, maar gebruiken enkel Clickfunnels als hun ‘website’ en verdienen daar tienduizenden euro’s per maand mee.

Clickfunnels heeft ook een bizar hoge Trustpilot-score van 4,6 sterren van de 5. De gebruikers klagen niet en zijn erg tevreden. Ook hebben wij Clickfunnels zonder problemen gebruikt.

Pas op: Clickfunnels is op-en-top Amerikaans

clickfunnels is erg amerikaans

Wanneer je Clickfunnels gaat gebruiken, zal je aan alle kanten enthousiast gemaakt worden om ‘meer te verkopen’, ‘veel geld te verdienen’ en ‘converterende teksten te schrijven’.

De manier waarop dit gebracht wordt, is erg Amerikaans en extreem. Dit hoeft geen probleem te zijn. Zo leer je namelijk om die actieve commerciële houding aan te nemen, terwijl jouw Nederlandse concurrenten op een braaf toontje en tempo blijven opereren.

Wie is Russell Brunson, de naam die steeds weer voorbij komt?

Russell Brunson heeft Clickfunnels opgericht en naar een marktleider-positie gebracht. Daarnaast is hij bekend geworden door zijn boeken en seminars.

Is er ook een Nederlandse versie van Clickfunnels?

Als je Clickfunnels wilt gaan gebruiken, zal je in een Engelstalige omgeving terechtkomen. Wel kun je jouw teksten in het Nederlands presenteren die je jouw klanten wilt gaan tonen.

De kosten van Clickfunnels

Clickfunnels kost 97 dollar per maand, wat goedkoper is dan alle tools (e-mailmarketing, landingspagina-builder, geavanceerde funnels…) los elders aan te schaffen. Voor dat bedrag kun je alles doen.

Bovenstaand abonnement van 97 euro is echt genoeg voor de meeste mensen. Ben je echter een heel groot bedrijf dat niet genoeg heeft aan 20 funnels – wat erg onwaarschijnlijk is – of ben je een bedrijf dat allerlei extra tools wil inzetten, zoals affiliate marketing, dan kun je het Enterprise-plan nemen voor 297 dollar per maand.

Aangeraden acties voor nu

beginnen met clickfunnels

Om te beginnen kun je Clickfunnels via deze pagina gratis proberen. Russell Brunson geeft daarnaast al zijn marketingkennis weg in onderstaande gratis bronnen:

Lees hier gratis het boek ‘Expert Secrets’ met alle ‘dotcom secrets’

Russell Brunson heeft al zijn kennis in dit boek gestopt en hij geeft het ons gratis weg. Je hoeft alleen voor de verzendkosten te zorgen. Hier vraag je hem aan.

Leer de beste strategie voor het maken van funnels

Ook legt Russel Brunson uit hoe een ideale funnel eruit ziet en gemaakt wordt. Hier vind je het.

106 case studies van succesvolle funnels

Wat doen succesvolle bedrijven precies met hun teksten, landingspagina’s en titels waardoor ze zoveel kunnen verkopen? En hoe zetten ze Clickfunnels optimaal in? Hier bekijk je de casussen.

Speel gratis met de Clickfunnels-software

Als je je nog niet had aangemeld voor Clickfunnels, dan vind je hier een link om het 14 dagen gratis te gebruiken.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...