Wat is IMU Plus van de Internet Marketing Unie? Is het een zinvol en leerzaam aanbod voor iedereen die zich wil ontwikkelen in online marketing? Lees verder voor onze review en ervaringen…

IMU Plus review

IMU staat voor Internet Marketing Unie. Dit bedrijf werd opgericht door Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren. Nog altijd zijn er vele ondernemers die de potentie van het internet niet helemaal doorhebben. Begrijpelijk, want er is zoveel mogelijk via het wereldwijde web. De veranderingen vinden sneller dan ooit plaats, op het gebied van innovatie is er nog nooit zoveel veranderd in korte tijd dan nu.

Dit allemaal proberen bij te houden in je eentje is een flinke klus. Hierdoor is het echter wel zo dat vele bedrijven nog niet alles er uit halen wat er in zit als het gaat om het internet. Zonde, want er is bizar veel mogelijk.

IMU wil je helpen om als ondernemer te groeien via het internet. Wij hebben gebruik gemaakt van IMU Plus. Hieronder vertellen we je alles over IMU, IMU Plus en of dit iets voor jou is.

In het kort: wat is IMU+? Cursussen én live interactie

imu plus review en ervaringen

IMU+ heette voorheen IMU Premium, het online cursusgedeelte van de IMU. Onder de nieuwe naam is het getransformeerd tot een vollediger pakket, inclusief masterminds. Ook is nieuw dat je per jaar 36+ live-sessies erbij krijgt.

Hieronder hebben we alle elementen van IMU+ opgesomd

 • 12x LIVE IMU sessies (t.w.v. 2997,-)
  Elke maand zal Tonny, Martijn , of zij samen een live expertsessie geven met hun beste inzichten van de afgelopen periode, specifieke challenges of concrete online marketing trainingen. Bij deze sessies is altijd gelegenheid tot het stellen van vragen. De opnames worden ook toegevoegd aan het lidmaatschap voor wanneer iemand er niet bij kan zijn.
 • 12x LIVE Gastexpert sessies (t.w.v. 2997,-)
  Elke maand zal er naast Tonny en Martijn ook een sessie zijn van een gastexpert over onderwerpen waar Tonny en Martijn minder in thuis zijn, maar wat wel belangrijk is voor online ondernemers. Denk aan onderwerpen als: Facebook ads, copywriting, linkedin, pinterest, instagram, google ads, specifieke SEO sprekers, etc.
 • 12x LIVE website review marathons (t.w.v. 1997,-)
  De IMU heeft de afgelopen jaren gemerkt dat LIVE website reviews één van de onderwerpen is waar online ondernemers veel behoefte aan hebben om scherp te blijven op hun website. Daarom zullen experts uit hun team 1x per maand een review marathon doen waarbij ze live met iedereen die online is, websites gaan reviewen.
 • Extra bonus sessies
  Daarnaast gaat IMU+ extra slots inruimen voor Q&A’s, actualiteitsessies en eventuele extra gastsprekers!
 • IMU Community
  Iedereen die lid wordt krijgt toegang tot de IMU Community en kan daar successen delen, vragen stellen, brainstormen en in contact komen met andere gelijkgestemden.
 • IMU Masterminds
  Binnen de community bestaan ook specifieke groepen die we gaan indelen op regio, branche en omzetniveau, zodat ondernemers kunnen connecten met gelijkgestemden op verschillende niveau’s
 • IMU Challenges
  De challenges zullen in de community plaatsvinden waarbij Tonny en Martijn concrete opdrachten geven om in korte tijd een groot resultaat neer te kunnen zetten. Veel ondernemers komen hierbij samen in beweging en zorgen daarom voor meer momentum in hun business.
 • Alle IMU Cursussen (t.w.v. 1179,-)
  Leden van IMU+ krijgen toegang tot alle bestaande IMU Cursussen in de ledensite.
 • Alle IMU opnames (t.w.v. 2.687,-)
  Leden van IMU+ krijgen toegang tot alle IMU Event opnames in de ledensite.
 • Alle IMU Cursussen 2023 (t.w.v. 1188,-)
  Leden van IMU+ krijgen ook toegang tot alle nieuwe cursussen die ze toevoegen.

Kortom: dit is een flink aanbod met alle belangrijke, diepe kennis van de IMU.

Over het ontstaan van IMU

Het internet is inmiddels al jaren een mainstream fenomeen. We gebruiken het vrijwel allemaal in ons dagelijks leven. Als je het al niet voor je werk gebruikt, dan spendeer je vast wel wat tijd dagelijks op sociale media of op je smartphone.

Het is verwonderlijk dat er nog altijd bedrijven zijn die niet de volle potentie van het internet benutten. Zonde, want voor bedrijven valt hier nog altijd veel winst te behalen.

Het viel Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach ook op. Vele bedrijven halen nog altijd niet alles uit het internet. Martijn en Tonny vonden dat zij hier bedrijven goed bij zouden kunnen helpen. Daarom hebben zij het IMU opgericht. Inmiddels zijn zij alweer enkele jaren behoorlijk succesvol en hebben ze diverse bedrijven vooruit weten te helpen.

De managers van de IMU

Tonny Loorbach kwam met het oorspronkelijke idee om de IMU te storten. Dit vond plaats in 2010, dus inmiddels gaat de IMU alweer een tijdje mee. Deze jaren aan ervaring heeft het bedrijf nog sterker gemaakt.

Het startte ooit met een simpel idee aan de keukentafel. Voor ondernemers is het beschikken over kennis van online marketing tegenwoordig van onschatbare waarde. De kracht en het bereik van het internet is enorm. Als bedrijf kun je nu meer mensen dan ooit bereiken, mits je het internet op waarde schat.

Tonny zag hier een potentiële markt in. Hij zou ondernemers online marketing leren, terwijl hij ook zijn eigen software (Phoenix) in zou zetten om hen verder te helpen. Ook SEO, conversie optimalisatie en neuromarketing behoren tot zijn specialiteiten. Zijn focus ligt tegenwoordig op het uitwerken van de strategie van de IMU.

Naast Tonny Loorbach is Martijn van Tongeren de grote man van de IMU. Het bijzondere aan het verhaal van Martijn is dat hij ooit begon als klant. Hij herkende meteen de potentie van de IMU en zelf wilde hij graag ondernemers helpen om het meeste uit het internet te halen. Sinds die tijd is Martijn een belangrijke spil geworden.

Het is een typisch verhaal van iemand die zichzelf omhoog gewerkt heeft. Nadat hij begon bij de klantenservice promoveerde hij door naar community building, manager en nu mede-eigenaar van de IMU. Marketingfunnels en segmentatie zijn de specialiteiten van Martijn.

Daarnaast zorgt hij voor de cohesie binnen het team. Hij weet altijd iedereen optimaal te motiveren en vrolijk te houden. Dat komt onder meer omdat hij zelf bijzonder vrolijk is. Dat zul je zelf wel merken als je een cursus of sessie bij de IMU gaat volgen.

De inhoud van IMU Plus: worden de belangrijke onderwerpen behandeld?

Na wat jaren in de weer te zijn geweest voor diverse bedrijven, en hun geholpen te hebben met het verbeteren van hun online marketing, werd besloten dat het tijd was om door te pakken. Er zat nog veel meer in de IMU dan er nu uit werd gehaald. Hoe kan je het internet echt voor je laten werken?

Door de jaren heen zijn er vele cursussen, seminars en trajecten aangeboden, maar een echte totaaloplossing was nog niet. Een oplossing waarin alles terug komt en waar bedrijven optimaal mee vooruit kunnen. Toch wist het team dat dit wel mogelijk was. De tijd werd genomen om het concept te optimaliseren, maar nu is het er: IMU Plus. Dit concept is ideaal voor iedere ondernemer die meer uit het internet wil halen.

Maar wordt er eigenlijk mee bedoeld als gezegd wordt dat je meer uit het internet kan halen? Dit kun je op vele facetten betrekken. Zo wil je bijvoorbeeld dat je meer bezoekers krijgt op je website. Mocht je hierop een webshop hebben, dan wil je ook de conversie laten stijgen.

Dit houdt in dat je niet alleen meer bezoekers aantrekt, maar dat deze bezoekers ook een specifieke actie ondernemen. Eén van de acties waarbij je een stijging wilt zien is het verkopen van producten via de webshop op je site.

Daarnaast wil je beter gevonden kunnen worden via Google. Hier kunnen SEO en SEA voor zorgen. Maar ook een grotere social media presence kan een positief effect hebben op je bedrijf. Dit alles is mogelijk door te kiezen voor IMU Plus. Dat maakt het tot de alles in één oplossing van dit moment voor bedrijven.

Onze mening: wat zijn de voordelen van IMU Plus?

Toen we voor het eerst hoorden over IMU Plus, waren we sceptisch. Er wordt een hoop beloofd, en in de praktijk zie je dan vaak dat de boel niet wordt waargemaakt. Bovendien houden we eerst een verkeerd beeld van IMU Plus.

Wij dachten dat het wederom ging om een cursus die je alles zou leren. Maar laten we eerlijk zijn: als je het druk hebt, heb je eigenlijk ook geen tijd voor een cursus. Hoe interessant en leerzaam deze ook is, in werkelijkheid leg je de boeken al snel neer omdat je er simpelweg niet aan toekomt.

Tonny en Martijn hoorden dit geregeld van hun klanten. Ze vonden de cursussen erg interessant, maar niet iedereen kon er aan toekomen. Was er een betere oplossing te bedenken?

Deze betere oplossing is er nu in de vorm van IMU Plus. Het probleem van vele cursussen is dat ze een aantal weken duren. Als je hier al tijd voor hebt, wordt er in deze weken hard gewerkt maar het probleem is dat na deze weken er weinig gedaan wordt met de opgedane kennis.

De handboeken en modules komen op de plank te liggen. Terwijl ze stof vergaren vergeet jij de opgedane kennis weer en kun je wederom van vooraf aan beginnen. IMU Plus is een maandelijks programma waarbij gebruik gemaakt wordt van live sessies.

Zo wordt er rekening gehouden met je drukke schema terwijl je alsnog iedere maand kennis opdoet, gemotiveerd wordt en geprikkeld blijft om jezelf door te ontwikkelen. Op de site van IMU kun je de actuele planning vinden.

Deze live sessies werken erg goed. Je kunt zelf bepalen of je deelneemt of niet. Er zijn meerdere live sessies waar je aan kunt deelnemen. De praktijk leert ons dat deze live sessies altijd prikkelend en stimulerend zijn. Het geeft je net dat zetje om door te gaan, om nog beter je best te doen. Elke maand is er een IMU expert sessie.

Vaak zijn Tonny en Martijn hier zelf bij aanwezig plus een extra expert op een specifiek vakgebied. Er wordt meer verteld over bijvoorbeeld succesvolle campagnes, online marketing en de ontwikkelingen binnen vakgebieden. Elke maand is er tevens een gast expert sessie. Gerenommeerde specialisten uit de praktijk doen tijdens deze sessie hun verhaal. Tevens is er de website review marathon.

Tijdens deze sessie krijg je praktische tips over hoe jij je website kunt verbeteren. Daarnaast is er nog een live sessie waarbij het iedere maand weer een verrassing is wat er gaat komen. De challenges van de maand houden je scherp en dagen je uit. De opnames kun je altijd terug kijken.

Wat wij als minpunten van IMU+ hebben ervaren

Wij hadden twee minpunten ervaren in IMU+

 • Minpunt 1: De website-reviews worden als groots punt aangekondigd, maar in de praktijk waren ze meer van het niveau: “Die foto daar moet je vervangen met een vrolijkere foto.” Gelukkig gaat het vooral om het interactie-aspect: het feit dát er iemand meekijkt – en zelfs de hele community als je om feedback vraagt. Hierdoor word je extra gefocust. If you don’t pay, you don’y pay attention.
 • Minpunt 2: Het goeroe-gehalte. Je hebt business coaches die gewoon bedrijfskunde hebben gestudeerd, netjes voor jou een onderzoek doen en in een keurig rapport hun aanbevelingen neerzetten… maar je hebt ook business goeroes. Bij de IMU neigen ze daar ook soms naartoe, maar gelukkig valt het enigszins mee. In een wereld waar zóveel spiritueel-narcistische Happinezz-wet-van-aantrekking-money-mindset-Napoleon-Hill-piramide-coaches flink willen profiteren van ondernemers, is de praktijkgerichte, rechttoe-rechtaan-methode van de IMU erg welkom. Echter, verwacht geen klassiek-stoffig-bedrijfskundig businesscoaching-traject.

Onze videoreview over IMU Plus

Conclusie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn we zeer te spreken over IMU Plus. Wat opvalt is hoe motiverend de live sessies werken. Ze zijn niet alleen enorm leerzaam, maar na het volgen van een live sessie heb je echt een boost gekregen. Je hebt zin om door te pakken, je voelt je gestimuleerd.

Wij denken dat IMU Plus voor veel ondernemers iets kan betekenen. Het is immers jammer dat anno jaren twintig van de 21e eeuw nog steeds vele ondernemers niet alles uit het internet halen. De kracht van het internet is groot. IMU Plus laat je zien hoe het moet.

Onze review samengevat

ReviewIMU+ van de Internet Marketing Unie
SamenvattingWij vinden de trainingen en trainers van de Internet Marketing Unie niet de meest diepgaande keuze die er is, maar wel de meest praktische en passievolle. Dat is toevallig wel het allerbelangrijkste als je daadwerkelijk groot geld wilt gaan verdienen. Met het pakket dat IMU+ heet, breng je het beste van online marketing daadwerkelijk in de praktijk – en dat is een hoge score waard.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.4 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!