Een website maken met Phoenix… doen of niet? Is deze forse website-tool van IMU een effectief product of zijn de beloftes slechts marketingpraat? Dat is geen ondenkbare vraag om te stellen, aangezien IMU ook gewoon een gehaaid marketingbureau is. Maakt deze software waar wat het belooft, namelijk het beste van webdesign én marketing-technieken in één pakket? We zochten het uit. Lees verder voor onze review over Phoenix

Inhoud van deze pagina:

Onze focus lag tijdens het reviewen van Phoenix op twee beloftes / kritiekpunten…

Omdat Phoenix zoveel behelst, besloten we ons voor deze review op twee kritieke punten te richten:

  • In hoeverre is Phoenix simpelweg een kopie van WordPress met een eigen merkje erop? Dit mag overigens gewoon en het is heel normaal. Wij zoeken echter in deze review naar de toegevoegde waarde ervan.
  • Hoe goed maakt Phoenix de belofte waar dat het je website ‘optimaal vindbaar maakt in Google’? Oftewel: SEO. Omdat SEO onze hoofdspecialiteit is, kijken we extra kritisch naar dit aspect.

Uiteraard onderzochten we ook alle andere aspecten van Phoenix, maar dit zijn voor ons wel de twee punten waar het ze om gaat. Zie deze review dus als een soort Phoenix-FAQ via Bedrijvenconsultant-ogen bekeken.

Maar eerst: Wat is Phoenix?

Phoenix is een alles-in-een-pakket om een website te (laten) maken. Alle marketing-tools, ontwerp-tools en achterliggende technische tools – waaronder webhosting – zijn in dat ene Phoenix-pakket geregeld of kunnen volgens IMU simpel geactiveerd worden.

De ontwikkeling ligt bij Douwe Scheer en Dennis van Hal, die zich als mede-eigenaren in de Phoenix BV hier fulltime mee bezighouden. Toch krijg je het meeste over Phoenix mee van de Internet Marketing Unie (IMU). Phoenix is een van de software-producten waar Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren het gezicht van zijn. Geen van deze mensen zit stil. Nog altijd zijn ze met hun team Phoenix aan het doorontwikkelen.

Martijn van Tongeren voegde zich in 2017 bij het grootaandeelhouders-duo van IMU, dat tegenwoordig dus bestaat uit Tonny en Martijn. Sinds de komst van Martijn – eerst nog als werknemer – zijn de producten van IMU verbeterd en zijn er nieuwe producten en cursussen toegevoegd aan het portfolio van IMU, waaronder marketing-cursussen en marketing-software zoals The Huddle en Plug & Pay.

We bespreken hier alleen de daadwerkelijk unieke aspecten van Phoenix

phoenix website review onze ervaring

We gaan in deze review zeker niet tof doen over aspecten als ‘mobile friendly’. We focussen ons in deze review op wat Phoenix echt anders maakt dan andere oplossingen – en hoe goed ze daarin slagen.

Is Phoenix gewoon een simpele white label van WordPress?

Dat was onze grootste vraag toen we van Phoenix hoorden. Na onze test kwamen we al snel tot het antwoord: Nee. Om te beginnen lijkt Phoenix in geen enkel opzicht nog op WordPress. Alles is mooier gemaakt, verduidelijkt en veel mooier visueel gemaakt. WordPress is er totaal niet in terug te herkennen.

Phoenix is absoluut geen simpele WordPress white label. Phoenix draaide vroeger volledig op WordPress, maar heeft zich steeds meer ontwikkeld als tool uit eigen makelij. Zo is de pagebuilder echt volledig van Phoenix. Sommige onderdelen van Phoenix draaien weliswaar nog voor een klein deel lekker op WordPress maar het biedt in alle opzichten toegevoegde waarde.

Bovendien is Phoenix geïntegreerd met prachtige marketingmodules. Denk aan krachtige attention grabbers zoals pop-ups, boomboxen en magnets. Al deze tools zijn daadwerkelijk zelf ontwikkeld en dus echt uniek. Dit vinden we een van de beste aspecten van Phoenix.

Je vindt al die elementen niet zo snel met WordPress en allerlei plugins. En als dat wel lukt, dan is het geen kloppend geheel.

Phoenix is wat ons betreft echt een kloppend geheel waarin alle marketing-tools kant-en-klaar geactiveerd kunnen worden. Het belangrijkste is echter dat IMU de in Phoenix geïntegreerde templates, best practices en tools keer op keer getest hebben. Het is dus niet zomaar een hoopje leuke website-gadgets…

Het was voor ons uiteindelijk wel te zien dat Phoenix door marketeers is gemaakt

phoenix-software-ervaringen

IMU meldt zelf het volgende over het verschil tussen Phoenix en standaard WordPress:

Een WordPress-template of een website gebouwd door een webdesigner is veelal gebouwd om te functioneren en er van de voorkant leuk uit te zien. Wat je echter vaak ziet is dat de website in de basis niet goed in elkaar zit, een rommelige code heeft of gewoonweg niet effectief is.

Toen wij met Phoenix aan de slag gingen, konden wij dat wel herkennen. WordPress en andere systemen zijn niet gemaakt door marketeers. Phoenix wel – en dat konden we direct zien.

Even tussendoor: Phoenix alvast uitproberen en er lekker mee spelen

Je hebt geen hosting/domeinnaam nodig om het programma uit te testen. Je kunt gewoon een account aanmaken en vervolgens kun je alles van Phoenix gebruiken. Hier kun je de proefperiode gebruiken. Als je echter al weet dat je met Phoenix aan de slag wilt, kun je hier starten met de laagst mogelijke prijs.

Let op: de proefperiode duurt geen maand, maar veertien dagen. De trial is wel uiteraard gewoon 100% vrijblijvend.

Heerlijk clean ontwerp (belangrijk voor de Nederlandse markt)

‘Marketing-kennis in combinatie met website-kennis’… Waar hadden we dat eerder gehoord? Oh ja, Clickfunnels natuurlijk. Je had in plaats van Phoenix ook met de Amerikaanse dienst Clickfunnels kunnen werken. Die tool is namelijk ook een manier waarop je een sterk conversiegerichte website kunt maken. Extreem schreeuwerig, dat wel.

Echter: hoe drastisch je de schreeuwerige Clickfunnels-elementen ‘vernuchtert’, het blijft een totale mismatch met de strakke, zakelijke en nuchtere Nederlandse cultuur. We vonden het dan ook heerlijk om Phoenix-websites te zien die lekker clean, rustig én conversie-gericht zijn.

Voorbeelden van Phoenix-websites

‘Nadeel’: veel Phoenix-sites lijken op elkaar

phoenix website bug kan gebeuren

Als je nog eens de voorbeelden van Phoenix-websites erbij pakt, dan zie je dat bijna alle Phoenix-websites nogal op elkaar lijken. Wat dat betreft heeft Phoenix veel weg van een ‘WordPress-thema’ en minder van een systeem waarbinnen meerdere thema’s te gebruiken zijn.

Dit vinden wij echter helemaal niet erg. Dat komt omdat de best mogelijke layout nou eenmaal… hetzelfde is wanneer iedereen de best mogelijke layout wil. Wij van Bedrijvenconsultant willen dat je resultaten behaalt op de beproefde methode, niet dat je alles op jouw manier wilt doen. Héél soms vragen we je dit. Marketing is zo’n moment.

De Blue Ocean Strategy is deels een goede strategie. Verkoop de producten en diensten die reeds goed verkocht worden in de Red Ocean. Verkoop het ook op dezelfde manier die werkt in de Red Ocean. Daar is het grote, bewezen geld, dus doe dat gewoon zonder ‘uniek’ te willen zijn. Wees alleen uniek in je aanbod: hoeveel extra waarde kun je bieden in jouw totale aanbod? Laat dat jouw Blue Ocean-strategie zijn.

– Russell Brunson over het principe van de Purple Ocean

Hierbij geldt: ga niet het wiel opnieuw uit willen vinden. Misschien is jou ooit verteld: “Je moet een creatief genie zijn,” maar dat mag je bij deze weer afleren. Al die unieke zieltjes die per se hun eigen look & feel willen hebben… moeten in onze beleving stoppen met ‘uniek willen zijn’ en gewoon doen wat werkt: gebruik de Phoennix-layout met de optimale conversie.

Creativiteit zit niet in pixels en kleurtjes. Kies voor effectiviteit.

– Tonny Loorbach

Lost Phoenix ook dat ‘rommelige’ aspect van WordPress op?

Misschien herken je het wel: sla een willekeurig WordPress-dashboard open en je komt om in de notificaties, updates, test-pagina’s, conceptpagina’s, rare plugin’s en instellingen. Weet Phoenix dat op te lossen?

Deels. Aan de ene kant is Phoenix een kwestie van: lekker simpel wat templates kiezen en enkel je eigen teksten en afbeeldingen erin zetten. Aan de andere kant kun je ook in Phoenix nog altijd het overzicht verliezen als je niet de tijd neemt om er wegwijs in te worden en als je met halve conceptpagina’s gaat strooien.

Een van de USP’s van Phoenix: conversiegerichte landingspagina’s en salespages…

de conversiegerichte tools van Phoenix

Zoals IMU het zelf zo vattend zegt: Wat heb je aan bezoekers als er geen leads en klanten uitkomen? Dat is het belang van conversie-tools, ‘attention grabbers’ en landingpagina’s.

Phoenix geeft je de mogelijkheid om speciale pagina’s te maken waarbij je bezoekers daadwerkelijk een gerichte taak kunnen uitvoeren: landingspagina’s. Op die landingspagina’s moeten zo min mogelijk afleidingen staan – en zoveel mogelijk overtuigende triggers.

Vooral de evergreen aftel-timers vonden we geweldig. Deze evergreen aftel-timers helpen je om een deadline in te stellen per persoon op basis van cookies. Wij werken op veel van onze websites met Divi, die ook aftel-timers biedt, maar die zijn niet evergreen.

In het Phoenix-pakket zitten in ieder geval unieke conversie-tools die jou o.a. helpen om meer aanmeldingen op je mailinglijst / nieuwsbrief te krijgen (opt-in), je marketing funnels te vullen en je aanbiedingen onder de aandacht van je bezoekers te krijgen.

Wanneer wij de diverse Phoenix-websites bekijken, krijgen we meestal echt zin om ons aan te melden. Niet altijd – en daar heeft internationale concurrent Clickfunnels weer een voorsprong…

Conversietechnieken

Met de conversie-tools kun je ervoor zorgen dat de bezoekers van jouw website klanten worden. Er zijn verschillende conversietechnieken die het mogelijk maken om de aandacht van de bezoekers van je website te sturen richten actie. Je kunt gebruik maken van verschillende zogenaamde attention grabbers zoals pop-ups, ribbons, magnets, boomboxes, inline CTA en 2-step CTA.

Phoenix maakt gebruik van neurowebdesign zodat de aandacht van de klant met subtiele en mindere subtiele (bewegende) elementen op het juiste moment getrokken wordt. Op die manier worden bezoekers klanten en verhoog jij je conversie.

Maar(!) je hebt niks aan al die Phoenix-poeha zonder sterke teksten

We zijn hier heel serieus over: conversie is oorlog. Je wint de slag niet als jouw landingspagina een gevoel geeft van:

‘Soms… doen we… ehm, ja… best wel leuke dingen met ons bedrijf… en dus… misschien heb je interesse om je straks eens aan te melden…’

Dat gaat heel weinig conversies opleveren. Bij veel Phoenix-websites kregen we dan ook totaal geen zin om ons aan te melden of een actie te voltooien. Dat heeft echter niks met de software – maar alles met de teksten te maken.

Als jij ervoor kiest om met Phoenix aan de slag te gaan, moet je nog altijd wel goede teksten en pakkende titels schrijven. Tonny en Martijn zorgen daar gelukkig wel voor doordat ze goede boeken en cursussen daarover hebben gemaakt.

Dit is echter wel een groot verschil met soortgelijke Amerikaanse diensten: de Amerikanen leren je om keiharde teksten te schrijven die jouw bezoekers geen andere keus laten dan de conversie te voltooien. Denk alleen al aan teksten als…

‘Alle geheimen van de experts onthuld over hoe je in 10 minuten…’

Of:

‘Nee, ik meld me niet aan, ik wil geen gelukkig leven en ik haat puppies en kittens’

Tonny en Martijn houden het nog vrij nuchter Nederlands in hun studiemateriaal – en dat werkt ook prima. We leven tenslotte in Nederland. Maar leer in ieder geval wél hoe je pakkende teksten schrijft!

Start dus sowieso met deze tool én als je ermee begint, spijker dan ook je copywriting-vaardigheden bij – of besteed je teksten uit aan een goede schrijver zodat je overtuigende teksten in combinatie met de marketing-tools van Phoenix laat werken.

Knappe feature: lekker funnels maken

Een van de gave features van Phoenix is dat het mogelijk wordt om funnels te maken. Nu weet iedereen die een beetje websites kan maken: “Big deal: je kunt met ieder programma funnels maken.”

Dat klopt. Een funnel maken is gewoon een kwestie van: de juiste bedanktpagina instellen voor iedere actie. Daar is niks speciaals aan want dat kan met iedere knop of formulier die er maar bestaat. Phoenix heeft echter alle funnel-tools op één plek, inclulsief integratie van je mailprogramma binnen Phoenix zelf.

Productlanceringen

productlancering resultaat phoenix website

De funnel-module is niet het enige marketing-sausje van Phoenix. Ook de productlancering-module vonden we erg gaaf. Het biedt op een gestructureerde manier de onderdelen die nodig zijn om een succesvolle product launch in te gaan.

Wil jij met een productlancering je omzet vergroten? Phoenix biedt verschillende tools waarmee jij jouw product eenvoudig onder de aandacht brengt van jouw doelgroep. De module Timed Content in Phoenix maakt het mogelijk om je product te lanceren volgens the product launch formula. Deze succesformule van Jeff Walker zorgt voor een uitmuntende productlancering.

Om je bezoekers te sturen richting de aankoop van je product, heb je Timed Content nodig, oftewel een verkoopactie met een deadline. In de praktijk komt het erop neer dat je de klant aanspoort om het product nu te kopen. De klant moet getriggerd worden om een aankoop direct te kopen, omdat anders de noodzaak verdwijnt. Door de klant het gevoel te geven iets mis te lopen als hij niet op het aanbod ingaat, stuur je hem aan tot een aankoop.

Je kunt bij Phoenix kiezen voor een productlancering die voor iedereen gelijk is, of de countdown voor iedere bezoeker uniek maken en laten beginnen wanneer zij de site voor het eerst bezoeken. Dit wordt een tijdloze productlancering genoemd. Zo integreer je eenvoudig een welkomstaanbod op je site die slechts enkele uren geldig is. Dit zal de bezoeker sturen richting een aankoop.

Met productlanceringen creëer je een piek in je dagelijkse omzetcijfers. Door te kiezen voor Phoenix kun je eenvoudig productlanceringen realiseren op jouw website.

Support: mooi in het zicht en niet weggemoffeld

Je kunt in de Phoenix-omgeving altijd direct de support-chat openen, een afbeelding van je probleem uploaden en diezelfde werkdag antwoord krijgen.

Ook de directeur-grootaandeelhouders, Martijn en Tonny, zijn erg sympathiek en totaal niet vies om zelf hun klanten te woord te staan. Dat doen ze dan ook uitgebreid en met een grapje erbij.

Wat hebben die SEO-beloftes eigenlijk omhanden? Wij doken er uitgebreid in…

Op de website van Phoenix is het allereerste aspect wat ze over Phoenix noemen: ‘Scoor hoog in Google (SEO).’ Dit vinden we nogal een wilde uitspraak voor een stukje software, dus keken we hier extra uitgebreid naar:

  • ✔️ Om te beginnen: weten de mensen achter Phoenix wel genoeg over SEO? De SEO-ervaring van Tonny, Martijn én hun klanten zijn in ieder geval top. SEO was Tonny’s specialiteit en er zijn veel casussen bekend van Phoenix-websites die 100.000 tot 500.000 maandelijkse unieke bezoekers krijgen dankzij SEO.
  • ❌ De losse uitspraak ‘Scoor hoog in Google (SEO)’ is sowieso foutief wanneer dit bij een stuk software geplaatst wordt. Er zijn altijd arbeidsuren nodig om een heleboel pagina’s te maken op basis van zoekwoorden.
  • ❌ Schone code: Google zou het bron-bestand van iedere pagina scannen om een pagina te kunnen begrijpen. Hoe schoner de code en hoe makkelijker Google dat taakje vindt… hoe beter je SEO wordt. Dit is eigenlijk een fabeltje, want sinds een aantal jaar scant Google de broncode van de pagina niet meer, maar kijkt het ‘met menselijke ogen’ naar de voorkant van iedere pagina.
  • ✔️ ‘Wij specialiseren ons in het schrijven van zoekmachine-vriendelijke code’ is enkel van toepassing voor de snelheid van een website. Hoe schoner de code, hoe sneller een website laadt. En dát heeft wel een positief effect op SEO.
  • ✔️ Het Content Kanon. Hiermee maak je snel een kennisbank door kort even een definitie van een paar alinea’s te geven van allerlei termen uit jouw vakgebied. Deze kennisbank met tientallen of honderden uitgelegde termen heeft zeker een goed effect op SEO, vooral vanwege de pagina-navigatie-structuur die Phoenix genereert. Het Content Kanon leeft langs je reguliere blog waar langere content in te vinden is.
  • ✔️ Automatische interne links: Phoenix kan automatisch interne links maken in de alinea’s van je content-pagina’s, waardoor je blog in een mooi spinnenweb verandert. Hiermee pass je link-power door naar andere pagina’s én hiermee zorg je ervoor dat je bezoekers langer op je website blijven.
  • ✔️ Smart content: Phoenix biedt automatisch gerelateerde content aan voor je bloglezers.
  • ✔️ Turbo snippets: dit is een briljante toevoeging waardoor je extra service biedt aan de lezers van je blog: wanneer ze een artikel aan het lezen zijn en ze jargon tegenkomen, kunnen ze hun muis over dat woordje houden, waarna ze een korte uitleg op dezelfde pagina krijgen.
  • ✔️ Image cropping om je afbeeldingen zo klein mogelijk op je site te presenteren, wat goed is voor de laad-snelheid: dit is hartstikke handig. Hierdoor hoef je niet steeds Photoshop op te starten.
  • ✔️ Rich snippets: hierdoor neemt jouw zoekresultaat in de Google-zoekresultatenpagina veel meer ruimte in dan je concurrenten. Het maken van rich snippets is daadwerkelijk makkelijk gemaakt voor Phoenix-gebruikers. WordPress-gebruikers weten dat dit een hele bevalling is in WordPress. De juiste tools hiervoor worden wél aangereikt voor Phoenix-gebruikers. Ze moeten het echter nog wel zelf steeds activeren en maken. Je moet er nou eenmaal wel wat voor doen.
  • ✔️ Makkelijke manier om AMP in te stellen. AMP zorgt ervoor mobiele Google-gebruikers jouw website sneller kunnen laden. Het is een ingewikkeld proces om dit te activeren, maar Phoenix maakt het stukken makkelijker.
  • ❌ Meta tags: dit kan net zo makkelijk op WordPress.

Onze conclusie voor het nut van Phoenix: Drie scenario’s mogelijk

phoenix-website-visual-builder-onze-ervaring

Wij dachten op voorhand dat er nogal wat aspecten aan Phoenix hingen die niet blind geloofd moeten worden. Ons vermoeden bleek echter niet waar te zijn na zelf met Phoenix aan de slag te zijn geweest. Phoenix is met recht een krachtige marketing- en sales-machine.

Phoenix biedt daadwerkelijk een aantal heel krachtige conversie-tools én SEO-tools die elders niet gegeven worden. Tel daarbij hun goede support op en dan ga je zeker alles uit Phoenix halen wat er te halen valt. Phoenix is een zeer gebruiksvriendelijke pagebuilder die gericht is op conversie én het creëren van een SEO-vriendelijke website voor ondernemers.

Je krijgt de beschikking over verschillende tools waarmee je de traffic naar je website verhoogt evenals de conversie. Een website die gemaakt is met Phoenix komt hoger binnen in de Google ranking en dankzij de geïntegreerde conversietechnieken zullen je bezoekers vaker klanten worden. Bovendien is de website makkelijk te koppelen aan Plug&Pay en Huddle voor het creëren van een betaalpagina, een online community en/of een online leeromgeving.

We raden Phoenix dan ook in de meeste gevallen absoluut aan. Wanneer raden we Phoenix zeker aan? Er zijn een aantal scenario’s mogelijk:

Scenario 1: Heb je geen liefde voor WordPress? Ga dan 100% voor Phoenix

Kan WordPress je gestolen worden? Dan is Phoenix sowieso het beste alternatief waar je voor moet gaan.

Scenario 2: Ben je al een ver gevorderde WordPress-held die alles op WordPress kan (laten) nabootsen? Ga dan voor WordPress

Op papier kun je bijna alles wat Phoenix kan, ook zonder Phoenix. Echter: het wordt dan een onsamenhangend en slordig geheel – zonder die belangrijke marketing-ziel. Heb jij de ervaring om met die WordPress-spaghetti om te gaan, kies dan voor WordPress, maar weet dat je dan alles zelf moet gaan bedenken.

Scenario 3: Wil je sowieso niet zelf aan je website sleutelen? Ga dan voor Phoenix

Je kunt niet alleen hulp krijgen bij je Phoenix-site: je kunt ook alles lekker uit handen geven en je Phoenix-website laten maken. De website-maker die dit voor je zal doen, gaat met Phoenix iets opleveren wat veel conversie-gerichter is dan wanneer hij/zij zelf iets zou bedenken.

Wanneer je met Phoenix start, wordt sowieso direct ook aan je gevraagd of je gebruik wilt maken van een Phoenix-freelancer die alles voor je opzet.

Plus- en minpunten van van phoenixsite

Phoenix is website-software die is ontwikkeld door de Internet Marketing Unie om aantrekkelijk te zijn voor mensen met weinig technische kennis. Vaak besteden ondernemers hun online marketing en conversie strategie uit, maar door gebruiksvriendelijke opties zoals Phoenix sites kan je het nu simpel zelf regelen. Zo zorg je ervoor dat je website makkelijker gevonden wordt door potentiële klanten door hoger te scoren op zoekmachines. De vraag is natuurlijk of het de investering waard is. Wij laten het je weten door ons te richten op de goed maar ook minder goede kanten van Phoenix.

Pluspunten

✅ Makkelijk in gebruik voor mensen die beginnen en hun online marketing, funnels en SEO zelf willen beheren.

✅ Uitstekende integratiemogelijkheden om jouw site te ondersteunen en te verbeteren.

✅ Een breed aanbod aan online marketing tools die je moet hebben, zoals conversie-charts, landingspagina-editors, marketing-funnels en nog veel meer.

✅ Makkelijk toegang tot de IMU-community waar je met vragen terecht kunt en ook kunt netwerken.

✅ Erg gunstige prijs voor grotere ondernemers, aangezien de hosting er gewoon bij zit. Grote bedrijven zoals wij betalen al makkelijk 2.000 euro per jaar aan hosting, en dat zit gewoon in de prijs van Phoenix inbegrepen.

Minpunten

❌ Kan een dure investering zijn voor beginnende ondernemers als je niet veel met online marketing doet.

❌ Voor grotere ondernemingen is uitbesteden van online marketing een betere optie omdat je het met Phoenix wel allemaal zelf moet doen.

De Phoenix-prijs: is het het waard?

phoenix kosten

Weet je wat wij per jaar aan hosting betalen? 2.000 euro. Phoenix alleen al kost 1997,- per jaar en daar zit de hosting dus gewoon bij. Ook de Phoenix-klanten met honderdduizenden website-bezoekers per maand betalen dezelfde prijs. Laat je websitebezoekers echter niet de reden zijn om vanwege hosting-redenen Phoenix te gebruiken. Ook als je een klein bedrijf bent met nauwelijks websitebezoekers, is Phoenix het geld waard vanwege alle marketing-tools die op conversie gericht zijn.

Om te beginnen hebben we Phoenix Premium. Dit is in feite gewoon Clickfunnels, maar dan voor Nederland: je kunt er simpelweg een aantal pagina’s mee maken die samen een sterke funnel vormen. Kies je voor Phoenix Premium, dan krijg je de beschikking over de eenvoudige pagebuilder, meer dan 70 kant-en-klare templates, conversietriggers en de module voor productlanceringen. Met Phoenix Premium krijg je standaard twee licenties zodat je twee websites kunt maken. Voor het Premium abonnement betaal je €695 per jaar of €70 per maand.

Als je voor Phoenix Ultimate, dan heb je een ‘completere website’ met blog. Een blog is niet per se het meest doelgerichte onderdeel van je website, dus het is niet erg om Phoenix Ultimate te weigeren. Bij Phoenix Ultimate krijg je naast bovenstaande mogelijkheden ook de beschikking over Smart Content, Content Kanon en AMP. Bovendien kun je met het Ultimate abonnement vijf websites maken met Phoenix. Je sluit dit abonnement af voor €1997 per jaar of €200 per maand.

Kies je voor een maandabonnement, dan is deze maandelijks opzegbaar. Een jaarabonnement kun je – rekening houdend met de opzegtermijn – jaarlijks opzeggen. Een abonnement wordt na de abonnementsperiode automatisch verlengd.

Wil je Phoenix Premium of Ultimate gratis uitproberen? Maak dan gedurende een proeftijd van 14 dagen gratis en vrijblijvend gebruik van alle functies van Phoenix. Na afloop van de proefperiode kun je een maand- of jaarabonnement op Phoenix afsluiten. Je kunt met de laagste prijs starten via deze pagina.

Klantervaringen van andere gebruikers

Wij zijn zelf positief gestemd over het eindresultaat dat met Phoenix neer te zetten is. Over de workflow voor de admins zijn we minder te spreken. Andere gebruikers zijn echter veel enthousiaster over de bouw-omgeving van Phoenix – en zeggen zelfs dat het voor een leek als zijzelf erg goed te gebruiken is. De gebruiksvriendelijke pagebuilder die gericht is op de maximalisering van de conversie is bij ondernemers uitermate populair. Ook de conversietechnieken bewijzen keer op keer hun nut en laten succesvolle toenames in de omzet zien. De koppelingen met andere systemen maken dat Phoenix ook veel geld en tijd bespaart.

Bekijk ook onze videoreview van Phoenix

Conclusie van de Phoenix-review

Wij zijn enthousiast geworden over Phoenix omdat wij niet dezelfde expertise over conversie-optimalisatie hebben die Tonny en Martijn hebben. Je hoeft met Phoenix niet zelf te kunnen ‘conversie-optimaliseren’: je kunt gewoon de Phoenix-templates en -tools het werk laten doen.

Heb je geen kennis van programmeren, maar wil je wel een effectieve website? Dan is Phoenix echt is voor jou. Met Phoenix maak je SEO vriendelijke websites die – nog belangrijker – erop gericht zijn om jouw product of dienst te verkopen. Dankzij de handige ingebouwde tools trek je meer bezoekers aan en verhoog je jouw conversie.

Om alles van Phoenix ten volste te benutten, moet je voor jezelf wel de nodige tijd inplannen. De teksten schrijven zich niet vanzelf, jouw ideale funnel ontwerpt zich niet vanzelf en jouw gratis weggevers maken zich ook niet vanzelf. Ben je echter bereid er vol voor te gaan met je tijd en energie, dan ga je met Phoenix de meest effectieve marketing-machine voor jezelf neerzetten.

Phoenix review samenvatting

Ondanks ons lage oordeel qua gebruiksgemak, is Phoenix een aanrader omdat het een krachtige toolbox is met de meest effectieve trucs van de IMU. Het bevat het beste dat online ondernemen te bieden heeft. Als eigenaar van een Phoenix-website hoef je niet zozeer zelf nog dingen te bedenken, maar het is dan eerder een kwestie van de uitstekende tools toepassen die Phoenix te bieden heeft. Hoewel dat de nodige tijd en energie kost, ga je de vruchten ervan plukken als je Phoenix-website eenmaal staat.

ReviewPhoenix van IMU
SamenvattingPhoenix is een commerciële krachtpatser waarvoor je wel wat tijd moet vrijmaken. Wil je de marketing-expertise van de IMU goed inzetten in je bedrijf, gebruik dan Phoenix én wees voorbereid op een aardig stukje werk om alle functies volledig te benutten.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.6 (van de 10)
StartenStart hier

Begin hier met Phoenix

Wil je inloggen in Phoenix? Je kunt met de laagste prijs starten via deze pagina – of begin hier met je proefperiode.

Wil jij veel websitebezoekers, nieuwsbrief-aanmeldingen én verkopen? Dan moet je Phoenix serieus overwegen. Ga niet alles zelf uitvogelen via de langzame weg, maar maak gebruik van de tools van Phoenix.

Op jouw succes!