Wat is het IMU Event en is het de moeite waard? Komen er goede sprekers? In deze review bespreken wij of we het de moeite waard vinden om een ticket aan te schaffen voor de 2024-editie. Lees verder…

Het IMU Event: inhoudelijke lessen tot je nemen & netwerken?

Jaarlijks organiseert de Internet Marketing Unie (IMU) een event voor ondernemers met specialisten op het gebied van online marketing. Het event is door de jaren heen uitgegroeid tot een populaire gelegenheid om inspiratie op te doen en te netwerken met gelijkgestemde ondernemers.

Hierdoor zou op papier het event niet alleen inhoudelijk van hoog niveau moeten zijn, maar kunnen de deelnemers ook na afloop profiteren van kennis, inzichten en nieuwe contacten die de conversie verhogen. Lees in dit artikel of het IMU Event ook iets voor jou is.

Wat is het IMU Event?

Het IMU Event is een driedaags event dat elk jaar wordt georganiseerd door de Internet Marketing Unie, een bedrijf dat zich inzet voor ondernemers die gebruik willen maken van online marketing om de verkoop van hun producten te stimuleren.

Tijdens het event komen sprekers aan het woord die meer vertellen over hun expertise en passie. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om nieuwe producten te verkopen en de sprekers geven dan ook geen pitch. Het streven is om nieuwe kennis en ervaringen te delen met de aanwezigen zodat zij deze in kunnen zetten binnen hun onderneming.

Praktische informatie over het event in 2024

24, 25 en 26 mei (onder voorbehoud) is het zover in Nijkerk: dan vind het IMU-event plaats in 2024. Er wordt een globale inhoudsopgave gegeven.

Een ticket voor het event geeft toegang tot alle drie de dagen, inclusief schrijfgerei, de lunch, de drankjes en een goodiebag na afloop. Het is op dit moment nog niet bekend waar het volgende event plaats zal vinden, maar als de maatregelen het toelaten belooft het weer een groots event te worden. Een ticket kost €750 per persoon. Iedere dag duurt van 9:00 tot 18:00 uur en heeft een eigen thema, namelijk:

  • Dag 1 Traffic & Zichtbaarheid: Trek meer van de juiste bezoekers aan
  • Dag 2 Conversie & Sales: Haal meer leads en klanten uit je bezoekers
  • Dag 3 Impact: Laat je business meer impact maken op je doelgroep

Wie zijn de sprekers? Dit zijn alle sprekers op een rij

Het was lange tijd nog niet bekend wie de sprekers van het IMU Event van 2024 zouden zijn. Er werd alleen prijsgegeven dat er twaalf sprekers zullen zijn die de nodige kennis en ervaring hebben op het gebied van online marketing. Ze staan stuk voor stuk nog dagelijks met de voeten in de klei waardoor zij op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen.

Met veel passie voor het vak willen zij de deelnemers meenemen in hun expertise en hun deelgenoot maken van alle ins en outs. Het is alleen bekend dat Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren – de eigenaren van IMU – zullen spreken op het aankomende event.

We beginnen met de twee hoofdsprekers:

Wie is Tonny Loorbach?

Tonny Loorbach is een ondernemer die betrokken was bij de oprichting van IMU. Daarnaast heeft hij diverse andere bedrijven waarbij de focus op software en/of online marketing ligt. Loorbach heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een online marketingspecialist die door middel van gedragspsychologie en marketing zeer succesvolle marketingstrategieën heeft gelanceerd.

Deze kennis en kunde heeft hij met succes over kunnen brengen aan duizenden ondernemers via trainingen en (e)books. Naast online marketingspecialist is Loorbach ook een succesvol investeerder.

Wie is Martijn van Tongeren?

Ooit startte Martijn van Tongeren als medewerker bij IMU, maar binnen 10 jaar tijd heeft hij zich ontwikkeld tot online marketingspecialist en is hij mede-eigenaar van het bedrijf.

Hij heeft al veel ondernemers met online marketingstrategieën geholpen van hun website een succes te maken. Hij is een specialist in marketing funnels en wordt door Loorbach ook wel de motor van de onderneming genoemd.

Dit zijn alle andere sprekeres

Alle sprekers zijn bekend! En dat is leuk, want enerzijds hebben ze de sprekers onthuld op de pagina, maar anderzijds zijn alle sprekers ook bekende mensen! Experts uit de praktijk die allemaal verantwoordelijk zijn voor een miljoenenbusiness. Zij gaan je dé lifehacks van dit moment leren om te groeien met hun expertise, zonder dat je al die jaren ervaring op hoeft te doen en zelf tientallen keren op je bek hoeft te gaan.

Elke spreker van IMU Live heeft een toffe video geplaatst op de pagina. We raden je aan om deze allemaal even kort te checken als je dat leuk vind.

Waarom mag je het IMU Event niet missen?

Een ticket voor het IMU Event kost maar liefst €750 (maar er is een korting beschikbaar via deze pagina). Veel mensen zullen zich wel even achter de oren krabben voordat zij een dergelijk bedrag neerleggen voor een event. Wanneer we kijken naar de ervaringen van oud deelnemers, kunnen wij echter enkel concluderen dat zij razend enthousiast zijn en dat het event het geld zeker waard is. Wij hebben de redenen waarom je het event volgens oud deelnemers niet mag missen voor je op een rij gezet.

Goede organisatie

Ten eerste is het IMU Event altijd logistiek zeer goed geregeld. De events vinden plaats op centrale locaties in het land die zowel per auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken zijn. De spreektijden van de sprekers lopen zelden uit, terwijl je toch niet het gevoel hebt dat er onvoldoende ruimte is. Sterker nog, de sprekers worden altijd als uitermate inspirerend ervaren.

Inspirerende sprekers

Dat brengt ons op de tweede reden waarom je het event niet mag missen: de sprekers. IMU slaagt er elk jaar weer in om sprekers uit te nodigen die bekend staan om hun expertise. Grote namen passeren elk jaar de revue. Deelnemers geven aan dat de sprekers kennis van zaken hebben en op ongekende wijze weten te inspireren. Deelnemers gaan naar huis met vernieuwende ideeën die zij direct in de praktijk kunnen brengen.

Netwerken

Tot slot is het niet alleen de nieuwe kennis die leidt tot een verdere ontwikkeling en verfijning van de online marketingstrategie van het eigen bedrijf, ook het netwerken zorgt voor een positief effect op je conversie. Je ontmoet tijdens het driedaagse event enthousiaste ondernemers met ambitie.

Misschien is dat wel de belangrijkste reden waarom je het IMU Event niet mag missen: je doet er nieuwe contacten op waardoor er nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan die vroeg of laat leiden tot meer conversie.

Vinden wij dit het geld waard?

Tijdens voorgaande edities hadden we er enorm veel uitgehaald. Niet gewoon van die duur-klinkende strategische marketing-verhalen, maar vooral gewoon de praktische tweaks aan onze operationele marketing waarmee we de geldkraan verder open konden draaien. Als we dit jaar ook nog eens naar de sprekers kijken, dan kunnen we alleen maar volmondig zeggen dat dit event een absolute must is.

Conclusie over het IMU Event: dit doet de top 1% van ondernemend Nederland..

Er zijn nog geen details bekend over het IMU Event van 2024, maar als we af mogen gaan op de ervaringen van oud deelnemers, belooft het weer een belangrijk event te worden voor ondernemers die willen profiteren van online marketingstrategieën.

Je leert er niet alleen meer over online marketing, maar kunt ook netwerken waardoor zich nieuwe kansen aandienen. Zet 24, 25 en 26 mei 2024 (onder voorbehoud) dus maar vast in je agenda, want dit event over online marketing mag je zeker niet missen.

Op jouw succes!