Plug & Pay is een tool die het checkout-gedeelte van de klantenreis optimaliseert. Dat is ook direct een klein obstakel voor veel ondernemers: hoe plug je Plug & Pay in je website- of webshop-systeem, zoals Woocommerce? Hier leer je hoe je Plug & Pay met Woocommerce kunt oppelen.

Stap 1: Ga naar de bewerkpagina van jouw Woocommerce-product

Stap 2: Geef onderaan de pagina aan dat het een extern product is

Stap 3: Haal de link naar de Plug & Pay-checkoutpagina op

Stap 4: Plak die link in je Woocommerce-product

Stap 5: Sla je Woocommerce-product op en check het resultaat

‘Maar… mijn Woocommerce-statistieken dan?’

Je gebruikt nu Plug & Pay. Betekent dat dat je alle overige Woocommerce-functies – voornamelijk de statistieken – niet meer kunt gebruiken? Nee, je kunt gewoon met Zapier of Woosa ervoor zorgen dat de data van Plug & Pay naar Woocommerce doorgestuurd wordt. Dat is echter niet nodig omdat het analytics-dashboard van Plug & Pay net zo effectief is.

Tip van de chef: automatische couponcodes in Plug & Pay

Nu we toch bezig zijn met het koppelen van Woocommerce met Plug & Pay, kunnen we meteen gebruikmaken van een gave feature van Plug & Pay.

Voeg achterin de URL van de checkout-pagina ‘?discount_code=WATJOUWCOUPONMAGZIJN’ toe. Als jouw klanten nu op de koop-knop in Woocommerce klikken, komen ze voor een aangename verrassing te staan: er is al automatisch een kortingscode ingevuld.

Extra tip voor als je fysieke producten verkoopt: automatische fulfilment

Verkoop je fysieke producten via Plug&Pay en zou je willen dat ze automatisch naar de klant opgestuurd worden? Zelf verkopen wij een paperback-boek via Plug&Pay en zodra een klant zo’n boek bestelt, wordt een automatische koppeling geactiveerd met een fulfilmentcentrum dat het product netjes inpakt en naar de klant stuurt. Wij brengen je graag in contact met deze handige partij. Mail of bel ons en wij introduceren je graag.

Ben je nog niet begonnen met Plug & Pay?

Hier kun je beginnen met Plug & Pay. Ook kun je hier een maand gratis gebruikmaken van deze tool. We raden Plug & Pay zeker aan omdat het ons afrekenproces flink heeft versoepeld ten opzichte van Woocommerce. In onze Plug&Pay-review kun je lezen hoe deze tool ons heeft geholpen.

Op jouw succes!