Plug & Pay is een tool die het checkout-gedeelte van de klantenreis optimaliseert. Dat is ook direct een klein obstakel voor veel ondernemers: hoe plug je Plug & Pay in je website- of webshop-systeem, zoals Woocommerce? Hier leer je hoe je Plug & Pay met Woocommerce kunt oppelen.

Stap 1: Ga naar de bewerkpagina van jouw Woocommerce-product

Stap 2: Geef onderaan de pagina aan dat het een extern product is

Stap 3: Haal de link naar de Plug & Pay-checkoutpagina op

Stap 4: Plak die link in je Woocommerce-product

Stap 5: Sla je Woocommerce-product op en check het resultaat

‘Maar… mijn Woocommerce-statistieken dan?’

Je gebruikt nu Plug & Pay. Betekent dat dat je alle overige Woocommerce-functies – voornamelijk de statistieken – niet meer kunt gebruiken? Nee, je kunt gewoon met Zapier of Woosa ervoor zorgen dat de data van Plug & Pay naar Woocommerce doorgestuurd wordt. Dat is echter niet nodig omdat het analytics-dashboard van Plug & Pay net zo effectief is.

Tip van de chef: automatische couponcodes in Plug & Pay

Nu we toch bezig zijn met het koppelen van Woocommerce met Plug & Pay, kunnen we meteen gebruikmaken van een gave feature van Plug & Pay.

Voeg achterin de URL van de checkout-pagina ‘?discount_code=WATJOUWCOUPONMAGZIJN’ toe. Als jouw klanten nu op de koop-knop in Woocommerce klikken, komen ze voor een aangename verrassing te staan: er is al automatisch een kortingscode ingevuld.

Ben je nog niet begonnen met Plug & Pay?

Hier kun je beginnen met Plug & Pay. Ook kun je hier een maand gratis gebruikmaken van deze tool. We raden Plug & Pay zeker aan omdat het ons afrekenproces flink heeft versoepeld ten opzichte van Woocommerce. In onze Plug&Pay-review kun je lezen hoe deze tool ons heeft geholpen.

Op jouw succes!