Wat is de beste tool om landingspagina’s te maken? Om precies te zijn: landingspagina’s die goed converteren? Op deze pagina leer je wat de beste tools zijn – met de beste functies en templates – om zelf effectieve landingspagina’s te bouwen. Lees verder voor ons review-overzicht en aanraders…

Maar eerst: wat is een landingspagina?

tools voor landingspagina

Een landingspagina – ook wel een lead page genoemd – is een pagina waar de bezoeker zonder afleidingen op een door jou bepaald doel wordt afgestuurd. Omdat deze pagina vrijwel altijd tot doel heeft conversie te bereiken, wordt er door specialisten binnen de marketing ook wel over een conversiepagina gesproken.

Om de bezoeker niet af te leiden op weg naar jouw doel, maak je geen gebruik van interne links. Bij voorkeur staat er zelfs geen menu op deze pagina. Het enige wat telt is bijvoorbeeld de aankoop van een product – of bijvoorbeeld een aanmelding of inschrijving.

Een landingspagina kan dus bijvoorbeeld een leadgeneratie-pagina zijn of een verkooppagina/salespagina.

Een landingspagina is bovendien een pagina die goed aansluit op waar men vandaan komt én waar men een specifieke actie moet uitvoeren. Die actie kan bijvoorbeeld zijn:

  • Zich aanmelden voor de nieuwsbrief (lead worden).
  • Een product aanschaffen (klant worden).
  • Een vervolg-product aanschaffen (upsell).

Hoe maak je een landingspagina? En kan dat niet gewoon in WordPress?

landingspagina tools

Hoe kun je zelf een landingspagina maken? Dat kan op welke manier dan ook. Het is maar net waar je zin in hebt of wat je kunt. Er zijn diverse tools om dit te bereiken. Je kunt uiteraard gewoon een gratis WordPress-pagina maken, maar dan ontbreken een aantal cruciale benodigdheden, zoals…

  • Een aftel-timer.
  • Een formulier of knop.
  • Een voortgangsbalk.
  • Het verbergen van het hoofdmenu en de footer.
  • Kant-en-klare, bewezen templates.

Als je dit met een gratis WordPress-pagina en losse plugins wilt bedenken, kost dat veel gepuzzel en mentale kracht om te bedenken wat er allemaal in moet. Dat is de reden waarom je vaak een speciale landingspagina-tool moet gebruiken, zoals Clickfunnels, Leadpages of Phoenix.

Nogmaals: begrijp wel goed wat de toegevoegde waarde van zo’n externe tool is: bewezen templates en widgets die converteren, op je eigen website plaatsen. Verder niks. Want er zijn tientallen andere manieren om je leadmagnet te tonen (die minder effectief zijn):

  • Gewoon via dezelfde software waarmee je website is gemaakt (bijvoorbeeld een WordPresspagina).
  • Vaak bieden emailsystemen zoals mailchimp zelf ook diensten voor het tonen van je leadmagnet op een mooie pagina.
  • Je kunt ook een simpel formulier van je emailsysteem, zoals mailchimp, op een WordPresspagina plaatsen met een tekstje erbij.
  • Je kunt ook rechtstreeks emailadressen verzamelen via advertenties die je inkoopt, zoals op Facebook. Dus aanvragers verlaten Facebook dan niet, maar vullen hun gegevens in Facebook in. Dit heten lead-advertenties. 

Het beste is om een beetje extra te betalen om een bewezen tool + template te gebruiken om je leadmagnet te tonen. Je krijgt dan gegarandeerd meer leads en klanten, dus dan is een externe dienst (als Leadpages) de beste keuze. 

De beste tools: wat zijn de handigste landingspagina-tools?

beste tools voor leadpages

Een landingspagina is een ideaal middel om de conversie van jouw product te verhogen. Er zijn diverse tools beschikbaar waarmee je in een mum van tijd een professionele landingspagina maakt. In dit artikel bespreken we het nut van een landingspagina en een aantal handige tools waarmee iedereen een succesvolle landingspagina kan maken.

1. Een landingspagina maken met Leadpages

Wat voor website je ook hebt, Leadpages is een heel handige tool om een landingspagina te maken. Je kunt bij deze tool namelijk kiezen voor kant-en-klare sjablonen die je eenvoudig zelf kunt invullen en aanpassen zodat de pagina goed aansluit op jouw bedrijf.

Weet je nog niet goed wat je wilt? Dan maakt Leadpages het ook mogelijk om verschillende versies van jouw landingspagina te maken. Zo kun je eenvoudig testen welke invulling de beste resultaten geeft. Leadpages werkt ook uitermate goed samen met andere tools om je conversie te verhogen. Het maken van de pagina om bijvoorbeeld je leadmagnet te tonen, kun je het beste doen met Leadpages.

2. Clickfunnels voor verfijnde marketingstrategie

Een andere tool die je kunt gebruiken is Clickfunnels. Terwijl Leadpages een uitstekende tool is voor het creëren van een landingspagina met de focus op conversie, gaat Clickfunnels nog net een stapje verder. Deze tool is volledig ontwikkeld op basis van diepgaande marketingtechnieken en – zoals de naam als doet vermoeden – funnels. Clickfunnels biedt een groot aantal toepassingen aan waardoor je jouw marketing strategie nog verder kunt verfijnen en veel processen kunt automatiseren.

3. Een landingspagina met Phoenix Premium maken

Phoenix bouwt op jarenlange ervaring met het maken van landingspagina’s die niet alleen bezoekers aantrekken maar deze ook verleiden om tot actie over te gaan. Je kunt daarbij opnieuw kiezen uit standaard sjablonen die je volledig naar eigen wens in kunt vullen. Zo maak je eenvoudig een landingspagina die past bij de huisstijl van jouw bedrijf.

De builder van Phoenix is zeer gebruiksvriendelijk waardoor je met een paar klikken een pagina in elkaar zet. Phoenix vergelijkt het bouwen van een landingspagina zelf met het bouwen met legoblokjes waarbij je alles naadloos in elkaar klikt. Je kunt bij Phoenix kiezen voor verschillende stijlen en diverse elementen. De meeste tijd gaat zitten in het creëren van de content, dat is het enige dat Phoenix niet voor je doet. Phoenix Premium vraagt om een serieuze investering, maar je krijgt er een professionele landingspagina en een uitstekende klantenservice voor terug.

4. WordPress Divi Theme inzetten

Het Divi-thema van WordPress is uitermate geschikt om een landingspagina te bouwen. Met de Divi Builder kunnen ook mensen die weinig ervaring hebben met het maken van websites op een simpele manier een landingspagina bouwen. Divi Builder werkt namelijk met drag & drop waardoor iedereen snel een landingspagina kan maken.

Het is een front-end page builder, met andere woorden: als je een aanpassing maakt zie je direct hoe dat op jouw site eruit komt te zien. Het toevoegen van content is hierdoor ook heel simpel. Je hoeft alleen meer te klikken in het tekstblok en je kunt direct beginnen met typen. Ook de kleuren, achtergronden et cetera pas je met een paar klikken aan. Divi Theme is niet voor niets een zeer populaire optie gebleken voor vele ondernemers.

5. Instapage voor een snelle vormgeving

Wil je niet veel tijd kwijt zijn aan het bouwen van een landingspagina, maar wel voldoende keuzemogelijkheden hebben? Dan is Instapage misschien iets voor jou. Doordat de pagebuilder zeer gebruiksvriendelijk is, heb je de pagina zo gemaakt. De 200 verschillende templates bieden ook voldoende mogelijkheden. De landingspagina is echter niet in grote mate te personaliseren. Deze tool is ook relatief duur. Daarmee is het een ideale landingspagina-tool voor mensen die in korte tijd een gelikte pagina willen bouwen en bereid zijn daar het nodige voor te betalen.

6. Unbounce voor optimale personalisatie

Wie de landingspagina volledig aan wil passen aan de eigen huisstijl, heeft aan Unbounce een goede tool. Het nadeel is echter dat het bouwen van de pagina complexer is en daardoor niet voor iedereen geschikt. Een landingspagina maken met Unbounce is niet iets wat je even tussendoor doet, er gaat veel tijd in zitten. Bovendien vraagt ook deze tool om een serieuze financiële investering, maar dat is het zeker waard als je kijkt naar de mogelijkheden.

Welke landingspagina-tool is de beste?

Alle genoemde tools zijn van goede kwaliteit, de ene tool vraagt alleen om een grotere investering dan de andere. Iedereen kan een landingspagina bouwen, zeker met een handige tool. Het is niet nodig om dit uit te besteden aan een webpagedesigner. Het voordeel van een landingspagina in eigen beheer is dat jij er altijd volledige controle hebt over jouw pagina. Je bepaalt zelf hoeveel tijd en geld je erin steekt.

Nog een voordeel van een landingspagina is echter: als je eenmaal een goede pagina hebt gebouwd, hoef je er lange tijd niet meer naar om te kijken. Het verkoopproces is volledig geautomatiseerd, dus je hoeft alleen nog maar traffic te genereren.

De anatomie van een goede landingspagina (tips & voorbeeld)

beste tools voor landingspagina

Hoe schrijf je een goede landingspagina? Welke elementen moeten erin zitten? In dit artikel leggen we het stap voor stap uit.

Wanneer kies je voor een landingspagina?

Een landingspagina is een goede keuze wanneer je een groter resultaat wilt behalen met je website. Toch is dit een kans die veel ondernemers laten liggen. Kennis over SEO wordt breed gedragen, waardoor de landingspagina inmiddels makkelijk te vinden is via zoekmachines zoals Google. Maar wanneer de landingspagina niet op de juiste manier is vormgegeven zal je de bezoeker snel weer verliezen en ga je jouw doel voorbij. Wel traffic dus, maar geen conversie. Dat kan beter. Met de juiste tools is het bovendien een fluitje van een cent om goede landingspagina te maken.

En nu? Start met onze #1 aanrader: Phoenix landingspagina’s

Neem de goedkoopste versie van Phoenix – die heet Phoenix Premium – om er je landingspagina’s mee te maken. Je kunt het direct uittesten en daarna beslissen of je ermee wilt doorgaan.

Op jouw succes!