Helpt deze financiële coach Kim de Graeve je echt naar financiële vrijheid?

Het zoeken naar financiële stabiliteit is voor veel mensen, waaronder mij, een grote droom. De realiteit is echter dat het vaak lastig is om slim om te gaan met geld. Hoe weet je waar je jouw geld slim aan kan besteden? Hoe zorg je dat jij jouw spaardoelen haalt en hoe kan je zorgen dat je op een punt komt waar slimme financiële uitgave een gewoonte wordt? Kim de Graeve is een financiële coach die helpt om jouw dromen waar te maken door middel van haar cursussen. In deze review hebben we de cursus onder een vergrootglas gezet, om erachter te komen of het jouw investering waard is.

Mijn zoektocht naar financiële vrijheid

In 2018 had ik een goede baan met een mooi salaris. Ik had genoeg geld om mijn hypotheek te betalen, leuke dingen te doen en om nog een beetje aan het eind van de maand opzij te zetten. Ondanks dat ik het allemaal voor elkaar leek te hebben, voelde ik een enorme onzekerheid. Ik maakte lange dagen, had veel werkdruk, en was continu op zoek naar nieuwe kansen of promoties binnen het bedrijf.

Dit gevoel leek niet weg te gaan. Iedere dag weer stond ik er mee op. Op een dag ging ik de confrontatie met mezelf aan. Ik kwam erachter dat ik deze onzekerheid voelde omdat ik wist dat ik deze levensstijl niet voor altijd vast kon houden. Is mijn leven het waard om op te werken op dit niveau met deze hoge werkdruk totdat het tijd is om met pensioen te gaan? Dit moment heeft ervoor gezorgd dat ik op zoek ging naar manieren hoe het anders kon.

Financiële vrijheid, dat is een doel wat ik mezelf had gegeven. Maar hoe behaal ik dit? Ondanks dat ik verantwoordelijk omging met mijn geld, wist ik niet hoe ik dit geld om kon zetten naar meer. Welke risico’s moest ik nemen? Dit heeft me gebracht bij Kim de Graeve. Kim is een financiële coach die helpt om anderen te inspireren en te informeren over de financiële mogelijkheden.

Ik was erg benieuwd of de cursus zijn vruchten zou afwerpen, vooral omdat dit een investering zou zijn voor mijn toekomst. Daarom heb ik besloten om de ingevingen te delen via deze review. Zo kan ik mijn ervaring delen met anderen en kom jij te weten of deze cursus daadwerkelijk helpt om jouw dromen te verwezenlijken.

Wie zijn wij om dit te reviewen?

Wij zijn enthousiast over de wereld van online cursussen. Door het internet hebben we ineens toegang tot een kennisbank die eindeloos lijkt. Daarnaast is het ook mogelijk om in contact te komen met experts van allerlei plekken in de wereld.

De mogelijkheid om kennis van experts te ontvangen is geweldig en kan echt nieuwe deuren voor je openen. Om te zorgen dat jij kiest voor de juiste cursussen, met echte waardevolle informatie, hebben wij de cursus van Kim de Graeve zelf getest en gereviewd.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op online cursussen

Wij vinden het belangrijk om onze ervaringen te delen in een review, aangezien een maker altijd een verkooppraatje gebruikt. Een groot deel van de verkoop, is het verkooppraatje. In deze manier van spreken wordt er een grote nadruk gelegd op alle voordelen en sterke punten. Dit verhaal wordt soms zo dromerig verteld, dat je zelf vergeet om kritisch te kijken naar of de cursus daadwerkelijk bij jou past of niet. Daarom hebben wij het op ons genomen om gedurende het hele traject kritisch te kijken en onze bevindingen vervolgens uit te schrijven in een review.

Wat zijn de beloftes van de cursus?

 • Het belooft je financieel inzicht te geven. Wordt er ook gekeken naar hoe je deze inzichten slim omzet om er financieel beter bij te zitten?
 • Het belooft je levensenergie te geven. Wij zijn erg benieuwd hoe dit voor ieder individu uitpakt.
 • Het belooft je te leren om te ondernemen. Wordt er ook specifiek gewerkt aan een businessplan aan de hand van jouw dromen?

De criteria waar we de cursus van Kim de Graeve op beoordelen

Wat vinden wij belangrijk om extra op te letten?

 • Is de cursus effectief in het verbeteren van jouw financiële gewoontes?
 • Wordt er tijdens de cursus gewerkt aan een slim financieel plan om financiële vrijheid te behalen? Denk bijvoorbeeld aan extra inkomen, het opstellen van een businessplan, enzovoort.
 • Wordt er tijdens de cursus ook persoonlijke begeleiding gegeven?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Wij vinden het belangrijk om een cursus review zo accuraat mogelijk te schrijven. Dit kan uiteraard alleen wanneer we het zelf hebben getest. Daarnaast hebben we contact gehad met Kim de Graeve. Wij willen graag van haar horen wat haar drijfveren zijn, hoe de cursus tot stand is gekomen en wat haar ervaring is. Als laatste hebben we ook veel waarde gehecht aan de beoordelingen en ervaringen van andere deelnemers. Komen deze overeen met wat wij hebben ervaren? Wat heeft de cursus hen opgeleverd en merken ze de voordelen nog steeds nadat de cursus is afgelopen?

In het kort: wat is het precies?

Kim de Graeve is een financiële coach die anderen helpt om financiële vrijheid te behalen. Op haar platform biedt ze verschillende manieren aan om deze hulp aan te bieden. Een van deze manieren is bijvoorbeeld de cursus Freedom Unlocked. Dit is een cursus voor individuen. Er ligt in deze cursus een grote focus op het verbeteren van jouw financiële gewoontes en het werken naar een concreet plan om jouw tijd beter en slimmer in te plannen. Daarnaast biedt ze ook andere cursussen aan. De Freedom Unstoppable is bijvoorbeeld geschikt voor ondernemers die hun tijd beter willen besteden zonder dat ze hier geld op kunnen mislopen en de Money Unlimited is een cursus die geschikt is voor iedereen die de wereld van investeren in wilt gaan.

Info over de makers

Kim de Graeve is de maker achter de cursussen. Voorheen was ze fotografe. Ondanks dat ze dit vol passie deed, was haar agenda altijd vol gepland. Tijd voor haarzelf, het gezin en vrienden waren er vrijwel niet. Ondanks dat ze voor de maatschappij gezien werd als succesvol, was het hard werken en er kwam er erg veel onzekerheid bij kijken. Kim heeft sindsdien het roer omgegooid en heeft binnen 2 jaar financiële vrijheid behaald. Haar bevindingen tijdens deze periode wil ze graag met anderen delen. Dit doet ze via haar cursus, via haar podcast en haar gratis content.

Hoe ziet het eruit?

Wij hebben meegedaan aan de Freedom Unlocked cursus. De focus van deze cursus ligt op het vinden van jouw geluk. Financiële vrijheid kan je immers pas echt behalen wanneer jouw werk en inkomen komt van een plek waar jij blij van wordt. Zo ervaar je minimale stress en meer geluk in zowel werk als vrije tijd. In deze cursus werk je 4 maanden aan het opbouwen van een concreet plan om jouw leven om te gooien. Je ontvangt maar liefst 60 video’s, 200 pagina’s aan lesmateriaal, 8 groepssessies met Kim en nog meer inspirerende ontmoetingsdagen met de cursisten.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Wat is onze ervaring met de Freedom Unlocked cursus van Kim de Graeve. We zijn gedurende de vier maanden continu kritisch geweest, maar we kwamen keer op keer weer erachter hoe goed de cursus gestructureerd was. Naast het grote hoeveelheid lesmateriaal die je in jouw eigen vrije tijd kan bekijken, zijn er veel live sessies die je kan bijwonen. Dit is uniek tegenover andere cursussen, aangezien de meeste online cursussen echt online blijven. De structuur van de cursus zelf is ook goed opgebouwd. Het is intens, aangezien je jezelf continu moet bevragen om erachter te komen waar jouw drijfveren liggen, maar het geeft een enorme voldoening aan het einde van de rit.

Kosten

De kosten voor de Freedom Unlocked liggen erg vergelijkbaar met concurrerende cursussen. Het is altijd een investering in jezelf om aan een cursus deel te nemen, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de prijs van Kim de Graeve eerlijk is opgesteld.

Is het het geld waard?

Wij hebben zelf ervaren dat de cursus het geld meer dan waard is. Het vinden van jouw passie en om er vervolgens achter te komen hoe je deze passie in kan zetten is enorm waardevol. Het feit dat je investeert in jezelf zorgt voor een extra drijfveer om jezelf voor de volle 100% in te zetten.

Wat vinden wij van de inhoud van de cursus?

Leeromgeving

In de leeromgeving vind je alle video’s. Deze plek is gevuld met maar liefst 60 video’s die stap voor stap werken naar het vinden van jouw passie en doel. Er zit een duidelijke structuur in. Doordat de video’s vooraf opgenomen zijn, kan jij ze op ieder gewenst moment van de dag kijken. Dit maakt het een stuk makkelijker om de cursus te combineren met een baan.

Werkboek

Het werkboek is een aansluitende module op de leeromgeving. Hier vind je maar liefst 200 pagina’s aan lesmateriaal. Dit lesmateriaal is niet alleen opgesteld door Kim zelf, maar ook met behulp van leerexperts. Zelf hebben we ervaren hoe effectief de oefeningen zijn. Structuur en inzicht in jouw financiële situatie is van groot belang voor het opstellen van een plan richting financiële vrijheid. Ondanks dat ik altijd dacht dat ik inzicht had in mijn financiën, heb ik nu pas echt geleerd hoe ik ervoor sta.

Live sessies

De live sessies zijn een geweldige plek om geïnspireerd te raken en om verhalen met elkaar te delen. Er worden 8 online groepssessies ingepland, 5 sessies in een focusgroep, 2 keer individuele gesprekken met Manu en 3 live dagen in Gent.

Voor- en nadelen van de Freedom Unlocked cursus

Voordelen

✅ Het geeft je financiële inzicht

✅ Legt niet alleen de focus op financiën, maar ook op jouw dromen

✅ Leert effectief jouw dromen om te zetten naar plannen

✅ Geeft je de vrijheid om groots te denken en dromen te zien als een werkelijkheid

✅ Lesmateriaal is ook na het einde van de cursus nog steeds beschikbaar

Nadelen

❌ De resultaten van de cursus zullen altijd afhangen van jouw persoonlijke inzet. Hoe meer jij jezelf geeft, hoe groter het resultaat is

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8
 • Is het actueel? – 9
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 9
 • Is het diepgaand? – 9
 • Support – 9
 • Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud – 8
 • Design en representativiteit – 8
 • Expertise van de maker – 9
 • Gewenste resultaten – 9

Hoe is het anders dan andere cursussen?

In vergelijking met andere online cursussen, onderscheidt Kim de Graeve zich volgens ons echt in haar persoonlijke aanpak. Ondanks dat de cursus ontworpen is voor de online wereld, wordt er gewerkt aan manieren om het online ook offline te halen. Het is enorm waardevol voor cursisten om deel te kunnen nemen aan live sessies. Volgens ons laat dit alleen maar zien hoe gepassioneerd Kim is over haar werk en haar cursus.

Hoe is de begeleiding tijdens de cursus?

Zoals we al kort hebben aangegeven, is er veel persoonlijke aandacht. Door middel van verschillende groepssessies wordt er gekeken naar elkaars progressie. Daarnaast krijg je ook twee persoonlijke sessies met Manu. Manu is een loopbaancoach die helpt om je emotioneel te ondersteunen tijdens het traject.

Voor wie is het geschikt?

De Freedom Unlocked cursus van Kim de Graeve is volgens ons echt voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe financiële start. Wanneer jij op zoek wilt gaan naar financiële vrijheid en een beter werk-privé balans, dan is de cursus voor jou.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
Lies BorgersLies is een fotograaf die op zoek was naar creatieve vrijheid. Dankzij de cursus durft Lies weer te kijken en bewust anders te denken. Dankzij de cursus heeft ze weer haar passie teruggevonden in haar werk.
Peter MontenPeter, een Bitcoin Expert, kwam op een punt waar hij continu voelde alsof hij achter de feiten aanliep. De druk om continu aan te staan, te presteren en niet weten wanneer het tijd is voor wat anders, blokkeert hem. Dankzij de cursus van Kim heeft hij geleerd hoe hij balans vindt in het presteren en het genieten van zijn financiële prestaties.
Margriet VerdegaalDe 4 maanden hebben ervoor gezorgd dat Margriet haar dromen eindelijk aan het uitwerken is tot concrete plannen en projecten. Zonder de inspirerende woorden en gestructureerde cursus van Kim was dit niet gelukt.


Conclusie: Kopen of niet kopen?

De cursus Freedom Unlocked heeft ons dichter tot onszelf gebracht. Het was een reis naar onszelf, ons geluk, en onze dromen. Het heeft ons geleerd hoe we voorheen altijd genoeg namen met ‘het is prima’, maar dat wij in ons leven ook mogen streven naar ‘geweldig’. Los dat dit erg zweverig klinkt, was het ook een enorm concrete ervaring. Door te reflecteren op zowel onze financiële situatie als onze huidige routine, hebben we een plan ontworpen en uitgewerkt dat ons naar financiële vrijheid brengt. Als jij momenteel vastzit in jouw dagelijks leven en merkt dat je, ondanks een goede baan, nog steeds onzekerheid voelt, dan is deze cursus voor jou.

ReviewKim de Graeve – Freedom Unlocked
SamenvattingDe cursus Freedom Unlocked helpt je om een nieuw hoofdstuk in te slaan. Een hoofdstuk waar de focus ligt op jouw geluk en waar er vanuit dit geluk wordt gezocht naar een verdienmodel om financieel vrij van te worden. De cursus biedt je alle hulpmiddelen om jouw droom te verwezenlijken en bijvoorbeeld jouw eigen onderneming te starten.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.5

Gratis beginnen

Wil jij graag op een laagdrempelige manier kennis maken met Kim de Graeve? Kijk dan eens naar haar gratis challenges. In haar 5 daagse challenge leer je jouw eigen grenzen kennen en leer je hoe je deze vervolgens aan de buitenwereld aangeeft.

Gratis media van Kim de Graeve

Luister zeker eens naar de podcast van Kim de Graeve. In deze podcast neemt ze verschillende manieren door die jou leren om slim geld te verdienen. Daarnaast vertelt ze ook over haar eigen ervaring en financiële lessen. De podcast is volgens ons een echte inspiratiebron.

Op jouw succes!