Hoe goed of slecht is JouwWeb? Wij besloten deze bekende tool uitgebreid te testen om te beoordelen of het de moeite waard is. Wij zijn namelijk niet bepaald fan van ‘simpele systemen’ als JouwWeb, dus waren we benieuwd of JouwWeb de uitzondering is. Hier lees je onze uitgebreide review, wat de ervaringen van anderen zijn en wat voor voorbeeldsites er gemaakt zijn in de praktijk. Lees verder…

Inhoud van deze pagina:

Websitemaker-tool JouwWeb: een uitgebreide en 100% volledige review

Wij zijn altijd kritisch in onze reviews. Om een goed oordeel over een tool als JouwWeb te geven, zorgen wij er altijd voor dat we de tool uitgebreid testen en gebruiken in de praktijk. Wij hebben jarenlang met JouwWeb gewerkt en we tonen onze resultaten en eindoordeel in deze review. Daarnaast is het maar weinig moeite om zelf JouwWeb uit te testen. Zelf je oordeel vellen? Test JouwWeb hier direct gratis uit!

Is JouwWeb een goede tool om jouw website te maken en om daarmee jouw droom te kickstarten? In deze review lees je of we JouwWeb aanbevelen en zie je de ervaringen en voorbeelden van onszelf en anderen die JouwWeb hebben gebruikt. Laten we punt voor punt gaan kijken naar wat we van JouwWeb vinden.

De kans is groot dat je weleens van het Nederlandse platform JouwWeb hebt gehoord. JouwWeb biedt services waarmee je in korte tijd een website kunt vormgeven en vervolgens online kunt zetten. Inmiddels zijn al ruim 77.000 mensen klant bij JouwWeb. JouwWeb specialiseert zich ook in SEO voor Google. Benieuwd? Lees ons review en kom er alles over te weten.

Drag & Drop / Blokjesbuilders werken bijna nooit vloeiend…

jouwweb blokjesbuilder review

Misschien herken je het wel: er zijn altijd wel obstakels als je met een ‘blokjes-systeem’ of ‘drag & drop-systeem’ werkt.

 • Blokjes die maar op de juiste plek ‘gedropt’ kunnen worden waar je ze wilt hebben.
 • Trage en haperende sleep-animaties.
 • Geen flexibiliteit in hoe je een pagina wilt indelen.
 • Geen manier om een fout ongedaan te maken.

Toen ik met JouwWeb werkte, was daar voor het eerst in mijn leven geen sprake van. De JouwWeb-builder werkt vloeiend, snel, foutloos en intuïtief.

JouwWeb en onze zoektocht naar de beste websitebouwer

Een websitebouwen is echt iets van deze tijd. Het internet is groter dan ooit en wordt ook steeds meer gebruikt. Steeds meer ondernemers zijn op het internet actief. Het is zelfs zo dat je als ondernemer een website nodig hebt om te overleven: de concurrentie is anders moordend. Je wordt als bedrijf niet meer gevonden zonder website. Ook wij hadden een website nodig. Het platform dat we daarvoor gebruikt hebben? Je raadt het al: dat was JouwWeb.

In het kort: wat is JouwWeb precies?

JouwWeb is een Nederlands platform waarmee je een website kunt aanmaken met een professioneel design. Je krijgt tal van mogelijkheden om de website helemaal naar je eigen hand te zetten, onder meer met kleuren, foto’s en logo’s. Kortom: je neemt niet alleen het technische aspect van de website onder handen, je gaat ook met het esthetische element aan de slag. Ben je tevreden? Dan kun je je website publiceren en delen met de buitenwereld.

De bedenkers van websitebouwer JouwWeb

JouwWeb heeft als streven dingen “simpel” te houden. Daarom vind je hier ook geen overbodige functies of overdreven complexe termen. Alles is zo opgesteld dat het ook voor een leek te begrijpen is. Het wegnemen van de drempel, daar draait het om. Het kantoor van JouwWeb bevindt zich in Eindhoven, van waaruit een jong team enthousiastelingen dagelijks met technische oplossingen aan de slag gaat om je gebruikservaring te optimaliseren.

Aanbod van JouwWeb producten

JouwWeb biedt onder meer de volgende producten en diensten aan:

 • Een website bouw editor

 • Professionele mogelijkheden op het gebied van e-mail (een eigen e-mailadres)

 • Responsive design functies – het automatisch goed weergeven van je website op verschillende apparaten: of dat nu tablets, smartphones of laptops zijn

 • Mogelijkheden een webshop te beginnen

 • SEO technieken – met zoekmachine optimalisatie eerder tevoorschijn komen in Google zoekresultaten

 • Een helpcentrum dat je vragen beantwoordt.

Wat maakt ons de juiste websitemaker reviewers?

Ten eerste zijn wij geschikt JouwWeb te reviewen omdat we van het platform gebruik hebben gemaakt. Dat doen we sowieso voor we ergens een review van schrijven: er gebruik van maken. Daarnaast zijn we ervaren reviewers die ook veel concurrenten van JouwWeb gereviewd hebben. Het is voor ons van groot belang dat we een zo volledig mogelijk beeld vormen.

Websitemakers kritisch blijven benaderen

Een website bouwen is natuurlijk best een uitdaging. De meeste mensen die hiermee aan de slag willen gaan, hebben 0.0 ervaring. Juist daarom is het van groot belang dat het website makerplatform erg makkelijk in gebruik is en dat je er gemakkelijk je weg op kunt vinden ook zonder enige ervaring. Dat is ook precies een harde eis die we aan JouwWeb hebben gesteld.

Wat beloven websitebouwers als JouwWeb de klant? Zijn deze beloftes vruchtbaar?

Ook JouwWeb doet mee aan wilde beloften. Dat is toch wel wat ons in eerste instantie een beetje sceptisch maakten. JouwWeb (maar de concurrenten ook) zullen je beloven dat je je website in een paar minuten online hebt staan en dat je dit geen enkele moeite gaat kosten. Op de platforms lees je altijd alleen maar de positieve feedback van de gebruikers. Je zou bijna vergeten dat er ook altijd wel mensen tussen zitten die er negatieve ervaringen mee hebben.

JouwWeb op basis van de volgende criteria beoordeeld

Van JouwWeb (en de concurrenten) verwachten wij in ieder geval het volgende:

 • Het opzetten van een website moet tegen een eerlijk tarief kunnen

 • Je krijgt voldoende ondersteuning bij het opzetten van je website

 • Je kunt voldoende updates uitvoeren op de door jou gemaakte website

 • Ook mensen zonder technische kennis moeten een eigen website kunnen maken

 • Alles moet duidelijk zijn vastgelegd in de algemene voorwaarden

 • Je moet voldoende tools krijgen om je website van die van andere JouwWeb gebruikers te onderscheiden.

JouwWeb in de praktijk: deze onderzoeksdata liggen aan de basis van onze test

JouwWeb reviewen doen we door JouwWeb in de praktijk te testen. Wij hebben als redactie een account aangemaakt bij het platform en van de diensten gebruik gemaakt om één van onze websites te lanceren en draaiende te houden. Ook hebben we uitgebreid van support gebruik gemaakt. Alle ervaringen die we door de dagen hebben opgedaan, zijn in dit review gebundeld.

Waarom trok JouwWeb ons aan? Snel een moderne website

Wij hebben JouwWeb jarenlang intensief gebruikt en veel van onze alumni-studenten maken gebruik van JouwWeb. Om maar met de deur in huis te vallen: vanaf het begin bloeide de vriendschap met JouwWeb al op. Dat kwam alleen al door het set-up-proces, waardoor we binnen een paar minuten al tegen onze eigen moderne website aankeken.

Maar zijn de andere aspecten van JouwWeb ook zo verrassend, naadloos en kwalitatief? Niet automatisch, maar die kans zit er dik in. Daar gaan we in de volgende paragrafen op in.

Hoe werkt het? De editor-mogelijkheden van JouwWeb…

Het daadwerkelijk opbouwen van een website was een van de meest aangename verrassingen die we op software-gebied hebben meegemaakt. Links vinden we allemaal handige, mooie en essentiële elementen voor een webpagina. Die hoeven we alleen maar naar rechts te slepen en we zijn al praktisch bezig met het opbouwen van onze website. Dit is een van de krachtige aspecten van JouwWeb. Ook leggen ze hier zelf in het kort uit hoe het werkt.

Onze video-review: er is geen leercurve voor JouwWeb

In tegenstelling tot WordPress kent JouwWeb geen leercurve. Slepen, loslaten, klaar. Als je dat een aantal keer herhaalt, kijk je binnen half uur al tegen een bijna volledige website aan.

Dit is meteen een van de krachtigste punten van JouwWeb: je wordt bijna automatisch enthousiast om verder te gaan werken aan je website en om je website nog mooier en beter te maken. Dat is volledig te wijten aan het gebruiksgemak en de eenvoud van de builder.

De snelheid van het maken van een website

Er circuleren meerdere filmpjes op het internet die laten zien hoe snel je een website kunt maken met deze tool. Bovenstaand filmpje is weliswaar van JouwWeb zelf, maar het demonstreert ons punt toch maar even. Ook zijn er veel trouwe fans van JouwWeb die dit kunnen bevestigen.

Ook wij zijn inmiddels trouwe fans van JouwWeb en de bedenkers. Het is echter nog altijd beter om het zelf te testen met een gratis account. Binnen een half uur zit je al tegen een haast complete website aan te kijken.

Functionaliteiten

Je kunt eenvoudig teksten, afbeeldingen, video’s, shop-items, social media-knoppen, formulieren, albums, html-elementen, audio’s, bestanden, blog-items e.d. toevoegen.

Uiteraard is in JouwWeb meer mogelijk, maar dit zijn zo’n beetje alle elementen die een rijkgevulde webpagina al zou kunnen bevatten.

Webshop maken met JouwWeb

Wij vinden JouwWeb ook meteen de beste webshop-bouwer van Nederlandse makelij. Dat komt omdat het betaalproces erg eenvoudig is gemaakt: je klanten kunnen met Ideal betalen, wat zelden direct kan bij andere websitebuilders, zoals Shopify, wat van buitenlandse makelij is.

Ook zijn er automatische koppelingen met DHL of PostNL, inclusief het handige track&trace-systeem. Een ander sterk aspect van het webshop-gedeelte van JouwWeb, is dat je klanten makkelijk een account kunnen maken en dat facturen automatisch gegenereerd worden.

Webshop-functies: uitgebreid & geschikt voor Nederlandse klanten (Ideal)

Ook al had je geen intentie om een webshop te starten: JouwWeb kan je zomaar verleiden om toch eventjes een paar productjes te bedenken en op je website te zetten. JouwWeb kent namelijk zeer uitgebreide webshop-mogelijkheden.

Je klanten kunnen lekker met Ideal betalen, wat niet vanzelfsprekend is bij andere websitebuilders van buitenlandse makelij. Ook zijn alle andere denkbare betaalmethoden beschikbaar, kunnen jouw klanten een account maken, kun je jouw BTW-tarief instellen en je kunt automatisch facturen laten genereren.

Maar het meest krachtige aspect van de webshop-functie is de automatische koppeling met PostNL of DHL, waarbij je zelfs een handige track&trace-functie kunt instellen.

De snelheid van de JouwWeb-websites zelf

jouwweb ervaringen snelheid

Onder websitemakers is algemeen bekend hoe moeilijk het is om een score van 100 te krijgen met de test van Google Pagespeed Insights. Sterker nog: het is haast onmogelijk met WordPress. Het is dan ook verbazingwekkend dat de websites van JouwWeb eenvoudig de perfecte score bereiken.

Dat heeft onder andere te maken met hoe clean de achterliggende code van een website is. Bij JouwWeb is dit erg gestructureerd. Ook ligt dit aan de bandbreedte van JouwWeb, oftewel: het maximaal aantal bezoekers dat een website op één moment aankan. Bij JouwWeb is dit namelijk onbeperkt, terwijl andere diensten zoals Wix een maximum van 500 mb kennen.

Automatisch geschikt voor mobiele apparaten en Google

Wat wordt bedoeld met ‘automatisch geschikt voor Google’? Dat JouwWeb technisch gezien alle obstakels heeft weggenomen om hoog in Google te ranken:

Een 100% snelle website, een automatische mobiel-vriendelijke versie, een sitemap die automatisch aangemaakt wordt en invulmogelijkheden voor de title-tag en de meta-tag in de Google-zoekresultaten.

Niemand kan echter automatisch hoog in Google ranken. Je moet daarvoor zelf wat werk verrichten. JouwWeb heeft slechts de omstandigheden hiervoor optimaal gemaakt. De rest moet jij doen.

Wat moet je dan doen? Om te beginnen moet je weten met welke woorden je wilt ranken. Vervolgens ga je die woorden op de juiste plek in je website verwerken. Een compleet stappenplan om hoog in Google te ranken, vind je hier.

JouwWeb vereenvoudigt het proces om hoog in Google te ranken:

 • JouwWeb maakt het mogelijk om iedere pagina, blogbericht, afbeelding en product uit je webshop voor SEO te optimaliseren via de speciale SEO-instellingen en de mogelijkheid om headings in te voegen.
 • JouwWeb geeft je een handige preview van hoe jouw pagina er in Google uit komt te zien.
 • Doordat in JouwWeb-sites de achterliggende code van teksten en afbeeldingen gestructureerd, netjes en ingekort is, zal Google dit belonen met een hogere ranking.
 • Er wordt automatisch een sitemap.xml-bestand gecreëerd en geüpdatet door JouwWeb. Hierdoor kan Google jouw site nog beter begrijpen en indexeren.
 • De JouwWeb-servers staan in Nederland, wat ook de snelheid ten goede komt en waardoor je website beter de Nederlandse Google-bezoekers kunnen bereiken.

De prijs van JouwWeb: erg vriendelijk

Een van de opvallende aspecten van JouwWeb is de prijs. Die is namelijk erg coulant, terwijl het een technisch hoogstandje is, erg makkelijk te gebruiken is, onbeperkte opslagruimte biedt en hoog scoort in de Google Pagespeed-tests.

Naast de altijd-gratis-versie is er namelijk een professionele versie voor 8,- per maand. Daar zit dan de hosting, de domeinnaam en je mailbox al in.

Die domeinnaam kun je trouwens in een simpel scherm instellen. Je hebt hierdoor geen externe facturen, maar één factuur waarmee alles in een keer is geregeld.

Wat kost het pro-pakket van JouwWeb? Is het goedkoop?

jouwweb kosten

Wat zijn de kosten van JouwWeb? Als je een eigen domeinnaam wilt, heb je het pro-pakket nodig voor slechts 8 euro per maand. Dat is inclusief hosting én je hoeft voor geen enkele bonus bij te betalen, zoals bij bijvoorbeeld Shopify wel het geval is.

Dit vinden we een erg vriendelijke prijs als je ziet dat je een moderne en volledige website krijgt zonder moeite en problemen onderweg tegen te komen.

Plus- en minpunten van jouwWeb

Een website maken is al lang niet een zaak voor profs of techneuten. Dankzij een overvloed aan applicaties en webbased oplossingen kunnen ondernemers nu zelf de site van hun dromen maken. Maar met zoveel keus is het natuurlijk de vraag welke de beste is. De afgelopen jaren namen wij JouwWeb uitgebreid onder de loep. Een Nederlandse websitebuilder die bedoeld is voor mensen die weinig technische kennis hebben en snel een goede bedrijfssite op willen bouwen. Klinkt te goed om waar te zijn, maar wij willen natuurlijk kritisch zijn. Lees hier dus wat wij vinden van jouwWeb.

Pluspunten

✅ Ideaal voor als je start als ondernemer wegens gratis aanmelding.

✅ Makkelijke gebruiksvriendelijke interface die je veel opties aanbiedt.

✅ Kies een design uit hun assortiment en pas het aan naar wens.

✅ Ongelooflijk moderne designs die helemaal 2024-ready zijn.

✅ Perfecte widget-mogelijkheden, zoals contactformulieren, sliders, etc.

✅ Goede klantondersteuning die altijd voor je klaarstaat en gratis is.

✅ Ook goede opties voor als je een webwinkel wil beginnen en gelijk wil verkopen.

✅ Genoeg opties voor mobiele opties als je jouw site wil optimaliseren voor smartphones en tablets.

Minpunten

❌ Het biedt niet de complete vrijheid van een WordPress-site. Je blijft afhankelijk van de bewerkingsopties die JouwWeb jou biedt, die je maar tot een bepaald punt kunt aanpassen.

❌ Voor complexere sites kan het beter zijn om een website op maat te laten maken door een professionele webdesigner.

Ervaringen over JouwWeb: De zeldzame 5 sterren op Trustpilot zijn verdiend

De meest eerlijke ervaringen over JouwWeb worden verzameld via Trustpilot. JouwWeb heeft namelijk een Trustpilot-account. Dit is een review-dienst waar streng op gecontroleerd wordt zodat er geen nep-reviews komen te staan. Alle JouwWeb-recensies op dit platform zijn dus van geverifieerde gebruikers.

De ervaringen over JouwWeb die je dus op Trustpilot kunt vinden, zijn allemaal van mensen die daadwerkelijk klant zijn. En die ervaringen zijn uitstekend! Een Trustpilot-score van 9.1 is uitzonderlijk – vooral in een branche met zulke veeleisende gebruikers. Deze JouwWeb-reviews bevestigen onze eigen positieve ervaring met het programma. Lees bovendien onze deskundige review over JouwWeb verder af.

Ervaringen van anderen: waarom onze alumni JouwWeb gebruiken

jouwweb ervaringen review

Een van onze goede alumni/contacten is de initiatiefnemer van Speakup Sprekers. Zij heeft met JouwWeb helemaal zelf een uitgebreide website opgezet, inclusief webshop voor het bestellen van tickets voor haar evenementen en inclusief een Nederlandse en Engelse versie van de website.

JouwWeb heeft sowieso een erg actieve en grote community van gebruikers. Ook hun Facebookpagina wordt zowat overspoeld met actieve gebruikers die hun creaties continu delen. Tussen die duizenden gebruikers zitten maar een paar klachten, terwijl klachten normaal gesproken juist heel veel voorkomen in deze branche.

Gratis de volledige toolset van JouwWeb gebruiken

JouwWeb biedt iets veel beters dan een proefperiode: gewoon altijd gratis gebruik kunnen maken van de volledige JouwWeb-functionaliteiten. Start nu gratis je eigen website!

Wacht even… kun je niet beter voor de alternatieven van JouwWeb kiezen?

Tot nu toe is ons verhaal over JouwWeb erg positief, maar als we geen andere tools hebben getest, zou dat oneerlijk zijn ten opzichte van de alternatieven van JouwWeb. Nou, we hebben de andere tools ook getest en die waren veelal gedateerder, technisch minder vloeiend en minder goed ondersteund.

JouwWeb is managed software. Dat betekent dat alles qua techniek en updates voor je geregeld wordt. Hetzelfde geldt voor alternatieven als Jimdo, Strato, Weebly, Wix, Simplesite, Shopify… Als je JouwWeb met al die alternatieven vergelijkt, dan is JouwWeb moderner, eenvoudiger en beter ondersteund.

Dan is er nog wel de vraag: zou je dan voor WordPress moeten gaan in plaats van JouwWeb? Met andere woorden: zou je voor unmanaged software moeten gaan? In de basis is unmanaged software beter omdat het oneindige opties biedt, terwijl managed software… gemanaged is en dus niet alle oneindige mogelijkheden biedt.

De keuze tussen JouwWeb en WordPress is draait dus om de vraag: hoe efficiënt wil je werken? WordPress vereist veel training en het vereist dat je regelmatig een oogje in het zeil houdt qua techniek en mankementen. Wil je gewoon direct een moderne website die je makkelijk kunt beheren zonder gek te worden van details en duizenden opties, ga dan voor JouwWeb.

Andere soortgelijke tools scoren veel slechter dan JouwWeb

Trustpilot verzamelt in real-time de gebruikerservaringen van allerlei tools zoals Jimdo, Strato, Wix, Weebly en JouwWeb. Dit zijn enkel echte klantervaringen van mensen die daadwerkelijk klant zijn van de betreffende dienst. Het verbaast ons niks dat JouwWeb ver vooruit loopt op de rest en als enige 5 sterren verdient op Trustpilot.

De ervaringen over JouwWeb zijn zo goed omdat de techniek feilloos werkt, de designs écht 2024-ready zijn en de support op persoonlijke wijze problemen oplost met maatwerk-antwoorden. Dit was ook onze ervaring als gebruiker van JouwWeb – en dit wordt bevestigd door alle andere tevreden gebruikers.

JouwWeb-contact: Hoe goed is de support? Bereikbaarheid & ondersteuning

Wij hebben JouwWeb aan de test onderworpen door ze via twee verschillende accounts eens aan de tand te voelen door support-vragen in te dienen. Wat bleek? Hun reactietijd was steeds een kwartier bij ons! JouwWeb heeft dan ook een speciaal helpdesk-team dat persoonlijk, volledig en adequaat antwoord geef

Ook de reviews geven dit allemaal aan. Om de woorden van een klant te gebruiken: ‘De reactie en aanwijzingen van de helpdesk zijn subliem te noemen. Daar kan menig helpdesk nog wat van leren.’

Je krijgt op handmatige wijze goede hulp van een JouwWeb-medewerker. Niet via een telefoonnummer, maar via e-mail-tickets omdat het support-team daardoor veel beter op visuele wijze ondersteuning kan bieden door middel van screenshots en pijlen.

Reviews van andere tech-recensenten over JouwWeb

RecensentSamenvatting van de review
Website PlanetHet product scoort 4,5 van 5 sterren en men geeft aan dat het voor beginners erg gebruiksvriendelijk is. Vooral drag-and-drop wordt als een positief aspect gezien. Voor Nederlanders is het fijn dat het product geheel in hun taal is. Een minpunt is dat je voor extra websites ook extra moet betalen.
Website Tool TesterHet product is ideaal voor iemand die begint met een website of webwinkel. Je hebt geen kennis van programmeren nodig. De klantenservice is in het Nederlands. Het product is zeer gebruiksvriendelijk. Het is jammer dat je maar een enkele gebruiker hebt.
Nederland ReviewDe reviews scoren hoog. Dezelfde positieve punten worden herhaald, maar men vindt het jammer dat er geen app store is waarmee je widgets kunt toevoegen. Die behoefte hebben gebruikers we. Men vindt het product niet duur en er is zelfs een gratis versie (met reclame).
Beste Website BuilderDeze reviewer vindt de editor zeer makkelijk te gebruiken. Websites zijn op alle apparaten mooi. Verbeterpunten zijn het aantal sjablonen voor websites en maar in beperkte mate de vormgeving kunnen aanpassen aan je eigen wensen.
Sitebuilders.nlDeze bron geeft aan dat hij het fijn vindt dat er gebruik wordt gemaakt van Nederlandse servers en dat je kunt betalen met iDeal. De klantenservice functioneert goed. Jammer is dat je website in een andere taal extra geld kost en dat er maar beperkte mogelijkheden om te bloggen zijn.
Websitesmaken.nlEen groot voordeel is dat je eerst de gratis versie kunt testen om te zien hoe je website wordt. Daarna ken je het product en kun je het omzetten naar een betaald pakket. Dit is zeer nuttig voor beginners.
Professor MarketingHet product is vooral geschikt voor mensen die totaal geen programmeerkennis hebben. Je kunt echter geen plug-ins installeren en voor het uitbreiden van je website kan dit handig zijn. Het is vooral geschikt voor starters.
Gratiswebsitesmaken.nlVia drag-and-drop je eigen website bouwen is zeer gemakkelijk. Je hoeft ook geen software te downloaden. Verder zit er al hosting in het pakket, wat ook als positief ervaren wordt. Bij de gratis versie krijg je een jouwweb subdomein. Dat staat minder professioneel, maar is voor beginners die het product willen uitproberen prima.

Populariteit: al 850.000 websites gemaakt

JouwWeb is terecht een van de meestgebruikte tools in Nederland. Er komen bovendien dagelijks ondernemers en hobbyisten bij. Ons oordeel is dat JouwWeb dit volledig terecht heeft afgedwongen vanwege de goede algehele kwaliteit van de dienst.

Als je alle JouwWeb-projecten bij elkaar neemt, zijn er al 850.000 websites gemaakt. Bovendien zijn er in 2024 al 30.000+ pro-pakketten afgenomen. Dat betekent dat we in Nederland meer dan 25.000 professionele websites hebben die op JouwWeb draaien.

Voorbeelden van JouwWeb-websites en -webshops

Hier vind je een overzicht van willekeurige websites en webshops van JouwWeb-gebruikers. Het is dus niet zo dat je hier alleen maar de beste websites ziet. Dat ligt helemaal aan je eigen stijl en creativiteit.

JouwWeb is niet bang om de creaties van zijn gebruikers aan de buitenwereld te tonen. Met de builder van JouwWeb is het namelijk knap lastig om iets lelijks te maken.

Is JouwWeb de investering ook echt waard?
Jazeker. Zeker als je nagaat dat je met een gratis abonnement kunt beginnen en ook bij de betaalde abonnementen nog eens een gratis proeftijd van drie maanden hebt. Dat is wat wij goede service noemen. Verder zijn de kosten van 7,50 of 15,00 voor de meesten makkelijk op te hoesten.

De abonnementen van JouwWeb

Abonnement 1: JouwWeb Gratis

Wat krijg je precies met het gratis abonnement?

 • Je kunt gratis gebruik maken van hosting

 • Maak een onbeperkt aantal pagina’s aan

 • Krijg onbeperkt dataverkeer

 • Kies uit ruim 50 responsive designs

 • Maak gebruik van gratis stockfoto’s

 • Krijg beveiligde SSL verbinding

 • Plus persoonlijke ondersteuning

 • Ook heb je toegang tot een blog-functie.

Abonnement 2: JouwWeb Pro

Het Pro abonnement van JouwWeb biedt wat het gratis abonnement biedt, plus nog een paar extra’s:

 • 1 gratis domeinnaam

 • Ook 1 mailbox gratis

 • Onbeperkte opslagruimte

 • 10 producten in een webshop

 • Verschillende boekhoudkoppelingen

 • Een mobiele balk

 • Reclamevrije en meertalige website

 • Een zoekfunctie en uitgebreide statistieke

 • Een zogenaamde eigen “Favicon”

 • Handige wachtwoordbeveiliging

 • Google Analytics en Search Console

 • Audio en eigen HTML.

Abonnement 3: JouwWeb Business

JouwWeb Business is speciaal voor de grote spelers. Met dit abonnement krijg je alles wat JouwWeb Pro te bieden heeft, maar dan sneller en luxer. Je krijgt bovendien de optie om videomateriaal toe te voegen. Dan niet video’s van lage kwaliteit, maar echte HD Video.

Onze scores voor JouwWeb

 • Kwaliteit: 8. Websites van prima kwaliteit

 • Prijs: 9. Een gratis abonnement, plus betaalde abonnementen tegen een heel voordelige prijs

 • Updates: 7.5. Regelmatig iets nieuws, maar niets spectaculairs

 • Support: 8. Voor vragen kun je altijd terecht

 • Eenvoud: 8. Prima, ook voor de leek
   
 • Functionaliteiten: 8. Je kunt met JouwWeb voldoende kanten op.


Wat maakt JouwWeb zo’n goede partij ten opzichte van concurrenten?

JouwWeb maakt het mogelijk een website zelf in elkaar te zetten en ook zelf te beheren. Bovendien rekent JouwWeb zeer voordelige tarieven. Het gratis abonnement is ook al behoorlijk uitgebreid. Met JouwWeb kun je direct na inschrijving al aan de slag en dat van elk mogelijk apparaat. Daar krijg je e-mail, hosting en website in professioneel design voor terug.

Een expert benoemt JouwWeb’s meerwaarde

De expert die wij gevraagd hebben eens naar JouwWeb te kijken, was er ook erg over te spreken. Zij vertelde ons dat veel ondernemers die nooit eerder online actief waren geweest, dat met JouwWeb wel zijn geworden en dat zonder de opstartproblemen die ze vooraf verwachtten te ervaren. Ook valt de relatief lage postenkot van JouwWeb voor velen mee.

JouwWeb supportafdeling: hulp bij vragen

Contact opnemen doe je via de contact pagina op de website. Verder heb je ook de optie om JouwWeb op sociale media te volgen: Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Het hoofdkantoor van het bedrijf vindt zich op de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven. Helaas is telefonische ondersteuning niet mogelijk, maar je kunt wel +31 (0)40-3031360 bellen bij storing.

Voor wie is JouwWeb het meest geschikt?

JouwWeb is er speciaal voor kleine ondernemers, al zullen ook veel hobbyisten dankbaar van de gratis versie gebruik maken. In feite is JouwWeb geschikt voor elke ondernemer die zich nog niet aan het internet heeft gemaakt, of die tegen eerlijk tarief een eerste site wilt maken.

Stappenplan: zelf met JouwWeb aan de slag

JouwWeb biedt het volgende stappenplan:

 • Je kunt je allereerst gratis aanmelden – hiervoor heb je je naam, e-mailadres en een idee voor een website titel nodig

 • Vervolgens vul je je website in, hiervoor maak je gebruik van de handige editor

 • Als de website naar je wens is, publiceer je deze op je domeinnaam en deel je hem met het internet.

Updates van JouwWeb: krijg je het nieuwste van het nieuwste?

JouwWeb deelt regelmatig nieuwtjes over het platform en doorgevoerde updates. Zo kun je onder meer teruglezen hoe JouwWeb begin 2024 voor het eerst de 120.000 klanten aantikte. Ook lees je terug wanneer JouwWeb precies buiten Nederland en in de rest van Europa actief werd.

JouwWeb reviews: dit is erover bekend

Tooltester.comDe support wordt gezien als één van de grootste JouwWeb voordelen. Je hebt niet alleen uitleg in tekst, maar ook in video. Daarnaast is het platform eenvoudig in gebruik. Sommige functies zijn misschien wat standaard, maar uiteindelijk is het platform toch goed voor een dikke 4.5 uit 5.
Trustpilot.comOp Trustpilot zijn op moment van schrijven 3.759 reviews bekend over JouwWeb, wat zorgt voor een excellente gemiddelde score van 4.6 uit 5. Maar liefst 68% van alle reviewers geeft vijf sterren en nog eens een kwart (26%) geeft vier sterren.
Websiteplanet.comWebsiteplanet geeft JouwWeb een 4.5. De belangrijkste voordelen zijn de gratis SSL certificaten, gratis webstore en website bouwfuncties, plus het gratis domein. Een nadeel is het feit dat de websitebuilder wat aan de stugge kant is en dat er geen live chat support is.
Bedrijvenconstultant.nlDe reviewer is prima te spreken over JouwWeb. Op technisch vlak deugt het, is het soepel. Op visueel vlak is het stukken beter dan de alternatieven: met JouwWeb maak je lekker moderne websites. Je komt complete functionaliteiten tegen.
Hostingwijzer.nlOp Hostingwijzer krijgt JouwWeb een 8.2. Voor de beginner is JouwWeb zelfs de beste keuze. Een eenvoudige website is gemakkelijk in elkaar te zetten. De drag & drop functies zijn makkelijk.

Alternatieven voor gebruik van JouwWeb

Beste algemene keuzeVersio – een uitgebreid platform voor hosting, domeinnamen en het opbouwen van een mooie eigen website.
Onze persoonlijke favorietHubSpot – nog een Nederlands bedrijf dat meer dan genoeg opties biedt voor het aanmaken van kwalitatieve websites.
Beste budgetoptieKinsta Webhosting – nog een wat klein bedrijf, maar wel van hoog niveau en voor een eerlijk tarief.

Doe nu dit: jouw website bouwen vervolgstap

Is een website bouwen iets voor jou, dan kun je hier zeker JouwWeb overwegen. Dit platform is goedkoop en makkelijk in gebruik – ja, ook voor jou met je twee linkerhanden.

FAQ: deze veel gestelde vragen zijn er aan het adres van JouwWeb

 • Is het mogelijk je eigen e-mailadres of domeinnaam te gebruiken?

Jazeker, dat kan. Maak eenvoudig gebruik van een bestaande domeinnaam en verhuis deze via je provider naar de JouwWeb server.

 • Word je ook de bezitter van je domeinnaam?

Jazeker, je wordt de eigenaar. De domeinnaam wordt op jouw naam geregistreerd. Mocht je dat op een later tijdstip willen, dan kun je deze weer verhuizen naar een andere provider.

 • Hoelang duurt de overeenkomst?

Mocht je gekozen hebben voor een maandelijkse betalen, dan kun je het abonnement opzeggen wanneer het je uitkomt. Je hebt een opzegtermijn van één mand. Betaal je per jaar, dan wordt het abonnement steeds automatisch met een jaar verlengd.

 • Is het mogelijk van pakket te wisselen?

Ja, dat is mogelijk. Later een upgrade maken naar een uitgebreider pakket kan, Je behoudt dan ook de volledige inhoud van je site. Mocht je naar een lager pakket teruggaan, dan zullen bepaalde functies komen te vervallen.

 • Is er sprake van verbogen limieten?

Nee. Alle pakketten hebben onbeperkt pagina’s en mogelijkheden om afbeeldingen te uploaden. De e-mailadressen die zijn inbegrepen, hebben een standaard capaciteit van 1 GB.

De 4 belangrijkste vragen & antwoorden over JouwWeb

Werkt de blokjes-builder van JouwWeb wel fatsoenlijk?

Goed-werkende, vloeiende en gebruiksvriendelijke blokjes-builders zijn zeldzaam. Vaak maken ze je browser-computer langzaam of landen elementen op heel andere plekken dan je eigenlijk wilt. In deze review ontdekken we dat JouwWeb op dit gebied verrast.

Is het echt zo makkelijk om zelf een website te maken met JouwWeb, of is het onzin?

Het is nogal een stevige belofte: eenvoudig zelf je website maken. En JouwWeb is niet de enige dienst die zich daar schuldig aan maakt. Wij testten uit of die belofte uitkomt en we ontdekten dat je geen enkele keer verward kunt raken door de JouwWeb-builder. Hier lees je meer hierover.

Allemaal leuk en aardig, maar krijg je met JouwWeb wel een snelle website?

Blokjesbuilders zijn vaak gedrochten en ze hebben een negatief effect op de snelheid. We kwamen erachter dat dat in ieder geval niet voor JouwWeb geldt – en dat de snelheid van JouwWeb-websites veel hoger scoort dan bijvoorbeeld WordPress-websites. Hier zie je dat JouwWeb-websites een speedscore van 100 krijgen in Google Speed-tests.

Prima, één recensent als Bedrijvenconsultant.nl, maar wat zeggen de gebruikers?

We hebben hier alle ervaringen van de gebruikers van JouwWeb op een rijtje gezet. Hoewel wij JouwWeb van binnen en buiten hebben leren kennen, keken we ook naar de ervaringen en voorbeelden van de gebruikers.

Onze review samengevat: raden wij JouwWeb aan?

Wij zijn erg te spreken over JouwWeb. Op technisch vlak is dit het soepelste wat we ooit hebben kunnen gebruiken, terwijl drag & drop vaak vol frustraties zit. Bij JouwWeb was daar tot onze verrassing geen sprake van. Ook op visueel vlak steekt JouwWeb boven andere alternatieven uit: de designs van de websites zien er echt uit voor de jaren 20 van de 21 eeuw: lekker moderne websites. Tot slot zijn de functionaliteiten erg compleet – mail, webshop, etc. – en kun je er alles mee maken wat je in je hoofd had… en dat helemaal zelf!

Wij raden daarom al onze alumni – ondernemers, coaches, trainers, etc. – aan om een website met JouwWeb te maken en om op z’n minst de gratis versie te proberen om te ervaren hoe het bevalt.

Hieronder zetten we nog eens in bullets neer waarom we JouwWeb zeker kunnen aanbevelen:

 • Voor de prijs hoef je niet te schrikken. Die vinden we eigenlijk veel te laag voor wat je krijgt. JouwWeb kost slechts 8 euro per maand – inclusief domeinnaam en hosting – en dat is precies evenveel als wanneer je met WordPress aan de slag zou willen, waarbij je dus zelf hosting en je domeinnaam moet kopen.
 • JouwWeb vinden wij veel eenvoudiger dan alle andere ‘blokjesbuilders’ – en al helemaal ten opzichte van WordPress. Wij vinden JouwWeb de meest eenvoudige tool die we ooit getest hebben – en geloof ons: we hebben met tientallen tools aangerommeld.
 • JouwWeb heeft een groot klantenbestand omdat het de voornaamste Nederlandse blokjesbuilder-software is. Je staat er dus niet alleen voor want er is een hele community aan JouwWeb-ondernemers.
 • Snel, bekwaam en adequaat support-team dat persoonlijk antwoord geeft. Je wordt dus altijd op weg geholpen zonder extra kosten.
 • Een snelheidscore van 100 voor Google, waardoor je site optimaal geoptimaliseerd is voor Google.
 • Zakelijke mail zit erbij.
 • Responsieve 2024-ready designs.
 • Webshop-mogelijkheden zodat je je klanten met Ideal kunt laten betalen.

De conclusie van onze JouwWeb-review

ReviewJouwWeb
SamenvattingAls je meteen al een strakke & moderne website of webshop online wilt hebben, moet je voor JouwWeb gaan. De prijs is namelijk even laag als wanneer je voor WordPress-hosting zou gaan, terwijl de tools toereikend zijn om een krachtig merk neer te zetten met je website. En het beste van allemaal: je kunt het dankzij JouwWeb gewoon helemaal zelf. JouwWeb is één van de beste keuzes voor hobbyisten en kleine ondernemers die voor een klein bedrag een website willen opzetten en onderhouden. Het platform is misschien niet spectaculair, maar biedt alle basics en scoort verder op alle fronten een ruime voldoende.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.3 (van de 10)
StartenStart hier

Test JouwWeb hier zelf uit

Zelf je oordeel vellen? Test JouwWeb hier direct gratis uit en maak direct een eigen website!

Op jouw succes!