Hoe goed is JouwWeb? Wij besloten deze bekende tool uitgebreid te testen om te beoordelen of het de moeite waard is. Wij zijn namelijk niet bepaald fan van ‘simpele systemen’ als JouwWeb, dus waren we benieuwd of JouwWeb de uitzondering is. Hier lees je onze uitgebreide review, wat de ervaringen van anderen zijn en wat voor voorbeeldsites er gemaakt zijn in de praktijk. Lees verder…

JouwWeb-review: Laten we hieronder punt voor punt JouwWeb beoordelen:

Wij zijn altijd kritisch in onze reviews – en een goed oordeel over een tool als JouwWeb te geven, zorgen wij er altijd voor dat we de tool uitgebreid testen en gebruiken in de praktijk. Wij hebben jarenlang met JouwWeb gewerkt en we tonen onze resultaten en eindoordeel in deze review. Daarnaast is het maar weinig moeite om zelf JouwWeb uit te testen. Zelf je oordeel vellen? Test JouwWeb hier direct gratis uit!

Drag & Drop / Blokjesbuilders werken bijna nooit vloeiend…

jouwweb blokjesbuilder review

Misschien herken je het wel: er zijn altijd wel obstakels als je met een ‘blokjes-systeem’ of ‘drag & drop-systeem’ werkt.

 • Blokjes die maar op de juiste plek ‘gedropt’ kunnen worden waar je ze wilt hebben.
 • Trage en haperende sleep-animaties.
 • Geen flexibiliteit in hoe je een pagina wilt indelen.
 • Geen manier om een fout ongedaan te maken.

Toen ik met JouwWeb werkte, was daar voor het eerst in mijn leven geen sprake van. De JouwWeb-builder werkt vloeiend, snel, foutloos en intuïtief.

Er is geen leercurve voor JouwWeb

In tegenstelling tot WordPress kent JouwWeb geen leercurve. Slepen, loslaten, klaar. Als je dat een aantal keer herhaalt, kijk je binnen half uur al tegen een bijna volledige website aan.

Dit is meteen een van de krachtigste punten van JouwWeb: je wordt bijna automatisch enthousiast om verder te gaan werken aan je website en om je website nog mooier en beter te maken. Dat is volledig te wijten aan het gebruiksgemak en de eenvoud van de builder.

De snelheid van het maken van een website

Er circuleren meerdere filmpjes op het internet die laten zien hoe snel je een website kunt maken met deze tool. Bovenstaand filmpje is weliswaar van JouwWeb zelf, maar het demonstreert ons punt toch maar even. Ook zijn er veel trouwe fans van JouwWeb die dit kunnen bevestigen.

Ook wij zijn inmiddels trouwe fans van JouwWeb en de bedenkers. Het is echter nog altijd beter om het zelf te testen met een gratis account. Binnen een half uur zit je al tegen een haast complete website aan te kijken.

Functionaliteiten

Je kunt eenvoudig teksten, afbeeldingen, video’s, shop-items, social media-knoppen, formulieren, albums, html-elementen, audio’s, bestanden, blog-items e.d. toevoegen.

Uiteraard is in JouwWeb meer mogelijk, maar dit zijn zo’n beetje alle elementen die een rijkgevulde webpagina al zou kunnen bevatten.

Webshop-functies: uitgebreid & geschikt voor Nederlandse klanten (Ideal)

Ook al had je geen intentie om een webshop te starten: JouwWeb kan je zomaar verleiden om toch eventjes een paar productjes te bedenken en op je website te zetten. JouwWeb kent namelijk zeer uitgebreide webshop-mogelijkheden.

Je klanten kunnen lekker met Ideal betalen, wat niet vanzelfsprekend is bij andere websitebuilders van buitenlandse makelij. Ook zijn alle andere denkbare betaalmethoden beschikbaar, kunnen jouw klanten een account maken, kun je jouw BTW-tarief instellen en je kunt automatisch facturen laten genereren.

Maar het meest krachtige aspect van de webshop-functie is de automatische koppeling met PostNL of DHL, waarbij je zelfs een handige track&trace-functie kunt instellen.

De snelheid van de JouwWeb-websites zelf

jouwweb ervaringen snelheid

Onder websitemakers is algemeen bekend hoe moeilijk het is om een score van 100 te krijgen met de test van Google Pagespeed Insights. Sterker nog: het is haast onmogelijk met WordPress. Het is dan ook verbazingwekkend dat de websites van JouwWeb eenvoudig de perfecte score bereiken.

Dat heeft onder andere te maken met hoe clean de achterliggende code van een website is. Bij JouwWeb is dit erg gestructureerd. Ook ligt dit aan de bandbreedte van JouwWeb, oftewel: het maximaal aantal bezoekers dat een website op één moment aankan. Bij JouwWeb is dit namelijk onbeperkt, terwijl andere diensten zoals Wix een maximum van 500 mb kennen.

Automatisch geschikt voor mobiele apparaten en Google

Wat wordt bedoeld met ‘automatisch geschikt voor Google’? Dat JouwWeb technisch gezien alle obstakels heeft weggenomen om hoog in Google te ranken:

Een 100% snelle website, een automatische mobiel-vriendelijke versie, een sitemap die automatisch aangemaakt wordt en invulmogelijkheden voor de title-tag en de meta-tag in de Google-zoekresultaten.

Niemand kan echter automatisch hoog in Google ranken. Je moet daarvoor zelf wat werk verrichten. JouwWeb heeft slechts de omstandigheden hiervoor optimaal gemaakt. De rest moet jij doen.

Wat moet je dan doen? Om te beginnen moet je weten met welke woorden je wilt ranken. Vervolgens ga je die woorden op de juiste plek in je website verwerken. Een compleet stappenplan om hoog in Google te ranken, vind je hier.

JouwWeb vereenvoudigt het proces om hoog in Google te ranken:

 • JouwWeb maakt het mogelijk om iedere pagina, blogbericht, afbeelding en product uit je webshop voor SEO te optimaliseren via de speciale SEO-instellingen en de mogelijkheid om headings in te voegen.
 • JouwWeb geeft je een handige preview van hoe jouw pagina er in Google uit komt te zien.
 • Doordat in JouwWeb-sites de achterliggende code van teksten en afbeeldingen gestructureerd, netjes en ingekort is, zal Google dit belonen met een hogere ranking.
 • Er wordt automatisch een sitemap.xml-bestand gecreëerd en geüpdatet door JouwWeb. Hierdoor kan Google jouw site nog beter begrijpen en indexeren.
 • De JouwWeb-servers staan in Nederland, wat ook de snelheid ten goede komt en waardoor je website beter de Nederlandse Google-bezoekers kunnen bereiken.

De prijs van JouwWeb: erg vriendelijk

Een van de opvallende aspecten van JouwWeb is de prijs. Die is namelijk erg coulant, terwijl het een technisch hoogstandje is, erg makkelijk te gebruiken is, onbeperkte opslagruimte biedt en hoog scoort in de Google Pagespeed-tests.

Naast de altijd-gratis-versie is er namelijk een professionele versie voor 8,- per maand. Daar zit dan de hosting, de domeinnaam en je mailbox al in.

Die domeinnaam kun je trouwens in een simpel scherm instellen. Je hebt hierdoor geen externe facturen, maar één factuur waarmee alles in een keer is geregeld.

Ervaringen over JouwWeb: De zeldzame 5 sterren op Trustpilot zijn verdiend

De meest eerlijke ervaringen over JouwWeb worden verzameld via Trustpilot. JouwWeb heeft namelijk een Trustpilot-account. Dit is een review-dienst waar streng op gecontroleerd wordt zodat er geen nep-reviews komen te staan. Alle JouwWeb-recensies op dit platform zijn dus van geverifieerde gebruikers.

De ervaringen over JouwWeb die je dus op Trustpilot kunt vinden, zijn allemaal van mensen die daadwerkelijk klant zijn. En die ervaringen zijn uitstekend! Een Trustpilot-score van 9.1 is uitzonderlijk – vooral in een branche met zulke veeleisende gebruikers. Deze JouwWeb-reviews bevestigen onze eigen positieve ervaring met het programma. Lees bovendien onze deskundige review over JouwWeb verder af.

Andere soortgelijke tools scoren veel slechter dan JouwWeb

Trustpilot verzamelt in real-time de gebruikerservaringen van allerlei tools zoals Jimdo, Strato, Wix, Weebly en JouwWeb. Dit zijn enkel echte klantervaringen van mensen die daadwerkelijk klant zijn van de betreffende dienst. Het verbaast ons niks dat JouwWeb ver vooruit loopt op de rest en als enige 5 sterren verdient op Trustpilot.

De ervaringen over JouwWeb zijn zo goed omdat de techniek feilloos werkt, de designs écht 2021-ready zijn en de support op persoonlijke wijze problemen oplost met maatwerk-antwoorden. Dit was ook onze ervaring als gebruiker van JouwWeb – en dit wordt bevestigd door alle andere tevreden gebruikers.

Bereikbaarheid & ondersteuning

JouwWeb heeft een speciaal helpdesk-team dat persoonlijk, volledig en adequaat antwoord geef

Ook de reviews geven dit allemaal aan. Om de woorden van een klant te gebruiken: ‘De reactie en aanwijzingen van de helpdesk zijn subliem te noemen. Daar kan menig helpdesk nog wat van leren.’

Populariteit: al 850.000 websites gemaakt

JouwWeb is terecht een van de meestgebruikte tools in Nederland. Er komen bovendien dagelijks ondernemers en hobbyisten bij. Ons oordeel is dat JouwWeb dit volledig terecht heeft afgedwongen vanwege de goede algehele kwaliteit van de dienst.

Als je alle JouwWeb-projecten bij elkaar neemt, zijn er al 850.000 websites gemaakt. Bovendien zijn er in 2020 al 25.000+ pro-pakketten afgenomen. Dat betekent dat we in Nederland meer dan 25.000 professionele websites hebben die op JouwWeb draaien.

Voorbeelden van JouwWeb-websites en -webshops

Hier vind je een overzicht van willekeurige websites en webshops van JouwWeb-gebruikers. Het is dus niet zo dat je hier alleen maar de beste websites ziet. Dat ligt helemaal aan je eigen stijl en creativiteit.

De belangrijkste vragen & antwoorden over JouwWeb

Werkt de blokjes-builder van JouwWeb wel fatsoenlijk?

Goed-werkende, vloeiende en gebruiksvriendelijke blokjes-builders zijn zeldzaam. Vaak maken ze je browser-computer langzaam of landen elementen op heel andere plekken dan je eigenlijk wilt. In deze review ontdekken we dat JouwWeb op dit gebied verrast.

Is het echt zo makkelijk om zelf een website te maken met JouwWeb, of is het onzin?

Het is nogal een stevige belofte: eenvoudig zelf je website maken. En JouwWeb is niet de enige dienst die zich daar schuldig aan maakt. Wij testten uit of die belofte uitkomt en we ontdekten dat je geen enkele keer verward kunt raken door de JouwWeb-builder. Hier lees je meer hierover.

Allemaal leuk en aardig, maar krijg je met JouwWeb wel een snelle website?

Blokjesbuilders zijn vaak gedrochten en ze hebben een negatief effect op de snelheid. We kwamen erachter dat dat in ieder geval niet voor JouwWeb geldt – en dat de snelheid van JouwWeb-websites veel hoger scoort dan bijvoorbeeld WordPress-websites. Hier zie je dat JouwWeb-websites een speedscore van 100 krijgen in Google Speed-tests.

Prima, één recensent als Bedrijvenconsultant.nl, maar wat zeggen de gebruikers?

We hebben hier alle ervaringen van de gebruikers van JouwWeb op een rijtje gezet. Hoewel wij JouwWeb van binnen en buiten hebben leren kennen, keken we ook naar de ervaringen en voorbeelden van de gebruikers.

Onze review samengevat: raden wij JouwWeb aan?

Hieronder zetten we nog eens in bullets neer waarom we JouwWeb zeker kunnen aanbevelen:

 • Groot klantenbestand. Je staat er dus niet alleen voor.
 • Snel, bekwaam en adequaat support-team dat persoonlijk antwoord geeft. Je wordt dus altijd op weg geholpen zonder extra kosten.
 • Een snelheidscore van 100 voor Google, waardoor je site optimaal geoptimaliseerd is voor Google.
 • Wij vinden JouwWeb de meest eenvoudige tool die we ooit getest hebben – en geloof ons: we hebben met tientallen tools aangerommeld.
 • Zakelijke mail zit erbij.
 • Responsieve 2021-ready designs.
 • Webshop-mogelijkheden zodat je je klanten met Ideal kunt laten betalen.

Test JouwWeb hier zelf uit

Zelf je oordeel vellen? Test JouwWeb hier direct gratis uit en maak direct een eigen website!

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...