Is Webinarjam een goede tool om webinars te geven en er geld mee te verdienen? Is een te modern design schadelijk voor je sales – en blijkt Webinarjam juist de ideale sales-machine? Wat zijn de waarschuwingen voordat je deze webinar-tool gebruikt? We hebben de nieuwste versie van Webinarjam getest: Webinarjam 4.0. Lees verder voor een review en ervaringen

Wat is Webinarjam?

Webinarjam is een tool waarmee je webinars kunt geven zonder dat je deelnemers software hoeven te downloaden. Ze kunnen gewoon in hun webbrowser – zoals Safari of Chrome – een nieuw tabblad openen met het webinar, zonder dat ze iets hoeven te installeren.

Een ander kenmerkend aspect van Webinarjam is dat het vooral op verkoop gericht is. Het biedt dus de tools om tijdens en na je webinar iets te kunnen verkopen.

Voordat we dieper ingaan op de voor- en nadelen van Webinarjam, kan het zinvol zijn om even uit te zoomen… want wat is Everwebinar dan eigenlijk?

Klik hier om de website van Webinarjam te bekijken en lees hieronder verder voor de review. Ik zal namelijk de valkuilen bespreken, evenals het grote pluspunt van Webinarjam – de opmerkelijke verkoopkracht.

Wat is Everwebinar? ‘Fop-live’-webinars

webinarjam ervaringen

Everwebinar is een apart programma waar je apart voor moet betalen. Hiermee kun je ‘fop-live’-webinars maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld jouw ‘live’ seminar’ ‘just in time’ laten beginnen. “Oh, moet je kijken, ’toevallig’ start over 15 minuten een live webinar en je kunt meedoen!”

Je kunt het aantal ‘mede-cursusten’ en ‘comments van mede-cursisten’ instellen waardoor het lijkt alsof het live is en alsof er heel veel anderen meedoen aan het ‘live’ webinar. Klik hier voor meer informatie over Everwebinar.

Als je alleen maar Everwebinar hebt aangeschaft, zonder dat je Webinarjam hebt aangeschaft, is het niet mogelijk om échte live webinars te geven. Dan kun je alleen maar fop-live-webinars geven. Wil je beide kunnen doen, dan moet je Webinarjam én Everwebinar aanschaffen.

Wat is Genndi/Kartra? Het bedrijf achter Webinarjam

Genndi/Kartra is een pakket met tools – waarvan Webinarjam en Everwebinar de meest bekende zijn. Voor die extra tools die Genndi biedt, moet extra betaald worden.

In de praktijk zijn Webinarjam en Everwebinar de vlaggenschip-tools van Genndi – en is de rest niet zo interessant. Zij beseffen dit zelf ook.

Voordelen en nadelen van Webinarjam

Laten we beginnen met de nadelen van Webinarjam, want als je deze niet kent, kom je voor verrassingen te staan.

Nadelen van Webinarjam

webinarjam frustraties (slecht)

Belangrijke update! In 2020 is Webinarjam 4.0 gelanceerd waarmee onderstaande issues opgelost zijn.

 • Het basispakket loopt op Youtube. Het maakt dus gebruik van Youtube-live en bouwt daar een Webinarjam-frame omheen. Als je dit pakket gebruikt, kun je gewoon veel verkopen realiseren, maar technisch gezien is het een beetje fragiel: je kijkers kunnen op het Youtube-icoon klikken waardoor ze op Youtube.com terechtkomen en afgeleid raken. Ook kan jouw Youtube-account om onduidelijke redenen gestraft worden omdat je de Youtube-richtlijnen kunt overtreden. Wil je een stabielere dienst gebruiken, dan moet je extra betalen voor het superieure WebinarJam’s JamCast.
 • Je moet echt een fatsoenlijke laptop hebben met minimaal 8 gb RAM en een sterke chip. Heb je dat niet, dan loopt de boel gewoon vast en verlies je het vertrouwen van al die kijkers die op je wachten. Webinarjam waarschuwt je hier overvloedig voor, maar die waarschuwingen moet je niet negeren en afdoen als ‘standaard waarschuwingen waar ik toch niet naar hoef te kijken’.
 • Het is geen razendsnelle en soepele software. Dat betekent dat je echt ruim van te voren je tests moet uitvoeren en je beeldmateriaal moet uploaden zodat je zeker weet dat alles gereed is.
 • Het ontwerp is verre van modern en ‘mooi’. Dit is echter qua verkoopkracht een pluspunt. Daar gaan we in de volgende paragraaf op in.

Voordelen van Webinarjam

webinarjam review ervaringen
 • Kassa! Ja… van alle webinar-programma’s die ik heb gebruikt, zorgde Webinarjam voor de meeste verkopen. Het heeft op de een of andere manier te maken met het ontwerp van de webinars. Het is niet te modern en ‘shiny’, waardoor het beter converteert dan alle andere webinar-tools. Een bekende best practice binnen marketing is dan ook: lelijk converteert beter dan mooi.
 • Beproefde formule: Webinarjam heeft de call to actions en andere interactie-mogelijkheden zodanig ontworpen waardoor ze voor de maximale conversie zorgen.
 • Jij en je kijkers hoeven geen enkele installatie te regelen. Ze hoeven maar op het linkje naar de webinarkamer te klikken en ze zitten er direct in. Ze hoeven zelfs geen extensie te downloaden voor hun browser. Dit neemt de ‘drempelvrees‘ effectief weg.

Ervaringen van anderen

De ervaringen van andere ondernemers komen redelijk overeen met mijn ervaring: doordat Webinarjam alle drempelvrees wegneemt en het verkoopproces vergemakkelijkt, schrijven andere ondernemers grote winstbedragen bij.

Ze melden er ook vaak bij dat je niet hoeft te rekenen op een soepele gebruikerservaring als webinar-organisator. Het is puur een verkoopmachine waar je voor betaalt.

RecensentSamenvatting van de review
G2Men is niet altijd te spreken over de klantenservice. Ook waren er problemen met het terugbetalen van de kosten toen dit wel gerechtvaardigd was. Anderen zijn wel weer te spreken over WebinarJam. Zij vinden het een professioneel programma. Er zijn zeer wisselende reviews.
CapterraAls het werkt is men tevreden, maar het is niet altijd even betrouwbaar. Beschikbare modellen zorgen ervoor dat je niet zelf hoeft te ontwerpen. Als WebinarJam niet goed werkt, worden e-mails niet verstuurd, is het beeld of geluid slecht. Ook de klantenservice laat te wensen over.
Growth Marketing proDeze gebruiker vindt het programma prima, omdat het makkelijk en betaalbaar is. Er zitten mogelijkheden in die als prettig worden ervaren. Je kunt er meer inkomsten mee creëren, doordat je klanten kunt stimuleren.
Software AdviceDoor de magere klantenservice wordt het gemiddelde van 4 van 5 sterren omlaag gehaald. Men vindt het product prijzig, maar wel nuttig. Het is gebruiksvriendelijk en je kunt zelf aanpassingen doen.
Ecom SecretariatSoms is het beeld wat traag, maar de reviewer geeft aan dat dit bij concurrenten ook het geval is. Men vindt het jammer dat je meteen een jaarabonnement moet afsluiten en dat niet alle e-mailnotificaties aankomen. Het is echter een betaalbaar platform dat erg prettig in het gebruik is.
Finance OnlineReviewers geven aan dat het ten opzichte van concurrenten goed functioneert. Het werkt prima om digitaal te communiceren en het maakt webinars makkelijk. Het programma is compleet en betrouwbaar. De kosten zijn akkoord, omdat je er voldoende voor terug krijgt.
Larry LudwigDeze bron geeft aan dat WebinarJam een van de goedkoopste webinar platforms is. Je kunt heel handig notificaties naar je doelgroep sturen. Hier wordt echter gesteld dat er veel vertraging in het streamen zit en dit kan storen tijdens presentaties. De kwaliteit van het beeld laat te wensen over.
Find FocusEen score van 4,8 van 5 sterren is volgens deze reviewer gerechtvaardigd. Het heeft voor wat het kost veel te bieden. Het werkt eenvoudig, zodat ook beginners ermee overweg kunnen. Je hebt veel mogelijkheden binnen het platform, die anderen vaak niet hebben.

Webinarjam converteert uitzonderlijk goed

webinarjam levert veel geld op

Webinarjam heeft zich voor mij bewezen als het nummer 1 platform, puur doordat het erop gebouwd is om producten of diensten te verkopen. Want de afzet-aantallen gingen bij mij door het dak wanneer ik Webinarjam gebruikte om iets te verkopen.

Via andere diensten, zoals Webinargeek, heb ik zelf niks verkocht terwijl ik dezelfde presentatie gaf.

Wat zijn de kosten van Webinarjam en Everwebinar?

Het is niet zo dat je per se het ene nodig hebt om het ander te kunnen gebruiken. Beide diensten kun je los kopen en gebruiken.

Samengevat: Kies Webinarjam als je een beproefde tool wilt om geld te verdienen

everwebinar en webinarjam geld

Samengevat hoop ik dat je me correct begrijpt: een 7 is geen slechte score voor Webinarjam. Omdat het eigenlijk gewoon een heerlijke geld-machine is, scoort Webinarjam een 10 voor effectiviteit en winstgevendheid, terwijl het zware minpunten krijgt voor alle andere aspecten.

Neem de waarschuwingen van Webinarjam over het gebruik van een krachtige laptop serieus, upload je presentatie-sheets minimaal een dag van te voren, test je webinar goed en geniet vervolgens van jouw winstgevende webinars via Webinarjam!

Het is erg makkelijk om hier zelf een test-webinar op te zetten. Hoeveel omzet kun jij ermee behalen?

Webinarjam 4.0 heeft veel problemen opgelost

Belangrijke update! In 2020 is Webinarjam 4.0 gelanceerd waarmee de issues uit deze review opgelost zijn.

We waren niet echt verrast toen Webinarjam 4.0 opeens tevoorschijn kwam. De vorige versie van Webinarjam leek uit het jaar 2005 te komen. In onze beleving zijn de volgende zaken positief veranderd:

 • Zonder moeite HD-beeldkwaliteit op alle apparaten. Voorheen was de beeldkwaliteit van Webinarjam ‘wazig’ en ‘blokkerig’. Dat lijkt vooralsnog prima opgelost te zijn in 4.0.
 • Je hebt geen dure computer meer nodig om ervoor te zorgen dat je webinar niet gaat crashen.
 • De webinaromgeving heeft een likje verf gekregen en ziet er niet meer zo grauw en grijs uit als voorheen. Het behoudt echter wel die essentiële zakelijke uitstraling om veel te kunnen verkopen.
 • Áls je webinar crasht – omdat je computer of internet op de een of andere manier uitvalt – is er een speciale ‘paniek-knop’. Hiermee worden al je deelnemers op de hoogte gesteld van het probleem en naar een nieuwe webinar-room geleid.
 • Extra interactief: je kunt polls en surrveys live activeren. Ook kun je deelnemers in de spotlight zetten waardoor zij ook mogen vertellen of presenteren met hun microfoon, camera en/of slides.
 • Slides, handouts en drawing boards zijn veel beter te vertrouwen. Als je zo’n functie activeert, weet je dat het gaat werken.

Nu Webinarjam 4.0 uitgekomen is raden we dit product nóg meer aan. De score laten we nog even op 7 staan totdat we zeker weten dat de verbeteringen inderdaad blijvend zijn.

Test Webinarjam hier uit.

Op jouw succes!