Is Webinarjam een goede tool om webinars te geven en er geld mee te verdienen? Wat zijn de waarschuwingen voordat je deze webinar-tool gebruikt? Lees verder voor een review en ervaringen

Wat is Webinarjam?

Webinarjam is een tool waarmee je webinars kunt geven zonder dat je deelnemers software hoeven te downloaden. Ze kunnen gewoon in hun webbrowser – zoals Safari of Chrome – een nieuw tabblad openen met het webinar, zonder dat ze iets hoeven te installeren.

Een ander kenmerkend aspect van Webinarjam is dat het vooral op verkoop gericht is. Het biedt dus de tools om tijdens en na je webinar iets te kunnen verkopen.

Voordat we dieper ingaan op de voor- en nadelen van Webinarjam, kan het zinvol zijn om even uit te zoomen… want wat is Everwebinar dan eigenlijk?

Klik hier om de website van Webinarjam te bekijken en lees hieronder verder voor de review. Ik zal namelijk de valkuilen bespreken, evenals het grote pluspunt van Webinarjam – de opmerkelijke verkoopkracht.

Wat is Everwebinar? ‘Fop-live’-webinars

webinarjam ervaringen

Everwebinar is een apart programma waar je apart voor moet betalen. Hiermee kun je ‘fop-live’-webinars maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld jouw ‘live’ seminar’ ‘just in time’ laten beginnen. “Oh, moet je kijken, ‘toevallig’ start over 15 minuten een live webinar en je kunt meedoen!”

Je kunt het aantal ‘mede-cursusten’ en ‘comments van mede-cursisten’ instellen waardoor het lijkt alsof het live is en alsof er heel veel anderen meedoen aan het ‘live’ webinar. Klik hier voor meer informatie over Everwebinar.

Als je alleen maar Everwebinar hebt aangeschaft, zonder dat je Webinarjam hebt aangeschaft, is het niet mogelijk om échte live webinars te geven. Dan kun je alleen maar fop-live-webinars geven. Wil je beide kunnen doen, dan moet je Webinarjam én Everwebinar aanschaffen.

Wat is Genndi/Kartra? Het bedrijf achter Webinarjam

Genndi/Kartra is een pakket met tools – waarvan Webinarjam en Everwebinar de meest bekende zijn. Voor die extra tools die Genndi biedt, moet extra betaald worden.

In de praktijk zijn Webinarjam en Everwebinar de vlaggenschip-tools van Genndi – en is de rest niet zo interessant. Zij beseffen dit zelf ook.

Voordelen en nadelen van Webinarjam

Laten we beginnen met de nadelen van Webinarjam, want als je deze niet kent, kom je voor verrassingen te staan.

Nadelen van Webinarjam

webinarjam frustraties (slecht)
  • Het basispakket loopt op Youtube. Het maakt dus gebruik van Youtube-live en bouwt daar een Webinarjam-frame omheen. Als je dit pakket gebruikt, kun je gewoon veel verkopen realiseren, maar technisch gezien is het een beetje fragiel: je kijkers kunnen op het Youtube-icoon klikken waardoor ze op Youtube.com terechtkomen en afgeleid raken. Ook kan jouw Youtube-account om onduidelijke redenen gestraft worden omdat je de Youtube-richtlijnen kunt overtreden. Wil je een stabielere dienst gebruiken, dan moet je extra betalen voor het superieure WebinarJam’s JamCast.
  • Je moet echt een fatsoenlijke laptop hebben met minimaal 8 gb RAM en een sterke chip. Heb je dat niet, dan loopt de boel gewoon vast en verlies je het vertrouwen van al die kijkers die op je wachten. Webinarjam waarschuwt je hier overvloedig voor, maar die waarschuwingen moet je niet negeren en afdoen als ‘standaard waarschuwingen waar ik toch niet naar hoef te kijken’.
  • Het is geen razendsnelle en soepele software. Dat betekent dat je echt ruim van te voren je tests moet uitvoeren en je beeldmateriaal moet uploaden zodat je zeker weet dat alles gereed is.
  • Het ontwerp is verre van modern en ‘mooi’. Dit is echter qua verkoopkracht een pluspunt. Daar gaan we in de volgende paragraaf op in.

Voordelen van Webinarjam

webinarjam review ervaringen
  • Kassa! Ja… van alle webinar-programma’s die ik heb gebruikt, zorgde Webinarjam voor de meeste verkopen. Het heeft op de een of andere manier te maken met het ontwerp van de webinars. Het is niet te modern en ‘shiny’, waardoor het beter converteert dan alle andere webinar-tools. Een bekende best practice binnen marketing is dan ook: lelijk converteert beter dan mooi.
  • Beproefde formule: Webinarjam heeft de call to actions en andere interactie-mogelijkheden zodanig ontworpen waardoor ze voor de maximale conversie zorgen.
  • Jij en je kijkers hoeven geen enkele installatie te regelen. Ze hoeven maar op het linkje naar de webinarkamer te klikken en ze zitten er direct in. Ze hoeven zelfs geen extensie te downloaden voor hun browser. Dit neemt de ‘drempelvrees‘ effectief weg.

Ervaringen van anderen

De ervaringen van andere ondernemers komen redelijk overeen met mijn ervaring: doordat Webinarjam alle drempelvrees wegneemt en het verkoopproces vergemakkelijkt, schrijven andere ondernemers grote winstbedragen bij.

Ze melden er ook vaak bij dat je niet hoeft te rekenen op een soepele gebruikerservaring als webinar-organisator. Het is puur een verkoopmachine waar je voor betaalt.

Webinarjam converteert uitzonderlijk goed

webinarjam levert veel geld op

Webinarjam heeft zich voor mij bewezen als het nummer 1 platform, puur doordat het erop gebouwd is om producten of diensten te verkopen. Want de afzet-aantallen gingen bij mij door het dak wanneer ik Webinarjam gebruikte om iets te verkopen.

Via andere diensten, zoals Webinargeek, heb ik zelf niks verkocht terwijl ik dezelfde presentatie gaf.

Wat zijn de kosten van Webinarjam en Everwebinar?

Het is niet zo dat je per se het ene nodig hebt om het ander te kunnen gebruiken. Beide diensten kun je los kopen en gebruiken.

Samengevat: Kies Webinarjam als je een beproefde tool wilt om geld te verdienen

everwebinar en webinarjam geld

Samengevat: Webinarjam scoort een 10 voor effectiviteit en winstgevendheid, terwijl het een 6 voor alle andere aspecten scoort.

Neem de waarschuwingen van Webinarjam over het gebruik van een krachtige laptop serieus, upload je presentatie-sheets minimaal een dag van te voren, test je webinar goed en geniet vervolgens van jouw winstgevende webinars via Webinarjam!

Test Webinarjam hier even uit.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...