Kim Rietvink, dé coach voor een succesvolle carrière?

We kennen het allemaal wel, dat gevoel dat jouw routine niet meer de voldoening geeft die het eerst had. Ondanks dat het altijd te maken heeft met zijn unieke redenen, krijgen we wel te maken met dezelfde symptomen. Vaak is de levenslust minder, voel je jezelf minder energiek of krijg je minder voldoening uit grote en kleine momenten. Kim Rietvink staat in dit geval klaar om je leven weer een echte boost te geven. Kim is een coach gespecialiseerd op het gebied van spiritualiteit en passief inkomen. Wij hebben in dit artikel een diepere kijk op de cursussen die Kim aanbiedt en delen in deze review onze kritische en oprechte ervaring.

Mijn zoektocht naar het perfecte leven

Ondanks dat we vaak horen dat het perfecte leven niet bestaat, ben ik er heilig van overtuigd dat er manieren zijn om het zo perfect mogelijk te maken. Deze zoektocht naar het ultieme geluk heeft mij vaak in de weg gezeten. Het zorgde ervoor dat ik rusteloos was, dat ik niet lang op een plek kon blijven en dat ik vaak te kritisch op mezelf was. Op een bepaald moment in 2021 was ik er klaar mee. Ik realiseerde dat het tijd was om op mezelf te focussen en om echt te kijken of ik mijn perfecte leven kan realiseren. Hoe ik voorheen continu rond zweefde door alle mogelijkheden, was ik nu vastberaden om gefocust op zoek te gaan naar mijn passie. Maar waar moet je beginnen?  Dit heeft mij bij Kim Rietvink gebracht. In mijn hoofd was het zo druk van de ideeën, dat ik zelf niet de rust kon vinden om op deze ideeën te reflecteren of om deze ideeën uit te werken tot een plan.

Ik weet dat er, net zoals mij, nog veel meer mensen zijn die hier mee te maken hebben. Daarom heb ik besloten om mijn ervaring met Kim Rietvink te delen in deze review. Wat heeft de cursus van Kim mij gebracht? Heeft het geholpen om mijn doelen te behalen en heeft het mij dichter bij mijn perfecte leven gebracht?

Wie ben ik om dit te reviewen?

Ik ben enorm enthousiast over zelfontwikkeling. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn comfortzone te verschuiven, naar nieuwe uitdagingen en andere taken die me dichter tot mezelf brengen. Ik behoor dus tot de perfecte doelgroep van Kim Rietvink.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Het is altijd belangrijk om kritisch te kijken naar een product of dienst voordat je het boekt. Een maker, eigenaar of platform zal namelijk altijd hun best doen om hun producten zo goed mogelijk te adverteren. Dit vertaalt zich vaak een overtuigende verkooppraatjes die je helemaal meenemen in een verhaal. Ondanks dat ik in deze review erg kritisch heb gekeken naar de cursus, is het ook belangrijk dat je dit voor jezelf ook doet. Ondanks dat een cursus erg goed aangeschreven staat, moet je ook bij jezelf kijken of het past bij jouw doel.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Mijn eerste indruk van Kim Rietvink was positief met een sceptisch randje. De website ziet er geweldig uit. De vormgeving geeft gelijk een idee van wat voor persoonlijkheid je van Kim kan verwachten. Maar, de vraag is of de inhoud van de cursussen ook net zo hoogwaardig zijn als de vormgeving.

Wat zijn de verschillende beloftes van de cursussen van Kim Rietvink?

 • Het belooft helderheid over jouw levensmissie.
 • Het belooft je een betere relatie met geld te geven
 • Het belooft je te leren hoe je effectief een passief inkomen kan genereren.

De criteria waar we de cursus op hebben beoordeeld

Wat zijn, volgens mij, belangrijke criteria om de kwaliteit van de cursus op te beoordelen?

 • Is er persoonlijke begeleiding van Kim Rietvink gedurende de cursus?
 • Worden alle business- en levenslessen ook omgezet naar het doen?
 • Zijn er indrukwekkende resultaten behaald door het volgen van de cursus?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Kim biedt verschillende cursussen aan, maar ik heb zelf deelgenomen aan de MasterFunnel Magic en de 30k via Insta cursus. Los dat mijn recensie voornamelijk gebaseerd zal zijn op deze cursus, heb ik ook grondig onderzoek gedaan naar de andere cursussen die Kim aanbiedt. Ook heb ik contact opgenomen met andere ex-cursisten. Wat zijn hun ervaringen? Wat hebben ze uit de cursus gehaald en hoe staan ze nu in het leven? Tot slot heb ik ook met Kim Rietvink contact gehad om meer te weten te komen over haar drijfveren achter de cursus en haar platform.

In het kort: wat is het precies?

Kim Rietvink is een businesscoach die veel van haar inspiratie en drijfveer uit spiritualiteit haalt. Haar manier van kijken wordt daardoor voor sommige gezien als controversieel. In haar cursussen, MasterFunnel Magic, 30k via Insta en Money Medicine, leert ze hoe jij succesvol kan ondernemen. Onder succesvol ondernemen heeft Kim het echter niet alleen over veel geld verdiend, maar ook over de mentale kant ervan. Hoe leer jij jouw portemonnee te laten groeien, terwijl jij met de dag meer kan genieten van het leven en vrijheid? Dat is waar Kim haar cursisten in wil begeleiden. Dit doet ze zowel in online cursussen als één-op-één coaching.

Info over Kim Rietvink

Kim Rietvink is de maker achter het platform. Zelf is ze een echte ondernemer. Een jaar geleden is ze verhuisd naar Bonaire, heeft twee succesvolle bedrijven en geniet van een vrij en vibrant leven met haar gezin. Haar cursussen staan bekend om haar unieke combinatie van business met spiritualiteit.

Hoe ziet het eruit?

Net zoals de website, ziet de cursus er ook verbluffend uit. Niet alleen in de grafische vormgeving, maar ook in de inhoud. Stap voor stap werd ik meegenomen in alle leerlessen. Doordat het een vooraf opgenomen video is, kan jij de cursus op ieder gewenst tijdstip bekijken, pauzeren of terugkijken.

De ervaring: wat zijn mijn resultaten van de cursus?

Uit mijn ervaring is gebleken dat de cursus exact doet wat het belooft. Mijn doel aan het begin was om mijn focus te vinden en deze focus om te zetten naar een businessplan. Kim heeft mij hierin begeleid. In de masterclass heb ik stap voor stap geleerd wat er allemaal bij passief inkomen komt kijken, maar ook wat alle mogelijkheden zijn. 

Kosten

De kosten van de cursussen van Kim Rietvink zijn netjes geprijsd. Ondanks dat een cursus altijd een investering in jezelf is, zorgen de prijzen die Kim hanteert ervoor dat je met een gerust gevoel deze investering kan maken.

Is het het geld waard?

In mijn eigen ervaring is gebleken dat de cursus meer dan het geld waard is. De cursus MasterFunnel Magic heeft mij verheldering gegeven. Niet alleen ben ik erachter gekomen wat mijn passie is, maar ook heb ik geleerd hoe ik dit omzet tot een succesvolle onderneming.  

Wat vinden wij van dit product? Punt voor punt onze mening per module (Overzicht materialen / inhoud)

MasterFunnel Magic

De MasterFunnel Magic is een masterclass die me echt heeft geholpen in het openbreken van mijn dromen. Voorheen merkte ik dat ik een hoop ideeën had en actief op zoek was naar manieren om meer geluk in mijn leven en werk te implementeren. Ondanks dat ik wist dat ik graag verandering wilde, was mijn onderbewustzijn nog te bang voor het onbekende. De MasterFunnel Magic heeft me het juiste duwtje in de rug gegeven. Een echte eye-opener.

30k via Insta

Deze masterclass was naar mijn mening een echte plus om in combinatie met de MasterFunnel Magic te doen. Instagram is een erg krachtig platform, maar hoe kan je dit in jouw voordeel inzetten? Dat is exact wat er in deze masterclass wordt behandeld. Hoe zorg je voor inkomen via Instagram, zonder dat je hier duizenden volgens voor nodig hebt? Dat is exact wat ik in deze masterclass geleerd heb.

Money Medicine

Money Medicine is een uitgebreide cursus die leert hoe jij jouw passief inkomen genereert. Het is als het ware een nog uitgebreidere versie van de MasterFunnel Magic en 30k via Insta. Dit is een traject dat ongeveer een jaar duurt.

Persoonlijke mentoring

Ondanks dat ik de persoonlijke mentoring niet heb gevolgd bij Kim Rietvink, heb ik wel een kort gesprek met haar gehad over haar service en haar drijfveer. In dit gesprek is direct duidelijk geworden dat Kim echt gemaakt is voor coaching. Ze heeft een positieve energie en rust over haar heen die erg aandoenlijk is. Ik voelde me direct op mijn gemak en ben er zeker van overtuigd dat Kim weet hoe ze jou in haar persoonlijke mentoring pusht en begeleidt in het behalen van jouw droomleven en droomwerk.

Voor- en nadelen van Kim Rietvink

Voordelen

✅ Een praktische masterclass en cursus die leert hoe je

✅ Een goede nadruk op de kracht van spiritualiteit voor jouw business en leven

✅ Kim leert je weer op een gezonde manier te kijken naar geld

✅ Leert om passief inkomen en meer vrijheid een realiteit te maken

Nadelen

❌ Ondanks dat Kim persoonlijke coaching aanbiedt, was het ook mooi geweest om dit in sommige masterclasses te hebben

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 9
 • Is het actueel? – 9
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 9
 • Is het diepgaand? – 9
 • Gebruiksvriendelijkheid – 8
 • Design en representativiteit – 10
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 9
 • Functionaliteiten – 8
 • Spiritualiteit – 9

Hoe is het anders dan zijn concurrenten?

In vergelijking met andere business coaches op de markt, is het duidelijk dat Kim haar onderscheidt door haar expertise. Naast dat Kim weet hoe de business werkt, staat ze ook klaar om je spiritueel te begeleiden. Jouw mentaliteit en mentale gezondheid maken een groot deel uit van succes in jouw ondernemingen. Het is erg inspirerend en waardevol om te leren hoe je spiritualiteit in kan zetten in jouw werk.

Voor wie is het geschikt?

De masterclasses en cursussen van Kim Rietvink zijn geschikt voor iedereen die een droom heeft om te ondernemer, maar ook voor iedereen die bewuster wil leren leven. Veel mensen zijn bang om de stap naar ondernemen te maken, omdat ze weten dat er veel tijd, risico en geld in gaat zitten. Kim heeft mij echter geleerd dat je jezelf niet hoeft te verliezen in het ondernemen. Meer vrije tijd, meer inkomen en meer geluk. Het klinkt als een droom, maar ik heb zelf geleerd dat het werkelijk haalbaar is.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
EstherEsther geeft aan dat Kim een echte waardevolle mentor voor haar is geweest. Ondanks dat Esther een duidelijk idee had welke richting ze in wilde, zorgde Kim voor dat extra duwtje in de rug. Twijfels worden aangepakt en omgezet in acties.
Irene P.Irene voelde zich direct erg op haar gemak bij Kim. Ze geeft aan dat Kim een rustgevende maar vibrante energie heeft die erg motiverend werkt. Ook geeft ze aan dat het enorm inspirerend is hoe diepe inzichten worden bereikt en vervolgens worden omgezet naar praktische stappen. Een mooie balans tussen spiritualiteit, ondernemerschap en persoonlijke groei.
Nancy B.Nancy heeft dankzij Kim weer haarzelf teruggevonden. Een lange tijd zat ze niet lekker in haar vel en leek haar vuurtje gedoofd. Dankzij Kim is ze zowel zakelijk als privé weer helemaal terug van weggeweest. 

Conclusie: aanschaffen of niet?

Ben jij op zoek naar ultiem geluk? Merk jij dat je momenteel vast zit in jouw werk, dat je meer vrije tijd wilt hebben om te besteden met jouw gezin of dat je simpelweg minder geldzorgen wilt? Dan is Kim Rietvink dé plek voor jou. Kim heeft mij niet alleen geleerd hoe ik succesvol mijn dromen omzet tot een echte onderneming, maar ze heeft me ook geleerd hoe ik mijn spiritualiteit in kan zetten om dit te verwezenlijken. Dankzij haar begeleiding sta ik met veel meer geluk in mijn leven en heb ik van mijn passie een onderneming gemaakt.

ReviewKim Rietvink
SamenvattingKim Rietvink is een businesscoach met een focus op spiritualiteit. Op haar platform zijn verschillende cursussen en masterclasses beschikbaar die leren hoe je een passief inkomen kan verwezenlijken, terwijl je ook werkt om jouw levensstijl zo authentiek mogelijk voor jezelf te maken. Een gelukkiger leven met een hoger inkomen en minder werkstress, dat is waar Kim jou in wilt begeleiden.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.6

Gratis media van Kim Rietvink

Ben jij op zoek naar inspiratie of wil je simpelweg op een laagdrempelige manier kennis maken met Kim en haar platform? Dan zijn de gratis media een perfect product om te bekijken. Download bijvoorbeeld de gratis focus planner of neem deel aan de gratis masterclasses van Kim. Luister ook zeker eens naar de podcast ‘Kim Rietvink’ om meer te leren en geïnspireerd te raken over levenslessen die Kim gaandeweg haar carrière heeft geleerd.

Op jouw succes!