Wie zijn de beste zakelijke fotografen van Nederland? Voor ieder bedrijf en voor iedere freelancer zijn goede foto’s cruciaal – en dan is het zinvol om te weten welke fotograaf dit op betrouwbare wijze kan vervullen. Wij geven je hier de top 10. Lees verder…

De 10 beste zakelijke fotografen van Nederland

Een goede zakelijke fotograaf brengt jouw bedrijf op een unieke wijze in beeld. De foto’s hebben duidelijk een soortgelijke stijl en vormgeving, maar zijn tegelijkertijd onderscheidend en eigenzinnig. De zakelijke fotograaf weet de sfeer van je bedrijf op te nemen in een aantal professionele foto’s die je gebruikt voor promotiemateriaal of andere zakelijke doeleinden. Ze geven de normen en waarden van een bedrijf exact weer en het is een ware kunst om dat te kunnen bereiken. Met de foto’s van een goede zakelijke fotograaf onderscheid jij je van de concurrenten.

Wat is een goede zakelijke fotograaf?

Als jij een fotograaf zoekt voor het maken van je zakelijke pasfoto, de foto’s voor je website of voor je Google Advertenties, dan wil je niets minder dan het beste. En het is dan dus zaak om de beste fotograaf uit te kiezen voor jou. Je kunt een fotograaf vergelijken met een kunstenaar. Niet elke kunstenaar sluit aan bij je smaak of bij je stijl. Daarom is het eerst verstandig om de portfolio van de fotograaf te bekijken en iemand te kiezen die werk produceert dat jij mooi vindt.

Een relevante opleiding en/of ervaring

Fotografie is een vak apart. Je moet er ten eerste talent voor hebben, maar ten tweede is de juiste kennis en ervaring ook essentieel. Er zijn fotografie opleidingen, maar ook cursussen specifiek voor zakelijke fotografie. Het is een groot pluspunt als de fotograaf diploma’s kan laten zien die relevant zijn. Fotografie is een talent en er zijn voldoende zakelijke fotografen die geen opleiding hebben gevolgd, maar die er simpelweg gevoel voor hebben. In dat geval is ervaring wel een vereiste, want alleen een fotograaf met ervaring weet wat unieke en professionele zakelijke foto’s zijn. Ga op zoek naar prijzen en onderscheidingen voor een goede indicatie van talent.

De top 10 Nederlandse zakelijke fotografen

Het grote voordeel van het uitkiezen van een zakelijke fotograaf is dat er voldoende referenties zijn waarnaar kan worden verwezen. Als je een fotograaf vindt zonder opleiding of ervaring, dan is het portfolio een uitstekend bewijs van kwaliteit. Wij hebben hier de top 10 met beste zakelijke fotografen in Nederland opgesteld, zodat het maken van een keuze al iets gemakkelijker wordt.

1. Link Fotografie

Link Fotografie is de fotograaf voor professionals en ondernemers die er zorg voor draagt dat jij en je bedrijf op de best mogelijke manier naar voren worden gebracht. Niet alleen maken ze schitterende foto’s, ze stellen je ook op je gemak en coachen je tijdens de fotoshoot zodat al je kwaliteiten naar voren komen en je zo fotogeniek mogelijk overkomt. Link Fotografie maakt je professionele profielfoto, een zakelijk portret, een bedrijfsreportage of branding fotografie en staat bekend om de persoonlijke aanpak. Iedereen kan leren fotogeniek te zijn en omdat Link Fotografie jou de aandacht en rust geeft die je nodig hebt, is een perfecte foto gegarandeerd.

Of je nu een portret van je hele bedrijf of van jou als zelfstandig ondernemer wilt, wat je uitstraalt op de foto doet ertoe. Wijnand Geuze en Floortje Auceps van Link Fotografie lukt het echter om die uitstraling uit jezelf te halen en niet zozeer alleen de buitenste schil van de mens vast te leggen. Dit maakt pas indruk.

Bekijk Link Fotografie op LinkedIn

2. Lianne Dekker Fotografie

Lianne Dekker is zowel zakelijke- als particuliere fotograaf. Ze heeft zich gespecialiseerd in portretfotografie en haar zakelijke portretten zijn dan ook professioneel en eigenzinnig. Naast zakelijke portretten maakt Lianne Dekker ook bedrijfsreportages, architectuur fotografie, jaarverslagen en kunst voor aan de muur in je kantoor. Ook voor het fotograferen van producten kun je bij haar terecht. Ze is constant bezig zichzelf te ontwikkelen en houdt ervan om te werken met mensen. Lianne Dekker is Silver Master in het Master Photographer’s Network, de beroepsvereniging van vakfotografen. Ook was ze finalist bij de European Professional Photographer of the Year 2020. Lianne Dekker heeft het talent, de ervaring en de onderscheidingen die nodig zijn om je te bewijzen als fotograaf. Een tweede plaats in de top 10 is dan ook zeer verdiend.

Bij Lianne Dekker Fotografie gaat het niet alleen om de mens op de foto, want ze weet ook producten op een unieke wijze vast te leggen. Wat je met een foto laat zien, maakt direct indruk of niet en daar is Lianne zich bewust van. Dit besef – en voortdurend streven naar beter – maakt al haar fotowerk betoverend.

Bekijk Lianne Dekker op LinkedIn

3. Rogier Bos Photography

Het portfolio van fotograaf Rogier Bos liegt er niet om. Kennis en kunde zie je aan al het beeldmateriaal – zowel bewegend als stil – dat hij aflevert. Rogier mist geen enkel detail en laat dit op unieke wijze in foto’s en video’s terugkomen.

Aan ervaring ontbreekt het Rogier Bos niet, want hij is al 23 jaar professioneel fotograaf. Op het gebied van zakelijke fotografie biedt hij een aantal diensten aan, waaronder portretten, industriële-, architectuur- en product fotografie en rapportages van branches of evenementen. Hij is een fotograaf met een echte passie voor het vak. De keuze om als professionele fotograaf te beginnen kwam voort uit onvrede in zijn huidige baan. Hij gooide zijn leven volledig om en was in staat om eindelijk te doen waar hij goed in was en waar hij van hield. Deze passie straalt door in zijn werk. Rogier Bos is sinds 2015 Silver Master Fotograaf en dus aangesloten bij het Master Photographer’s Network en daarom krijgt hij een welverdiende plek in de top 3.

Bekijk Rogier Bos op LinkedIn

4. Fotograaf Ilse

Fotograaf Ilse is de eerste fotograaf in onze top 10 die zich enkel richt op bedrijfsfotografie. Ze maakt voor jou een bedrijfsreportage, een zakelijk portret of een redactionele foto waarbij de mensen centraal staan. Haar foto’s zijn daardoor sprekend en dynamisch. Ilse weet dat mensen zich vaak ongemakkelijk voelen als ze op de foto worden gezet en daarom probeert ze iedereen die ze fotografeert eerst een beetje te leren kennen en tot rust te brengen. Het resultaat is een foto die kracht uitstraalt, een opvallende foto, een foto waar jij blij van wordt en waarop je op de beste manier wordt afgebeeld. Ilse heeft al meer dan 12 jaar ervaring als fotograaf en is haar enthousiasme voor het vak nog lang niet verloren. Met deze energieke en mensgerichte houding is een vierde plaats dubbel en dwars verdiend.

Karakteristiek voor alle foto’s die Ilse maakt is haar talent om de mens als puur wezen vast te leggen, maar ook om de beweging van de omgeving in kaart te brengen. Fotograaf Ilse speelt met voorwerpen en kleuren en weet ze zo bij elkaar te brengen, dat een stil beeld weer tot leven komt.

Bekijk fotograaf Ilse op LinkedIn

5. Magnetic Fotografie

Magnetic Fotografie is het bedrijf van Alexandra Strzelczyk. Ze begon als productfotograaf maar kwam er al gauw achter dat portretten haar veel beter lagen. En dan vooral portretten van vrouwen door de natuurlijke schoonheid van iedereen naar voren te brengen. Op het gebied van zakelijke fotografie biedt Magnetic Fotografie dan ook vooral veel expertise aan op het gebied van profielfoto’s en zakelijke portretten. Als je deze door Alexandra laat maken, dan weet je zeker dat je er op je best uit komt te zien en dat je kracht en persoonlijkheid duidelijk wordt weergegeven. Omdat Magnetic Fotografie zich gespecialiseerd heeft in zakelijke portretfoto’s en dit bijzonder goed doet, krijgt ze van ons een vijfde plaats.

Alexandra is van het fotograferen van producten overgestapt op het fotograferen van mensen en dat is maar goed ook, want ze weet de uitstraling, kracht en kern van ieder individu dat voor haar lens komt staan op spectaculaire wijze te vereeuwigen in bijzondere beelden. Alexandra focust zich in haar werk vooral op het fotograferen van vrouwen.

Bekijk Magnetic Fotografie op LinkedIn

6. Suus’ FotoSjop

Suus’ FotoSjop is het bedrijf van Suzan Reuvers. Zij heeft zich gespecialiseerd in bedrijfsfotografie en doet dat nu al bijna 10 jaar met heel veel succes. Als vakfotograaf doet ze business shoots, zakelijke portretten, interieurfotografie en sfeerimpressies. Ze produceert foto’s waarmee jij je klanten kunt laten zien wat je te bieden hebt. Suzan gaat op zoek naar informatie over wat jouw bedrijf uniek maakt en naar hoe je te werk gaat en zorgt ervoor dat de foto’s dat moeiteloos overnemen. Ze helpt je bij de branding van je bedrijf en zorgt ervoor dat alles er altijd op zijn best op komt te staan. Suzan onderscheidt je bedrijf met haar foto’s van je concurrenten en met dat talent verdient ze een zesde plaats in onze top 10.

Suzan Reuvers heeft een heel team achter zich en levert allround fotografie voor zakelijke doeleinden of privégebruik. Haar passie voor zakelijke fotografie uit zich in bijzondere foto’s, want ze slaagt erin zowel het interieur als exterieur van bedrijven – met of zonder mensen in beeld – vast te leggen.

Bekijk Suus’ FotoSjop op LinkedIn

7. Fischer Bedrijfsfotografie

Marcel Fischer is een fotograaf die altijd in beweging is – en we hebben persoonlijk ervaren dat hij extra zorgvuldig te werk gaat voor zijn klanten. In Nederland werkt hij aan verschillende projecten, zoals bedrijfsfotografie, portretfotografie, eventfotografie en interieurfotografie. Als het even kan gaat hij op reis naar extreme gebieden en maakt hij daar foto’s van gebeurtenissen. Als zakelijke fotograaf weet Marcel als geen andere de juiste sfeer op uit te drukken. En dat kan overal zijn, op de werkvloer, op het kantoor of buiten. Het resultaat is een totaalplaatje van waar jouw bedrijf voor staat en wat het doet. Alles waar je trots op bent wordt afgebeeld. Marcel maakt ook zakelijke portretten en komt om zijn levenslust op de zevende plaats.

Marcel Fischer is geen standaardfotograaf. Zijn reizen over de hele wereld en kennismaking met bijzondere culturen hebben hem een speciale gave gegeven om naar scenario’s te kijken en dit in beelden weer te geven waar een bepaalde levendigheid vanuit gaat.

Bekijk Fischer Bedrijfsfotografie op Facebook

8. Sandra Stokmans Fotografie

Als je een fotograaf nodig hebt voor je branding, marketingcommunicatie, website, evenement e/o portret, dan is Sandra Stokmans een bijzonder goede keuze. Ze is een documentaire fotograaf en probeert met elke foto een verhaal te vertellen. Daardoor wordt elke foto uniek en roepen ze emoties op, zelfs in de zakelijke wereld. Om dat te doen verdiept Sandra zich in je bedrijf, je verhaal en je missie en visie. Voordat ze de foto’s maakt denkt ze mee en zorgt ze ervoor dat ze de bijbehorende tekst aanvullen of zelf een verhaal vertellen. De unieke foto’s van Sandra Stokmans mogen daarom niet uit onze top 10 ontbreken.

Sandra Stokmans springt er met kop en schouders bovenuit als het gaat om het weergeven van de realiteit. Geen extra laagjes make-up aanbrengen of specifieke houdingen innemen, gewoon jezelf zijn. Zonder al die toevoegingen maakt Sandra prachtige foto’s die opvallen. De kracht van echt, dat is waar ze in gelooft. En dat kunnen wij onderschrijven.

Sandra Stokmans heeft veel prijzen en onderscheidingen gewonnen, zoals:

  • Best Overall Award Winner Documentary Family Awards 2019
  • Award Winner Documentary Family Awards 2018-2020
  • 1st place cat. Cell Phone Only Documentary Family Awards 2019
  • 3rd place cat. Birth Documentary Family Awards 2019
  • Finalist Documentary Family Awards 2017-2021
  • Award Winner This is Reportage: Family 2021
  • Exhibit: New York #ICPConcerned 2020
  • 1st place Focus on the Story 2019
  • Award Winner FotoJam 2015

Bekijk Sandra Stokmans op LinkedIn

9. Jill Streefland Fotografie

Als je een fotograaf zoekt met onderscheidingen en prijzen, dan is Jill Streefland dé specialist voor jou. Ze heeft meer dan 35 onderscheidingen gewonnen, waaronder voor Fearless Photographer, voor Masters of Wedding Photography en voor This is Reportage. Ze is een fotograaf die werkt met gevoel en die de exacte sfeer van een moment of plaats vastlegt in haar foto’s. Dat maakt haar een ideale kandidaat voor de sfeerreportage van je bedrijf of evenement. Ook al heeft ze zich gespecialiseerd in bruidsfotografie, ze fotografeert elke situatie met gevoel. Vandaar ook een benoeming in deze top 10, want met bedrijfsfoto’s van Jill Streefland haal je echt iets speciaals in huis.

Jill Steefland vat spontane en belangrijke sfeermomenten in het leven samen in beelden die je beroeren. Ook lukt het haar om een bepaalde artistieke touch toe te voegen aan al haar materiaal. Dit maakt elke foto waardevol en moeilijk uit je geheugen te wissen.

Bekijk Jill Streefland op LinkedIn

10. Manon Moller Fotografie

Manon Moller biedt eigenlijk alle diensten aan op het gebied van fotografie, maar in de zakelijke fotografie richt ze zich vooral op het zakelijke portret. Ze zorgt ervoor dat haar modellen professioneel en zelfverzekerd op de foto komen en stopt niet tot jij een foto hebt gevonden waar je tevreden over bent. Behalve portretfotografie biedt ze ook zakelijke groepsfoto’s aan en sfeerrapportages van je bedrijf. Met haar foto’s worden de normen en waarden, de kwaliteiten van je personeel en de uniekheid van je bedrijf probleemloos overgedragen. Manon gebruikt een mobiele studio-set, dus foto’s kunnen op locatie worden gemaakt.

De foto’s van Manon Möller zijn anders en onderscheiden zich door het feit dat de achtergrond lijkt te verdwijnen, waardoor alle aandacht naar de mens die in beeld is gaat. Manon voegt graag iets extra’s toe aan haar werk en dit kan door props, unieke locaties of digitale nabewerking van de foto’s.

Bekijk Manon Moller op LinkedIn