We merken dat een groot deel van onze lezers en klanten uit therapeuten en coaches bestaat. Daarom besloten we om Bloom te reviewen: een websitesysteem dat speciaal ontworpen is voor de dagelijkse praktijk van therapeuten en coaches. Is dit een geschikte tool? Lees verder…

Bloom: hét websitesysteem voor therapeuten

Het hebben van een goede website is enorm belangrijk voor vrijwel alle ondernemers. Dat betekent echter niet dat elke website zomaar voor alle doeleinden kan worden gebruikt. Je moet rekening houden met jouw specifieke doelgroep en de website inrichten op basis van de informatie die je daarover tot je beschikking hebt. Wat dat betreft is Bloom het perfecte websitesysteem voor therapeuten en coaches. In dit artikel leer je meer over wat Bloom is en hoe jij hier als professional van kunt profiteren.

Zelf een website maken

bloom websites voor therapeuten

Het maken van een website klinkt heel eenvoudig, maar is dat zeker niet. Het succes van jouw website is namelijk afhankelijk van enorm veel factoren en het vergt een hoop tijd om die allemaal onder de knie te krijgen. Om je een beter beeld te geven van wat deze factoren inhouden, hebben we een kort overzicht gemaakt van eigenschappen die een goede website moet hebben:

 • Vindbaar. Het is belangrijk dat jouw website op de eerste pagina van de zoekresultaten van Google tevoorschijn komt. Hiervoor moet je de juiste zoekwoorden en inhoud gebruiken.
 • Overzichtelijk. Zodra iemand op jouw link heeft geklikt, verwacht hij of zij een website waar hij de nodige informatie snel en eenvoudig kan vinden. Een te drukke of ingewikkelde website is dus niet gewenst.
 • Informatief. De informatie over jouw product of dienst moet dus ook duidelijk op de website staan. Hierbij is het belangrijk dat je het simpel houdt: less is more.
 • Aantrekkelijk. Tot slot moet je je best om ervoor te zorgen dat de bezoekers van je website ook daadwerkelijk op de site blijven. Met een aantrekkelijke interface, afbeeldingen en graphics houd je de aandacht vast.

Al met al is het dus alles behalve gemakkelijk om een goede website te ontwerpen. Daarom is het zeker geen slecht idee om hier een professional voor in te huren. Dit betekent niet dat je het hele proces uit handen moet geven, maar wel dat je ondersteuning krijgt op de punten die jij lastig vindt. Dat is precies wat Bloom aanbiedt voor therapeuten en coaches.

Onze videoreview over Bloom

Wat kan Bloom voor jou betekenen?

Bloom is opgezet als een websitesysteem voor therapeuten en coaches, maar kan ook gebruikt worden door andere ondernemers. Het doel is om zoveel mogelijk bezoekers van de website in te zetten in daadwerkelijke cliënten voor in de praktijk. Het gaat hier dus niet om het online verkopen van producten, maar het leveren van de nodige informatie om cliënten te overtuigen van jouw waarde.

Bloom is geschikt voor zowel mensen die al een website hebben als mensen die voor het eerst een website willen opzetten. Kan jij de volgende vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan is deze service echt iets voor jou:

 • Trekt jouw huidige website wel bezoekers aan, maar worden deze niet geconverteerd naar cliënten in de praktijk?
 • Heb jij een verouderde website die niet meer naar behoren werkt?
 • Kan je zelfs niets aanpassen aan je website en moet je dus telkens weer aankloppen bij een webdesigner?
 • Heb je zelf niet de kennis die nodig is voor het maken van een goede website?

Wanneer je je aanmeldt voor de service van Bloom, krijg je toegang tot een alles-in-één pakket. Alle benodigde pagina’s staan al voor je klaar en het enige wat jij nog hoeft te doen, is deze pagina’s vullen met jouw persoonlijke informatie. En zelfs bij het schrijven van de teksten word je ondersteund aan de hand van voorbeeldteksten en -afbeeldingen. Zo krijg je dus alle handvatten die je nodig hebt om een succesvolle website te creëren. Naast de services voor het bouwen van een website, biedt Bloom ook koppelingen met software voor blogfuncties en e-mailmarketing. Hiermee kan je jouw marketingstrategie naar een hoger niveau tillen en bezoekers nog beter begeleiden naar de oplossing die zij nodig hebben.

Zelf je website beheren

Ondanks het feit dat Bloom je dus op alle vlakken helpt bij het maken van jouw website, krijg je uiteindelijk wel zelf de kans om deze te beheren. Dat betekent dat je altijd de gewenste wijzigingen door kunt voeren, informatie toe kunt voegen of verwijderen en jouw huisstijl zo goed mogelijk kunt verwerken in de pagina’s. Bovendien heb je dankzij Bloom ook de middelen om de nodige statistieken in de gaten te houden. Bekijk welke pagina’s het best bezocht worden en speel hier handig op in. Dit zal binnen no-time resulteren in een hoger conversie-ratio.

Begeleiding

hulp bij bloom site

Het team van Bloom biedt niet alleen de nodige tools voor het bouwen van de website, maar ook de begeleiding die je hier ongetwijfeld bij nodig hebt. Het gaat hierbij om begeleiding door middel van online video’s en persoonlijk contact. Zo heb je toegang tot tientallen Nederlandstalige instructievideo’s, waarin alle belangrijke onderwerpen uitgebreid en in eenvoudige taal worden besproken. Sommige video’s zijn opgezet in de vorm van tutorials, in anderen leggen de experts in grote lijnen uit waarom een bepaalde factor zo belangrijk is.

Heb jij een specifieke vraag? Dan kan je ook persoonlijk contact opnemen met de helpdesk. Hier zit altijd iemand die enorm veel verstand en jarenlange ervaring op het gebied van klantenwerving en website bouwen heeft, vaak met een specialisatie in websites voor therapeuten en coaches. Deze persoon kan jou dus moeiteloos helpen bij het beantwoorden van al je vragen, zodat je direct verder kunt met het uitbreiden en verbeteren van jouw website.

De Goed Presterende Website

Al deze informatie over het opzetten van een website, het AVC-model en hoe jij dit kunt toepassen, vind je ook in het boek De Goed Presterende Website. Dit boek is geschreven door dezelfde experts die de training geven en bevat dus ook alle handvatten die jij nodig hebt. Het boek is gratis verkrijgbaar, het enige wat jij betaalt zijn de verpakkings- en verzendkosten. Er is ook een e-book beschikbaar, dat inmiddels al zo’n 7.000 keer is gedownload. Meer dan genoeg redenen om hiermee aan de slag te gaan dus!

Bekijk voorbeelden van voorgangers

bloom websites van andere coaches en therapeuten

Weet je nog steeds niet zeker of Bloom iets voor jou is? Of wil je weten hoe dit bedrijf andere ondernemers heeft geholpen? Neem dan een kijkje in het portfolio. Hier vind je voorbeelden van prachtige websites die zijn gemaakt met behulp van het alles-in-één pakket van Bloom. Laat je inspireren en motiveren om zelf ook de sprong te wagen.

Lees de blog

Een laatste hulpmiddelen vind je in de blogartikelen die gratis toegankelijk zijn via de website. Hierin worden allerlei interessante onderwerpen besproken, zoals:

 • 3 SEO game changers: alle vragen beantwoord.
 • Beste betaalsystemen voor je website.
 • Hoger in Google met zoekwoorden.
 • Waarom beveiligen van websites belangrijk is.
 • E-mailmarketingsysteem toevoegen aan je website met Bloom.

Deze blogs zijn dus zeker het lezen waard en geven je een beter idee van hoe de experts van Bloom ook jou kunnen helpen.

Contact opnemen met Bloom

Ben je geïnteresseerd in de diensten van Bloom? Neem dan gerust eens contact op met de klantenservice. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt er ten eerste voor kiezen om een belafspraak in te plannen. Dat geeft je de mogelijkheid om van tevoren aan te geven waar het gesprek over zal gaan, waarna je op de afgesproken tijd wordt gebeld door een van de medewerkers. Doe je het liever andersom? Dan kan je natuurlijk ook gewoon bellen naar +31 (0)20 24 44 829. Tot slot kan je er ook nog voor kiezen om een berichtje te sturen naar het e-mailadres van websitesvoortherapeuten.com of via het contactformulier op de website.

Succes met jouw praktijk!