Spirituele business coaching kan bedrijven en levens transformeren. Het helpt ondernemers om hun missie te vinden en om barrières die hen tegenhouden te doorbreken, terwijl tegelijkertijd hun relaties, financiën en carrières er juist beter op worden. Wie zijn de beste spirituele business coaches van Nederland? Lees verder voor onze top 10.

Wat is een spirituele business coach?

Bij sommige business coaches en klanten is er een verlangen om dieper te gaan dan alleen cijfers en taken. Naast het focussen op tastbare doelen, willen sommige bedrijven een dieper begrip van zichzelf krijgen en misschien zelfs een grotere verbinding maken met de hogere macht.

Spirituele coaching is een manier om een spiritueel element te betrekken bij de traditionele business coaching. Hierdoor kijkt een ondernemer niet alléén naar zijn/haar concrete cijfers en taken, maar kan er ook een holistische aanpak van ondernemen ontstaan.

Een spirituele coach zal altijd de klanten begeleiden om innerlijke rust, vrede, geluk en harmonie te vinden, terwijl de coach hen ondersteunt tijdens de zoektocht naar hun eigen gevoel van voldoening.

Voor de ondernemers die spiritualiteit hebben omarmd, kan de spirituele business coach een zeer lonende en inspirerende dienst bieden. Bij iedere sessie krijgt de spirituele business coach de kans om iemand te helpen om de rust in zichzelf terug te vinden en om het bedrijf op weg te helpen om te slagen in de missie waarvoor het bedrijf echt bedoeld is.

Waarmee kan een spirituele business coach helpen?

Mensen kiezen voor verschillende persoonlijke redenen om met een spirituele business coach te werken. Enkele van de belangrijkste gebieden waarop spirituele coaches vaak met cliënten werken:

 • Oordelen en negatieve zelfbespreking loslaten
 • Overstappen naar een positieve mindset
 • Inzicht krijgen in jouw ware doelen
 • Een start maken met jouw eigen spirituele reis
 • Leren luisteren en het durven volgen van jouw intuïtie
 • Het overwinnen van persoonlijke blokkades
 • Manifesteren wat je wilt in het leven en nog veel meer

Een spirituele business coach onderzoekt bovendien de diepere verbinding tussen jou en jouw omgeving. Dit soort coaches helpen anderen om een nieuw of dieper begrip te formuleren van de omgeving waarin ze leven en de energieën die er te vinden zijn.

Door middel van de coaching zal de coach verschillende technieken gebruiken om deze reis voor de klant te starten. Deze coaches fungeren als een gids om zelfvertrouwen en focus te ontwikkelen bij het voeren van een bedrijf.

Mensen vragen zich vaak af of ze religieus moeten zijn om mee te werken met spiritualiteit. Het antwoord op deze vraag is nee. De new age spiritualiteit gaat om de persoonlijke verbinding met iets groters dan wijzelf. Door die verbinding te herinneren en te eren, kunnen ondernemers gevoelens van mededogen, bewustzijn en liefde stimuleren. Een spirituele coach zal echter altijd de persoonlijke religieuze overtuiging van zijn cliënt respecteren.

De grootste waarschuwing bij het kiezen van een spirituele business coach

De business coach-wereld is helaas een ‘cirkeltrek.’ Vroeger kwamen jongens bij elkaar om in een cirkel te zitten en de persoon naast zich te… nou ja, je snapt het. Op zakelijk gebied kennen we de klassieke piramidespellen, MLM… en nu dus de spirituele business coach als nieuw piramide-model. Ze coachen elkaar, plaatsen nep-testimonials over elkaar en verdienen zo aan andere coaches.

Bij het samenstellen van de top 10 van Nederland hebben we goed gelet welke spirituele business coaches daadwerkelijk een academische marketingachtergrond hebben en/of een succesvol eigen bedrijf hebben naast hun coachingsactiviteiten.

Top 10 spirituele business coaches van Nederland

1. Marieke van Meijeren

Marieke van Meijeren is de oprichtster van de de succesvolle onderneming De Bewustzijn School. Haar onderneming is het resultaat van een eigen zoektocht naar wat haar innerlijke kracht en motivatie betekende. De kennis die ze tijdens deze waardevolle reis heeft opgedaan, is vertaald in haar onderneming. Via haar business school kun je leren hoe je ook jouw onderneming opbouwt net als Marieke.

Marieke van Meijeren is zelfs vernoemd tot 1 van de 100 duurzame jonge ondernemers van Nederland. Op haar platform kun je terecht voor ondersteuning om dichter tot jezelf te komen, maar het platform biedt ook een business programma aan dat is gemaakt om ideeën om te zetten naar zakelijke realiteit.

Het levensverhaal van Marieke van Meijeren heeft haar gebracht waar ze nu aanbeland is: bij de Bewustzijn School. Ze kan je als coach helpen je ware aard naar boven te laten komen, terwijl je die van kinds af aan hebt leren wegduwen. Zet deze kracht in bij je onderneming en succes zal volgen.

Bekijk Marieke van Meijeren op Linkedin

2. Fijke Willemse

Spiritueel materialisme ligt op de loer voor iedere professional die spiritualiteit inzet om geld te verdienen of om gewoon superieur te lijken aan anderen. De reden waarom we Fijke Willemse op #2 hebben gezet in de landelijke lijst, is omdat zij immuun is voor dat soort spiritueel narcisme. Ze is integer, onbaatzuchtig en het belangrijkste: we zagen dat ze daadwerkelijk moeite doet voor haar coach-cliënten.

Fijke Willemse is een kei als het gaat om het vertalen van persoonlijke doelen tot realiteit. Haar ervaring geeft ze met liefde over naar jou door middel van haar eigen spirituele business coaching. Haar coaching focust zich op ondernemende personaliteit, ondernemers met een visie voor de wereld, of zoals Fijke het noemt: Mooie mensen met een Missie.

Haar coaching-service is uitgeroepen tot de nummer 1 beste counselor van Nederland en België en haar ervaring is vertaald in krachtige programma’s die klanten het vertrouwen geven om doelen en dromen uit te spreken en te behalen.

Fijke Willemse brengt ervaring met een spirituele inslag en hierdoor keert de magie weer terug in het ondernemerschap. Leer luisteren naar je eigen instinct en er gevolg aan te geven. Door Fijke ga je vertrouwen in je eigen, innerlijke stem en dat maakt je business completer en succesvoller.

Bekijk Fijke Willemse op Linkedin

3. Dolly Heuveling van Beek

Dolly Heuveling van Beek is de oprichtster van Dolly. Ze is een expert in het gebied van spirituele business coaching en ze biedt haar expertise aan op verschillende manieren, waaronder persoonlijke coaching, meditatie, bewustzijnscursus en de specifieke cursus voor focus op het realiseren van persoonlijke of professionele doelen.

Haar visie is dat dromen werkelijkheid kunnen worden zolang je leert deze serieus te nemen en er gewoon hard voor te werken. Niks is te gek voor Dolly en deze open aanpak zorgt er voor dat je jezelf helemaal vertrouwt en op je gemak voelt met Dolly als jouw coach.

Bureau Dolly weet dat jouw unieke kracht maakt wie je bent en waarom het je laat slagen. Dolly Heuveling van Beek kan je dit zelf laten ontdekken, waardoor je weer durft te dromen als ondernemer. Maak weer contact met de kern van je bestaan en zet dit om in daden met behulp van Dolly’s coaching.

Bekijk Dolly op Linkedin

4. Corine van Zoelen

Een business coach die een belachelijk hoog slagingspercentage heeft, is Corine van Zoelen. Zij is het gezicht achter het succesvolle spirituele business coaching bedrijf De Yoga Business Coach. Haar coaching focust zich op vrouwelijke ondernemers binnen de yoga branche om hun te coachen om van hun bijbaan een succesvolle onderneming te maken die financiële onafhankelijkheid kan creëren. Wij ontdekten in ons onderzoek dat iedereen die zijn/haar business rondom yoga wil opbouwen, zal slagen met Corine’s coaching.

De yoga docent die helemaal in zijn of haar “flow” zit, kan wel eens verlegen zitten om ondernemersvaardigheden. Corine van Zoelen coacht deze specifieke doelgroep op zakelijk en persoonlijk vlak, zodat je niet meer over je grens gaat en rust voor jezelf – en niet alleen voor je klanten – creëert.

Naast haar zeer waardevolle coaching-programma, is de kennis & kunde van Corine ook te raadplegen via haar podcast, als spreker of als yoga-instructeur. Op haar platform deelt ze verschillende soorten persoonlijke coaching aan, want Corine weet dat iedereen unieke doelen en dromen heeft.
Bekijk Corine van Zoelen op Linkedin

5. Debbie Bernasco

De #5 in onze lijst wist ons enthousiast te maken met haar methode en behaalde resultaten. Debbie Bernasco heeft van haar kracht haar beroep gemaakt. Zoals Debbie beschrijft, gaat een rijk leven verder dan alleen geld. Debbie zet haar kennis in om zelfstandige ondernemers, managers of CEO’s te coachen om hun persoonlijke en financiële doelen te behalen.

Dat rijkdom meer is dan alleen geld op de bankrekening, weet Debbie Bernasco maar al te goed. Er is nog zoveel meer en dat vergeet je als ondernemer al snel. Haar coaching focust zich op het vinden en behalen van deze doelen door middel van verder te kijken dan alleen het oppervlak. Ze werkt met jou samen op een persoonlijk level zodat ze jou kan helpen bij het formuleren van jouw wensen en doelen zodat jij de weg vindt naar een rijk leven.

Bekijk Debbie Bernasco op Linkedin

6. Eric Huysmans

Eric Huysmans is de eigenaar van het bedrijf Sensability. Al vanaf 2000 werkt Eric om persoonlijke coaching, mindfulness, bewustzijn, stress management en business spiritualiteit te coachen aan zijn klanten. Zijn persoonlijke passie voor bewustzijnsontwikkeling zorgt ervoor dat de coaching die je bij Sensability ontvangt op hoog niveau is.

Coaching bij Eric gaat dieper dan alleen het oppervlak. Zijn persoonlijke interesse en zijn diepe kennis over zijn specialiteit zorgt ervoor dat hij keer op keer ondernemers helpt om hindernissen te overwinnen en klanten te bevrijden van persoonlijke blokkades die geluk in de weg stonden.  

Worstel je met wie je diep van binnen echt bent, wat je doel is in dit leven en hoe je onderneming een uitingsvorm van je kracht kan zijn? Dan kan Eric Huysmans je helpen de buitenste lagen van de ui af te pellen en je essentie bloot te leggen.

Bekijk Eric Huysmans op Linkedin

7. Eelco Smit

In een business-sector die overloopt van spirituele coachvrouwen in de overgangsleeftijd met inca-beeldjes, Paolo Coelho-scheurkalenders en ‘moneymindset-downloads’, is het een verademing om een harde, mannelijke coach te krijgen. Eelco Smit is een succesvolle Business coach met een spirituele touch. Hij is het adres waar je goed zit als je merkt dat je vastloopt in je werk en je bedrijf, je de focus kwijt bent of als je het enthousiasme en geluk in je werk verloren bent.

Zijn coaching helpt jou om deze passie weer terug te vinden en om deze passie vast te blijven houden zodat jij zowel geluk in privé als in professioneel gebied voelt. Eelco helpt jou om knopen door te hakken door diep tot de kern te gaan.

Eelco Smit stelt je in staat om als zakelijk alles goed lijkt te gaan, ook je privéleven weer in balans te krijgen. Door een te grote focus op je bedrijf kan je op andere vlakken namelijk tekort schieten en door de cirkel te doorbreken, boek je blijvend resultaat.

Bekijk Eelco Smit op Linkedin

8. Marjolijn Loderichs

Marjolijn Loderichs is de oprichter van I Am Academy. Haar coaching-onderneming focust zich op een persoonlijke aanpak waarmee diepe lagen van het bewuste en onbewuste van het brein zichtbaar gemaakt worden. Dit resultaat haalt ze uit jou door trainingen uit te voeren, zoals healings arts, spirituele healing, meditatie en transpersoonlijke coaching.

Met haar methodes heeft ze al honderden ondernemers tot succesvolle resultaten gecoacht. Daarnaast is ze ook de auteur van het succesvolle boek, genaamd ‘I Am, woorden met helende kracht’. Het boek is gevuld met prayers die jou op een laagdrempelige manier op weg helpen om directe heling te ondergaan.

Marjolijn Loderichs is in staat je te laten ervaren hoe je ego je soms ontzettend in de weg kan zitten, niet alleen als ondernemer, maar ook gewoon als mens. Die bewustwording betekent dat je contact kunt maken met je echte “ik” en de barrières kunt doorbreken om jezelf vrij te laten zijn.

Bekijk Marjolijn Loderichs op Linkedin
I Am Academy

9. Kim Rietvink

Kim Rietvink is een spirituele business coach. Haar praktijk is opgericht na het herstellen van een heftige burn out. Nadat Kim maar liefst 20 kilo was afgevallen, belandde ze in een burn out. Haar eigen reis die ze heeft moeten doorstaan om te herstellen, heeft haar geïnspireerd om andere te helpen.

Alles wat Kim heeft meegemaakt en heeft geleerd tijdens dit herstel, heeft ze omgezet in haar coaching. Momenteel helpt ze andere ondernemers door middel van coaching om persoonlijke doelen te behalen zonder dat je hier je leven, geluk en vrije tijd voor hoeft op te geven.

Met een beetje aanhobbelen neemt Kim Rietvink geen genoegen en dat zou jij ook niet moeten doen. Ze laat je inzien wat er nodig is om echt die stappen te zetten die ertoe doen, zodat je onderneming groeit en je je persoonlijk ontwikkelt. Laat je leven aansluiting vinden bij je innerlijke wensen.

Bekijk Kim Rietvink op Linkedin

10. Ans Rozendal

In deze top 10 hoort absoluut ook de toegankelijke coach Ans Rozendal. Hoewel ze geen 100% business coach is, begeleidt ze missie-onderneemsters (of wannabees) met een doorbraaktraject. Dit is speciaal voor de beginnende ondernemers die de stap niet durven te zetten.

Ook helpt Ans Rozendal ze als ze bang zijn om zichzelf zichtbaar te maken of als ze het lastig vinden om hun waarde te vertalen in een gepaste prijs voor hun aanbod. Ondanks dat ze niet de ”typische bizz coach” is, hoort ze in deze lijst door haar warme, krachtige coaching voor ondernemers.

Maak de reis van je hoofd naar je hart samen met HSP coach Ans Rozendal en neem geen genoegen meer met alleen maar leven voor anderen. Krijg voor jezelf helder wanneer jij in je kracht staat en maak het pad vrij om je ideale leven te bewandelen.

Bekijk Ans Rozendal op Linkedin

Eervolle vermeldingen

Dionne Hendriks

Dionne Hendriks is het gezicht achter het succesvolle coaching bedrijf MultiDonnas. Ze heeft haar platform opgericht om andere gepassioneerde ondernemers op weg te helpen om succes te halen uit hun dromen en doelen. Niemand is binnen een specifiek hokje te plaatsen en deze houding heeft ze op haar platform en in haar cursussen doorgetrokken.

Dionne Hendriks weet hoe het is om niet in het keurslijf te passen dat het leven vaak voor iemand in petto heeft. Durf met een training of 1-op-1 coaching van Dionne afscheid te nemen van wat er niet toe doet en je ondernemerschap naar een hoger niveau te tillen, precies zoals dat bij jou past.

Dionne Hendriks

Bart Christiaens

Bart Christiaens, wie voorheen werkte als professioneel danser, begon zijn eigen dansschool waar hij andere collega’s en leerlingen hielp om door lastige tijden heen te komen. De levenslessen en kennis die hij tijdens deze tijd heeft opgedaan, heeft hij vertaald in zijn platform, genaamd Coach Kwadrant. Hij helpt jou bij het behalen van jouw dromen en innerlijke zelfkennis door diepgaande ontwikkeling aan te gaan.

Bart Christiaens is een allround coach die verder gaat dan alleen coaching op ondernemersgroei. Je kunt bij hem alle elementen in je leven onder de loep nemen en ook je relatie met anderen of je verleden inzichtelijk maken.

Bart Christiaens

Feline Beuming

Feline Beuming is de oprichter van Soulful Business Consulting. Op haar platform helpt ze anderen te helen door middel van motiverende en persoonlijke coaching. Ze is een inspirerende en internationale spreker die gezondheid boven succes zet. Feline heeft meerdere ondernemingen en ook haar achtergrond is gedegen: ze is een Business Consultant & Practical Child Psychologist (Bsc & BA) en heeft meer dan 1.200 klanten geholpen met genezing van trauma’s, beperkende overtuigingen en blokkades en business-groei. Feline is bovendien de auteur van haar nieuwste boek, is te gast geweest op vele internationale podcasts & media en heeft getraind en gesproken met een groot internationaal publiek in heel Europa, waaronder beroemdheden, wereldleiders en wereldveranderaars.

Sta jij in contact met je ziel en durf je te leven naar je eigen verhaal en waarheid? Feline Beuming helpt je als ondernemer weer de weg terug naar jezelf te vinden, om je hiermee in een positieve spiraal voor je bedrijf terecht te laten komen en als mens te groeien.

Feline Beuming

Erik Verhagen

Erik Verhagen heeft een eigen spirituele groei doorgemaakt nadat hij zijn vader verloor toen hij 13 was. Deze zoektocht en ontwikkeling naar zichzelf heeft hem veel ervaring en kennis gegeven en deze kennis wilt hij overbrengen aan individuen om hun te helpen dichter tot hunzelf te komen door middel van coaching.

Als jouw praktijk om spirituele bewustwording gaat en je de wereld een betere plek wilt laten worden door het inzetten van jouw unieke talent, kan Erik Verhagen je helpen om deze gave online of offline af te stemmen met jouw bijzondere doelgroep.

Erik Verhagen

Mariska Hanegraaf

Mariska Hanegraaf is de oprichtster achter Find Your Light. Haar business is opgericht nadat Mariska zelf een zoektocht is aangegaan naar haar eigen zelf. Sinds 2020 focust ze zich volledig op haar succesvolle coaching business, na jarenlang te hebben gewerkt als fotograaf. Mariska helpt verschillende klanten, met succes, om zichzelf te hervinden door middel van meditatie, persoonlijke coaching en meer.

Jouw spirituele ontdekkingsreis gaat met hobbels en omwegen en Mariska Hanegraaf kan je bijstaan te leren omgaan met zowel het mooie als het confronterende aan spirituele ontwaking. Wie eenmaal open staat voor spiritualiteit, kan ontwikkelde vaardigheden en kwaliteiten meenemen in de eigen onderneming en daar zijn voordeel mee doen.

Mariska Hanegraaf

Meer eervolle vermeldingen:

 • https://www.mslijkerman.nl/
 • https://www.lucindadouglas.nl
 • https://merlemudde.com/
 • https://www.sabinevanderhulst.nl/
 • https://annemariedeloo.nl/

Met rust leven, ondernemen en – jawel – manifesteren

Hoewel we het absoluut een jeukwoord vinden, hebben veel mensen in de laatste jaren de voordelen gevonden van manifesteren. Het is een modewoord, maar wél is het een zinvolle toepassing waarin je jouw eigen doelen en geluk visualiseert. Het is een manier waardoor jij jezelf gaat focussen op het geven van energie aan dingen waar jij werkelijk energie aan wilt geven.

Je kunt bijvoorbeeld continu jezelf aanpraten dat je geen bedrijf zonder klanten wilt hebben, maar onze geest begrijpt het gebrek niet. Een krachtige en duidelijke boodschap voor onze geest is bijvoorbeeld dat je gezonde, prettige klanten wilt hebben – en sterker nog: dat je ze al hebt.

Deze kleine verschuiving is een gamechanger als het gaat om bewust creëren. Als je een opwinding voelt, vlinders in je maag vanwege de mogelijkheden hebt of als je de roeping voelt van potentiële groei, dan is een spirituele business coach de plek om jou op weg te helpen.

Op jouw succes!