Coachen is één ding, maar ondernemen als coach is een compleet andere discipline die iedere ZZP-coach zou moeten ontwikkelen. Welke boeken raden wij aan voor coaches die er een groot zakelijk succes van willen maken? Lees verder voor de beste boeken voor ondernemende coaches…

1 – Dé Kick Ass Code Voor Succesvol Ondernemen

Op nummer #1 in deze lijst hoort het boek van Veronique Prins. Ze richt zich specifiek op het opleiden van ondernemende coaches, waarbij ze veel aandacht besteedt aan de juiste, zakelijke houding en methodes. Hoe succesvol ze ook is, ze blijft erg toegankelijk voor iedereen die goed begeleid wil worden in een eigen, goedlopend coachingsbedrijf.

2 – Hét handboek voor beginnende coaches

Dit boek van het bekende invloedrijke voorbeeldfiguur Divera van der Elst is onmisbaar voor beginnende coaches. Wanneer coaches namelijk beginnen met hun eigen zelfstandige praktijk, vallen ze in talloze valkuilen. De grootste is misschien wel dat ze vergeten dat ze freelancer zijn – en geen ondernemer. Dit is eindelijk een boek dat afrekent met gevaarlijke goeroes die wilde dromen voorhouden aan coaches over ‘ondernemerschap’. Dit heerlijk oprechte en onverbloemde boek laat coaches precies zien welke stappen ze moeten nemen naar goede klantenstroom en een voldoening-gevende coachpraktijk.

3 – Ondernemerschap voor coaches

Dit boek gaat diep in op alle aspecten van een succesvolle coachingspraktijk. Je leert alles wat erbij komt kijken als je ondernemerschap combineert met coaching.

4 – Ondernemen voor coaches – eerst een goede ondernemer, dan pas een fantastische coach

Hoe krijg je een gevulde coachingspraktijk? Sander Goethals specialiseert zich in het ondernemersaspect voor coaches. Aanrader.

5 – Zakelijk zelfvertrouwen

Jikkie Has staat bekend als de coach voor coaches. Haar boek kon dus niet ontbreken in deze top-lijst.

6 – Handboek voor trainers (essentieel voor ondernemende coaches)

Voor groepen staan is een onmiskenbaar belangrijke commerciële stap voor ondernemende coaches. Vroeg of laat ga jij je als coach namelijk ook in een situatie begeven waarin je ook voor groepen komt te staan. Bijvoorbeeld in je groepscoaching, je eigen workshop of wanneer je door de media of een externe instantie uitgenodigd wordt om ergens te spreken. Daarom is dit boek van top-autoriteit Anneke Durlinger onmisbaar voor iedere coach.

7 – E coaching

Tegenwoordig laat je erg veel efficiëntie-kansen en geld liggen als je geen e-coaching betrekt in je coachingspraktijk. Vandaar deze plek in de lijst.

Op jouw succes!