Coachen is één ding, maar ondernemen als coach is een compleet andere discipline die iedere ZZP-coach zou moeten ontwikkelen. Welke boeken raden wij aan voor coaches die er een groot zakelijk succes van willen maken? Lees verder voor de beste boeken voor ondernemende coaches…

Snel overzicht: Deze boeken voor ondernemende coaches raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor methodologieDé Kick Ass Code Voor Succesvol Ondernemen: Het boek van Veronique Prins is een echte aanrader. Wij waarderen hoe ze zich richt op de juiste zakelijke houding en methodes voor ondernemende coaches. >> Check laagste prijs
Beste uitgebreide gidsOndernemerschap voor coaches: Wij vinden dit een grondige gids die inzicht geeft in hoe je ondernemerschap en coaching kunt combineren. Het biedt tools voor een succesvolle coachingspraktijk. >> Check laagste prijs
Beste voor startersHét handboek voor beginnende coaches: Als je net start als coach, is dit boek van Divera van der Elst volgens ons een must-have. Het benadrukt het belang van de juiste ondernemersmindset en vermijdt valkuilen. >> Check laagste prijs

Hieronder lees je de volledige lijst aan boeken voor ondernemende coaches

1 – Dé Kick Ass Code Voor Succesvol Ondernemen

Op nummer #1 in deze lijst hoort het boek van Veronique Prins. Ze richt zich specifiek op het opleiden van ondernemende coaches, waarbij ze veel aandacht besteedt aan de juiste, zakelijke houding en methodes. Hoe succesvol ze ook is, ze blijft erg toegankelijk voor iedereen die goed begeleid wil worden in een eigen, goedlopend coachingsbedrijf.

2 – Hét handboek voor beginnende coaches

Dit boek van het bekende invloedrijke voorbeeldfiguur Divera van der Elst is onmisbaar voor beginnende coaches. Wanneer coaches namelijk beginnen met hun eigen zelfstandige praktijk, vallen ze in talloze valkuilen. De grootste is misschien wel dat ze vergeten dat ze freelancer zijn – en geen ondernemer. Dit is eindelijk een boek dat afrekent met gevaarlijke goeroes die wilde dromen voorhouden aan coaches over ‘ondernemerschap’. Dit heerlijk oprechte en onverbloemde boek laat coaches precies zien welke stappen ze moeten nemen naar goede klantenstroom en een voldoening-gevende coachpraktijk.

3 – Ondernemerschap voor coaches

Dit boek gaat diep in op alle aspecten van een succesvolle coachingspraktijk. Je leert alles wat erbij komt kijken als je ondernemerschap combineert met coaching.

4 – Ondernemen voor coaches – eerst een goede ondernemer, dan pas een fantastische coach

Hoe krijg je een gevulde coachingspraktijk? Sander Goethals specialiseert zich in het ondernemersaspect voor coaches. Aanrader.

5 – Zakelijk zelfvertrouwen

Jikkie Has staat bekend als de coach voor coaches. Haar boek kon dus niet ontbreken in deze top-lijst.

6 – Handboek voor trainers (essentieel voor ondernemende coaches)

Voor groepen staan is een onmiskenbaar belangrijke commerciële stap voor ondernemende coaches. Vroeg of laat ga jij je als coach namelijk ook in een situatie begeven waarin je ook voor groepen komt te staan. Bijvoorbeeld in je groepscoaching, je eigen workshop of wanneer je door de media of een externe instantie uitgenodigd wordt om ergens te spreken. Daarom is dit boek van top-autoriteit Anneke Durlinger onmisbaar voor iedere coach.

7 – E coaching

Tegenwoordig laat je erg veel efficiëntie-kansen en geld liggen als je geen e-coaching betrekt in je coachingspraktijk. Vandaar deze plek in de lijst.

8 – Succesvol Podcasten Voor Ondernemers – Mirjam Hegger

Stel, je hebt een potentiële klant voor je coachingspraktijk. Deze klant is nog aan het twijfelen tussen jou en een andere coach. Dikke kans dat deze persoon voor jou gaat kiezen als jij een podcast hebt, want zo ziet de cliënt dat je vele publicaties op je naam hebt staan, wat bijdraagt aan je autoriteit. Ook maak je zo alvast verbinding. Met deze dingen heb je gewoon een streepje voor op de concurrentie. Dit boek van Mirjam Hegger is dus de perfecte aanrader voor iedere coach. Naast het boek ontvang je tientallen extra’s rondom podcasts maken, zoals de meest gemaakte blunders en de meest gestelde vragen bij podcasts. Bestel hem hier.

9 – De Stijlbijbel – Astrid Mast

De Stijlbijbel is speciaal voor zelfstandige professionals geschreven, waar coaches bij uitstek onder vallen. Het boek gaat over hoe je jezelf als onvergetelijke personal brand positioneert. Met daarin 7 stappen. Het is het ideale boek over hoe je structureel klanten aantrekt waar je blij van wordt.

Op jouw succes!