Wie zijn de beste business coaches van Nederland die ook gewoon toegankelijk zijn voor ieder budget? Een ding is duidelijk: met een goede business coach groeit je bedrijf veel harder omdat je meer doelgerichtheid aanbrengt… maar helaas noemen veel business coaches zich ten onrechte een business coach. Laten we kijken waar je allemaal op moet letten en wie wél de goede business coaches zijn…

Wat is een goede business coach? Waar moet je op letten?

Hoe weet je of je met een business coach te maken hebt die zijn/haar sporen daadwerkelijk verdiend heeft en die jou daadwerkelijk krachtig vooruit kan helpen? Er zijn twee sowieso-geldige antwoorden waarbij je zeker weet dat je rotsvaste sturing richting jouw doel gaat krijgen van een business coach:

Optie 1: iemand die bedrijfskunde of commerciële economie heeft gestudeerd

Iemand die bedrijfskunde, commerciële economie of iets soortgelijks heeft gestudeerd, heeft in de basis een goed gevoel voor het analyseren jouw bedrijf en het aanwijzen van de volgende stappen om je doel te bereiken.

Hun coaching en advies is gegrond in onderzoek en onderbouwing. Wanneer zij het over de ‘why’ van je bedrijf hebben, dan zeggen ze dat niet zomaar omdat ze goeroetje willen spelen, maar omdat ze daadwerkelijk analyseren dat in je bedrijf de why nog veel te winnen is. Vervolgens weten ze je precies aan te wijzen op welke manieren die why voor meer geld in het laatje gaat zorgen.

Optie 2: iemand die zelf een succesvol bedrijf heeft buiten zijn eigen coachingsbedrijf

Er zijn veel te veel business coaches die anderen willen coachen – zonder dat ze zelf een succesvol bedrijf hebben met 100k winst per jaar. Weet je hoe we dat noemen? Piramidespel.

Als je iemand als business coach aanneemt die zelf een succesvol bedrijf heeft, zoals een overhemden-kledingmerk heeft met minimaal 100k winst per jaar, zit je sowieso goed. Dan heeft iemand redelijk wat te bieden als business coach.

Wat je ook doet, ga nooit in zee met iemand zonder succes die denkt voor het grote geld te gaan door direct maar andere bedrijven te coachen. Deze business coaches strooien met loze termen en draaien om de hete brij heen – simpelweg omdat ze niet hebben ervaren wat werkt en jou dus ook geen rotsvaste sturing kunnen geven.

Wat is géén goede business coach? De valkuilen…

geen goede business coaches

Vermijd business coaches die géén academische business-achtergrond hebben of geen eigen bedrijf hebben. Vaak proberen deze coaches je alsnog te verleiden met kreten als: ‘Je core identity values bepalen’, ‘impact maken’, ‘zichtbaarheid vanuit vertrouwen’ en ‘Paolo Coelho integreren in jouw bedrijfswaarden’.

Laten we kijken naar de top 10 beste business coaches van Nederland

Welke business coaches zijn wél goed? Hieronder vind je de top 10 van Nederland.

beste business coaches nederland lijst

1. Tibor Olgers

De meest doelgerichte business coach.

Tibor Olgers kennen we als iemand die meteen alle bullshit doorprikt. Alle zweverige kreten die niet naar doelgerichte focus (centjes) leiden, zal je bij hem niet tegenkomen. Hij geeft je full focus om daadwerkelijk winst te maken op alle termijnen.
Bekijk Tibor Olgers op Linkedin

2. Sanne van Paassen

Geeft ondernemers een hands-on winnerservaring.

Voor de nummer 2 van deze lijst maken we een uitstapje naar mentaliteit. Sanne van Paassen werd wereldkampioen in haar topsport-carrière en coacht ondernemers in diezelfde winnaarsmentaliteit. Ook voor Sanne van Paassen geldt: dat doet ze niet met chique klinkende kreten als ‘kom je kracht’, maar door de ondernemer hands-on een ervaring te geven. Dit is ervoor nodig om al je concurrenten achter je te laten – net als Sanne.
Bekijk Sanne van Paassen op Linkedin

3. Business Coach Phil

Coacht je eenvoudig naar simpele funnels.

Phil is precies het type business coach waar je wat aan hebt: ze helpt je met funnels opzetten waarmee je op de automatische piloot klanten verzamelt zonder dat het je geld kost (break-even), zodat je vanuit dat punt door kunt pakken naar winst.
Bekijk Phil op Linkedin

4. Deisy Amelsbeek

De business coach die zonder vaag te doen echt naar sales kijkt.

Er is een reden waarom Deisy Melsbeek regelmatig in de landelijke media verschijnt: ze helpt haar klanten daadwerkelijk aan meer omzet en klanten. Dat is iets wat maar weinig business coaches daadwerkelijk durven te beloven (helaas, maar echt waar).
Bekijk Deisy Amelsbeek op Linkedin

5. Hennie Tibben

De beste op projectbasis inzetbare marketer.

In deze lijst hoort ook ruimte voor professionals die voor grote organisaties iets kunnen betekenen. Hennie Tibben is op projectbasis inzetbaar in teams. Wil je iemand die het bedrijfsleven door-en-door kent, dan bevelen wij Hennie Tibben aan.
Bekijk Hennie Tibben op Linkedin

6. Serra Coaching, oftewel Mariella Serra

De #1 aanrader voor vrouwelijke ondernemers.

In deze lijst ruimen we ook plek in voor de beste business coach voor vrouwen die willen starten als ondernemer. De beste optie hiervoor is Mariella Serra. Ze neemt vrouwen van het begin van hun droomonderneming bij de hand – en dat doet ze niet met oogkleppen op, maar op een holistische manier: ze kijkt naar het complete leven van de vrouw – en vooral: ga je iets doen waar je echt goed in bent en waar je ook gelukkig van kan worden? Aanrader voor beginnende ondernemers!
Bekijk Marielle Serra op Linkedin

7. Jolanda Wicherson

Een ervaren coach die jou rustig bij de hand neemt.

Jolanda Wickerson – zakenvrouw van Flevoland – verdient deze plek omdat het daadwerkelijk een ervaren coach is die alle soorten ondernemers resultaatgericht kan begeleiden. Bij haar heb je het gevoel dat er daadwerkelijk een coach voor je staat – en niet zomaar een goeroe die om de hete brij heen draait.
Bekijk Jolanda Wicherson op Linkedin

8. Thijs van Halewijn

De aangewezen persoon voor het automatiseren en opschalen van je digitale aanbod.

Ook moeten we in deze top 10 een plek geven voor de beste business coach als het gaat om het maken en opschalen van een digitaal product. Dat kan zijn: een online training, abonnement met premium content, premium e-boek en/of audioboek. Thijs van Halewijn biedt een holistische mix in zijn coaching waarin hij zowel naar jouw verhaal kijkt – als het instellen van je funnels om je bedrijf op te schalen.
Bekijk Thijs van Halewijn op Linkedin

9. Marlou Volkerink

Terecht bekend geworden door haar brede aanpak van business coaching.

Marlou Volkerink heeft tal van grote merken geholpen en ze verschijnt in de media… omdat ze op hoog niveau kan coachen. Ze weet precies hoe een bedrijf ingedeeld moet worden om vrijheid te creëren voor de ondernemer. Wederom een coach met een brede, holistische aanpak – en dat juichen we toe. Ze verdient deze plek in onze top 10 van Nederland.
Bekijk Marlou Volkerink op Linkedin.

10. Kelly Smit

De #1 aanrader voor vrouwelijke ondernemers die de wet van aantrekking willen gebruiken.

Deze top 10 lijst met beste business coaches van Nederland eindigen we met de best mogelijke business coach voor vrouwen die willen ondernemen vanuit spiritualiteit. Kelly Smit is hier de #1 aangewezen coach voor omdat ze je niet alleen doelgericht naar geld coacht, maar vrouwen ook coacht naar rust en vrede qua lifestyle. Kelly Smit vinden we de enige coach in haar soort die dit daadwerkelijk voor elkaar krijgt en die dus de moeite 100% waard is. Op de een of andere manier worden vrouwen enthousiast van het woordje ‘manifesteren’. Vervolgens zijn er allerlei uitbuiters die deze vrouwen een nietszeggend coachingstraject willen verkopen dat meer op een pyramidespel lijkt. Kelly Smit doorbreekt dat patroon en levert waarde en doelgerichte coaching.
Bekijk Kelly Smit op Linkedin