Wie zijn de beste business coaches van Nederland die ook gewoon toegankelijk zijn voor ieder budget? Een ding is duidelijk: met een goede business coach groeit je bedrijf veel harder omdat je meer doelgerichtheid aanbrengt… maar helaas noemen veel business coaches zich ten onrechte een business coach. Laten we kijken waar je allemaal op moet letten en wie wél de goede business coaches zijn…

Wat is een goede business coach? Waar moet je op letten?

Hoe weet je of je met een business coach te maken hebt die zijn/haar sporen daadwerkelijk verdiend heeft en die jou daadwerkelijk krachtig vooruit kan helpen? Er zijn twee sowieso-geldige antwoorden waarbij je zeker weet dat je rotsvaste sturing richting jouw doel gaat krijgen van een business coach:

Optie 1: iemand die bedrijfskunde of commerciële economie heeft gestudeerd

Iemand die bedrijfskunde, commerciële economie of iets soortgelijks heeft gestudeerd, heeft in de basis een goed gevoel voor het analyseren jouw bedrijf en het aanwijzen van de volgende stappen om je doel te bereiken.

Hun coaching en advies is gegrond in onderzoek en onderbouwing. Wanneer zij het over de ‘why’ van je bedrijf hebben, dan zeggen ze dat niet zomaar omdat ze goeroetje willen spelen, maar omdat ze daadwerkelijk analyseren dat in je bedrijf de why nog veel te winnen is. Vervolgens weten ze je precies aan te wijzen op welke manieren die why voor meer geld in het laatje gaat zorgen.

Optie 2: iemand die zelf een succesvol bedrijf heeft buiten zijn eigen coachingsbedrijf

Er zijn veel te veel business coaches die anderen willen coachen – zonder dat ze zelf een succesvol bedrijf hebben met 100k winst per jaar. Weet je hoe we dat noemen? Piramidespel.

Als je iemand als business coach aanneemt die zelf een succesvol bedrijf heeft, zoals een overhemden-kledingmerk heeft met minimaal 100k winst per jaar, zit je sowieso goed. Dan heeft iemand redelijk wat te bieden als business coach.

Wat je ook doet, ga nooit in zee met iemand zonder succes die denkt voor het grote geld te gaan door direct maar andere bedrijven te coachen. Deze business coaches strooien met loze termen en draaien om de hete brij heen – simpelweg omdat ze niet hebben ervaren wat werkt en jou dus ook geen rotsvaste sturing kunnen geven.

Wat is géén goede business coach? De valkuilen…

geen goede business coaches

Vermijd business coaches die géén academische business-achtergrond hebben of geen eigen bedrijf hebben. Vaak proberen deze coaches je alsnog te verleiden met kreten als: ‘Je core identity values bepalen’, ‘impact maken’, ‘zichtbaarheid vanuit vertrouwen’ en ‘Paolo Coelho integreren in jouw bedrijfswaarden’.

Laten we kijken naar de top 10 beste business coaches van Nederland

Welke business coaches zijn wél goed? Hieronder vind je de top 10 van Nederland.

beste business coaches nederland lijst

1. Tibor Olgers

De meest doelgerichte business coach.

Tibor Olgers kennen we als iemand die meteen alle bullshit doorprikt. Alle zweverige kreten die naar narcisme en niet naar doelgerichte focus (centjes) leiden, zal je bij Tibor niet tegenkomen. Hij geeft je full focus om daadwerkelijk winst te maken op alle termijnen.

Wij krijgen de kriebels van wild west business coaches met hun shiny beloftes en populaire termen als ‘moneymindset’ en ‘freedombusiness’. Gelukkig rekent Tibor hiermee af dankzij zijn nuchtere schop onder de billen. Alles draait bij Tibor Olgers om richting en resultaat. Deze principes zijn succesvol bij de special forces, dus waarom niet in het bedrijfsleven? Boek een retreat of coach en krijg met behulp van ervaren ondernemers je focus weer terug.

Bekijk Tibor Olgers op Linkedin

2. Simone Levie

We hoeven maar weinig woorden vuil te maken aan Simone Levie. Zij is simpelweg de coach die top of mind zit bij iedere vrouw die eraan denkt om iets met online ondernemen te gaan doen. Dat vinden wij meer dan terecht, want haar uitspraken, lessen en wijsheden zijn blijvertjes.

De grootste reden waarom ze zo hoog in onze lijst staat, is omdat ze geen flauwe coach is die met allerlei lieve dingetjes komt aankakken als ‘Je moet zichtbaar zijn…’ of ‘Je moet je maaaaindset inzetten…’ Nee, Simone Levie is een van de weinige business coaches die haar klanten boots on the ground aanspoort om gewoon bloed, zweet en tranen in te zetten. Geen vage goeroe-dingen als ‘zichtbaarheid’ en ‘mindset’. Nee, hard werken zul je. En zo is het.

Wil je in dit helemaal ervaren en toepassen? Dat kan in haar programma MPOP. Ook biedt Simone Levie de Golden Circle aan voor meer persoonlijke begeleiding bij jouw doelen en dromen in jouw ondernemerschap.

Bekijk Simone Levie op Linkedin

3. Kelly Smit

De #1 aanrader voor vrouwelijke ondernemers die de wet van aantrekking willen gebruiken.

Deze landelijke top 10 lijst bevat verschillende soorten coaches waar we onderzoek naar hebben gedaan. Zo zijn er business coaches speciaal voor vrouwen, speciaal voor de spirituele invalshoek of voor een bepaald soort type coach. Onder deze alternatieve types business coaches vonden we een absolute parel die uitsluitend met ondernemende vrouwen werkt: Kelly Smit.

Dit vinden we de best mogelijke business coach voor vrouwen die willen ondernemen vanuit spiritualiteit. Kelly Smit is hier de #1 aangewezen coach voor omdat ze je niet alleen doelgericht naar geld coacht, maar vrouwen ook coacht naar rust en vrede qua lifestyle. Kelly Smit vinden we de enige coach in haar soort die dit daadwerkelijk voor elkaar krijgt en die dus de moeite 100% waard is. Op de een of andere manier worden vrouwen enthousiast van het woordje ‘manifesteren’. Vervolgens zijn er allerlei uitbuiters die deze vrouwen een nietszeggend coachingstraject willen verkopen dat meer op een pyramidespel lijkt. Kelly Smit doorbreekt dat patroon en levert waarde en doelgerichte coaching.

Kelly Smit maakt je bewust van je bedrijfsdoelen en je persoonlijke missie in het leven. Door dit uit te kristalliseren, pak je niet alleen je marketing doelgericht aan, maar ga je ook leven naar wat je van binnen altijd al hebt gevoeld. Dit ontwakingsproces is een bijzondere en leerzame ervaring.

Bekijk Kelly Smit op Linkedin

4. Deisy Amelsbeek

De business coach die zonder vaag te doen echt naar sales kijkt.

Er is een reden waarom Deisy Melsbeek regelmatig in de landelijke media verschijnt: ze helpt haar klanten daadwerkelijk aan meer omzet en klanten. Dat is iets wat maar weinig business coaches daadwerkelijk durven te beloven (helaas, maar echt waar).

We zijn het namelijk zat dat business coaches eerst heel veel moeite doen om klanten binnen te halen met allerlei beloftes, om als de klant eenmaal binnen is, op drempelniveau te leveren. Flut-coaching noemen we dat. Helaas willen veel coaches vooral zichzelf daarmee beter maken. Deisy Amelsbeek doet hier niet aan mee en levert ook daadwerkelijk aandacht en tijd. De persoonlijke coaching van Deisy Amelsbeek komt met een flinke dosis energie en een confronterende spiegel die je eerlijk zegt waar het op staat. Haar authenticiteit helpt je bij het bereiken van je bedrijfsdoelen, of dat nu een bepaald bedrag, aantal nieuwe klanten of iets anders is.

Bekijk Deisy Amelsbeek op Linkedin

5. Hennie Tibben

De beste op projectbasis inzetbare marketer.

In deze lijst hoort ook ruimte voor professionals die voor grote organisaties iets kunnen betekenen. Hennie Tibben is op projectbasis inzetbaar in teams. Wil je iemand die het bedrijfsleven door-en-door kent, dan bevelen wij Hennie Tibben aan.

Hennie Tibben is een betrokken en gepassioneerde coach die in een team de katalysator is voor vooruitgang. Haar ervaring op het gebied van communicatie, marketing, strategie en beleid draagt bij aan gedegen resultaten die je als bedrijf graag gerealiseerd wilt zien.

Bekijk Hennie Tibben op Linkedin

6. Serra Coaching, oftewel Mariella Serra

De #1 landelijke aanrader voor vrouwelijke ondernemers.

In deze lijst ruimen we ook plek in voor de beste business coach voor vrouwen die willen starten als ondernemer. De beste optie hiervoor is Mariella Serra. Ze neemt vrouwen van het begin van hun droomonderneming bij de hand – en dat doet ze niet met oogkleppen op, maar op een holistische manier: ze kijkt naar het complete leven van de vrouw – en vooral: ga je iets doen waar je echt goed in bent en waar je ook gelukkig van kan worden? Aanrader voor beginnende ondernemers!

Wil jij als vrouwelijke ondernemer je (bedrijfs)groei in een positieve spiraal terecht laten komen? Mariella Serra laat je je talent ontdekken en gericht handelen naar waar je behoefte aan hebt. Je zet eindelijk die stap die je tot nu toe niet aandurfde.

Bekijk Marielle Serra op Linkedin

7. Jolanda Wicherson

Een ervaren coach die jou rustig bij de hand neemt.

Jolanda Wickerson – zakenvrouw van Flevoland – verdient deze plek omdat het daadwerkelijk een ervaren coach is die alle soorten ondernemers resultaatgericht kan begeleiden. Bij haar heb je het gevoel dat er daadwerkelijk een coach voor je staat – en niet zomaar een goeroe die om de hete brij heen draait.

Het is Jolanda Wicherson’s unieke en down to earth gave om elke ondernemer te coachen in de fase waarin de onderneming zich op dat moment bevindt. Haar ervaring helpt jou je doelstellingen te behalen en niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk te groeien.

Bekijk Jolanda Wicherson op Linkedin

8. Thijs van Halewijn

De aangewezen persoon voor het automatiseren en opschalen van je digitale aanbod.

Ook moeten we in deze top 10 een plek geven voor de beste business coach als het gaat om het maken en opschalen van een digitaal product. Dat kan zijn: een online training, abonnement met premium content, premium e-boek en/of audioboek. Thijs van Halewijn biedt een holistische mix in zijn coaching waarin hij zowel naar jouw verhaal kijkt – als het instellen van je funnels om je bedrijf op te schalen.

Wij vonden in Thijs eindelijk iemand die in Jip-en-Janneke-taal blijft communiceren en niet met onnodig dure kreten smijt. Een toonbeeld van nuchterheid, betrouwbaarheid en gewoon leveren van goede hulp. Profiteer van Thijs van Halewijn’s ervaring als het gaat om je online presence vergroten en je doelen makkelijker en sneller bereiken. Het lukt je dan zelf om je doelgroep te activeren en om weer balans in je leven te creëren.

Bekijk Thijs van Halewijn op Linkedin

9. Marlou Volkerink

Terecht landelijk bekend geworden door haar brede aanpak van business coaching.

Marlou Volkerink heeft tal van grote merken geholpen en ze verschijnt in de media… omdat ze op hoog niveau kan coachen. Ze weet precies hoe een bedrijf ingedeeld moet worden om vrijheid te creëren voor de ondernemer. Wederom een coach met een brede, holistische aanpak – en dat juichen we toe. Ze verdient deze plek in onze top 10 van Nederland.

Het enthousiasme spat van Marlou Volkerink af. Waar anderen hun ondernemersavontuur in hun eentje doorploeteren, helpt Marlou je bedrijf en merk stevig op de kaart te zetten. Wat er nog aan twijfel tussen je oren zat, is na haar coaching geheel verdwenen.

Bekijk Marlou Volkerink op Linkedin.

10. Business Coach Phil

Coacht je eenvoudig naar simpele funnels.

We zijn eerlijk gezegd helemaal klaar met business coaches die ons lokken met nietszeggende buzzwords als ‘masterminden’, ‘je podium pakken’ en ‘authentiek ondernemen’. Phil is wat dat betreft een verademing. Dit is precies het type business coach waar je wat aan hebt: ze helpt je met funnels opzetten waarmee je op de automatische piloot klanten verzamelt zonder dat het je geld kost (break-even), zodat je vanuit dat punt door kunt pakken naar winst.

Droom je ervan om als ondernemer in het sportieve of ontspannende segment te excelleren, maar weet je niet hoe je dit in de realiteit aan moet pakken? Phil heeft het hele traject al achter de rug en de expertise om je bedrijf en jouzelf te laten groeien.

Bekijk Phil op Linkedin

Eervolle Vermelding: Bart van den Belt

Business coaching vanuit een academisch fundament

Voor de eervolle vermelding van deze lijst maken we een uitstapje naar de grote opleider van een groot aantal coaches die wij aanbevelen, waaronder Tibor Olgers en Wouter Kleinsman. Ook voor Bart van den Belt geldt: dat doet hij niet met chique klinkende kreten als ‘kom je kracht’, maar door met academische businessmodellen te werken en de ondernemer hands-on een ervaring te geven. Dit is ervoor nodig om al je concurrenten achter je te laten.

Je bent al succesvol met je bedrijf en toch knaagt er iets? Bart van den Belt helpt je over de drempels heen die je in je leven aantreft en vaak zelf in stand houdt. Het effect reikt verder dan de zakelijke kant van je verhaal, want Bart beïnvloedt met coaching alle aspecten van je leven.

Bekijk Bart van den Belt op Linkedin