Wat zijn de beste platforms die je als coach kunt gebruiken om je agenda te vullen met cliënten, opdrachten, afspraken of complete trajecten? Soms is het prettig dat je je acquisitie niet helemaal zelf hoeft te doen. Wij onderzochten of dit soort platforms daadwerkelijk zinvol zijn en welke de beste keuze zijn voor Nederlandse coaches. Lees verder…

Je moet altijd kritisch blijven op dit soort platforms die klanten beloven

Er is geen magische pil voor acquisitie en marketing. Anders hadden alle 16 miljoen coaches die we in Nederland rijk zijn, allemaal een gevulde agenda vol opdrachten. Gelukkig is dat ook niet het geval, want wie moest dan in Schiphol en in de horeca werken? Alle coaches niet gezien!

Maar goed, de belofte van klanten voor jouw coachpraktijk – middels een platform of ‘online marktplaats’ – klinkt aantrekkelijk. Echter, de makers van deze platforms zijn niet verliefd geworden op jouw mooie ogen. Ze vragen gewoon een fee.

Dat brengt twee vragen bij ons op: levert het dan voor jou als coach ook echt wat op bovenop de fee die je moet afstaan? En de tweede vraag: kunnen ze überhaupt de belofte waarmaken dat ze klanten bij jou gaan aanleveren? Als we hen moeten geloven, wel. Maar de ervaringen van onszelf en de coaches in onze omgeving zijn anders. Laten we dit dus even goed onderzoeken.

De voordelen van een platform – of tenminste, wat ze beloven…

Agencies, marktplaatsen en platforms… Ze doen de grootste beloftes:

  • “Je wordt volledig ontzorgd…”
  • Je hoeft niet meer aan acquisitie en marketing te doen.”
  • Om maar te zwijgen over de vage, abstracte en nietszeggende kreten als: “Wij helpen jou je volste kracht te benutten en met passie te excelleren als coach.”

Laten we even kijken wat hiervan terecht komt in de praktijk.

Eerste sceptische indruk

Onze eerste indruk was gewoon slecht. We hebben voor dit onderzoek drie jaar geleden een profiel aangemaakt op zo’n 20 verschillende websites en agencies. Het aantal contactaanvragen? Een mooi aantal in drie jaar tijd, maar ze kwamen allemaal van slechts een handjevol platforms. De andere platforms waren voor ons een spookstad.

De top 5 beste platforms in Nederland die daadwerkelijk resultaten afleveren

Het handjevol platforms die we wél als goed en zelfs zeer effectief beoordelen, hebben we hieronder opgesomd:

1. NOBCO

We beginnen met de hoogste kwaliteitswaarborg als het gaat om coaching-accreditatie. Alle coaches die lid zijn van de NOBCO, moeten aan strenge eisen voldoen. Sta je eenmaal in hun overzicht, dan draagt dat gegarandeerd bij aan jouw acquisitie.

Hier vind je alle informatie

2. Fuse Agency

Fuse Afency is een buitengewoon sterk en effectief merk in de wereld van coaching- en vitaliteitsprofessionals. Dit is het enige bedrijf in onze top 5 die alles 100% met een persoonlijke aanpak doet. Je hoeft geen ‘account’ aan te maken, maar het gedreven team gaat persoonlijk voor jou aan de slag om jouw merk onder de aandacht te brengen. Ze hebben talloze casussen waaruit blijkt dat ze voor harde resultaten hebben gezorgd bij diverse zelfstandige professionals. Aanrader.

Je kunt altijd in contact komen via de persoonlijke benadering van de oprichter via Instagram

3. Balansportaal

Dit vinden we een van de effectievere portalen in Nederland. Diverse soorten coaches en professionals zijn hier te vinden en er is een goede toestroom aan geïnteresseerde cliënten. Als je je hier aanmeldt, is de kans op extra acquisitie groot.

Contacteer ze via hun Instagrampagina om persoonlijk begeleid te worden

4. Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine

Psychologie Magazine is een gevestigde naam. Wie in een bepaalde discipline gecoacht wil worden, neemt gemakkelijk contact met ze op. Hierom is het erg zinvol om je aan te melden bij dit platform.

Vraag naar meer info via hun Instagram

5. Coach Circle

Dit fantastische platform loopt super lekker. Er is een stabiele stroom aan potentiële klanten en het loont dus echt om hier een profiel aan te maken. Je profiel als coach ziet er bovendien erg professioneel uit en geeft een flinke boost aan jouw autoriteit. Coach Circle verdient onze aanbeveling als jij meer klanten wilt als coach.

Kijk op Instagram om te zien wat ze doen en om contact op te nemen