Hoe goed is de Cash Cow Academy van Jelline Brands? Deze invloedrijke dame is veelbelovend, maar is het weer een populaire cursus van een of andere goeroe of is het daadwerkelijk een inhoudelijk sterke cursus die je op gedegen wijze laat zien hoe je succesvol wordt met Youtube? Lees verder voor onze review en ervaringen

Geld verdienen met YouTube met de Cash Cow Academy: is dit een geschikte training?

review van de cashcow academy

Naar eigen zeggen is de Cash Cow Academy de “enige complete online cursus over YouTube Cash Cow Channels in Nederland”. Het is een cursus waarmee je leert dat je met een kleine investering in een YouTube video grote winsten kunt maken.

De oprichtster, Jelline Brands, deelt haar eigen ervaringen en strategie waarmee jij ook een winstgevend YouTube kanaal op kunt zetten. Zij verdient ondertussen $1500 per video terwijl het maar $25 tot $30 kost om deze te laten maken. Wil jij ook rijk worden met YouTube? Dan is de Cash Cow Academy een cursus die je daar op voorbereidt.

Wat is de Cash Cow Academy?

Brands, een 20-jarige student en ondernemer, heeft de Cash Cow Academy opgericht in november 2020. Met deze spiksplinternieuwe online academie krijg je toegang tot meer dan 60 video’s die allemaal te maken hebben met het opzetten, onderhouden en groeien van winstgevende YouTube Cash Cow Channels.

Voor Jelline Brands zelf waren haar YouTube kanalen zo winstgevend dat ze daarvoor gestopt is met haar studie en ze zich daar nu volledig op richt. De kennis die zij heeft ontwikkeld door met vallen en opstaan haar eigen YouTube kanalen op te zetten, deelt ze in haar Cash Cow Academy cursus. Zo hoef jij deze fouten niet meer te maken en Jellines technieken gebruiken om direct succesvol te worden.

De inhoud van de cursus

De cursus zelf bestaat uit meer dan 60 video’s waarmee jij stapsgewijs leert hoe je YouTube kunt gebruiken om een goed passief inkomen op te bouwen. Je krijgt toegang tot de blauwdruk die Brands zelf dus al een tijdje zeer succesvol toepast. Naast de cursus zijn krijg je van de Cash Cow Academy ook een aantal andere zeer nuttige bonussen. We bespreken de inhoud hier in het kort.

1.       De Cash Cow Academy cursus zelf

inhoud van de cursus van de cashcow academy

De cursus bestaat dus uit een aantal video’s en deze zijn onderverdeeld in modules. In totaal zijn er 14 modules en deze bestaan uit de volgende onderwerpen:

 1. Introductie.
 2. Hoe kies je een winstgevende nichemarkt?
 3. Het opzetten van een YouTube kanaal.
 4. Hoe zet je de inhoud van je kanaal op?
 5. Optimaliseren en publiceren van je YouTube video’s.
 6. Automatiseren met YouTube.
 7. Geld verdienen met YouTube.
 8. Wat is een succesvol YouTube kanaal?
 9. Wat is de formule waarmee jouw YouTube video viraal gaat?
 10. Snel groeien.
 11. Analyseren.
 12. Opschalen.
 13. Veel voorkomende problemen en hun oplossingen.
 14. Cash Cow kanalen en succes op de lange termijn.

2.       De YouTube Premium Community

Door de Cash Cow Academy cursus aan te schaffen krijg je automatisch ook toegang tot de YouTube Premium Community. Deze community bestaat uit andere mensen die net zoals jij hun geld proberen te verdienen met YouTube en daar hun ervaringen delen. Misschien kom je iemand tegen die tegen hetzelfde probleem oploopt als jij en kun je hem of haar helpen dat op te lossen. Of misschien heb je zelf een probleem, dan kun je dat aan de community vragen. Verder is het natuurlijk bijzonder handig om lid te zijn van een dergelijke community als je wilt netwerken, als je deals wilt sluiten en als je collega’s wilt ontmoeten.

3.       Persoonlijke begeleiding

 De Cash Cow Academy is niet alleen een cursus die je in je eigen tijd kunt doen, je krijgt ook persoonlijke begeleiding terwijl je je YouTube kanaal aan het opzetten bent. Er wordt op de website niet exact gezegd hoe je begeleid wordt, maar dat is meestal door middel van live groep videochats of Q&A sessies. Er staat wel vermeld dat je persoonlijke begeleiding krijgt tot 2021 (dat is het inmiddels al), dus als dat belangrijk voor je is, is dat een punt om na te vragen voordat je je inschrijft.

4.       Een casestudie

Je krijgt inzage in een casestudie waarmee iemand in 3 maanden van €0 verdiensten naar een inkomen van €10.000 gaat. Deze persoon is waarschijnlijk Brands zelf, maar dat wordt niet direct duidelijk. Dat neemt niet weg dat een goede casestudie altijd leerzaam is, omdat het je laat zien hoe je theorie in de praktijk kunt toepassen.

1.       Andere extra modules

Behalve het bovenstaande en de module casestudie, krijg je ook toegang tot andere modules en dat zit bij de totaalprijs inbegrepen. Er is een module Content Maken voor Gevorderden, een module Financiën en een module De Sleutel tot Succes. Deze hebben samen een waarde van bijna €1000 en dat hoef je niet te betalen.

De prijs in inschrijven

Volgens de Cash Cow Academy zelf komt de totaalprijs van de cursus plus de bonussen die je erbij krijgt op €6000. De cursus staat echter te koop voor €997, exclusief btw en €1206,37 inclusief btw. Dat kun je eenmalig betalen, maar ook in drie maandtermijnen van €397 (€480,37 inclusief btw) of in 6 maandtermijnen van €247 (€298,87 inclusief btw).  

Betalen kan onder andere met PayPal, creditcard, iDeal en Bancontact en inschrijven do je snel en gemakkelijk via de website cashcowacademy.nl. Er wordt niets gezegd over een niet goed, geld terug garantie, dus ook dat is een punt om te controleren voordat je de cursus koopt.

Over Jelline Brands

De Cash Cow Academy bestaat nog maar een paar maanden en is opgericht en opgezet door de 20-jarige ex-student en ondernemer Jelline Brands. In haar nog korte leven heeft zij al een naam voor zichzelf gemaakt door niet alleen geld te verdienen met YouTube Cash Cow kanalen, maar ook met haar eigen bedrijf Brandsverkopen.

Ze verdient momenteel gemiddeld €1500 per YouTube video die ze plaatst en dat zonder daar zelf in voor te komen. De kennis die ze in het afgelopen jaar heeft opgedaan deelt ze door middel van haar zeer uitgebreide Cash Cow Academy cursus. Daar kun jij dus ook van profiteren.

Onze mening: Jelline Brands heeft een topcursus neergezet

We waren erg onder de indruk van de hoeveelheid kwalitatieve en diepgaande modules, lessen, bonussen en groepscoaching. Voor ons is het duidelijk: als je een content-koning wilt worden, dan is de Cash Cow Academy de beste plek om alles te leren.

Wat wij het meest opvallend vonden aan de Cash Cow Academy

Een aantal zaken viel ons direct op tijdens het volgen van de cursus:

 • We vonden de insteek aan de ene kant vrij veel ingaan op de details. De cursus gaat in onze beleving bijna in zijn geheel over de uitvoering: hoe maak je plaatjes, icoontjes, pijltjes, teksten, video’s en hoe stel je alles in. De handjes en voetjes dus.
 • Gelukkig zagen we dat de cursus sterk rekening houdt met deelnemers die liever niks zelf willen doen, maar alles willen uitbesteden aan (goedkope) freelancers. Dit maakt het 100% passief en dat beviel ons.
 • Tot onze verbazing leer je in de cursus hoe je freelancers uit landen als Pakistan en Bangladesh kunt inhuren, waar ze vanaf 2 euro per uur voor jou aan de slag gaan. Houd er rekening mee dat hun Engels vaak belabberd is en dat ze gewoon Google Translate gebruiken, wat niet gewenst is. Het kost dus heel veel extra tijd om de juiste freelancers te vinden die daadwerkelijk voor een gunstig bedrag voor je aan de slag gaan.
 • Er zitten talloze voorbeelden in de cursus, waardoor je niet al te veel zelf hoeft te bedenken. Vaak is het gewoon een kwestie van zien en nadoen. Hier houden wij van, want het is naar onze mening een slecht idee om zelf het wiel uit te vinden. Ideeën bedenken levert je helemaal niks op, maar reeds bestaande ideeën in geld omzetten… daar gaat het pas echt om als je cash wilt. Dat brengt Jelline Brands 100% over op ons.

Conclusie van onze review

Cash Cow Academy is naar eigen zeggen de enige cursus over YouTube Cash Cow kanalen in Nederland, maar dat is inmiddels al niet meer waar. Kijk maar eens naar de YouTube Academy, bijvoorbeeld, die zich ook richt op cash cow kanalen.

Wat wel een feit is, is dat de prijs voor de Cash Cow Academy cursus erg gunstig is en dat je waarschijnlijk weinig andere cursussen zal vinden die zo uitgebreid zijn en minder dan €1000 kosten exclusief btw. Je krijgt voor dat geld veel extra bonussen terug. De vraag is of die samen echt €6000 waard zijn, maar besparen doe je zeker.

Voordat we begonnen met de Cashcow Academy was het bovendien prettig om te lezen dat we na 7 dagen het geld terug konden krijgen als we niet tevreden waren en minder dan 10% van de lessen hadden gevolgd. Prima geregeld.

Een ander belangrijk punt is de persoonlijke begeleiding. Die krijg je een jaar lang. Wij hebben deze persoonlijke begeleiding – door middel van persoonlijke vragen en groepscoaching – als erg zinvol ervaren.

Een aandachtspunt voor veel mensen is dat Jelline Brands amper een jaar ervaring heeft en dat ze erg jong is. Dat hoeft in onze beleving geen nadeel te zijn, want wat ze doet… doet ze uitstekend. Er is altijd meer te leren en op dit gebied maar Brands bewees aan ons in de cursus dat ze absoluut een expert is.

Het was bij ons eerst de vraag of de visie van een 20-jarige ondernemer die haar studie heeft opgegeven om YouTube video’s te maken, past bij onze eigen manier van werken. Ons antwoord bleek volmondig: ja. Voor ons biedt Brands een frisse en aanstekelijke blik aan – met diepe, zinvolle lessen.

Onze keuze is duidelijk: Jelline Brands is de aangewezen persoon om jou met haar Cash Cow Academy aan een interessant passief inkomen te helpen.