Hoe goed is de Cash Cow Academy van Jeline Brands? Is het weer een populaire cursus van een of andere goeroe of is het daadwerkelijk een inhoudelijk sterke cursus die je op gedegen wijze laat zien hoe je succesvol wordt met Youtube? Lees verder voor onze review en ervaringen

Geld verdienen met YouTube met de Cash Cow Academy: is dit een geschikte training?

Naar eigen zeggen is de Cash Cow Academy de “enige complete online cursus over YouTube Cash Cow Channels in Nederland”. Het is een cursus waarmee je leert dat je met een kleine investering in een YouTube video grote winsten kunt maken.

De oprichtster, Jeline Brands, deelt haar eigen ervaringen en strategie waarmee jij ook een winstgevend YouTube kanaal op kunt zetten. Zij verdient ondertussen $1500 per video terwijl het maar $25 tot $30 kost om deze te laten maken. Wil jij ook rijk worden met YouTube? Dan is de Cash Cow Academy een cursus die je daar op voorbereidt.

Wat is de Cash Cow Academy?

Brands, een 20-jarige student en ondernemer, heeft de Cash Cow Academy opgericht in november 2020. Met deze spiksplinternieuwe online academie krijg je toegang tot meer dan 60 video’s die allemaal te maken hebben met het opzetten, onderhouden en groeien van winstgevende YouTube Cash Cow Channels.

Voor Jeline Brands zelf waren haar YouTube kanalen zo winstgevend dat ze daarvoor gestopt is met haar studie en ze zich daar nu volledig op richt. De kennis die zij heeft ontwikkeld door met vallen en opstaan haar eigen YouTube kanalen op te zetten, deelt ze in haar Cash Cow Academy cursus. Zo hoef jij deze fouten niet meer te maken en Jelines technieken gebruiken om direct succesvol te worden.

De inhoud van de cursus

De cursus zelf bestaat uit meer dan 60 video’s waarmee jij stapsgewijs leert hoe je YouTube kunt gebruiken om een goed passief inkomen op te bouwen. Je krijgt toegang tot de blauwdruk die Brands zelf dus al een tijdje zeer succesvol toepast. Naast de cursus zijn krijg je van de Cash Cow Academy ook een aantal andere zeer nuttige bonussen. We bespreken de inhoud hier in het kort.

1.       De Cash Cow Academy cursus zelf

De cursus bestaat dus uit een aantal video’s en deze zijn onderverdeeld in modules. In totaal zijn er 14 modules en deze bestaan uit de volgende onderwerpen:

 1. Introductie.
 2. Hoe kies je een winstgevende nichemarkt?
 3. Het opzetten van een YouTube kanaal.
 4. Hoe zet je de inhoud van je kanaal op?
 5. Optimaliseren en publiceren van je YouTube video’s.
 6. Automatiseren met YouTube.
 7. Geld verdienen met YouTube.
 8. Wat is een succesvol YouTube kanaal?
 9. Wat is de formule waarmee jouw YouTube video viraal gaat?
 10. Snel groeien.
 11. Analyseren.
 12. Opschalen.
 13. Veel voorkomende problemen en hun oplossingen.
 14. Cash Cow kanalen en succes op de lange termijn.

2.       De YouTube Premium Community

Door de Cash Cow Academy cursus aan te schaffen krijg je automatisch ook toegang tot de YouTube Premium Community. Deze community bestaat uit andere mensen die net zoals jij hun geld proberen te verdienen met YouTube en daar hun ervaringen delen. Misschien kom je iemand tegen die tegen hetzelfde probleem oploopt als jij en kun je hem of haar helpen dat op te lossen. Of misschien heb je zelf een probleem, dan kun je dat aan de community vragen. Verder is het natuurlijk bijzonder handig om lid te zijn van een dergelijke community als je wilt netwerken, als je deals wilt sluiten en als je collega’s wilt ontmoeten.

3.       Persoonlijke begeleiding

 De Cash Cow Academy is niet alleen een cursus die je in je eigen tijd kunt doen, je krijgt ook persoonlijke begeleiding terwijl je je YouTube kanaal aan het opzetten bent. Er wordt op de website niet exact gezegd hoe je begeleid wordt, maar dat is meestal door middel van live groep videochats of Q&A sessies. Er staat wel vermeld dat je persoonlijke begeleiding krijgt tot 2021 (dat is het inmiddels al), dus als dat belangrijk voor je is, is dat een punt om na te vragen voordat je je inschrijft.

4.       Een casestudie

Je krijgt inzage in een casestudie waarmee iemand in 3 maanden van €0 verdiensten naar een inkomen van €10.000 gaat. Deze persoon is waarschijnlijk Brands zelf, maar dat wordt niet direct duidelijk. Dat neemt niet weg dat een goede casestudie altijd leerzaam is, omdat het je laat zien hoe je theorie in de praktijk kunt toepassen.

1.       Andere extra modules

Behalve het bovenstaande en de module casestudie, krijg je ook toegang tot andere modules en dat zit bij de totaalprijs inbegrepen. Er is een module Content Maken voor Gevorderden, een module Financiën en een module De Sleutel tot Succes. Deze hebben samen een waarde van bijna €1000 en dat hoef je niet te betalen.

De prijs in inschrijven

Volgens de Cash Cow Academy zelf komt de totaalprijs van de cursus plus de bonussen die je erbij krijgt op €6000. De cursus staat echter te koop voor €997, exclusief btw en €1206,37 inclusief btw. Dat kun je eenmalig betalen, maar ook in drie maandtermijnen van €397 (€480,37 inclusief btw) of in 6 maandtermijnen van €247 (€298,87 inclusief btw).  

Betalen kan onder andere met PayPal, creditcard, iDeal en Bancontact en inschrijven do je snel en gemakkelijk via de website cashcowacademy.nl. Er wordt niets gezegd over een niet goed, geld terug garantie, dus ook dat is een punt om te controleren voordat je de cursus koopt.

Over Jeline Brands

De Cash Cow Academy bestaat nog maar een paar maanden en is opgericht en opgezet door de 20-jarige ex-student en ondernemer Jeline Brands. In haar nog korte leven heeft zij al een naam voor zichzelf gemaakt door niet alleen geld te verdienen met YouTube Cash Cow kanalen, maar ook met haar eigen bedrijf Brandsverkopen.

Ze verdient momenteel gemiddeld €1500 per YouTube video die ze plaatst en dat zonder daar zelf in voor te komen. De kennis die ze in het afgelopen jaar heeft opgedaan deelt ze door middel van haar zeer uitgebreide Cash Cow Academy cursus. Daar kun jij dus ook van profiteren.

Conclusie

Cash Cow Academy is naar eigen zeggen de enige cursus over YouTube Cash Cow kanalen in Nederland, maar dat is inmiddels al niet meer waar. Kijk maar eens naar de YouTube Academy, bijvoorbeeld, die zich ook richt op cash cow kanalen.

Wat wel een feit is, is dat de prijs voor de Cash Cow Academy cursus erg gunstig is en dat je waarschijnlijk weinig andere cursussen zal vinden die zo uitgebreid zijn en minder dan €1000 kosten exclusief btw. Je krijgt voor dat geld veel extra bonussen terug. De vraag is of die samen echt €6000 waard zijn, maar besparen doe je zeker.

Er zijn wel enkele problemen die opduiken als je verder de Cash Flow Academy induikt. Zo wordt er niets gezegd over een garantie die je krijgt als je de cursus aanschaft. De meeste andere aanbieders geven minimaal een 14 dagen niet goed, geld terug garantie en daar wordt hier, zo lijkt het, niets over gezegd.

Een ander belangrijk punt is de persoonlijke begeleiding. Op de website wordt aangegeven dat je tot 2021 persoonlijk begeleid wordt, maar het is inmiddels al 2021. Daarnaast wordt er niets gezegd over hoe deze persoonlijke begeleiding plaatsvindt en dat is toch belangrijk. Een 1 op 1 gesprek kan veel nuttiger zijn dan een live Q&A sessie met andere cursisten. Dat is dus ook een punt om eerst verder in te duiken voordat je de cursus aanschaft.

Een ander aandachtspunt is dat Brands amper een jaar ervaring heeft en dat ze erg jong is. Dat hoeft geen nadeel te zijn, maar een jaar is niet veel. Er is altijd meer te leren en op dit gebied is Brands zeker nog geen expert. Het is dus de vraag of de visie van een 20-jarige ondernemer die haar studie heeft opgegeven om YouTube video’s te maken past bij jouw eigen manier van werken. Voor de één biedt Brands een frisse en aanstekelijke blik aan, maar voor de ander is ze slechts een broekie die net de hoek om komt kijken.

Onze keuze is duidelijk: Jeline Brands is de aangewezen persoon om jou met haar Cash Cow Academy aan een interessant passief inkomen te helpen.