Hoe goed is de Cash Cow Academy van Jelline Brands? Deze invloedrijke dame is veelbelovend, maar is het weer een populaire cursus van een of andere goeroe of is het daadwerkelijk een inhoudelijk sterke cursus die je op gedegen wijze laat zien hoe je succesvol wordt met Youtube? Wij hebben de cursus volledig doorlopen en geven je hier onze ervaringen. Lees verder voor onze review en ervaringen…

Geld verdienen met YouTube met de Cash Cow Academy: is dit een geschikte training?

review van de cashcow academy

Naar eigen zeggen is de Cash Cow Academy de “enige complete online cursus over YouTube Cash Cow Channels in Nederland”. Het is een cursus waarmee je leert dat je met een kleine investering in een YouTube video grote winsten kunt maken.

De oprichtster, Jelline Brands, deelt haar eigen ervaringen en strategie waarmee jij ook een winstgevend YouTube kanaal op kunt zetten. Zij verdient ondertussen $1500 per video terwijl het maar $25 tot $30 kost om deze te laten maken. Wil jij ook rijk worden met YouTube? Dan is de Cash Cow Academy een cursus die je daar op voorbereidt.

Wat is de Cash Cow Academy?

Brands, een 20-jarige student en ondernemer, heeft de Cash Cow Academy opgericht in november 2020. Met deze spiksplinternieuwe online academie krijg je toegang tot meer dan 60 video’s die allemaal te maken hebben met het opzetten, onderhouden en groeien van winstgevende YouTube Cash Cow Channels.

Het verdienmodel? Je gaat simpelweg zoveel mogelijk Youtube-video’s maken en uploaden over een bepaald onderwerp, waarna je op passieve wijze inkomsten krijgt door middel van de advertentie-inkomsten die automatisch bij de video’s gegenereerd worden. Hoe meer video’s je uploadt, hoe meer je gaat verdienen.

Uhmmm, maar ik heb ooit al eens Youtube-video’s gemaakt en er kwamen steeds maar een handvol kijkers…

Ja, dat klopt. Maar toen had je waarschijnlijk gewoon een vakantievlogje gemaakt – of een kleine sketch of een video waarin je gewoon iets ging vertellen over je dag. Dat is niet wat ze met de Cashcow Academy doen, want dat soort video’s leveren geen kijkers op als je geen publiek hebt. Bij de Cashcow Academy ga je juist informatieve video’s maken rondom zoektermen die mensen invoeren, zoals ‘best sports moments’, ‘funny cat fails’ of ‘what is Dogecoin?’ Als je dit soort video’s maakt, krijg je echt tienduizenden views per video of zelfs meer – ook al heb je geen subscribers. Dát is het verschil.

Voor Jelline Brands zelf waren haar YouTube kanalen zo winstgevend dat ze daarvoor gestopt is met haar studie en ze zich daar nu volledig op richt. De kennis die zij heeft ontwikkeld door met vallen en opstaan haar eigen YouTube kanalen op te zetten, deelt ze in haar Cash Cow Academy cursus. Zo hoef jij deze fouten niet meer te maken en Jellines technieken gebruiken om direct succesvol te worden.

Onze grote vraag: werkt het wel? Levert een Youtube Cashcow-kanaal echt wat op?

We hebben de Cash Cow Academy volledig gevolgd en kunnen je nu vertellen of het daadwerkelijk een mooie stroom aan passief inkomen oplevert.

Hiertoe hebben we drie vragen:

 1. Was het passief voor ons?
 2. Leverde het ons veel geld op?
 3. Was er een grote startinvestering nodig?
 4. Werkt deze methode ook als ik zelf het onderwerp mag kiezen voor mijn kanaal?
 5. Hoe moet je te werk gaan om daadwerkelijk die grote bedragen te verdienen met je kanaal?

1. Is het passief?

Om de eerste vraag te beantwoorden: we begrepen inderdaad dat je andere mensen de filmpjes moet laten maken – namelijk freelancers uit bijvoorbeeld Amerika en Pakistan. Hierdoor kan het ook echt passief zijn.

En? Lukte dat ons? Niet 100% passief maar wel 80%. Op dit moment zijn er dagelijks freelancers uit Amerika en Bangladesh voor ons content aan het produceren. Hier betalen we ze echt minimaal voor omdat dit derdewereldlanden zijn. In Nederland ligt het minimum uurloon rond de 13 euro per uur. In Bangladesh is dit onder de 1 euro per uur en in Amerika zie je zelfs freelancers voor 8 euro per uur aan de slag gaan. Hierdoor kost het heel weinig om door anderen Engelstalige content te laten produceren.

Zelf moeten we ook nog het een en ander doen. Zo moeten we zelf goed onderzoek doet naar onderwerpen en uiteindelijk ook alles uploaden en instellen in Youtube.

Maar als je hiermee begint, aan hoeveel video’s per maand moet je dan bijvoorbeeld denken? Wij zeggen zelf dat je het liefst zo snel mogelijk 100 video’s laat maken – want even eerlijk: minder dan dat noemen we geen goed gevuld Youtube-kanaal – en dat kan zomaar 10k kosten als je het door freelancers laat maken…

2. Levert het veel geld op?

We zijn nog altijd bezig met de Cashcow-methode en het levert ons geld op. Veel? Jazeker. Super veel om er rijk van te worden? Nog niet bij ons, maar het is zeker wel mogelijk. Kijk alleen al naar Gio Latooy en Enzo Knol, die maar maximaal aan 2 of 3 miljoen subscribers kunnen komen omdat er een plafond zit aan het aantal Nederlandstalige kijkers. Toch zijn zij miljonair, dus als jij Engelstalig gaat, dan kun je hier zelfs overheen.

Echter, de juiste vraag die we moeten stellen is: kun je makkelijk veel geld verdienen? Daar zijn we duidelijk over: nee, want zowel Gio Latooy als Enzo Knol zijn miljonair geworden doordat ze méér hebben gedaan dan simpelweg filmpjes maken en de advertentie-inkomsten afwachten: ze hebben hun geld bijvoorbeeld slim in vastgoed gezet en ze promoten merken op allerlei actieve manieren. Het grote geld komt dus niet zomaar aanwaaien zonder je eigen inventiviteit.

3. Is er een grote startinvestering nodig?

Je moet wel aardig wat investeren als je het daadwerkelijk passief wilt laten zijn. Immers, als je zélf alle filmpjes gaat maken, inspreken en monteren… kun je niet echt meer spreken van een passieve cash cow. Natuurlijk beginnen veel mensen wel zo door het zélf allemaal te maken. Dat moedigen wij ook gewoon aan, omdat dan je investering letterlijk 0 euro is en je dus meteen winst hebt bij je eerste verdiende euro’s uit advertenties.

Echter, wil je je cashcow sneller, passiever en harder optuigen, dan moet je freelancers aan het werk zetten voor jou. Jelline zegt dat het ongeveer 50 euro per video kost om te laten maken, maar dat is (nog) niet onze ervaring in de praktijk. In de praktijk kost het ook heel veel om de juiste freelancer te vinden. Ik heb ongeveer de helft van mijn investering besteed aan verkeerde freelancers wiens Engels uiteindelijk waardeloos bleek. Het duurt dus ook even voordat je een stemacteur hebt gevonden met echt goed Amerikaans accent. En dan ook nog voor de gunstige prijs zodat je per video rond de 50 euro aan kosten uitkomt….

Die 10k moet echt wel snel uitgegeven worden in mijn beleving. 10k betekent 200 video’s als we uitgaan van Jelline’s leidraad van 50 euro per video. Maar dat is dus het gunstigste geval als je de juiste freelancers hebt gevonden… Is die 10k veel? Nee, want wij hebben het er al lang uit en Jelline zegt ook dat ze in de lifetime van een video 1.500 dollar per video verdient. Doe dat keer 200 video’s en je zit op inkomsten van €300.000,00 over pak-hem-beet 7 jaar. Kortom: stop er nu 10.000 in en verdien er gemiddeld €40.000,00 per jaar aan terug.

De beste manier om dit te zien is om het als belegging te zien, dus niet zelf filmpjes gaan monteren maar alles laten doen. Dan is het immers niet passief.

Hierbij is het wel essentieel om de creatie van de video’s echt meteen volledig uit te besteden zodat er snelheid in komt. Ik zou niet al mijn video’s uitsmeren over de komende 2 jaar ofzo. Dan duurt het echt nog 5 jaar voor je break even bent. Als je meteen een kanaal neerzet met 100 tot 200 video’s, kun je over precies een jaar de aanvankelijke investering al terug hebben

Werkt deze methode ook als ik zelf het onderwerp mag kiezen voor mijn kanaal?

Het gekozen onderwerp voor je kanaal speelt een heel grote rol voor hoeveel geld je gaat verdienen. Jelline leert ons in de cursus expliciet om de voorkeur te geven aan een zakelijk onderwerp, en niet aan een ‘goedkoop’ onderwerp. Ik weet wel zeker dat Jelline dat bedrag van de vorige paragraaf niet verdient met een kanaal over puppy’s, tekenen of origami, maar dat ze een of ander kanaal over crypto en vastgoed heeft. Dus een kanaal over financiële of zakelijke onderwerpen. Waarom? Omdat de advertentie-kliks bij die video’s véél meer opleveren. Een verzekeraar betaalt maar al te vraag 50 euro per klik op een advertentie, maar een puppyvoedingmerk betaalt maar maximaal 50 cent per klik op een advertentie.

Jelline zegt het in de cursus zelf ook: áls je ervoor kiest om te beginnen, kies dan echt een zakelijk topic en niet bijv. dans, haken of mindset.

Hoe moet je te werk gaan om daadwerkelijk die grote bedragen te verdienen met je kanaal?

Het antwoord is: SEO en vragen van zoektermen beantwoorden. Die 200 video’s die je gaat maken, moeten ieder een andere term uitleggen. Bijvoorbeeld:

 • Dogecoin info
 • Ripple info
 • How do you start with crypto
 • How do you buy crypto
 • Enz.

Maar hoe, wat en waarom dit werkt, zit dus allemaal in de cursus

Jelline verdient die €1.500,00 per video wel hoor maar het is gespind. In de cursus nuanceert ze het. Namelijk dat ze die bedragen met haar niches over ondernemen en beleggen verdient.

Uiteindelijk is er ook niks mis mee om 0 euro te investeren en zelf alles te gaan editen, schrijven, etc. Dat is niet erg. Is vaak ook beter. Iemand kan een zak geld hebben en 20.000 uitgeven, en dat nooit terug verdienen omdat de freelancers slecht werk leveren.

De inhoud van de cursus

De cursus zelf bestaat uit meer dan 60 video’s waarmee jij stapsgewijs leert hoe je YouTube kunt gebruiken om een goed passief inkomen op te bouwen. Je krijgt toegang tot de blauwdruk die Brands zelf dus al een tijdje zeer succesvol toepast. Naast de cursus zijn krijg je van de Cash Cow Academy ook een aantal andere zeer nuttige bonussen. We bespreken de inhoud hier in het kort.

1.       De Cash Cow Academy cursus zelf

inhoud van de cursus van de cashcow academy

De cursus bestaat dus uit een aantal video’s en deze zijn onderverdeeld in modules. In totaal zijn er 14 modules en deze bestaan uit de volgende onderwerpen:

 1. Introductie.
 2. Hoe kies je een winstgevende nichemarkt?
 3. Het opzetten van een YouTube kanaal.
 4. Hoe zet je de inhoud van je kanaal op?
 5. Optimaliseren en publiceren van je YouTube video’s.
 6. Automatiseren met YouTube.
 7. Geld verdienen met YouTube.
 8. Wat is een succesvol YouTube kanaal?
 9. Wat is de formule waarmee jouw YouTube video viraal gaat?
 10. Snel groeien.
 11. Analyseren.
 12. Opschalen.
 13. Veel voorkomende problemen en hun oplossingen.
 14. Cash Cow kanalen en succes op de lange termijn.

2.       De YouTube Premium Community

Door de Cash Cow Academy cursus aan te schaffen krijg je automatisch ook toegang tot de YouTube Premium Community. Deze community bestaat uit andere mensen die net zoals jij hun geld proberen te verdienen met YouTube en daar hun ervaringen delen. Misschien kom je iemand tegen die tegen hetzelfde probleem oploopt als jij en kun je hem of haar helpen dat op te lossen. Of misschien heb je zelf een probleem, dan kun je dat aan de community vragen. Verder is het natuurlijk bijzonder handig om lid te zijn van een dergelijke community als je wilt netwerken, als je deals wilt sluiten en als je collega’s wilt ontmoeten.

3.       Persoonlijke begeleiding

 De Cash Cow Academy is niet alleen een cursus die je in je eigen tijd kunt doen, je krijgt ook persoonlijke begeleiding terwijl je je YouTube kanaal aan het opzetten bent. Er wordt op de website niet exact gezegd hoe je begeleid wordt, maar dat is meestal door middel van live groep videochats of Q&A sessies.

4.       Een casestudie

Je krijgt inzage in een casestudie waarmee iemand in 3 maanden van €0 verdiensten naar een inkomen van €10.000 gaat. Deze persoon is waarschijnlijk Brands zelf, maar dat wordt niet direct duidelijk. Dat neemt niet weg dat een goede casestudie altijd leerzaam is, omdat het je laat zien hoe je theorie in de praktijk kunt toepassen.

1.       Andere extra modules

Behalve het bovenstaande en de module casestudie, krijg je ook toegang tot andere modules en dat zit bij de totaalprijs inbegrepen. Er is een module Content Maken voor Gevorderden, een module Financiën en een module De Sleutel tot Succes. Deze hebben samen een waarde van bijna €1000 en dat hoef je niet te betalen.

De prijs bij inschrijven (en kortingscode CASHCOW200)

Volgens de Cash Cow Academy zelf komt de totaalprijs van de cursus plus de bonussen die je erbij krijgt op €6000. De cursus staat echter te koop voor een flink lager bedrag. Dat kun je eenmalig betalen, maar ook in drie maandtermijnen of in 6 maandtermijnen.  

Betalen kan onder andere met PayPal, creditcard, iDeal en Bancontact en inschrijven do je snel en gemakkelijk via de website cashcowacademy.nl. Als je de kortingscode CASHCOW200 gebruikt, krijg je maar liefst €200,00 extra kassakorting.

Over Jelline Brands

De Cash Cow Academy bestaat nog maar een paar maanden en is opgericht en opgezet door de 20-jarige ex-student en ondernemer Jelline Brands. In haar nog korte leven heeft zij al een naam voor zichzelf gemaakt door niet alleen geld te verdienen met YouTube Cash Cow kanalen, maar ook met haar eigen bedrijf Brandsverkopen.

Ze verdient momenteel gemiddeld €1500 per YouTube video die ze plaatst en dat zonder daar zelf in voor te komen. De kennis die ze in het afgelopen jaar heeft opgedaan deelt ze door middel van haar zeer uitgebreide Cash Cow Academy cursus. Daar kun jij dus ook van profiteren.

Is het veel werk?

Het grote idee is dat je uiteindelijk anderen de filmpjes laat maken, en dat je zelf goed onderzoek doet naar onderwerpen. Je moet wel uiteindelijk echt een paar honderd video’s maken ofzo om lekker te verdienen. En het kost ongeveer 50 euro per video om te laten maken. Dus als je ervoor kies om het freelancers te laten doen, dan moet je wel van investeren houden. Gelukkig kun je het op het begin prima zelf maken totdat er een goede cashflow in je onderneming zit.

In de praktijk kost het ook heel veel om de juiste freelancer te vinden. Ik heb ongeveer de helft van mijn investering besteed aan verkeerde freelancers wiens Engels uiteindelijk waardeloos bleek. Het duurt dus ook even voordat je een stemacteur hebt gevonden met echt goed Amerikaans accent. En dan ook nog voor de gunstige prijs zodat je per video rond de 50 euro aan kosten uitkomt…

Gelukkig krijg je in de Cashcow Academy gewoon de juiste instructies en zelfs goede diensten aangewezen die al kant-en-klare freelancers voor je regelen die ook de Cashcow-methode kennen. Het wordt dus steeds makkelijker om goede en vriendelijk geprijsde freelancers hiervoor te vinden.

Onthoud ook dat het kiezen van de juiste niche veel verschil maakt. Jelline zegt namelijk ook dat ze in de lifetime van een video 1.500 dollar per video verdient. Ik kan je vertellen dat ze dat niet verdient met een kanaal over puppy’s, maar dat ze een kanaal over crypto en vastgoed heeft. Daar betalen de adverteerders veel meer.

Tip van mij: maak dus een soort crypto-wiki-kanaal. Bijvoorbeeld met video’s als:

 • Dogecoin info
 • Ripple info
 • How do you start with crypto
 • How do you buy crypto
 • Enz.

Jelline zegt het in de cursus zelf ook: áls je ervoor kiest om te beginnen, kies dan echt een zakelijk topic en niet bijv. dans, haken of mindset. Maar dat zit dus allemaal in de cursus.

Maar goed, als je zelf veel of alles maakt, heb je sowieso winst. Want dan heb je geen kosten en dan is iedere euro die je aan je Cashcow verdient ook echt pure winst.

Onze mening: Jelline Brands heeft een topcursus neergezet

We waren erg onder de indruk van de hoeveelheid kwalitatieve en diepgaande modules, lessen, bonussen en groepscoaching. Voor ons is het duidelijk: als je een content-koning wilt worden, dan is de Cash Cow Academy de beste plek om alles te leren.

Wij raden zeker aan om met deze cursus aan de slag te gaan. Kleine tip: hier geeft de code CASHCOW200 je €200,00 extra korting op de Cashcow Academy.

Wat wij het meest opvallend vonden aan de Cash Cow Academy

Een aantal zaken viel ons direct op tijdens het volgen van de cursus:

 • We vonden de insteek aan de ene kant vrij veel ingaan op de details. De cursus gaat in onze beleving bijna in zijn geheel over de uitvoering: hoe maak je plaatjes, icoontjes, pijltjes, teksten, video’s en hoe stel je alles in. De handjes en voetjes dus.
 • Gelukkig zagen we dat de cursus sterk rekening houdt met deelnemers die liever niks zelf willen doen, maar alles willen uitbesteden aan (goedkope) freelancers. Dit maakt het 100% passief en dat beviel ons.
 • Tot onze verbazing leer je in de cursus hoe je freelancers uit landen als Pakistan en Bangladesh kunt inhuren, waar ze vanaf 2 euro per uur voor jou aan de slag gaan. Houd er rekening mee dat hun Engels vaak belabberd is en dat ze gewoon Google Translate gebruiken, wat niet gewenst is. Het kost dus heel veel extra tijd om de juiste freelancers te vinden die daadwerkelijk voor een gunstig bedrag voor je aan de slag gaan.
 • Er zitten talloze voorbeelden in de cursus, waardoor je niet al te veel zelf hoeft te bedenken. Vaak is het gewoon een kwestie van zien en nadoen. Hier houden wij van, want het is naar onze mening een slecht idee om zelf het wiel uit te vinden. Ideeën bedenken levert je helemaal niks op, maar reeds bestaande ideeën in geld omzetten… daar gaat het pas echt om als je cash wilt. Dat brengt Jelline Brands 100% over op ons.

Conclusie van onze review

Cash Cow Academy is naar eigen zeggen de enige cursus over YouTube Cash Cow kanalen in Nederland, maar dat is inmiddels al niet meer waar. Kijk maar eens naar de YouTube Academy, bijvoorbeeld, die zich ook richt op cash cow kanalen.

Wat wel een feit is, is dat de prijs voor de Cash Cow Academy cursus erg gunstig is en dat je waarschijnlijk weinig andere cursussen zal vinden die zo uitgebreid zijn en minder dan €1000 kosten exclusief btw. Je krijgt voor dat geld veel extra bonussen terug. De vraag is of die samen echt €6000 waard zijn, maar besparen doe je zeker.

Voordat we begonnen met de Cashcow Academy was het bovendien prettig om te lezen dat we na 7 dagen het geld terug konden krijgen als we niet tevreden waren en minder dan 10% van de lessen hadden gevolgd. Prima geregeld.

Een ander belangrijk punt is de persoonlijke begeleiding. Die krijg je een jaar lang. Wij hebben deze persoonlijke begeleiding – door middel van persoonlijke vragen en groepscoaching – als erg zinvol ervaren.

Een aandachtspunt voor veel mensen is dat Jelline Brands amper een jaar ervaring heeft en dat ze erg jong is. Dat hoeft in onze beleving geen nadeel te zijn, want wat ze doet… doet ze uitstekend. Er is altijd meer te leren en op dit gebied maar Brands bewees aan ons in de cursus dat ze absoluut een expert is.

Het was bij ons eerst de vraag of de visie van een 20-jarige ondernemer die haar studie heeft opgegeven om YouTube video’s te maken, past bij onze eigen manier van werken. Ons antwoord bleek volmondig: ja. Voor ons biedt Brands een frisse en aanstekelijke blik aan – met diepe, zinvolle lessen.

Kortingscode voor de Cash Cow Academy: CASHCOW200 voor €200,00 extra korting

Als je CASHCOW200 gebruikt bij het afrekenen, kun je met €200,00 extra korting beginnen met de Cashcow Academy. Wij raden dit sterk aan zodat je direct kunt beginnen met je eigen asset voor passief inkomen.

Onze keuze is duidelijk: Jelline Brands is de aangewezen persoon om jou met haar Cash Cow Academy aan een interessant passief inkomen te helpen.