Je hebt je eigen webshop, maar dan moeten de producten ook netjes bij de klant terecht komen. Hoe kom je aan het beste verpakkingsmateriaal oor je webshop, zoals brievenbuspakketjes, doosjes, plastic, karton en andere soort verpakkingen? Lees verder voor onze beste aanrader en vind jouw ideale groothandel…

Wat is de beste leverancier voor verpakkingsmateriaal voor webshops?

In onze beleving biedt verpakkingenxl.nl het beste materiaal, de beste kwaliteit en de meest vriendelijke prijs.

Waarom heb je verpakkingsmateriaal nodig?

De meeste producten zitten al in een verpakking op het moment dat je ze inkoopt, maar als je deze goederen vervolgens weer wil doorverkopen zal je ze in de meeste gevallen moeten verzenden.

En dat verzenden doe je nou eenmaal niet door een adresetiket op de verpakking van het artikel te plakken, maar je verpakt het gehele artikel inclusief originele verpakking, in een nieuwe verzendverpakking. Afhankelijk van het product of de hoeveelheid producten die je gaat verzenden kan dit een envelop, een doos of zelfs een pallet zijn.

Wat is het beste verpakkingsmateriaal voor je webshop?

Afhankelijk van de producten die je verkoopt zal je moeten gaan bedenken welke verpakkingsmateriaal het meest geschikt is om te gebruiken van het verzenden van je goederen.

  • Voor kleine producten kun je denken aan enveloppen die aan de binnenkant voorzien zijn van een laag noppenfolie, zodat je producten de minste kans lopen om beschadigd te raken.
  • Voor grotere producten zijn dozen vaak een betere optie, maar deze voldoen natuurlijk nooit precies aan de afmetingen van het te verzenden product.

En hoe voorkom je nu dat het in de doos gaat schuiven en beschadigd raakt. Ook hiervoor zijn er weer verschillende oplossingen mogelijk. In de eerste plaats zijn er piepschuim chips die bij kleine producten uitermate geschikt zijn om de overgebleven ruimte op te vullen.

Voor grotere ruimtes wordt meestal gekozen voor plastic gevuld met lucht, of opvulpapier. En op het moment dat je hele grote bestellingen moet verzenden, meestal per pallet, dan is stretchfolie de allerbeste oplossing om te zorgen dat er niets van je pallet valt.

Hoe kom je aan verpakkingsmateriaal?

Natuurlijk kun je een envelop of een verhuisdoos in heel veel winkels kopen, maar als je verpakkingsmateriaal nodig hebt dat geschikt is de producten die jij verkoopt in te versturen zal je over het algemeen op zoek moeten naar een groothandel die zich specifiek op verpakkingsmateriaal richt.

Afhankelijk van de producten heb je wellicht behoefte aan meerdere soorten en afmetingen verpakkingen en meerdere soorten vullingen. Bij een groothandel kun je dit niet alleen kopen, de groothandel kan je ook adviseren wat het beste verpakkings- en vulmateriaal is om jouw producten te verzenden.

Waar vind je een groothandel?

Het vinden van een groothandel is tegenwoordig niet zo heel moeilijk. Er zijn heel veel verschillende soorten groothandels die verpakkingsmaterialen verkopen. Dit is voor hun echter een product dat, naast vele andere producten, in het assortiment is opgenomen. 

Daarnaast zijn er groothandels die echt gespecialiseerd zijn in verpakkingsmaterialen, zowel online als in een fysieke winkel. En eigenlijk is het aan te bevelen om je verpakkingsmaterialen bij een gespecialiseerde groothandel te kopen. Niet alleen vanwege het advies dat ze je kunnen geven, maar ook gezien het ruime assortiment dat ze te bieden hebben. Op deze manier kun je voor al je verpakkingsmaterialen bij slechts één groothandel terecht en dat is wel zo prettig.

Hoe weet je voor welke groothandel je het best kan kiezen?

Omdat er zo veel groothandels in verpakkingsmaterialen te vinden zijn, zal het niet makkelijk zijn om hier een keuze uit te maken. Zeker gezien het feit dat je niet daadwerkelijk naar de winkel toe hoeft te gaan om alles aan te schaffen, maar je dit prima online kan regelen.

Dus zal je hier en daar even op verschillende sites moeten kijken om het aanbod te vergelijken. Maar niet alleen het aanbod is van belang, want ook de prijzen kunnen onderling nog wel eens behoorlijk verschillen, net zoals de leveringsvoorwaarden en de bezorgkosten. Daarom is het aan te bevelen om alles even goed te vergelijken.

Maar wat nou als je niet zoveel zin hebt om al deze sites te gaan vergelijken?

De kans is natuurlijk groot dat je er helemaal niet op zit te wachten om je te verdiepen in de magische wereld van de verpakkingsmaterialen. Neem je dan gewoon de gok en kies je op goed geluk voor een groothandel, of zullen we je een beetje op weg helpen?

Door de jaren heen hebben wij namelijk een brede kennis opgebouwd op het gebied van verpakkingsmaterialen en bijbehorende producten zoals vulmateriaal en verpakkingstape en op basis daarvan bevelen wij je de site van verpakkingenxl.nl van harte aan.

Waarom kiezen voor verpakkingenxl.nl?

Er is niet één reden waarom je het allerbest voor verpakkingenxl.nl kan kiezen, maar het zijn er wel meerdere. In de eerste plaats is het assortiment dusdanig uitgebreid dat je voor alle verzendingen verpakkingsmateriaal kan vinden. In de tweede plaats zijn de prijzen uiterst aantrekkelijk, waardoor je de producten nergens goedkoper kan vinden.

Naast de website heeft verpakkingenxl.nl ook nog een fysieke winkel in Enschede, waardoor je altijd even langs kan gaan als je hier de behoefte toe hebt. Doordat zij zich alleen op verpakkingsmaterialen en de bijkomende producten richten zijn alle medewerkers hierin gespecialiseerd. Dat betekent dat je voor al je vragen aan het juiste adres bent.

En daarmee komen we meteen bij de klantvriendelijkheid. Of je nu een nieuwe klant bent, of iemand die al jarenlang klant is, of je een paar keer per jaar een kleine bestelling plaatst, of iedere week een grote bestelling, iedere klant wordt met dezelfde fantastische service geholpen.

Maar wat als ik toch per ongeluk iets verkeerds heb besteld?

Indien je je vergist hebt in de maten van je verpakkingsmateriaal, of toch een aantal rollen verpakkingstape hebt besteld in plaats van wikkelfolie, dan is dat bij verpakkingenxl.nl geen enkel probleem. Onaangebroken verpakkingen mogen zonder problemen geretourneerd worden. Bovendien heeft de klantenservice hele ruime openingstijden, van 09:00 uur tot 17:30 uur en via de chat doordeweeks maar liefst tot 21:00 uur zodat je altijd advies in kan winnen over een ander artikel of met welke vraag dan ook bij ze terecht kan.

Bestellen dan maar?

Als je na het lezen van de informatie overtuigd bent dat verpakkingenxl.nl de beste website is om je verpakkingsmateriaal te bestellen, wacht dan niet langer en bezoek deze site. Bekijk op je gemak alle artikelen, selecteer de producten die voor jou van belang zijn en maak je bestelling in orde.

Op jouw succes!