Zijn wij tevreden met de training van Vrijheid Vastgoed? Is Martijn van den Berg een degelijke leraar of moet je voor gedegen vastgoed-kennis bij een andere trainer zijn? Lees verder voor onze review en ervaringen

De Vrijheid Vastgoed online video cursus: inhoudsloos of waardevolle tools?

Vrijheid Vastgoed is een cursus die – naar eigen zeggen – alles behandelt wat je moet weten om succesvol te beginnen in vastgoed te beleggen. Als jij ook een passief inkomen op wilt bouwen en meer vrijheid wilt genieten, dan is investeren in vastgoed een manier om dat te doen.

Met deze cursus leer je als beginner hoe je snel een inkomen op kunt bouwen, zelfs zonder startkapitaal. De cursus is ondertussen aan meer dan 150 andere cursisten verkocht en het enige wat je nodig hebt is een juiste mindset en de instelling om actie te ondernemen. Lees hier verder over de Vrijheid Vastgoed online cursus van Martijn van den Berg.

Wat is Vrijheid Vastgoed?

Op de website geven ze zelf aan dat het enige doel van Vrijheid Vastgoed “zoveel mogelijk Nederlanders financieel vrij maken” is. De cursus is gericht op actie en er wordt van jou verwacht dat je inzet toont om dit te kunnen bereiken. Vrijheid Vastgoed zelf is opgericht door Martijn van den Berg, een succesvolle investeerder die in 2018 begin en nu 10 panden verhuurt.

De reden waarom hij zijn kennis in ervaring heeft samengevat in een cursus, is omdat hij zelf in het begin ook heel veel aan cursussen had. Hij leerde daar veel van, maar merkte dat er belangrijke informatie ontbrak. Die informatie heeft hij uiteraard aan zijn eigen cursus wel toegevoegd, wat het een ideale aankoop zou moeten maken voor iedereen die met vastgoedbeleggen wil beginnen.

Staan wij achter het idee om iets met vastgoed te gaan doen?

Bij Bedrijvenconsultant.nl staan wij inderdaad achter het idee om iets te gaan doen met vastgoed. Eigenaar zijn van je eigen pand is veel veiliger dan beleggen in aandelen of crypto. Daarom waren wij oprecht benieuwd naar de cursus van Vrijheid Vastgoed.

De cursus zelf

De cursus zelf bestaat uit diverse modules en bevat meer dan 20 uur aan videomateriaal. Er wordt stap voor stap gekeken naar wat je nodig hebt als beginner om in vastgoed te gaan investeren. Het pakket dat je aanschaft bestaat uit een aantal onderdelen.

1.       De cursus zelf

Uit de cursus haal je tools en kennis en dat is wat je nodig hebt om succesvol in de Nederlandse vastgoedmarkt te investeren. De informatie die wordt aangeboden is gericht op vastgoed voor de lange termijn verhuur. Je krijgt inzage in het bewezen systeem van Vrijheid Vastgoed en de methodieken die door Martijn van den Berg en vele andere cursisten al zeer succesvol worden toegepast.

Daarbij leer je om op een nieuwe manier te denken en wordt er ook aandacht besteed aan mindset. Het is dus een compleet pakket waarmee jij klaar wordt gestoomd voor deze harde maar ook belonende markt.

De cursus bestaat uit 11 modules. De onderwerpen die onder andere behandeld worden zijn vastgoed 101, het vinden van een goede deal, strategieën om vastgoed mee te kopen, het correct verhuren van je panden en het uitbreiden van je investeringen. Je kunt deze bekijken op een moment dat jou het beste uitkomt, van achter je pc, laptop, tablet of mobiele telefoon. Je volgt de cursus dus in je eigen tijd en waar je maar wilt, zo lang je een apparaat hebt en een internet verbinding.

2.       Groepscoaching

Vrijheid Vastgoed Academy organiseert wekelijkse groepscoaching gesprekken. Deze zijn bedoeld voor jou om vragen te stellen en om je op de hoogte te brengen van de laatste technieken. De deelnemers kunnen successen delen en dat wordt samen gevierd. Tijdens de groepscoaching worden ook regelmatig gastsprekers uitgenodigd die verscheidene onderwerpen behandelen, zoals belastingen, crowdfunding en financiële vrijheid. Deze gesprekken worden opgenomen en kunnen ook altijd op een ander moment worden teruggekeken.

3.       Lidmaatschap van CA$S FLOW KINGS

Door te investeren in de Cashflow Academy cursus wordt je automatisch toegevoegd aan de community CA$H FLOW KINGS. Deze community bevat een groot aantal andere beleggers in vastgoed die ideeën uitwisselen, successen en ervaringen delen en vragen stellen. Het wordt vaak omschreven als de #1 vastgoed community van Nederland. Jij kunt daar ook je vragen kwijt, je kunt advies en tips inwinnen, netwerken en contacten leggen en vooral zien waar andere leden tegenaan lopen en hoe ze dat oplossen.

4.       De Cashflow Calculator

Je krijgt ook beschikking over de tool de Cashflow Calculator. Daarmee maak je berekeningen over hoe financieel verstandig het is om in een bepaald pand te investeren. Je ziet dus snel of het pand je winst gaat opleveren of dat het je juist verliezen zal brengen. De tool geeft je onder andere inzage in de mogelijke winst die je gaat maken, de BAR, de NAR, de kosten, de huuropbrengst en het rendement op eigen vermogen.

5.       De Hefboom Roadmap

Een belangrijk onderdeel van investeren is het vinden van een goede financiering. De Hefboom Roadmap is een tool waarmee je bepaalt welke vorm van financiering het beste is voor jou wanneer je een bepaald pand gaat aanschaffen. Je leert de juiste beslissingen te maken met betrekking tot Loan to Value, over looptijden, het soort hypotheek, de looptijd en de eigen middelen die je nodig hebt.

6.       De Kennisbank

De kennisbank is een verzamelplaats van documenten die je van Vrijheid Vastgoed krijgt. Hier vind je bijvoorbeeld overeenkomsten, huurcontracten, stappenplannen, checklijsten en begrippenlijsten. Je krijgt toegang tot de complete kennisbank, boordevol handige documenten die jou het leven aanzienlijk gemakkelijker maken.

7.       Persoonlijke ontmoetingen

Je bent natuurlijk al lid van CA$H FLOW KINGS, maar als cursist krijg je ook uitnodigingen voor evenementen en ontmoetingen. Hier spreek je met andere cursisten, woon je presentaties van gastsprekers bij en kun je Martijn van den Berg zelf ontmoeten om vragen te stellen. Deze evenementen werden vier keer per jaar georganiseerd en zijn ideaal voor het ontwikkelen van een sterk netwerk. Op dit moment ligt dat in verband met corona uiteraard even stil.

Inschrijven en de prijs

Volgens Vrijheid Vastgoed zou dit alles tezamen bijna €11.500 waard zijn, maar zoveel betaal je niet voor de cursus. Deze staat nu te koop voor een eenmalige betaling van €997 of drie termijnen van €397. De normale prijzen zijn €1897 en €697.

Deze aanbieding is voor een beperkte tijd beschikbaar en je krijgt een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Je kunt betalen met iDeal, met Apple Pay, met Bancontact of met creditcard. Inschrijven gaat gemakkelijk en veilig online. Daarna krijg je een e-mail met je inloggegevens en kun je direct aan de slag.

Conclusie

Vrijheid Vastgoed geeft je veel waar voor je geld. Als je de cursus aanschaft krijg je ook een groot aantal andere producten die stuk voor stuk erg goed van pas kunnen komen. De prijs inclusief aanbieding is dus zeer gunstig en je krijgt – volgens de Academy zelf – €10.000 aan bonusmateriaal gratis.

Het is een diepgaande en uitgebreide cursus waarmee je veel leert en waarbij je ook ondersteunt wordt door de community, door de evenementen die worden georganiseerd en door de groepscoaching. Als je de inzet toont en de juiste mindset hebt, dan zal je het geld dat je investeert in deze cursus dus ook snel terugverdienen.

Er zijn echter ook enkele nadelen over de Vrijheid Vastgoed training. Het model dat wordt gebruikt wordt omschreven als erg specifiek en lastig te schalen. Wij zijn het hiermee eens. Vastgoed is niet voor iedere persoon en iedere portemonnee.

Ook al is het een methode die bewezen heeft te werken, hij is dus niet voor iedereen weggelegd. Je hebt echt doorzettingsvermogen en discipline nodig. Daarbij heb je dan vaak een hoge investering nodig en dat heeft niet iedereen altijd. Als je geen gebruik meer kunt maken van de aanbieding dan is de prijs vrij hoog.

Daar staat natuurlijk tegenover dat je voor de kosten die je maakt veel terugkrijgt. Je krijgt een uitgebreide en alomvattende cursus, persoonlijke coaching, de ervaring van Martijn van den Berg en meer dan 20 uur aan videomateriaal.

Hoe kun je beginnen?

Deze cursus vinden wij een uitstekende manier om meer te leren over investeren in vastgoed. Als je de recensies leest en de beoordelingen bekijkt dan zie je over het algemeen dan ook alleen maar goede verhalen. Je krijgt waar voor je geld (vooral met de huidige aanbieding) en ontwikkelt een uitstekende basis voor een succesvolle carrière in vastgoed.

Op jouw succes!