Wat zijn goede, betrouwbare en bewezen manieren om online geld te verdienen? Wij leggen in dit artikel alle beste en meest actuele manieren voor 2024 op een rijtje. Lees verder…

Inhoud van deze pagina:
2. Maar het is zo ver. We gaan beginnen met de 70 tips die ik je mee wil geven!

70 manieren om op een legale manier online geld te verdienen

We zijn allemaal op zoek naar een makkelijke manier waarop we veel geld kunnen verdienen. Het liefst willen we hiervoor de deur niet uit en al helemaal geen geld investeren. Nu zullen de meeste mensen zeggen dat dat inderdaad niet mogelijk is, maar ik heb een aantal manieren voor je verzameld waarbij dat wel degelijk mogelijk is. En het feit dat je deze tips wil lezen geeft al aan dat jij hier ook van overtuigd bent. Nee, maak je geen zorgen. Deze tips hoef je niet te kopen, maar zijn geheel gratis verkrijgbaar. Geen investering, geen upsells, maar gewoon lekker lezen en er je voordeel mee doen.

Ik leg je uit welke mogelijkheden er zijn en hoe je dit het beste aan kan pakken. Maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is. Je zal hard moeten werken voor je er de vruchten van kan plukken. Je zal fouten maken en hiervan moeten leren. En zaken vervolgens anders aan moeten pakken om het tot een succes te laten komen.

Natuurlijk heb je vragen. Over of het inderdaad goed te doen is om online geld te verdienen, of dit wel het goede moment is om iets te starten en hoe je voorkomt dat je toch met oplichters in zee gaat. Ik ga er vanuit dat alles wat ik je hierna ga vertellen je een stuk wijzer maakt. En dat je daardoor een idee krijgt van hoe je dingen het beste aan kan pakken.

Inmiddels heb je waarschijnlijk al begrepen dat je door het beginnen van een blog een goede kans maakt om geld te verdienen. Door links op je site te plaatsen waarvoor je een beloning ontvangt als andere mensen hier op klikken kun je, afhankelijk van het aantal volgers dat je hebt, best een leuk inkomen naast je vaste baan genereren.

Maar het is zo ver. We gaan beginnen met de 70 tips die ik je mee wil geven!

Als je net zo enthousiast bent als ik en best bereid bent om een beetje tijd en energie in start van je business te steken, dan beginnen we met de 10 allerbeste tips die ik heb. Wil je wel geld verdienen, maar neem je ook genoegen met iets  minder grote bedragen, omdat je simpelweg niet zo veel zin of tijd hebt in je project te investeren, begin dan bij tip 11. Alhoewel het natuurlijk geen kwaad kan om ook de 10 beste tips te lezen, zelfs als je ze nu niet gaat gebruiken. Sommige van de methodes zorgen voor een stabiel inkomen op langere termijn, maar zullen vooraf moeten worden gegaan door maanden of zelfs jaren waarin je er veel tijd in zal moeten steken. Denk daarom van te voren goed na over hoe je het aan wil pakken en kies na het lezen van al deze tips degenen die voor jou het best passend bij je situatie zijn. Als je het goed aanpakt en geduld hebt, dan kan het je leven gaan veranderen.

Nog één klein allerlaatste puntje voordat we dan eindelijk echt gaan beginnen. Natuurlijk bent je niet de eerste die één of meerdere van deze tips gaat gebruiken om online geld te gaan verdienen en ook zeker niet de laatste. Daarom is het van belang dat je er voor zorgt dat je je onderscheidt van de andere aanbieders op de markt. Zorg dat je uniek bent, een herkenbaar logo of slogan hebben en mensen zich vooral op jou richten zodra ze iets in gedachten hebben dat aansluit bij wat jij doet.

Dus nu we dat duidelijk hebben, laten wij naar mijn 70 geweldige tips gaan, die jou gaan helpen om online geld te verdienen!

Tip 1. Begin een blog of website en maak gebruik van affiliate marketing

Als je geïnteresseerd bent in een bepaald onderwerp en je hebt daar ook nog een hoop verstand van, dan is het een goed idee om een blog te starten. Hierin behandel je allerlei onderwerpen die betrekking hebben op het gebied van jouw interesse en je zal zien dat mensen die in hetzelfde onderwerp interesse hebben je gaan volgen. Hoe groter het aantal volgers, hoe groter de opbrengsten kunnen zijn. Het kan een beetje moeite kosten om een blog te starten, want hoe doe je dat, welke onderwerpen breng je te sprake en hoe krijg je een groot aantal volgers? Maar als je dat eenmaal goed op de rit hebt weten te krijgen kun je via affilate marketing een heel behoorlijk inkomen scoren. En de kosten om een blog te beginnen zijn erg laag. Slechts een paar tientjes per jaar. Als je eenmaal hebt besloten in welke richting je blog zich gaat begeven moet je je gaan oriënteren op bedrijven die passen bij jouw strategie.

Hoe beter deze aansluiten bij jouw blogs, hoe groter de kans is dat je er snel geld mee kan gaan verdienen. Het komt er feitelijk gewoon op neer dat je een linkje naar een bepaald product van een webwinkel op jouw site plaatst en vervolgens provisie ontvangt op het moment dat er mensen via dat linkje een bestelling bij dat bedrijf plaatsen. Er zijn heel veel verschillende websites die jou de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van affiliate marketing. Onze grote vriend Bol.com is daar een bekend voorbeeld van. Dus zoek even op internet naar alle mogelijke bedrijven waar jij iets in ziet en kijk of je er je voordeel mee kan doen. Het is heel eenvoudig en je kunt al binnen een week een blog zijn gestart met de nodige affiliate links er in. Afhankelijk van de site en het product kun je tussen de 1% en de 10% provisie ontvangen van het bedrag dat iemand via jouw link bij het bedrijf besteedt.

Het kost in het begin zeker even tijd en moeite om een goed blog en alle affiliates op te zetten, maar als je het heel goed weet aan te pakken, dan kun je op een vrij makkelijke manier een hoop geld verdienen. Zo zijn er mensen die het kleinschalig aanpakken en een paar honderd Euro per maand verdienen, maar als je het groots aanpakt, wellicht met meerdere blogs met verschillende onderwerpen, dan kun je zomaar duizenden Euro’s per maand verdienen. En dat is natuurlijk best lekker, zeker als je er dan bijna geen moeite meer voor hoeft te doen.

Ik stel voor dat we beginnen met de basis voor het bouwen van een website of blog. Vervolgens kunnen we dan gaan kijken welke bedrijven het beste aansluiten bij jouw interesses en of deze bedrijven bereidt zijn om een provisie te betalen indien er via jouw blog klanten naar hun site worden doorgelinkt.

Er zijn verschillende manier om dit te onderzoeken:

 • Kijk eens op de site van Amazon. Zij hebben een heel mooi partnerprogramma en duizenden producten, waardoor er vast wel een aantal producten tussen zitten die heel goed aansluiten op de blogs die jij schrijft. Als je de Google zoekwoorden gebruikt om te kijken op welke trefwoorden die betrekking hebben op deze producten vaak wordt gezocht, kun je er voor zorgen dat er nog meer mensen op jouw blogs terecht komen en je affiliate omzet nog groter wordt. Meer bezoekers betekent gewoon meer geld;
 • Er zijn diverse netwerksites die je kunnen koppelen aan andere bloggers en bezoekers. Vaak vragen deze sites hier wel een provisie voor, maar aangezien die vele malen lager ligt dan de provisie die je met affiliate marketing kan verdienen, kan het toch zeer interessant zijn om je hierbij aan te sluiten;
 • Zoek zelf naar bedrijven met een affiliate partnerprogramma. Indien je je zonder netwerk bij dit soort bedrijven aansluit, haal je het maximale uit je blog. Er zijn heel veel verschillende bedrijven en daarnaast is het wellicht ook mogelijk om dit voor elkaar te krijgen bij bedrijven die nog geen affiliate partnerprogramma hebben. Het kost wel meer tijd om hierover met deze bedrijven te overleggen, maar als dit een bedrijf is dat zeer goed aansluit bij de inhoud van jouw blogs kan het zeker de moeite waard zijn.

We gaan er vanuit dat je op dit moment een beslissing hebt genomen over de onderwerpen die in jouw blogs besproken gaan worden en je ook een keuze hebt gemaakt voor één of meerdere affiliate bedrijven om deze aan jouw blogs te linken. Dan is nu het moment gekomen waarop ik je ga uitleggen hoe je het best een blog kan schrijven om er voor te zorgen dat er zo veel mogelijk bezoekers komen om die te lezen en op je affiliate links te klikken. Zoals gezegd is een domeinnaam van groot belang. Je moet een domeinnaam zien te vinden waar mensen snel op terecht komen en daarnaast moet je er voor zorgen dat je ook met de titels van je blogs mensen trekt. Er zijn verschillende sites waarop je kan controleren of de door jouw gewenste domeinnaam nog vrij is. Mocht dit niet het geval zijn, dan komen ze vaak met suggesties voor domeinnamen die nog wel beschikbaar zijn.

Zodra je een domeinnaam hebt, heb je een platform nodig om je website op te bouwen. Er zijn heel veel gratis platforms zoals WordPress, maar daar heb je uiteraard niet alle mogelijkheden die je nodig hebt om een fantastische site te bouwen waar je het maximale uit kan halen.

Als je voor het maximale resultaat gaat is het het beste om een site te hosten via een hosting bedrijf. Hierdoor draait je site op een eigen server, waardoor deze heel snel is en heb je daarnaast ook nog eens alle vrijheid en mogelijkheden om alles precies zo te bouwen als jij het graag wil hebben. Natuurlijk kost het hosten van een dergelijke site wel een beetje geld, maar de opbrengsten kunnen hierdoor vele malen hoger liggen en daardoor zeker de moeite waard zijn. Vaak kun je kiezen voor een maandelijkse hosting, waardoor je niet ineens een jaarbedrag hoeft te betalen, maar gewoon per maand. En dat kan natuurlijk makkelijk vanuit de inkomsten die je blog gaat genereren.

Nadat je dit allemaal hebt gedaan zul je een Content Management Systeem uit moeten gaan zoeken om je website te bouwen, pagina’s te kunnen updaten en je blog te kunnen bouwen. Daarnaast zul je ook van allerlei andere service gebruik moeten willen en kunnen maken. Ongeveer een kwart van alle websites is gebouwd in WordPress. Dit is zo ontzettend gebruiksvriendelijk dat je hier eigenlijk geen fouten mee kunt maken. In het begin kun je nog heel goed met een relatief goedkoop starterspakket uit de voeten, maar naarmate je blog meer bezoekers trekt is het verstandig om over te stappen naar een uitgebreider pakket. Je wil immers dat je bezoekers een snelle site bezoeken, die niet steeds vast komt te lopen. Hierdoor verlies je bezoeker en nog belangrijker: je verlies inkomsten. En dat wil je absoluut niet.

Er vanuit gaande dat je inderdaad voor WordPress hebt gekozen, dien je een keuze te maken uit de thema’s die de basis van je site vormen. Er zijn een heleboel gratis thema’s beschikbaar, maar indien je iets unieks wil maken kan dat al met een investering van slechts een paar tientjes. Je kan je basisontwerp geheel aanpassen met je eigen afbeeldingen, teksten en logo’s. Daarnaast is het aan te raden om gebruik te maken van diverse plug-ins om je marketing mogelijkheden zo optimaal mogelijk te benutten.

Ik ben me er van bewust dat dit allemaal een hoop informatie is. Daarom probeer ik alles zo overzichtelijk mogelijk uit te leggen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van alle stappen die je zou moeten zetten om je nieuwe site, blogs en affiliate programma zo succesvol mogelijk te laten zijn. Als je alle stapjes rustig volgt, dan ben je in staat om binnen een week een site met je eerste blog te lanceren en wellicht al je eerste volgers te hebben. En volgers betekent inkomsten, dus laten we verder gaan.

Zodra je site eenmaal online staat is het de hoogste tijd om de eerste blog te gaan schrijven, waarmee je bezoekers naar je site haalt. En daarmee naar de site van de affiliate partners. En je onderweg bent naar inkomsten. Maar hoe ga je dit precies doen?

Neem het voorbeeld waarbij je er voor gekozen hebt om via Bol.com een affilate partner te worden en dat je de rugzakken van Bol.com wil promoten. Ga hierbij uit van een rugzak voor leerlingen, die zij naar school kunnen dragen. In de zoekgegevens kun je zien dat rugzak en leerling ongeveer 3.000 keer per maand wordt gezocht. Indien je dus een blog gaat schrijven met de titel “De beste 15 rugzakken voor leerlingen”, dan kun je er op rekenen dat er een hoop mensen zijn die jouw blog weten te vinden. Zodra je het artikel gaat schrijven moet je er rekening mee houden dat je, combinaties van, zoekwoorden gebruikt waar mensen veel op zoeken. Daarnaast moet je blog ook echt inhoudelijke informatie aanbieden waar mensen iets aan hebben. Het moet derhalve nuttige informatie zijn. Laat ze zien dat je kennis van zaken hebt en benadruk je eigen invalshoeken.

Uiteindelijk wil je hiermee niet alleen bereiken dat mensen je blog lezen en via de link een rugzak voor hun kind bij Bol.com aanschaffen, maar je wil ook heel graag dat andere bloggers en sites graag een link naar jouw blog op hun site plaatsen. Zo komen hun volgers ook op een makkelijke manier op jouw site terecht, waardoor je extra bezoekers en inkomsten krijgt. Bovendien zorgt dit er voor dat je hoger op de zoekpagina’s van Google terecht komt, waardoor je sneller gevonden wordt.

Zodra jouw blog duidelijk laat blijken dat je de expertise in huis hebt en je mensen de juiste informatie verschaft om een beslissing te nemen, zal je zien dat mensen ook snel geneigd zijn om op de link naar Bol.com te klikken en een aankoop te doen.

Het zal in het begin veel tijd kosten om alles op de juiste manier op de rails te krijgen, maar als je eenmaal een stabiele basis hebt opgebouwd, waarin je regelmatig een nieuwe blog met de juiste links plaatst, zal je zien dat je op deze manier een behoorlijk aanvulling op je inkomen kan realiseren. Er zijn zelfs mensen die volledig van de affiliate inkomsten op hun blogs kunnen leven, want zoals gezegd kan het je duizenden Euro’s per maand opleveren.

Ik ga er vanuit dat ik je met al deze informatie aardig op weg heb kunnen helpen om de eerste stappen te zetten in de wereld van het online geld verdienen met een blog en affiliate marketing. Wil je meer weten over affiliate marketing, bekijk dan hier welke cursus over affiliate marketing wij als #1 hebben gekozen.

Tip 2. Begin een zogeheten startup – een snelgroeiende online onderneming

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen bedrijf te beginnen? Dan is dit je kans! Begin een webwinkel, een site waar je online adviezen of cursussen geeft of iets anders dat je in een online bedrijf vorm kan geven en dat snel kan groeien. En natuurlijk zitten er aan ieder soort onderneming bepaalde investeringen en risico’s. Begin je een webwinkel, dan zal je voorraden moeten hebben, dus moeten investeren om producten aan te schaffen. Verkoop je online cursussen, dan zal je eerst een hoop tijd moeten investeren om een cursus te schrijven en dit in een format te verwerken. Als je snel omzet wil genereren zal je met een uniek concept moeten komen, dat alleen via jouw site verkrijgbaar is. Maar over het algemeen zal het in eerste instantie een hoop inspanning kosten om dit goed van de grond te krijgen, maar als het eenmaal loopt blijven de inkomsten komen. In tegenstelling tot een aantal andere soorten bedrijven kunnen de oprichters van een start-up voor veel verschillende uitdagingen komen te staan.

In de eerste plaats moet je er voor zorgen dat je een uitstekende start maakt. Dit betekent dat je een weloverwogen domeinnaam moet kiezen die je via een goede hostingpartij host. Daarnaast moet je goed op de hoogte zijn van je potentiële klanten, hun wensen, problemen waarmee ze geconfronteerd worden en de bedragen die ze bereidt zijn om voor oplossingen voor deze problemen te betalen. Dat is de basis van je hele bedrijfsplan. Verder moet je er voor zorgen dat je precies weet wie je concurrenten zijn en wat zij te bieden hebben. Maken zij gebruik van een bepaalde marketingstrategie, weten zij op welke manier een dergelijke onderneming het best gefinancierd kan worden en wellicht is er een samenwerking mogelijk die voor beide partijen de nodige voordelen kent.

Ik begrijp dat je nu waarschijnlijk even zit te zuchten en je afvraagt of dit wel de meest aantrekkelijke manier is. Wees gerust. Indien je er de tijd voor neemt en het goed aanpakt, kan het je aardige bedragen op gaan leveren. Maar je moet wel eerst op zoek naar een probleem waar veel mensen mee te maken hebben en waar jij in staat bent om een oplossing voor te leveren. En alleen dat al kan best wat tijd kosten.

Als je het probleem eenmaal gedefinieerd hebt, dan is het van belang dat je met werkbare oplossingen komt. Oplossingen waarvoor mensen daadwerkelijk bereid zijn om te betalen. Hiervoor zal je een stukje marktonderzoek moeten doen, om na te gaan of mensen jouw oplossingen zelf ook als oplossing voor hun probleem zien en of, en zo ja, hoeveel zij bereidt zijn om hiervoor te betalen. Er moet namelijk wel genoeg marge tussen de kosten en de opbrengsten zitten om je onderneming rendabel te laten zijn.

Als je dit allemaal hebt uitgedokterd heb je een startkapitaal nodig om te beginnen. Uiteraard kun je hiervoor met een businessplan naar de bank, maar er zijn nog een aantal andere manieren om dit voor elkaar te krijgen.

 • Je kunt, indien je hier de middelen of een goed bedrijfsplan voor hebt, je onderneming zelf financieren. Dit kan door je spaargeld te investeren of een privé lening of zakelijk krediet bij een bank af te sluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf de baas blijft over je onderneming en alle winsten ook alleen voor jou zijn. Ook bij verkoop van je onderneming op de langere termijn zijn alle opbrengsten voor jou;
 • Daarnaast heb je de mogelijkheid om investeerders te zoeken. Mensen die in ruil voor een aandeel in je bedrijf en een deel van de winst wel een bepaald bedrag willen investeren om te zorgen dat jij met je onderneming van start kan. Dit kan ook in de vorm van een lening die je met vaste afspraken en rente weer terugbetaald.
 • Tenslotte is het mogelijk om je aan te sluiten bij een start-up groep. In deze groep hebben zich een aantal investeerders uit jouw branche zich verenigd en nemen ze als het ware met de groep investeerders deel in jouw bedrijf. In ruil hiervoor krijg je een startkapitaal en voorzien ze je van advies. Het is de moeilijkste manier om startkapitaal te verkrijgen, dus reken er niet op dat het je op deze manier gaat lukken, dan kan het alleen maar meevallen.

En als je bedrijf dan eenmaal gestart is, hou er dan rekening mee dat je je zal moeten blijven focussen op klantenwerving en productontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat je onderneming de kans krijgt om te groeien.

Tip 3. Ontwikkel software en ga dat verkopen

Momenteel is er ontzettende veel vraag naar allerlei verschillende soorten software. Het gaat hierbij niet alleen om bedrijfsmatige software, maar ook om consumententoepassingen en apps. En dit hoeft niet allemaal nuttige software te zijn, want ook het ontwikkelen van diverse games voor spelcomputers kan zeer rendabel zijn. Dit geldt ook voor spelletjes die je op je telefoon kunt spelen. Het is vooral raadzaam om te kijken naar software die het leven voor mensen makkelijker maakt, waardoor ze bereidt zijn om deze software aan te schaffen.

Nu weet ik dat je denk dat software vooral ontwikkeld wordt door grote bedrijven zoals Microsoft of Nintendo, maar je moest eens weten hoeveel software en apps er door particulieren zijn ontwikkeld en die gewoon in de appstore te koop zijn. En inderdaad, als je mazzel heeft is een groot bedrijf zoals eerder genoemd geïnteresseerd in de door jou ontwikkelde software of apps en willen ze dit graag van je kopen. Dit kan zeker interessant zijn, aangezien hier vaak aanzienlijke bedragen mee gemoeid zijn.

Er zijn feitelijk twee manieren waarop je geld kan verdienen met het ontwikkelen en verkopen van software:

 • De eerste manier is dat je een idee hebt, dit voorlegt aan betrouwbare mensen in je omgeving (je wil tenslotte niet dat ze er met jouw idee vandoor gaan) en huurt vervolgens een software ontwikkelaar in om dit voor je te bouwen. Aangezien dit geld kost heb je wellicht mensen nodig die deel willen nemen in je bedrijf, of je op andere manier aan een startkapitaal willen helpen. Als je uiteindelijk goedwerkende software of en goedwerkende app hebt ontwikkeld kan deze in de Google of App store komen waar je er geld mee verdient op het moment dat jouw software of app gedownload wordt;
 • De tweede manier is natuurlijk de beste, maar ik begrijp ook dat niet iedereen hiertoe in staat is. De beste optie is namelijk om je software of app zelf te bouwen. Hierdoor maak je weinig kosten en hoef je niet een deel van je bedrijf weg te geven in ruil voor een startkapitaal. Je moet alleen veel meer tijd investeren dan wanneer je hier iemand voor inhuurt. Niet alleen om het te bouwen, maar ook om de vaardigheden hiervoor onder de knie te krijgen. Indien je de mogelijkheid hebt om het zelf te doen, investeer dan tijd in plaats van geld.

Tip 4. Begin een webwinkel en start met de verkoop van fysieke producten

Mocht het je niet lukken om een onderneming te starten die oplossingen voor problemen biedt, dan is het verstandig om een webwinkel te beginnen waarbij je fysieke producten verkoopt. Het is dan aan te raden om voor producten te kiezen die niet bederven, of voor producten met een lange houdbaarheidsdatum die minimaal op 2 jaar ligt. Op deze manier heb je geen rekening te houden met bederf van je goederen en dat maakt het houden van een webwinkel al een stuk makkelijker.

Het bouwen van een website voor een online webwinkel wordt tegenwoordig steeds gemakkelijker. Door gebruik te maken van de tools van Shopify is het mogelijk om in een paar dagen een volledige website operationeel te maken. Je moet er echter wel rekening  mee houden dat het schrijven van een goede toelichting op de producten die je gaat verkopen wel een beetje tijd gaat kosten, zeker indien je dit goed wil doen. Het zorgt er immers voor dat meer bezoekers je website weten te vinden. Daarnaast is het aan te raden om gebruik te maken van online advertenties en samenwerkingsverbanden. Als je het goed aanpakt is dit één van de beste manieren om online geld te verdienen.

Veel ondernemers kiezen bij het opzetten van een webwinkel kortgezegd uit twee mogelijkheden:

 1. Ze maken en verkopen producten, waarvan ze weten dat er een grote markt voor is binnen hun branche;
 2. Ze kopen relatief goedkope producten in het buitenland. Deze passen ze indien nodig aan, verpakken ze opnieuw in hun eigen verpakkingsmaterialen en verkopen ze weer voor een hogere prijs. Op deze manier kost het weinig inzet om een redelijke winst te kunnen maken.

Ik ben er van overtuigd dat het op de markt brengen van je eigen producten een groot succes al zijn en je hiermee een hoopt winst kan maken. Aan de andere kant brengt het produceren van je eigen producten een grote investering en een hoop tijd en kosten met zich mee. Op het moment dat je al een productiebedrijf hebt is het raadzaam om hier een webwinkel naast te starten. Maar heb je deze niet, dan ben je beter af met de inkoop en verkoop van producten die door een ander gemaakt worden. Zoek een aantal producten die je voor een schappelijke prijs kan inkopen en waar je een leuke marge op kan maken bij het doorverkopen. Vaak geeft het de voorkeur om te kiezen voor veel verkopen en lagere marges, dan weinig verkopen tegen hogere marges.

Een ander punt bij een webwinkel is de voorraad. Uiteraard zal je moeten investeren om voorraad aan te schaffen, maar je zal dit ook ergens op moeten slaan. Het mooie van een webwinkel is dat je dit gewoon vanuit huis kan doen en er geen pand voor nodig hebt, maar niet iedereen zal in de gelegenheid zijn om zijn voorraden ook in huis of in de schuur op te slaan. In dat geval zal je, het liefst zo dichtbij huis als mogelijk, een opslagruimte moeten huren.

Maar er is nog een andere optie en dat noemen we drop shipping. Dit heeft misschien nog wel de voorkeur boven een standaard webwinkel waarbij je de voorraad en de verzending in eigen hand hebt. Bij drop shipping verkoop jij via je website producten van iemand anders. Klanten bestellen en betalen de producten via jouw website, maar de bestellingen komen direct bij de fabrikant of leverancier van het product terecht. Zij zorgen ook voor verzending van de producten, dus je hebt geen voorraad en investering nodig. Je hoeft hier feitelijk helemaal niets aan te doen. Natuurlijk zijn de prijzen hoger en de marges lager, maar je hoeft geen opslag te huren en tijd in het verzenden te steken. Feitelijk bestelt de klant het bij jou, koop jij het automatisch bij je leverancier en krijg je eens per week of per maand een factuur van de leverancier die je betaalt, terwijl het geld van de klanten al op jouw rekening staat.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere mogelijkheden:

 1. Je kan je producten in de magazijnen van grote ketens zoals Amazon laten opslaan. Dit kan een aanzienlijke extra omzet genereren, doordat Amazon hier speciale aanbiedingen voor VIP-leden voor heeft;
 2. Als je zelfgemaakte producten hebt, dan kun je deze via Etsy te koop aanbieden. Als de producten specifiek gericht zijn op vrouwen, dan kun je hier zelfs een bonus mee verdienen;
 3. Je kan nog steeds gebruik maken van sites zoals Ebay om je producten te verkopen en naamsbekendheid te krijgen;

Hoe je ook van plan bent om producten te gaan verkopen, het is erg belangrijk om er voldoende zorg aan te besteden. Hoe professioneler de site overkomt, des te meer mensen daadwerkelijk producten bij je zullen kopen. Het gaat hierbij niet alleen om het ontwerp en de toegankelijkheid van de site, maar ook om de foto’s en omschrijvingen van de producten.

Er zijn verschillende cursussen om te leren hoe je een webshop start. Bijvoorbeeld:

Tip 5. Werk als freelancer en verkoop je diensten

Als je bepaalde vaardigheden hebt, waarmee je heel makkelijk als freelancer kan werken, verkoop deze dan, bijvoorbeeld via Fiverr. Je kan hierbij denken aan het ontwerpen van websites of andere content, marketing, tekstschrijven en meer van dit soort beroepen. En misschien vind je het best een uitdaging om te gaan freelancen, als je voldoende opdrachtgevers kunt krijgen is het een uitstekende mogelijkheid om geld te verdienen. Er zijn duizenden mensen in Nederland die het freelancen boven een vaste baan verkiezen, omdat ze met minder uren meer geld kunnen verdienen. Maar je moet natuurlijk wel een beetje commercieel zijn ingesteld om opdrachten binnen te halen. Zonder opdrachten heb je immers geen inkomsten.

Er is voldoende freelancewerk te vinden, maar je moet wel tijd investeren in het opbouwen van een netwerk. Vaak heb je één opdracht nodig om ergens te starten en als je die opdracht naar volle tevredenheid uitvoert, volgen er meestal vanzelf nieuwe opdrachten. En voor de continuïteit is het altijd prettiger om op meerdere opdrachtgevers te kunnen bouwen. Er zijn speciale sites waar opdrachten voor freelancers worden aangeboden en er zijn genoeg bemiddelingsbedrijven die opdrachten en freelancers samenbrengen. Vaak schakelt het bemiddelingsbureau jou in voor de opdracht, waarbij het bemiddelingsbureau de factuur aan de opdrachtgever stuurt en jij jouw factuur aan het bemiddelingsbureau. En natuurlijk houden zij een paar Euro per uur zelf. Maar dat is geen enkel probleem, zolang jij voor een goed tarief aan het werk bent.

Daarnaast kun je natuurlijk zelf bedrijven geheel vrijblijvend benaderen, waarvan je een vermoeden hebt dat zij gebruik zouden willen maken van de diensten die jij te bieden hebt. Zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau kun je meer geld verdienen. En daar gaat het tenslotte om.

Een paar korte stappen om de start van een freelance bedrijf zo succesvol mogelijk te maken:

 1. Bepaald je doel. Wil je gaan freelancen om naast je vaste baan wat extra inkomsten te genereren, of heb je het doel om uiteindelijk fulltime freelance aan het werk te gaan? Hou er rekening mee dat het opstarten van een freelance onderneming tijd kost, dus dat het in het begin verstandig is om dit met een vaste parttime baan te combineren. Mocht je meteen een grote opdracht binnen halen, dan zou ik vol voor het freelancen gaan en tijdig voor een vervolgopdracht zorgen. Vaak zijn de inkomsten voor het freelancen dusdanig goed, dat je het best een paar weken zonder nieuwe opdracht zou moeten kunnen uithouden;
 2. Zoek iets wat bij je past. Het is natuurlijk makkelijk om te kijken naar welke diensten veel vraag is, maar het moet natuurlijk ook bij je passen. Als er veel vraag naar tekstschrijvers is, maar je hebt moeite met spelling en grammatica, of je kunt maar met twee vingers typen, dan gaat dit je zoveel tijd en irritatie kosten, dat het niet de juiste branche voor jou is. Daarom moet je altijd een branche zoeken waarin je je thuis voelt en waar je voldoende kennis van hebt om je onderneming succesvol te laten zijn;
 3. Bepaald je doel. Wil je gaan freelancen om naast je vaste baan wat extra inkomsten te genereren, of heb je het doel om uiteindelijk fulltime freelance aan het werk te gaan? Hou er rekening mee dat het opstarten van een freelance onderneming tijd kost, dus dat het in het begin verstandig is om dit met een vaste parttime baan te combineren. Mocht je meteen een grote opdracht binnen halen, dan zou ik vol voor het freelancen gaan en tijdig voor een vervolgopdracht zorgen. Vaak zijn de inkomsten voor het freelancen dusdanig goed, dat je het best een paar weken zonder nieuwe opdracht zou moeten kunnen uithouden;
 4. Zoek iets wat bij je past. Het is natuurlijk makkelijk om te kijken naar welke diensten veel vraag is, maar het moet natuurlijk ook bij je passen. Als er veel vraag naar tekstschrijvers is, maar je hebt moeite met spelling en grammatica, of je kunt maar met twee vingers typen, dan gaat dit je zoveel tijd en irritatie kosten, dat het niet de juiste branche voor jou is. Daarom moet je altijd een branche zoeken waarin je je thuis voelt en waar je voldoende kennis van hebt om je onderneming succesvol te laten zijn;

En nog een allerlaatste, maar zeker geen onbelangrijk punt. Zorg voor een freelance contract. Op deze manier weten beide partijen voor hoeveel uur per week, voor hoeveel maanden en tegen welk uurtarief de overeenkomst geldt. Daarnaast kunnen de werkzaamheden en overige voorwaarden hierin worden vastgelegd. Dit voorkomt een hoop onduidelijkheid en discussies.

Tip 6. Begin een online coaching-praktijk

Feitelijk werkt dit op dezelfde manier al het opzetten van een freelance onderneming. Mensen die gebruik willen maken van jouw adviezen betalen je graag voor de tijd die je in deze adviezen steekt.

Het leuke van een online coach zijn, is dat je je klanten adviezen geeft over hoe zij hun eigen onderneming succesvoller kunnen maken en op die manier meer geld kunnen verdienen. Feitelijk is dat hetzelfde als je zelf doet, maar dan toegepast op de onderneming van je klanten. Je leert hem beter te handelen dan zijn concurrenten.

Online coaching is een geweldige manier om vanuit huis een onderneming op te bouwen. Je hebt een domeinnaam en een website nodig en je kan een aantal standaard coaching programma’s maken, die je aan meerdere mensen kan verkopen. Hier gaat wel wat tijd in zitten om het goed op te zetten. Daarnaast kunnen klanten zich met hele specifieke vragen of situaties bij je melden, waarna je hier klantgericht kan coachen. Op deze manier kun je een heel breed publiek van dienst zijn met jouw coaching vaardigheden.

Tip 7. Maak online cursussen en verkoop deze

Als je een hoop kennis van een bepaald onderwerp hebt of gewoon een expert bent, zou ik je zeker aanraden om cursussen samen te stellen over de kennis die jij bezit. Deze cursussen kun je door middel van cursusmappen of filmpjes via je website verkopen. En het mooie hiervan is dat je een cursus slechts één keer hoeft te ontwikkelen en deze vervolgens meerdere keren kan verkopen. Op die manier kun je jarenlang een passief inkomen uit een eenmalige investering halen. Het heeft niet meer dan af en toe een beetje update en onderhoud nodig, en wellicht zo af en toe een nieuwe cursus.

Voor het maken en verkopen van online cursussen kun je het beste van de volgende stappen uitgaan:

 1. Ontdek naar welke onderwerpen er de meeste vraag is. Dit kun je doen door blogs van andere mensen te lezen en forums te bezoeken. Hoe meer vraag er naar je cursus is, des te meer geld levert dit op;
 2. Onderzoek of mensen daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de cursussen die jij van plan bent te maken en, nog belangrijker, of zij bereidt zijn om hiervoor te betalen. Het heeft geen zin om een hoop tijd en energie in het maken van een cursus te steken als er uiteindelijk geen vraag naar is;
 3. Wacht niet te lang met het maken van een cursus. Gebruik hiervoor een goede tool om een elektronische leeromgeving te maken, zoals Huddle. Je kan altijd op basis van de reacties van mensen die de cursus hebben aangeschaft wijzigingen maken of aanvullingen toevoegen. Maar zorg dat je binnen korte termijn een solide en kwalitatief goede basis neerlegt;
 4. Bepaal hoe je je cursus in de markt zet. Wellicht zijn er bepaalde bedrijven, verenigingen of andere groepen die baat hebben bij de door jou ontwikkelde cursus. Zorg dat je deze groepen op de juiste manier aanschrijft en ze wellicht een korting aanbiedt indien ze meerdere cursussen willen aanschaffen.

Kun je ook een online cursus bouwen als je hier totaal geen ervaring mee hebt? Natuurlijk kan dat, maar je zal je wel van tevoren goed moeten oriënteren. Ga op zoek naar een cursus die door iemand anders is gemaakt en waar je interesse in hebt. Of naar een cursus die heel veel lovende recensies heeft gehad.

Maak gebruik van de leerschool die je concurrenten al doorlopen hebben. Hoe lang duurt een onderdeel van een cursus gemiddeld? Welke prijzen worden er over het algemeen gerekend en op welke manier is de cursus opgezet. Tekst, foto’s, video’s of combinaties hiervan? Allemaal punten die er voor zorgen dat je een duidelijker beeld krijgt van de manier waarop je je cursus het beste kan ontwikkelen en deze in de markt kan zetten.

Daarnaast is het absoluut van belang dat je je op de onderwerpen richt waar je echte verstand van hebt en waarvan mensen vinden dat jouw cursus heeft bijgedragen aan de kennis die zij hebben verkregen. Gebruik vooral trefwoorden die veel in de zoekpagina’s voor komen om mensen naar jouw cursus te leiden. En wellicht kun je een influencer of andere bekende Nederlander aan het woord laten in je cursus. Een bekend iemand trekt nu eenmaal makkelijk mensen. En natuurlijk kun je op verzoek van een bedrijf een cursus maken die zij graag wensen over een bepaald onderwerp dat aansluit bij jouw kennis.

Het mooiste is nog als je je cursussen kunt koppelen aan je blogs die je over bepaalde onderwerpen schrijft. Noem de cursus in je blog en plaats er gewoon een link naar de cursus bij. Als mensen je blog interessant vinden, zullen ze sneller op de link naar de cursus klikken om meer over het onderwerp te weten te komen. Ziet de presentatie van je cursus er veelbelovend uit, dan is de kans groot dat ze tot aanschaf van jouw cursus overgaan.

Daarnaast zou ik je zeker aanraden om een community aan te maken, waarin mensen die deelnemen aan jouw cursus, of hebben deelgenomen, met elkaar in contact kunnen komen. Niet alleen versterkt dit het platform van jouw cursus, maar je kan er ook ideeën op doen om je cursussen te verbeteren of om een nieuwe cursus samen te stellen.
En zorg er voor dat je cursus online goed vindbaar blijft. Zoek naar nieuwe mogelijkheden om je cursus aan te bieden en te verkopen. Met slechts een paar uur per maand zorg je ervoor dat de inkomsten binnen blijven komen.

Uiteindelijk komt het er dus op neer dat je in het begin veel tijd kwijt bent aan het ontwikkelen van de cursussen en het in de markt zetten er van, maar dat je na die tijd met een minimale tijdsinvestering toch aanzienlijke inkomsten kan blijven genereren.

Tip 8. Begin een YouTube kanaal

Ondanks de aangescherpte voorwaarden van 4.000 kijkuren per jaar en 1.000 abonnees, is het nog steeds een fantastische manier om geld te verdienen. YouTube wordt, naast Google, heel veel als zoekmachine gebruikt en is de op twee na best bekeken website ter wereld. Er worden maar liefst meer dan 5 miljard video’s per dag bekeken. Doordat YouTube niet met abonnees, maar met advertenties werkt is het een heel gewild platform om video’s te bekijken. Jij verdient geld met het aantal mensen dat jouw filmpjes bekijkt, omdat zij voor en tijdens het kijken advertenties te zien krijgen. Hoe meer kijkers er voor je filmpjes zijn, des te hoger je inkomsten.

De vergoedingen zijn niet extreem hoog, want per 1.000 kijkers ontvang je tussen de € 2 en de € 4. Maar als je 100 video’s op je kanaal hebt staan die allemaal 5.000 keer per maand bekeken worden (en dat is niet veel), dan verdien je zo tussen € 1.000 en de € 2.000 per maand. En dat is best een hoop geld, als je het vooral als hobby ziet en het naast je vaste baan kunt doen.

En YouTube blijft groeien. Het is zelfs één van de snelst groeiende platforms, dus een uitgesproken kans om veel geld mee te verdienen. Het starten van een YouTube kanaal lijkt heel veel op dat van een blogsite, alleen plaats je op een YouTube kanaal video’s in plaats van teksten. Dus ook de opbouw verloopt ongeveer op dezelfde manier. In de eerste plaats moet je gaan bepalen wat voor soort video’s je gaat maken.

De kanalen die succesvol zijn kun je over het algemeen in één van de volgende categorieën indelen:

 1. Informatieve kanalen. Mensen willen graag op een simpele manier snel dingen leren over bepaalde onderwerpen en het makkelijkste is om hiervoor een filmpje te bekijken waarin het wordt voorgedaan. Hoe stuc je een muur, hoe hang je een schilderij op, hoe verwissel je een band? Allemaal korte uitleg, waarna je het zelf kan gaan proberen. Heb je kennis van bepaalde onderwerpen, dan is dit een fantastische manier om geld te verdienen;
 2. Entertainment kanalen. Hier kun je eigenlijk alles op plaatsen wat mensen bekijken omdat ze het leuk vinden. Dat kunnen zelf gemaakte filmpjes zijn, sketches, een vlog over bepaalde onderwerpen zoals make-up of kleding, of alles wat je verder nog maar kan bedenken dat mensen zouden willen bekijken, omdat het gewoon leuk is om naar te kijken.

Als je al in het bezit bent van een account voor Google Drive of Gmail, dan kun je dit account gebruiken om in te loggen op YouTube en een kanaal gaan maken. Let op dat je voor een naam kiest die makkelijk te onderhouden is, waardoor mensen je kanaal sneller kunnen vinden. Het kan dus zijn dat je de naam van je Gmail moet veranderen, maar dat kan heel gemakkelijk via Google+. In het gedeelte “geavanceerd” kun je zoekwoorden toevoegen waarmee jouw kanaal makkelijk te vinden is en aangeven op welk land je je met name richt. Als je toevallig al een blog of een webwinkel hebt, kun je deze toevoegen onder het onderdeel “bijbehorende website”.

Gebruik voor het maken van je filmpjes bij voorkeur een goede camera in plaats van je telefoon. Over het algemeen is de beeldkwaliteit dan veel beter, waardoor het voor bezoekers aantrekkelijker is om jouw video’s te bekijken. Bovendien is het praktisch om een statief te gebruiken, zodat je camera tijdens het filmen goed stil blijft staan. Het hebben van abonnees zorgt er voor dat mensen regelmatig naar jouw kanaal terugkeren om nieuwe filmpjes te bekijken. Zorg er dan ook bij voorkeur voor dat je met vaste regelmaat nieuwe filmpjes upload, zodat mensen ook daadwerkelijk een reden hebben om naar je kanaal te gaan.

Gebruik pakkende teksten en zoekwoorden en opvallende teksten om hoog op de zoeklijsten te scoren en mensen naar je kanaal te leiden. Je moet er voor zorgen dat mensen zo nieuwsgierig worden dat ze wel op jouw video moeten klikken. Daarnaast zal je er voor moeten zorgen dat zo veel mogelijk mensen op de hoogte zijn van het bestaan van jouw kanaal. Dus deel het via social media. Via Facebook en Instagram, zodat jouw vrienden het weer met hun vrienden kunnen delen.

En dan is het eindelijk zo ver. Het moment dat je 1.000 abonnees op je kanaal hebt en er 4.000 uur of meer naar je filmpjes is gekeken. Dat is het moment waarop je echt geld gaat verdienen. Hiervoor moet je wel even naar het tabblad “inkomsten genereren” en daar het onderdeel “inkomsten genereren met advertenties” aanzetten. En zodra je dat gedaan hebt kunnen de maandelijkse inkomsten binnen gaan komen.

Tip 9. Begin met het opnemen van een podcast vol interessante verhalen

Podcast zijn momenteel heel populair in ons drukke leven. Hierdoor is het heel aantrekkelijk om een podcast te starten en daar online geld mee te verdienen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het meer moeite zal kosten om een vast aantal bezoekers op te bouwen voordat het voor adverteerders aantrekkelijk zal zijn. Daarom moet je er voor zorgen dat je podcast vooral vernieuwend is. Zoek naar een format dat uniek is in zijn soort. Dat mensen in jouw podcast geïnteresseerd zijn, omdat het zo uniek is. Op die manier kun je er voor zorgen dat je er een leuke boterham mee kan gaan verdienen. Uiteindelijk is de basis voor een podcast hetzelfde als bij een blog of een YouTube kanaal. Je moet er voor zorgen dat je iets interessants te bieden hebt. Maak een lijst met potentieel interessante onderwerpen en kijk wat er al over deze onderwerpen beschikbaar is en of mensen op dit moment geïnteresseerd zijn in informatie over deze onderwerpen.

Je kan natuurlijk je podcast zo simpel of zo uitgebreid maken als je zelf wil, maar ook hierbij is het belangrijk dat je gebruik maakt van apparatuur met een redelijk tot goede kwaliteit. Je wil immer dat je podcast wel verstaanbaar is voor je luisteraars. Je hebt in ieder geval de juiste software en een goede microfoon nodig, maar deze zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Het makkelijkste is om een plug-and-play podcast opstelling van studiokwaliteit te kopen. Zo weet je zeker dat je een goede set voor een fatsoenlijke prijs koopt.

Als je er voor kiest om je podcast in de vorm van een interview te houden, maak dan ruim van tevoren een overzicht met mensen die je hiervoor uit zou willen nodigen en de reden waarvoor je uit zou willen nodigen. Nodig je ze uit omdat het interessant kan zijn om een interview met een bekend iemand te houden, of omdat ze over een bepaalde expertise beschikken. Hou er bij het samenstellen van je lijst rekening mee dat niet iedereen die je op je lijst hebt staan aan jouw interview mee zal willen werken, of dat ze op korte termijn niet beschikbaar zijn. Daarom is het van belang om ruimschoots de tijd te nemen tussen het peilen van de interesse en het uitnodigen van mensen en het daadwerkelijk opnemen van je podcast. En maak van tevoren een paar test podcast met mensen uit je omgeving om te bepalen of de kwaliteit van je geluidsopname naar wens is.

Als je zelf handig bent met opname software en het monteren van geluidsbeelden dan moet je dat natuurlijk helemaal zelf doen, maar als je de kennis niet hebt kan het aan te bevelen zijn om dit uit te besteden aan mensen die er verstand van hebben Op deze manier komen je podcasts veel sneller tot stand. En zodra je podcast klaar is ga je op zoek naar de beste manieren om deze op de markt te brengen. Zorg voor een website die afgestemd is op de podcasts die jij in de markt wil zetten en maak hiervoor eventueel gebruik van een website bouwer. Hoe meer bezoekers er naar jouw podcast luisteren, hoe hoger je inkomsten zullen zijn.

Met je podcasts kun je op verschillende manieren geld verdienen:

 1. Door je eigen producten te verkopen;
 2. Door live shows uit te zenden;
 3. Door bepaalde podcast alleen voor leden beschikbaar te maken;
 4. Door reclame.

Maar de beste tip is om ze gewoon allemaal te gebruiken. Want waarom zou je maar van één optie gebruik maken als er meerdere zijn? Hier vind je alle podcast-tips.

Tip 10. Kies voor werken op afstand

Er zijn steeds meer bedrijven waarbij het niet uitmaakt vanaf welke plaats je je werkzaamheden verricht. Dit kan vanuit huis zijn, maar ook vanaf een locatie op een zonnig eiland. Dit biedt een hoop voordelen, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. De werkgeven hoeft niet voor huisvesting, koffie en thee en andere zaken te zorgen en jij bent flexibel in de locatie en veelal ook in de tijd waarop je je werkzaamheden verricht. Bovendien is het voor dit soort werkzaamheden heel vaak mogelijk om ze parttime uit te voeren, waardoor ze makkelijk te combineren zijn met een andere baan, de zorg voor de kinderen, sport of andere hobby’s.

Er zijn speciale websites die vacatures plaatsen voor banen die allemaal op afstand uitgevoerd kunnen worden, maar je kan natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar vacatures die je aanspreken. Bij heel veel bedrijven is het (deels) op afstand werken zeker bespreekbaar.

Zo! Dit waren de eerste tien tips die je kunnen helpen bij het online geld verdienen. Maar hiermee zijn we er nog niet, want er volgen maar liefst nog 60 andere ideeën om dit te realiseren. De bovenstaande 10 tips zijn vooral geschikt als je een online carrière wil beginnen of een klein bedrijf wil starten dat op lange termijn geld genereert. De tips die hierna volgen zijn vooral geschikt om snel extra geld te verdienen naast je huidige vaste baan. Om online geld te verdienen heb je een beetje geduld nodig, maar er zijn genoeg manieren waarbij je heel snel al een beetje geld kan verdienen.

De allerbeste manier is om een aantal tips naast elkaar te beginnen. Want je kan freelance werk natuurlijk prima combineren met een website met affiliates, waar je feitelijk geen werk aan hebt. Een combinatie van actief- en passief inkomen levert altijd het meeste op. Bovendien heeft het ook te maken met risicospreiding. Loopt één van de kanalen op een bepaald moment iets minder goed, dan droogt de geldstroom niet meteen op, maar komt er via andere kanalen nog genoeg binnen. En je hebt niet meer dan een paar uur per week nodig om deze kanalen te onderhouden. Dus er zijn altijd meerdere mogelijkheden die voor jou geschikt zijn om voldoende inkomen te genereren.

Tip 11. Verdien geld met het invullen van enquêtes

Er zijn diverse sites waarop je je aan kunt melden en vervolgens mee kunt werken aan het invullen van enquêtes. De vergoeding hiervoor is niet zo heel hoog, maar als je maar genoeg enquêtes invult kan het per saldo toch aardig oplopen. Sommige sites betalen je uit als je een bepaald bedrag bij elkaar hebt verdient, bijvoorbeeld € 5 of € 10 en andere sites betalen je weer uit in kado bonnen. Zoek de sites die voor jou het prettigst werken en het meeste opleveren en focus je op deze sites.

Tip 12. Word websitetester

Er zijn een heleboel websites waarvan mensen graag willen weten hoe de klant de navigatie door de website ervaart. Welke pagina’s zijn prettig om te lezen en welke juist niet, staat alles voor jou in een logische volgorde, kun je goed vinden wat je zoekt en hoe zit het met het bestellen en afrekenen. Op diverse sites zoals TestingTime kun je je aanmelden voor het testen van websites. Uiteraard moet je wel interesse hebben om dit te doen, maar het kan je al snel zo’n € 25 per uur opleveren.

Tip 13. Maak een luisterboek

Ondanks dat luisterboeken steeds populairder worden, is slechts 5% van alle boeken op de wereld uitgebracht als luisterboek. En in deze steeds drukker wordende tijd zijn luisterboeken niet alleen meer geschikt voor kinderen of mensen die ouder en/of slecht ziend zijn, maar ook steeds meer werkende mensen vinden het prettig om naar een boek te luisteren. Dit kunnen zij bijvoorbeeld in de auto onderweg naar hun werk, of onderweg van hun werk naar huis doen. Kies voor een luisterboek dan ook altijd voor een boek dat actueel is of waar veel vraag naar is. Des te groter is de kans dat mensen jouw luisterboeken downloaden. Hou er wel rekening mee dat er voorwaarden zitten aan het inspreken van een boek dat door iemand anders geschreven is en dat je hiervoor een vergoeding zal moeten betalen.

Tip 14. Schrijf een (e)-book en verkoop dat

Er zijn veel mensen die op een bepaald moment in hun leven besluiten om een boek te schrijven, er misschien zelfs aan beginnen, maar het nooit afmaken. En dat is zonde. Er zijn voldoende mensen die vast geïnteresseerd zijn in dat wat jij in je boek zou willen schrijven. Dus hak de knoop eindelijke door en schrijf dat boek. Nadat je het geschreven hebt, kun je er voor kiezen om het door een uitgever te laten beoordelen. Indien hij interesse in je boek heeft zal hij het uit willen geven, maar zo niet is er ook geen man overboord. Er zijn tegenwoordig diverse uitgevers zoals Bookscout, waar je je boek in eigen beheer kunt uitgeven. Bovendien betaal je over je eigen boek ook geen kosten op het moment dat je dit als luisterboek in wil spreken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw boek naar sites als Amazon te uploaden, waar mensen het als e-book kunnen aanschaffen.

Tip 15. Word appointment setter

Dit is volgens ons een ideale manier om online geld te verdienen: je kunt het doen waar en wanneer je wilt, en je hoeft er alleen maar voor te chatten. Verkoop-skills zijn ook niet nodig, want je wordt betaald voor het maken van afspraken voor andere verkopers. Je doet dus het makkelijke werk, maar je kunt er zomaar 10.000 per maand extra mee verdienen. Hier kun je een gratis hulpgesprek te ontvangen van de Appointment Twins zodat je leert hoe dit werkt.

Tip 16. Meld je aan bij freelance sites

Door je aan te melden bij freelance sites als Fiverr kunnen opdrachtgevers op zoek naar een freelancer met de capaciteiten die het best bij de opdracht past die zij in gedachten hebben. Het kan even duren voor je hier een opdracht vandaan krijgt, maar als je eenmaal bekend bent binnen het netwerk zal je zien dat steeds meer opdrachtgevers je weten te vinden. Op deze manier hoef jij niet steeds op zoek naar een nieuwe opdracht, maar vinden opdrachtgever jou, waardoor je hier geen tijd in hoeft te steken en je kan focussen op het genereren van inkomsten.

Tip 17. Bied je diensten aan op specifieke branchepagina’s

Als je over specifieke kennis beschikt, of over kennis binnen een bepaald vakgebied dat bedrijven zelf niet standaard in huis hebben, dan is het aan te raden om je diensten aan te bieden op pagina’s in branches waar jouw kennis van pas kan komen. Wellicht heb je verstand van een bepaald softwareprogramma waar maar weinig mensen bekend mee zijn, of ben je in staat software voor complexe toepassingen te schrijven. Maar ook als je bijvoorbeeld een bepaalde lastechniek toe kan passen of een ander weinig voorkomende ambacht kan uitoefenen, kan het interessant zijn om jouw diensten via dit soort pagina’s aan te bieden. Juist omdat er weinig mensen met jouw specifieke kennis of kunde zijn, zullen opdrachtgevers je snel weten te vinden.

Tip 18. Verzorg grafische ontwerpen voor lokale bedrijven

Neem eens de moeite in je omgeving rond te kijken bij de lokale bedrijven die daar gevestigd zijn. Het zal je opvallen hoeveel bedrijven met een slecht of achterhaald ontwerp van hun logo werken. Ontwerpen die niet meer van deze tijd zijn en bedrijven een uitstraling geven die niet bij de past. Benader deze bedrijven en maak duidelijk dat ze met een andere uitstraling aantrekkelijker zijn voor potentiële klanten en op die manier meer omzet kunnen genereren. De kans is groot dat bedrijven het fijn vinden dat je ze hier op wijst en jou de opdracht geven om een nieuw ontwerp te maken.

Tip 19. Maak gebruik van e-mail marketingstrategieën

Het verzenden van e-mails met daarin nuttige informatie of aantrekkelijke aanbiedingen is iets dat heel veel gebeurt. Kijk maar eens naar je eigen mailbox. Hoeveel mails ontvang je per dag van sites waar je wel eens iets hebt besteld, of waar je interesse in hebt getoond? Inderdaad. Dat zijn er best wel veel. Nu zijn er feitelijk twee opties om hier geld mee te verdienen. Natuurlijk kun je deze marketingstrategieën gebruiken om er voor te zorgen dat er regelmatig mails naar jouw volgers of abonnees worden verzonden, maar deze mails moeten ook door iemand geschreven worden. Dus dat is ook nog een mogelijkheid om geld te verdienen.

Tip 20. Verkoop producten door een Shopify winkel aan te maken

Het is, voor het openen van een webwinkel, ontzettend gemakkelijk om gebruik te maken van alle mogelijkheden die Shopify je te bieden heeft. Zij bieden je werkelijk alle mogelijkheden die je nodig hebt om binnen een dag je webwinkel online te krijgen. Zo hebben ze niet alleen mooie sjablonen waar je gebruik van kunt maken, zodat je deze zelf niet hoeft te ontwerpen, maar zij hebben ook allerlei betaalsystemen voor je klanten en je kan zelfs gebruik maken van hun marketing skills. Op deze manier zet je binnen zeer korte tijd een complete webwinkel online, waar je meteen kan beginnen met het verkopen van je eigen producten, of die van anderen.

Tip 21. Maak gebruik van Etsy

Indien je zelf allerlei creatieve producten maakt, zoals schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook armbandjes en oorbellen kun je hiervoor het beste gebruik maken van Etsy. Dit is een wereldwijd bekend platform voor creatieve mensen. Hier komen mensen niet alleen samen om producten te kopen of te verkopen en te verzamelen, maar er zijn ook kunstprojecten die samen worden opgepakt. Etsy biedt een goede basis om jouw zelfgemaakte producten onder de aandacht te brengen bij een publiek dat in dit soort dingen geïnteresseerd is. Mocht het aantal bestellingen op een geven moment serieuze vormen gaan aannemen, dan zou ik je aanraden om er een Shopify winkel naast te openen om op die manier een nog groter publiek te bereiken.

Tip 22. Word influencer

Als het je lukt om een groot aantal volgers te krijgen op Instragram, Youtube of Facebook, dan zou je er voor kunnen zorgen dat je influencer wordt. Als eenmaal blijkt dat je veel volgers hebt die interesse hebben in een bepaald onderwerp of product, dan zal blijken dat er bedrijven bereidt zijn om aanzienlijke bedragen te betalen indien je hun bedrijf of product in jouw blog of filmpje zou willen promoten. Afhankelijk van het bedrijf en de omvang van je volgers kunnen deze bedragen uiteen lopen van enkele honderden tot enkele duizenden Euro’s per item. Het opbouwen van een grote groep volgers kost tijd en energie, maar kan wel degelijk zijn vruchten afwerpen en voor een aardig inkomen zorgen.

Hier kun je je aanmelden als influencer en direct opdrachten scoren.

Tip 23. Verkoop ontwerpen en kunst via de site van Society6

Nu zul je je waarschijnlijk afvragen waarom ik hiermee aan kom zetten, terwijl ik je net de tip heb gegeven om je kunst via Etsy te verkopen. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen Etsy en Society6. Bij Etsy verkoop je producten die je al gemaakt hebt en die al klaar zijn voor de verkoop. Bij Society6 heb je de mogelijkheid om ontwerpen te uploaden, die op diverse producten gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan pennen, bekers en t-shirts. Je krijgt je eigen stukje winkel waarin je aangeeft welke producten er moet jouw ontwerp kunnen worden besteld en de producten worden pas gemaakt op het moment die iemand hiervoor een bestelling heeft geplaatst. Zo hoef je niet van tevoren te investeren in een partij van 1.000 t-shirts, want ze worden gewoon op bestelling gedrukt.

Tip 24. Geef advies aan lokale bedrijven

Als u over een brede algemene kennis voor het bedrijfsleven beschikt, kan het aan te raden zijn om lokale bedrijven te benaderen en te kijken of zij interesse hebben in uw advies. Dit kan op het gebied van marketing zijn, maar natuurlijk ook op het gebied van bedrijfsprocessen of subsidies. Hoe breder je kennisgebied, hoe meer verschillende bedrijven je met jouw advies van dienst kan zijn. Zorg er voor dat je een brochure of website maakt waarop je duidelijk jouw specialisaties en kennisgebieden aangeeft, zodat een bedrijf duidelijk voor ogen krijgt wie je bent en wat je kan. Het meest effectief is het om een persoonlijk gesprek bij een aantal bedrijven aan te gaan, jezelf te presenteren en je diensten te verkopen.

Tip 25. Maak goede en aparte foto’s en verkoop deze online

Als het leuk vindt om foto’s te maken en hier ook nog een beetje oog voor hebt, kan het heel lucratief zijn om je foto’s via iStock of ShutterStock te koop aan te bieden. Mensen kunnen jouw foto’s via deze sites downloaden en jij ontvangt hier vervolgens een vergoeding voor. Heb je inmiddels een grote portefeuille van goede kwaliteit opgebouwd, dan is het aan te raden om je afbeeldingen via je eigen site te verkopen. Dit levert tenslotte meer op.

Tip 26. Verhuur je huis via AirBNB

Het verhuren van je huis of appartement via AirBNB kan een aardige bron van inkomsten zijn, maar je moet er rekening mee houden dat dit geen passief inkomen is. Je zal hier zeker iets voor moeten doen, want je moet je gasten opwachten om ze de sleutel te geven, zorgen dat het huis schoongemaakt is voor er nieuwe gasten komen. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen en als je het kan combineren met een webwinkel of een blogpagina, dan heb je de mogelijkheid om op deze manier je gasten attent te maken op deze sites. Daarnaast kun je geld verdienen door je gasten extra mogelijkheden te bieden, zoals het huren van fietsen, het verzorgen van een welkomstpakket met de eerste boodschappen bij aankomst etc. Als je hier een beetje creatief mee omgaat kan het een hele lucratieve manier zijn om geld t verdienen.

Tip 27. Begin een online bedrijf in t-shirts

Een t-shirt is nog steeds het meest gedragen kledingstuk ter wereld. Zowel mannen, vrouwen als kinderen dragen graag t-shirts, zowel in effen kleuren als met leuke prints. Daarom kan het starten van een bedrijf in t-shirts een prima idee zijn om veel geld te verdienen. Hierbij kun je niet alleen denken aan het verkopen van kant en klare t-shirts, maar zeker als je mensen ook de mogelijkheid biedt om hun eigen t-shirts te ontwerpen en bij jou te laten drukken bereik je een hele grote doelgroep. En als je gebruik maakt van t-shirts van andere bedrijven, door het gebruik van dropshipping, hoef je alleen maar de standaard t-shirts op voorraad te hebben die je gebruikt om de prints van de klant op te drukken.

Tip 28. Meld je aan om professionele vragen te beantwoorden

Er bestaan verschillende sites waar je vragen kan stellen die betrekking hebben op een bepaald gebied en waar voor het beantwoorden van deze vragen gebruik wordt gemaakt van de kennis die professionals hebben opgebouwd. Uiteraard zul je bij het aanmelden wel aan moeten tonen dat je over een bepaalde kennis beschikt door middel van het toevoegen van je cv, diploma’s, getuigschriften en referenties. Maar als dat eenmaal in orde is, dan kun je vanuit huis geld verdienen door het beantwoorden van vragen met kennis die je al bezit.

Tip 29. Zorg dat je een virtuele assistent wordt

Een virtuele assistent is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met een personal assistent op kantoor. Je verricht vanuit huis werkzaamheden die het leven van drukke mensen een beetje ontlasten. Zo kun je ze helpen met hun administratie, het bijhouden van hun agenda en het helpen herinneren aan afspraken, het boeken van reizen en hotels en alle andere voorkomende werkzaamheden die je vanuit huis voor ze kan regelen. Virtuele assistenten hebben vaak een aantal belangrijke mensen als klant die ze kort een opdracht geven. Je kan hierbij denken aan een telefoontje waarin X vraagt om een vakantie voor zijn gezin met 2 dochters van 4 en 7 jaar te boeken naar een zonnige bestemming met zwembad en roomservice gedurende een bepaalde periode. Als virtuele assistent zorg je er dan voor dat je een fantastische vakantie voor het hele gezin voor hem regelt.

Tip 30. Verricht werkzaamheden op provisie basis

Als je een goede verkoper bent is het aantrekkelijk om op basis van provisie te werken. Je kan dit met verschillende werkzaamheden doen. Je kan bijvoorbeeld afspreken om bepaalde producten te verkopen, waarbij je provisie krijgt in de vorm van een percentage over het bedrag van de verkopen, of een vast bedrag bij bepaalde aantallen. Dit kan echter ook voor advieswerkzaamheden waarbij een bepaalde besparing op de kosten kan worden gerealiseerd en voor tal van andere werkzaamheden. Het gaat er om dat je provisie afspraken maakt voor werkzaamheden waarvan jij er van overtuigd bent dat je op provisiebasis meer kan verdienen dan met een vaste vergoeding per uur.

Tip 31. Geef online (bij)les in Engels

Aangezien Engels nog steeds één van de meest gesproken talen ter wereld is, is het van belang voor mensen om Engels goed te kunnen spreken. Op het moment dat jouw kennis van de Engelse taal op een niveau is dat je het bijna vloeiend spreekt kan ik je ten zeerste aanbevelen om online les te gaan geven. Hierbij kun je niet alleen denken aan het geven van een algemene cursus, maar ook aan het één-op-één lesgeven via teams of skype. Op deze manier kun je les geven aan mensen over de hele wereld. En uiteraard is dit niet alleen van toepassing op Engels, maar indien er andere talen zijn die je vloeiend spreekt kun je daar natuurlijk ook les in geven.

Tip 32. Schrijf als gast artikelen voor andere websites

Er zijn genoeg blogs en websites te vinden voor wie het interessant is om een blog of artikel van een andere schrijver te publiceren en die hier graag voor willen betalen. Dit is met name het geval als jouw expertise over een bepaald onderwerp interessant is voor de volgers van de desbetreffende website, maar de eigenaar van de website zelf niet over de kennis beschikt. Afhankelijk van de omvang van het artikel en de waarde van de kennis die je meebrengt kunnen er leuke bedragen mee te verdienen zijn.

Tip 33. Publiceer artikelen op verschillende platforms

Indien je graag teksten schrijft, kun je er voor kiezen om deze op diverse platforms te plaatsten. Per artikel kun je aangeven of dit artikel gratis gelezen kan worden, of dat mensen er voor moeten betalen. Meestal begin je met één of meer gratis artikelen over een bepaald onderwerp en als je ziet dat mensen geïnteresseerd zijn in je artikelen ga je er een kleine vergoeding voor vragen. Als mensen de waarde van je artikelen al goed hebben ingeschat in de artikelen die zij gratis mochten lezen, dan zullen zij er geen probleem mee hebben om een kleine vergoeding voor de volgende artikelen te moeten betalen.

Tip 34. Help mensen met de voorbereiding voor hun belastingaangifte

Indien je een beetje verstand van cijfertjes en regelgeving hebt, dan kun je geld verdienen door mensen te helpen met de voorbereiding van hun belastingaangifte. Welke gegevens hebben ze hiervoor nodig, wat ontbreekt er nog en waar kunnen ze de informatie opvragen. Bovendien kun je ze van nuttige tips voorzien, waardoor ze bijvoorbeeld voor extra aftrekposten in aanmerking komen en minder belasting moeten betalen. Veel mensen hebben totaal geen verstand van belastingen en betalen graag voor nuttige adviezen.

Tip 35. Zet gesproken berichten om in teksten

Het gebruik van een dictafoon is in bepaalde beroepen al jaren heel normaal. En er zijn nog steeds heel veel mensen die artikelen, brieven of andere nuttige informatie inspreken. Omdat ze zelf niet in staat zijn om dit snel uit te werken, of gewoon omdat ze dit tijdens hun werk inspreken en daarna weer verder gaan met hun normale werkzaamheden. Indien je blind kan typen kan je dus een hoop geld verdienen met het uitwerken van deze ingesproken berichten. Afhankelijk van de snelheid waarmee de berichten zijn ingesproken zal je wellicht meteen mee kunnen typen of de audio-opname meerdere keren moeten beluisteren.

Tip 36. Werk als redacteur

Als je interesse hebt in taal en het leuk vindt om te lezen, dan is het redigeren van teksten een leuke manier om geld te verdienen. Je moet hiervoor teksten lezen en deze controleren op grammatica, spelling en zinsopbouw. Bovendien zullen er best een aantal interessante artikelen tussen zitten, waardoor je naast het verdienen van geld ook nog een hoop nieuwe kennis opdoet.

Tip 37. Maak gebruik van bestaande producten voor je eigen label

Verdien geld door reeds bestaande producten van je eigen label te voorzien. Koop bijvoorbeeld voor een lage prijs sleutelhangers, bekers en t-shirts om deze vervolgens van je eigen logo te voorzien. Vervolgens verkoop je deze producten weer via grote bedrijven als Amazon. Je marges zijn niet zo groot, maar als je maar genoeg verkoopt, kun je toch een leuk bedrag per maand verdienen.

Tip 38. Presenteer jezelf als online reisadviseur

Als je iemand bent die graag reist en interesse in de wereld heeft, dan kan het een uitgesproken kans voor je zijn om online reisadviseur te worden. Je geeft hierbij niet alleen advies aan mensen over de mooiste plaatsen om tijdens hun reis of vakantie te bezoeken, maar regelt desgevraagd ook vliegtickets, een hotel en een huurauto voor ze. Je geeft ze als het ware de beste adviezen om van hun vakantie of reis de droom te maken die ze in gedachten hebben.

Tip 39. Meld jezelf aan op klusjessites

Er zijn verschillende sites waar mensen hun klusjes kunnen plaatsen en waarop jij dan weer kan reageren. Dit kan heel uiteenlopend zijn en daardoor kun je de klusjes kiezen die je het leukst vindt om te doen. Zo worden er mensen gevraagd om de hond uit te laten, de ramen te lappen en kozijnen te schilderen, maar ook om met iemand mee te gaan bij een ziekenhuis bezoek of samen met iemand een kop koffie te drinken. Juist omdat het aanbod zo veelzijdig is, kun je er ook voor kiezen om iedere keer als je de behoefte hebt om een klusje voor iemand te doen, steeds voor iets anders te kiezen.

Tip 40. Ga te werk als ‘opschoner’ van zoekmachines

Dit klinkt een beetje als een vreemde manier om geld te verdienen, maar er zijn wel degelijk mensen die hun geld verdienen met het opschonen van zoekmachines. Soms worden er trefwoorden ingegeven die helemaal niets te maken hebben met de pagina’s die naar boven komen. Het is dan de bedoeling dat jij dit soort verkeerde combinaties verhelpt, zodat alleen de pagina’s die echt relevant zijn naar voren komen.

Tip 41. Neem deel aan wedstrijden voor een nieuwe naam of slogan voor een bedrijf

Ben je niet alleen creatief, maar kom je ook op de meest onverwachte momenten met snelle opmerkingen, leuke uitdrukkingen en nieuwe ideeën op de proppen, dan moet je je zeker aanmelden voor wedstrijden die uit worden geschreven voor een nieuwe bedrijfsnaam, logo of slogan. Op deze manier bespaart het bedrijf kosten voor een grafisch ontwerpen en het biedt jou de mogelijkheid om iets te winnen. Soms is dat een geldprijs, een andere keer een vakantie of een product.

Tip 42. Ontvang beloningen voor een gezonde levensstijl

Er zijn diverse apps die je kunt downloaden en waarmee je punten kan verdienen. Van die punten kun je vervolgens weer kadobonnen kopen of producten met korting bestellen. Een voorbeeld hiervan is Sweatcoin, een app die het aantal stappen registreert en waar je op verschillende manieren nog extra punten kan verdienen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is te wandelen. Lekker naar buiten, goed voor jou en goed voor je beloningen.

Tip 43. Schrijf reviews over plaatsen die je bezocht hebt

Als je zelf van plan bent om naar een restaurant of hotel te gaan waar je nog niet eerder bent geweest, dan lees je uiteraard de recensies om te kijken hoe andere mensen dat ervaren hebben. Er zijn diverse sites waar het mogelijk is om recensies achter te laten over de plaatsen waar je bent geweest, maar je moet eerst wel even goed lezen voor je hier mee aan de slag gaat. Niet iedere site betaalt namelijk beloningen voor de recensies die je schrijft, dus voor je er onnodig tijd in gaat steken moet je wel de voorwaarden even goed doornemen.

Tip 44. Werk online voor het invoeren van gegevens

Als je een beetje snel met een toetsenbord overweg kan, dan kan het interessant zijn om gegevens voor bedrijven te gaan verwerken. Vaak moeten er handmatig ingevulde formulieren in de systemen worden ingevoerd, waarbij een uurtarief of een vergoeding per formulier wordt aangeboden.

Tip 45. Bied hulp aan bij studenten

Er zijn veel studenten die graag een kleine vergoeding willen betalen indien je ze van dienst wil zijn bij het redigeren van hun scriptie of ze van advies wil voorzien om een aantal punten nog beter te verwoorden. Dit geldt niet alleen voor scripties, maar ook voor werkstukken en presentaties. Dus ben je taalkundig sterk en kun je ook nog eens overweg met bijvoorbeeld powerpoint om mooie presentaties te maken, dan kun je waarschijnlijk via studentenverenigingen de nodige klanten kunnen vinden. Daarnaast zijn er genoeg ouders die je graag zouden willen inhuren als je hun zoon of dochter zou willen helpen bij het maken van een werkstuk, spreekbeurt of afstudeerscriptie.

Tip 46. Help beginnende docenten

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om leerkracht te zijn in welke vorm van het onderwijs dan ook. Ondanks dat ze net van de opleiding komen kan het, zeker in de eerste jaren, een behoorlijk opgave zijn om voor de klas te staan, ouder gesprekken te voeren, de lesstof voor te bereiden en ook nog huiswerk te corrigeren. Ben je werkzaam of werkzaam geweest in het onderwijs dan zijn er genoeg beginnende docenten die maar wat graag een vergoeding willen betalen voor het lesmateriaal dat jij hebt samengesteld en de lesplannen die je hebt voorbereid.

Tip 47. Bied aan om pagina’s van bekende Nederlanders te onderhouden

Mensen die werkzaam zijn als acteur, muzikant of in een andere publieke functie hebben vaak een eigen website of facebookpagina. Uiteraard hebben ze niet de tijd om deze pagina’s te onderhouden, maar als jij erg handig bent met social media heb je best kans dat ze dit voor een bepaald bedrag aan jou willen uitbesteden. En als je dit voor meer bekende Nederlanders kan doen kun je op die manier zelfs gewoon je boterham verdienen.

Tip 48. Zorg voor andermans huisdieren

Er zijn genoeg mensen die hulp kunnen gebruiken bij het verzorgen van hun huisdieren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de honden uitlaatservice. Mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn en zelf niet in staat zijn om hun hond uit te laten. Of mensen die iemand nodig hebben om de katten tijdens hun vakantie eten te geven en de kattenbak te verschonen. En zo zijn er tal van voorbeelden te bedenken, waarbij mensen hulp kunnen gebruiken bij het verzorgen van hun huisdieren.

Tip 49. Verkoop je oude mobiele telefoon

Over het algemeen belanden de oude mobiele telefoons ergens in een la op het moment dat er een nieuwe is aangeschaft. We bewaren deze vaak als reserve, voor als er iets met de nieuwe telefoon gebeurt, waardoor er op een gegeven moment meerdere telefoons in de la liggen waar niets meer mee gebeurd. Als de telefoons nog redelijk recent zijn kunnen deze vaak door bedrijven als refurbished opnieuw worden verkocht. Daarom zijn er genoeg websites die jouw oude mobieltje graag voor een bepaald bedrag van je willen kopen. Zo maak je geld met dingen waar je niets meer mee doet.

Tip 50. Verkoop je boeken

Verkoop boeken die al jaren in je kast staan en waarvan je eigenlijk niet de behoefte hebt om ze nogmaals te lezen of te bewaren. Je kan hierbij denken aan studieboeken, maar ook aan leesboeken. Er zijn diverse apps waar je de streepjescode van het boek kan scannen om te zien wat het boek ongeveer waard is. Maar natuurlijk kun je je boeken ook gewoon via marktplaats, Ebay of andere sites te koop aanbieden.

Tip 51. Verkoop of verhuur je kleding

Heb jij ook zoveel kleding die je niet meer draagt, kies er dan voor om deze te verkopen of te verhuren. Kleding die niet zo vaak gedragen wordt, zoals trouwjurken, galajurken en kostuums zijn uitermate geschikt om te verhuren. Andere kleding kun je het best verkopen via apps zoals Vinted of natuurlijk gewoon via marktplaats of andere lokale pagina’s.

Tip 52. Begin een online datingbureau

Je gelooft het misschien niet, maar ook in deze tijd zijn er nog steeds mensen die het moeilijk vinden om een partner te vinden. Soms omdat ze te verlegen zijn, maar soms ook gewoon omdat ze de ware nog niet tegen zijn gekomen. Heb jij een beetje kijk op mensen, dan ben jij misschien wel heel geschikt om mensen aan elkaar te koppelen. Laat ze een vragenlijst invullen en breng te beste combinaties samen.

Tip 53. Verhuur je auto

Heb je een auto, maar maak je hier relatief weinig gebruik van, dan kan het rendabel zijn om je auto te verhuren. Er zijn diverse sites waar je je auto te huur kan aanbieden en waarbij je auto goed verzekerd is indien er onverhoopt iets mee mocht gebeuren.

Tip 54. Word journalist of nieuws verslaggever

Je hebt geen diploma nodig om een verslag te schrijven over iets wat bij jou in de regio plaats vindt. Er zijn heel veel nieuwssites, die graag gebruik maken van hulp om er voor te zorgen dat zij het lokale nieuws zo volledig mogelijk weergeven. Voor het schrijven van lokale nieuwsartikelen is meestal een kleine vergoeding beschikbaar.

Tip 55. Koop domeinnamen en verkoop deze weer door

Het kopen van een domeinnaam kost niet zoveel geld, maar wat nou als de domeinnaam die jij wil hebben niet meer beschikbaar is? Er zijn dus mensen die een aantal domeinnamen vast laten leggen en deze, met winst, weer doorverkopen op het moment dat iemand anders die domeinnaam graag wil hebben. En als je in het bezit bent van een domeinnaam die een groot bedrijf heel graag zou willen hebben, dan kun je je voorstellen dat zij best bereid zijn om hier enkele duizenden Euro’s voor te betalen.

Tip 56. Analyseer data voor bedrijven

Als je goed bent in het interpreteren van cijfers, dan zijn er een hoop bedrijven die flinke bedragen betalen aan de zogeheten data-analisten. Een juist interpretatie van cijfers zorgt er namelijk voor dat je tijdig bij kan sturen daar waar het nodig is en op die manier een maximaal resultaat uit je onderneming kan halen.

Tip 57. Word online personal trainer

Als je interesse hebt in sport en gezonde voeding, dan zou het een goed idee kunnen zijn om online personal trainer of fitness coach te worden. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om mensen fysiek tijdens hun training te begeleiden, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de mensen die zich bij je aanmelden te voorzien van gezonde weekmenu’s en oefeningen die ze zelf kunnen uitvoeren. Zo kun je zelfs voor vergelijkbare mensen gebruik maken van programma’s die je al voor iemand hebt opgesteld.

Tip 58. Verkoop je muziek

Ben je songwriter, maar kun je zelf geen muziek maken, dan zijn er genoeg muzikanten die wel muziek kunnen maken, maar zelf geen liedjes kunnen schrijven. Op deze manier kun je de door jou geschreven teksten verkopen. Indien je wel in staat bent om de door jou geschreven nummers zelf op te nemen, dan kun je deze bijvoorbeeld uitbrengen via Spotify en er op die manier geld mee verdienen.

Tip 59. Begin een online bemiddelingsbureau

Indien je veel contacten hebt gelegd en een groot netwerk hebt opgebouwd kan het heel zinvol zijn om een bemiddelingsbureau te starten. Op deze manier breng je vraag en aanbod samen, waarbij je natuurlijk een fee in rekening brengt indien de match daadwerkelijk tot een opdracht of een samenwerking leidt.

Tip 60. Maak kook- of doe-het-zelf video’s

Je zal het misschien niet geloven, maar is nog steeds een groot publiek te vinden voor video’s die gemaakt worden over koken of doe-het-zelf projecten. Er zijn mensen die op hun YouTube kanaal iedere week een ander filmpje plaatsen waarin ze laten zien hoe je een bepaald gerecht moet bereiden. En zo zijn er ook filmpjes van mensen die je laten zien hoe je een trui moet breien, een gordijnrails op moet hangen of de ruitenwissers van je auto moet vervangen. Aangezien dit soort filmpjes zo vaak bekeken wordt is het zeker de moeite om er een aantal te maken, waarin je net even anders bent dan de rest.

Tip 61. Ga filmpjes editen

Er zijn genoeg mensen die heel veel filmmateriaal hebben, maar zelf niet in staat zijn om hier een doorlopende film van te maken. En daar kom jij nu precies in beeld. Want van al het beeldmateriaal dat zij, online, bij je aanleveren ben jij in staat om daar een goed lopende film van te maken. Eventueel zelfs voorzien van een aantal special effects.

Tip 62. Ga websites bouwen

Indien je een beetje handig bent geworden met het bouwen van websites kun je goed geld verdienen door dit voor anderen te gaan doen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de website kunnen de prijzen die je hiervoor kan vragen flink uiteen lopen. Voor een simpele pagina met een blog kan dit een paar honderd Euro zijn, terwijl dit voor een volledig website met drop-shipping producten wel op kan lopen tot een paar duizend Euro. Hoe ingewikkelder en uitgebreider de website moet zijn, des te meer geld je ervoor kan vragen.

Je kunt bijvoorbeeld met JouwWeb of Divi erg eenvoudig kant-en-klare websites tevoorschijn toveren voor je klanten.

Tip 63. Word online klantenservice medewerker

Er zijn genoeg klantenservice vacatures te vinden, waarbij je online vanuit huis kan werken. Sta jij graag mensen te woord en vind je het een uitdaging om ze zo goed mogelijk te helpen? Dan is dit een uitstekende opdracht voor jou. Je kan de klantenservicelijn voor één of voor meerdere bedrijven bemannen, aangezien je dit allemaal vanuit huis doet. Op die manier kun je voor meerdere opdrachtgevers tegelijk aan het werk. Let hierbij wel op dat je het juiste telefoongesprek met de juiste bedrijfsnaam beantwoordt.

Tip 64.  Koop een reeds bestaande website

Soms kan het heel interessant zijn om een bedrag voor een reeds bestaande website te betalen, aangezien mensen je site dan al weten te vinden en je al een klantenbestand hebt opgebouwd. Daarnaast kun je de website heel gemakkelijk uitbreiden met je eigen producten en deze op jouw manier verder promoten. Op deze manier heb je al een basis inkomen, waarvoor je geen tijd en energie in de ontwikkeling van je website hoeft te steken. Bovendien bestaat de kans dat je de door jou gekochte website in de toekomst voor meer geld weer kan doorverkopen.

Tip 65. Bied jezelf online aan als notaris

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat documenten, die via de notaris bekrachtigd moeten worden, online worden afgehandeld. Uiteraard is dit alleen een optie indien je al notaris bent of van plan bent om een opleiding tot notaris te gaan volgen of binnenkort af te ronden.

Tip 66. Geef workshops

Het geven van online workshops biedt heel veel mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om zakelijke workshops te geven aan het personeel van bedrijven, maar ook hobby gerichte workshops voor bijvoorbeeld mensen die van bloemschikken houden of van glasblazen. Zorg er wel voor dat de duur van je online workshop is afgestemd op je publiek. Het is niet aan te raden om een online workshop bloemschikken van 4 uur te maken, en een zakelijke workshop maar een half uurtje te laten duren. Bedenk daarom van tevoren goed welke workshops je met welk doel en voor welk publiek gaat maken.

Tip 67. Schrijf je in als stem-acteur

Heb jij een prettige stem om naar te luisteren, of kun je juist gekke stemmetjes doen, schrijf je dan in als stemacteur. Er zijn diverse bureaus die altijd op zoek zijn naar stemmen voor voice-over bij een programma, als personage in een tekenfilm of voor het inspreken van een toelichting bij bedrijfsfilms. Dit zijn leuke werkzaamheden, waar je niet veel voor nodig hebt en makkelijk uit kan voeren.

Tip 68. Verhuur jezelf als marketingconsultant

Heb je een aardig idee van de werking van marketingstrategieën, dan zijn er genoeg bedrijven die van jouw commercieel inzicht gebruik wensen te maken. Bedrijven moeten zich nu eenmaal continue richten op het behouden van klanten en daarnaast op het aantrekken van nieuwe klanten, waardoor zij ook hun marketingstrategieën moeten aanpassen aan een veranderende markt. Iemand met specifieke marketingkennis is daarom van groot belang voor dit soort bedrijven.

Tip 69. Verhuur je camera uitrusting

Ben je in het bezit van een professionele camera uitrusting met alle bijbehorende zaken, dan is er zeker in markt te vinden waarin vraag is naar de huur van jouw uitrusting. Er zijn veel bedrijven die maar een paar uurtjes van een dergelijke uitrustig gebruik willen maken en daardoor de apparatuur zelf niet aan willen schaffen. Uiteraard moet je wel voor een sluitend contract zorgen voor het geval er iets beschadigd of kapot gaat.

Tip 70. Schrijf teksten voor producten op websites

Er zijn voldoende websites die graag teksten willen hebben bij de producten die zij online verkopen. Vaak staan er vacatures voor dit soort opdrachten online, maar je kan natuurlijk ook een webwinkel benaderen met de vraag of je ze kan helpen bij het schrijven van pakkende teksten voor hun producten om op deze manier de verkoop te stimuleren. Het zijn vaak kleine opdrachten die je naar eigen inzicht aan kan nemen, of terug kan geven indien je er geen tijd voor hebt of de kennis van een bepaald product niet hebt.

Tip 71. Help bedrijven om verloren klanten terug te winnen

Er zijn veel bedrijven die te weinig tijd steken in het behouden van hun huidige klanten. Hierdoor kan het zijn dat ze in de loop der jaren klanten zijn kwijtgeraakt, die ze liever niet hadden zien vertrekken. Door het samenstellen van een lijst van dit soort klanten krijg je de mogelijkheid om contact met deze klanten op te nemen en te achterhalen waardoor ze geen klant meer zijn. Wellicht is het mogelijk om er, door hernieuwde afspraken en betere communicatie, voor te zorgen dat deze klanten weer opnieuw klant willen worden. En natuurlijk reken jij hier een vast uurtarief of een provisie per teruggewonnen klant voor.

Nou, dit waren ze dan. Mijn 70 tips om online geld te gaan verdienen. Zoals je gezien hebt kost de ene tip meer tijd dan de andere en zul je bij de ene tip sneller geld kan gaan verdienen dan bij de andere tip. Mijn advies is om die tips te selecteren die je het meeste aanspreken. Kies hiervoor minimaal vijf tips, aangezien sommige tips een langere opstartfase hebben dan andere. En uiteindelijk zal het op termijn zijn vruchten afwerpen indien je in staat bent om een aantal van deze tips naast elkaar in praktijk te brengen.

Feit is dat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn om online geld te verdienen, zelfs op een passieve manier, dat het echt zonde zou zijn om hier geen gebruik van te maken. En uiteraard begrijp ik dat niet iedereen die deze tips gelezen heeft meteen de keuze zal maken om hiermee aan de slag te gaan en zijn leven te veranderen, maar laat het even rustig bezinken. Op een gegeven moment zal je tot de conclusie komen dat er een aantal manieren zijn die ook voor jou leuk en aantrekkelijk zijn om geld te verdienen. Net zoals dat voor mij het geval is geweest.

En mocht je na het lezen van al deze tips nog een tip hebben die ik niet heb genoemd… laat het me dan weten. Ik kan nooit genoeg tips krijgen om op een makkelijke manier geld te verdienen!