Collegegeld, geld voor boeken en natuurlijk een potje voor bij het uitgaan. Studeren is zeker niet goedkoop. Gelukkig zijn er altijd manieren waarop je als student net even iets meer geld kunt verdienen. Dankzij het internet heeft iedereen de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Benieuwd welke 8 snelle, makkelijke en/of creatieve manieren dit zijn? Lees dan snel verder om erachter te komen!

Manier 1 – Appointment Setting is een lucratieve handel voor studenten

appointmet setting als bijverdienste voor sturenten

Appointment Setting is echt zo’n side-hustle die perfect past bij studenten omdat je het overal kunt doen en best veel kunt verdienen. Het is super simpel: bekende influencers hebben klanten nodig. Maar ze hebben weinig tijd. Dus ze geven jou een script en toegang tot hun social media. Jij mag nu namens de influencers berichtjes sturen naar hun volgers. Het enige wat je hoeft te doen voor succes? Zorgen dat ze uiteindelijk een afspraak maken met de influencer – of met een verkoper die in dienst is bij de influencer. Simpel! Een beetje chatten en daar lekker mee verdienen. Hier kun je een gratis hulpgesprek te ontvangen van de Appointment Twins zodat je leert hoe dit werkt.

Manier 2 – Online geld verdienen als zelfstandig blogger

bloggen als student bijverdienen

Een van de manieren waarop je online geld kunt verdienen is door een blog te beginnen. Houd er wel rekening mee dat deze manier net iets meer tijd in beslag zal nemen, maar wanneer het lukt heb je goud in handen.

Door een blog te schrijven over een onderwerp waar je passie ligt, kun je namelijk een groot publiek bereiken. Combineer dit met enkele reclamemogelijkheden en voor je het weet stromen die euro’s al op je bankrekening binnen.

Bloggen is ideaal voor studenten. Heb je een keer een tussenuur? Dan is dat ideaal om eventjes een of twee nieuwe artikelen te publiceren. Moet je nagaan hoe groot je blog is geworden na een heel studiejaar!

Manier 3 – Jouw talenten aanbieden op freelance-websites

als student online freelancen

Heb je een talent, zoals illustraties maken of schrijven? Er zijn een hoop websites te vinden op het internet waar je jouw werkzaamheden aan kunt bieden.

Denk bijvoorbeeld maar aan Fiverr of aan Upwork. Op deze websites heb je een eigen pagina die je kunt beheren en promoten. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als een vertaler of als een copywriter.

Dit kan een goed alternatief zijn voor manier 1 (bloggen). Als het namelijk te lang voor je duurt om je eigen blog te beginnen, kun je ervoor kiezen om jouw schrijf-diensten aan andere blog-eigenaren aan te bieden zodat je per uur of per artikel betaald wordt. Dan heb je morgen al je eerste geld binnen.

In ruil voor het freelance-platform sta je een deel van je inkomsten af. Zij zijn immers de intermediair die ervoor zorgen dat jij in contact komt met geïnteresseerden die jouw diensten willen afnemen.

Manier 4- Geld nodig voor je studentenleven? Doe mee met vragenlijsten voor direct wat ‘biergeld’

geld als student

Voor de studenten die direct online geld willen verdienen, is het invullen van vragenlijsten ook nog altijd een aardige optie. Deze vragenlijsten (surveys) kun je invullen en wanneer je dit gedaan hebt krijg je vaak een paar euro.

Deze manier is voor de studenten die niet zo ondernemend ingesteld zijn maar toch online geld willen verdienen. Houd er wel rekening mee dat dit niet ‘op te schalen’ is naar steeds meer geld: je hebt maar een beperkt aantal uren op een dag…

Dit lijkt misschien niet veel maar als je heel de dag een beetje van die lijstjes aan het invullen bent, loopt het toch wel lekker op. Muziekje aan, kopje koffie erbij en invullen maar!

Manier 5 – Oude zooi verkopen

oude zooi verkopen

Marktplaats blijft nog altijd een van de beste manieren om online geld te verdienen. Het voordeel van Marktplaats is dat je vrijwel niets zelf hoeft te doen. Het kost weinig tijd en als je een beetje goed bent in foto’s maken, zal je veel geld kunnen verdienen.

Een kast die je niet meer gebruikt? Een bijzonder paar sneakers die je wel kunt missen? Alles wat je niet meer nodig hebt, kun je erop zetten. Schrijf een mooi tekstje en schiet kwalitatief goede foto’s, het zal je verbazen hoe snel de verkoop zal lopen.

Gaat dit je goed af en wil je een niveautje hoger opereren? Bekijk dan de volgende tip…

Manier 6 – Nieuwe zooi verkopen

als student geld verdienen tips

Ben je goed in tweedehands-spullen verkopen? Waarom dan geen nieuwe spullen verkopen?

Er zijn drie bekende manieren om dit te doen:

  1. Een volledig zelfstandige webshop beginnen. Dat betekent dat je naar een groothandel gaat – zoals Alibaba.com – of dat je de jaarbeurs bezoekt om producten in te kopen. Vervolgens staan die producten ook daadwerkelijk in je huis, wachtend om verkocht te worden. Je regelt alles zelf.
  2. Een dropshipping-webshop beginnen. Dat betekent hetzelfde als een zelfstandige webshop, met als grote verschil dat je jouw ingekochte producten niet daadwerkelijk op voorraad hebt. Zodra je een order binnenkrijgt, laat je de groothandel het product direct naar jouw klant versturen. Minder werk en gedoe dus.
  3. Een derde manier is om een affiliate-webshop te beginnen. Dit heeft de minste rompslomp van alle varianten. In de volgende paragraaf gaan we hier uitgebreid op in…

Manier 7 – Affiliate marketing inzetten om zonder rompslomp online geld te verdienen

op internet verdienen als student

Dankzij affiliate marketing kan iedere student rijk worden op het internet. Ook het woord ‘partnerprogramma‘ wordt hier vaak voor gebruikt.

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je mensen doorverwijst naar een bepaalde webshop, bijvoorbeeld Bol.com. Wanneer de mensen via jouw link aankopen doen bij deze webshops, krijg jij een deel van het totale bedrag.

Op die manier kan je zonder ook maar enige inkopen te doen toch een online bedrijf op poten zetten. Je hoeft alleen maar een Youtube-kanaal en/of een website te hebben zodat je jouw linkjes daarin kunt plaatsen.

Hoe vind je bedrijven zodat je voor hen affiliate marketing kunt gaan doen? Daar zijn twee manieren voor…

  • Maak gebruik van affiliate marketing platforms waar allerlei bedrijven in contact worden gebracht met affiliate marketers zoals jij. Goede voorbeelden zijn Tradetracker, Daisycon, Linkpizza en Paypro.
  • Onderzoek of het bedrijf die jij wilt promoten, zelf een affiliate-systeem heeft ingebouwd. Een bekend voorbeeld hiervan is het partnerprogramma van Bol.com.

Wat zijn de verdiensten?

  • Voor het promoten van fysieke producten krijg je tussen de 3% en 12% commissie per verkocht product.
  • Voor het promoten van digitale producten, zoals online trainingen, krijg je wel weer hogere marges: tussen de 20% en 70%.

De marges die je krijgt voor fysieke producten zijn lager dan als je een ‘normale webshop’ zou hebben, waarbij ongeveer 50-70% voor jou overblijft. Dat is simpelweg zo omdat je buiten het promoten om helemaal niks hoeft te doen, zelfs niet op administratief gebied.

Manier 8 – Jezelf verdiepen in hoe geld vóór jou werkt

geld voor jou aan het werken

Als student denk je vaak zo: “Hoe meer uren ik kan werken, hoe meer ik verdien.” Dat is prima, maar dat is niet hoe mensen denken die rijk willen worden. Want hoe denken mensen die rijk willen worden of al rijk zijn?

Als volgt: “Hoe kan ik het geld voor mij laten werken?” Klinkt misschien raar, maar het kan. Ga maar eens na: misschien betaal je nu iedere maand het geld van je kamerhuur aan je huisbaas. Die krijgt bijvoorbeeld 550 euro van jou. Iedere maand.

Moest die huisbaas daar iets voor doen om iedere maand die 550 euro te krijgen? Nee, want de kamer staat wel een kamer te wezen. Daar hoeft niks aan gedaan te worden. Ja, eens in de zoveel tijd misschien opknappen en schoonmaken, maar dat doet de poetsvrouw en het aannemersbedrijf.

En zo zijn er nog veel meer manieren om geld voor jou te laten werken in plaats van andersom. Al deze manieren leer je in The Millionaires Club van Rapper Boef en Vasco Rouw.

Een simpel praktijkvoorbeeld van Gary Vee

Hierboven vind je een klassieke video waarin Gary Vee laat zien hoe hij zomaar een blog of vlog op zou zetten en actief bedrijven zou bellen om ze als adverteerder binnen te halen. Er is vooral enthousiasme en hard werk voor nodig. Dat straalt hij zeker uit!

Veel succes met online geld verdienen als student!

Test bovenstaande manieren uit om creatief, vanuit huis en/of snel als student online geld te verdienen. Dat is nog eens makkelijk online geld verdienen (externe bron) als student zijnde!

Op jouw succes!