Wat zijn de beste affiliate-netwerken van Nederland? Affiliate-programma’s kunnen veel extra geld opleveren. Je vindt hier daarom de top 6 affiliate-platforms van Nederland en je komt erachter welke affiliate-netwerken je gerust kunt negeren.

De betekenis van ‘affiliate-programma’

Een ‘affiliate programma’, oftewel ‘affiliate netwerk’ of ‘affiliate platform’, is een website waar affiliates en adverteerders elkaar ontmoeten.

Het werkt in twee richtingen:

  1. Adverteerders: dit zijn bedrijven die graag hun producten willen promoten met de garantie dat hun promotiekosten daadwerkelijk wat opleveren.
  2. Affiliates, oftewel publishers: dit zijn websites/influencers met een groot publiek die de producten van de adverteerders promoten. Zij krijgen alleen betaald als ze daadwerkelijk iets verkopen.

De beste affiliate-netwerken van Nederland

Hieronder gaan we echt kijken voor welke netwerken jij je moet aanmelden als jij in de Nederlandse markt opereert. Dit zorgt ervoor dat enkele grote affiliate-netwerken al afvallen, zoals Clickbank en CJ-Affiliate, omdat die haast geen Nederlandse producten ondersteunen.

Laten we naar de top 5 gaan kijken…

Optie 1 – Daisycon

Daisycon blinkt uit in het aantrekken van sterke, bekende bedrijven zoals Open32, Sissy-Boy, Zinsi en Exact Online. Doordat dit bekende en vertrouwde merken zijn, kun je ze erg eenvoudig promoten.

Vooral in de niches voor verzekeringen, dating, reizen, werk en opleiding heeft Daisycon krachtige campagnes met hoge commissies die je elders niet kunt vinden. Hier vind je onze Daisycon-review.

Optie 2 – Tradetracker

Tradetracker heeft naast grote namen zoals De Online Drogist ook kleinere bedrijfjes in het aanbod zitten. De kleinere bedrijfjes zijn moeilijker om te promoten en soms hebben ze slechte klantenreviews, wat het promoten nog moeilijker maakt.

Toch is het een no-brainer om je aan te melden bij Tradetracker omdat er alsnog duizenden campagnes zijn waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er interessante lead-campagnes, waarbij je alleen maar ervoor hoeft te zorgen dat mensen hun e-mailadres achterlaten bij een bedrijf. Een goed voorbeeld is het nemen van een proefperiode bij Storytel, waarna jij al betaald krijgt.

Meld je hier aan bij Tradetracker

Optie 3 – Linkpizza

Linkpizza is uniek doordat jou automatisch aanmeldt bij alle affiliate-campagnes van Tradetracker, Daisycon en nog veel meer platformen. Dat is makkelijker voor jou en in ruil daarvoor ontvangt Daisycon een deel van jouw vergoedingen.

Ook kun je ervoor kiezen om die functie te negeren en alleen gebruik te maken van hun andere functie: de Affiliate Marktplaats, waarin influencers en adverteerders handmatig contact met elkaar kunnen opnemen om creatieve campagnes te bedenken.

Alleen al om die twee sterke functies is Linkpizza onmisbaar voor iedere affiliate marketeer. Hier vind je onze Linkpizza-review.

Optie 4 – Paypro

Paypro is op de eerste plaats een winkelmandje-betaalsysteem, maar ze hebben ook een leuke affiliate-bibliotheek.

De affiliate-producten in de Paypro-bibliotheek komen van heel kleine bedrijven. Het zijn vaak bedrijven waar maar één persoon achter zit die een e-boek of e-training gemaakt heeft.

Paypro kan jou veel geld opleveren als je een geschikt product vindt, want de commissie-percentages zijn met 30-70% erg hoog.

Meld je hier aan bij Paypro >>

Optie 5 – Bol.com

Heeft jouw content iets te maken met fysieke producten, zoals meubels, gadgets of boeken? Dan moet je je ook bij Bol.com aanmelden als affiliate. Simpelweg omdat bijna alle spullen te koop zijn via Bol.com.

Meld je hier aan bij het Bol.com-affiliateprogramma.

Optie 6 – De Affiliate-marketplace van Plug & Pay Ultimate

plug and pay nieuw affiliate netwerk

Plug & Pay lanceerde in 2020 een gloednieuw affiliate-netwerk. Producteigenaren die hier gebruik van willen maken zodat ze affiliates kunnen werven, moeten hiervoor wel gebruikmaken van het betaalsysteem van Plug & Pay. Ze moeten dus Plug & Pay Ultimate nemen. Affiliates kunnen zich gewoon simpel aanmelden. Hier vind je onze Plug&Pay-review.

Hier kun je je als product-eigenaar aanmelden voor Plug & Pay

Bonus-opties: kijk of jouw favoriete bedrijven eigen in-house affiliate-programma’s hebben

Niet ieder bedrijf is aangesloten bij een affiliate-platform. Veel bedrijven hebben hun eigen affiliate-dashboard gemaakt.

Ben je bijvoorbeeld erg tevreden met jouw webhosting of WordPress-thema, kijk dan eens of zij een eigen affiliate-programma hebben. Vaak zie je dat onderaan hun website.

Zelf vind ik Clickfunnels hier een van de meest interessante voorbeelden van. Clickfunnels is marketing-software om mensen te mailen en producten te verkopen. Ook deze software kun je verkopen als affiliate.

Zij hebben een op-en-top Amerikaans en schreeuwerig affiliate-programma wat wel erg leuk is. Als je al 100 nieuwe klanten voor Clickfunnels regelt, krijg je van hen jouw droomauto, bovenop de normale commissies.

Klik hier om te leren hoe je een Clickfunnels Super Affiliate wordt.

En hoe zit het dan met al die andere grote namen zoals Tradedoubler, CJ Affiliates en Clickbank?

Vergeet de grote internationale affiliate-platforms en de minder goede Nederlandse affiliate-netwerken, zoals

  • Awin
  • Zanox
  • Affilinet
  • Tradedoubler
  • Netaffiliation

Die platforms hebben alleen zin als je internationaal en/of Engelstalig opereert.

Neem bijvoorbeeld Awin: het heeft maar een handjevol Nederlandse bedrijven waar je uit kunt kiezen en het is daardoor persoonlijk mijn minst favoriete optie. Ook is de interface niet duidelijk genoeg, bovenop het beperkte aantal aangesloten bedrijven.

Kies een paar affiliate-programma’s en stort je volledig op de door jou gekozen netwerken

kies een paar affiliatenetwerken

Hierboven zag je al wat de beste affiliate-netwerken zijn. Nu is het zaak om je aandacht niet te veel te verspreiden. Kies er een of twee uit en blijf daaraan werken totdat het geld oplevert.

Je hoeft voor de Nederlandse markt maar op 5 affiliate-netwerken te letten die het beste presteren en het fijnste werken.

Op jouw geluk!