Inhoud van deze pagina:
9. Dit zijn de top 10 financiële blogs van Nederland

De top 50 websites van financiële experts, FIRE movement bloggers en experts in financiële onafhankelijkheid bloggers en vloggers

Oké, dat is een hele mondvol. Waar het op neerkomt, is het volgende: in dit uitgebreide artikel vind je de 50 allerbeste blogs voor als je op zoek bent naar financieel advies. We nemen het begrip “financieel advies” erg breed, want geld verdienen, sparen en beleggen kan op heel wat verschillende manieren. Ben je bijvoorbeeld bekend met het begrip FIRE? Dit is een afkorting uit het Engels die staat voor “Financial Independence & Retire Early.”

Onze unieke zoektocht naar de allerbeste financiële experts online

Sparen bij de bank zit er helaas niet meer waard. Je bank verdient aan jouw zuurverdiende centen, maar jij verdiend niets aan de bank die je ze toevertrouwd. Sowieso wordt het leven duurder. Fulltime werken in loondienst én een huishouden runnen (vaak met kinderen erbij), kan behoorlijk stressvol zijn. Des te meer reden om te ontstressen en op zoek te gaan naar een manier om op eigen voorwaarden financieel onafhankelijk te worden, zoals wij hebben gedaan.

Lekkerlevenmetminder.nl: wat ons betreft de nummer één financieel expert en financieel onafhankelijkheid blogger

Al bekend met het blog Lekkerlevenmetminder.nl? Dit is een platform opgericht door Adine, een Friese met Zuid-Hollandse roots. Zij is al lange tijd een freelance ondernemer en heeft vanuit huis een eigen inkomen weten op te bouwen. Adine heeft haar eigen plekje op het internet geclaimd en doet dat met verve. Lekkerlevenmetminder.nl draait om bewust en slim met je geld omgaan. Je hebt niet véél geld nodig om je rijk en vrij te voelen. Geluk is bijna gratis.

Waarom wij financiële onafhankelijkheid bloggers zijn gaan reviewen

Het reviewen van financieel onafhankelijkheid blogs is voortgekomen uit ons verlangen alles op het gebied van een onafhankelijk leven leiden in kaart te brengen. Onafhankelijk zijn en blijven is van heel veel mensen een droom. Niet voor niets, natuurlijk. Wie wil er nu zijn hele leven als werknemer werken en alles uitvoeren dat een baas je opdraagt? Wij niet, daarom zijn we voor onszelf begonnen en hebben we als redactie dit reviewplatform opgericht.

Blijf kritisch op het aanbod online financieel experts

De financiële markten zijn moeilijk te voorspellen. Dat is één ding dat zeker is. Ondernemen is bovendien geen eenvoudig vak: een goede ondernemer weet in te springen op alle wijzigingen op de markt. Hier moet je talent voor hebben. Helaas heeft niet iedereen dat. Dus weet waar je grenzen liggen. Een goed financieel expert zal je helpen je eigen ambities, maar ook je kwaliteiten in kaart te brengen. Soms is het nodig je ambities wat bij te stellen.

Welke ervaringen deelt een financieel expert via blog of vlog? Wat zijn de beloften?

“Financieel expert” is geen beschermde term. Dat betekent dat in principe iedereen zich financieel expert kan noemen. Het is aan jou of je die persoon wel of niet gelooft. Mooie beloften kunnen niet altijd worden ingelost. Wat werkt voor hem of haar, werkt niet per se voor iedereen. Niet iedereen is een geboren ondernemer of heeft verstand van zaken. Een goed ondernemersblog zal de verwachtingen temperen en geen te grote beloften doen.

Op deze criteria beoordelen wij financiële experts en financiële onafhankelijkheid-bloggers

Wat ons betreft kun je een financieel expert van niveau aan het volgende herkennen:

  • Criterium 1: De financieel expert brengt het eigen succesverhaal in kaart – en laat zien welke obstakels er zijn overwonnen
  • Criterium 2: De expert brengt zowel de mogelijkheden als de beperkingen (risico’s) van ondernemen in kaart
  • Criterium 3: De expert toont je verschillende financiële strategieën en laat zien hoe je als ondernemer risico’s kunt spreiden
  • Criterium 4: Je vindt verschillende tips voor het opbouwen van een (passief) inkomen
  • Criterium 5: De expert laat je zien hoe je je administratie kunt minimaliseren en zo overzichtelijk mogelijk kunt maken
  • Criterium 6: Ook laat de expert je zien hoe je klanten kunt vinden en je jezelf online profileert
  • Criterium 7: Je ontdekt de mogelijkheden van (sociale) mediamarketing en hoe je dit slim aanpakt
  • Criterium 8: De ondernemersexpert moet op heldere en begrijpelijke wijze schrijven
  • Criterium 9: De expert laat ook anderen aan het woord, bijvoorbeeld gast bloggers
  • Criterium 10: Als je kunt achterhalen of de reputatie van de expert goed is, bijvoorbeeld aan de hand van reviews op onafhankelijke vergelijkingssites (denk aan Trustpilot.com), is dat een goed teken.

Online financieel experts onderzocht: onze onderzoeksdata

De kwaliteit van financieel experts achterhalen, doe je niet zomaar één-twee-drie. Hier is een structurele aanpak voor nodig. Gelukkig hebben we er als redactie echt onze tijd voor genomen. We hebben de 50 platforms en blogs die je in dit artikel terugvindt stuk voor stuk uitgeplozen en uitgebreid onder de loep genomen. We hebben bekeken hoe praktisch en volledig de adviezen zijn, plus hoe makkelijk het is bepaalde inzichten in de praktijk toe te passen.

Dit zijn de top 10 financiële blogs van Nederland

Hier zijn ze dan! Wij hebben de top 10 financiële blogs van ons land samengesteld. Deze lijst reflecteert de blogs die consistent waardevolle informatie en advies bieden over financiën.

Financieel expert blogger 1: Financieelvrijevrouw.nl – Beleggingsinzicht en Mindset in Eén!

De eerste financieel onafhankelijkheidsblog in dit lijstje is Financieelvrijevrouw.nl. Dit blog focus zich op beleggen en het kweken van de juiste mindset. De financieel vrije vrouw beweert zelfs dat deze twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De blogs zijn geschreven aan de hand van deze twee pijlers. We vinden dat de toewijding en expertise in elke blogpost doorschijnen. Je hebt de mogelijkheid een reactie achter te laten en een discussie te starten. Benieuwd hoe Financieelvrijevrouw.nl tot stand is gekomen?

In 2013 ontdekte Janneke van den Brink het begrip FIRE (Financial Independence Retire Early). Zij is zich in deze levensstijl gaan verdiepen, met als streven genoeg financiële vrijheid te verkrijgen om vroegtijdig met pensioen te kunnen gaan. Je leert hoe je je uitgaven flink verlaagt en je inkomsten juist verhoogt. Zo hou je aan het einde van de maan een maximaal bedrag over.

Wij zijn enorm onder de indruk van de helderheid en diepgang die Janneke van den Brink in haar blogs brengt, wat Financieelvrijevrouw.nl een essentiële bron maakt voor iedereen die financieel onafhankelijk wil worden.

Neem contact op met Financieelvrijevrouw.nl via Linkedin >>

Financieel expert blogger 2: Zuinigeman.nl – Meester in bezuinigen en besparen

Een zeer bekende blog op het gebied van bezuinigen, is Zuinigeman.nl. Het blog wordt geschreven en onderhouden door een dertigjarige man uit de Flevopolder. Op deze website draait alles om verantwoord bezuinigen en sparen met als doel schulden eerder af te kunnen lossen. Het blog Zuinigeman.nl deelt met name eigen ervaringen, maar je vindt er ook tal van tips op bespaargebied. Verder ontdek je talloze mogelijkheden om financieel onafhankelijk te worden. De effectiviteit en eenvoud van de bespaartips op Zuinigeman.nl vinden we werkelijk bewonderenswaardig, en laten zien hoe kleine aanpassingen in de dagelijkse uitgaven grote financiële vrijheden kunnen opleveren.

Al bekend met het begrip “consuminderen”? Dat staat in dit blog centraal. Ontdek hoe je gelukkig kunt zijn met eenvoudiger leven en hoe je je hypotheek snel kunt aflossen. Pak je het slim aan, dan is het zelfs mogelijk om eerdere te stoppen met werken. Het eerste blogbericht verscheen al in juni 2013, maar na een paar jaar radiostilte, kwam het blog in december 2016 onder de naam Zuinigeman pas echt van de grond. Vandaag de dag is het een hit.

We zijn diep onder de indruk van Zuinigeman.nl’s authentieke benadering van financiën, waardoor het een onmisbare bron van inspiratie en praktische tips is voor iedereen die streeft naar financiële vrijheid.

Neem contact op met Zuinigeman.nl via Linkedin >>

Financieel expert blogger 3: Zuinigaan.nl – letten op de kleintjes

Een andere kwalitatieve blog met een gelijksoortige opzet is Zuinigaan.nl. Ook op Zuinigaan ontdek je hoe je verantwoord met je geld kan omgaan. Je leert hier van alles en nog wat over bezuinigen en besparen, over het leven als je met pensioen bent, maar ook over de strijd tegen overgewicht. Het blog bestaat alweer sinds augustus 2007 en gaat dus al een hele poos mee. Is consuminderen jouw streven? Dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. We zijn echt onder de indruk van de diepgaande kennis en de jarenlange ervaring die Zuinigaan.nl deelt, waardoor het een inspirerende bron is voor iedereen die verstandig met hun middelen wil omgaan.

In het blog deelt de auteur over het pensioen gat dat hij ervaarde na met zijn 66e met pensioen te zijn gegaan en nog hypotheek over te hebben van de aankoop van een huis. Je vindt hier berichten over zuinig leven met je pensioen, recyclen en hergebruik, maar ook het leven als oudere in het algemeen. Verder vind je er een verrassend grote selectie artikelen over het klimaat, milieubewust leven en de opwarming van de aarde (ook op de aarde moet je zuinig zijn).

Zuinigaan.nl vinden we schitteren door zijn veelzijdige aanpak van persoonlijke financiën en duurzaam leven, wat het een onontbeerlijke gids maakt voor bewuste consumenten.

Financieel expert blogger 4: Fuckdiestudieschuld.nl – Jouw Route naar een Schuldvrij Leven

Fuckdiestudieschuld.nl is een financieel expert blog met duidelijke taal. Het blog wordt geschreven en bijgehouden door Maaike Wind, naar eigen zeggen een voormalig bezitter van een studieschuld. Haar streven: de schulden zo snel mogelijk aflossen. Hoe snel ze dat deed? Liefst dertigduizend euro in slechts twee jaar tijd. Maaike Wind is een fanatiek blogger en ondernemer. Wat je precies kunt leren op haar blog? Hoe je van die schuld af komt, natuurlijk. De directheid en authenticiteit op Fuckdiestudieschuld.nl, vinden we elke post niet alleen educatief maar ook uiterst boeiend en motiverend maken.

Op Fuckdiestudieschuld lees je de ervaringsverhalen van Maaike. Ze beschrijft welke fouten ze heeft gemaakt, maar ook welke gevoelens ze hierbij had. Kortom: ze beschrijft haar hele ervaring, vol toeters en bellen. Je leert hoe zij haar schuld uiteindelijk in korte tijd heeft afgelost en hoe ze toch aan iets moois heeft kunnen bouwen. Heb je zelf schulden? Dit is het blog voor jou.

Wij zijn diep onder de indruk van Maaikes onwankelbare toewijding en transparantie op Fuckdiestudieschuld.nl, waardoor haar blog een onmisbare bron van inspiratie en praktische tips is voor schuldenaflossing.

Financieel expert blogger 5: Budgetproof.nl – Waar kwaliteit en Besparen hand in hand gaan

Ook budgetproof is een blog dat je zeker eens moet raadplegen als je op zoek bent naar geschikte manieren om geld te besparen. Volgens de auteur is budgetproof een begrip dat inhoudt dat je “waar krijgt voor je geld”. Het gaat onder meer om een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Maar wat nog veel belangrijker is: de beleving die je eraan overhoudt. In dit blog leer je daarom hoe je nooit meer geld uit hoeft te geven dan strikt noodzakelijk is. Wij waarderen hoe Budgetproof.nl niet alleen focust op besparingen, maar ook de levenskwaliteit verhoogt door slimme, plezierige consumptie aan te moedigen.

Wat je er verder op ontdekt? Onder meer de leukste aanbiedingen, maar ook tips voor mode, reizen en beautyproducten. Een nieuwe hotspot op de kaart? Ook daar krijg je een update van. Kortom: dit blog biedt veel meer dan alleen saaie bespaartips. Je leert hier hoe je op een leuke manier kunt leven, zonder dat je teveel geld hoeft uit te geven.

Wij vinden het bewonderenswaardig hoe Budgetproof.nl lezers leert om ‘meer voor minder’ te krijgen, waardoor zij echt waar voor hun geld ontvangen op alle vlakken van het leven.

Neem contact op met Budgetproof.nl via Linkedin >>

Financieel expert blogger 6: Vanhernaarhot.nl – Jouw gids voor een Hot Leven

Van her naar hot pakt het leven zeker niet achterstevoren aan, maar probeert zaken wel vanuit een ander perspectief te zien. Het blog is geschreven door de anonieme J, die eind twintig is. Sinds 2017 houdt zij zich bezig met “personal finance”: bespaartips en doordacht leven. Wat dat inhoudt? Zij en haar vriend hebben al hun schulden afgelost, beleggen voor de toekomst en sparen voor een nieuwe woning. Ze zijn bezig met wat ze écht belangrijk vinden. We vinden de aanpak van Vanhernaarhot.nl verfrissend en inspirerend; het laat echt zien hoe je met slimme financiële keuzes zowel gelukkig als financieel gezond kunt leven.

Van her naar HOT? HOT is in dit geval een afkorting, die staat voor Happy/Healthy, Opportunity en Time-Rich. Kortom: een gelukkig en gezond leven, vol kansen, met een goede tijdsbesteding (dus ook voldoende tijd voor jezelf, buiten werk om). Op het blog lees je met name de eigen ervaringen van de auteurs. Het streven: jou iets bij te brengen en je aan het denken te zetten. Geld kan heel leuk zijn, evenals interessant. Mogelijkheden zijn er genoeg.

We waarderen de openheid en eerlijkheid van J op Vanhernaarhot.nl, die haar persoonlijke ervaringen deelt om anderen te inspireren en te onderwijzen over het belang van een gezonde balans tussen tijd en geld.

Financieel expert blogger 7: Uitklokken.nl – Jouw gids naar financiële vrijheid

Uitklokken is een begrip dat verwijst naar het einde van je werkdag. De auteur heeft de subtitel “Over financiële ontwikkeling” toegevoegd. Dat is ook precies wat je hier gaat ontdekken: je leert hoe je jezelf financieel kunt ontwikkelen. Hoe je financieel vrij kunt worden. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de reis die je hierbij meemaakt: elke stap is er één. We vinden Uitklokken.nl een uitmuntende bron van wijsheid voor iedereen die streeft naar financiële onafhankelijkheid, met heldere en toegankelijke adviezen die echt het verschil maken.

In de blogs vind je artikelen over de opbouw van vermogen, maar ook over sparen en de mogelijkheden van beleggen. Verder vind je van alles en nog wat over crowdfunding en verken je de mogelijkheden van eerder stoppen met werken. De auteur is een man van begin 40 en staat ook uitgebreid stil bij de verhouding geld-gezin. Geld verdienen staat nooit los van je omgeving. Daarom leer je hier ook hoe je tijd en geld op gezonde wijze kunt inzetten.

De manier waarop Uitklokken.nl het concept van geld en gezinsleven integreert is bewonderenswaardig, en biedt waardevolle inzichten over hoe een balans tussen werk en privé te bereiken die zowel verrijkend als duurzaam is.

Financieel expert blogger 8: Geldgedachten.nl – Waar Data toegankelijk wordt

Geldgedachten is een blog van een vrouw van eind twintig. Zij schrijft over haar leven met haar vriend en dochtertje. Van nature is zij dol op allerlei soorten data en cijfertjes. Ze is ook niet de eerste de beste, want ze heeft een dubbele master Econometrie en Data Science op haar naam staan. In het dagelijks leven werkt zij als Data Scientist. Op haar blog schrijft zij over haar interesse in financiële vrijheid en een meer volledig leven leiden met je vermogen. We vinden het bewonderenswaardig hoe Geldgedachten.nl complexe econometrische en data-analytische concepten vertaalt naar begrijpelijke en toepasbare financiële adviezen.

Op het uitgebreide en prettig ogende blog vind je ook tal van artikelen over duurzaamheid. Het leven duurzamer maken, is niet iets dat je in één keer voor elkaar krijgt: dit gebeurt in kleine stapjes. Het blog biedt een inkijkje in haar dagelijks leven en in hoe zij met geld omgaat. Je leest hier over haar gedachten en krijgt natuurlijk inzicht in haar professionele kennis.

We zijn onder de indruk van de diepe inzichten en de praktische benadering die Geldgedachten.nl biedt, waardoor het een essentiële bron is voor iedereen die geïnteresseerd is in zowel financiële vrijheid als een duurzaam leven.

Financieel expert blogger 9: Tipsvantom.com – Meester in Minimalisme en Financiële rust

Wie is Tom? Tom is iemand die zich bezighoudt met geldzaken, minimalisme en het leven van een bewuster leven. Ontspullen is op dit blog ook een heel belangrijk begrip. Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar afstand nemen van een hoop van je bezittingen kan voor veel rust zorgen. Je hebt lang niet zoveel nodig als je misschien denkt. Ordenen brengt rust en kan zorgen voor een meer ontspannen leven. Er verschijnt wekelijks een nieuwe blog. We zijn erg te spreken over de manier waarop Tips van Tom het minimalisme verbindt met financiële wijsheid, wat lezers helpt om een kalmer en rijker leven te leiden.

Het fijne van het blog Tips van Tom is dat je nooit advies wordt opgedrongen. Tom deelt zijn inzichten, meer niet. Je kunt zelf bepalen wat je ermee doet. Je kunt je ook inschrijven voor zijn nieuwsbrief, zodat je een update krijgt iedere keer dat er een nieuw blog verschijnt. Verder kun je hem ook persoonlijke vragen stellen via mail: erg laagdrempelig dus, plus resultaatgericht.

We waarderen de laagdrempelige en persoonlijke benadering van Tom; hij maakt de complexe wereld van persoonlijke financiën toegankelijk en eenvoudig te navigeren voor iedereen.

Financieel expert blogger 10: Geldnerd.nl – van Overheidswerker tot Financiële Goeroe

Ook Geldnerd.nl is een blog dat zeker de moeite waard is. De ervaringen van de auteur dateren terug naar 2003. Al bijna twintig jaar is hij bewust bezig met zijn persoonlijke financiën. In 2015 is dit uitgemond in het blog Geldnerd, waarin de zoektocht naar een financieel bewuster leven centraal staat. In de blogs ontdek je alles wat hierbij komt kijken en een rol speelt. Geldnerd is werkzaam bij Rijksoverheid en goed op de hoogte van de regelgeving. We zijn diep onder de indruk van hoe Geldnerd.nl complexe financiële concepten toegankelijk maakt en praktisch advies biedt om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

Op dit blog lees je van alles en nog wat over het verkrijgen van financiële onafhankelijkheid, maar ook de persoonlijke financiële situatie, de mogelijkheden en beperkingen van beleggen, het aflossen van een hypotheek en onderhouden van een woning. Minimalisme is ook een sleutelwoord: gelukkiger leren zijn met minder. Het kan. De blogs zijn vlot en prettig geschreven.

De expertise van de Geldnerd, geworteld in bijna twee decennia ervaring, maakt zijn blog een betrouwbare bron voor iedereen die strengere controle over hun financiën wil.

Financieel expert blogger 11: Lekkerlevenmetminder.nl

Lekker leven met minder doet wat het belooft en laat je zien hoe je gelukkiger kunt zijn met minder in het leven. Het blog is geschreven door en wordt onderhouden door Adine. Zoals we eerder in dit artikel al hebben aangegeven, is Lekkerlevenmetminder.nl wat ons betreft het beste blog op het gebied van besparen en financiële expertise. Het fijne van Adine is dat ze veel aandacht besteedt aan het vinden van een plekje op de wereld: voor haarzelf, maar ook voor jou.

Dit platform gaat je helpen bewust en slimmer met je geld om te springen. Er wordt onder meer stapsgewijs gewerkt aan het creëren van een juiste mindset. Niet krapte, maar juist overvloed staat centraal. Het blog helpt je met het zetten van praktische stappen. Sinds 2019 bezit Adine ook de Money Mind Academy – een interactief platform waarop met anderen dieper induikt op bepaalde belemmerende overtuigingen. Je leert deze belemmeringen weg te nemen.

Financieel expert blogger 12: Ondernemenalseenbaas.nl

Ondernemen als een baas wil jou één ding duidelijk maken: ook jij kunt op verantwoorde en lucratieve wijze ondernemen. Dit blog wordt geschreven door Dionne Knooren. Sinds eind 2018 volgt zij haar hart en heeft ze haar vaste baan als online marketeer achter zich gelaten. Ze ging freelance aan de slag. Het blog Ondernemen als een baas volgde niet veel later. Wat je hier ontdekt? Tal van interessante en verdiepende artikelen over persoonlijke financiën.

De interesse in geld kwam bij Dionne geleidelijk. Het creëert kansen en opent deuren. In haar blogs vertelt ze onder meer over de diverse spaarpotjes die zij heeft aangelegd en de deposito rekeningen die ze geopend heeft. Ook pensioenbeleggen en crypto investeringen komen aan bod. Kortom: op haar blog ontdek je tal van creatieve manieren om je geld in te zetten.

Financieel expert blogger 13: Definancieelexpert.nl

De Financieel Expert is een blog dat zich specialiseert in ondernemers. De organisatie achter het blog regelt de financiering voor tal van ondernemers en biedt uitgebreid financieel advies aan deze ondernemers. De organisatie kan met ruim 50 geldverstrekkers zaken doen.

De Financieel Expert is allereerst een professionele organisatie, gericht op de behoeften van ondernemers. Maar wat je hier ook kunt aantreffen, is een groot overzicht leuke blogs over tal van onderwerpen. Deze blogs zijn gratis te bekijken en geven de ondernemer verdiepend inzicht. Ze zijn geschreven door experts in het vakgebied met een groot verstand van zaken.

Financieel expert blogger 14: Financieelonafhankelijkblog.nl

Op Financieel Onafhankelijk Blog vind je uiteraard manieren om financieel onafhankelijk te worden. Dit is een geleidelijk proces en natuurlijk niet iets dat je van de ene op de andere dag bereikt. Financieel Onafhankelijk Blog, afgekort FOB, is één van de bekendste blogs in Nederland op het gebied van FIRE. FIRE staat voor Financial Independence Retire Early. Dus: wie financieel onafhankelijk is, kan eerder met pensioen. Dit is voor meer mensen mogelijk dan je denkt.

Het voordeel van Financieel Onafhankelijk Blog ten opzichte van Amerikaanse blogs over FIRE is dat FOB specifiek induikt op de Nederlandse situatie. Er wordt geschreven vanuit de Nederlandse invalshoek, plus de eigen ervaringen. Deze geven je een eerste goede indruk van wat FIRE nu precies inhoudt en hoe het mogelijk is om eerder met pensioen te kunnen.

Financieel expert blogger 15: Naarfinancielevrijheid.nl

Een andere financieel expert blog op niveau is Naar Financiële Vrijheid.nl. Dit blog draait om een aantal eenvoudige principes. Eén van de eerste grondprincipes is simpelweg minder leren uitgeven dan er maandelijks binnenkomt. Sparen is belangrijk, zowel als je krap bij kas zit en als je genoeg te besteden hebt. Je vermogen vergroten doe je aan de hand van slimme investeringen. Investeer niet zomaar in wat, maar bijvoorbeeld in stabiele dividend aandelen.

Voor de auteur van de blog is investeren in dividend aandelen heel succesvol gebleken. Sinds 2011 bestaat het blog dat zich richt op het helpen van anderen met het versterken van de persoonlijke financiën. Eén van de belangrijkste adviezen: geef geld uit aan zaken die nieuw geld opleveren, niet aan zaken die alleen maar geld kosten. Als je zo leest, is het zo moeilijk niet.

Financieel expert blogger 16: Langzaamrijker.nl

Langzaamrijker.nl is een blog van Tim, die al ruim 10 jaar ervaring heeft met het opzetten en onderhouden van meerdere affiliatie websites. Hier verdient hij zijn geld mee. Aanvankelijk stond dit geld op een spaarrekening, maar inmiddels heeft hij zich verdiept in beleggen en creëert hij weer nieuw passief inkomen. Wist je dat Langzaam Rijker meer is dan alleen een website. Er is ook een YouTube kanaal met nuttige video’s waarin alle inzichten grafisch zijn samengevat.

De auteur van het blog is ervaren op het gebied van websites onderhouden en hier geld mee verdienen. Hij weet zijn kennis in blog- en videovorm goed over te brengen. Sinds 2012 staat hij bij de Kamer Van Koophandel ingeschreven. Zijn kennis is ook op het gebied van SEO erg groot. In zijn blogs lees je ook over zijn ervaringen met het handelen in nieuwe cryptovaluta. Langzaam Rijker is gericht op de nieuwkomer in de beleggingswereld en maakt hen wegwijs.

Financieel expert blogger 17: FireMe.nl – voor wie in vuur en vlam wil staan (en niet ontslagen wil worden)

Het is misschien een wat rare naam voor een financieel expert blog, maar het is wel degelijk een blog op hoog niveau. Helaas moeten we je informeren dat FireMe op dit moment niet online staat. De blogeigenaar laat weten dat hij een boete heeft kregen van liefst 594 euro voor het onterecht gebruiken van een bepaalde afbeelding. Het heeft er toe geleid dat hij stopt met bloggen. Of die stop tijdelijk is of niet, is niet helemaal duidelijk. De lol is bij hem weg.

We hopen natuurlijk dat het FireMe blog snel weer online staat, want er waren altijd veel goede artikelen over FIRE, persoonlijke financiën en meer op te vinden. Zonde dat het blog gesloten is.

Financieel expert blogger 18: Rijkleven.nl

Rijk Leven is naar eigen zeggen een “Motivatie-site voor succes”. Dit is een website waarop je leert hoe je met weinig geld een rijk leven kunt leiden. Wat je hier onder meer ontdekt? Een heleboel nuttige tips. Eerste tip: om een rijk leven te leiden, heb je niet per se heel veel geld nodig. De blogs zijn kleurrijk en divers. Je vindt tal van tips en ervaringsverhalen over hoe je met een bescheiden budget toch kan werken aan je persoonlijke succes en geluk.

Wat je op Rijkleven.nl vindt? Informatie over tal van onderwerpen. Veel van de blogs zijn gericht op geluk in de breedste zin van het wordt. Je leert hoe je een gelukkiger en mooier leven kunt leven. Wat hiervoor in eerste instantie nodig is? Balans. Wat het leven voor jou precies kan betekenen? Je leert het aan de hand van de diverse en onderbouwde blogs.

Financieel expert blogger 19: Lonnekelodder.nl

Lonneke Lodder (spreek dat maar eens tien keer achter elkaar snel uit) biedt een blog op hoog niveau. Zij spreekt en schrijft uit eigen ervaring. Haar fascinatie gaat uit naar het begrip FIRE – Financieel Onafhankelijk worden en eerder met pensioen kunnen. Maar om gelukkig te worden in het leven, heb je meer nodig dan voldoende geld. Vandaar dat het begrip “Ikigai” op dit blog zo’n grote rol speelt. Wat Ikigai inhoudt? Het is een Japans woord voor rust en balans.

Lonneke is iemand die sinds het oprichting van haar blog vijftien maanden niet meer in loondienst werkte en de wereld is gaan verkennen: zo is ze vrijwilliger geweest in verschillende delen van Spanje en heeft ze in het Buitenland een huis gekocht. Ze leefde een intens jaar, heeft veel genoten en veel geleerd. Dit blog draait allemaal om Ikigai: een doel in je leven. Iets waarvoor je je bed uitkomt. In de artikelen lees je over haar ontdekkingen en inzichten. Bovendien hebben we heel prettige ervaringen met haar. Ze is erg praktisch, coulant en realistisch in hoe ze zaken afhandelt.

Financieel expert blogger 20: Groeigeld.com

Waar Groei Geld voor staat, ligt voor de hand: het vinden van mogelijkheden om je geld te laten groeien. De auteur heeft dan ook het alles gekozen Mr. Groeigeld. Op het blog vind je alles en nog wat over financiën, waaronder personal finance. Het gros van de blogs is vanuit de eigen ervaringen en manier van aanpak geschreven. Je leest onder meer over investeren in dividend. Door slim te beleggen in aandelen met dividend kan je vermogen flink in waarde toenemen.

Het blog is opgericht vanuit de wens om eerder te kunnen stoppen met werken. Het streven: geen pensioen in armoede, maar genoeg geld hebben om comfortabel te kunnen leven. Verder heeft Mr. Groeigeld een enorme passie voor schrijven en dat valt te merken in de manier waarop de blogs geschreven zijn. Het blog is praktisch en no-nonsense, vanuit de eigen ervaring.

Financieel expert blogger 21: Vanbruggen.nl

VanBruggen is een financieel adviesgroep waar je tegen betalen advies op maat kunt krijgen. Dat kan ook online. Verder kun je gerust een bezoek brengen aan de website om de blog te raadplegen (want die hebben ze dus ook). Deze blogs zijn geschreven door experts op het gebied van ondernemen en financieren. Zij geven verdiepende inzichten over tal van financiële kwesties waar je zelf misschien niet genoeg verstand van hebt. De moeite waard dus.

Financieel expert blogger 22: Kennisdomein.nl

Waarom kiezen voor de blogs van Kennisdomein.nl? Deze blogs gaan over financiën op dagelijkse basis. Je vindt op Kennisdomein tips en uitlegblog over allerlei financiële kwesties, zowel gericht op de privésituatie als het eigen bedrijf. In deze blogs vind je de antwoorden op (bijna) al je vragen over je inkomsten en uitgaven. Financieel adviseur inhuren? Ook hier vin je uitgebreide informatie over. Wie de blogs geschreven hebben? Professionals in het vak.

Kennisdomein is een platform wordt onderhouden door een team van specialisten. Deze verzamelen, controleren en bundelen kennis en plaatsen dit voor jou online. Als je zelf iets bijzonders hebt te melden, dan kun je gastblogs toesturen. Deze worden uiteraard wel eerst beoordeeld ter controle. Ook kun je je kennis door één van de experts op papier laten zetten.

Financieel expert blogger 23: Financieel-duurzaam.nl

Financieel Duurzaam heeft het streven jouw financiën, zoals de naam al doet vermoeden, duurzaam te maken. De naam Fiducie kom je hier ook veel tegen. Dit is weer een afkorting van FI(nancieel) DU(urzaam) in de CI(rculaire) E(conomie). Fiducie streeft naar betere bedrijfsresultaten waarbij aandacht voor mens en milieu centraal staat. Het is een commercieel bedrijf dat bedrijven helpt bij het regelen van de financiële administratie.

Verder vind je op Financieel-duurzaam.nl een uitgebreid blog over tal van financiële en administratieve kwesties. Er is voor iedereen genoeg om te ontdekken. Je leert hoe je zelf de financiële structuur van je organisatie kunt analyseren, plus je sterkere en minder sterke kanten aan te wijzen. Ook vind je blogs over belastingaangifte en het opstellen van een jaarrekening.

Financieel expert blogger 24: Financieel-management.nl

Financieel-Management.nl, of te wel: de FM Club, is een netwerk van finance professionals. Alles draait hier om het vergroten van je kennis, je netwerk en het maken van stappen in je carrière. FM Club streeft ernaar Finance Professionals up to date en goed geïnformeerd te houden.

Financieel-Management.nl biedt meer dan alleen een handige set blogs om je kennis te vergroten. Je krijgt ook de mogelijkheid om lid te word en gebruik te maken van exclusieve voordelen. Ben je werkzaam als financieel manager, adviseur, recruiter, leverancier of interim financial? Dan geldt FM Club als ontmoetingsplek voor het uitwisselen van kennis en contacten.

Financieel expert blogger 25: Geldistijd.com

Geld is tijd, dat is een waarheid als een koe. Het gezegde is natuurlijk andersom: tijd is geld, maar je kunt inderdaad ook stellen dat geld tijd is. Oké, genoeg gekkigheid. Wat mag je precies van Geldistijd.com verwachten? Dit platform richt zich specifiek op hypotheken, dus financiële kennis speciaal voor huizenbezitters. Hypotheken zijn zeker niet het makkelijkste onderwerp, daarom is het reuzefijn dat er een platform is dat alle kennis voor jou op een rijtje zet.

Je leert hier de ins en outs van hypotheken en waar je op moet letten als je zelf een hypotheek afsluit of aflost. Ook vind je verschillende handige tools om zelf de hoogte van je hypotheek te berekenen en/of te peilen welke hoogte je hypotheek maximaal mag bedragen. Ook vind je een te gek overzicht met allerlei tips om je huis te “pimpen”. Dat is niet alleen voor jou leuk, maar ook voor je portemonnee. Waardetoevoegingen vergroten de waarde.

Financieel expert blogger 26: Trustoo.nl

Trustoo is een platform dat lokale bedrijven met nieuwe klanten in contact brengt. Trustoo brengt informatie over lokale bedrijven in kaart en zet dit uitgebreid voor jou op een rijtje. Bezoekers kunnen ze eenvoudig de lokale bedrijven contacteren die het beste bij hen passen. Trustoo werd in 2019 opgericht met als streven de match tussen klant en bedrijf te perfectioneren.

Op Trustoo vind je ook een financieel blog. Dit blog is geschreven over de eigen financieel experts, die weten waarover ze het hebben. De blogs zijn vooral gericht op de huizenmarkt. Zo vind je onder meer een blog over huizenjacht in Rotterdom, over de mogelijkheden van starters op de woningmarkt in 2022, over hoe je een wasmachine moet verhuizen (ja, echt) en hoe je belastingvrij kunt schenken voor je eigen woning. Ontdek ook de voordelen van een testament.

Financieel expert blogger 27: Ikbenjanmodaal.nl

Jan Modaal is een gemiddelde naam voor een doorsnee mens. De naam Ikbenjanmodaal.nl laat weinig aan de verbeelding over. Dit is een blog van een zzp’er met een voldoende goed inkomen, die nooit een tekort aan klanten heeft. Zij leefde in een goede buurt, in een ruimte twee-onder-één kapwoning. Daar stond tegenover: een bijna lege spaarrekening, zes dagen hard werken en nog geen cent voor haar pensioen gespaard. Het was tijd voor verandering.

Ikbenjanmodaal.nl is een blog dat je helpt met het organiseren van je persoonlijke financiën. Hier ontdek je hoe je niet langer van loonstrook tot loonstrook hoeft te lezen, maar hoe je een gezonde buffer kunt opbouwen. Je ontdekt, aan de hand van een makkelijke en praktische methode, hoe je op de automatische piloot geldzaken kunt regelen en toch je vermogen kunt opbouwen. Je leert te investeren in je pensioen en houdt je bezig met beleggen.

Financieel expert blogger 28: Scildon.nl

Bekend met Scildon? Dit is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, voorheen bekend onder de naam Legal & General Nederland. Behalve uitgebreide services, vind je hier ook de mogelijkheid een uitgebreid blog raad te plegen. Hierin worden de gevolgen van overlijden besproken. Je ontdekt hoe je onbezorgd kunt genieten van je pensioen, hoe je een periode direct na een ontslag kunt overbruggen en hoe je hypothecaire schuld moet aflossen.

Het blog is geschreven door de verschillende specialisten die bij Scildon werkzaam zijn en zeker eens de moeite waard als je meer te weten wilt komen over één van bovenstaande onderwerpen.

Financieel expert blogger 29: blogs en artikelen van het Nibud zelf

Het Nibud is het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Dit onafhankelijke kennis- en adviescentrum bespreekt alles dat met de huishoud financiën te maken heeft. Uiteraard vind je op deze website het actueelste overzicht en natuurlijk een uitgebreid aanbod blogartikels. Op de pagina met persberichten, nieuwsberichten en blogs vind je de laatste informatie. Ook kom je weblogberichten tegen vanuit Nibud zelf. Maak gebruik van de handige filters om te zoeken.

Nibud opereert geheel onafhankelijk en streeft naar een maatschappij die zo is ingericht dat alle Nederlanders hun geldzaken goed in balans kunnen houden. Het uitgangspunt is het voorkomen van financiële problemen. De puzzel rond te komen, zou eenvoudiger moeten worden.

Financieel expert blogger 30: Stoppenvoormijnvijftigste.nl

Het streven van de auteur van Stoppen voor mijn vijftigste is meer dan duidelijk: voor zijn vijftigste met pensioen gaan. Hij is geboren in 1990, dus pas net de dertig gepasseerd. Maar binnen twintig jaar wil hij dus al met pensioen. In de serie “Er was eens…” ontdek je alles over zijn persoonlijke zoektocht en ontdekkingen. Je ontdekt hier hoe hij financieel onafhankelijk geworden is. Het blog bestaat uit een uitgebreid verslag en een te volgen stappenplan.

Naar eigen zeggen, is de auteur een echte expert op het gebied van besparen (met name aan de hand van aanbiedingen). Uitgebreide vergelijkingen maken, hoort hier ook bij. Verder heeft hij sinds 2013 uitgebreide ervaring met crowdfunding. Ook die ervaring wordt graag met je gedeeld. Hij is een fanatieke prater die altijd zijn mening klaar heeft en wil met zijn site de lezer vermaken, informeren en enthousiasmeren om ook financieel zelfstandiger te worden.

Financieel expert vlogger 31: YouTube kanaal Julia Verbij

Een andere manier om op speelse wijze meer te ontdekken over het organiseren van je financiën (en lifestyle), is door een bezoek te brengen aan het YouTube kanaal van Julia Verbij. Zij heeft op moment van schrijven maar liefst 35.7 duizend abonnees weten te trekken en is ook op Instagram actief. Ze schrijft van alles en nog wat over het organiseren van je leven en het vinden van een lifestyle die bij je past. Entertainend en hier en daar ook verdiepend.

Financieel expert blogger 32: SFAA.nl – vloggen met Jip en Janneke

Wat is precies SFAA? In het kort een platform dat zorgt voor verhoogde geautomatiseerde administratie bij klanten. Op dit platform leer je als bedrijf en ondernemer zorgvuldiger om te springen met je administratie. Ondernemen brengt hectiek met zich mee en SFAA wil juist voor rust en stabiliteit zorgen. Het vlog “Vloggen met Jip en Janneke” is opgericht met als doel klanten inzicht te geven in wat ze precies nodig hebben op het gebied van de eigen administratie.

Het vlog is een verrijking van eerdere informatie e-mails. Waarom voor de naam Vloggen met Jip en Janneke is gekozen? Omdat de vlogs complexe materie in Jip en Janneke taal uitleggen. De vlogs zijn met een smartphone opgenomen en zijn persoonlijk van aard.

Financieel expert blogger 33: ontdek artikelen op Volkskrant.nl

De Volkskrant kennen we allemaal wel – het is één van de grootste kranten van ons land. Bovendien staat de Volkskrant erg hoog aangeschreven. Als je een bezoekje brengt aan de pagina’s “Economie” of “Columns & Opinie” kom je tal van verdiepende artikelen tegen over allerlei financiële kwesties. Bijna al die artikelen zijn geschreven door echte experts binnen hun vakgebied.

Je komt onder meer een artikel tegen dat kritisch is op de “FIRE” levensstijl. Deze levensstijl zou helaas niet voor iedereen zijn vastgelegd. FIRE zou met name passen bij de elite. Aan de andere kant ontdek je ook weer een column over hoe het mogelijk is om met je veertigste met pensioen te gaan. Een ander opiniestuk probeert je ervan te overtuigen dat je beter kunt beleggen dan sparen. Of je altijd vindt wat je zoekt, is de vraag. Verdiepend is het in ieder geval wel.

Financieel expert blogger 34: Edwin legt het uit op Edwin.nl aan de hand van zijn blogs en podcasts

Wie is precies Edwin? Dat was de eerste vraag die wij ons stelden. Edwin is iemand die in 2013 werkloos werd toen zijn functie kwam te vervallen. Een bittere pil en flinke tegenvaller, maar ook een kans. Hier begon voor Edwin de reis om financieel onafhankelijk te worden. Hij leeft niet langer van loonstrook naar loonstrook, maar heeft een manier gevonden om zijn passieve inkomen en/of vermogen zijn kosten te laten dekken. Inspanningen kent hij bijna niet.

Hoe hij dat mogelijk heeft gemaakt? Aan de hand van investeringen. In zijn blogs lees je alles over Edwins streven niet langer meer 40 uur in de week voor een baas te hoeven werken, zijn focus op eigen projectie en hobby’s en het wegnemen van stress. Natuurlijk vind je ook tal van tips en uitgebreide uitleg om zelf aan de slag te gaan en onafhankelijker te worden.

Financieel expert blogger 35: in vijftien jaar financieel onafhankelijk met 180FO.nl

Waar staat 180FO precies voor? 180 staat voor 180 maanden en een 180 graden ommekeer in het leven van de auteur van de blog. Zijn streven was op zijn veertigste namelijk in 180 maanden (tegen de tijd dat hij 55 is) financieel onafhankelijk te zijn. De auteur is ervan overtuigd dat je net zo lang moet blijven testen, proberen en oefenen tot je een methode hebt gevonden die werkt en die bij je past. Je bent nooit klaar met je eigen ontwikkeling.

Dat is precies de filosofie die hij in zijn teksten deelt. “Ik weet dat ik het kan, alleen nog niet hoe ik er moet komen,” dat is waar het ongeveer op neerkomt. In de blogs leer je alles over de persoonlijke ervaringen. Vaak zijn ze humoristisch, maar vooral ook erg inspirerend. De auteur vertelt onder meer hoe hij van een 2% spaarratio naar een 40-50% spaarratio is gegaan.

Financieel expert blogger 36: Bekijk Pfauth.nl van Ernst-Jan Pfauth

Pfauth.nl is het platform van Ernst-Jan Pfauth. Hij schrijft en publiceert artikelen over het zogenaamd “ intentioneel leven”. Dit gaat onder meer om het evalueren van keuzes in het leven, bewust omgaan met je geld, maar ook de beoefening van dankbaarheid. Wat verder aan bod komt, is de keuze om te investeringen en de mogelijkheden die investeringen je bieden. Ook is het een “openbaar notitieboek” voor zijn mediacolumn in het NRC en de POM podcast.

Het blog van Ernst-Jan Pfauth is niet zomaar het eerste het beste blog. Sinds 2018 wordt het namelijk door de Koninklijke Bibliotheek gearchiveerd als “digitaal erfgoed” voor op de lange termijn. Om de maandag schrijft hij beroepsmatig een mediacolumn voor het NRC, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en media aan bod komen.

Financieel expert blogger 37: ontdek FIRE op Firenl.nl

Ben je een groot liefhebber van de FIRE gedachte, dan moet je absoluut eens een kijkje nemen op Firenl.nl. Hier ontdek je tal van blogs met uitleg en tips over hoe je eerder kunt stoppen met werken. De website helpt jou je reis naar financiële onafhankelijk sneller te realiseren. Hier word je niets verkocht: je kiest zelf waar je wel of niet behoefte aan hebt. Je vindt hier dus ook geen “shortcuts” om snel rijk te worden. Die werken in praktijk namelijk toch niet.

Het advies dat je vindt, is helemaal gratis en helpt je om meer grip te krijgen op je eigen financiën. Ook ontdek je een vrijblijvend stappenplan om geld te besparen. Je leert meer grip te krijgen op je uitgaven en ontdekt een manier om je inkomsten te vergroten. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken, is dé manier om in relatief korte tijd passief inkomen te creëren.

Financieel expert blogger 38: Financielevrijheid.blog

Als je je geld het liefst op een spaarrekening laat staan, ben je op Financielevrijheid.blog niet aan het juiste adres. Ook beleggen wordt hier niet altijd toegejuicht. In plaats daarvan richt de auteur van het blog zich op de vele mogelijkheden van crowdlending en crowdfunding. Financielevrijheid is een initiatief van de 45-jarige Ferry. Hij ging op zoek naar een alternatief voor de teleurstellend lage rentes op spaarrekeningen en kwam uit bij crowdfunding en -lending.

Het streven van zijn blog is allereerst om voor zichzelf een stok achter de deur te hebben en echt werk te maken van crowdfunding op de lange termijn. Mensen inspireren is natuurlijk ook een belangrijke factor. Dus bereid je maar voor om geïnspireerd te worden! Het fijne van zijn technieken is dat je hiervoor geen grote bedragen nodig hebt (het kan zelfs al vanaf 10 euro). Het streven is uiteraard het bereiken van financiële vrijheid met zo min mogelijk zorgen.

Financieel expert blogger 39: James praat je bij op Jameskapitaal.nl

Jameskapitaal is het blog van James. Waar zijn blog in het bijzonder over gaat? Over zijn eigen ervaringen als Sales Directeur, Millennial en Parttime Ondernemer. Hij is een fanatiek investeerder, die onder meer in indexfondsen, bedrijf ideeën en vastgoed geïnvesteerd heeft. In zijn blog deelt hij anoniem over zijn belevenissen en zoektocht naar de “heilige graal” financiële onafhankelijkheid. Om succes te kunnen behalen, heb je allereerst genoeg lef nodig.

James is afgestudeerd in Bedrijfskunde en is daarmee kundig op het gebied van heel wat financiële kwesties. Bovendien heeft hij genoeg praktijkervaring om jou te kunnen vertellen hoe het er in de échte wereld aan toe gaat. Zijn blogs zijn geschreven vanuit zijn eigen ervaringen. Hierin deelt hij zowel zijn successen, als de zaken die minder goed verlopen.

Financieel expert blogger 40: Leukegeit.nl

Leukegeit.nl wint allereerst de prijs voor de leukste naam voor een financieel platform. De site is opgericht en wordt geredigeerd door Billy van der Gaag, een 35-jarige die met zijn site maandelijks ruim 200.000 bezoekers weet te schrijven. In zijn blogs schrijft hij over van alles en nog wat: financiën, groen leven, maar ook zaken als eten, reizen, wonen. Je komt ook tal van persoonlijke verhalen tegen, bijvoorbeeld over het vaderschap. Zijn doel: inspireren.

Leukegeit is dus behalve een blog over financiën ook een blog over lifestyle. Het blog heeft een hoge amusement- en entertainmentwaarde. Hij bundelt onder meer budget weekmenu’s: gezonde en lekkere maaltijden voor een heel bescheiden prijs. Kortom: het platform staat vol interessante weetjes, feitjes, tips en trucs om geld te besparen en meer.

Financieel expert blogger 41: financieelonafhankelijkworden.nl

Wie financieel onafhankelijk wil worden, brengt een bezoek aan Financieel Onafhankelijk Worden.nl. Hier leer je welke stappen je kunt ondernemen om zelf ook financieel onafhankelijk te worden. De auteur belooft je dat dit eenvoudiger is dan je misschien verwacht. Het draait heus niet altijd om het verdienen van bakken met geld. Het gaat er eerder om wat je met je geld doen. Het uitgangspunt: je geld op verantwoorde wijze uitgeven.

In deze blogs leer je financieel onafhankelijk worden als “recept” te zien. Een recept is iets dat je stap voor stap bereidt. Kijk je alleen naar het eindresultaat, dan ziet het er vaak heel moeilijk uit. Kijk je naar de stappen één voor één, dan zul je merken dat het allemaal wel meevalt. De eerste tip: op verantwoorde wijze ontdekken hoe je bespaart op maandelijkse vaste lasten.

Financieel expert blogger 42: ontdek financieel onafhankelijk worden ook op Finner.nl

Ook Finner.nl biedt je de nodige tips om financieel onafhankelijk te worden. Finner is een bedrijf dat werd opgericht in 2013 door het tweetal Bart Spronk en Stephan Freelink. Hun doel was de financiële wereld veranderen. Finner is een onafhankelijke vergelijkingssite voor Nederlandse beleggers. Finner richt zich op het delen van nieuwe financiële inzichten. Dat merk je ook in de blogs die ze schrijven en publiceren. Deze verschijnen met regelmaat online.

De blogs leggen complexe materie op overzichtelijke wijze aan je uit. Het grote voordeel is dat je ze gratis kunt raadplegen op de website. Ze zijn geschreven door professionals, die goed op de hoogte zijn van alle regels en jou precies kunnen vertellen wat je nog niet wist.

Financieel expert blogger 43: Financemonkey.nl

Financemonkey is niet zomaar een aapje, maar een aapje dat verstand heeft van financiën. Of oprichtster Saska zelf ook een aapje is? Dat durven we niet met zekerheid te zeggen. Eén ding is zeker: zij heeft verstand van zakendoen en weet alles over het creëren van de juiste money mindset. Ook Finance Monkey draait om het opbouwen van financiële vrijheid en stabiliteit.

Saska heeft haar kennis van de markten van haar studies. Lange tijd was ze echter nog niet met beleggen actief. Ze was bang geld te verliezen. Haar voorkeur ging naar sparen uit. Tot ze op een gegeven moment toch de sprong waagde. Inmiddels belegt ze rond de 50% van haar inkomen, zonder dat ze zich druk hoeft te maken over schommelingen op de markt. In dit blog ontdek je hoe ze een gemiddeld rendement van liefst 8% voor zichzelf weet te scoren.

Financieel expert blogger 44: Yaatree.nl

Ben jij aal bekend met Yaatree.nl? Dit is een platform opgericht door Nicolaas Paak. Naar eigen zeggen, is hij een filosoof, rationalist, enthousiasteling op het gebied van FIRE, een investeerder, ondernemer, reiziger, werknemer en echtgenoot. Een man met vele gezichten dus. Zijn streven: het vinden van dagelijks geluk. Financiële onafhankelijkheid draagt hieraan bij. Yaatree gaat je helpen om minder gebonden te zijn aan een locatie of aan vast werk.

De blogs staan vol tips voor het leiden van een eenvoudiger leven. Een leven waarin haast naar de achtergrond verdwijnt en stress niet aan de orde van de dag is. Het draait allemaal om meer willen en minder moeten. De blogs op Yaatree zijn uit de eigen ervaring geschreven en bespreken de eigen zoektocht – reuze interessant en voor bijna iedereen inspirerend.

Financieel expert blogger 45: Moneymom.nl

Waarom kiezen voor de blog Moneymom.nl? Alles hier draait om geld, maar zeker niet om de platonische liefde voor geld. Het draait om verantwoord omgaan met geld, wat je met geld kunt en hoe geld je zorgen kan wegnemen. Op Moneymom leer je, kortom, hoe je het meeste uit je geld moet halen. Dit gebeurt aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen en trends, maar ook bizarre feitjes. Je leest van alles en nog wat over koopjes en voordelige tripjes.

Ook budget-coaching is een belangrijk begrip op Moneymom.nl. Dit begrip leert je hoe je je geld zo goed mogelijk kunt besteden en hoe je je ook met een bescheiden inkomen rijk kunt voelen. Je leert te sparen op wat je niet nodig hebt en te bezuinigen op het broodnodige. Moneymom – voorheen bekend als Budgetmeisje – omschrijft zichzelf als typisch niche-blog.

Financieel expert blogger 46: Hoeinvestereninvastgoed.com

De titel van dit blog geeft al aan wat je ervan mag verwachten: op dit blog leer je alles over de mogelijkheid van beleggen en investeren in vastgoed. Daarnaast ontdek je de werking en de mogelijkheden van beleggen in aandelen. Hoeinvestereninvastgoed.com is meer dan alleen een netwerk van losse blogs. Je kunt hier ook masterclasses en workshops volgen om je kennis te verdiepen. De praktische cursus is tot stand gekomen op basis van 28 jaar praktijkervaring.

Wist je dat het platform Hoe Investeren In Vastgoed alweer meegaat sinds 2013. Sinds die tijd zijn er maar liefst 12.000 klanten geholpen. Het feit dat het platform alweer zo lang meegaat en bij zoveel mensen in de smaak is gevallen, zegt wel iets over de kwaliteit van de diensten.

Financieel expert blogger 47: FOlife.nl

FOLife staat voor een Financieel Onafhankelijk leven. Is dat niet waar we allemaal van dromen? Toch blijkt het in praktijk makkelijker te realiseren dan je misschien verwacht. Het blog is opgericht en wordt onderhouden door meneer en mevrouw Mill. Zij zijn 30 en 31 jaar oud en dus echt in de prime van hun leven. Zij zijn, naar eigen zeggen, echte levensgenieters. Hoe ook jij meer van het leven kunt genieten? Precies dat ontdek je in hun financiële blogs.

FOLife werd opgericht om informatie, inzichten en reisverslagen te delen. Ook vind je hier tal van “hacks” om meer uit het alledaagse leven te halen. Er wordt uitgebreid geschreven over de financiële situatie van de auteurs. Zij leren je bepaalde trucs om hectiek weg te nemen en je administratie te versimpelen. Het draait niet alleen om budget, maar ook om lifestyle en mindset.

Financieel expert blogger 48: Budgetbuddy.nl

Budgetbuddy is, zoals de naam aangeeft, een buddy op het gebied van budget. Een goed leven leiden met een beperkt budget? Het is verre van onmogelijk. Budgetbuddy laat zien hoe het moet. Het streven van het platform is onder meer om “Muren in Deuren” te veranderen. Dat klinkt veelbelovend. Auteur is een inkoopmanager in de mode met een mooie carrière. Zij is gekomen waar ze is door hard te werken en kansen te grijpen die zich voordeden.

Budgetbuddy is een persoonlijk verhaal aan de hand van een serie blogs. Het is zeker niet altijd een succesverhaal, maar laat je vooral zien hoe je door kalm te blijven en goed te blijven rekenen, tegenslag kunt overwinnen en toch tijd vrij kunt houden op te doen wat je leuk vindt. Soms lijkt het wel ‘goochelen’, maar er komt juist een hoop deskundigheid bij kijken.

Financieel expert blogger 49: Despaarpodcast.nl

Ben je fan van video’s kijken – meer dan van het lezen van blogs? Dan ben je bij Despaarpodcast.nl absoluut aan het juiste adres. Deze podcastreeks is opgezet door Robin, een 29-jarige Rotterdammer. Hij blogt sinds augustus 2019 over zijn persoonlijke financiën. Inmiddels is dit ritueel uitgegroeid tot vaste podcastreeks en bereikt hij maandelijks ruim 15.000 man.

Deze podcastserie heeft tot doel voorheen saaie, onvolledige en complexe kennis op een overzichtelijke en snelle manier aan jou over te brengen. De belangen van het publiek staan centraal, niet eventuele affiliatie inkomsten. Je kunt er dus vanuit gaan dat het blog integer is. Behalve blogbezitter is Robin ook nog vier dagen in de week Product Owner die voor zijn werk veel reist.

Financieel expert blogger 50: Porterenee.nl

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste blog in deze reeks Financieel expert blogs. De laatste blog, die zeker niet de minste is, is Porterenee. Hier vind je een selectie van vaste “superkrachten”. Directeur is Renéé, moeder van twee en voormalige veel spendeerster. De schulden zijn inmiddels afgelost en het van nature chaotische karakter wordt in toom gehouden. Ben jij ook chaotisch? Dan ben je op Porterenee absoluut aan het juiste adres.

Porterenee heeft ook een eigen podcast voor wie liever luistert dan leest. Dit podcasts draait om alles geld. Er wordt uitgebreid gesproken over werk, over geld uitgeven en geld sparen. Ook zaken als kinderen komen uitgebreid aan bod. Je leert hoe je op verantwoorde wijze een hypotheek kunt aangaan en aflossen. Ook ontdek je hoe je uitgaven beter op orde krijgt.

Zakelijke Financieringsunie: één van de beste financieel experts volgens Trustpilot.com

Op Trustpilot zul je geen uitgebreide beoordelingen vinden van gratis toegankelijke financiële blogs. Wel vind je er reviews van financieel experts die betaalde diensten aanbieden. Eén van de beste die je hiervoor kunt inschakelen is FinancieringsUnie met een gemiddeld cijfer van 4.4 uit 5 uit 12 reviews. 83% van de sterren geeft het bedrijf vijf sterren.

https://nl.trustpilot.com/review/zf-unie.nl

Jouw financieel expert blogger vervolgstap

Het spreekt voor zich dat je verder wilt met het ontdekken van de mogelijkheden van zakelijke blogs. Zoals dit reviewartikel heeft aangetoond, zijn die mogelijkheden er volop. Er zijn heel wat verschillende zakelijke blogs en wij hebben de beste 50 in dit artikel voor je op een rijtje gezet. De taak is nu aan jou de zakelijke blog te kiezen die het beste bij je wensen aansluit.

Heel veel blogplezier!