Welke experts moet je volgen om alle ins en outs te leren over financiële onafhankelijkheid? Wij vertellen je hier wie wij de beste van Nederland vinden, in samenwerking met de redactie van Beleggersplek.nl. Lees verder voor onze top 10 experts over financiële onafhankelijkheid.

Beste financiële onafhankelijkheid Experts Nederland

1. Meetings In The Sun – succesvol remote leren werken en financiële zekerheid creëren

Veel mensen ervaren een bepaalde druk wanneer ze voor een baas werken of (een groot deel van de week) op kantoor aanwezig moeten zijn. Als die druk steeds hoger wordt of levenssituaties veranderen kan de behoefte ontstaan om verandering in de manier van werken aan te brengen. Zelfs als die noodzakelijke behoefte er niet is, kan er nog steeds de wens zijn om remote te leren werken.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken biedt een bepaalde vrijheid en geeft jou eindelijk de touwtjes weer terug in handen. Leer van diverse experts – waaronder Alex Malone, Suzanne Koolen, Erik Bertrand Larssen of Tomas Brandal Myklebust – hoe je remote werkt. Dit kan in een korter of langer programma, vanuit eigen huis met een online training of op locatie met de International Hell Week.

Bekijk Meetings In The Sun op Linkedin

2. Mindful Miljonair – spirituele ontwikkeling voor de persoon en ondernemer in jou

Steffy Roos du Maine is mindful en miljonair en werkt als schrijver, spreker en yoga docent. Wat ze je graag wil leren, is dat het ontwikkelen van je spiritualiteit niet los staat van je werkzaam leven. Velen proberen dit krampachtig gescheiden te houden, terwijl zij zelf heeft ervaren en er van overtuigd is dat het aanvullen van je spiritualiteit juist positieve effecten kan hebben op je ondernemerschap. Je ondernemerskwaliteiten veranderen door spirituele tools te gebruiken.

In haar podcasts, boek en kaartendeck gaat ze dieper in op wat spirituele ontwikkeling voor jou kan betekenen en hoe je het aanpakt. Je zult de effecten voelen in alles wat je doet, of dat nu privé of op zakelijk vlak is. Doe je voordeel met de tools die Steffy biedt en werk toe naar een financieel zeker leven waarbij mindfulness centraal staat.

Bekijk Mindful Miljonair op Linkedin

3. The Confetti Collective – maak van ondernemen jouw eigen feestje

Cynthia Hing wil jouw prestaties mee naar een hoger niveau helpen tillen en zij doet dit door middel van een Academy en coaching. Er zijn diverse mogelijkheden binnen de diverse pakketten en in alles waar Cynthia betrokken bij is, proef je haar ervaring en motivatie. Wanneer je een idee voor een onderneming hebt, maar even niet weet waar je moet beginnen of hoe je je plan helder en dichtgetimmerd krijgt, dan kan The Confetti Collective – het leven is immers een feestje – uitkomst bieden.

Binnen de community van The Confetti Collective kun je met anderen sparren over jouw toekomstplannen. Heb je behoefte aan inspiratie en wil je er niet alleen voorstaan? Cynthia en het Confetti Collective team helpen je je (financiële) doelen in het leven te behalen en je onderneming op de kaart te zetten.

Bekijk Confetti Collective op Linkedin

4. Financieel Vrije Vrouw – ontsnappen uit de ratrace en er financieel op vooruitgaan

Bij de Financieel Vrije Vrouw gaat het om drie kernprincipes: je mindset onder handen nemen en kennis uitbreiden, de verschillende vormen van beleggen toelichten en extra inkomsten genereren en besparen. Janneke van den Brink van de Financieel Vrije Vrouw heeft diverse opties waar je voor kunt kiezen om je persoonlijke doelen te bereiken. Er zijn webinars, masterclasses, online trainingen en complete cursussen, maar ook boeken en een blog waar je al inspiratie uit kunt halen en ideeën van kunt krijgen.

Janneke’s doel is vrouwen zover te krijgen dat ze gaan geloven in hun eigen kracht en hiermee financiële vrijheid kunnen creëren. Zelfs als iemand vroeger niet goed was in wiskunde of economie, is het volgens de Financieel Vrije Vrouw nog steeds haalbaar om je leven een andere wending te geven. Je hoeft enkel maar die eerste stap te zetten en de rest volgt haast vanzelf.

Bekijk Financieel Vrije Vrouw op Linkedin

5. Kim Munnecom – geen marketing trucjes, maar de Wet van Aantrekking

Sta je op het punt om een eigen onderneming te starten of ben je al een tijdje bezig, maar ben je in een dip geraakt? Zijn de ideeën op, is de energie verdwenen en snak je naar een duw in de goede richting? Kim Munnecom weet van aanpakken en gebruikt de Law of Attraction als basisprincipe om dat in het leven te bereiken wat je voor ogen hebt. Veel te vaak beperken we onszelf of ziet een ander wel ons potentieel, maar zien we dat zelf niet.  Er wordt te veel naar buiten (anderen) gekeken en te weinig naar binnen.

Kim kan je op diverse vlakken verder helpen: ondernemerschap en alle aspecten die daarbij komen kijken, je financiële mindset, maar bijvoorbeeld ook het bereiken van je ideale gewicht. Ze geeft hierbij wel duidelijk aan dat de Wet van Aantrekking een centraal thema tijdens haar begeleiding is. Ben je nog aan het sparen voor een online training of supergave en effectieve retreat? Begin dan met de gratis inspiratie die Kim ter beschikking stelt in de vorm van podcasts, video’s of de boeiende blogartikelen.

Bekijk Kim Munnecom op Linkedin

6. Law Of Attraction Nederland: Ruben & Michon

Financiële onafhankelijkheid heeft alles te maken met de wet van aantrekking. Deze wet stelt dat onze gedachten en overtuigingen de realiteit beïnvloeden en dat we met gerichte intentie en positieve energie kunnen aantrekken wat we verlangen. Michon en Ruben begrijpen hoe ze deze principes kunnen toepassen op het gebied van geld en financiën.

Door mensen te leren hoe ze hun mindset kunnen verschuiven, beperkende overtuigingen kunnen loslaten en een positieve relatie met geld kunnen ontwikkelen, helpen Michon en Ruben anderen om financiële overvloed en onafhankelijkheid aan te trekken. Ze leren mensen hoe ze hun financiële doelen kunnen visualiseren, affirmaties kunnen gebruiken en actie kunnen ondernemen vanuit een plaats van vertrouwen en overvloed.

Michon en Ruben worden beschouwd als de beste Law of Attraction-experts van Nederland vanwege hun uitgebreide kennis, ervaring en bewezen succes op dit gebied. Ze hebben een diepgaand begrip van de principes van de wet van aantrekking en hebben deze effectief toegepast om hun eigen leven te transformeren.

7. Eef van Opdorp – persoonlijke begeleiding van dé moneycoach van Nederland

Eef van Opdorp kan geen vreemde meer voor je zijn na haar hulp bij financiële vraagstukken in het televisieprogramma “Uitstel van Executie”. Je kent haar doortastendheid, haar flinke dosis energie en weet dat haar expertise een uitkomst voor je kan zijn bij het nastreven van een gevoel van financiële vrijheid.

Tijdens de vier sessies binnen het programma ‘Money Mindset Coaching’ kan Eef je met diverse financiële zaken helpen, maar vooral gaat het om je relatie met geld. Hoe je vroeger met geld bent opgegroeid, wat je van thuis uit hebt meegekregen (en misschien nu voor struikelblokken zorgt) en wat je uiteindelijk voor jezelf op financieel gebied als doel hebt gesteld. In beperkte tijd leer je weer grip op zaken te krijgen waar je voor de rest van je leven de vruchten van plukt.

Bekijk Eef van Opdorp op Linkedin

8. PINK Coaching – het beste resultaat bereik je door de combinatie van hart en hoofd

Wie snel resultaat wil en nu eindelijk eens over wil gaan tot actie met het starten of verder groeien van je onderneming, kan met Anne Fermont van PINK Coaching prima uit de voeten. Natuurlijk moet je het uiteindelijk zelf doen, maar de energie van Anne helpt wel om een heldere visie en missie voor ogen te krijgen en het daarbij behorende stappenplan te definiëren.

PINK Coaching biedt diverse gratis producten aan waar je al heel veel voordeel mee kunt doen, zoals bijvoorbeeld de wekelijkse PINKspiratie nieuwsbrief of het webinar voor coaches die meer klanten in hun praktijk willen zien. Bij de masterclass en nieuwe trainingen tref je nog meer diepgang aan. Het gaat Anne hierbij niet alleen om financiële zekerheid te bewerkstelligen, maar vooral ook te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Werken vanuit je ware kracht levert de mooiste diensten en producten op.

Bekijk Pink Coaching op Linkedin

9. FinancElle – personal coach bij het creëren van je financiële droomleven

Het blog van Elle Loijens is één grote kennisbank die je honger naar zaken die met geld te maken hebben zal stillen en je nieuwsgierigheid weer opnieuw zal aanwakkeren. Lees in de blogartikelen over Elle’s belastingtips, ondernemerstips, beleggen en persoonlijke financiën.

Elle is belastingadviseur en heeft de unieke gave om financieel complexe materie zo uit te leggen dat je het snapt en naar je eigen situatie kunt vertalen. Dit zorgt ervoor dat financiële zekerheid ineens binnen ieders handbereik kan liggen en dat dit niet alleen weggelegd is voor mensen met een flinke buffer. Vaak begint het namelijk bij het vergaren van kennis en zodra je begrijpt waar het om draait, kun je gericht actie ondernemen.

Financieel onafhankelijk zijn, FIRE en nog heel veel andere financiële onderwerpen worden door Elle op een prettige manier aan de kaak gesteld.

Bekijk FinancElle op Linkedin

10. Evelien van Es – door persoonlijke ontwikkeling je onderneming naar een hoger niveau tillen

Evelien is een ervaren business coach en sparringpartner voor iedereen die onderneemt maar nog net niet daar is waar hij of zij wil zijn. Evelien start echter bij jou en niet bij je onderneming. Dat betekent dat je weer diep naar binnen gaat in plaats van aan de oppervlakte blijft aanmodderen en in je tijd en energie in allerlei zaken steekt die op dit moment niets of in ieder geval niet voldoende opleveren.

Ondernemen is hard werken en daarbij kan het gebeuren dat je jezelf voorbij rent. Voor je het weet ben je jezelf kwijt geraakt in allerlei businessactiviteiten en je bedrijf levert dan misschien nog wel geld, maar geen voldoening meer op. Tijd om terug naar de bron te gaan en dat ben jij.  Evelien gebruikt zowel haar ervaring als intuïtie om jouw persoonlijke doelen en financiële vrijheid weer op de rit te krijgen.

Bekijk Evelien van Es op Linkedin