Inhoud van deze pagina:
9. Dit zijn de top 10 landelijke websites en blogs over ondernemen

De top 50 beste websites over ondernemerschap

Wat zijn de beste websites over zelfstandig geld verdienen als ondernemer? Met andere woorden: op verantwoorde en zo ontspannen mogelijke wijze je eigen broek ophouden, banen scheppen en een prachtig merk bouwen. Als je je hierin gaat verdiepen – en dat hebben wij natuurlijk gedaan, – zul je merken dat hierin meer mogelijk is dan je in eerste instantie voor mogelijk hield. Lees dus vooral verder.

Onze uitgebreide zoektocht naar de allerbeste ondernemerschapsblogs

Goed. Dus waarom zijn uitgerekend wij nu op zoek gegaan naar de beste blogs op het gebied van ondernemen? Gewoon, omdat zelfstandigheid bij ons in een hoog vaandel staat. Onze redactie is samengesteld uit freelancers die om precies die reden voor zichzelf zijn begonnen. Je hand boven je hoofd houden, is niet altijd zo makkelijk. Vandaar dat we ons ook uit persoonlijk oogpunt wilden verdiepen. Verder is ondernemen natuurlijk helemaal hip.

MKB-ondernemersblog: wat ons betreft de nummer één op het gebied van business coaches en ondernemerschap

Wat maakt nu dat MKB-Ondernemersblog.nl wat ons betreft een streepje voor heeft op de concurrenten? Heel simpel: het blog richt zich specifiek op iedereen die op de één of andere manier actief is binnen de MKB- en ondernemerschapswereld. Bijna iedere ondernemer die zichzelf serieus neemt, zal zich hier op zijn of haar plek voelen. Je bent ook welkom als je nog geen eigen onderneming bent, maar juist de inspiratie en de kennis zoekt eraan te beginnen.

Waarom wij ondernemerschapsblogs en business coaches zijn gaan reviewen

Wij houden van schrijven en we houden van lezen. Vandaar dat we ons in tal van blogs zijn gaan verdiepen. Het aanbod Nederlandstalige blogs neemt jaarlijks flink toe: er is steeds meer vraag naar bij een groot publiek. Vandaar dat wij er op tijd bij wilden zijn en een zo volledig mogelijk beeld wilden schetsen van wat er precies te vinden is. Bovendien hebben wij, zoals gezegd, zelf behoefte ons te verdiepen in ons eigen ondernemerschap.

Kritisch blijven op het aanbod ondernemerschap en business coaches blogs en vlogs

De scheidslijn tussen pioniers en avonturiers is soms klein. Dat houdt in dat sommige business coaches lang niet zo goed zijn als ze beloven te zijn – hun methodes zijn niet effectief, of zelfs schadelijk voor je ondernemerschap. In feite verpesten deze rotte appels het voor de business coaches van kwaliteit. Aan ons de taak de goede van de mindere business coaches te onderscheiden. Wat nodig is? Goed onderzoek. Dat deden we dan ook met liefde.

Welke ervaringen deelt een ondernemerschapsblog?

Het risico bestaat altijd dat een ondernemer vooral uit eigen ervaringen spreekt en zijn kennis van zaken niet goed onderbouwd heeft over meerdere casestudies. Kun je bijvoorbeeld spreken van een toevalstreffer? Of is er sprake van een echt goed doordacht plan? Selfmade ondernemers hebben geleerd door te vallen en opstaan, maar dat wil niet altijd zeggen dat ze ook in staat zijn jou in jouw specifieke situatie vooruit te helpen als ondernemer.

Op deze criteria beoordelen wij ondernemerscoach en business coachblogs

Pak niet de eerste de beste ondernemerscoach, maar beoordeel hem op kwaliteit. Wij doen dat als volgt:

 • Criterium 1: We kijken naar het persoonlijke bedrijfsverhaal van de ondernemerscoach
 • Criterium 2: We kijken of de ondernemer in staat is op de langere termijn resultaten te behalen
 • Criterium 3: Ook kijken we of de ondernemer kritische noten zet bij de eigen bevindingen
 • Criterium 4: We kijken of de ondernemerscoach leert van zijn eigen fouten
 • Criterium 5: We kijken of de ondernemerscoach ook met andere coaches en experts in discussie gaat
 • Criterium 6: We kijken of het blog toegankelijk en goed is geschreven en of er links zijn naar andere blogs
 • Criterium 7: We onderzoeken hoe goed de ondernemerscoach op de hoogte is van de actualiteit
 • Criterium 8: We kijken of er positieve of juist negatieve geluiden over het blog bekend zijn.

Business websites over ondernemerschap: onze onderzoeksdata

Wie business coaches en ondernemerschapsblogs wil beoordelen, zal ze moeten lezen. Dat is nu juist het fijne van blogs: die zijn vrij toegankelijk op het internet – iedereen heeft er toegang toe. Als redactie kunnen we moeiteloos een blog van onder tot boven uitpluizen en nagaan of deze wel of niet van hoge kwaliteit is. Voor ons geen enkel probleem. Het is dan ook precies wat we hebben gedaan: elk ondernemerschapsblog is door ons uitgebreid bekeken.

Dit zijn de top 10 landelijke websites en blogs over ondernemen

We hebben ze voor je op een rijtje gezet: de top 10 Nederlandse websites en blogs die elke ondernemer zou moeten volgen. Van inspirerende succesverhalen tot praktische tips, deze sites hebben het allemaal. Duik erin en ontdek welke bronnen jou kunnen helpen om je business naar een hoger niveau te tillen.

Beste Ondernemerschapsblog 1: blog van Heleen Moes – Energiek ondernemen

Het eerste ondernemersblog in deze lijst is die van Heleen Moes. We vinden dat ze gepassioneerd en gedreven ondernemerschap toont. Naar eigen zeggen is ze een echte dagdromer, die in no-time nieuwe dingen bedenkt en uitvoert. Nieuwsgierigheid is de sleutel tot haar succes. Kansen die zichzelf niet aandienen? Dan creëer je ze gewoon zelf. Heleen Moes houdt gevoel en verstand in balans. Ze heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in het zakelijke ondernemersvak.

Op zoek naar een manier om betere keuzes te maken met ondernemen? Dan kun je Heleen Moes altijd inschakelen. Op haar website vind je een uitgebreide blog met informatie over beleggen. Bovenal leer je op creatieve en ontspannen wijze beleggen om zo je natuurlijke flow te herstellen. Het uitgangspunt? Ruimte geven door de stroom van je energie te volgen. We bevelen Heleen van harte aan als je hulp zoekt bij het ondernemen.

Hieronder hebben we enkele hoogtepunten opgesomd die Heleen zo bijzonder maken:

 • Persoonlijke aanpak: Heleen’s vermogen om een-op-een connectie te maken en op een persoonlijke, intuïtieve manier te begeleiden, geeft haar blog een warme en uitnodigende toon.
 • Visuele uitleg: Haar gebruik van visuele middelen om complexe ideeën uit te leggen is niet alleen verhelderend, maar maakt de informatie ook toegankelijker voor visuele leerders.
 • Diepgaande vragen: Heleen stelt provocerende vragen die haar lezers aanzetten tot diepere zelfreflectie, essentieel voor persoonlijke en professionele groei.
 • Focus op energiestromen: De nadruk op het vinden en volgen van je eigen energiestroom is een uniek aspect dat ondernemers helpt om authentieker en met meer voldoening te ondernemen.
 • Humor en relativering: Ondanks de diepgang, houdt Heleen haar blog licht en toegankelijk met een goed gevoel voor humor en de kunst om zaken te relativeren.

Neem contact op met Heleen via Linkedin >>

Beste Ondernemerschapsblog 2: Gelukfabriek.nl – Jouw startpunt naar succes

Gelukfabriek.nl is een initiatief van Ronald Muis en Marjan van de Bult. Het platform wordt door hen samen gerund in 2021. In eerste instantie werd het door Marjan alleen gerund (sinds begin 2014). Kijk op de ondernemerswereld, plus jarenlange ervaring hebben Ronald en Marjan beiden. Wat je op Gelukfabriek.nl leert, is het volgende: je ideeën concreet maken en vervolgens uitvoeren. Want creativiteit is slechts de eerste stap: doortastendheid volgt.

Op de website van Ronald en Marjan ontdek je waar zij zich op dit moment mee bezighouden, wat hen drijft en vind je uitgebreide informatie in hun blog. Ook kun je ze op sociale media volgen. Gelukfabriek staat vol praktische tips en verrassende anekdotes.

Hier zijn vijf aspecten waarom wij denken dat Gelukfabriek.nl uitblinkt:

 • Praktische hulpmiddelen: Biedt concrete tools en strategieën die je direct kunt toepassen om je bedrijf te laten groeien.
 • Community ondersteuning: Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen met andere ondernemers.
 • Flexibiliteit in leren: Het online programma biedt de vrijheid om te leren wanneer en waar het jou uitkomt, wat ideaal is voor drukke ondernemers.
 • Betaalbaarheid: Het programma is ontworpen om betaalbaar te zijn, waardoor het toegankelijk is voor startende ondernemers met een beperkt budget.
 • Uitgebreide inhoud: Van het opstellen van een effectief businessplan tot het aantrekken van de juiste klanten, alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn, wordt gedekt.

Neem contact op met Gelukfabriek via Linkedin >>

Beste Ondernemerschapsblog 3: Ondernemersblog.nl – Praktische inzichten

Een meer rechttoe-rechtaan naam voor een ondernemersblog is niet te verzinnen. Dit blog doet wat het belooft en geeft jou alle informatie die je als ondernemer mogelijkerwijs maar nodig hebt. Je vindt hier artikelen in tal van thema’s: denk aan Financieel, maar ook aan ICT. Juist benieuwd naar de mogelijkheden van Investeren? Ook hier vind je een hele categorie blogs aan gewijd. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Ondernemen zelf. Ondernemerstips kom je ook tegen.

Maar het eindigt natuurlijk niet met het ondernemen zelf. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je goed technisch onderbouwd bent en de juiste Opleiding volgt. Ondernemen betekent geen garantie op pensioen hebben, vandaar dat je in de categorie Pensioen leert hoe je dit zelf kunt opbouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden van Thuiswerken? Of manieren om je Productiviteit te vergroten? In alle categorieën vind je een uitgebreid aanbod van relevante artikelen.

Hier zijn enkele redenen waarom wij vinden dat Ondernemersblog.nl uitblinkt:

 • Rijke ervaring: De blog wordt beheerd door ondernemers die alle fases van bedrijfsgroei hebben meegemaakt, van eenmanszaken tot grote holdings.
 • Praktische tips: Meer dan 100 tips voor zowel startende als ervaren ondernemers maken dit blog een essentiële bron van informatie.
 • Diverse onderwerpen: Van technische zaken zoals website-optimalisatie tot persoonlijke zorgen zoals pensioenplanning, alle belangrijke onderwerpen komen aan bod.
 • Toegankelijkheid voor iedereen: De inhoud is gericht op zowel ZZP’ers als ondernemers die overwegen een bedrijf te kopen of te groeien.
 • Actuele content: De artikelen zijn altijd up-to-date en afgestemd op de laatste trends en behoeften van ondernemers, zoals de overstap naar elektrische bedrijfsauto’s.

Neem contact op met Gelukfabriek via Linkedin >>

Beste Ondernemerschapsblog 4: Ondernemerblog.nl – blog met bijna dezelfde naam

Nee, een ondernemersblog (met S) dit keer, maar Ondernemerblog.nl (zonder S). De naam is bijna hetzelfde, het uitgangspunt helemaal hetzelfde: jou als ondernemer of als toekomstig ondernemer wegwijs maken in dit soms moeilijke ‘vak’. Ook Ondernemerblog.nl heeft een heerlijk groot aanbod artikelen en blogs voor je klaar staan. Je vindt blogs over tal van onderwerpen: denk aan Ondernemen zelf, maar ook aan Financiering en natuurlijk Economie.

Benieuwd hoe je een (technische) analyse kunt uitvoeren? Je ontdekt het in de categorie Analyse. Verder vind je van alles en nog wat op het gebied van ZZP, Tips en Personeel. Ondernemerblog.nl is een blog dat door en vóór ondernemers is geschreven: wat voor soort ondernemer je ook bent, we kunnen garanderen dat er ook voor jou relevante artikelen tussen staan.

Beste Ondernemerschapsblog 5: Deondernemer.nl

Nog een ondernemersblog dat je als ondernemer zeker een keer moet raadplegen, is Deondernemer.nl. Je vindt ook hier verschillende professionele en kritisch onderbouwde blogs in tal van categorieën. Niet alleen navigeert de blog prettig, je vindt hier ook van alles op het gebied van Personeel, Financiën, Mobiliteit en zelfs Bedrijfsoverdracht. Niet echt een lezer? Geen enkel probleem, want je kunt hier ook verschillende podcasts en video’s bekijken.

Vaste prik zijn de podcasts in de serie “Sleutel tot Succes”. Inmiddels staan er meerderen online en ze zijn stuk voor stuk informatief en inspirerend. Je vindt er onder meer talloze praktijk cases van succesvolle ondernemers. Je ontdekt niet alleen hoe deze ondernemers hun pad naar succes hebben ingezet, maar ook welke hordes zij hebben moeten overwinnen.

Neem contact op met De ondernemer via Linkedin >>

Beste Ondernemerschapsblog 6: Wijzerondernemen.nl

Wijzerondernemen.nl doet wat het belooft en biedt je een online platform waarop je wijzer leert ondernemen. Het platform is opgezet door Roeland van Poorten, die een team van kundige schrijvers om zich heen heeft verzameld. In tal van blogs ontdek je wat zijn visie op ondernemen is en hoe je voor jezelf je ondernemersvaardigheden aanzienlijk kunt vergroten. Je leert een ondernemingsplan opzetten en je eigen bedrijf op de kaart te zetten.

Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van een sociale mediastrategie? Ook dat ontdek je in deze blogs. Bovenal hebben de blogs tot doel jou te inspireren en een steuntje in de rug te bieden. De artikelen bestaan onder meer uit ervaringsverhalen, maar ook kom je tal van blogs met praktische tips tegen. Verder vind je natuurlijk een hoop verdiepende artikelen.

Neem contact op met Wijzer Ondernemen via Facebook >>

Beste Ondernemerschapsblog 7: Bloeise.nl

Bloeise.nl is een ondernemersblog dat zich stort op alle mogelijke vormen van ondernemen en verschillende business vraagstukken. Het blog heeft tot doel de onzekerheid van het ondernemersbestaan weg te nemen en om te zetten in een krácht. Al je ondernemersvragen worden voor je beantwoord. Bovendien leer je op verantwoorde wijze je eigen pad in te slaan. Bloeise.nl bestaat niet alleen uit een blog, maar biedt ook persoonlijke ondersteuning.

Waar je je onder meer voor kunt inschrijven, is een betaalde 1-op-1 sessie, waarin al jouw ondernemersvragen aan bod komen. Het blog zelf bestaat uit artikelen over bedrijfsgroei, personeel, boekhouding, marketing- en bedrijfsvisie, markt- en concurrentieanalyses, IT en software, kantoorinrichting, marketing en natuurlijk strategie. Denk ook aan B2B content marketing.

Neem contact op met Bloeise via Linkedin >>

Beste Ondernemerschapsblog 8: MKB-ondernemersblog.nl

Zoals aangegeven, is MKB-ondernemersblog onze eerste keuze blog. Dat komt omdat dit blog nuttige en relevante informatie te bieden heeft voor iedereen die in het MKB actief is. Ook als je nog geen eigen onderneming hebt, maar juist overweegt er één te beginnen, ben je hier aan het juiste adres. Het ondernemersblog biedt tal van nuttige en interessante artikelen aan gerelateerd aan het ondernemerschap in de breedste zin van het woord.

Het houdt daar niet op, want je zult zien dat MKB-ondernemersblog.nl bovenal een plek is die de uitwisseling van ideeën wil stimuleren. Dat betekent dat je ook de mogelijkheid hebt om een gastblog te schrijven en toe te voegen. Het feit dat er artikelen van veel soorten auteurs worden toegevoegd, betekent dat er een zo volledig mogelijk beeld kan worden geschetst.

Beste Ondernemerschapsblog 9: Onderneemtotaal.nl

Ook Onderneemtotaal.nl is opgericht om zijn licht op het ondernemersvak te schijnen. Je zult merken dat je hier flink wat leuke blogs op het vlak van ondernemen tegenkomt. Die blogs zijn niet alleen leuk, maar ook nuttig en praktijkgericht. Uiteraard vind je ook hier blogs onderverdeelt in verschillende categorieën, zoals Tips, Financieel, Marketing, Juridisch en Ondernemen. Verder vind je artikelen in de categorie van Evenementen en natuurlijk Kantoor.

Erg handig als je net begint met ondernemen, zijn natuurlijk de blogs in de categorie Startup. Hier ontdek je hoe je op verantwoorde wijze begint met ondernemen en hoe je de kans zo groot mogelijk maakt dat je bedrijf daadwerkelijk van de grond komt. Een echte aanrader dus.

Beste Ondernemerschapsblog 10: Partner2grow.nl

Nog een ondernemersblog die zeker de moeite waard is, is Partner2grow.nl. Hier vind je tal van gratis artikelen en bakkenvol met kennis voor ondernemers. Er worden met regelmaat nieuwe blogs online gezet. Deze kennis is in eerste instantie toegespitst op ondernemers die actief zijn in de Duin- en Bollenstreek, maar natuurlijk zijn ze ook van toepassing voor ondernemers elders in het werk. Je vindt van alles over marketing, finance en organisatie.

Het is ook mogelijk een gastblog te schrijven voor Partner2grow. Hiervoor hoef je alleen maar contact op te nemen. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent als er een nieuwe blog wordt toegevoegd aan het toch al zo grote aanbod. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen. Er wordt naar jouw verhaal geluisterd en een groeikompas opgesteld op basis van jouw actuele situatie. Een persoonlijkere aanpak vind je niet.

Beste Ondernemerschapsblog 11: New10.com

Eén van de ondernemerschapsblogs die je ook zeker een keer moet bekijken, is New10.com. Dit blog is een zogeheten Fintech en bovendien een dochterinitiatief van ABN AMRO. Het blog is opgericht voor en door ondernemers, met als doel het neerzetten van de “nieuwe 10 in zakelijke financiering”. Het blog helpt ondernemers hun bedrijf beter te laten draaien en te laten groeien. Je krijgt onder meer eenvoudige toegang tot degelijke financiering.

Waar het uiteindelijk allemaal om draait? De ondernemer “achter het stuur” plaatsen van de eigen onderneming. Dit doet New 10 door financiering zo eenvoudig mogelijk te maken. Ook vind je uiteraard tal van praktische en nuttige blogs op de website. Ontdek de tips en tricks voor slimmer ondernemen, interviews met succesvolle ondernemers en krijg maandelijkse groei inspiratie in je mailbox toegestuurd. Je wordt op alle mogelijke manieren op de hoogte gehouden.

Beste Ondernemerschapsblog 12: Coachen-met-lef.nl

Coachen-met-lef is de website van coach Mirjam, die haar visie op het coachen van ondernemers met je deelt. Haar manier van denken is duidelijk: je leert pas door te doen. Proberen is de sleutel tot succes. Alleen door te proberen ontdek je wat wel of niet voor je werkt. Coach Mirjam biedt persoonlijke coaching sessies aan met coachees, waarin je in het diepe wordt gegooid. Ook vind je op haar website een uitgebreide ondernemersblog.

Een goede start maken als ondernemer: dat is waar het allemaal om draait. Hoe je dat gaat lukken, ontdek je uiteraard ook in haar blogs. Je vindt hier niet alleen informatie die op jou van toepassing is als je net begint met ondernemen, maar ook genoeg voor de ondernemer die al een tijdje actief is in het vak. Je wordt bewust van je unieke vaardigheden, karakter en patronen.

Beste Ondernemerschapsblog 13: Jongeondernemershub.nl

Jongeondernemershub.nl richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de jonge ondernemer. Denk je jong, dan denk je écht jong, want oprichter Mario Schmidt is slechts zestien jaar oud. Hij komt uit een echt ondernemersgezin, waarin zowel zijn vader als twee broers ieder een eigen bedrijf hebben. Hetzelfde geldt voor zijn oom aan moeders kant. Ook hijzelf lijkt een geboren ondernemer te zijn. In 2019 ging hij van start en begon een bedrijfje in de koffiebranche.

Wat mag je precies van jongeondernemershub.nl verwachten? Onder meer een stichting met unieke programma’s voor jonge ondernemers. Je vindt hier natuurlijk ook tal van blogs waar je als ondernemer – en met name als jonge ondernemer – iets aan hebt. Het draait hier allemaal om het verkrijgen van financiële vrijheid op jonge leeftijd en het ontwikkelen van je kwaliteiten.

Beste Ondernemerschapsblog 14: Bizz.nl – naar eigen zeggen het oudste ondernemersblog van Nederland

Bizz.nl geeft aan het “oudste ondernemersportaal van Nederland” te zijn. Dat kan best eens kloppen. Het leuke: het portaal vind je nu in een nieuw jasje terug. Op Bizz.nl vind je heel wat praktische informatie op het gebied van ondernemen. Niet alleen kom je de leukste en beste blogartikelen tegen, je vindt ook interessante interviews en natuurlijk het laatste ondernemersnieuws. Ook kun je zelf een bijdrage toesturen. Contact neem je op via [email protected].

Je komt blogartikelen tegen in de volgende categorieën: Duurzaamheid, Branches, Kantoor, Juridisch, Financieel, Marketing, Personeel, Tech en Ondernemen. Grote kans dat er minstens één, maar waarschijnlijk meerdere categorie(en) zijn die goed aansluiten bij jouw bedrijf.

Beste Ondernemerschapsblog 15: Dizayner.nl

Diazyner.nl verwijst uiteraard naar designer. Dit ondernemersblog richt zich specifiek op de grote voordelen van sociale media voor ondernemers. Zoals je ongetwijfeld weet, zijn sociale media razend populair en de afgelopen jaren nog verder in opkomst geraakt. Veel bedrijven zijn op sociale media actief. Wil jij ontdekken hoe jij je als ondernemer jezelf op succesvolle wijze kunt profileren op sociale media? Dan ben je bij Dizayner.nl absoluut aan het juiste adres.

Door contact op te nemen met Dizayner leer je alles ins en outs van sociale media gebruik voor bedrijf. Wat je ook kunt doen, is de vele blogs raadplegen die je op deze website vind. Hiermee krijg je een goed beeld van wat sociale media voor jouw bedrijf kan betekenen en hoe je sociale media kunt inzetten om meer leads te genereren en klanten binnen te halen.

Beste Ondernemerschapsblog 16: Ondernemerblogs.nl

Nog een geschikt ondernemersblog voor ondernemers is het blog met de zeer toepasselijke naam Ondernemersblogs.nl. Hier vind je allerlei informatie relevant voor ondernemers. Denk onder andere aan blogs op het gebied van kantoor, marketing, ondernemen zelf, maar ook tech & tools. Contact opnemen kan via [email protected]. De meest recente artikelen op het platform gaan over kantoor concepten, over tips voor een thuiskantoor en SEO factoren.

Ook ontdek je onder meer hoe je in drie toepasbare stappen kunt zorgen voor meer productieve werknemers. Hartstikke handig voor elke ondernemer die personeel onder zich heeft werken.

Beste Ondernemerschapsblog 17: Bestebloggers.nl

Bestebloggers.nl is een website waarop je een samenwerking kunt aangaan met tal van ondernemers bloggers. Dit zijn mensen die veel passie over ondernemen en andere, onderneming gerelateerde zaken kunnen schrijven. Bestebloggers.nl is een groot platform van verschillende Nederlandse bloggers die over van alles en nog wat schrijven. Ben je een aspirerend blogger? Dan heb je geluk, want het platform zoekt bloggers om het netwerk te vergroten.

Hoe het werkt? Op Bestebloggers.nl slaan bloggers de handen ineen met adverteerders om deze te promoten in hun blog. De bloggers hebben verstand van zaken en ieder een eigen specialisatie. Zo kom je altijd wel iemand tegen die specialist is op het gebied van MKB of juist de eenmanszaak. Door een samenwerking aan te gaan, vergroot je op effectieve wijze je online vindbaarheid en zichtbaarheid. Waar blogs ook goed voor zijn? Creëren van externe links.

Beste Ondernemerschapsblog 18: Marketingscriptie.nl

Marketingscriptie.nl is net iets anders dan een marketing blog. Wat het wel is? Een website waar je heel voordeel voorbeelden van volledig uitgewerkte strategische marketingplannen kunt downloaden. Een volledig plan van aanpak? Ook die vind je hier. Marketingscriptie.nl is op moment van schrijven al verantwoordelijk voor ruim 1200 verschillende tevreden klanten. Waarom een blog lezen, als je ook rechttoe-rechtaan een plan in werking kunt zetten?

De strategische marketingplannen zijn al volledig uitgewerkt. Bovendien wordt er een plan van aanpak bijgeleverd. Daarnaast vind je tal van voorbeelden van onderzoekstechnieken. Je hebt de antwoorden op je vragen binnen enkele minuten ontvangen in je mailbox: zo simpel is het.

Beste Ondernemerschapsblog 19: Msgforum.nl

Een ondernemersblog dat ook zeker de moeite waard is, is Msgforum.nl. Deze website richt zich niet alleen op ondernemers, maar ook op mensen die andere carrièrepaden nastreven: zoals arts, leraar, wetenschapper. Het doel van het platform? Nieuwe kansen creëren in de dienstensector. Het fijne hiervan is dat alle blogs en artikelen door ervaren ondernemers zijn geschreven. Waarom dit platform zo’n toegevoegde waarde heeft? Je ontdekt je talenten te ontwikkelen.

Wat voor soorten artikelen mag je hier verwachten? Je ontdekt hier praktijkverhalen van ondernemers. Deze ondernemers brengen in beeld hoe zij mogelijkheden herkennen en welke obstakels ze hebben overwonnen. Verder vind je tal van artikelen met verdiepende informatie.

Beste Ondernemerschapsblog 20: Masteryourbusinessmoves.nl

Masteryourbusinessmoves.nl doet wat het belooft en helpt je jouw vaardigheden als ondernemer te vergroten. Het is het platform van Francina, die inmiddels ruim 30 jaar ondernemingservaring heeft opgebouwd en het platform heeft opgericht om die ervaring met anderen te delen. Je leert hier je doelen te realiseren aan de hand van praktische tips en inzichten. Francina komt uit een gezin met een ondernemersachtergrond en -talent.

Bovenal is het blog erop gericht financiële vrijheid te verkrijgen. Daar heb je geen enorm kapitaal voor nodig. Met de juiste skills is het voor bijna iedereen mogelijk om financieel onafhankelijk te worden. Het is Francinas streven dit ook voor jou realiteit te maken.

Beste Ondernemerschapsblog 21: Vannelleontwerpfabriek.nl

Waarom kiezen voor de blogs van Vannelleontwerpfabriek.nl? Deze blog richt zich op design en op ondernemers. Het is een blog die je helpt keuzes te maken en te reflecteren. Je vindt er van alles en nog wat op het gebied van design en ondernemen, of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring op zak hebt. Recente berichten gaan onder meer over welk type opleiding het beste bij je past, hoe je de juiste kandidaat uitkiest die perfect aansluit bij je vacature…

Ook ontdek je de ‘spelregels’ van ondernemen in het buitenland en hoe de communicatie werkt. Gebruik maken van de Cloud? Hier is ook een blog aan gewijd, tot de nok gevuld met tips.

Beste Ondernemerschapsblog 22: Academievoordeondernemer.nl

Academievoordeondernemer.nl is een platform dat inspeelt op de snelle veranderingen in de wereld. Het sleutelwoord? Flexibiliteit. Je dient niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op zakelijk gebied flexibel te zijn. Om ervoor te zorgen dat je je “ondernemers-spieren” niet verrekt, raadpleeg je de blogs van Academievoordeondernemer.nl. Waar het platform in uitblinkt, is het feit dat je hier sparringpartners vindt en dit ook voor een ander kan zijn.

De Academie voor de Ondernemer bestaat uit tal van geïnspireerde en gepassioneerde mensen die wekelijks bezig zijn met hun onderneming. Je kunt hier geestverwanten vinden om van te leren en kennis mee te delen. Verder vind je uiteraard een ruim aanbod blogs over alle indenkbare aspecten van het ondernemerschap – je kunt het zo gek niet bedenken.

Beste Ondernemerschapsblog 23: 4yourbrand.nl

Ook 4yourbrand is een platform dat je zeker eens moet bekijken. Het is het platform van Thom Défilet – trotse eigenaar en oprichter van het marketing bureau 4yourbrand. Hij was er al op jonge leeftijd bij en heeft onder meer ervaring met het maken van YouTube video’s. Verder beheert hij sinds zijn zestiende zijn eigen bedrijf. Zijn doel? Zoveel mogelijk mensen te inspireren en te helpen ontwikkelen op het gebied van online marketing en natuurlijk branding.

4yourbrand is een bedrijf voor leergierige en enthousiaste ondernemers samenkomen. Verder vind je hier een uitgebreide blog met een schat aan informatie over alles dat met ondernemen te maken heeft. Je ontdekt hier hoe je aan de hand van jouw bedrijf de wereld kunt domineren.

Beste Ondernemerschapsblog 24: Mtsprout.nl

Mtsprout is een ondernemersplatform met blog dat als missie heeft leiders in betere leiders te transformeren. Goede leiders zorgen voor gezonde en duurzame bedrijven. Dat is goed voor de economie. MtSprout is meer dan een selectie loze woorden. Je vindt hier al het nieuws dat je hebben moet over zowel startups als scaleups. Bovendien krijg je blogs met de laatste inzichten op het vlak van management, business en leiderschap, plus inzichten in werk-privé balans.

Ontdek de vele mogelijkheden van contentmarketing en bekijk de leukste, informatiefste podcasts speciaal voor ondernemers en leiders in hun vakgebied. Deze podcasts streven ernaar zowel praktisch als inspirerend te zijn. Wist je dat het zelfs mogelijk is met de hulp van MT/Sprout een eigen podcastserie te beginnen speciaal voor jou organiseren? Zo kun je weer andere ondernemers inspireren. Je ziet: de cirkel is rond. Iedereen leert en iedereen groeit.

Beste Ondernemerschapsblog 25: Plannable.nl ondernemersblog

Een andere ondernemersblog die zeker de moeite waard is, is die van Plannable.nl. Dit bedrijf gelooft heilig in de kracht van ondernemerschap. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Blijven uitproberen en blijven vernieuwen. Net als Batman vallen en weer opstaan, plus buiten de kaders durven denken. Plannable zorgt voor professionele ondernemingsplannen voor elke ondernemer en biedt hier professionele ondersteuning bij. Bovendien zijn er blogs, veel blogs.

Veel bedrijven houden hun eigen blog bij en daar zijn we dankbaar voor. We bekijken deze namelijk met veel liefde. Ook wij geloven in ondernemerschap. In de blogs vind je tal van relevante onderwerpen op ondernemersgebied: alles dat je nodig hebt om niet alleen je hand boven je hoofd te houden, maar ook nog eens te floreren als zelfstandig ondernemer.

Beste Ondernemerschapsblog 26: het Ondernemersplein – antwoorden op al je vragen door de Kamer van Koophandel zelf

Het Ondernemersplein is een wel heel bijzonder plan. Waarom dan? Omdat dit platform door de Kamer van Koophandel zelf in het leven is geroepen. Je ontdekt hier van alles en nog wat op het gebied van een bedrijf starten en onderhouden. Aan de hand van een handig 10 stappen plan leer je je bedrijf opzetten en registreren. Ook kies je een rechtsvorm en ontdek je alles over het berekenen en bepalen van kostprijs en productprijs. Je vindt alles op gebied van financiering.

Verder vind je een heel segment aan artikelen over personeel (van aannemen, tot ziekte, tot ontslaan). Je ontdekt van alles en nog wat over bedrijfsvoering, administratie, Freelance en ZZP. Je ontdekt de regelgeving omtrent productontwikkeling en innovatie, leert over duurzaam ondernemen en het stoppen of verkopen van je bedrijf. Ook vind je alles over het Coronavirus.

Beste Ondernemerschapsblog 27: IMU.nl – Internet Marketing Unie

IMU.nl (Internet Marketing Unie) is een grote en bekende naam in Nederland op marketing en ondernemersgebied. IMU bestaat alweer ruim 11 jaar en is uitgegroeid tot belangrijke pijler op online marketing gebied. Het platform heeft inmiddels ruim 50.000 trouwe volgers weten te verzamelen en is goed voor ruim 1.400 marketing blogs. Ook vind je hier tal van boeken, podcasts en cursussen. De podcasts zijn van Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach.

Je kunt lid worden van IMU (IMU+ abonnement). Een betaalde cursus volgen kan ook. Betaal je liever niet, dan maak je natuurlijk gewoon bladeren door de honderden verschillende blogs. Gebruik maken van de zoekfunctie kan ook. Gegarandeerd staat er een blog tussen waar je veel aan zult hebben. Verder kun je online marketing uitbesteden en met IMU samenwerken.

Beste Ondernemerschapsblog 28: Frankwatching.com

Frankwatching is een groot Nederland platform waar mensen samenkomen die zich sterk interesseren in alles op het gebied van communicatie, tech, marketing en sociale media. De drie belangrijkste pijler zijn: kwaliteit, inhoud en onafhankelijkheid. Op het platform wordt ook op grote schaal kennis en inspiratie gedeeld in de vorm van blogs en meer. Je ontdekt hier alles over de laatste ontwikkelingen, trends, verschillende praktijkcases en natuurlijk handige tools.

De community van Frankwatching bestaat uit maar liefst ruim 600 experts die hun kennis delen aan de hand van infographics, artikels, maar ook podcasts en losse video’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets over geschreven. Niet voor niets is Frankwatching.com razend populair en trekt het platform zo’n 400.000 unieke bezoekers per maand. Ook vind je veel van de artikelen en blogs terug op de verschillende sociale mediakanalen en daarbuiten.

Beste Ondernemerschapsblog 29: Carmenvanhetnoorden.nl

Waar komt Carmen van het Noorden vandaan? Misschien wel uit het noorden. Op het internet is het niet zo belangrijk waar je vandaan komt. Waar het allemaal om draait, is hoeveel je weet. In haar marketing- en ondernemersblog vind je van alles over marketen en het tot stand brengen en onderhouden van een gezonde onderneming. Maar daar houdt haar expertise niet op. Je ontdekt namelijk ook nog eens van alles over film, fotografie en design.

Wie is Carmen dan? Zij is al jaren actief als ondernemer en heeft specialisaties op het gebied van marketing, fotografie, film en design. Ze onderhoudt een erg breed blog, waar vrijwel iedereen wel iets interessants en inspirerend zal aantreffen. Haar artikelen zijn vooral geschreven vanuit eigen ervaringen, maar je vindt ook veel verdiepende artikelen over werkveldtechnieken. Zijn er nieuwtjes? Of heeft ze bepaalde tips of trucs? Die worden ook gedeeld.

Beste Ondernemerschapsblog 30: Centraalbeheer.nl

Centraalbeheer kennen we natuurlijk allemaal van de leuke en geestige reclames (daar kunnen veel adverteerders nog iets van leren). Maar Centraalbeheer biedt behalve leuke reclames en goede diensten, ook nog een uitgebreid blog met verdiepende artikelen aan. Op dit blog vind je tal van artikelen over ondernemen en meer. Je vindt onder meer tips van de redactie, interviews en natuurlijk verdiepende artikelen. Elk artikel is goed onderbouwd.

Wist je dat Centraal Beheer als bedrijf alweer ruim 100 jaar meegaat? Door de jaren heen heeft het bedrijf aangetoond goed te kunnen inspelen op veranderingen. Centraal Beheer bezit een landelijk netwerk van erkende specialisten. Ook online vind je veel specialisten terug. Deze delen hun kennis in de vorm van de beste, onderbouwde artikelen en blogs.

Beste Ondernemerschapsblog 31: Marconderneemt.nl

Marconderneemt staat voor blije klanten en blije werknemers. Wat is het precies? Een Agency Mentorschap om precies te zijn. Oprichter Marc stelt je een staat een strategie call (een belletje dus eigenlijk) in te plannen om jouw bedrijf in zes maanden tijd niet alleen op de rails te krijgen, maar ook van de grond te laten komen. Marc heeft ruim 20 jaar ervaring op online marketing gebied. Dat niet alleen, hij heeft ook een blog met nuttige artikelen samengesteld.

De blogs hebben onder meer de volgende onderwerpen: over hoe creativiteit de sleutel is tot succes, de vijf meest gestelde vragen over Google Ads, de kracht van “Nee” verkopen, Google Ads coaching en meer omzet genereren en de voordelen van een online coach.

Beste Ondernemerschapsblog 32: Onlineturbo.nl

Online Turbo is een online ondernemingsblog met een vierdubbele focus: je vindt hier tal van blogs op het gebied van ondernemen, maar ook online marketing. Verder vind je vele artikelen op het gebied van mindset en natuurlijk webdesign. Kortom: je leert niet alleen hoe je beter wordt in ondernemen, maar ook hoe je je onderneming digitaal beter kunt profileren. Het is ook mogelijk een eigen blog te plaatsen, want er is altijd vraag naar gast bloggers.

Beste Ondernemerschapsblog 33: Zakenexpert.nl

Expert op het gebied van zaken? Dan ben je bij Zakenexpert.nl aan het juiste adres. Naar eigen zeggen is dit blog grensverleggend op het gebied van ondernemerschap en stedelijke economie. Zakenexpert is een innovatief bureau met mensen met de juiste mentaliteit en expertise om complexe stedelijke vraagstukken de baas te kunnen. Voor wie Zakenexpert zich inzet? Met name gemeentelijke overheden, maar ook corporaties, vastgoedpartijen en ondernemers.

Zakenexpert heeft inmiddels ruim 15.000 cliënten verder geholpen. Het bedrijf is actief (geweest) bij ruim 100 bedrijven, evenals winkelgebieden. In het eigen blog vind je tips en expertise van de experts. Dus ben je op zoek naar achtergrondartikelen over het bestaan als ondernemerschap en zakelijk ondernemerschap? Dan ben je hier absoluut aan het juiste adres.

Beste Ondernemerschapsblog 34: Vetjebol.nl – voor de groene ondernemer

Vetjebol.nl is een tamelijk unieke blog in deze lijst. Hier draait namelijk alles om bewust, verantwoord en bovenal “groen” ondernemen. Vetjebol.nl werd opgericht door Thera en Tristan, die sinds 2014 een vegan lifestyle hebben. Op hun platform delen ze alles wat met hun bewustere lifestyle te maken heeft – niet alleen op het gebied van ondernemerschap, maar ook lifestyle. Vetjebol komt van het Engelse “Vegetable”: je spreekt het hetzelfde uit.

Kortom: Vetjebol leert je het beste uit jezelf te halen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Een bewustere levensstijl betekent bijna altijd ook een gezonder leven. Wie gezonder leeft, heeft meer energie, verbeterde concentratie en over het algemeen een verbeterde levenslust.

Beste Ondernemerschapsblog 35: Ondernemen.nl

Op zoek naar een ondernemersblog met een rechttoe-rechtaan naam. Mooi, want je weet precies wat je erop mag verwachten. Ondernemen.nl richt zich op alles dat de ondernemer van vandaag de dag nodig heeft. Je vindt hier met grote regelmaat nieuwe blogs over tal van thema’s die met ondernemen samenhangen. Maar je vindt ook artikelen over wat minder voor de hand liggende onderwerpen: denk aan duurzaamheid, het coronavirus en cybercrime.

Je vindt een handig overzicht met alle blogartikelen die op Ondernemen.nl zijn verschenen. Verder kun je uitgebreid gebruik maken van de zoekfunctie als je naar iets specifieks op zoek bent. Nog een groot voordeel: Ondernemen.nl is opgericht als initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW. Beide instanties hebben de handen ineengeslagen met als doel jou zo goed mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden en de belemmeringen van ondernemen.

Beste Ondernemerschapsblog 36: Xel.nl – voor jezelf beginnen

Xel.nl – Xel biedt een uitgebreid ondernemersblog voor iedereen met de ambitie om voor zichzelf te beginnen. Ook als je al een eigen onderneming hebt, vind je hier wat je nodig hebt. Op moment van schrijven kun je maar liefst 69 verschillende – en naar eigen zeggen “ijzersterke” – blog lezen voor de beginnende ondernemer. De 69 bronnen gaan jou zeker een eind op weg helpen. Xel.nl vergeet niet te vermelden dat succes haken en ogen heeft.

Dus: wat leer je precies op dit platform? Je leert zaken die je als ondernemer zeker moet zien te vermijden, maar ook hoe je op bewuste wijze stap voor stap aan je onderneming kunt werken. Het blog is opgezet met als doel alle beschikbare informatie op het gebied van ondernemerschap op één site te verzamelen. Wij hebben waardering voor zo’n ambitieus streven.

Beste Ondernemerschapsblog 37: Nowherdays.nl

Nowherdays.nl verwijst naar “her”, of te wel: “háár”. Dit ondernemersblog is geschreven door vrouwen, met een vrouwelijke doelgroep voor ogen. Het platform is meer dan alleen een blog. Je kunt hier namelijk ondersteuning inschakelen voor het opzetten en uitbreiden van je eigen onderneming. Vrouwelijke ondernemers hebben het niet alleen even makkelijk in de ondernemerswereld, die toch met name op de mannelijke behoeften is ingespeeld.

Met regelmaat verschijnt er op Nowherdays.nl een nieuwe blog over financiën en ondernemen. Deze blogs zijn gratis te bekijken, dus waarom zou je niet even een bezoekje brengen aan het platform? Misschien blijf je wel hangen. Goed nieuws: gemiddeld genomen wordt er elke week een nieuwe blog online gezet. Dat betekent 52 nieuwe unieke blogs per jaar.

Beste Ondernemerschapsblog 38: Higherlevel.nl – til je onderneming naar een hoger niveau

De opzet van Higherlevel.nl mag duidelijk zijn: dit platform wil jou en je onderneming naar een hoger niveau tillen. Een nobele gedachte, maar hoe gaat het dit precies doen? Je kunt hier je ondernemersvragen stellen, maar ook feedback krijgen op je eigen bedrijfsplan. Het is zelfs mogelijk op Higerlevel.nl anderen te adviseren. Higerlevel.nl is eerst en vooral een ondernemersforum, waarop verschillende ondernemers ideeën kunnen uitwisselen en van elkaar leren.

Ondernemers leren het meeste van elkaar: dat is het uitgangspunt van Higherlevel.nl. Het gaat hier met name over het toepassen van informatie die door de Nederlandse overheid op het gebied van ondernemen wordt verstrekt. Heb je een specifieke vraag? Dan kun je die gewoon stellen. Dat is nog handiger dan zoeken naar een blog die misschien het antwoord heeft.

Beste Ondernemerschapsblog 39: Entrepeneurscan.com

Al gehoord van Entrepeunerscan.com? Dit is een platform met verschillende blogs die zich specifiek richten op de persoonlijke eigenschappen die een ondernemer moet hebben. Deze persoonlijke eigenschappen hebben als basis het zogenaamde “Entrepreneur Competence Model”. Entrepeneurscan.com richt zich op het helpen van ondernemerscoaches. Het doel: het verbreden van de inzichten in welke persoonlijke eigenschappen een ondernemer dient te hebben.

Je vindt op Entrepeneurscan.com uiteraard ook een volledige blog, evenals persoonlijke tools en ondernemerstesten om te controleren hoezeer jij je het “vak” van de ondernemer eigen hebt gemaakt. In de categorie blogs zijn de volgende artikelen het meest gelezen: “Entrepreneurial Personality,” “Marketing for business coaches,” “Succesful entrepreneurship” en “The difference between Skills, Abilities, Knowledge and Competencies”.

Beste Ondernemerschapsblog 40: Dee-organizer.nl

Dee-organizer.nl is een platform dat verschillende interessante blogs aanbiedt op het gebied van ondernemen en online marketing. Op zoek naar een manier om je werk efficiëntie te optimaliseren? Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Dee-organizer is een platform dat gevestigd is in Nijkerk. Het doel van het platform: ondernemers ontzorgen en hun online marketing stress wegnemen. Je kunt hier terecht voor persoonlijk advies, of natuurlijk blogs raadplegen.

Het platform gaat uit van het idee dat kwaliteit het beste business plan vormt. Daar kunnen wij weinig tegenin brengen. Je leert onder meer hoe je online marketing succesvol kunt uitbesten en leest zowel nationale als internationale marketing ervaringen van anderen. Het blog bevat talloze, overzichtelijke artikelen die jou vooruit gaan helpen en je kennis verder verdiepen.

Beste Ondernemerschapsblog 41: Ondernemenplus.nl

Kiezen voor het blog van Ondernemenplus.nl? Wij raden het zeker aan. Ondernemenplus is een platform waar je gebruik kunt maken van verschillende ervaringsdeskundigen en professionals. Maar je kunt er natuurlijk ook tal van blogs bekijken. Denk onder meer aan het volgende: een blog over hoe je geldproblemen als ondernemer kunt voorkomen. Je leert dit aan de hand van te vermijden valkuilen (heuse boobytraps). Of leer over het ontstaan van geldnood.

Een andere blog die zeker de moeite waard is, is “Nooit meer afhankelijk van krediet van de bank”. Hierin leer je vier verschillende financieringsvormen voor je onderneming en ontdek je welke het beste bij je past. Je e-mailmarketing AVG-proof maken? Ook daar vind je een blog voor.

Beste Ondernemerschapsblog 42: Ondernemenalseenbaas.nl

Ondernemen als een baas: dat klinkt natuurlijk veelbelovend. Wij gingen op onderzoek uit en keken wat het blog te bieden heeft. Het platform is ontstaan uit een persoonlijke passie voor financiën, gecombineerd met de passie voor creatie. De maker van het blog – Dionne Knooren – is, naar eigen zeggen, “avonturier in hart en nieren”. Sinds 2014 is zij als freelancer actief. Verder is het haar passie om uren onderzoek te doen voor het schrijven van blogs.

Waar gaan de blogs je precies mee helpen? Allereerst krijg je handvatten die je helpen grip te krijgen op en zelf aan de slag te gaan met je financiën. Je ontdekt ook verschillende manieren om online je geld te verdienen, evenals de mogelijkheden van beleggen. Het doel: financieel onafhankelijk worden en natuurlijk blijven. De blogs zijn zeer verdiepend en leuk geschreven.

Beste Ondernemerschapsblog 43: Intuitiefondernemen.nl

Intuitiefondernemen.nl is, naar eigen zeggen, een inspiratieblog. Je vindt hier een heleboel artikelen, maar ook video’s, citaten en linkjes. Kortom: van alles en nog wat om jouw kennis van en inzicht in het ondernemersvak te vergroten. Persoonlijke groei is natuurlijk meer dan alleen je groei als ondernemer: je leert onder meer ook hoe je privé en werk het beste kunt combineren.

De blogs zijn heel overzichtelijk ondergebracht per onderwerp. Klik op een onderwerp en je krijgt toegang tot alle blogs die hiermee samenhangen. Intuïtief ondernemen wordt gezien als “bewustzijnsversneller”. Kortom: ontdek hoe je intuïtief als ondernemer de juiste keuzes maakt en je wordt meteen ook een vollediger mens, die zelfbewuster in de schoenen staat.

Beste Ondernemerschapsblog 44: Destartersacademie.nl

In de naam van Destartersacademie.nl ligt ook meteen de doelgroep besloten: dit platform richt zich op de startende ondernemer. Het platform is opgericht door Oscar Bulthuis. Hij heeft tot streven mensen op toegankelijke en heldere wijze mede te delen hoe zij voor zichzelf kunnen beginnen. Doen waar je hart ligt: dat is het streven. Destartersacademie richt zich met name ook op het voorkomen van beginnersfouten tijdens het ondernemen.

Oscar Bulthuis is niet als ondernemer begonnen, maar heeft ook ruim 10 jaar als werknemer gewerkt. Dit gaf hem echter niet de voldoening die hij zocht, waarna hij voor zichzelf is begonnen. Ook heeft hij een bestseller op zijn naam staan, die is uitgegroeid tot de filmserie “Ondernemen is net reizen”. Het idee voor Destartersacademie is hieruit voortgevloeid.

Beste Ondernemerschapsblog 45: Minimalistisch-ondernemen.nl

Mimimalistisch-ondernemen.nl is een platform met een naam die flink tot de verbeelding spreekt. Je leert hier van alles en nog wat over marketing, ondernemingsstrategie en het kweken van de juiste website. Met grote regelmaat worden er nieuwe blogs op geplaatst. Door je voor de nieuwsbrief in te schrijven, blijf je volledig op de hoogte. De auteur is al ruim vijf jaar bezig met het minimaliseren van zijn leven. Wat dat inhoudt? Afstand nemen van spullen.

Minimaliseren zorgt niet alleen voor een opgeruimd huishouden, het zorgt er ook voor dat je meer rust hebt in je hoofd, evenals meer waardering voor de kleine dingen. Het streven: het aantal werkuren per week drastisch te verlagen en toch genoeg overhouden om rond te komen. Een minimalistisch leven leiden kent meer voordelen dan je wellicht vermoedt. In dit blog leer je hoe je het stap voor stap aanpakt en je je niet meer over de kop hoeft te werken.

Beste Ondernemerschapsblog 46: Kennisdomein.nl

Kennisdomein.nl is een domein voor – je raadt het al – kennis. Als ondernemen iets voor jou is en je graag het heft in eigen handen neemt, dan biedt Kennisdomein je de handvaten die nodig hebt om zelfstandig aan de slag te gaan. Je ontdekt hier hoe je van loondienst naar ondernemerschap overgaat en hoe je van de grond af een eigen onderneming opricht. Je leert hoe je een stabiel en eerlijk inkomen kunt opbouwen aan de hand van je eigen creativiteit.

Wat je allemaal op het platform zult tegenkomen? Allereerst een heleboel blogs met tips over het opbouwen van een solide eigen onderneming. Je krijgt ook uitgebreide uitleg, dus achtergrondinformatie, over het onderneming vak. Het platform biedt een steuntje in jouw rug.

Beste Ondernemerschapsblog 47: Antjeveld.nl

Antjeveld.nl is, naar eigen zeggen, een eerlijk blog waarin slim ondernemen centraal staat. Het is een blog dat complexe termen als sales funnels, SEO plug-ins en content strategieën voor je deconstrueert en inzichtelijk maakt. Elke blog biedt een klein beetje kennis: met al die bouwstenen samen bouw jij op structurele wijze je eigen stabiele onderneming op. De gouden regel van Yvette Land, de oprichtster: als je creativiteit indommelt, kom dan gelijk in actie.

Yvette Lans is ooit bij een wetenschappelijk tijdschrift redacteur geweest. Ook is ze werkzaam gevest als freelance journalist en docent bij een schrijfopleiding. Kortom: ze heeft niet alleen veel verstand van zaken maar weet ook hoe ze die kennis op de ondernemer (jou dus) moet overbrengen. Met haar blog helpt zij ondernemers op het gebied van website, sociale media en natuurlijk e-mailmarketing. Ook kun je haar als schrijfcoach en zakelijk blogger inhuren.

Beste Ondernemerschapsblog 48: Insightassist.nl

Ook Insightassist.nl is een geschikt blog voor de ondernemer. Het blog is met name geschreven uit eigen ervaringen. Met grote regelmaat worden er nieuwe blogs gedeeld, die steeds boven aan de pagina verschijnen. Je kunt reacties sturen via [email protected]. Insight Assist is verder een platform dat ondersteunt bij marketing- en analysevraagstukken op korte en langere termijn. Er wordt steeds gekeken naar gerichte strategieën voor de lange termijn.

Het platform beschikt over de volgende kernwaarden: “Grondig en Onderbouwd”. Er worden diensten geleverd en blogs geschreven die goed onderbouwd zijn en een zo volledig mogelijk beeld schetsen. De andere kernwaarden “Open en Enthousiast” verwijzen naar openheid in communicatie. Alle kennis die de experts hebben, wordt uitgebreid met jou gedeeld.

Beste Ondernemerschapsblog 49: Paperdork.nl

Paperdork.nl klinkt wellicht als een wat maf platform, maar het is een site waar je zeker iets aan hebt. Hier leer je onder meer hoe je je boekhouding kunt “detoxen”. Minder administratie is de droom van iedere ondernemer. Zeker als deze ook nog eens stukken overzichtelijker wordt. Paperdork.nl laat je zien hoe je je administratie kunt minimaliseren en hoe je met meer rust in het hoofd kunt ondernemen. Er is meer mogelijk dan je verwacht.

Paperdork is ontstaan als combinatie van innovatief boekhoudprogramma en cijferbaas. Je vindt hier alles op het gebied van online boekhouden. Ook vind je er verschillende praktische blogs die allerlei tips en tricks op het gebied van online boekhouden met je delen. Zeker een aanrader.

Beste Ondernemerschapsblog 50: Ondernemen-tijdens-schuldsanering.nl

Ondernemen-tijdens-schuldsanering heeft een bijzondere insteek. Hier leer je namelijk hoe je sneller van je schulden afkomt en je toch zelfstandigheid blijft behouden als je schulden hebt. Het platform laat je zien hoe je op gezonde en evenwichtige wijze financieel kunt overleven, ook als het allemaal even wat minder gaat. Je kunt hetzelfde bereiken als wanneer je geen schulden hebt. Er zijn zelfs enkele fiscale voordelen mogelijk als je schulden hebt.

Je leest onder meer over de regelgeving omtrent de WW (Werkloosheid Wet) en over schuldsanering. Je ontdekt welke schade faillissementen kunnen aanrichten en hoe je sneller van je schulden afkomt door creatief te denken. Je wist het misschien niet, maar de Belastingdienst is bereid mee te denken. Ontdek ook welke stappen je moet zetten bij tegenwind.

Eigen ondernemersblog van BNN Vara Kassa

Van het programma Kassa van BNN Vara heb je ongetwijfeld wel eens gehoord. Wist je dat er ook een website van BNN is, waar je artikelen van het programma terugvindt? Jazeker, hier vind je ook recente artikelen over tal van onderwerpen, waaronder ondernemen, lifestyle en het combineren van werk en privé. Je ontdekt hier onder meer de populariteit van het eigen bedrijf bij Nederlanders en de problemen met de combinatie ouderschap en werk.

Welk ondernemersblog (buiten Kassa om) het beste is voor ondernemers? Daar geeft BNN Vara helaas geen antwoord op. Hetzelfde geldt voor soortgelijke instanties als Radar en de Consumentenbond. Helaas hebben deze grote namen nog geen volledig overzicht gemaakt met welke ondernemersblogs van hoge kwaliteit zijn en hoe je die kwaliteit kunt herkennen. Natuurlijk blijven we alert op de veranderingen: wellicht volgt zo’n overzicht in de toekomst nog.

Jouw business coach vervolgstap

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat je als ondernemer en business coach heel wat kanten op kunt als je op zoek bent naar een goed ondernemersblog. Er zijn er namelijk heel wat. In dit overzichtelijke én uitgebreide artikel hebben we je, zoals beloofd, de allerbeste blogs laten zien. De beste 50 zijn voor jou op een rijtje gezet. Het is nu aan jou de ondernemersblog te kiezen die het beste aansluit bij je wensen. Waar ben je naar op zoek? Laat je verleiden en verrassen.