Wat zijn de beste social media bureaus van Nederland? Op deze pagina zetten wij de beste experts op dit gebied op een rijtje. Lees verder voor de beste selectie social media professionals van Nederland…

We beginnen met de top 10 beste experts

Verderop in dit artikel hebben we ook een top 10 lijst beste bureaus, maar laten we beginnen met de experts. Heb je besloten om al je social media uit te besteden aan een social media-expert marketingbureau? Dan zal je verschillende belangen moeten afwegen om uit te zoeken welke organisatie of expert voor jou de juiste is.

1. Anneke van der Voort

Met haar bedrijf PRminded wil Anneke op verschillende manieren ondersteuning bieden bij het professionaliseren van je LinkedIn pagina. Het kan dan om een persoonlijk profiel gaan of om een bedrijfsprofiel. Ze geeft niet zomaar informatie, maar zet je aan het werk om concrete resultaten te behalen en maakt je ook duidelijk waarom je dit doet. Verder zijn er kortere of langere programma’s en is het voor een individu, maar ook voor groepen.

Wat opvalt is haar ervaring in zowel de zakelijke dienstverlening als het onderwijs. Ik denk dat dat Anneke zo’n waardevolle coach maakt. Ze kan snel schakelen tussen verschillende doelgroepen en niveaus. Ze zet jou en je bedrijf centraal en probeert niet alleen maar haar kennis over te brengen.

Wat wij uniek vinden aan Anneke’s aanpak, is dat alles draait om juist die kleine man die zijn LinkedIn zaakjes op orde wil krijgen. Het gaat hier vaak om de mensen die al hun ziel en zaligheid, al hun energie en al hun ideeën in hun product of dienst hebben zitten en die niet altijd weten hoe ze de technologie hier het beste bij kunnen laten aansluiten. Dat is de kracht van Anneke en haar producten. Wel moet je zelf kijken welk product het beste aansluit bij jouw eigen doelen.

Bekijk Anneke op Linkedin >>

2. Chris van der Krieke

Chris van der Krieke is een bekende naam in de Nederlandse social media scene. Als social media strateeg, content creator en auteur deelt hij zijn kennis en ervaring met een groot publiek. Chris is expert op een breed gebied aan social media disciplines en helpt bedrijven om effectieve social media campagnes op te zetten. Zijn authentieke benadering en innovatieve ideeën maken hem een inspirerende autoriteit op het gebied van social media.

Bekijk de website van Chris: Switch Online Marketing >>

3. Vincent Siderius

Vincent Siderius is een veelgevraagd social media consultant en spreker. Met zijn uitgebreide ervaring in het beheren van social media kanalen en het ontwikkelen van effectieve strategieën, heeft hij een solide reputatie opgebouwd. Vincent heeft gewerkt met diverse bekende merken en organisaties, waarbij hij hen heeft geholpen om hun online aanwezigheid te optimaliseren. Zijn expertise en enthousiasme voor social media zijn aanstekelijk. LinkedIn-profiel van Vincent Siderius

4. Lilian Plas

Lilian Plas is een gedreven social media expert en ondernemer. Met haar creatieve benadering en diepgaande kennis van social media marketing, heeft ze een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Lilian is gespecialiseerd in het ontwikkelen van effectieve contentstrategieën en het vergroten van online engagement. Haar passie en expertise maken haar een gewaardeerde bron van inspiratie voor zowel startende als ervaren ondernemers. LinkedIn-profiel van Lilian Plas

5. Kirsten Nelis

Kirsten Nelis is een toonaangevende social media strateeg en trainer. Met haar schat aan ervaring en diepgaande kennis van social media platforms en trends, helpt ze bedrijven om hun online zichtbaarheid te vergroten. Kirsten is een enthousiaste spreker en geeft regelmatig workshops en trainingen over effectieve social media strategieën. Haar expertise en energieke persoonlijkheid maken haar een gewaardeerde professional in het vakgebied. LinkedIn-profiel van Kirsten Nelis

6. Lisa Vermeer

Lisa Vermeer is een gerespecteerde social media strateeg en trainer. Met haar diepgaande kennis van sociale media platforms en haar strategische aanpak helpt ze bedrijven om effectieve online campagnes te ontwikkelen. Lisa heeft een bewezen staat van dienst in het vergroten van de online zichtbaarheid en betrokkenheid van merken. Ze deelt haar expertise via LinkedIn-artikelen en is een gewilde spreker op conferenties en evenementen. LinkedIn-profiel van Lisa Vermeer

7. Kirsten Wagenaar

Kirsten Wagenaar is een veelzijdige social media expert en spreker. Met haar ruime ervaring in het opzetten van succesvolle social media campagnes en het ontwikkelen van sterke merkidentiteiten, heeft ze een sterke reputatie opgebouwd. Kirsten heeft gewerkt met diverse toonaangevende merken en organisaties, waarbij ze hen heeft geholpen om impact te maken op sociale platforms. Haar strategische inzichten en passie voor social media maken haar een inspirerende bron van kennis en ideeën. LinkedIn-profiel van Kirsten Wagenaar

8. Mark van der Heijden

Mark van der Heijden, ook bekend als “The Backpacker Intern”, is een social media expert en storyteller. Met zijn unieke ervaring als reizende stagiair heeft hij wereldwijd samengewerkt met verschillende bedrijven en organisaties om hun verhalen via social media te delen. Mark’s creatieve aanpak en vermogen om boeiende content te creëren, hebben hem tot een inspirerende figuur in de social media wereld gemaakt. Zijn LinkedIn-profiel biedt een kijkje in zijn avontuurlijke reis en professionele successen. LinkedIn-profiel van Mark van der Heijden

9. Lisa Vermeer

Lisa Vermeer is een gerespecteerde social media strateeg en trainer. Met haar diepgaande kennis van sociale media platforms en haar strategische aanpak helpt ze bedrijven om effectieve online campagnes te ontwikkelen. Lisa heeft een bewezen staat van dienst in het vergroten van de online zichtbaarheid en betrokkenheid van merken. Ze deelt haar expertise via LinkedIn-artikelen en is een gewilde spreker op conferenties en evenementen. LinkedIn-profiel van Lisa Vermeer

10. Anneke Krakers

Anneke Krakers is een gerenommeerde social media expert in Nederland. Met haar diepgaande kennis en ervaring op het gebied van social media strategieën en contentcreatie, heeft ze een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. Anneke is een gewaardeerd spreker en consultant die bedrijven helpt om hun online aanwezigheid te versterken. Haar gedegen expertise en passie voor social media maken haar een onmisbare bron van inspiratie. LinkedIn-profiel van Anneke Krakers

De top 10 social media bureaus van Nederland volgens Sortlist

Doe wat onderzoek en vergelijk voordat je een social media bureau kiest. Er zijn naast de website van het bedrijf nog andere plaatsen waar je relevante informatie kunt vinden. Hiervoor is Sortlist een betrouwbare bron waar je social media bureaus kunt bekijken en vergelijken aan de hand van reviews geschreven door klanten. Sortlist heeft voor jou de 10 beste social media bureaus in Nederland opgesomd: 

Waarom zou jij een social media bureau moeten inhuren?

Social media bureaus doen meer dan alleen jouw content delen op social media. Je kunt je merk naar een hoger niveau tillen door jouw social media strategie te laten bekijken door een gespecialiseerd bureau. Je hebt niet alleen een heel team tot je beschikking dat zich bezighoudt met jouw social media, maar je krijgt ook deskundig advies van professionals uit de sector.

Omdat social media bureaus gespecialiseerd zijn in een specifieke niche, kan je er zeker van zijn dat je campagnes ten allen tijde goed gemanaged zullen worden. Zij weten waar te beginnen, welke outlets te gebruiken, welke type content nodig is en nog veel meer om het merk bij de juiste mensen onder de aandacht te brengen.

Stel jezelf deze vragen

Je hebt behoefte aan een nieuwe social media strategie en daarom moet je jezelf de volgende 7 vragen stellen:

  1. Wat wil ik met mijn bedrijf bereiken op social media?

Bepaal hoe jouw social media marketing waarde zal bieden aan je klanten. Probeer te achterhalen hoe je met social media de problemen van je klanten kunt oplossen.

  1. Gebeurt de monitoring van de social media accounts van mijn bedrijf intern of extern?

Heb je een klein bedrijf? Dan kan je de taken altijd delegeren aan iemand die kennis heeft over social media campagnes. Is jouw bedrijf eerder groot, dan opteer je voor een social media bureau.

  1.  Moet ons bedrijf actief zijn op de populaire social media kanalen?

Tegenwoordig is het ondenkbaar dat een bedrijf niet aanwezig is op Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram. Iedereen is tegenwoordig actief op social media en de beste manier om in contact te blijven met jouw doelgroep is door de juiste platforms te gebruiken. Houd via social media kanalen contact met je klanten.

  1. Hoe regelmatig moet je berichten plaatsen?

2 tot 5 keer per dag is de beste manier om in contact te blijven met je doelgroep. Dit houdt de interactie hoog en zo heb je meer engagement met je klanten.

  1. Welke soort content moet er op welke sociale platforms komen?

Een gevarieerde mix van content op sociale media platforms (opvallende foto’s, korte video’s, handige links, handige technieken, polls, enz.) houdt jouw social media fris. Als je dit doet, zullen je volgers blijven terugkomen.

  1. Hoe kan ik volgers omzetten in potentiële leads?

Adverteren kan een gemakkelijke en goedkope manier zijn om het aantal fans te vergroten, de betrokkenheid te vergroten en leads te verzamelen. Jij besluit deze leads om te zetten.

  1. Hoe kan ik mijn social media campagnes het best meten?

Gebruik Google Analytics om de effectiviteit van jouw sociale media-campagnes te zien bij het verhogen van het verkeer naar jouw website of online winkel.

Heb je bij het overlopen van deze vragen de indruk dat je nog altijd hulp nodig hebt? Dan kun  je nu een social media bureau inhuren en dat kan hier (www.sortlist.nl).

Hoe werk je het best samen met een social media bureau? 

Samenwerken met een social media bureau komt van twee kanten. Daarom geven we graag 3 essentiële tips die onmisbaar zijn :

1. Communiceer zoveel je kunt

Het is niet alleen van cruciaal belang om jouw doelstellingen en relevante informatie aan het begin van jullie samenwerking te communiceren, maar ook om de communicatie gedurende campagnes of projecten in stand te houden. Het belangrijkste is dat communicatie tijdens het gehele proces van de samenwerking essentieel is. Het social media bureau wil je helpen de gewenste resultaten te behalen, maar jij moet hen daartoe in staat stellen. Blijven communiceren dus.

2. Geef hen altijd de juiste informatie 

Deel zo veel mogelijk  relevante documenten, richtlijnen, plannen en rapporten met jouw social media bureau. Hiermee kunnen ze een stap in de goede richting zetten om jullie beter te helpen. Misschien heb je een branding stijlgids die tot in de details moet worden gevolgd. Door de richtlijnen te delen, kunnen bureaus de juiste toon en ontwerpelementen kiezen voor elk idee dat ze creëren.

3. Wees realistisch en duidelijk over jouw doelen en verwachtingen

Als je niet weet waar je moet beginnen, kan het social media-bureau waarmee je samenwerkt je zeker helpen met het stellen van doelen.

Heb je al doelen en verwachtingen in gedachten? Wees dan duidelijk wanneer je ze communiceert aan jouw social media bureau. Want anders zal het bureau niet aan al jouw verwachtingen kunnen voldoen. SMART-doelstellingen zijn de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat jouw doelstellingen duidelijk en haalbaar zijn. 

Het doel van het delen van nauwkeurige informatie is om zo snel mogelijk met het bureau op één lijn te zitten.

Tot slot

Een social media bureau heeft een specifiek doel:

  • Doeltreffend communiceren op je social media platforms
  • Een community opbouwen waaruit leads kunnen voortvloeien
  • Een groter bereik door de groei van het bedrijf

Maak van je social media netwerk een winstgevend en doeltreffend marketinginstrument.

Heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan de hulp van een expert? Vind dan een social media bureau dat het beste bij je past. Sortlist heeft een sterk aanbod van bureaus gespecialiseerd in social media in Amsterdam en Rotterdam.