Wat zijn de beste social media bureaus van Nederland? Op deze pagina zetten wij de beste experts op dit gebied op een rijtje. Lees verder voor de beste selectie social media professionals van Nederland…

Top 10 beste social media bureaus Nederland

Heb je besloten om al je social media uit te besteden aan een social media marketingbureau? Dan zal je verschillende belangen moeten afwegen om uit te zoeken welke organisatie voor jou de juiste is.

Je hebt het stadium bereikt dat de social media kanalen van je bedrijf niet langer in-house kunnen worden afgehandeld. Je wilt jouw betrokkenheid bij social media verbeteren of accounts behouden die al lange tijd genegeerd zijn, maar je hebt de tijd of de kennis niet om dit te doen.

In dit geval is het tijd om een social media bureau te vinden om je social media te beheren. Social media bureaus kunnen jouw bedrijf helpen door waardevolle expertise en mankracht ter beschikking te stellen. Het is dan ook belangrijk om jouw social media marketing in orde te hebben in tijden waar social media deel uitmaakt van ons dagelijkse leven.

De top 10 social media bureaus volgens Sortlist

Doe wat onderzoek en vergelijk voordat je een social media bureau kiest. Er zijn naast de website van het bedrijf nog andere plaatsen waar je relevante informatie kunt vinden. Hiervoor is Sortlist een betrouwbare bron waar je social media bureaus kunt bekijken en vergelijken aan de hand van reviews geschreven door klanten. Sortlist heeft voor jou de 10 beste social media bureaus in Nederland opgesomd: 

Waarom zou jij een social media bureau moeten inhuren?

Social media bureaus doen meer dan alleen jouw content delen op social media. Je kunt je merk naar een hoger niveau tillen door jouw social media strategie te laten bekijken door een gespecialiseerd bureau. Je hebt niet alleen een heel team tot je beschikking dat zich bezighoudt met jouw social media, maar je krijgt ook deskundig advies van professionals uit de sector.

Omdat social media bureaus gespecialiseerd zijn in een specifieke niche, kan je er zeker van zijn dat je campagnes ten allen tijde goed gemanaged zullen worden. Zij weten waar te beginnen, welke outlets te gebruiken, welke type content nodig is en nog veel meer om het merk bij de juiste mensen onder de aandacht te brengen.

Stel jezelf deze vragen

Je hebt behoefte aan een nieuwe social media strategie en daarom moet je jezelf de volgende 7 vragen stellen:

  1. Wat wil ik met mijn bedrijf bereiken op social media?

Bepaal hoe jouw social media marketing waarde zal bieden aan je klanten. Probeer te achterhalen hoe je met social media de problemen van je klanten kunt oplossen.

  1. Gebeurt de monitoring van de social media accounts van mijn bedrijf intern of extern?

Heb je een klein bedrijf? Dan kan je de taken altijd delegeren aan iemand die kennis heeft over social media campagnes. Is jouw bedrijf eerder groot, dan opteer je voor een social media bureau.

  1.  Moet ons bedrijf actief zijn op de populaire social media kanalen?

Tegenwoordig is het ondenkbaar dat een bedrijf niet aanwezig is op Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram. Iedereen is tegenwoordig actief op social media en de beste manier om in contact te blijven met jouw doelgroep is door de juiste platforms te gebruiken. Houd via social media kanalen contact met je klanten.

  1. Hoe regelmatig moet je berichten plaatsen?

2 tot 5 keer per dag is de beste manier om in contact te blijven met je doelgroep. Dit houdt de interactie hoog en zo heb je meer engagement met je klanten.

  1. Welke soort content moet er op welke sociale platforms komen?

Een gevarieerde mix van content op sociale media platforms (opvallende foto’s, korte video’s, handige links, handige technieken, polls, enz.) houdt jouw social media fris. Als je dit doet, zullen je volgers blijven terugkomen.

  1. Hoe kan ik volgers omzetten in potentiële leads?

Adverteren kan een gemakkelijke en goedkope manier zijn om het aantal fans te vergroten, de betrokkenheid te vergroten en leads te verzamelen. Jij besluit deze leads om te zetten.

  1. Hoe kan ik mijn social media campagnes het best meten?

Gebruik Google Analytics om de effectiviteit van jouw sociale media-campagnes te zien bij het verhogen van het verkeer naar jouw website of online winkel.

Heb je bij het overlopen van deze vragen de indruk dat je nog altijd hulp nodig hebt? Dan kun  je nu een social media bureau inhuren en dat kan hier (www.sortlist.nl).

Hoe werk je het best samen met een social media bureau? 

Samenwerken met een social media bureau komt van twee kanten. Daarom geven we graag 3 essentiële tips die onmisbaar zijn :

1. Communiceer zoveel je kunt

Het is niet alleen van cruciaal belang om jouw doelstellingen en relevante informatie aan het begin van jullie samenwerking te communiceren, maar ook om de communicatie gedurende campagnes of projecten in stand te houden. Het belangrijkste is dat communicatie tijdens het gehele proces van de samenwerking essentieel is. Het social media bureau wil je helpen de gewenste resultaten te behalen, maar jij moet hen daartoe in staat stellen. Blijven communiceren dus.

2. Geef hen altijd de juiste informatie 

Deel zo veel mogelijk  relevante documenten, richtlijnen, plannen en rapporten met jouw social media bureau. Hiermee kunnen ze een stap in de goede richting zetten om jullie beter te helpen. Misschien heb je een branding stijlgids die tot in de details moet worden gevolgd. Door de richtlijnen te delen, kunnen bureaus de juiste toon en ontwerpelementen kiezen voor elk idee dat ze creëren.

3. Wees realistisch en duidelijk over jouw doelen en verwachtingen

Als je niet weet waar je moet beginnen, kan het social media-bureau waarmee je samenwerkt je zeker helpen met het stellen van doelen.

Heb je al doelen en verwachtingen in gedachten? Wees dan duidelijk wanneer je ze communiceert aan jouw social media bureau. Want anders zal het bureau niet aan al jouw verwachtingen kunnen voldoen. SMART-doelstellingen zijn de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat jouw doelstellingen duidelijk en haalbaar zijn. 

Het doel van het delen van nauwkeurige informatie is om zo snel mogelijk met het bureau op één lijn te zitten.

Tot slot

Een social media bureau heeft een specifiek doel:

  • Doeltreffend communiceren op je social media platforms
  • Een community opbouwen waaruit leads kunnen voortvloeien
  • Een groter bereik door de groei van het bedrijf

Maak van je social media netwerk een winstgevend en doeltreffend marketinginstrument.

Heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan de hulp van een expert? Vind dan een social media bureau dat het beste bij je past. Sortlist heeft een sterk aanbod van bureaus gespecialiseerd in social media in Amsterdam en Rotterdam.