Zoek je een goede, professionele zakelijke printer? Wij hebben onze aanraders hier voor je op een rijtje gezet, zodat je bijvoorbeeld de beste Inkjet- of Epson-printer kunt kopen voor jouw bedrijf. Lees verder, start met vergelijken en help ons jouw zakelijke printer te kiezen.

Wat is de beste zakelijke printer voor jouw doeleinden?

Wanneer je bij je bedrijfsafdeling of op je thuiswerkplek aan de slag gaat, kun je niet zonder printer. Ondanks dat je al heel veel digitaal ontvangt, verwerkt en opslaat, is printen vaak nog steeds nodig. En zelfs al heb jij je digitale zaakjes goed op orde, dan wil dat nog niet automatisch zeggen dat de bedrijven of klanten waar je zaken mee doet al helemaal digitaal zijn gegaan. Papier blijft belangrijk en een goede printer dus ook.

Eisen aan je nieuwe printer

Maar wat maakt een goede printer? Een van de makkelijkste keuzen is of je een kleurenprinter nodig hebt, of met een zwartwit printer ook prima uit de voeten kunt. Wil je alleen enkelzijdig of ook dubbelzijdig kunnen afdrukken? Ook extra functies op een printer, zoals scannen en faxen, zijn nog steeds van deze tijd. Daarna gaat het nog over de hoeveelheid printjes die je wilt maken en met hoeveel mensen er gebruik gemaakt gaat worden van deze printer. In het hogere segment kun je meer dan 40 bladzijden per minuut printen, terwijl dit in het middensegment tot 25 bladzijden per minuut is. Dit lijken niet altijd belangrijke karakteristieken, maar toch zijn ze van belang wanneer je vaak contracten in veelvoud wilt printen voordat je naar een afspraak gaat.

Snel overzicht: Deze zakelijke printers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor printkwaliteitEpson EcoTank ET-15000: De kleurenprinter is ideaal voor het afdrukken van folders, brochures of foto’s zonder witte randen. Dankzij het EcoTank systeem hebben we langer plezier van de inkt zonder cartridges te vervangen. De mogelijkheid om printopdrachten te sturen via Apple AirPrint en Epson connect is een pluspunt, waardoor we vanaf elk apparaat kunnen printen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor grote afdrukvolumesHP PageWide Pro MFP 477DW: Deze printer kan sneller printen en bevat een grotere papierlade met een capaciteit van 500 bladzijden. We waarderen dat we niet constant papier hoeven bij te vullen. Hoewel het model groter is, biedt het betere prestaties. We vinden het LCD-scherm overzichtelijk en waarderen de dubbelzijdige scanmogelijkheid en de opties om te printen via Apple AirPrint en Google Cloud Print. >> Check laagste prijs
Beste stille keuzeBrother DCP-L3550CDW: Wat ons direct opviel is het minimale geluid dat deze printer produceert. In een werkruimte waar stilte cruciaal kan zijn, is deze printer een uitkomst. De mogelijkheid tot dubbelzijdig afdrukken helpt ons niet alleen papier te besparen maar draagt ook bij aan duurzaamheid. >> Check laagste prijs

Nieuwste technologie

Diverse merken hebben printers op de markt gebracht die een veel grotere inktvoorraad hebben. Het systeem is daarom geschikt voor het afdrukken van veel meer pagina’s achter elkaar. Dit betekent dat je niet meer zo vaak inkt hoeft te bestellen en bij te vullen. Het systeem is daarnaast minder gevoelig voor knoeien en problemen bij het navullen. Het maakt printen weer een stuk efficiënter. Daarnaast bespaar je niet alleen op de inkt zelf (vanwege de grotere verpakking), maar ook op het verpakkingsmateriaal van de individuele cartridges, die toch al prijzig genoeg zijn. Dubbel voordeel en milieuvriendelijker dus.

Onze aanraders: deze moet je kiezen

Laten we per prijscategorie kijken wat onze aanraders zijn voor de beste zakelijke printers:

Beste zakelijke printers: meer dan 400 euro

De Epson EcoTank ET-15000is een All-in-One kleurenprinter die je graag gebruikt voor folders, brochures of andere documenten waarbij foto’s een belangrijke rol spelen. Je kunt met deze printer zelfs foto’s zonder witrand afdrukken, iets dat bij andere printers lastiger is. Daar ben je na het printen de witrand vaak handmatig weg aan het snijden om hetzelfde effect te bereiken. Deze kleurenprinter maakt gebruik van een EcoTank systeem, waardoor je veel langer plezier hebt van de inkt. De printer werkt met inkttanks waardoor je dus geen cartridges nodig hebt. De printer kan aangesloten worden via een USB-kabel en werkt ook op wifi. Verder kun je een printopdracht sturen via Apple AirPrint en Epson connect. Met deze mogelijkheden kun je dus vanaf elk apparaat je documenten of foto’s printen.

De HP PageWide Pro MFP 477dw is ook een All-in-One kleurenprinter, maar kan wel sneller printen dan de printer die hierboven vermeld staat. Een ander pluspunt is de hoeveelheid papier die in de lade gaat. Deze kan tot 500 bladzijden in de lade bewaren, terwijl dat bij de Epson EcoTank maar 100 bladzijden maximaal is. Wie veel print en niet te veel tijd kwijt wil zijn met het bijvullen van papier, kan deze printer waarderen. Punt is wel dat de HP PageWide Pro geen model is dat je makkelijk op de hoek van een bureau kwijt kunt. Het is wat groter, maar levert dan ook betere prestaties. Een aparte plek waar je je kantoorvoorraad in de buurt hebt is aan te bevelen. Het LCD-scherm is overzichtelijk en werkt heel handig. Je gaat makkelijk door de opties heen en geeft daarna de opdracht. Je kunt met deze printer dubbelzijdig scannen, zonder tussentijds de bladzijde om te draaien of de printer automatisch te laten draaien via het vulvak. Dit betekent een snellere verwerking van in te scannen documenten. Je kunt wat je scant ook nog naar een e-mailadres sturen, of met een USB-stick werken. Ook bij deze printer kun je via Apple AirPrint en Google Cloud Print werken.

Met de Kyocera ECOSYS M5526CDW All-in-One laserprinter zit je voor wat betreft de printsnelheid en de hoeveelheid papier in de papierlade precies tussen de twee voorgangers in. Deze kan tussen de 25 en 40 bladzijden per minuut afdrukken, terwijl de Epson tot 25 bladzijden aankan en de HP meer dan 40 bladzijden kan printen. In de lade kunnen 250 bladzijden opgeborgen worden. Deze printer heeft wel een dubbelzijdige documenttoevoer die beide kanten van de bladzijde kan scannen. Vanaf de Kyocera kun je rechtstreeks een faxopdracht versturen, waardoor je niet eerst hoeft te scannen en daarna via faxsoftware hoeft te werken. Het maakt sommige processen makkelijker en sneller. De Kyocera valt ook op doordat hij voor maar weinig geluid in een werkomgeving produceert. Dit kan net van doorslaggevende aard zijn wanneer je de printer in een werkruimte wilt plaatsen, in plaats van op de gang.

Beste zakelijke printers: tussen de 200 en 400 euro

Deze Brother DCP-L3550CDW is een draadloze All-in-One kleurenledprinter die ook uitblinkt door het gemis aan geluid. Je staat er wellicht niet bij stil, maar je werkruimte is vaak met steeds meer geluiden gevuld die van invloed kunnen zijn op je werkprestaties en fysieke gesteldheid. Klachten als hoofdpijn kunnen deels veroorzaakt worden door een printer die te aanwezig is. Het fijne van deze printer is de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken. Je bespaart hiermee papier en dus ook het milieu.

Wie ook op A3 formaat wil printen, kan de HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One printer aanschaffen. Ook wanneer je niet de enige bent die gebruik maakt van deze printer, is dit model geschikt. Je kunt hem namelijk aansluiten via je router, waardoor je met meerderen tegelijk de printer opdrachten kunt geven. Zit je midden in een vergadering en realiseer je je dat je wat stukken bent vergeten uit te printen? Vanuit de vergaderruimte stuur je makkelijk en snel vanaf je telefoon een opdracht om het gewenste document nog even af te drukken. Wanneer je niet meer dan 400 euro wilt uitgeven, maar wel graag brochures of ander materiaal in kleur wilt afdrukken, is deze HP OfficeJet een goed alternatief.

Met de Canon i-SENSYS MF643Cdw All-in-One kleurenlaserprinter is afdrukken een fluitje van een cent, maar wil je ook dubbelzijdig kunnen scannen, dan kies je liever niet dit model. Soms kan het handig zijn dat je vanaf een USB-stick iets kunt printen en dat kan dan weer wel met deze Canon printer. Werk je vooral met Apple apparatuur? Dan is het fijn dat je via Apple AirPrint een printopdracht kunt verzenden. Ook printen via Google Cloud Print, wifi of je eigen netwerk verloopt prima. Het display wordt overigens als zeer prettig ervaren, waardoor je een duidelijk proces doorloopt bij afdrukken, scannen of een document naar een e-mailadres verzenden.

Van de vier printers tussen de 200 en 400 euro print deze Brother MFC-J5730DW All-in-One Business printer de meeste bladzijden per minuut. Ook de opberglade voor het papier is ruimer, want je hebt niet alleen 2 lades met ieder 250 bladzijden, maar ook nog een aparte plek waar je dikker papier of enveloppen handmatig kunt invoeren. Het apparaat start snel op en dat kan vooral in de ochtend net voor bijeenkomsten handig zijn. Deze Brother kan ook op A3 formaat printen, wat in sommige situaties de doorslag kan geven om voor deze printer te kiezen. Naast Apple AirPrint en Google Cloud Print kun je met deze printer ook via iPrint&Scan, Android Print en Mopria Print Service werken.

Beste zakelijke printers: minder dan 200 euro

De Epson EcoTank ET-2720 All-in-One Printer is het kleinere broertje van de ET-7750 en wanneer je niet meer dan 200 euro wilt uitgeven, is dit een goede printer. Je geniet hierbij van dezelfde voordelen als bij zijn grotere broer, want dit apparaat heeft ook geen losse cartridges meer. Het heeft vier reservoirs die je bij kunt vullen vanuit flacons. Deze flacons zijn echter in verhouding veel goedkoper dan telkens losse cartridges bestellen. Een flacon kost ongeveer 10 euro en een voordeelset van vier cartridges kan al gauw meer dan 50 euro kosten. Dus zelfs wanneer je 200 euro voor de aanschaf van een printer voor je thuiswerkplek een flink bedrag vindt, bespaar je al snel op de kosten van inkt. Het bedrag heb je– zeker wanneer je thuis veel werkdocumenten wilt printen – snel weer terugverdiend. Het is geen heel groot model printer, waardoor het ook prima op je bureau past. Hiermee heb je het lekker makkelijk bij de hand. Dat is niet zozeer nodig, maar het is wel praktisch. Ben je iemand die maar af en toe iets hoeft te printen? Dan heeft de Epson EcoTank als voordeel dat – net als bij een laserprinter – de printkop niet kan uitdragen. Hiermee voorkom je dat je eens in de zoveel tijd de printkop moet reinigen en dat is fijn als je niet regelmatig printopdrachten hebt.

Het leuke aan de HP LaserJet Pro M102w laserprinter is het feit dat je documenten en afbeeldingen heel handig kunt delen met allerlei kanalen, zoals e-mail, WhatsApp, iCloud, Google Drive en andere social media kanalen. Je kunt je voorstellen dat een makelaarskantoor dat veel met foto’s en brochures in hun portfolio werkt hier wel raad mee weten. Ook wanneer je op een marketingafdeling werkzaam bent, kan deze printer van toegevoegde waarde zijn. Met deze HP LaserJet kun je niet dubbelzijdig afdrukken of scannen, maar door de opties bij het printen en delen is het toch een uniek apparaat. Je kunt zelfs als je onderweg bent de opdracht geven om iets af te drukken via verschillende digitale apparaten. Je komt dan op kantoor en je document ligt klaar om mee naar je werkplek te nemen.

De HP OfficeJet Pro 8025 All-in-One kleurenprinter is een fleurige printer en als je geen zwart blok in je buurt wilt hebben, is dit een leuk model. Het draait echter om meer dan alleen het uiterlijk van de printer en het fijne van deze is dan ook dat je er mee kunt faxen. Opvallend is dat dit apparaat van nog geen 200 euro meer dan 40 bladzijden per minuut kan afdrukken. Dit is dan ook een perfecte printer voor het thuiskantoor en je kunt er ook nog eens 225 bladzijden achter elkaar mee afdrukken zonder de papierlade tussendoor bij te hoeven vullen. Extra handig kun je de OCR-software (OCR staat voor Optical Character Recognition) vinden, want hiermee kun je documenten die je net ingescand hebt weer via Excel of Word bewerken. Wil je echt gebruiksgemak? Dan laat je je inkt wanneer deze bijna op is automatisch thuis bezorgen. Hiervoor heb je Instant Ink en via deze tool krijgt HP bericht dat het weer tijd is voor nieuwe inkt. Je hoeft zelf dus helemaal niks meer te doen, alleen zorgen dat je voldoende papier in huis hebt. Dit is de goedkoopste printer in dit lijstje, maar voldoet aan de meeste eisen voor thuisgebruik en individuele behoeften voor werktoepassingen.

Hoe jouw zakelijke printer kiezen?

Laat je niet alleen leiden door de aanschafprijs van een nieuwe printer. Informeer je goed over nieuwe mogelijkheden met inktreservoirs en bijbehorende kosten van extra inkt. Kijk naar je huidige printbehoefte en of daar binnenkort verandering in komt. Leer ook van wat je wel en niet prettig vond aan je huidige printer, zodat je de overstap naar een beter model kunt maken. Met een beetje vooronderzoek lukt het je om weer een nuttig apparaat voor je printopdrachten te selecteren.