Is Daisycon een goed platform voor affiliate marketing? Wij werken nu een aantal jaar met Daisycon en reviewen deze dienst op onze eigen, kritische wijze. In dit artikel vertellen wij meer over de werkwijze van Daisycon en de ervaringen van diverse klanten. Zo krijg jij een goede indruk van het bedrijf voordat je besluit gebruik te maken van hun diensten. Lees verder voor onze ervaringen.

Wat is Daisycon?

Daisycon is een affiliate-platform, oftewel: een affiliate-netwerk. Niet zomaar eentje: Daisycon is één van de grootste affiliate-platforms van Nederland.

Een affiliate-platform als Daisycon brengt twee partijen bij elkaar:

  • Adverteerders: dit zijn bedrijven als Zinzi, een webshop voor sieraden.
  • Affiliates: dit zijn bloggers, vloggers, influencers en vergelijkingssites, zoals Kieskeurig.nl of fashion-bloggers.

Affiliates als Kieskeurig of fashion-bloggers zullen de Zinzi-sieraden proberen te verkopen. Per succesvolle transactie, worden de affiliates beloond. Met de verschillende diensten voor affiliates en adverteerders vormt Daisycon een noodzakelijke schakel tussen beide doelgroepen.

De insteek van Daisycon: hoe werkt het?

Daisycon review: hoe werkt het?

Tot nu toe weten we dat Daisycon een platform is dat affiliates en adverteerders bij elkaar brengt. Als netwerk zorgt Daisycon ervoor dat de producten van adverteerders worden gepromoot door affiliates. Daisycon werkt op twee manieren:

  • Adverteerders kunnen risicoloos geld verdienen met Daisycon door hun producten door affiliates te laten promoten. Dit is risicoloos omdat de adverteerders enkel een beloning hoeven uit te keren als de affiliates daadwerkelijk iets verkocht hebben.
  • Affiliate marketers kunnen geld verdienen met Daisycon door hun eigen bereik in te zetten om producten en diensten van andere bedrijven te verkopen. Het voordeel van hen is dat ze geen moeite hoeven te doen voor productie, inkoop, fulfilment en nazorg.

Het voordeel voor affiliates is dat de commissie voor hun diensten worden uitbetaald door Daisycon en zij hierbij niet afhankelijk zijn van de adverteerder.

De verschillende diensten van Daisycon

Zoals gezegd is Daisycon de schakel tussen affiliates en adverteerders. Voor beide doelgroepen worden er verschillende diensten aangeboden. Wanneer je je aanmeldt bij het platform bepaal jij tot welke doelgroep je behoort.

Diensten voor adverteerders

Adverteerders maken gebruik van de diensten van Daisycon wanneer zij hun product online willen promoten. Het voordeel van Daisycon is voor adverteerders dat zij zelf geen tijd en energie hoeven te steken in de marketing van hun product. Via Daisycon worden de producten direct gepromoot bij de doelgroep die geïnteresseerd is in het product. Zo wordt de marketing – gericht bij de juiste doelgroep – uitgevoerd zonder enige moeite.

Een ander voordeel is dat de adverteerder pas hoeft te betalen op het moment dat zijn product dankzij affiliate marketing verkocht wordt. Komen er geen verkopen voort uit de marketing, dan volgt er ook geen nota. Dit is een zeer aantrekkelijke manier van werken en zeker goedkoper dan het plaatsen van advertenties.

Diensten voor affiliates

Een affiliate is de persoon of bedrijf die het product online promoot, bijvoorbeeld via social media of op een website. De affiliate verdient geld wanneer het product daadwerkelijk via deze promotie verkocht wordt. Dit geldbedrag wordt commissie genoemd.

Daisycon maakt het heel eenvoudig om je aan te melden als affiliate. Je betaalt hiervoor geen kosten. Bij Daisycon krijg je de beschikking over een eenvoudig systeem waarmee je het overzicht behoudt. De producten die je promoot voldoen altijd aan de normen, zodat je geen producten promoot die niet door de beugel kunnen. Als affiliate kun je relatief eenvoudig geld verdienen: hoe meer er via jou verkocht wordt, des te meer commissie ontvang je.

Affiliate worden: hoe werkt het?

Affiliate worden bij Daisycon is heel eenvoudig. Je hoeft je alleen maar aan te melden en je account te installeren. We bespreken hieronder het aanmeldingsproces stap voor stap.

Stap 1: Maak een account aan

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Daisycon moet je je eerst registreren als publisher, zoals affiliates bij Daisycon genoemd worden. Hiervoor ga je naar https://www.daisycon.com/nl/publishers/ en klik je op aanmelden. Na het opgeven van je naam, je e-mailadres en je wachtwoord hoef je alleen nog de link in de bevestigingsmail aan te klikken om je account te voltooien.

Stap 2: Je account koppelen

Vervolgens ga je het affiliate account koppelen aan jouw website. Je beantwoordt hiervoor een aantal vragen over jouw site. Op die manier kan Daisycon advertenties goed aansluiten op doelgroepen. Een goed aansluitende advertentie levert immers eerder verkopen op en dat is iets waar zowel de adverteerders als de affiliates van profiteren. Met codes plaats je eenvoudig een affiliate link op je eigen website. Als iemand er op klikt, wordt deze doorgeleid naar de website van de adverteerder en kan het product gekocht worden. Je kunt ook kiezen voor een vergelijkingstool om de verkoop van het product te stimuleren.

Stap 3: Begin met geld verdienen

Na het creëren van het account krijg je toegang tot het dashboard. Op het dashboard krijg je een goed overzicht van de huidige statistieken. Zo kun je precies zien of je succes boekt met de promotie en dit tot veel clicks leidt. Je vindt hier ook meer informatie over de commissie die je hebt verdiend met je promotie. Onder het kopje ‘nieuws’ vind je recente promoties die voor jou relevant kunnen zijn. Verder vind je hier nieuwe campagnes die je kunt integreren op jouw website.

Vergelijkingstools op je website plaatsen

Daisycon vergelijkers op je website plaatsen

Heb jij een website waar bezoekers de prijzen van verschillende producten met elkaar kunnen vergelijken? Je ziet vaak handige tools waarmee bijvoorbeeld internetabonnementen, energiecontracten of verzekeringsproducten met elkaar te vergelijken zijn. Daisycon biedt ook dergelijke vergelijkingstools die je door middel van een code op je website kunt zetten. Bezoekers kunnen na de vergelijking direct het product van hun keuze kopen of een abonnement afsluiten. Voor iedere verkoop ontvang jij als affiliate een commissie. Dit is dus een handige tool om de online verkoop van een product en daarmee jouw inkomsten te vergroten.

Uitbetaling van de commissie

Wanneer een commissie wordt verdiend, moet deze eerst worden goedgekeurd door Daisycon. Na goedkeuring kan je deze direct laten uitbetalen op een manier die jouw voorkeur heeft. De meest gangbare manier om betaald te worden is via een bankoverschrijving – dit is immers het eenvoudigst op te nemen in je administratie.

Wil je liever via PayPal betaald worden? Ook dat is mogelijk bij Daisycon. Het is zelfs mogelijk om je uit te laten betalen in Bitcoins als jouw voorkeur daar naar uitgaat. Hiermee is Daisycon met de keuze voor digitaal geld helemaal klaar voor de toekomst.

Wat vinden wij van Daisycon? Onze ervaring…

Daisycon campagnes

Laten we voor deze review hieronder onze eigen ervaring in bullets neerzetten:

Voordelen

  • Zelf zijn we blij met het grote aantal adverteerders dat aangesloten is bij Daisycon. Hierdoor kunnen we altijd wel geschikte partners vinden voor onze affiliate-websites.
  • Ook is het handig dat Daisycon alle bedragen aan ons uitbetaalt. Dat is handig omdat we voor een groot aantal adverteerders slechts een paar euro commissie verdienen. Dan is het ons tijd niet waard om die euro’s individueel op te halen. Daisycon maakt er gelukkig automatisch één mooi groot bedrag van.
  • Door de vergelijkers van Daisycon kunnen we met erg weinig moeite veel toegevoegde waarde bieden op onze websites.

Nadelen

  • Het support-team doet er soms maanden over om een vraag te beantwoorden.
  • Massa is kassa. Je gaat pas serieuze verdiensten zien als je tienduizenden of honderdduizenden paginaweergaven hebt voor jouw content.

Klantervaringen met Daisycon

Klanten zijn over het algemeen erg te spreken over de diensten van Daisycon. De kwaliteit van de diensten en de gebruiksgemak van het dashboard vormen belangrijke pluspunten. Daisycon werkt samen met een aantal grote spelers waaruit direct de kwaliteit van het platform blijkt.

Daarnaast staat ook de klantenservice hoog aangeschreven waardoor het een fijn bedrijf is om mee samen te werken. Ook de uitbetaling van de commissies wordt keurig geregeld en dat is toch een erg belangrijke factor in affiliate marketing.

Kortom: Daisycon is een betrouwbaar platform voor adverteerders en affiliates die samen een succes willen maken van een product. Wie wil starten met affiliate marketing heeft aan Daisycon een betrouwbare partner.

Ervaringen van andere professionele reviewers over Daisycon

RecensentSamenvatting van de review
10 ReviewsDe reviewer is enthousiast over het verdienmodel en de toegang tot diverse media. Je kunt met Daisycon veel statistieken volgen en sneller betalen. Voor snellere betaling staan wel weer hogere kosten en het systeem is best complex. Het is vooral geschikt voor de echte affiliate marketing fanaten.
Peer To Peer MarketingDaisycon is geschikt voor zowel grote als kleinere bedrijven en merken. Je content krijgt toegang tot heel Europa en niet alleen Nederland. Het werkt transparant en efficiënt. Je kunt meer leads en meer sales met Daisycon genereren.
Best Affiliate ProgramsDaisycon is binnen Europa vooral gericht op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, maar vooral favoriet in Nederland. Informatie is wel in het Engels beschikbaar. Het wordt als gebruiksvriendelijk ervaren en uitbetalingen kunnen per week plaatsvinden.
No Limit Web DesgnDeze bron vindt het dashboard erg duidelijk. In een oogopslag zie je je verdiensten. Je kunt op veel manieren campagnes draaien en de commissie is hoog. De klantenservice laat soms te wensen over qua snelheid van reageren, maar het antwoord is dan wel weer goed.
Review MeisterOok deze reviewer is te spreken over het dashboard. Je ziet wat je promoot en hoeveel het oplevert. Hier is men overigens wel enthousiast over de klantenservice. Daisycon is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de affiliate marketing. Alleen de commissie zou iets beter mogen.
Passiefinkomen.euHet inloggen gaat niet altijd goed en soms zijn er voor een land beperkte affiliate opties. Het ligt dus heel erg aan het land van waaruit je opereert. De statistieken worden als erg prettig ervaren en widgets zijn handig. Uitbetalen gaat automatisch eens per maand en beginnen met Daisycon is makkelijk.
Geld GroeienDeze reviewer geeft aan dat het even wennen was hoe de filters gebruikt moesten worden. Het aanbod van affiliates is hoog voor Nederland. Uitbetalen kan op 3 manieren en gaat snel. De goedkeuring tot uitbetalen duurt echter veel langer dan bij anderen.

Alternatieven: de moeite niet waard?

Met Daisycon sta je al in contact met een groot aantal adverteerders/affiliates, maar het kan zeker geen kwaad om ook eens bij andere platforms te kijken. Niet ieder platform is echter even handig. Zo zijn Tradedoubler en Awin erg onduidelijk en onhandig. Bij Tradetracker zou je wel nog een poging kunnen wagen naast Daisycon. Een overzicht van alle affiliate-netwerken van Nederland vind je hier.

Beginnen met Daisycon (simpel!)

Wij zijn erover uit in onze review: na vele jaren met Daisycon gewerkt te hebben, weten we dat hier veel geld uit te halen valt. Wil jij geld verdienen met affiliate marketing? Dan is Daisycon misschien wel het affiliate netwerk waar jij naar op zoek bent.

Onze review samengevat

ReviewDaisycon
SamenvattingVoor zowel affiliates als advertisers is Daisycon een optie waar veel kansen liggen. Wij als affiliate zien dagelijks sales in ons dashboard, wat ons vertrouwen geeft in Daisycon. Bovenal hebben affiliates veel keuze uit merken – en omgekeerd hebben merken veel affiliates die voor ze aan de slag gaan via Daisycon. Absoluut de moeite waard om uit te testen dus.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!