Is Daisycon een goed platform voor affiliate marketing? Wij werken nu een aantal jaar met Daisycon en reviewen deze dienst op onze eigen, kritische wijze. In dit artikel vertellen wij meer over de werkwijze van Daisycon en de ervaringen van diverse klanten. Zo krijg jij een goede indruk van het bedrijf voordat je besluit gebruik te maken van hun diensten. Lees verder voor onze ervaringen.

Zoek je ervaringen over Daisycon? Dan zit je goed bij deze review. Wij testen de beste manieren om geld te verdienen en je droom uit te laten komen en momenteel nemen we het affiliate marketing-platform Daisycon onder de loep. De eerste extra Daisycon-inkomsten zijn binnen, dus het is tijd voor een recensie. Lees verder om te leren hoe goed Daisycon is en hoe jij het ook kunt inzetten…

Wat is Daisycon?

Daisycon is een affiliate-platform, oftewel: een affiliate-netwerk. Niet zomaar eentje: Daisycon is één van de grootste affiliate-platforms van Nederland.

Een affiliate-platform als Daisycon brengt twee partijen bij elkaar:

 • Adverteerders: dit zijn bedrijven als Zinzi, een webshop voor sieraden.
 • Affiliates: dit zijn bloggers, vloggers, influencers en vergelijkingssites, zoals Kieskeurig.nl of fashion-bloggers.

Affiliates als Kieskeurig of fashion-bloggers zullen de Zinzi-sieraden proberen te verkopen. Per succesvolle transactie, worden de affiliates beloond. Met de verschillende diensten voor affiliates en adverteerders vormt Daisycon een noodzakelijke schakel tussen beide doelgroepen.

Even kort: hoe werkt het affiliate verdienmodel?

Affiliate marketing houdt in dat twee partijen elkaar helpen:

 1. Een adverteerder: een bedrijf met een product of dienst.
 2. Een affiliate: een onafhankelijke verkoper die het product of de dienst verkoopt en daar een commissie voor krijgt.

Daisycon is een platform waarop affiliates en adverteerders elkaar kunnen vinden. Bij affiliate marketing hoeft de beloning alleen maar uitgekeerd te worden als de affiliate daadwerkelijk iets verkocht heeft.

De insteek van Daisycon: hoe werkt het?

Daisycon review: hoe werkt het?

Tot nu toe weten we dat Daisycon een platform is dat affiliates en adverteerders bij elkaar brengt. Als netwerk zorgt Daisycon ervoor dat de producten van adverteerders worden gepromoot door affiliates. Daisycon werkt op twee manieren:

 • Adverteerders kunnen risicoloos geld verdienen met Daisycon door hun producten door affiliates te laten promoten. Dit is risicoloos omdat de adverteerders enkel een beloning hoeven uit te keren als de affiliates daadwerkelijk iets verkocht hebben.
 • Affiliate marketers kunnen geld verdienen met Daisycon door hun eigen bereik in te zetten om producten en diensten van andere bedrijven te verkopen. Het voordeel van hen is dat ze geen moeite hoeven te doen voor productie, inkoop, fulfilment en nazorg.

Het voordeel voor affiliates is dat de commissie voor hun diensten worden uitbetaald door Daisycon en zij hierbij niet afhankelijk zijn van de adverteerder.

Optie 1: Daisycon voor adverteerders

Voor adverteerders is Daisycon erg prettig. Als je je aansluit bij Daisycon, krijg je er allerlei onafhankelijke verkopers bij voor jouw producten. De kosten zijn ‘performance based’. Dat wil zeggen dat je alleen een bedragje aan een affiliate en Daisycon betaalt als ze daadwerkelijk een van je producten hebben weten te verkopen.

Optie 2: Daisycon voor publishers (affiliates / influencers)

Heb je zelf geen product maar wil je juist geld verdienen door reeds vertrouwde producten van anderen te verkopen? Dan meld je je aan via de affiliate-kant van Daisycon. Er zijn geen kosten om je aan te mogen melden. Je kunt er alleen maar aan verdienen.

De verschillende diensten van Daisycon

Zoals gezegd is Daisycon de schakel tussen affiliates en adverteerders. Voor beide doelgroepen worden er verschillende diensten aangeboden. Wanneer je je aanmeldt bij het platform bepaal jij tot welke doelgroep je behoort.

Diensten voor adverteerders

Adverteerders maken gebruik van de diensten van Daisycon wanneer zij hun product online willen promoten. Het voordeel van Daisycon is voor adverteerders dat zij zelf geen tijd en energie hoeven te steken in de marketing van hun product. Via Daisycon worden de producten direct gepromoot bij de doelgroep die geïnteresseerd is in het product. Zo wordt de marketing – gericht bij de juiste doelgroep – uitgevoerd zonder enige moeite.

Een ander voordeel is dat de adverteerder pas hoeft te betalen op het moment dat zijn product dankzij affiliate marketing verkocht wordt. Komen er geen verkopen voort uit de marketing, dan volgt er ook geen nota. Dit is een zeer aantrekkelijke manier van werken en zeker goedkoper dan het plaatsen van advertenties.

Diensten voor affiliates

Een affiliate is de persoon of bedrijf die het product online promoot, bijvoorbeeld via social media of op een website. De affiliate verdient geld wanneer het product daadwerkelijk via deze promotie verkocht wordt. Dit geldbedrag wordt commissie genoemd.

Daisycon maakt het heel eenvoudig om je aan te melden als affiliate. Je betaalt hiervoor geen kosten. Bij Daisycon krijg je de beschikking over een eenvoudig systeem waarmee je het overzicht behoudt. De producten die je promoot voldoen altijd aan de normen, zodat je geen producten promoot die niet door de beugel kunnen. Als affiliate kun je relatief eenvoudig geld verdienen: hoe meer er via jou verkocht wordt, des te meer commissie ontvang je.

Affiliate worden: hoe werkt het?

Affiliate worden bij Daisycon is heel eenvoudig. Je hoeft je alleen maar aan te melden en je account te installeren. We bespreken hieronder het aanmeldingsproces stap voor stap.

Stap 1: Maak een account aan

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Daisycon moet je je eerst registreren als publisher, zoals affiliates bij Daisycon genoemd worden. Hiervoor ga je naar https://www.daisycon.com/nl/publishers/ en klik je op aanmelden. Na het opgeven van je naam, je e-mailadres en je wachtwoord hoef je alleen nog de link in de bevestigingsmail aan te klikken om je account te voltooien.

Stap 2: Je account koppelen

Vervolgens ga je het affiliate account koppelen aan jouw website. Je beantwoordt hiervoor een aantal vragen over jouw site. Op die manier kan Daisycon advertenties goed aansluiten op doelgroepen. Een goed aansluitende advertentie levert immers eerder verkopen op en dat is iets waar zowel de adverteerders als de affiliates van profiteren. Met codes plaats je eenvoudig een affiliate link op je eigen website. Als iemand er op klikt, wordt deze doorgeleid naar de website van de adverteerder en kan het product gekocht worden. Je kunt ook kiezen voor een vergelijkingstool om de verkoop van het product te stimuleren.

Stap 3: Begin met geld verdienen

Na het creëren van het account krijg je toegang tot het dashboard. Op het dashboard krijg je een goed overzicht van de huidige statistieken. Zo kun je precies zien of je succes boekt met de promotie en dit tot veel clicks leidt. Je vindt hier ook meer informatie over de commissie die je hebt verdiend met je promotie. Onder het kopje ‘nieuws’ vind je recente promoties die voor jou relevant kunnen zijn. Verder vind je hier nieuwe campagnes die je kunt integreren op jouw website.

Vergelijkingstools op je website plaatsen

Daisycon vergelijkers op je website plaatsen

Heb jij een website waar bezoekers de prijzen van verschillende producten met elkaar kunnen vergelijken? Je ziet vaak handige tools waarmee bijvoorbeeld internetabonnementen, energiecontracten of verzekeringsproducten met elkaar te vergelijken zijn. Daisycon biedt ook dergelijke vergelijkingstools die je door middel van een code op je website kunt zetten. Bezoekers kunnen na de vergelijking direct het product van hun keuze kopen of een abonnement afsluiten. Voor iedere verkoop ontvang jij als affiliate een commissie. Dit is dus een handige tool om de online verkoop van een product en daarmee jouw inkomsten te vergroten.

Uitbetaling van de commissie

Wanneer een commissie wordt verdiend, moet deze eerst worden goedgekeurd door Daisycon. Na goedkeuring kan je deze direct laten uitbetalen op een manier die jouw voorkeur heeft. De meest gangbare manier om betaald te worden is via een bankoverschrijving – dit is immers het eenvoudigst op te nemen in je administratie.

Wil je liever via PayPal betaald worden? Ook dat is mogelijk bij Daisycon. Het is zelfs mogelijk om je uit te laten betalen in Bitcoins als jouw voorkeur daar naar uitgaat. Hiermee is Daisycon met de keuze voor digitaal geld helemaal klaar voor de toekomst.

Is het te zien dat je gebruik maakt van Daisycon?

dasisycon-logo

Wanneer jij gebruikmaakt van Daisycon – als adverteerder of als affiliate – is daar voor een leek niks van te zien. Je hoeft bijvoorbeeld geen logo van Daisycon te vermelden. Het enige wat je ervan kunt zien, zijn extra analytics-woordjes in de adresbalk wanneer je op een Daisycon-affiliatelink hebt geklikt. Dat ziet er als volgt uit.

www.website.nl/?utm_source=daisycon&utm_medium=affiliateprogramma&utm_campaign=publishers

Wat vinden wij van Daisycon? Onze ervaring…

Daisycon campagnes

Laten we voor deze review hieronder onze eigen ervaring in bullets neerzetten:

Voordelen

 • Zelf zijn we blij met het grote aantal adverteerders dat aangesloten is bij Daisycon. Hierdoor kunnen we altijd wel geschikte partners vinden voor onze affiliate-websites.
 • Ook is het handig dat Daisycon alle bedragen aan ons uitbetaalt. Dat is handig omdat we voor een groot aantal adverteerders slechts een paar euro commissie verdienen. Dan is het ons tijd niet waard om die euro’s individueel op te halen. Daisycon maakt er gelukkig automatisch één mooi groot bedrag van.
 • Door de vergelijkers van Daisycon kunnen we met erg weinig moeite veel toegevoegde waarde bieden op onze websites.

Nadelen

 • Het support-team doet er soms maanden over om een vraag te beantwoorden.
 • Massa is kassa. Je gaat pas serieuze verdiensten zien als je tienduizenden of honderdduizenden paginaweergaven hebt voor jouw content.

Hoe gebruiksvriendelijk is het Daisycon-dashboard?

daisycon-affiliate-platform

Het duurt even voordat je je thuis voelt in dit Dashboard, maar uiteindelijk ga je het wel snappen. Het belangrijkste menu-item dat je moet kennen, is ‘campagnes’.

Bij campagnes kun je namelijk alle duizenden bedrijven vinden die bij Daisycon zijn aangesloten. Je kunt op allerlei manieren filteren en zoeken totdat je geschikte adverteerders hebt gevonden die jij als affiliate wilt promoten.

Campagnes vinden in Daisycon

campagnes vinden in daisycon

Doordat er zoveel verschillende bedrijven aangesloten zijn bij Daisycon, is het makkelijk om een passende adverteerder te vinden. Je kunt de zoekfunctie bovenin of de filter-functie rechts gebruiken om een volledig beeld te krijgen van de campagnes waar je uit kunt kiezen.

Verdient het een beetje?

Voor mezelf kan ik deze vraag met een dikke ja beantwoorden. Als jij een groot bereik hebt, ga je wekelijks of zelfs dagelijks wel iets verkopen. De standaard link-campagnes dragen daaraan bij, maar in mijn geval komen een groot deel van de inkomsten ook uit de bonus features van Daisycon, zoals de app-installs en de widgets. Laten we daar in de volgende paragrafen op ingaan.

De hoogste bedragen zijn te verdienen in energie en verzekeringen

daisycon hoge bedragen verdienen

Je kunt met Daisycon veel verdienen als je iedere dag 200 keer iets weet te verkopen met 50 cent commissie. Dan heb je 100 euro op een dag verdiend. Dat is goed mogelijk, bijvoorbeeld als je 200 keer mensen doorstuurt naar een prijsvraag. Niet onrealistisch voor een gemiddeld grote website.

De grootste commissiebedragen zijn echter te verdienen met verzekeringen en energie. Daarmee komen de commissiebedragen regelmatig boven de 100 euro uit. Ook zijn er heel veel campagnes met commissiebedragen rond de 10 tot 50 euro, bijvoorbeeld voor dating.

Verdienen aan app-installs dankzij de technische hoogstandjes van Daisycon

Daisycon werkt met veel programmeurs en gerenommeerde externe partijen om technische hoogstandjes mogelijk te maken. Een van die uitdagingen is het geld verdienen aan het promoten van apps. Je krijgt daarbij dus betaald per app-download. Dit noemt Daisycon CPI: cost per install.

Deze campagnes hebben een extreem hoge conversie want bezoekers zitten al op hun mobiel en een app is daardoor makkelijk en snel geïnstalleerd. Het is dus een makkelijke manier om op een andere manier te verdienen aan de mobiele bezoekers van je website. Mensen zijn toch al op hun mobiel. De apps zijn makkelijk geïnstalleerd.

Daisycon-widgets en -tools

daisycon-widgets

Daisycon is met deze feature niet alleen uniek in Nederland, maar ook wereldwijd: je kunt als Daisycon-affililiate autoamatisch complete vergelijking-widgets aanmaken en deze op je website plaatsen via een simpele code die je op je pagina plakt.

Je biedt jouw bezoekers hiermee een handige tool om bijvoorbeeld datingsites of mobiele abonnementen te vergelijken, terwijl je automatisch commissies krijgt als ze zich aanmelden.

Support: dat is in orde

Je support-vragen worden binnen een dag via mail beantwoord, maar je kunt ook naar hun telefoonnummer bellen. Wel is het soms te merken dat ze het zo druk hebben dat ze vragen zo snel mogelijk proberen te beantwoorden, zonder dat het antwoord echt volledig is.

Andere Ervaringen & Reviews over Daisycon

Veel mensen klagen over het hoge aantal geannuleerde commissies. Ik vind dit persoonlijk heel erg meevallen en eigenlijk vind ik het normaal: het is heel normaal dat mensen hun proefabonnement – op bijvoorbeeld een datingsite – niet verlengen. De commissies voor andere producten krijgen bij mij dan ook bijna altijd een groen kleurtje voor ‘goedgekeurd’.

Conclusie van deze review over Daisycon

Daisycon is de meest complete affiliate-tool voor Nederland. Als affiliate word je op je wenken bediend met het handige dashboard en de extra tools. Bovendien zijn er veel adverteerders om uit te kiezen. Kortom: voor iedere serieuze Nederlandse affiliate is het een no-brainer om zich aan te melden bij Daisycon. Klik hier om je aan te melden bij Daisycon als affiliate.

Aanmelden bij Daisycon – het is gratis

>> Klik hier om je aan te melden bij Daisycon als affiliate.

Klantervaringen met Daisycon

Klanten zijn over het algemeen erg te spreken over de diensten van Daisycon. De kwaliteit van de diensten en de gebruiksgemak van het dashboard vormen belangrijke pluspunten. Daisycon werkt samen met een aantal grote spelers waaruit direct de kwaliteit van het platform blijkt.

Daarnaast staat ook de klantenservice hoog aangeschreven waardoor het een fijn bedrijf is om mee samen te werken. Ook de uitbetaling van de commissies wordt keurig geregeld en dat is toch een erg belangrijke factor in affiliate marketing.

Kortom: Daisycon is een betrouwbaar platform voor adverteerders en affiliates die samen een succes willen maken van een product. Wie wil starten met affiliate marketing heeft aan Daisycon een betrouwbare partner.

Ervaringen van andere professionele reviewers over Daisycon

RecensentSamenvatting van de review
10 ReviewsDe reviewer is enthousiast over het verdienmodel en de toegang tot diverse media. Je kunt met Daisycon veel statistieken volgen en sneller betalen. Voor snellere betaling staan wel weer hogere kosten en het systeem is best complex. Het is vooral geschikt voor de echte affiliate marketing fanaten.
Peer To Peer MarketingDaisycon is geschikt voor zowel grote als kleinere bedrijven en merken. Je content krijgt toegang tot heel Europa en niet alleen Nederland. Het werkt transparant en efficiënt. Je kunt meer leads en meer sales met Daisycon genereren.
Best Affiliate ProgramsDaisycon is binnen Europa vooral gericht op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, maar vooral favoriet in Nederland. Informatie is wel in het Engels beschikbaar. Het wordt als gebruiksvriendelijk ervaren en uitbetalingen kunnen per week plaatsvinden.
No Limit Web DesgnDeze bron vindt het dashboard erg duidelijk. In een oogopslag zie je je verdiensten. Je kunt op veel manieren campagnes draaien en de commissie is hoog. De klantenservice laat soms te wensen over qua snelheid van reageren, maar het antwoord is dan wel weer goed.
Review MeisterOok deze reviewer is te spreken over het dashboard. Je ziet wat je promoot en hoeveel het oplevert. Hier is men overigens wel enthousiast over de klantenservice. Daisycon is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de affiliate marketing. Alleen de commissie zou iets beter mogen.
Passiefinkomen.euHet inloggen gaat niet altijd goed en soms zijn er voor een land beperkte affiliate opties. Het ligt dus heel erg aan het land van waaruit je opereert. De statistieken worden als erg prettig ervaren en widgets zijn handig. Uitbetalen gaat automatisch eens per maand en beginnen met Daisycon is makkelijk.
Geld GroeienDeze reviewer geeft aan dat het even wennen was hoe de filters gebruikt moesten worden. Het aanbod van affiliates is hoog voor Nederland. Uitbetalen kan op 3 manieren en gaat snel. De goedkeuring tot uitbetalen duurt echter veel langer dan bij anderen.

Alternatieven: de moeite niet waard?

Met Daisycon sta je al in contact met een groot aantal adverteerders/affiliates, maar het kan zeker geen kwaad om ook eens bij andere platforms te kijken. Niet ieder platform is echter even handig. Zo zijn Tradedoubler en Awin erg onduidelijk en onhandig. Bij Tradetracker zou je wel nog een poging kunnen wagen naast Daisycon. Een overzicht van alle affiliate-netwerken van Nederland vind je hier.

Beginnen met Daisycon (simpel!)

Wij zijn erover uit in onze review: na vele jaren met Daisycon gewerkt te hebben, weten we dat hier veel geld uit te halen valt. Wil jij geld verdienen met affiliate marketing? Dan is Daisycon misschien wel het affiliate netwerk waar jij naar op zoek bent.

Onze review samengevat

ReviewDaisycon
SamenvattingVoor zowel affiliates als advertisers is Daisycon een optie waar veel kansen liggen. Wij als affiliate zien dagelijks sales in ons dashboard, wat ons vertrouwen geeft in Daisycon. Bovenal hebben affiliates veel keuze uit merken – en omgekeerd hebben merken veel affiliates die voor ze aan de slag gaan via Daisycon. Absoluut de moeite waard om uit te testen dus.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Op jouw succes!