Hoe kom je aan affiliates? En hoe presenteer je jouw producten en jouw beloningen zodat je je affiliates enthousiast maakt om voor jou aan de slag te gaan? Lees verder voor onze beste tips om kwalitatieve affiliates te vinden…

Tip 1: Meld je aan bij affiliate-netwerken om affiliates aan te trekken

Zet jouw producten op een marktplaats zodat alle affiliates van Nederland jou kunnen vinden. Meld je daarom sowieso aan bij Plug&Pay. Alternatieven zijn Paypro, Daisycon, Linkpizza en Tradetracker.

Tip 2: Laat aan potentiële affiliates zien dat jouw merk- en productnaam een bekende zoekterm is

Dit is het ultieme lokaas voor het aantrekken van affiliates. Ze willen namelijk weten of ze helemaal zelf de kar moeten trekken of dat het daadwerkelijk een samenwerking gaat worden.

Promoot het #1 NLP-product van Plug&Pay. Dit is een erg populair product met meerdere sales per dag.

Laat zien dat er organisch op jouw merknaam en/of productnaam gezocht wordt. Laat dus via screenshots zien dat er veel zoektermen toegepast worden op jouw merknaam. Daardoor kunnen affiliaties lekker via review-marketing commissies pakken.

Maak dus ook een lijst met deze zoektermen en laat het zien aan de affiliates:

De Gouden SEO Keywords
Wij hebben het zware werk al voor jou gedaan een lijst met hoge zoekvolume keywords gemaakt gerelateerd aan Het NLP College en Het NLP Praktijk Doe-Boek. Zie hieronder:

Het NLP College
NLP College
NLP Praktijk Doe-Boek
Rubin Alaie
Het NLP College Review
NLP Prakrijk Doe-Boek Review
Rubin Alaie Review
NLP Praktijk Doe-Boek Kopen
Mijn Ervaringen Met Rubin Alaie / Het NLP Praktijk Doe-Boek

Tip 3: Stuur het product gratis naar je affiliates

Laat je affiliates weten dat ze gratis toegang kunnen krijgen tot je product. Screen je affliiates wel even. Laat ze bijvoorbeeld even vertellen hoeveel kliks ze verwachten te sturen – en laat ze vertellen over hun website en andere kanalen.

Tip 4: Heb strenge, maar logische huisregels: Geen schreeuw-titels zorgt voor win-win-win

Stel strenge regels op over smaad en laster. Laat je affiliates geen onnodig negatieve, sensatie-titels maken om kliks te scoren voor jouw product.

Houd het positief. Dat komt de resultaten ten goede en die extra opbrengsten komen daardoor linea recta terug naar de affiliates. Hierdoor heb ik de commissie bovendien extra hoog kunnen zetten. Meer geld voor de affiliates dus.

Een andere zinvolle huisregel is: even mededelen dat het niet gewenst is dat affiliates jouw teksten letterlijk gaan kopiëren op hun site. Geen duplicate content dus.

Affiliates die zich niet aan de spelregels houden, worden geblokkeerd.

Tip 5: Stop er een contest- / prijzen- / spel-element in

Affiliates zullen extra enthousiast worden om te beginnen als blijkt dat ze prijzen kunnen winnen. Dat kan op twee manieren:

Manier 1: je kunt gewoon iedereen een prijs geven wanneer ze 20, 30, 40 en/of 50 sales hebben bereikt.

De eerste affiliate die 25 sales bereikt, wint een Iphone tw.v. 1.178,00.

Manier 2: je kunt er een competitieve contest van maken door alleen de beste(n) een prijs te geven bovenop de normale commissie.

Nummer 3 krijgt een gastwebinar voor onze mailinglijst / mag mij interviewen.
Nummer 2 krijgt al het voorgaande en een Playstation.
Nummer 1 krijgt al het voorgaande en extra cash.

De bekende affiliate marketer Jacko Meijaard doet het als volgt:

ELKE MAAND 100,- EURO CASH
Elke maand check ik welke affiliate de meeste verkopen heeft gehaald, deze krijgt van mij 100,- euro CASH bovenop zijn/haar commissies.

Tip 6: Verzamel e-mailadressen van je affiliates

En stuur vervolgens ook soms eens een update.

Tip 7: Bied aan om geïnterviewd te worden door de affiliates

Om te voorkomen dat je affiliates enkel aan review-marketing doen, kun je ook zelf initiatief nemen en jezelf aanbieden om door hen geïnterviewd te worden. Dat interview zullen ze op hun Youtube-kanaal, Instagram en website delen, wat een erg proactieve manier van affiliate marketing is.

Tip 8: Laat zien hoe laag jouw refund-rate is

Laat jouw fantastisch lage refund-cijfers zien. Dit neemt heel veel twijfels weg bij jouw affiliates, waardoor ze enthousiaster worden om jouw producten te promoten. Nu hoeven ze ten minste niet dat vreselijke gevoel te krijgen dat hun commissie teruggenomen wordt.

Lage refundrate: Slechts 0,92% van de aanmeldingen zegt zijn account op binnen de bedenktijd (en krijgt een refund).

Tip 9: Maak een SEO-post met je eigen review

Om luie review-marketing te ontmoedigen, maak je zelf ook een pagina op je eigen website die het zoekwoord ‘review’ target.

Tip 10: Bied jouw affiliates een branded landingspagina

Geef jouw affiliates de optie om hun eigen versie van jouw landingspagina/verkooppagina te krijgen. Je dupliceert simpelweg jouw landingspagina en zet daar het logo van de affiliate bij. De affiliate kan er ook een eigen boodschap bij schrijven.

Tip 11: Bied kortingscodes aan voor jouw affiliates

Geef affiliates het gevoel dat het makkelijk voor ze gemaakt wordt. Dat doe je met kortingscodes.

Geef ze gerust generieke kortingscodes die speciaal voor affiliates zijn – of nog beter: geef ze hun unieke kortingscode met hun eigen naam.

Tip 12: Laat weten wat je conversie-cijfers zijn

conversiecijfers laten zien aan affiliates

Wanneer je affiliates zien dat je conversie super hoog is, zullen ze meer vertrouwen in je krijgen en sneller met je in zee gaan.

Makkelijk 20% conversie op een juiste doelgroep. De super converteerde opt-in- én verkooppagina zorgen voor 24,- EURO COMMISSIE PER VERKOOP voor jou. Daarna gaat 1 op de 5 klanten over tot het vervolgproduct, welke jou DAAR BOVEN OP 57,- extra oplevert.

Tip 13: Zeg dat je goede funnels hebt en dat indirecte commissie aan staat

Als het goed is, heb je goede funnels. Zo niet, zorg dan dat je ze maakt. Vervolgens vertel je je affiliates dat je uitstekende funnels hebt, dus zeg ze dat wanneer ze product A verkopen, de kans groot is dat ze ook commissie krijgen over product B die in de bedanktpagina verkocht wordt. Het funnel-principe dus!

Wanneer jij de het NLP Audioboek promoot en de bezoeker koopt in plaats daarvan het Doe-Boek, dan krijg jij alsnog de 60% commissie over het aankoopbedrag van het Doe-Boek. Je zal dus bij ieder product dat dankzij jou is verkocht 60% commissie ontvangen.

Koopt de klant beide producten, dan krijg je uiteraard 60% over allebei de producten.

Maak er ook een pakkend kopje van:

Tot wel €136,00 commissie per aangebrachte klant

Leg bovendien uit welke ingangen er zijn voor de funnel:

Het NLP Praktijk Doe-Boek kan het beste op deze twee heel eenvoudige manieren gepromoot worden:

1) Promoot het webinar/gratis audio’s: {landingspagina}. Deze funnel converteert een groot deel van de opt-ins. Van de kopers gaat ook nog eens een deel over tot de upsell, waarover je ook EXTRA commissie krijgt.

2) Promoot de salespage direct: {landingspagina}. Na de aankoop wordt een upsell gepresenteerd aan de klant, waarover je nogmaals commissie verdient.

Tip 14: Vertel over deeplinking

Soms wil een affiliate niet naar jouw verkooppagina linken, maar naar een specifieke blogpagina op jouw site, of naar jouw contactpagina. Dit is deeplinking. Wanneer de bezoeker alsnog tot koop over gaat, krijg je gewoon je commissie.

Ook deeplinking is toegestaan. Deeplinking is het verwijzen naar een specifieke pagina binnen hetnlpcollege.nl. Potentiële klanten worden door dan door jou doorgestuurd naar een relevante pagina voor de bezoeker. Hierdoor is de kans op een sale aanzienlijk groter.

Tip 15: Prijs de USP’s van jouw product aan

Overtuig de affiliates er echt van dat jouw product het beste is om als affiliate te promoten.

Waarom zou je ons product promoten?
– Het beste NLP-product op Plug&Pay.
– Weinig tot geen refunds. De kwaliteit van het product is namelijk erg hoog. De klanten krijgen veel meer (kwaliteit en kwantiteit) dan beloofd wordt.
– Hoge commissie.
– Upsells waar je ook commissie over krijgt.
– Je kunt er zeker van zijn dat je mensen naar een kwalitatief product stuurt.
– Je mag de klantenservice aan ons overlaten. Ik heb een strakke en uitgebreide klantenservice en beantwoord vragen dezelfde dag.
– Mijn product zal gewoon altijd blijven op Plug&Pay. Het zal niet ineens offline gaan of wat dan ook.

Tip 16: Vertel over je lange cookieduur

Voor affiliates is het altijd fijn om te weten dat ze maar liefst 365 dagen na de klik op hun affiliate-link, alsnog hun commissie kunnen krijgen als iemand iets koopt.

Wij maken gebruik van een cookie die 365 dagen bewaard blijft. Dat houdt in dat wanneer de websitebezoeker niet direct tot aankoop overgaat, jij alsnog een commissie ontvangt indien de aankoop binnen 1 jaar geschiedt.

Tip 17: Laat weten waar je content staat

Wijs je affiliates even op je Youtube-kanaal, blog en/of podcast. Komt allemaal van pas.

Tip 18: Laat weten dat je affiliates altijd contact met je kunnen opnemen

Als ze nu nog niet overtuigd waren, dan kan dit ze net dat extra beetje warmte en steun geven.

Ik doe alle communicatie met alle affiliates zelf en sta ik open voor ideeën die een win-win-win situatie creëren.

Kijk bijvoorbeeld naar dit voorbeeld van de IMU:

Even overleggen?

Heb je een grote achterban en ben je ook nog eens groot fan van Plug&Pay en/of de andere software producten en online marketing programma’s van de IMU? Dat treft!

We nodigen je van harte uit om even contact op te nemen wanneer je wilt overleggen omtrent een meer op maat samenwerking. Wil je bijvoorbeeld een gezamenlijk webinar organiseren, ons interviewen, onze blogs, video’s, e-books en andere materialen als white label gebruiken of zelfs samen een actie opzetten? 

We denken graag met je mee over de ideale samenwerking. 

Tip 19: Sluit af met een warme toon

Laat weten dat je open staat voor een warme samenwerking.

Heb je meer vragen over het affiliate-voorstel of over onze cursus? Een van onze coaches is te allen tijde beschikbaar voor je op het e-mail adres [email protected]

Ik kijk er naar uit om samen met je te werken!

Tip 20: Geef een call to action aan de affiliates

“Pak nu jouw Plug&Pay-link en start met promoten!”

Tip 21: Ga zelf op zoek naar affiliates via Google

Wees niet bang om zelf eens te Googlen om te kijken of er affiliates zijn die al soortgelijke producten promoten. Neem vervolgens contact met ze op.

Tip 22: Maak van je klanten je affiliates

Er is hiermee snel gevaar voor een piramidespel, maar zolang je het netjes houdt, kun je gerust ook je klanten mailen met dit aanbod.

Dat waren alle tips. Op jouw succes!