Ben je een gevorderde of beginnende influencer en zoek je opdrachten? Er worden momenteel veel influencers gezocht omdat traditionele reclame het vertrouwen verliest. Maak gebruik van deze trend en schrijf je in als influencer. Hier ontdek je precies hoe je je kunt aanmelden voor opdrachten. Lees verder…

De eeste stappen om je aan te melden als influencer

Droom jij er ook van om een succesvolle influencer te worden? Ook jij kunt voortaan geld verdienen via social media zoals YouTube, TikTok of Instagram. Het enige wat je hoeft te doen is een grote groep volgers te creëren die zich door jou laten inspireren.

Dat klinkt makkelijker dan het is. Mensen inspireren is niet iets wat van de ene op de andere dag ontstaat. Je zult er hard voor moeten werken en een plan moeten hebben. We helpen je graag op weg met je eerste stappen naar succes.

Meteen inschrijven als influencer om opdrachten te krijgen

linkpizza is het goed of slecht

Soms kunnen dingen heel simpel zijn. Er is een platform waarin bedrijven in de rij staan om geschikte influencers te vinden. Het is zeker aanbevolen om een account aan te maken bij dit platform zodat je kunt pitchen op opdrachten óf zodat adverteerders jou juist gaan contacteren. Begin hier om een account aan te maken en opdrachten te krijgen als influencer.

Hoe word je sneller geaccepteerd? Met andere woorden: wat doet een influencer?

Je bent een influencer als je anderen inspireert, kortom: je hebt met je social media-activiteiten een impact op iemand. Hier vind je meer over de definitie van een influencer.

Om een succesvolle influencer te worden, heb je een grote achterban nodig, je zogenaamde volgers. Bedrijven raken in je geïnteresseerd als je minimaal duizend volgers hebt binnen een doelgroep die zij willen bereiken. Je kunt dan met jouw social media posts een grote groep mensen bereiken die bedrijven graag kennis willen maken met hun product of dienst.

Influencer zijn zit in je bloed

zo word je een influencer

Je bent waarschijnlijk niet vanmorgen opeens wakker geworden met het idee om influencer te worden. Als je echt graag influencer wilt worden, ben je waarschijnlijk vanaf het moment dat je een social media-account opende al bezig met de vraag hoe je meer volgers kunt krijgen.

In zekere zin zit je talent om influencer te worden dus al in je bloed: je bent onbewust al bezig de juiste stappen te zetten. Om een succesvolle influencer te worden heb je alleen nog een goed plan nodig.

Een succesvolle influencer kiest een niche

Iedereen beheerst tegenwoordig de techniek om filmpjes te plaatsen op social media en kan zichzelf dus een influencer noemen. Daardoor wordt het steeds moeilijker om op te vallen tussen alle andere influencers.

Om succesvol te worden als influencer, moet je dus een niche kiezen. Een niche is een onderwerp waar maar weinig mensen in gespecialiseerd zijn en filmpjes over posten. Iedereen kan bijvoorbeeld over make-up posten, maar slechts weinigen zullen alleen filmpjes over vegan make-up posten. Een niche dus.

Kies een niche met veel rendement

Om veel geld te verdienen als influencer, kun je het beste voor een niche kiezen die niet voor iedereen betaalbaar is. Een bedrijf dat jou wil betalen als influencer voor deze niche, zal er dan meer voor willen betalen.

Een bedrijf in telefoonhoesjes heeft bijvoorbeeld een kleiner budget dan een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van waterscooters. Het allerbelangrijkste is echter dat de niche die je kiest bij jou past en dat je het leuk vindt om er posts over te maken. Want je zult er nog heel veel en heel vaak over moeten posten.

Kies een medium voor jouw content

influencer worden alle tips

Het is uitermate belangrijk om een platform te kiezen dat past bij jou, je niche en je doelgroep. Op dit moment maken influencers met name gebruik van YouTube, Tiktok en Instagram.

Je kunt afhankelijk van je doelgroep echter ook kiezen voor TikTok, Facebook of LinkedIn. Vraag je bij het kiezen van een social media platform dus af waar jouw niche het beste tot zijn recht komt en waar zich de meeste mensen bevinden die interesse hebben in jouw niche.

Je volgersaantal laten groeien

Bedrijven zijn geïnteresseerd in influencers met minimaal duizend volgers. Je hebt dus een plan nodig om je volgersaantal te laten groeien. Dit doe je in de eerste plaats door waardevolle content te plaatsen op het door jou gekozen social media kanaal.

In het begin kan het heel moeilijk zijn om volgers te krijgen, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je doelgroep in beweging te krijgen:

  • Hanteer een eigen huisstijl
  • Reageer altijd op je volgers
  • Plaats comments bij andere influencers
  • Maak gebruik van hashtags
  • Maak gebruik van locatietags

Zorg wel voor actieve volgers

Het aantal volgers is belangrijk, maar het aantal actieve volgers is nog veel belangrijker. Je kunt alleen een succesvol influencer worden als je een grote groep volgers hebt die jouw posts liken en delen, in plaats van passief volger zijn.

Een influencer met een grote groep actieve volgers is voor bedrijven erg interessant. De bedrijven zullen jou vanzelf vinden als jij aantrekkelijk voor hen wordt.

Hoe verdien je geld als influencer?

geld verdienen als influencer

Een bedrijf kan jou rechtstreeks vragen om een product of dienst op jouw social media te promoten in ruil voor een vergoeding. Het is aan te raden om alleen op deze aanbiedingen in te gaan als het product of de dienst bij jou past en als je de vergoeding realistisch vindt.

Het is ook mogelijk om je als influencer in te schrijven bij een influencer marketingbureau. Zo’n bureau koppelt bedrijven aan influencers en zorgt voor matches die zowel voor de bedrijven als de influencer goed aansluiten. Het is immers belangrijk dat een bedrijf met een influencer de juiste doelgroep bereikt en de influencer wil dat het product aansluit op zijn of haar imago.

Andere manieren om als influencer geld te verdienen

Je denkt misschien dat je als influencer alleen geld kunt verdienen door samen te werken met bedrijven. Er zijn echter ook andere manieren waarop er geld binnen kan komen wanneer je actief bent als influencer.

  • Donaties
  • Affiliate marketing
  • Verkoop van product of dienst die aansluit op jouw niche

Zoals je ziet zijn er voldoende manieren om geld te verdienen als succesvol influencer. Alles wat je nodig hebt is een plan en een goede portie lef.

Influencer worden? Dit zijn de beste platforms om je in te schrijven als influencer

We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste platforms waar je opdrachten kunt vinden als influencer. Naast Linkpizza – wat we bovenin dit artikel hadden besproken en wat echt een influencer-platform is – hebben we ook affiliate marketing-platformen in het overzicht geplaatst. Deze moet je zeker allemaal gaan bekijken en er een account aanmaken.

➡️Hier vind je een overzicht van alle platforms die je kunt gebruiken om voor adverteerders aan de slag te gaan.

Op jouw succes!