In deze review behandelen we onze ervaringen met Linkpizza. Wellicht heb je van Linkpizza gehoord en ben je benieuwd of het een zinvolle tool is. Is Linkpizza een zinvolle tool? Is het een bijzondere uitvinding en een veelgebruikt platform of stelt het niet zoveel voor? Lees verder voor onze review…

Wat is Linkpizza?

Linkpizza is een nieuwe uitvinding van Nederlandse makelij. Het is een gebruiksvriendelijke en veelgebruikte tool waarmee adverteerders en publishers met elkaar in contact kunnen komen.

Met andere woorden: Linkpizza is een tool waarmee bedrijven influencers kunnen vinden en vice versa. Linkpizza maakt influencer marketing dus extra makkelijk.

Hoe werkt Linkpizza?

Linkpizza heeft drie hoofdfuncties die we hieronder uiteenzetten. Grofweg kun je Linkpizza vanuit twee invalshoeken benaderen: als publisher of als adverteerder.

We raden je sowieso aan om alvast een account te maken, want je kunt gewoon gratis gebruikmaken van alle functies. Meld je hier alvast aan als publisher of hier als adverteerder.

Functie 1: Influencers vinden op de blogger/vlogger-marktplaats

linkpizza review ervaringen is het goed

Linkpizza heeft een heel interessante marktplaats-functie waarmee merken kunnen zoeken naar bekende influencers, websites, Instagram-accounts en Youtube-kanalen voor een passende campagne, zoals een sponsored post.

Je ziet precies wat het bereik van iedere influencer/kanaal is – verkregen via Google Analytics. Ook zie je alle andere relevante informatie die je zou kunnen gebruiken bij jouw beslissing om wel of niet in zee te gaan met een bepaalde influencer.

Functie 2: Adverteerders vinden als je zelf een influencer bent

linkpizza is het goed of slecht

Ook voor influencers is Linkpizza hartstikke interessant. Want ook influencers kunnen zelf het voortouw nemen en actief gaan pitchen op de verschillende gevraagde samenwerkingen van bedrijven. Je zit dus nooit zonder opdrachten en inkomsten als je maar actief op zoek blijft gaan naar samenwerkingen.

Bovenstaande twee functies van Linkpizza zorgen voor samenwerkingsvormen die meestal via een fixed fee verlopen. De adverteerder betaalt de influencer, de influencer maakt de content en klaar. Bij de derde functie die we in de volgende paragraaf gaan benoemen, is er geen sprake van een fixed fee: de influencer wordt enkel betaald als er daadwerkelijk iets verkocht wordt. Dat noemen we: affiliate marketing.

Functie 3: Automatische affiliate-links

linkpizza automatische affiliate marketing

Dit is onze favoriete Linkpizza-functie: wij laten door Linkpizza automatisch affiliate-links op onze website zetten. Een voorbeeldje: hebben we op onze websites een paar blogartikelen waarin we toevallig even naar Bol.com, Hema of Weight Watchers linken? Dan zorgt Linkpizza ervoor dat we steeds commissies krijgen als iemand via onze verwijzingen iets koopt.

Wat blijkt? We krijgen door die automatische affiliate-link-functie maandelijks honderden euro’s extra winst. Zoiets bestond nog niet. Erg handig dus! Wat kost dit ons? Linkpizza neemt dan 20% van de commissies.

Word je niet toegelaten via CJ, Daisycon of Tradetracker? Via Linkpizza kan het alsnog

En dan vraag je je misschien wel af: waarom zou je 20% afstaan aan Linkpizza als je net zo goed in een middagje zelf even al die affiliate-linkjes kunt fixen? Nou, dat is ook precies wat we hebben gedaan. We gebruiken Linkpizza simpelweg als stiekeme methode om toch ‘geaccepteerd’ te worden voor affiliate-campagnes waar we eigenlijk voor afgewezen waren toen we ons zelf hadden aangemeld. Bij Linkpizza hoef je namelijk niet gekeurd te worden voordat je met affiliate-linkjes aan de slag gaat. Heerlijk!

De ene keer hebben we zomaar 70 euro verdiend. De andere keer zomaar 10 euro. Zonder dat we het doorhadden.

En hoe zit het dan met de linkjes die je al zelf hebt geplaatst via bijvoorbeeld Bol.com of Tradetracker? Geen zorgen: Linkpizza snoept daar niks vanaf. Die blijven gewoon zonder hun tussenkomst verlopen waardoor jij gewoon 100% commissie krijgt. Wel zullen alle linkjes op de pagina een Linkpizza-link worden – zonder dat dat dus per se daadwerkelijk effect heeft. Alleen de linkjes die je niet zelf al had geplaatst zullen ‘échte’ Linkpizza-linkjes worden met effect en de 20% beloning voor Linkpizza.

Plus- en minpunten van linkpizza

Tegenwoordig zijn influencers steeds belangrijker als het gaat om het zichtbaar maken van je product of brand. Maar de vraag is natuurlijk hoe je die het beste kunt vinden en of ze zorgen voor meer naamsbekendheid en conversie voor jouw bedrijf. LinkPizza is een platform dat er voor wil zorgen dat adverteerders toegang hebben tot Influencers die iets voor ze kunnen betekenen. Het brengt ze op een eenvoudige manier samen om zo te zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Maar is LinkPizza het beste platform voor beide partijen? En wat kan je zoal van ze verwachten?

Pluspunten

✅ Makkelijke interface waar jij je gelijk kunt aanmelden met je website, blog, social media account of videokanaal.

✅ Een eenvoudige manier om als influencer in contact te komen met adverteerders die interesse hebben in jouw content.

✅ Een handige tool om gelijk affiliate links te maken bij jouw content en dus geld te generen.

✅ Ook makkelijk voor marketeers en adverteerders om een campagne op te stellen en daar de juiste influencers bij te vinden.

Minpunten

❌ Geen optie om specifieke productcontent op jouw website te plaatsen zoals banners of producten.

❌ Linkpizza maakt hun platform steeds exclusiever naarmate ze merken dat de populariteit van Linkpizza toeneemt.

Wij durven Linkpizza een revolutie te noemen

linkpizza review

Je laat dus eigenlijk een heleboel geld liggen als je hier geen gebruik van maakt. De normale manier om dit te activeren, is door Linkpizza voor je hele website aan te zetten. Echter… hierdoor veranderen al je externe linkjes in een Linkpizza-link. Dat ziet er niet uit. Dus wat nou als je Linkpizza niet op je hele site wilt hebben? Ook geen probleem. Je kunt ook gewoon een Linkpizza-scriptje per pagina plaatsen. Wij hebben de Linkpizza-scripts alleen op de pagina’s geplaatst waarin we affiliate-links hebben waarvoor we zelf afgekeurd waren.

Ervaringen van anderen over Linkpizza

Linkpizza heeft in zijn korte bestaan al veel lof ontvangen van prominente affiliates, adverteerders en experts, waaronder van Affiliateblogger.nl. Men is erg blij met Linkpizza omdat er altijd wel publishers en adverteerders zijn te vinden in de marktplaats ervan. Bovendien is de automatische affiliate-link-functie briljant.

Begin hier met Linkpizza

Op jouw succes!