In deze review behandelen we onze ervaringen met Linkpizza. Wellicht heb je van Linkpizza gehoord en ben je benieuwd of het een zinvolle tool is. Is Linkpizza een zinvolle tool? Is het een bijzondere uitvinding en een veelgebruikt platform of stelt het niet zoveel voor? Lees verder voor onze review…

Inhoud van deze pagina:

Influencerplatform LinkPizza: een uitgebreide review van dit opvallende platform

Ben jij een groot fan van pizza én op zoek naar een influencer? Dan is LinkPizza misschien wel iets voor. Wist je dat LinkPizza het grootste influencerplatform van heel Nederland is? Ben je op zoek naar een influencer die voor jou marketingwerkzaamheden kan uitvoeren? Dan ben je bij LinkPizza aan het juiste adres. Inmiddels kun je hier ruim 6.400 influencers via bereiken. Klinkt veelbelovend. Wij gaan in dit review uitzoeken hoe goed LinkPizza echt is.

Wat is Linkpizza?

Linkpizza is een nieuwe uitvinding van Nederlandse makelij. Het is een gebruiksvriendelijke en veelgebruikte tool waarmee adverteerders en publishers met elkaar in contact kunnen komen. LinkPizza is dus een platform dat influencers en merken samenbrengt en zich inspant om hen te laten matchen. De creativiteit, plus het bereik van de influencer wordt gekoppeld aan de marketingdrang van de ondernemer. Door influencers te gebruiken kun je als marketeer je doelgroep beter gebruiken en ook je afzetgebied verruimen. Ook de influencers heeft er voordeel van, want deze verdient aan commissie. Kortom: het is een win-winsituatie.

Met andere woorden: Linkpizza is een tool waarmee bedrijven influencers kunnen vinden en vice versa. Linkpizza maakt influencer marketing dus extra makkelijk. Alles komt hier bij elkaar: Tiktokkers, Instagram-accounts, Youtubers, bloggers, merken, bedrijven… noem maar op.

De creatieve koppen achter LinkPizza?

LinkPizza is opgezet door Arjan Pronk en Dennis Brouwer. Dennis Brouwer heeft als expertise development van databases, netwerken, servers en de Cloud. Arjan Pronk is een specialist op het gebied van LinkPizza tools en plugins. LinkPizza is begonnen in 2014, toen Influencer Marketing net groot werd in de Verenigde Staten. De visie van het Nederlandse LinkPizza is dat zowel makers als influencers eerlijk moeten worden uitbetaald (ieder een “slice” van de pizza).

Hoe werkt Linkpizza?

Linkpizza heeft drie hoofdfuncties die we hieronder uiteenzetten. Grofweg kun je Linkpizza vanuit twee invalshoeken benaderen: als publisher of als adverteerder. Hieronder geven we je een overzicht van wat precies alle functies van Linkpizza zijn.

We raden je sowieso aan om alvast een account te maken, want je kunt gewoon gratis gebruikmaken van alle functies. Meld je hier alvast aan als publisher of hier als adverteerder.

Functie 1: Influencers vinden op de blogger/vlogger-marktplaats

linkpizza review ervaringen is het goed

Linkpizza heeft een heel interessante marktplaats-functie waarmee merken kunnen zoeken naar bekende influencers, websites, Tiktok-accounts, Instagram-accounts en Youtube-kanalen voor een passende campagne, zoals een sponsored post.

Je ziet precies wat het bereik van iedere influencer/kanaal is – verkregen via Google Analytics. Ook zie je alle andere relevante informatie die je zou kunnen gebruiken bij jouw beslissing om wel of niet in zee te gaan met een bepaalde influencer.

Functie 2: Adverteerders vinden als je zelf een influencer bent

linkpizza is het goed of slecht

Ook voor influencers is Linkpizza hartstikke interessant. Want ook influencers kunnen zelf het voortouw nemen en actief gaan pitchen op de verschillende gevraagde samenwerkingen van bedrijven. Je zit dus nooit zonder opdrachten en inkomsten als je maar actief op zoek blijft gaan naar samenwerkingen.

Bovenstaande twee functies van Linkpizza zorgen voor samenwerkingsvormen die meestal via een fixed fee verlopen. De adverteerder betaalt de influencer, de influencer maakt de content en klaar. Bij de derde functie die we in de volgende paragraaf gaan benoemen, is er geen sprake van een fixed fee: de influencer wordt enkel betaald als er daadwerkelijk iets verkocht wordt. Dat noemen we: affiliate marketing.

Functie 3: Automatische affiliate-links

linkpizza automatische affiliate marketing

Dit is onze favoriete Linkpizza-functie: wij laten door Linkpizza automatisch affiliate-links op onze website zetten. Een voorbeeldje: hebben we op onze websites een paar blogartikelen waarin we toevallig even naar Bol.com, Hema of Weight Watchers linken? Dan zorgt Linkpizza ervoor dat we steeds commissies krijgen als iemand via onze verwijzingen iets koopt.

Wat blijkt? We krijgen door die automatische affiliate-link-functie maandelijks honderden euro’s extra winst. Zoiets bestond nog niet. Erg handig dus! Wat kost dit ons? Linkpizza neemt dan 20% van de commissies.

LinkPizza: onze zoektocht naar influencer optimalisatie

Influencer is een relatief nieuw begrip. Het is een fenomeen dat in opkomst is gekomen sinds de sociale media en die bestaan natuurlijk ook nog niet zolang. Vroeger was je een “influencer” als je veel op televisie, op de radio of in de krant verscheen. Inmiddels zijn er beroemdheden die puur en alleen beroemd zijn omdat ze op sociale media actief zijn. Zij bereiken duizenden, soms miljoenen fans: dat betekent een goudmijn voor marketeers.

Wat maakt ons geschikte reviewers van influencer diensten?

Wij zijn ons maar al te goed bewust van de impact die influencers kunnen hebben. Als online reviewers houden wij de trends constant in de gaten en kijken we wat er nieuw is op sociale media en marketinggebied. Er is een handvol influencers die we persoonlijk volgen. Niet alleen op sociale media, maar bijvoorbeeld ook op YouTube wordt affiliate marketing veel toegepast.

Blijf kritisch op het influencer platform aanbod

Influencers zijn leuk en aardig natuurlijk, maar je moet natuurlijk wel een influencer vinden die zich bezighoudt met zaken die tenminste een raakvlak hebben met de producten of diensten die jij aanbiedt. Een influencer op modegebied moet je bijvoorbeeld niet een frisdrankmerk laten promoten, maar eerder een nieuw model tas. Om maar iets te noemen…

De naam LinkPizza alleen al maakte ons wat sceptisch

Heel veel influencers op één plek: dat klinkt goed. Maar wat kan influencer marketing precies voor ons betekenen? En wat hoopt LinkPizza hiervoor terug te zijn? Met al die commissies die je moet afdragen, is het dan nog wel rendabel om via LinkPizza te promoten? Tot onze opluchting blijkt dat prima het geval te zijn. LinkPizza kan je product echt een boost geven.

Wat belooft een influencer platforms zoal?

LinkPizza belooft je verhoogde omzet. Ja, als één iemand via de influencer jouw product of dienst koopt, is je omzet al verhoogd. Maar daarmee haal je de kosten van promotie er natuurlijk niet uit. Ook kost het uitzoeken van de juiste influencer je een hoop tijd. Kortom: je moet wel echt weten wat je aan het doen bent, voor influencer marketing zijn vruchten afwerkt.

Op deze criteria beoordelen wij platforms als LinkPizza

Wij verwachten van LinkPizza dat…

 • Het platform eerlijke tarieven (commissies) rekent

 • Dat je influencers hierlangs gemakkelijk kunt benaderen

 • Dat het aanbod influencers breed genoeg is

 • Dat de influencers echt bereid zijn zich ook voor jou in te spannen (tegen compensatie uiteraard)

 • Dat je meerdere mensen tegelijk kunt benaderen

 • Dat er influencers aangemeld zijn die in veel verschillende vakgebieden, passies en richtingen actief zijn.

LinkPizza in de praktijk: deze onderzoeksdata vormen de basis voor onze test

Wij hebben LinkPizza uiteraard in de praktijk uitgetest en enkele influencers een mooi woordje laten doen voor onze reviewpagina’s. Over het algemeen ging dat prima. Nu afwachten of dat op termijn ook leidt tot meer bezoekers, meer leads en meer conversie.

Aanbod van LinkPizza producten en diensten

LinkPizza heeft marketeers de volgende diensten te bieden:

 • Instagram influencing

 • TikTok influencing

 • YouTube influencing

 • Facebook influencing

 • SEO-vindbaarheid vergroten.

Dienst 1: Instagram influencer marketing

Instagram marketing houdt in dat je je doelgroep via Instagram Influencers gaat bereiken:

 • Instagram is een platform met bijna oneindig veel content creators

 • Op Instagram speelt creativiteit een erg grote rol

 • Influence via video’s en posts: Reels en Story’s

 • Denk ook aan de mogelijkheden van Instagram TV

 • Organiseer een Win-actie waarmee influencers een groot bereik voor je creëren: deuren gaan voor je open.

Dienst 2: TikTok influencer marketing

TikTok marketing is het meest geschikt als…

 • Je generatie Z wilt bereiken (maar liefst ruim 800.000 gebruikers van 6-18 jaar)

 • Op TikTok spelen challenges en trends een grote rol

 • TikTokkers zoeken voor jou uit welke trends op het moment het beste aanslaan

 • Via TikTok kunnen video ’s snel viral gaan.

Dienst 3: YouTube influencer marketing

Met YouTube marketing is het volgende mogelijk:

 • Je bereikt met name Millennials (ruim 80% van alle YouTubekijkers in Nederland is van de leeftijdscategorie 15-25)

 • YouTube heeft zowel creatieve video’s, entertainment video’s, blogs, verdiepende video’s en alles ertussenin

 • YouTube influencers kunnen als “ambassadeurs” van je merk worden aangetrokken

 • YouTubers zijn goed in verhalen vertellen en hebben vaak een trouwe achterban

 • Je product kan worden toegelicht tijdens shout-outs, in een review, met een winactie of ‘gewoon’ tussendoor.

Dienst 4: Facebook influencer marketing

Wat heeft Facebook marketing precies te bieden?

 • Door het algoritme van Facebook is het mogelijk dat je eigen doelgroep jouw content op je Facebook bedrijfspagina niet te zien krijgt

 • Met Facebook influencers kun je je gericht de juiste doelgroep bereiken

 • Je boodschap wordt ‘vertaald’ zodat deze meer impact maakt.

Dienst 5: hoe zit het met de SEO vindbaarheid?

SEO vindbaarheid bestaat uit het volgende:

 • Linkbuilding – zorgt ervoor dat er meer bezoekers naar je website komen. Door linkbuilding vergroot je je online vindbaarheid (bij een zoekterm wordt jouw bedrijf eerder gevonden)

 • Relevante artikelen en blogs – met content van externe partijen (goed onderwerp, juiste context en doelgroep), kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt

 • Door bloggers voor jou te laten schrijven, bespaar je jezelf een hoop tijd. Bovendien ontvang je een artikel van kwaliteit.

Onze testervaringen: welke resultaten zijn met LinkPizza haalbaar?

Weet je handig gebruik te maken van het netwerk van de juiste influencers, dan zal je daar zeker wat aan hebben. Zo vonden wij in relatief korte tijd al enkele influencers die goed aansluiten bij wat wij als organisatie te vertellen hebben. Nu is influencer marketing voor ons persoonlijk geen gigantisch gat in de markt, maar er zijn ondernemers voor wie dat wel geldt.

Onze scores voor LinkPizza

Dit heeft LinkPizza jou te bieden:

 • Kwaliteit: 9. Overzichtelijk platform met een goede service

 • Prijs: 8. Door te passen en meten kun je de kosten voor jezelf zo laag mogelijk houden

 • Updates: 8. Steeds meer influencers melden zich aan

 • Support: 8. Mocht je iets nodig hebben, dan word je vriendelijk te woord gestaan

 • Eenvoud: 9. Linkpizza is een fijn platform waarop je gemakkelijk influencers vindt die bij jouw wensen aansluiten

 • Functionaliteiten: 8.5. Je kunt op verschillende wijze influencers inschakelen en campagnes opzetten.

Is LinkPizza zijn geld waard?

LinkPizza kent erg dynamische betaalopties, waardoor het mogelijk is diensten aan te schaffen die het beste op jouw situatie van toepassing zijn. Door goed te vergelijken en zelf goed vooruit te kijken, heb je een goed beeld van wat je ongeveer nodig zult gaan hebben. Kortom: LinkPizza is zijn geld waard. Het is een investering, maar één die je terugverdient. 

Word je niet toegelaten via CJ, Daisycon of Tradetracker? Via Linkpizza kan het alsnog

En dan vraag je je misschien wel af: waarom zou je 20% afstaan aan Linkpizza als je net zo goed in een middagje zelf even al die affiliate-linkjes kunt fixen? Nou, dat is ook precies wat we hebben gedaan. We gebruiken Linkpizza simpelweg als stiekeme methode om toch ‘geaccepteerd’ te worden voor affiliate-campagnes waar we eigenlijk voor afgewezen waren toen we ons zelf hadden aangemeld. Bij Linkpizza hoef je namelijk niet gekeurd te worden voordat je met affiliate-linkjes aan de slag gaat. Heerlijk!

De ene keer hebben we zomaar 70 euro verdiend. De andere keer zomaar 10 euro. Zonder dat we het doorhadden.

En hoe zit het dan met de linkjes die je al zelf hebt geplaatst via bijvoorbeeld Bol.com of Tradetracker? Geen zorgen: Linkpizza snoept daar niks vanaf. Die blijven gewoon zonder hun tussenkomst verlopen waardoor jij gewoon 100% commissie krijgt. Wel zullen alle linkjes op de pagina een Linkpizza-link worden – zonder dat dat dus per se daadwerkelijk effect heeft. Alleen de linkjes die je niet zelf al had geplaatst zullen ‘échte’ Linkpizza-linkjes worden met effect en de 20% beloning voor Linkpizza.

Plus- en minpunten van linkpizza

Tegenwoordig zijn influencers steeds belangrijker als het gaat om het zichtbaar maken van je product of brand. Maar de vraag is natuurlijk hoe je die het beste kunt vinden en of ze zorgen voor meer naamsbekendheid en conversie voor jouw bedrijf. LinkPizza is een platform dat er voor wil zorgen dat adverteerders toegang hebben tot Influencers die iets voor ze kunnen betekenen. Het brengt ze op een eenvoudige manier samen om zo te zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Maar is LinkPizza het beste platform voor beide partijen? En wat kan je zoal van ze verwachten?

Pluspunten

✅ Makkelijke interface waar jij je gelijk kunt aanmelden met je website, blog, social media account of videokanaal.

✅ Een eenvoudige manier om als influencer in contact te komen met adverteerders die interesse hebben in jouw content.

✅ Een handige tool om gelijk affiliate links te maken bij jouw content en dus geld te generen.

✅ Ook makkelijk voor marketeers en adverteerders om een campagne op te stellen en daar de juiste influencers bij te vinden.

Minpunten

❌ Geen optie om specifieke productcontent op jouw website te plaatsen zoals banners of producten.

❌ Linkpizza maakt hun platform steeds exclusiever naarmate ze merken dat de populariteit van Linkpizza toeneemt.

Wij durven Linkpizza een revolutie te noemen

linkpizza review

Je laat dus eigenlijk een heleboel geld liggen als je hier geen gebruik van maakt. De normale manier om dit te activeren, is door Linkpizza voor je hele website aan te zetten. Echter… hierdoor veranderen al je externe linkjes in een Linkpizza-link. Dat ziet er niet uit. Dus wat nou als je Linkpizza niet op je hele site wilt hebben? Ook geen probleem. Je kunt ook gewoon een Linkpizza-scriptje per pagina plaatsen. Wij hebben de Linkpizza-scripts alleen op de pagina’s geplaatst waarin we affiliate-links hebben waarvoor we zelf afgekeurd waren.

Een expert bespreekt LinkPizza influencer marketeers

Ook voor ons LinkPizza review hebben we weer een influencer aangeschreven. Deze schreef terug dat LinkPizza een platform is dat de influence marketing trend in Nederland heeft geïntroduceerd en met jaren ervaring op maat gemaakte service voor bijna ieder bedrijf kan leveren. Het fijne van Linkpizza is dat je zelf kunt kiezen hoeveel je in eigen beheer doet.

Waarom kiezen voor LinkPizza en een influencer niet persoonlijk benaderen?

Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een Influencer, zodat je geen kosten kwijt bent aan LinkPizza. Hou er wel rekening mee dat je dan flink wat tijd kwijt zult zijn met zoeken (en voor de ondernemer staat tijd gelijk aan geld) en je bij elke influencer afzonderlijk afspraken over commissies en dergelijke moet maken. Op LinkPizza weet iedereen waar hij aan toe is.

De supportafdeling van LinkPizza: jouw vragen goed beantwoord?

De supportafdeling van LinkPizza zit prima in elkaar. Je kunt zowel bellen als e-mailen. Het e-mailadres is [email protected]. Soms krijg je dezelfde dag al antwoord. Voor bellen, bel je naar +31 (0)20 244 1010. Ook telefonisch word je vriendelijk te woord gestaan. Het kantoor van LinkPizza (Kizitos B.V.) bevindt zich aan de Panamalaan 3F te Amsterdam, 1019 AS.

Voor wie is LinkPizza ideaal?

LinkPizza kan door bijna iedere ondernemer worden gebruikt. Je vindt namelijk influencers die precies jouw nichemarkt kunnen bereiken. Elk bedrijf, maar ook iedere influencer heeft een eigen doelgroep. Je kunt influencer marketing ook inzetten om je image te versterken. Hou je van zekerheid? Bij LinkPizza kun je alle behaalde resultaten van marketing meten.

Stappenplan: nu zelf met LinkPizza aan de slag

Wil je met LinkPizza aan de slag, dan moet je je voor het platform aanmelden.

 • Vervolgens kun je in enkele stappen je briefing aanmaken

 • Geef je specifieke wensen op

 • De campagne gaat live en relevante influencers zullen met voorstellen komen – lekker makkelijk: men komt gewoon naar jóu toe

 • Onderhandel over de prijs en inhoud van content

 • Alles oké? Je gaat akkoord en de influencer zet de content live

 • Een influencer zelf benaderen via het platform is natuurlijk ook mogelijk.

Updates van LinkPizza: wat is er nieuw?

LinkPizza biedt onder meer een blog aan met praktische content. Hier vind je onder meer alles over influencer marketing, affiliate marketing,  WordPress plug-in en media. Ook wordt het aanbod influencers automatisch ververst: er komen steeds meer influencers bij op het netwerk.

Alternatieven voor LinkPizza gebruik

Beste algemene keuze als alternatiefJoin.Marketing – een alternatief platform voor het  aangaan van marketingcampagnes via influencers.
Onze persoonlijke favoriet als alternatiefBrandambassador – op zoek naar een ambassadeur voor je product of dienst? Je vindt hem of haar via Brandambassador.
Beste budgetoptie als alternatiefScooperz – een influencer inschakelen tegen een eerlijk tarief kan via Scooperz.

Jouw online promotie vervolgstap

Zelf gaan promoten of jouw product of dienst laten promoten? Dan moet je bij LinkPizza zijn. Je zit in eerste instantie nergens aan vast en kunt de kat uit de boom kijken. Je hoeft geen deals te maken die je niet bevallen, maar kiest altijd voor een partij die het beste bij jou aansluit.

FAQ: LinkPizza en veel gestelde vragen

 • Wat is de kracht van influencers?

Influencers helpen je je specifieke doelgroep te bereiken op een manier die je zelf niet zou kunnen. Bovendien geef je de marketingtaak uit handen, zodat je de vrijgemaakte tijd aan iets anders kunt besteden.

 • Hoe werkt influencer marketing precies?

Influencers beïnvloeden hun volgers. Dat betekent als zij erg te spreken zijn over een bepaald product of dienst, het er dik in zit dat ze hun kijkers of volgers hiervoor ook kunnen enthousiasmeren.

 • Hoe kies je de juiste influencer?

Op LinkPizza heeft iedere influencer een profiel waarin staat wat hij of zij precies doet. Heb je een briefing? Dan zullen influencers naar jou toekomen, of jij kunt actief naar influencers op zoek. Is er een klik? Dan maak je duidelijke afspraken over content en kosten en ga je in zee.

 • Hoe ga je als influencer een samenwerking aan?

Je schrijft je als influencer in bij LinkPizza en werkt samen met verschillende bedrijven. In ruil voor jouw diensten krijg je een vergoeding, of een product. Je kunt e-mail alerts instellen om op de hoogte te blijven van relevante en voor jou interessante campagnes.

Ervaringen van anderen over Linkpizza

Linkpizza heeft in zijn korte bestaan al veel lof ontvangen van prominente affiliates, adverteerders en experts, waaronder van Affiliateblogger.nl. Men is erg blij met Linkpizza omdat er altijd wel publishers en adverteerders zijn te vinden in de marktplaats ervan. Bovendien is de automatische affiliate-link-functie briljant.

RecensentSamenvatting van de review
Onlinemarketing.nlDe reviewer is enthousiast over het product, omdat het je extra makkelijk wordt gemaakt om geld te verdienen. Het product maakt namelijk automatisch affiliate links aan bij je bestaande artikelen. Verschillende platforms komen in LinkPizza bij elkaar en dat scheelt tijd.
Serp ToolsHet is overzichtelijk en makkelijk in het gebruik. Je vindt er sneller links en artikelen door die bij je producten/diensten passen. Een briefing heb je in een mum van tijd gereed voor de doelgroep.
Mams At WorkDeze bron geeft aan dat installeren makkelijk is. Je wint tijd met het product en zelfs oudere links worden geswitcht naar affiliate links. Een nadeel is het switchen van echt alle links bij het overstappen naar LinkPizza. Je moet per artikel dus kijken of je dat ook wel wilde en anders moet je een correctie uitvoeren. De commissie voor LinkPizza vindt deze gebruiker hoog.
Bloggen En LoggenNa 4 maanden gebruik is deze bron bijzonder enthousiast over het product, ondanks de geringe inkomsten in de startfase. Met andere affiliate programma’s haalt deze bron meer geld binnen. Het grootste voordeel is het gemak van overzetten van oudere links naar affiliate links. Hierdoor levert het in ieder geval iets op.
BlogaholicDe belangrijkste voordelen die genoemd worden, zijn: tijdwinst, statistische informatie en het overzetten van affiliate links bij oude links. Als nadeel wordt vermeld dat nog niet alle platforms bij LinkPizza aangesloten zijn, maar daar zijn ze achter de schermen wel mee bezig.
GeldkipDe inkomsten vallen volgens deze review licht tegen, aangezien 20% naar LinkPizza gaat. Echter, het gebruiksgemak is een gigantisch pluspunt omdat je nu in hoog tempo content kunt maken zonder aan affiliate links te denken.
Without ElephantsDeze gebruiker verdient nog te weinig met affiliate links om aan te kunnen geven of LinkPizza in de toekomst iets op gaat leveren. Het product is makkelijker en het scheelt tijd doordat het een platform voor heel veel aanbieders tegelijk is. Een ander nadeel is de uitbetalinggrens. Er wordt pas uitbetaald boven de 100 euro.
BloggerslijstOver het algemeen is deze reviewer blij met de startprocedure bij affiliate producten. De reviewer betaalt met de inkomsten van het product op dit moment de hosting en vindt dat prima.

Onze review samengevat

ReviewLinkpizza
SamenvattingZowel voor publishers als voor adverteerders is Linkpizza een slimme, effectieve en praktische uitvinding. Nu we heel wat jaren met Linkpizza gewerkt hebben, kunnen we concluderen dat het ons ongelooflijk veel tijd bespaard heeft en aan de andere kant veel geld opgeleverd heeft. Een simpele blik in ons dashboard zegt genoeg: dagelijks vinden er transacties plaats en wij hoeven er niks voor te doen. LinkPizza is wat ons betreft een unicum in Nederland: zowel als ondernemer en als ondernemer ben je hier aan het juiste adres. Vraag- en aanbod komen moeiteloos samen, wat zorgt voor een win-winsituatie.
Review doorDe Redactie
Beoordeling8.9 (van de 10)
StartenStart hier

Begin hier met Linkpizza

Op jouw succes!