Wat zijn de beste niches voor affiliate marketing? En wat zijn goede voorbeelden van affiliate-websites in die niches? Lees verder…

Dit zijn de beste affiliate-niches

Laten we naar de beste voorbeelden van affiliate-niches gaan kijken…

Niche-idee 1: Reiswebsite

affiliate marketing reis niche

Is reizen jouw hobby? Maak er direct je werk van door er een blog over op te bouwen. Het is een uitstekend idee om geld te verdienen met jouw reiswebsite.

Het geld verdien je door bijvoorbeeld inpak-checklists te maken. Ook reisbureau-reviews en reisgadget-top 10-artikelen leveren veel op. Koffers, backpacks en andere goede reisspullen kosten dikwijls meer dan 100 euro. En zelfs banners naar reisbureaus zijn een goed idee: iedere offerte-aanvraag kan je al een paar tientjes opleveren en een boeking kan jou meer dan 100 euro opleveren.

Niche-idee 2: Receptenwebsite

affiliate marketing recepten niche

Nederland is een echt kook-land en als koken jouw hobby is, moet je dit idee overwegen. Je inkomsten haal je bijvoorbeeld uit het aanbevelen van allerlei keuken-gereedschap en premium-receptenboeken.

Kies je voor deze niche, dan moet je een lange adem hebben. De concurrentie is namelijk gigantisch dus je zal bereid moeten zijn om de eerste twee jaar achter de grote spelers aan te moeten hollen voordat je zelf een grote speler wordt.

Niche-idee 3: Voeding & gezondheid

affiliate-marketing-niches-tips

Ben je een fitness-, gezondheid- en voedingsfanaat? Dan is dit een goede optie. Simpelweg omdat iedereen duizenden euro’s overheeft voor zijn/haar eigen gezondheid. In deze niche trekken mensen nou eenmaal snel de portemonnee. Supplementen, online-trainingen en fitness-programma’s zijn enkele van de vele product-mogelijkheden in deze niche.

Er is wel een groot nadeel aan deze niche: de handmatige Google-controleurs kunnen zomaar tijdens een beoordeling van jouw website ervoor kiezen om jouw website een algemene verlaging in de zoekresultaten te geven. Dat heeft ermee te maken dat verkeerd advies over gezondheid erg gevaarlijke gevolgen kan hebben, waardoor Google de voorkeur geeft aan gezondheidswebsites met veel autoriteit.

Niche-idee 4: Relaties & dating

affiliate marketing dating niche

Er zijn veel mensen die de portemonnee trekken zodat iemand ze leert hoe ze moeten daten of hoe ze hun relatie verbeteren. Het is dus vrij eenvoudig om online datingcursussen en lidmaatschappen voor datingsites te verkopen.

Niche-idee 5: Anderen iets leren over geld verdienen

tips en niches affiliate marketing

Dit is een beetje ‘raar’ omdat je er zelf geld aan verdient, maar het is misschien wel een fijne niche. Als jij namelijk iemand belooft dat hij 3.000 euro per maand kan verdienen dankzij de methode van video-cursus x die 1.000 euro kost, dan maakt de rekensom het vrij logisch om die video-cursus te kopen.

Eigenlijk ben je zelf rijk aan het worden doordat je anderen leert hoe ze rijk kunnen worden. Daardoor heeft het een ‘raar’ gevoel. Maar als je daadwerkelijk bevoegd bent en als het makkelijk is, dan is er niks aan de hand. Let wel op met financieel advies geven aan mensen. Dit kan risico’s op claims met zich meebrengen. Dat kan een reden zijn om hier niet voor te kiezen.

Niche-idee 5-100: Jouw hobby

Alle andere niche-ideeën waar jij veel plezier uit haalt, kunnen ook werken, mits ze aan onderstaande criteria (zie volgende paragraaf) voldoen.

Een van de belangrijkste dingen om mee rekening te houden, is de grootte van de totale markt in Nederland. De kans is namelijk groot dat jouw passie voor zakmessen een goed niche-idee is, maar dat je dan een Engelstalige website moet maken omdat er in Nederland maar 10.000 per maand zoeken op zakmes-gerelateerde zaken, terwijl je wereldwijd meer dan een miljoen mensen kunt bereiken.

Laten we naar de andere niche-criteria kijken…

Niche-ideeën met de hoogste commissies

Zoek winstgevende niches op Daisycon

Zie je bovenstaande afbeelding? Dat is een screenshot van Daisycon, een platform waarop je allerlei bedrijven kunt vinden die jij als affiliate kunt promoten. Welk punt wil ik hiermee maken? Je kunt wel een product van 50 cent commissie vinden, maar dan moet je er 200 per dag van verkopen om 100 euro per dag te verdienen. Als je gewoon direct een product met 100 commissie euro kiest, hoef je er maar eentje per dag te verkopen om hetzelfde te verdienen. Als je er 200 per dag van verkoopt, dan ben je snel rijk.

Meld je hier aan bij Daisycon en gebruik de sorteeropties om de producten met de hoogste commissies te vinden.

Doe dus onderzoek naar de productsoorten die het meeste uitkeren

Zoek winstgevende niches op Tradetracker

Hierboven vind je een screenshot van Tradetracker, een vergelijkbaar platform als Daisycon. Sorteer op de hoogste bedragen per klik, lead of sale en laat daar jouw keuze van afhangen. Je ziet dat financiële producten en marketing-producten het meeste opleveren.

Meld je hier aan bij Tradetracker en vind producten met hoge commissies.

Laat jouw keuze dus ook zeker afhangen van de geldbedragen die verdienen zijn, en let dus niet alleen maar op ‘wat dicht bij mijn hart ligt’. Prima als je ‘dicht bij jezelf blijft’, maar dan is er ook een grote kans dat je niks verdient. Leer jouw zakelijkheid en privéleven als aparte dingen te zien zodat je je niet te veel door gevoel laat leiden.

Een goede affiliate-niche moet aan de volgende 4 criteria voldoen

 1. Het liefst kosten de producten tussen de 100 en 200 euro. Want als de producten duurder dan zo’n 300 euro zijn, dan maakt men zelden direct de beslissing om te kopen. Dan gaan er veel dagen overheen, waardoor de kans groot is dat jouw tracking-cookie kwijtgeraakt is.
 2. Kies een evergreen-niche. Als je smartphones gaat reviewen, heb je geen evergreen-niche gekozen. Dan kun je namelijk ieder kwartaal je reviews weggooien omdat er alweer een nieuw model is. Kies liever voor niches zoals ruiterspullen, kampeerspullen, reisspullen, etc.
 3. Je moet het onderwerp leuk vinden. Als het je hobby is, zal het veel makkelijker gaan, waardoor je heel eenvoudig je concurrenten voorbij kunt streven.
 4. Het moet het liefste een niche zijn waarin mensen makkelijk geld uitgeven. Je eigen gezondheid? Daar geven we zeker makkelijk geld aan uit. Geld verdienen en rijk worden? Daar zouden we makkelijk een investering voor willen doen. Denk in die richtingen.

Beste affiliate-websites: goede voorbeelden

Voorbeelden affiliate websites

Goede voorbeelden van review-websites:

 • Reviewsexpert.nl
 • Ppreviews.nl
 • Smarthomeweb.nl

Goede voorbeelden van content-websites:

 • Reisjunk.nl
 • Beautify.nl
 • Manify.nl
 • Gezinopreis.nl

Op jouw succes!