Hoe kun je beginnen met je eigen affiliate-website? Dus hoe kun je beginnen met het verkopen van affiliate-producten en geld verdienen als affiliate marketeer? Bijvoorbeeld met je blog, social media, Youtubekanaal, e-maillijst, vergelijkingssite of affiliate-webshop? Lees verder…

Voordat we naar het stappenplan gaan: wat is de betekenis van affiliate marketing?

Affiliate marketing betekent dat jij reclame gaat maken voor een product van een ander bedrijf, maar dat je alleen betaald krijgt als je daadwerkelijk iets verkocht hebt. Dit is een eerlijke en transparante manier van marketing.

Het wordt vooral interessant wanneer jij een groot bereik hebt met jouw blog, webshop, youtube-kanaal of een heel ander kanaal. Dan is het erg interessant om een bijpassend product te vinden die jij als affiliate kunt promoten.

Zie dit artikel voor de volledige betekenis van affiliate marketing.

Hoe kun je ‘affiliate marketing-geld’ verdienen? Je begint door een niche te kiezen…

stappenplan beginnen met affiliate marketing

Wil je beginnen met affiliate marketing? De eerste stap is meestal om je ‘niche’ bepalen. Dat doe je door jezelf de volgende vragen te stellen:

 1. Wat voor producten je wilt promoten.
 2. Aan wie je het wilt promoten, inclusief hoe groot die groep is.
 3. In welke taal je het wilt promoten.

Het is hierbij belangrijk om te bepalen of je nationaal of internationaal wilt gaan. Je kunt gewoon in Nederland beginnen met affiliate marketing door een Nederlands publiek op te bouwen en Nederlandse producten te promoten. Ook kun je ervoor kiezen om een internationaal publiek op te bouwen en Engelstalige producten te promoten.

 • Wil je nationaal opereren, dan moet je een niche kiezen die groot genoeg is, zoals gezondheid, dating of geld verdienen.
 • Wil je internationaal opereren, dan kun je ook met ‘kleine’ niches aan de slag, zoals een review-site over zakmessen, mountainbikes of labradors.

Stappenplan: beginnen met affiliate marketing? Volg deze affiliate-tips!

zo begin je met affiliate marketing

Hoe kun je jouw affiliate-website of -webshop beginnen? Laten we naar de stappen gaan kijken…

Stap 1 – Kies de beste affiliate-niche

Een niche is het onderwerp waar jouw website en te verkopen spullen over gaan. Je niche moet aan de volgende drie voorwaarden voldoen om het jezelf het meest makkelijk te maken om geld te verdienen:

 • Je moet het onderwerp leuk vinden. Vind je bijvoorbeeld kamperen leuk? Begin dan een affiliate-site over kamperen en promoot de kampeerspullen van Bol.com en de kampeer-bedrijven die je in Tradetracker kunt vinden.
 • Het onderwerp moet evergreen, dus duurzaam zijn. Ga je een review-site over mobiele telefoons maken, dan kun je ieder half jaar weer van voren af aan beginnen…
 • De producten moeten rond de 100 tot 300 euro kosten. Als ze duurder dan 300 euro zijn, moeten mensen er vaak minimaal een week over nadenken. In de tussentijd is de tracking-cookie verlopen of gaan mensen via een ander toestel verder met bestellen, waardoor je jouw beloning niet krijgt. Te goedkope producten zijn ook niet handig. Als je 6% commissie krijgt, dan krijg je bij producten van 1o euro steeds maar 60 cent. Bij producten van 200 euro heb je dan al meteen 12 euro verdiend.

Stap 2 – Hoe vind je producten om te promoten? Blader door de affiliate-netwerken

Het mooie van affiliate marketing is dat je niet zelf moeite hoeft te doen om contact op te nemen met bedrijven die je wilt promoten. Je hoeft ook niet de technische instellingen te regelen zodat er gemeten kan worden welke verkopen door jou gerealiseerd zijn.

De verschillende affiliate-netwerken hebben namelijk dat werk voor jou al gedaan. Zij hebben ervoor gezorgd dat duizenden bedrijven hun producten in lijstjes zetten zodat jij ze kunt uitkiezen. Het enige wat je hoeft te doen, is een account maken bij zo’n affiliate-netwerk. Daarna kun je bladeren, geschikte producten vinden en automatisch een ’tracking-link’ verkrijgen.

Wat voor affiliate-netwerken zijn er?

 • Tradetracker is een van de bekendste netwerken in Nederland. Meld je hier aan voor Tradetracker.
 • Daisycon is exact hetzelfde als Tradetracker, maar dan met weer een hele berg andere adverteerders die je kunt promoten. Meld je hier aan voor Daisycon.
 • LinkPizza is een soort unieke uitvinding, die ervoor zorgt dat alle linkjes op je website automatisch in affiliate-links veranderen. Meld je hier aan voor LinkPizza.
 • Paypro is een netwerk waar je vooral online trainingen en premium e-boeken kunt vinden om te verkopen als affiliate. Let wel even op: Paypro is ook een webwinkel-checkout-systeem, wat iets heel anders is. Scroll dus onderaan hun website naar ‘affiliate marketing’.
 • Ook zijn er andere bekende en minder bekende affiliate-netwerken, zoals Daisycon, Awin, Zalando en Bol.com.

Hier vind je een compleet overzicht van affiliate marketing-netwerken.

Stap 3 – Leer hoe je een blog maakt die veel bezoekers trekt

beginnen met affiliate marketing tips

Je kunt een kant-en-klare bestaande affiliate website kopen, je kunt er eentje laten maken of je kunt zelf leren hoe je met WordPress een affiliate-website maakt. Lees hier hoe je een succesvolle blog maakt.

Stap 4 – Pak een affiliate-link van een specifiek product en schrijf erover

Heb je een website over kamperen en heb je leuke campinggadgets gevonden op Tradetracker of Bol.com? Schaf de kampeergadgets aan, test ze uit en maak vervolgens een recensie-achtige Youtube-video of blogartikel over tien leuke camping-gadgets.

Stap 5 – Herhaal het proces zodat je inkomen stijgt

Bouw jouw review-site of -Youtubekanaal steeds verder uit. Kijk ook eens bij andere affiliate marketing-voorbeelden: hoe doen andere succesvolle affiliate-websites het? Zorg ervoor dat je het beter doet dan je concurrenten.

Eventueel kun je ook een e-maillijst opbouwen. Op die manier kun je jouw affiliate-producten ook via je e-maillijst promoten. Het is dan letterlijk geld verdienen met e-mails versturen.

Affiliate marketing-voorbeelden

Klik hier voor ons artikel met voorbeelden van affiliate marketing.

Beginnen met affiliate marketing? Het grootste voordeel is: je hebt geen opstartkosten

beginnen met affiliate marketing tips

Een van de grootste redenen om met affiliate marketing te beginnen, is het feit dat je geen kosten hoeft te maken. Je hoeft alleen maar je tijd te investeren om het te leren en om content te maken.

Als het goed is, denk je groot en zie je die 10+60 euro per jaar voor een domeinnaam+hosting niet als een serieuze ‘investering’. Dat zijn de kosten van een avondje uit, dus dat zou geen probleem moeten zijn als je van plan bent veel geld te verdienen met je affiliate marketing-bedrijf.