Inhoud van deze pagina:

Behaal je met de Business Boost Academy Tineke Zwart daadwerkelijk wat het belooft?

Het internet heeft gezorgd voor veel nieuwe mogelijkheden. Zo ook voor een opkomst van veel nieuwe manieren van leren en ondernemen. Ben jij op zoek naar een kwalitatieve cursus die jou op weg kan helpen om jouw onderneming te starten of ben jij benieuwd of de cursussen van Tineke Zwart aansluiten bij jouw dromen? Dan helpt onze recensie jou zeker verder.

Mijn zoektocht naar de beste online Business Academy

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende cursussen te vinden op het internet. Het is hierdoor een zware taak geworden om de beste platforms te onderscheiden van de rest. Het is daarom onze missie geworden om jou te helpen bij het vinden van de juiste platforms.

Als zelfstandige ondernemer ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn onderneming te laten groeien. Het volgen van cursussen of coaching trajecten is gebleken effectief voor mij. Maar voor startende ondernemers is het vaak lastig om erachter te komen welk platform alles geeft wat je nodig hebt in het begin.

Cursussen kunnen namelijk van alles beloven, maar je komt vaak pas tijdens het deelnemen erachter of deze beloftes daadwerkelijk worden behaald. Om jou op weg te helpen met jouw dromen en het vinden van de meest waardevolle ondersteuning, bieden wij eerlijke en transparante recensies aan. Wij hebben een reeks aan populaire cursussen van begin tot het eind gevolgd, zodat we jou exact kunnen vertellen wat je van een platform kan verwachten.

Wie zijn wij om businesscursussen te reviewen?

Wij zijn enthousiaste ondernemers. Wij weten als geen ander dat het als beginnende ondernemer vaak erg isolerend kan zijn. Je bent alles zelfstandig aan het uitvogelen en maakt zo af en toe fouten waar je van leert. Het is erg waardevol om in het beginstadium een community of contactpersoon te hebben waar je op kan terugvallen voor advies. Dit is exact wat een Business Academy kan aanbieden. Om te zorgen dat jij de kans op succes vergroot, is het belangrijk dat je jezelf aansluit bij de juiste academy. Ben jij benieuwd of Tineke Zwart deze plek is voor jou? Onze kritische recensie legt je alles over het platform van Tineke Zwart uit.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Wij vinden het belangrijk om onze kritische recensies uit te schrijven omdat het vaak lastig is om op het eerste ogenblik te bepalen hoe de kwaliteit van een cursus is. In de uitleg van een cursus wordt vaak veel beloofd. Dit verkooppraatje kan soms een beetje te rooskleurig zijn. Het doel van onze reviews is om jou objectief te informeren over wat je kan verwachten.

Onze eerste kritische reactie als eerste indruk

Onze eerste indruk van Tineke Zwart is dat ze een echte business vrouw is. Het is duidelijk dat haar platform is opgebouwd uit ervaring in het opbouwen van succesvolle ondernemingen, maar de vraag is of ze deze ervaring ook duidelijk kan overbrengen aan beginnende ondernemers. We vertellen hier graag meer over in onze recensie.Wat zijn de beloftes van de Business Boost Academy?

 • Het belooft dat je een product aanbod hebt om jouw onderneming te starten. We vragen ons af wat dit betekent voor ondernemers die al een duidelijk projectplan hebben. Leren ze hoe ze deze kunnen optimaliseren?
 • Het belooft dat je leert om sociale platforms in te zetten om klanten te werven. Het inzetten van social media is cruciaal voor hedendaagse ondernemers. We zijn erg benieuwd wat de kijk van Tineke Zwart hierop is. Er zijn namelijk veel verschillende strategieën voor social media.
 • Het belooft je te leren om succesvolle content te maken voor zowel jouw website als sociale media. Dit sluit deels aan op het vorige punt.
 • Het leert je om door te zetten. Het mentale doorzettingsvermogen is van groot belang voor ondernemers. Je mag niet opgeven puur doordat het een maand wat minder lijkt te gaan. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn erg benieuwd hoe de Business Boost Academy hier mee omgaat.

De criteria waar we op beoordelen

Wat vinden wij belangrijk om op te beoordelen? We hebben onze mening opgesteld aan de hand van de volgende criteria:

 • Hoe is de inhoud van de Academy? Is het gevuld met unieke informatie die je niet zomaar ergens anders kan vinden?
 • Is er persoonlijke begeleiding die je door de cursus heen ondersteund indien nodig?
 • Wat is de ervaring van voorgaande deelnemers geweest? In hoeverre waren zij tevreden met de Academy?
 • Is de prijs in verhouding met de kwaliteit van de Academy?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Om te zorgen dat onze recensie zo accuraat en eerlijk mogelijk is, hebben we de Business Boost Academy volledig doorlopen.

Naast het actief participeren in de cursus, hebben we ook de andere aanbieding, waaronder de gratis content en de Do It Yourself versie van de Business Boost Academy, geanalyseerd.

Tot slot hebben we de mening van voorgaande cursisten opgevraagd en hebben we ook cursussen van concurrenten vergeleken.

In het kort: wat is het precies?

Tineke Zwart biedt cursussen aan die beginnende ondernemers op weg helpen hun dromen te bereiken. Om dit te bereiken zijn er verschillende cursussen opgesteld. De meest bekende is de Business Boost Academy, maar er bestaat op het platform ook een LinkedIn Training, Salesfunnel training of een training om succesvol adverteren op social media. Iedere cursus is samengesteld door Tineke Zwart met behulp van haar kennis in het vakgebied.

Info over de makers

Zoals we al kort hebben benoemd heeft Tineke Zwart zelf genoeg ervaring opgedaan in de wereld van ondernemen. Tineke, die geboren en getogen is in Friesland, heeft samen met haar toenmalige vriend een online marketingbedrijf gerund wat een miljoenenomzet maakte. Ondanks dat het succes behaald was en het werk tof was, was het niet het leven waar ze van droomde. Na 2 jaar zelfstandig aan de slag te zijn gegaan als online marketeer, werd het tijd voor iets nieuws.

De passie die Tineke Zwart heeft in de mens en zijn unieke gedrag was een element dat ze in de vorige ondernemingen niet terugvond. Dit bracht haar tot het idee om persoonlijker met klanten aan de slag te gaan door middel van cursussen. Wat als ze haar ervaring, visie en tips kon delen met andere mensen die een droom hebben? Momenteel woont en werkt Tineke Zwart in Almere waar ze vol passie aan de slag gaat aan ieder coachingstraject.

Hoe ziet het eruit?

De Business Boost Academy is een cursus die je alles geeft wat je nodig hebt om jouw eigen bedrijf op te zetten. Het maken van een product, het werven van klanten, het adverteren, het analyseren en meer, alles wordt besproken in de Academy. Tineke Zwart is zelf ook aanwezig in de cursus als ondersteuning. Ondanks dat de cursus Business gericht is, is er ook een duidelijke focus op de mentale kant van het ondernemen. Durf groot te denken, laat je niet tegenhouden door jouw omgeving en zulke statements worden uitgebreid besproken in de cursus.

Onze ervaringen: wat zijn onze resultaten hiermee?

Op het eerste oog ziet de Business Boost Academy er veelbelovend uit, maar hoe pakt dit uit in de praktijk? Hebben wij er resultaten mee behaald? Doet het wat het beloofd?

Nadat wij de volledige cursus hebben afgerond hebben wij ervaren dat de Business Boost Academy een geweldig startpunt is voor zowel een beginnende als ervaren ondernemer. Het is duidelijk dat de focus voornamelijk ligt bij beginnende ondernemers, maar wij zijn van mening dat er voor ervaren ook genoeg nieuwe inzichten worden behaald. 

Kosten

Als je kijkt naar de uitgebreide informatie en de diverse modules die er tijdens de BBA worden besproken, zijn wij van mening dat het de prijs meer dan waard is. Op de website vind je de actuele kosten terug, samen met informatie hoe je deze investering als ondernemer kan declareren.

Is het het geld waard?

Ja, het is het geld meer dan waard. Gedurende het begin tot het eind hebben wij een kritische blik opgehouden. Maar, tijdens iedere module werden we weer positief verrast met verhelderende informatie, tips en begeleiding. De content is actueel, innoverend en divers. Ondanks dat er met een stappenplan wordt gewerkt, leer je verschillende methodes kennen.

Onze mening over iedere module

Jouw verhaal en je way

Een verhaal is een Selling Point. Wij zijn van mening dat het een sterk begin is om eerst op jezelf te focussen en jouw dromen, wensen en krachten uit te spreken.

Je ideale klant

Een logische en effectieve sprong. In deze module wordt er een klantenonderzoek gedaan. Ondanks dat we al een vaag beeld hadden over de doelgroep die we voor onze

onderneming wilden aanspreken, hebben we in deze module geleerd om dit beeld zo specifiek mogelijk te schetsen.

Productaanbod

Wat ga je verkopen? In deze module leer je om de inzichten van de vorige modules te verwerken in een product. De productontwikkeling gaf ons de motivatie om verder te gaan. Je krijgt een beeld van wat jouw onderneming gaat worden en kan langzaam doelgericht gaan denken naar nieuwe stappen.

Doelen en plan van aanpak

Dit brengt ons bij de volgende module. Hier is het tijd om deze dromen concreet te maken. Welke strategieën sluiten aan bij het doel? Wat zijn realistische deadlines?

Een converterende website

Het bouwen van een website die niet alleen informatief is, maar er ook nog eens goed uit ziet. Zelfs voor de minder creatieve onder ons biedt deze module je alles wat je nodig hebt om jouw grafische kant naar boven te halen.

Jouw klantreis/salesfunnel

Deze module gaf ons veel inzicht over mogelijke salesfunnelmethoden die je in het begin of later kunt toepassen.

Succes met social media

Het opbouwen van een social media platform is niet een makkelijke taak. Deze module heeft ons echter bewezen dat het voor iedereen mogelijk is mits je simpelweg een stappenplan volgt.

Gratis weggevers

Iedereen is dol op gratis informatie. Maar wat voor producten zijn geschikt om gratis weg te geven? Hoe zorg je dat deze producten uiteindelijk tot verkoop kunnen leiden? Tineke legt het uitgebreid uit.

Webinars en challenges

De kracht van het delen van jouw kennis. Webinars zijn een perfecte manier om dichter in contact te komen met potentiële klanten.

Adverteren op social media

Ads zien er op ieder platform anders uit. Het lijkt soms wel een doolhof. Gelukkig legt Tineke in deze module exact uit wat er op ieder platform nodig is om succes te behalen in jouw advertenties.

Email marketing

Aansluitend op de social media advertenties, gaat deze module specifiek in op de kracht van e-mail marketing.

Sales

De laatste module heeft ons inzicht gegeven in hoe het direct contact met een potentiële klant het meest effectief is. Verkooppraatjes kunnen al snel nep overkomen, dus hoe toon je oprechte intenties aan zonder dat je een sale misloopt? Deze module is een erg krachtige afsluiter.

Voor- en nadelen van de Business Boost Academy

Voordelen

✅ Een uitgebreid stappenplan van A tot Z in hoe jij jouw onderneming start

✅ Motiverend om te zien hoe Tineke deze technieken zelf in het verleden heeft toegepast en hoe het tot succes heeft geleid.

✅ Je volgt de cursus tegelijkertijd met anderen. Samen met andere cursisten kun je sparren, ideeën uitwisselen en elkaar motiveren.

✅ Tijdens de cursus staat Tineke continu klaar om vragen te beantwoorden, nieuwe inzichten te geven en jouw progressie bij te houden

Nadelen

❌ Ondanks dat het geen verplichting is om met bepaalde software te werken, is sommige informatie wel voornamelijk gericht op het gebruik ervan.

Onze score per criterium:

Wat wij vinden van de Business Boost Academy van Tineke Zwart:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8
 • Is het actueel? – 10
 • Hoeveelheid wat je krijgt – 10
 • Gaat het de diepte in? – 9
 • Ondersteuning van Tineke zelf – 9
 • Duidelijke informatie – 8
 • Design – 8
 • Expertise van de maker – 10
 • Toekomstbestendigheid – 9
 • Om te zetten in de praktijk? – 9

Hoe is de Business Boost Academy anders dan zijn concurrenten?

Tineke Zwart onderscheidt zichzelf onder andere door haar transparante communicatie. Op de website is een hoop informatie te vinden over wat je in de Academy qua leerstof kan verwachten. Bij veel concurrenten is dit echter niet het geval. Ze laat hierdoor direct zien dat ze niet alleen weet waar ze het over heeft, maar ook dat ze volledig achter aan Business Boost Academy staat.

Waarom niet informatie gratis opzoeken op Google?

Ondanks dat er op google veel informatie over online marketing te vinden is, is het niet te vergelijken met een volledige cursus die is samengesteld met oog voor detail en kennis uit het echte werkveld. Daarnaast ontvang je ook de persoonlijke begeleiding van Tineke Zwart zelf. Als we vragen hadden of tegen een struikelblok liepen, stond Tineke altijd klaar om ons te helpen. 

Hoe erg is Tineke betrokken bij de participanten?

We kunnen uit eigen ervaring vaststellen dat Tineke erg dicht bij de deelnemers staat. Ze volgt het persoonlijke proces nauw en reageert daarnaast altijd binnen enkele uren – of maximaal een dag – wanneer je een vraag opstuurt.

Voor wie is het geschikt?

De Business Boost Academy is een geweldige cursus voor iedereen die een dienstverlenend bedrijf wilt opstarten. Denk bijvoorbeeld aan een coach, een psycholoog of therapeut.

Wat moet je kunnen en wat moet je ervoor over hebben?

Ondanks dat de cursus je helpt bij het vinden van jouw passie, is het wel belangrijk dat je mentaal klaar bent om een droomproject te starten. De cursus geeft je alle begeleiding die nodig is om een online onderneming op te starten en te laten groeien, maar hiervoor moet je zelf ook jouw eigen passie aan toevoegen.

Bullet-samenvatting van andere reviews

RecensentSamenvatting review
The Concussion CommunitySilvie geeft aan dat de BBA haar heeft laten inzien dat haar droomonderneming daadwerkelijk realiteit kan worden. Na een lange periode van veel twijfel, onzekerheid en stress, heeft de BBA geholpen om haar volledig te kunnen richten op haar onderneming met 100% geluk en succes.
Blij KindKimberley geeft aan dat de persoonlijke input en aanpak van Tineke een echte waardevolle bijdrage is op de BBA. Naast dat de inhoud van de cursus van hoge kwaliteit is, is het juist de persoonlijke aanpak die laat zien dat Tineke haar werk echt doet met passie en liefde.

Conclusie: Tijd om te investeren in de Business Boost Academy?

Ben jij klaar om jouw eigen droomonderneming tot een succes te maken? Dan is de Business Boost Academy dé plek om deze reis naar succes te starten. Uit onze eigen ervaring is gebleken dat de cursus je alles geeft wat je nodig hebt om jouw idee uit te groeien tot een succesvol online bedrijf. Naast onze persoonlijke ervaring, zijn er ook veel participanten die je voor zijn gegaan. Ook hun ervaringen zijn lovend. Wij zeggen: zoek niet meer verder en start jouw persoonlijke en professionele groei bij Tineke Zwart!

ReviewTineke Zwart – Business Boost Academy
SamenvattingWanneer jij op zoek bent naar een online marketing traject waar je alle kneepjes van het vak leert, dan is de Business Boost Academy dé plek voor jou. De cursus is geweldig gebalanceerd met genoeg theorie, praktijk, persoonlijk en professioneel werk, waardoor je gegarandeerd jouw droomonderneming kan verwezenlijken.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.7

Gratis media over/van dit product: podcast en Youtube embeds

Ben jij benieuwd wat je van Tineke Zwart kan verwachten? Neem dan eens een kijkje naar een gratis e-book of masterclass waarin Tineke je een indruk geeft van hoe je een succesvolle onderneming kan starten.

Op zoek naar dagelijkse inspiratie? Luister dan eens de podcast ‘Tineke Zwart | Succesvol Ondernemen Podcast’.

Op jouw succes!