Is Alfavrouwen Amy & Jessica een waardevol lidmaatschap?

Ondernemerschap biedt je zoveel mogelijkheden, maar er komen ook zoveel struikelblokken op je pad. Hoe graag je ook werkt aan jouw eigen bedrijf, soms worden deze struikelblokken te veel. Vooral vrouwelijke ondernemers moeten vaak extra hard werken om hetzelfde succes als mannen te bereiken. De Alfavrouwen Amy & Jessica willen daarom empowerment bieden voor deze vrouwelijke ondernemers. In deze review nemen we een kritische kijk op de Alfa Tribe.

Mijn zoektocht naar zelfverzekerd ondernemen

Eind 2021 had ik genoeg van mijn baan. Ik droomde er al jaren van om zelfstandig aan de slag te gaan en mezelf te ontwikkelen tot een echte ondernemer. Hoe groot mijn passie ook was, al snel kwam ik erachter dat het niet vanzelf gaat.

Naast het harde werk om mijn onderneming te laten groeien, waren er ook veel taken waar ik mijn kennis in moest vergroten. Denk bijvoorbeeld aan time management, online marketing, work-life balance, en meer. Als ondernemer voelt het vaak alsof je er alleen voor staat. Persoonlijk vond ik dit geen fijn gevoel.

Tijdens mijn zoektocht naar hulp om mezelf te ontwikkelen als een zelfverzekerde vrouwelijke ondernemer, kwam ik uit bij de Alfavrouwen Amy & Jessica en hun Alfa Tribe membership. Ik was direct erg nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit lidmaatschap, maar ik was ook sceptisch. In het begin moet je veel investeringen maken en ik wilde zeker weten dat dit ook een waardevolle investering op de lange termijn zou worden.

Ik weet dat er veel vrouwen zijn die, net zoals ik, een eigen carrière willen opbouwen. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar kunnen ondersteunen om deze droom te ontwikkelen. Dit bracht me op het idee om een kritische recensie te schrijven over de Alfa Tribe. Zo kan ik andere vrouwelijke ondernemers helpen om hun community te vinden op het internet.

Wie ben ik om dit te reviewen?

Ik ben een enthousiaste vrouwelijke ondernemer die veel dromen heeft. Ook ben ik ervan overtuigd dat ik al deze dromen ga verwezenlijken. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om een cirkel te hebben aan netwerken waar je op kunt vertrouwen. Dat is exact waarom ik zo nieuwsgierig werd naar de Alfa Tribe. In deze review geef ik jullie mijn oprechte mening over wat de Alfa Tribe mij heeft gebracht.

Waarom je altijd kritisch moet zijn op dit soort producten

Het is belangrijk om altijd kritisch te kijken naar lidmaatschappen. Je betaalt voor lidmaatschappen normaliter een maandelijks bedrag waarmee je toegang krijgt tot trainingen, een community en andere voordelen. Je wilt echter zeker weten of het maandelijks bedrag wat je betaalt al deze content waard is of niet. Daarnaast wil je ook zeker weten dat de inhoud up to date is voordat je jezelf aanmeldt.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Mijn eerste sceptische reactie over de Alfa Trabe is dat ik binnen een snelle scan informatie terug kon vinden over wat er allemaal in het membership zit. Persoonlijk vind ik het belangrijk om een idee te krijgen over wat voor trainingen en technische tools er worden aangeboden. Op de website wordt hier later echter verder op ingegaan. Ook in deze review bespreken we hoe de content van de membership eruit ziet.

Wat zijn de beloftes van de makers? Zijn deze beloftes gebakken lucht?

 • Het belooft een warme community waar iedereen elkaar motiveert en omhoog haalt. Ik ben benieuwd hoe dit in de praktijk eruitziet. Is de community bijvoorbeeld ook een waardevolle plek om te netwerken?
 • Het belooft ondersteuning om een goede fysieke en mentale gezondheid te ontwikkelen.
 • Het belooft inspirerende masterclasses van internationale ondernemers. Ik vraag me wel af of er gaandeweg de masterclasses ook meer persoonlijke leerlessen zitten
 • Het belooft je te leren hoe het ondernemen van de toekomst eruitziet. Dit is een interessant punt waar ik nieuwsgierig naar ben. Is dit een slappe belofte of geeft het echt goede handvatten om burn-outs in het ondernemen te voorkomen?

De criteria waar we de Alfa Tribe op beoordelen

Aan de hand van de volgende criteria ga ik de Alfa Tribe beoordelen:

 • Is er een persoonlijke touch aan het lidmaatschap of voel ik me als een van de miljoen vissen in het water?
 • Zijn de masterclasses van hoge kwaliteit?
 • Is er een dynamische community waar iedereen zich open voelt om ervaringen met elkaar te delen?
 • Voel ik mijn zelfverzekerdheid groeien door middel van het lidmaatschap?

Hoe we dit product getest hebben: onze onderzoeksdata

Door zelf lid te zijn van het lidmaatschap heb ik de content en community van Alfa Tribe zo goed mogelijk kunnen ervaren.

Ook ben ik in contact geweest met Amy en Jessica om meer informatie te ontvangen over hun persoonlijke verhaal achter de community. Als laatste ben ik in contact geweest met huidige en voormalige leden van de Alfa Tribe. Ik ben erg benieuwd wat het lidmaatschap hen heeft gebracht op professioneel en persoonlijk gebied.

In het kort: wat is het precies?

De Alfa Tribe is een lidmaatschap dat zich richt op de ondernemende vrouwen. Het ondernemerschap is een intens bestaan. Je werk en privéleven lopen ineens heel erg samen en je voelt ineens een grotere verantwoordelijkheid over jouw succes. Met behulp van de Alfa Tribe community willen Amy en Jessica bijdragen aan een veilige plek waar vrouwen elkaar kunnen motiveren en omhoog kunnen halen.

Naast de sterke community waar je toegang tot krijgt via het lidmaatschap, ontvang je ook toegang tot waardevolle trainingen, tips en meer. Denk bijvoorbeeld aan hoe jij, als vrouwelijke ondernemer, jouw vrouwelijke cycli slim leert in te zetten, maar ook hoe jij een beter balans leert te vinden tussen privé en werk.

Info over de makers

Wie zitten er achter de Alfa Tribe? Dit is Amy Vandeputte en Jessica de Block. Amy is een online business coach die FastForwardAmy heeft opgericht. Zelf had ze graag tijdens dit proces een community als Alfa Tribe gehad, dus heeft ze deze samen met Jessica opgezet. Jessica is ook een ondernemer in hart en nieren. Ze is de oprichtster van Antwerp Avenue en heeft een achtergrond in marketing. De kennis en ervaring van beide dames is verwerkt in de Alfa Tribe. Doordat Jessica en Amy beide te maken hebben met een chronische ziekte, weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om gezond te ondernemen.

Mijn eigen ervaring: wat voor resultaten heb ik behaald?

Het doel van het lidmaatschap is vooral dat je in contact komt met andere experts en inspirerende ondernemers. In tegenstelling tot een cursus, is het doel van de Alfa Tribe dat je toegang krijgt tot een hechte en veilige community. De resultaten zullen per persoon verschillen, aangezien iedere onderneemster haar eigen doelen of interesses heeft.

Het mooie van het lidmaatschap vind ik dat er een bom aan trainingen te vinden zijn. Uiteraard hoef je niet iedere training terug te bekijken (dit is echter wel mogelijk). Je kiest in dit geval juist uit welke trainingen je aanspreken. In mijn geval heb ik me voornamelijk gefocust op trainingen op het gebied van marketing en geestelijk sterk ondernemen. Ik kan met trots zeggen dat ik na een half jaar lidmaatschap echt een groei heb doorgemaakt. Ik sta sterk in mijn schoenen en durf mijn dromen uit te spreken. Zonder de training en de community was ik niet tot dit punt gekomen.

Kosten

Op de website is direct het maandelijks bedrag voor het lidmaatschap terug te vinden. Een snelle vergelijking met de rest van de markt toont aan dat de prijsklasse vergelijkbaar is met concurrenten.

Is het het geld waard?

Uit eigen ervaring kan ik volmondig zeggen dat het het geld meer dan waard is. In het begin ben ik altijd sceptisch over de prijs voor lidmaatschappen, aangezien het lastig is om te bepalen wat je er allemaal maandelijks voor terug krijgt. De kennis, de community, de ervaring en de persoonlijke groei die ik heb ontvangen door de Alfa Tribe laat echter zien dat het meer dan waard is.

Mijn ervaring met enkele van de beschikbare tools van de Alfa Tribe

De coffee chat

Tijdens de coffee chat is er tijd om luchtig te sparren over het ondernemen. Ik vond de deelname aan de coffee chats voornamelijk fijn omdat je relatable momenten ontvangt en deelt. Het gaf me de bevestiging dat ik er inderdaad niet alleen in sta.

De community

Via een Facebookgroep is er contact met de gehele community. Dit is een gezellige en vooral hechte community waar erg respectvol met elkaar wordt omgegaan. De groep is altijd open om elkaar te helpen met netwerken of het geven van advies.

Co-working sessies

De co-working sessies zijn momenten waar er wordt gewerkt en gefocust op één onderwerp. Het is tof en leerzaam om te zien hoe er de diepte in wordt gegaan.

Sprekers en experts

De masterclasses worden maandelijks gegeven door experts in het ondernemen. Iedere maand is er weer een nieuw topic. Het leuke is dat je sprekers van een jaar geleden nog kan terugkijken. Dit voorkomt dat er te vaak over dezelfde onderwerpen wordt gepraat.

Voor- en nadelen van de Alfa Tribe

Voordelen

✅ Een hechte community

✅ Inspirerende sprekers

✅ Een groei in het zelfvertrouwen

✅ Women empowerment

✅ Perfecte manier om het netwerk te verbreden

Nadelen

❌ Je moet redelijk een doel hebben in welke onderwerpen je geïnteresseerd bent, anders kan je een beetje verdwalen in de zee van waardevolle informatie

Onze score per criterium:

 • Kwaliteit – 9
 • Prijs – 8
 • Is het actueel? – 9
 • De community – 10
 • Gastsprekers – 9
 • Het platform – 8
 • Persoonlijk contact met makers – 7
 • Expertise van de maker – 9
 • Toekomstbestendigheid – 8
 • Functionaliteiten – 9

Onderscheidt Alfa Tribe zich van de concurrenten?

In vergelijking met andere lidmaatschappen onderscheidt Alfa Tribe zich wel degelijk. Allereerst is het verfrissend om te zien dat het een community is die zich focust op vrouwelijke ondernemers. Het doel van deze community is echt om een veilige haven te bieden voor vrouwen om hun ervaringen te delen, hun onzekerheden uit te spreken en elkaar te helpen om te groeien. De Alfa Tribe staat ervoor om samen te groeien en dat is ook echt terug te zien op het platform en in de community.

Waarom niet op het internet informatie opzoeken

Los dat de kwaliteit van de trainingen en sprekers niet zomaar op het internet terug te vinden zijn, is het naar mijn mening ook niet makkelijk om zo’n warme community ‘gratis’ te vinden. Ik heb zelf gezien dat de Alfa Tribe echt met zorg is ontworpen door Amy & Jessica. Ik heb tijdens het lidmaatschap genoten van een veilige en respectvolle omgeving om jezelf te ontplooien als ondernemer.

Voor wie is het geschikt?

De Alfa Tribe is geschikt voor vrouwelijke ondernemers die zichzelf willen ontwikkelen. Het maakt niet uit of je een beginnende ondernemer bent of al jaren succesvol jouw bedrijf runt, de Alfa Tribe biedt voor iedereen wat wils. Of je op zoek bent naar een beter balans tussen werk en privé of juist op zoek bent naar meer zelfvertrouwen om de stap naar ondernemen te maken, via de Alfa Tribe vind je de antwoorden waar je naar op zoek bent.

Hoe vaak wordt er content geüpload?

In de zes maanden dat ik een lidmaatschap heb gehad werd er iedere maand nieuwe content geupload. Dit geldt zowel voor de maandelijkse sprekers, de co-work sessie en coffee chat. Daarnaast heb je ook toegang tot alle bestaande content, zoals voorgaande masterclasses.

Ervaringen van anderen

RecensentSamenvatting review
Lynn CortenLynn geeft aan hoe erg de Alfa Tribe heeft geholpen in haar ontwikkeling als ondernemer. Ook geeft ze aan dat de workshops en masterclasses effectief zijn. Je leert een hoop in een korte tijd en kan deze kennis direct toepassen in de onderneming.
Linda H.Volgens Linda heeft de Alfa Tribe geholpen om haar zaken kennis te vergroten, haar zelfvertrouwen te ontwikkelen en haar netwerk te verbreden. Vooral de co-working sessies ervaren ze als een perfecte manier om laagdrempelig te netwerken.

Conclusie: lid worden of niet?

Als jij op zoek bent naar een inspirerende plek die helpt om jezelf te blijven ontwikkelen? Dan zijn Alfavrouwen Amy & Jessica en de Alfa Tribe de plek voor jou. De hechte community, het uitgebreide netwerk en de leerzame masterclasses zijn een recept voor succes. Ik heb zelf mogen ervaren hoe de community en de trainingen hebben geholpen om mezelf eindelijk te kunnen zien als een zelfverzekerde ondernemer. Dit zelfvertrouwen was het missende puzzelstukje in de groei van mijn onderneming. Zoek niet meer verder wanneer je hongerig bent om jezelf te ontplooien. De empowering community van de Alfa Tribe helpt je gegarandeerd.

ReviewAlfavrouwen Amy & Jessica en de Alfa Tribe
SamenvattingDe Alfavrouwen Amy & Jessica hebben de Alfa Tribe opgericht. Dit maandelijks lidmaatschap is zorgvuldig samengesteld om vrouwelijke ondernemers te motiveren en handvatten te bieden om zichzelf te ontwikkelen. Het is verfrissend om te zien dat er een connectie wordt gemaakt tussen ondernemen en jouw geestelijke gezondheid. Groeien doe je samen en dat is exact wat de Alfa Tribe creëert.
Review doorDe Redactie
Beoordeling9.6

Op jouw succes!