Wie zijn de beste tekstschrijvers van Nederland? Om een overzicht van de meest kundige tekstschrijvers samen te stellen, hebben wij de belangrijkste Nederlandse tekst-professionals beoordeeld op hun competenties. Hieronder vind je het resultaat: de Nederlandse top 10 beste tekstschrijvers. Lees verder…

Zo ziet onze top 10 van Nederland eruit:

Onze criteria voor het samenstellen van deze landelijke top 10 beste tekstschrijvers

Ondernemers horen eigenlijk ontzorgd te worden door tekstschrijvers, maar in de praktijk gaat het inhuren van tekstschrijvers helaas vaak gepaard met haken, ogen en hoofdzorgen.

We zijn het allemaal al eens tegengekomen: lauwwarme en slappe teksten, gekopieerde teksten, matige teksten, onaangename verrassingen in de factuur, geen goede afspraken over wie het auteursrecht krijgt, rechtszaken…

Op een gegeven moment hadden we er genoeg van en gingen we op zoek naar daadwerkelijk kundige en betrouwbare tekstschrijvers die de zorgen van een ondernemer daadwerkelijk wegnemen.

  • Geen loze, duur-klinkende termen als ‘SEO’, zonder dat er duidelijk is wat dit eigenlijk gaat betekenen voor de opdracht.
  • Daadwerkelijk krachtige teksten, gebaseerd op goede commerciële theorie.
  • Goede communicatie met de opdrachtgever.
  • Geen onaangename verrassingen op de factuur.
  • Daadwerkelijk ook goed kunnen communiceren, bijvoorbeeld via mail en telefoon.
  • Niet onnodig duur omdat ze van een of andere goeroe hebben gehoord dat ze ‘het waard zijn’ en dus maar belachelijke bedragen moeten gaan vragen.

De top 10 beste tekstschrijvers van Nederland

beste tekstschrijvers van nederland

1. Andries Tekst, Training en Advies – een echte taalvirtuoos

Andries (André Driessen) is een sublieme tekstschrijver en staat terecht op #1. Zijn teksten zijn een lust voor ieder oog. Hij schrijft zo goed en met zoveel gevoel voor tekstoverdracht, dat de boodschap bij iedere lezer blijft hangen. Of het nu gaat bij inspiratie voor een presentatie of om de vindbaarheid op Google: Andries weet er raad mee.

Wat Andries zijn werk onder meer interessant maakt, is dat je bij hem abonnementen kunt afsluiten. Hij biedt abonnementen aan voor het schrijven van blogs, voor content marketing en voor landingspagina’s.

De blogs van Andries zijn de perfecte manier op zichtbaar te geraken op Google en Andries schrijft ze alsof ze van jouw hand zijn. Voor velen is het schrijven van een blog een blok aan het been. Andries biedt speciale strippenkaarten aan, zodat je je niet meer druk hoeft te maken om je blog.

In zijn schrijven maakt Andries gebruik van drie speerpunten waarop hij zicht focust. Het moet de lezer ten eerste boeien. Ten tweede zijn Andries’ teksten goed te begrijpen voor iedere lezer. Zijn derde speerpunt is het beklijven van de teksten, het geschrevene moet de lezer bijblijven.

Naast dat Andries graag in de pen klimt, geeft hij ook trainingen en adviezen. Een echte aanrader voor iedere tekstliefhebber.

Bekijk Andries (André Driessen) op Linkedin

2. Lonneke Lodder – taalkundige parel uit het zuiden

Vanaf het Noord-Spaanse platteland tovert Lonneke Lodder de mooiste teksten op papier. Lonica, zoals ze zich ook wel noemt, verruilde in 2017 haar schijnbaar perfecte Amsterdamse leven voor het Spaanse. Van hieruit besteedt ze zo’n twee dagen per week aan het schrijven. Meer heeft ze niet nodig om van te kunnen leven. Haar schrijftalent is namelijk fenomenaal en efficiënt.

In Spanje heeft Lonneke eerst een tijd gereisd. Op zoek naar een duurzaam leven stuitte ze op het pittoreske plaatsje Canga de Onís. Dit werd haar basis. Waar andere mensen in het geld zwemmen, heeft Lonneke zeeën van tijd. Lonneke’s mooie, inspirerende en soepele manier van schrijven vloeit voort uit haar vrije geest. Dit geeft kleur aan haar teksten.

Lonneke schrijft snel en om die reden kan ze goed met korte deadlines werken. Ideaal als jij als opdrachtgever snel een tekst geleverd wilt hebben.

Een ander kenmerk van Lonneke’s teksten is haar heldere manier van schrijven. Ze zijn transparant en makkelijk leesbaar.

Lonneke schrijft veel voor publieke instanties, zoals Nederlandse ministeries. Hier ligt een deel van haar passie.

Ook in verschillende verhaaltechnieken is Lonneke begaafd. Ze heeft hiervoor in het verleden trainingen gegeven. Haar manier van storytelling past ze op maat toe voor haar opdrachtgevers.

Bekijk Lonneke Lodder op Linkedin

3. Studio Awen van Jolanda van Beek – een uitmuntend schrijver

Mogen wij haar aan je voorstellen: Jolanda van Beek. Meer dan 13 verbond zij haar kunde aan verschillende bedrijven. Van direct marketeer transformeerde ze in online marketeer. Omdat in het schrijven haar grote passie ligt, zag ze in het online marketeer-schap de kans om dit aan het schrijverschap te verbinden. En zo geschiedde.

Sinds 2009 timmert Jolanda van Beek als zelfstandig schrijver-marketeer aan de weg. En hoe! Haar marketingervaring komt hierbij enorm goed van pas. De taalkundige klasse straalt ervan af.

Met haar teksten helpt ze ondernemers om hun doelgroep te bereiken. Het bereiken van nieuwe klanten, prospects en het onderhouden van de interactie met hen: hierin ligt Jolanda’s kracht. Het grootste deel van haar werkzaamheden richt zich daarom op het schrijven van webteksten en andere online content. Dat ze van huis uit marketeer is, maakt haar goed in staat om vanuit de doelgroep te denken.

Ook is Jolanda gespecialiseerd in het schrijven van SEO webteksten. Ze schrijft deze teksten op een duidelijke, pakkende en aansprekende wijze. Zodoende weet ze de klant op een sublieme manier te informeren, te intrigeren en tot actie over te laten gaan.

Bekijk Jolanda van Beek op Linkedin

4. De trots van het schrijversvak: Pride & Proud PR en Communicatie van Paula de Boer

Haar passie voor schrijven knalt van het papier. Wat een fraai werk levert ze. Het motto van Paula de Boer luidt ‘Leven is het meervoud van lef’. Haar missie is het zicht- en vindbaar maken van de content van opdrachtgevers. De combinatie van haar motto en missie verwerkt ze op unieke wijze in haar schrijverschap.

Paula schrijft onder meer SEO-webteksten. Ook schrijft ze online mediapublicaties en ze geeft advies aan bedrijven. Deze adviezen richten zich op het beter online profileren. Voor haar werk en advies aan bedrijven werkt ze samen met een speciale Google gecertificeerde fotograaf. Ook wordt ze voor een optimale zichtbaarheid op Google ondersteund door een hierin gespecialiseerde app-ontwikkelaar.    

Naast haar schrijverschap, geeft De Boer ook social media trainingen. Tijdens de workshops, die op maat worden samengesteld, leert ze aan bedrijven hoe ze zich beter profileren op verschillende platforms als Instagram, Facebook, LinkedIn, Printerest en Twitter.

Paula de Boer en haar compagnons onderscheiden zich met name van de concurrentie in het feit dat zij zich erg goed verdiepen in hun cliënt. Hierdoor sluiten de teksten van Pride & Proud perfect aan op de bedrijfsfilosofie van de klant.

Bekijk Paula de Boer op Linkedin

5. Bastiaan Mokkink van Copyvilla – een eersteklas schrijver

Als schrijver creëert Bastiaan Mokkink al jarenlang de mooiste teksten. Naast dat hij op zzp-basis schrijft, beschikt hij over een groot netwerk van tientallen schrijvers. Dit is de ideale formule. Hij zet dit netwerk namelijk vaak in. Hiermee levert hij maatwerk. Veel schrijvers hebben namelijk een eigen specialiteit. De eeuwenoude samenwerkingsvorm van het coöpereren verbindt hij zodoende aan het zzp-schap.

Mettertijd is Copyvilla hierdoor uitgegroeid tot een bedrijf dat als platform optreedt voor netwerkklussers uit de gig economie. De deelnemende copywriters zijn persoonlijk door Mokkink geselecteerd. Zij excelleren ieder op hun eigen manier. Hun expertise uit zich in een mooie, doelgerichte schrijfstijl.

Waar Copyvilla in uitblinkt, is dat het bedrijf teksten en vele talen kan leveren. Mokkink heeft onder meer Franse, Spaanse en Italiaanse schrijvers binnen zijn netwerk. Dit is handig voor ondernemers die bijvoorbeeld veel exporteren. Of voor ondernemers die op een andere manier in het buitenland opereren en op professionele wijze hun boodschap willen overbrengen. Zij hoeven niet meer verder te zoeken: bij Copyvilla zijn zij aan het juiste adres.

Online content is de corebusiness van Copyviulla, maar het bedrijf van Bastiaan Mokkink biedt ook oplossingen binnen andere tekstgenres, zoals speeches, aanbestedingsteksten en andere vormen van ghostwriting.

Bekijk Bastiaan Mokkink op Linkedin  

6. StoryTerrace van Rutger Bruining – Een formidabel platform

Zijn grootvader vertelde hem de meest fantastische verhalen. Dit inspireerde Rutger Bruining tot het schrijverschap. Het begon met het opschrijven van de mooie verhalen van zijn opa. Opdat deze niet verloren zouden gaan. Wat hij zich toen nog niet besefte, was dat zijn talent hierin ongekend bleek.

Dit motiveerde hem om van zijn passie zijn werk te gaan maken. Bruining is gespecialeerd in levensverhalen. Hij heeft met StoryTerrace een platform gecreëerd dat als een biograaf is voor iedereen.

StoryTerrace is een schrijverscommunity: een platform met vele getalenteerde schrijvers. Bruining kent zijn schrijvers, hij weet wat ze kunnen. Hij kent hun sterke punten. Zodoende past bij iedereen voor wie een persoonlijk boek geschreven wordt, een formidabele schrijver. De schrijvers zijn niet alleen gedreven in tekst maar ook in het luisteren naar de klant. Samen struinen ze het verleden af, op zoek naar de mooiste herinneringen.

In iedereen schuilt een verhaal. En ieder verhaal is bijzonder. Het is een ode aan het bestaan deze verhalen samen te laten komen in een boek. En Bruining biedt jou hiervoor de reikende hand.

Bekijk Rutger Bruining op Linkedin

7. Doyoucopy van Edward Hendriks – een uitzonderlijk goede copywriter

Betere webteksten die leiden tot meer resultaat. Dat is waar Edward Hendriks voor staat. Met zijn bedrijf schrijft hij voortreffelijke stukken. Zijn overtuigingskracht is enorm en hij kist zijn woorden slim. Hierdoor weet hij goed de waardes en emoties van de opdrachtgever over te geven. Dit schept vertrouwen en is goed voor het onderhouden van relaties. Hendriks is hierin de meester.

Dat hij niet de goedkoopste is, onderschrijft Hendriks op zijn website. Dat is ook niet nodig, want Hendriks levert kwaliteit. En op kwaliteit verdien je, ook als opdrachtgever. Hiermee schep hij met zijn bedrij DoYouCopy zodoende een win-win situatie.

Hoewel beelden op een website vaak de aandacht trekken, zijn het de woorden die overtuigen, vindt Hendriks. Daarom is het belangrijk dat teksten door een competent schrijver worden ingericht.

Copywriting is volgens hem niet makkelijk. Er goed in worden is al helemaal moeilijk. Het is een specialisme. Naar onze mening is het woord goed niet goed genoeg voor Hendriks schrijfstijl. Uitmuntend is een woord dat beter bij hem past. Het verbaast ons dan ook niet dat DoYouCopy de hoogst genoteerde copywriter in Google is.

Bekijk Edward Hendriks op Linkedin

8. Swaans Communicatie van Miriam Swaans – een buitengewoon schrijver

We schrijven het jaar 2004. Midden in de zomer reed Swaans richting de Kamer van Koophandel. Klaar voor een nieuw avontuur. Binnen een half jaar al nam ze haar eerste personeelslid aan. Dit avontuur zou gaan uitgroeien tot een geweldig succes.

Swaans Communicatie schrijft, organiseert en houdt de contentstroom van bedrijven op peil. Het is de schrijvende kracht achter elk goed lopend bedrijf. Swaans weet namelijk tot in de puntjes hoe de communicatie- en marketingdoelstellingen lopen.

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in ander andere het schrijven voor vindbaarheid op Google, columns, persberichten en blogs. Swaans voelt goed aan welke tone of voice bij een bedrijf of boodschap hoort.

Denken in het grote. Maar ook in het kleine, de detaillering van communicatie, is Swaans zeer bedreven. Samen met haar deskundige medewerkers maakt Miriam Swaans haar strategieën voor iedere klant op maat. Hierbij valt te denken aan een strategie rondom de juiste schrijfstijl en het plannen en creëren van content.

Samen met haar team heeft ze haar bedrijf doen verworden tot een speler met de absolute X-factor op het gebied van communicatie.

Bekijk Swaans op Linkedin

9. Gabriella Media – behoort tot de absolute top van het schrijven

Dit bedrijf hoort zonder meer in deze rij thuis. Gabriëlla Media B.V. is een fameus schrijverscollectief dat als geen ander weet hoe het de potentiële klanten kan aanzetten tot actie. Het team van founder Gabriella schrijft fantastische teksten, onder meer aan de hand van goede content en slimme psychologische trucs.

Een van deze trucs is het op handige wijze verwerken van emoties in de tekst. Bij Gabriella Media doen ze dit op zo’n goede manier, dat het menig bezoeker heeft overtuigd. Potentiële kopers worden enthousiast gemaakt en bedrijven die samenwerken met Gabriella Media weten zich zo te onderscheiden van andere verkopers.

Het bedrijf kent vele specialisaties. We noemen er hier een aantal. Zo zijn ze bij Gabriella Media kundig in het schrijven van pakkende advertentieteksten. Ook teksten voor folders of persbericht zijn aan het bedrijf besteed. De professionaliteit straalt ervan af. Daarnaast kun je ook voor je vacatureteksten bij Gabriella terecht. Als je makkelijker gevonden wilt worden in Google, dan helpt Gabriella je hiermee verder.

Gabriella Media is een werkelijk waar fantastisch bedrijf, dat wij aan ieder bedrijf dat wil groeien aanraden. Chapeau!

Bekijk Gabriëlla Media B.V. op Linkedin

10. Esther Verhoef – Zou de ideale freelance-tekstschrijver zijn

Ook al is ze een roman-schrijver, wij zien het wel zitten om haar een vertaalslag te zien maken naar teksten voor bedrijven. Esther Verhoef is de laatste jaren gewoon de meest succesvolle schrijver van Nederland omdat ze de meeste boekenverkopen heeft gehad – zelfs een heleboel internationaal.

Terecht, vinden wij, want ze weet je echt te grijpen met haar spannende teksten. Ze is daardoor een van de beste veelzijdige schrijvers van Nederland en hoort in onze beleving absoluut in deze top 10. Ze biedt momenteel haar diensten niet aan als freelancer, maar we hopen stiekem dat binnenkort ook het bedrijfsleven mag gebruikmaken van haar talenten.