Wat zijn de beste WordPress-thema’s waarmee je de mooiste WordPress-websites kunt maken? Of je nou een WordPress-website wilt maken zonder of met blog, we hebben de beste thema’s uitgebreid getest en we laten zien waar onze sites momenteel op draaien. Lees verder voor ons uitgebreide oordeel zodat jij het beste WordPress-thema kunt kiezen…

Wat is een WordPress thema?

Met het kiezen van een WordPress-thema bepaal jij het uiterlijk en de functionaliteiten van je website. In feite bestaat een WordPress-thema uit template files die het design van jouw website bepalen. De template files zijn een verzameling van afbeeldingen, style sheets en codes.

Kies je voor een premium thema, dan heb je vaak ook de beschikking over meer instellingen en kun je jouw website beter aanpassen naar jouw wensen en huisstijl.

Waar moet je op letten bij je keuze voor een WordPress-thema?

  • Uitstraling: ten eerste moet het WordPress-thema dat je kiest, passen bij het imago dat je uit wilt stralen. Een webshop met verzorgingsartikelen vraagt nu eenmaal om een andere uitstraling dan de website van een delicatessenzaak.
  • Functionaliteiten: vervolgens is je keuze ook afhankelijk van de manier waarop jij jouw website gebruikt. Is het een promotionele website met enkel blogs en info of wil jij ook een webshop integreren? Een website met diverse functionaliteiten vraagt om een WordPress-thema dat daarin voorziet. Zo zijn er Woo-compatible-thema’s, zoals Divi en Avada, die jouw Woocommerce-shop nog mooier maken.
  • Gebruiksgemak van de instellingen: ook het gebruiksgemak is een belangrijker factor. Het moet eenvoudig zijn het thema vorm te geven. Bij het ene WordPress-thema kun je bepaalde aspecten van je website aanpassen via het instellingenmenu, terwijl je bij andere thema’s kennis nodig hebt van programmering. Als je hier weinig kennis van hebt, is het belangrijk om een WordPress-thema te kiezen waar je geen specifieke skills voor nodig hebt. Het mooie van een premium-thema is uiteraard dat je aan support om hulp kunt vragen, bijvoorbeeld voor speciale css-codes om je site in te stellen zoals jij het wilt. Het thema moet trouwens ook voor de websitebezoeker prettig zijn in gebruik.
  • Gratis of premium: tot slot moet je beslissen of je gaat voor een gratis WordPress-thema of een premium thema. Het voordeel van een premium WordPress-thema is dat je altijd terug kunt vallen op support van de makers wanneer je problemen ervaart of ergens niet uitkomt. Het nadeel is dat je voor een premium WordPress-thema moet betalen, maar dat bedrag is erg laag. Door het design, het gebruiksgemak, de functionaliteit en de nodige support is een premium WordPress-thema het geld zeker waard. Als serieuze ondernemer moet je daarom kiezen voor een premium thema.
  • Ook moet het Thema voortdurend geüpdatet en geoptimaliseerd worden.

Moet je een gratis of premium thema kiezen?

beste themas voor wordpress

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijk, maar professioneel thema voor je WordPress website? Ben je het zat om gratis thema’s te gebruiken, omdat deze niet alle functionaliteiten bieden die je nodig hebt voor je website en omdat je nooit terug kunt vallen op een support team als je ergens niet uit komt?

Dan wordt het tijd om te kiezen voor een premium WordPress thema. Een premium WordPress thema kost minder geld dan je denkt. Bovendien biedt een premium thema je zoveel voordelen dat je er graag voor zal willen betalen.

Er is voor ons geen twijfel mogelijk: ben je een bedrijf, dan moet je investeren – en dan moet je helemaal niet vies zijn om dat relatief lage bedrag te investeren dat voor premium WordPress-thema’s gevraagd wordt.

Het genot van een premium WordPress-thema is enorm en staat niet in de verhouding tot de lage prijs van bijna alle WordPress-thema’s. Kies dus sowieso voor een premium thema.

Top 5 Beste WordPress thema’s

Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van een WordPress thema, maar wat zijn de beste thema’s van dit moment? We hebben een top 5 van de beste WordPress thema’s voor je samengesteld. Dit zijn stuk voor stuk premium WordPress thema’s met schitterende designs die je volledig kunt customizen naar je eigen wensen zodat er een unieke website ontstaat.

  1. Divi
  2. Thrive
  3. Extra
  4. Astra Pro
  5. Monstroid²

De top 5 beste premium WordPress thema’s hebben bovenal met elkaar gemeen dat ze uitblinken in gebruiksgemak. Door middel van lay-outs kun je heel simpel en snel een unieke website samenstellen. Met een pagebuilder kun je een fantastische website bouwen zonder dat je over specifieke webdesigner en webbouwer-skills hoeft te beschikken.

Al deze thema’s zijn uiteraard compatible met bekende plug-ins zoals Woocommerce – dé plug-in voor webshops – en bevatten alle functionaliteiten die je zoekt in een thema. Je kunt deze WordPress thema’s gebruiken voor een persoonlijke website, maar ze zijn ook uitermate geschikt voor promotionele websites, webshops of een professionele bedrijfswebsite.

1. Divi: het modernste van het modernste (hier draaien onze meeste sites op)

Het allerbeste WordPress thema is sinds jaar en dag absoluut Divi van Elegant Themes. Het is niet voor niets het meest gebruikte premium thema van de wereld. Ook wij hebben nogal wat websites op Divi lopen, dus ook wij reviewden Divi in dit artikel.

Je kunt Divi niet los kopen: het wordt altijd gebundeld met het complete pakket van Elegant Themes. Het pakket bestaat uit verschillende WordPress-thema’s die geschikt zijn voor alle soorten websites. Er zit dus altijd een thema bij dat past bij jouw imago en voorziet in alle functionaliteiten die je nodig hebt.

Divi maakt gebruik van een zeer gebruiksvriendelijke pagebuilder: Divi-builder. Het opbouwen van de website is heel gemakkelijk. Je kunt door middel van drag & drop kolommen plaatsen en deze opvullen met afbeeldingen, tekst en extensions.

Je ziet de veranderingen direct zoals deze er live ook uit zullen zien. Dit is het grote voordeel in tegenstelling tot een back-end pagebuilder. Doordat er veel lay-outs direct en kant-en-klaar beschikbaar zijn, vergt het bouwen van een website met Divi niet veel tijd.

Divi is volledig compatible met de bekendste en veel gebruikte plug-ins zodat je deze niet van een derde partij hoeft te gebruiken. Zo kun je eenvoudig Woocommerce installeren, een essentiële en veel gebruikte plug-in voor webshops.

Een zeer interessante optie bij Divi is een split-test tool. Dit maakt het mogelijk om jouw bezoekers verschillende versies van jouw website aan te bieden. Het aanbieden van verschillende versies is handig om te bepalen welke website het vaakst bezocht wordt, op welke versie de bezoekers het langste blijven en welke leidt tot de meeste verkopen. Zo kun je verschillende versies testen voordat je kiest voor één website.

Divi is een veel gebruikt premium WordPress thema, zowel door professionals als door mensen met een persoonlijke website. Divi kost $89 per jaar of eenmalig $249 voor levenslang gebruik.

2. Thrive Themes: ‘Amateur by design’ = hoge conversie

Voor wie op zoek is naar een premium WordPress thema, is ook Thrive Themes een absolute aanrader. De thema’s zijn namelijk zo ontworpen dat de conversie op jouw website wordt gemaximaliseerd. Hoe? Er zijn talloze onderzoeken waaruit blijkt dat lelijk veel beter converteert dan mooi. Het is dus een uitstekend thema om de beste resultaten te behalen met je zakelijke website. Zo luidde de conclusie in onze Thrive-review.

Het motto van Thrive Themes is: “Lelijk is het nieuwe mooi.”

Thrive Themes maakt gebruik van een zeer gebruiksvriendelijke pagebuilder Thrive Architect, die het – net als de Divi-builder – mogelijk maakt om door middel van drag and drop een website op te bouwen.

Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal handige plug-ins zoals Thrive Leads voor het maken van formulieren. Deze formulieren zijn eenvoudig te koppelen aan een automatische responder zoals bijvoorbeeld Mailchimp. Dat neemt jou als zakelijke gebruiker veel werk uit handen. Dit kan overigens ook in Divi.

Naast de genoemde tools krijg je ook de beschikking over Thrive Quiz Builder, Ovation, Ultimatum, Comments, Optimize en Apprentice. Met Thrive Optimize kun je meerdere versies van jouw website online aanbieden aan je bezoekers om zo de meest effectieve versie te kunnen bepalen. Thrive Apprentice is een ideale tool om online cursussen mee te creëren, een mooie aanvulling op het toch al breed inzetbare pakket.

Thrive Themes is een populair premium WordPress thema voor het bouwen van zakelijke websites zoals webshops en websites voor zakelijke dienstverleners. Je kunt gebruikmaken van het volledige pakket aan functies voor $19 per maand. Dat is dus anders dan bij Divi, waarbij je wél in één keer klaar kunt zijn door $249 te betalen. Het is bij Thrive ook mogelijk om de verschillende onderdelen los af te nemen.

3. Extra: Divi in een blog-jasje

Naast Divi, de absolute nummer 1 van alle premium WordPress thema’s, is Elegant Themes ook de maker van Extra Themes. Het Extra-thema zit dan ook gewoon inbegrepen in het pakket dat je aanschaft wanneer je voor Divi kiest.

Extra is een uitstekend thema voor websites dat met name gebruikt worden om te bloggen. Ook wanneer je naast een blog een webshop runt, of je webshop promoot door middel van blogs op de site, is Extra een zeer goed thema. Je kunt namelijk de plug-in Woocommerce installeren voor een gebruiksvriendelijke en effectieve webshop.

Het opbouwen van een website met Extra Themes werkt heel eenvoudig met de Divi-builder. Met hetzelfde drag and drop principe heb je in no time een gepersonaliseerde website gebouwd. Je hebt de beschikking over maar liefst veertig verschillende modules die met een druk op de knop kunnen worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Een van de leuke extra blog-functies is de mogelijkheid om advertenties te plaatsen op speciale plekken. Hoewel wij het Extra-thema gebruiken, zijn advertenties niet onze inkomstenbron, dus wij gebruiken deze functie niet. Het plaatsen van advertenties en banners is met Extra wél zeer eenvoudig. Dit maakt het ook een uitstekend thema voor bloggers die door middel van ads inkomsten willen vergaren.

Extra biedt echter ook veel andere widgets die het voor bloggers aantrekkelijk maken om voor dit premium WordPress thema te kiezen. Zo is er een auteurswidget, een widget voor social media en een widget voor recent posts. Dit maakt het voor bloggers nog eenvoudiger om nieuwe blogs te plaatsen en onder de aandacht van hun lezers te brengen. Extra is hierdoor dus zeer geschikt voor online magazines en nieuwspagina’s.

Je kunt gebruikmaken van Extra Themes door een abonnement af te sluiten bij Elegant Themes voor $89 per jaar. Het is ook mogelijk om eenmalig $249 te betalen voor levenslang gebruik. Als je lid wordt kun je ook gebruikmaken van andere WordPress-thema’s van Elegant Themes zoals onze nummer 1: Divi.

4. Astra Pro

De gratis versie van het Astra WordPress-thema is zeer populair doordat het op de eerste pagina van WordPress staat. Honderdduizenden mensen met een WordPress-website maken gebruik van dit thema.

Het thema is met name populair omdat het gebouwd is op een snel gebruik. Het is dan ook een van de snelste WordPress-thema’s dat beschikbaar is. Astra Pro is de premium versie van Astra en vult de gratis versie op verschillende aspecten aan waardoor het WordPress-thema op een goede vierde plaats komt in onze top 5 van beste WordPress thema’s.

Astra Pro mag alleen tot de top drie behoren wanneer je voor het maken van de website gebruikmaakt van een premium pagebuilder. Kies daarom voor Elementor of de Divi-builder (inderdaad: in het Divi-pakket zit ook de Divi-plugin zodat je het met ieder ander thema kunt gebruiken) met het Astra Pro thema om een uitstekende website te bouwen. Extrene pagebuilders zoals Divi of Elementor zijn eenvoudig te installeren en functioneren perfect met Astra Pro.

In tegenstelling tot de gratis versie, kun je met het premium thema kiezen uit een groot aantal demo installs. De populaire plug-in Woocommerce maakt het ook een ideaal WordPress thema voor het maken van webshops.

Wie op zoek is naar een snel ladende website kiest voor Astra Pro. Je kunt gebruikmaken van Astra Pro voor $41 per jaar of eenmalig $249 betalen voor levenslang gebruik.

>> Bekijk hier Astra Pro

5. Monstroid²

We sluiten onze top 5 beste WordPress-thema’s af met een absolute topper voor webshops: Monstroid². Dit premium WordPress thema werkt met de pagebuilder Elementor – deze is standaard geïnstalleerd. Elementor is even goed als de uitstekend functionerende Divi-builder.

Elementor maakt het mogelijk om op een zeer gebruiksvriendelijke manier snel een professionele webshop te realiseren. Je maakt gebruik van een kant-en-klare lay-out die je kunt importeren naar je website en volledig aan kunt passen naar je wensen. Zo creëer je op een simpele manier een unieke webshop voor jouw product. Natuurlijk maakt Monstroid² het mogelijk om de plug-in Woocommerce te gebruiken, een onmisbare plug-in voor iedere webshop.

Monstroid² is een van de beste premium WordPress thema’s voor webshops. Als je gebruik wilt maken van Monstroid² kun je kiezen tussen een lidmaatschap voor 1 of 5 websites – dit kost respectievelijk $75 of $144 per jaar. Je kunt je abonnement uitbreiden met diverse extra opties.

Een waardig thema dat buiten de top 5 viel: Avada

Dit thema vial buiten de top 5, maar vanwege zijn populariteit moeten we dit thema ook genoemd hebben. Hij is te verkrijgen bij Themeforest.

Premium WordPress thema’s gratis uitproberen

De meeste premium WordPress thema’s kun je voor een bepaalde periode gratis uitproberen. Afhankelijk van het thema dat je kiest kun je dan de verschillende functies vrijblijvend uitproberen. Dit is een goede manier om te kijken of een thema goed bij jou past en biedt wat jij zoekt in een thema voordat je een lidmaatschap afsluit.

Bevalt de proefperiode je goed? Dan kun je direct een lidmaatschap afsluiten waar je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag voor betaalt. Veel premium WordPress thema’s bieden je ook de mogelijkheid om met een eenmalige betaling levenslang gebruik te kunnen maken van een thema. Als je zeker bent van je zaak, is zo’n levenslang lidmaatschap een zeer aantrekkelijke en financieel interessante optie.

Probeer hier bijvoorbeeld onze #1 aanrader Divi gratis uit >>

Waarom wij WordPress Thema’s beoordelen

Persoonlijk hebben we veel ervaring met het opzetten en onderhouden van websites. Ook zijn we goed bekend met de functies van WordPress en wat WordPress te bieden heeft. Vandaar dat het er vroeg of laat van zou komen dat we een review aan WordPress Thema’s gingen wijden. Reviewen is ons vak als redactie. Dat doen we met veel passie en plezier. We reviewen van alles op het gebied van websites en websiteonderhoud. WordPress mag niet ontbreken.

WordPress Thema is razend populair op het gebied van website bouwen. Je kunt met WordPress Thema een bijna ongekend aantal kanten op. Volgens velen is the sky the limit. Het fijne van WordPress is dat je eenvoudig het uiterlijk plus de functionaliteiten van je website kunt aanpassen. Je hebt dus ontzettend veel keuzevrijheid. Alles is zo gepiept, zelfs als je weinig tot geen ervaring hebt met het opbouwen van een eigen website. Super handig dus.

Kritisch blijven op het aanbod WordPress Thema’s

WordPress heeft de meest gebruikte Thema’s van het hele internet in huis. In zekere zin is WordPress zelfs enigszins opgeblazen. Er worden zoveel Thema’s op aangeboden, dat het bijna onmogelijk is door alle bomen het WordPress bos nog te zien. Tenzij je je echt hebt ingelezen of heel veel ervaring hebt natuurlijk. Ook is het zo eenvoudig te zeggen welk WordPress thema van hoge kwaliteit is en welke van mindere. Goed onderzoek doen, is belangrijk.

WordPress Thema’s: enige scepsis

Natuurlijk waren we in eerste instantie ook wat sceptisch over het aanbod WordPress Thema’s. Er zijn zoveel thema’s, dat ze onmogelijk allemaal van even hoge kwaliteit kunnen zijn. Het is niet zo makkelijk te achterhalen welk Thema goed is en welk minder. Verder loop je met al die Thema’s risico dat je eenheidsworst creëert: als alle websites met WordPress zijn gemaakt, gaan ze ook allemaal op elkaar lijken. Het is maar de vraag of je dat wilt.

Onderzoeksdata voor WordPress Thema’s

De WordPress Thema’s die door ons in dit artikel worden besproken, zijn ook door onszelf uitgetest. Voor het grootste gedeelte dan. Er zijn zoveel Thema’s, dat we niet aan allemaal zijn toegekomen. De Thema’s die we niet zelf hebben kunnen beoordelen, hebben we uitgebreid gereviewd aan de hand van functionaliteiten, specificaties en natuurlijk reviews van andere gebruikers.

Jouw WordPress Thema vervolgstap

In dit artikel hebben we heel wat verschillende WordPress Thema’s vergeleken. Zoals je hebt kunnen merken, is het aanbod Thema’s ontzettend groot en divers. Er is dus genoeg om uit te kiezen. Wij hebben je over de beste Thema’s verteld en laten zien hoe je zelf een Thema van kwaliteit kunt herkennen. Het is nu aan jou het Thema uit te kiezen dat het beste bij je past.

Conclusie: dit thema is het beste

tips beste wordpress themas

Zoals je hebt gelezen, kun je al voor een klein bedrag per jaar – of een wat groter eenmalig bedrag – beschikken over een premium WordPress thema zoals Divi, Thrive, Astra Pro, Extra of Monstroid².

De voordelen van een premium thema zijn dat je geen verstand hoeft te hebben van pagebuilding codes, je een grote keuze hebt tussen verschillende layouts die je eenvoudig kunt customizen, je gebruik kunt maken van veel verschillende functies voor je websites en je altijd terug kunt vallen op een support team. Als je al deze voordelen op een rijtje zet, is dat het bedrag meer dan waard.

Zoals je ziet, is de website die je nu aan het lezen bent – bedrijvenconsultant.nl – met het Extra-thema gemaakt. Dat is hetzelfde thema als het #1 thema Divi, maar dan met extra blog-mogelijkheden.

Ben je nog steeds niet zeker? Kies dan voor een gratis proefperiode en laat je door het gebruiksgemak, de efficiëntie en de functionaliteit overtuigen voordat je een lidmaatschap op een premium WordPress thema afsluit.

Veel succes!