Wat zijn goede voorbeelden van dropshipping? En welke producten verkopen altijd goed en zijn bewezen dropshipping-goudmijntjes? Wij laten je in dit artikel de beste voorbeelden zien. Lees verder…

Dropshipping-voorbeelden om je dropshipping business van de grond te krijgen

Je interesse in dropshipping als business model is gewekt en je gaat je verdiepen in welk soort product je aan zou kunnen bieden.

Er zijn drie soorten manieren om met dropshipping te starten:

  • Je hebt al een fysieke winkel en je wilt het uitbreiden met dropshipping: Het is dan verstandig om binnen je huidige aanbod aan producten of diensten te kijken hoe je je assortiment slim met dropshipping kunt uitbreiden. Ook raakvlakken met je eigen aanbod kan een nieuwe impuls aan je winkel geven.
  • Je wilt een dropshipping-webwinkel starten: Onderzoek alle facetten van dropshipping, van welk product tot welke leverancier en van verzenden tot klantenservice. Daarna kun je je bestaande of nieuwe webshop (aan)vullen met de door jou gekozen producten met bijbehorende prijzen.
  • Je wil een Amazon- of Bol- verkopersaccount starten: Het platform is hier anders dan bij je eigen webwinkel beginnen, maar het proces (product, leverancier, prijsstrategie) is niet anders.

Dropshipping algemeen of high ticket dropshipping?

Je staat bij de selectie van het product dat je wilt gaan aanbieden voor de keuze:

  • Ga ik voor goedkopere goederen met minder veeleisende klanten, maar wel met meer klanten?
  • Of wil ik duurdere producten aan minder klanten aanbieden die wel hogere eisen aan de kwaliteit stellen?

In de basis komt het erop neer dat je zelf – vanuit ervaring met een product, winstprognoses of risicobeperking – kiest voor: wil ik liever 500 producten met 2 euro winst verkopen, of ga ik 2 klanten binnenhalen die me ieder 500 euro winst opleveren? De insteek is heel anders en je moet je ook afvragen of je de capaciteiten hebt om klanten met hogere eisen te bedienen.

Een praktisch voorbeeld

Voordat je start met je marketingactiviteiten moet je bij elke vorm van dropshipping weten wat je aanbiedt. Als het een grappige gadget voor in de keuken van 9,95 euro is en je maakt hierop 0,95 euro winst, moet je deze gadget wel kunnen verkopen.

Dat betekent dat je op zijn minst zelf de gadget gekocht en geprobeerd hebt. Doet het product ook echt wat het belooft? Wat voegt het in de keuken werkelijk toe aan alle andere tools en gadgets die je al had? Is het het bedrag waard?

Pas dan kun je je voorbereiden op hoe je het aan de man gaat brengen. Stel je nu voor dat je voor high ticket producten wilt gaan.

Als je nog niet enthousiast bent over een duurder product dat je al in huis hebt, is je eerste investering dus je zoektocht naar dit product. Bij high ticket dropshipping kan de initiële investering dan ook hoger liggen en loop je iets meer risico dan bij het dropshippen van goedkope producten.

Naar welke producten is altijd vraag?

Zodra je op internet gaat rondsnuffelen zie je dat dropshippen als business model inmiddels goed van de grond is gekomen. Je komt de meest grappige en aparte webwinkels tegen, zoals het online verkopen van hondenkleding.

In Nederland zie je het nog niet zo veel, maar er zijn landen waar ze voor elke dag van de week een ander jasje voor de hond hebben. Er worden nog bijbehorende riempjes bij aangeboden en je hebt zo een paar honderd euro uitgegeven om je hond buiten zijn behoefte te laten doen.

In Nederland is de hond vooral een gezelschapsdier of beveiligingsmiddel, maar in andere landen is het meer een lid van het gezin dat een bepaalde levensstijl moet uitdragen. Als de baas een geruit broekpak aan heeft, dan is de hond ook in een ruitje.

De vraag blijft echter wel: Zijn dit de producten die jij aan zou willen bieden en hoeveel vraag is hier naar?

Voorbeelden van dropship-producten/Items die altijd goed verkopen zijn:

  • Gereedschap: Het verkopen van gereedschappen loopt al jaren achter elkaar als een trein. Iedereen heeft eenvoudig, handmatig of elektrisch gereedschap nodig. Je verbouwt je keuken, zolder of voert kleine klussen uit waarbij je wat basisgereedschappen gebruikt.
  • Digitale apparatuur: van digitale camera’s tot mobiele telefoons en van drones tot alle losse accessoires die je bij elk digitaal middel weer kunt krijgen.
  • Fitness: Apparatuur en hulpmiddelen om weer fit te worden raken nooit uit de mode. Je merkt aan het begin van elk nieuw jaar weer hoe afslankproducten en fitnesscentra hun producten en diensten promoten en voor wie dit liever thuis wil doen, kan jouw dropship product uitkomst bieden. Als je er echt passie voor hebt, is je webwinkel onderdeel van een groter geheel en maak je bijvoorbeeld ook zelf je fitness video’s en deel je gezonde recepten.
  • Beauty: Alles wat het uiterlijk aangaat, verkoopt goed via internet. Je winstmarges worden dan bepaald door het merk dat je aanbiedt en hoe exclusief dit is.
  • Lifestyle: We raken snel uitgekeken op onze fysieke omgeving, zeker in de periode van het jaar dat we veel binnen zitten. Als dropshipper kun je hier handig op inspringen door artikelen aan te bieden die makkelijk te wisselen zijn. In het goedkopere segment kun je denken aan decoratieve elementen (fotolijst, spiegel, kussen, vaas, et cetera) en in het duurdere segment zitten de grotere aankopen, zoals een bank, vloerkleed of grote eettafel.

Meer trendgevoelige dropship artikelen

In bepaalde seizoenen of tijdens situaties in de wereld, heb je producten die ineens favoriet worden. Denk aan items die bij vakantiegangers voor de zomer of bij “van lifers” (mensen die hun eigen bus kopen en als camper inrichten om maanden of jaren achter elkaar te gaan reizen) ineens gewild zijn: een koelkast, toilet, kraan met pomp, matras op maat en handige gadgets voor onderweg.

Je kunt het zo gek niet bedenken of een trend slaat ineens aan en jouw gekozen niche helpt je om via dropshipping aan een leuk inkomen te komen. Sinds Covid-19 vind je ook heel veel verschillende kanalen die maskers of desinfecterende handgel aanbieden. Hier kun jij ook een graantje van meepikken als je er op tijd bij bent met het signaleren van nieuwe trends.

Afhankelijk van of je een niche wilt kiezen of niet en of je voor gewone artikelen gaat of high ticket producten prefereert, maak je al een bewuste keuze voor hoe jouw dropshipping avontuur eruit gaat zien.

Verdiep je daarom van te voren goed in je mogelijkheden en welke winst je kunt maken, zodat je nog lang van je dropship onderneming kunt genieten.