Zoek je een online marketing-cursus die gratis is en vraag je je af: wat zijn de beste cursussen en mogelijkheden om gratis te leren over marketing? Misschien kon wel een gratis webinar gebruiken over bijvoorbeeld social media, e-mailmarketing of contentmarketing. Je vindt op deze pagina altijd wel iets interessants. Het fijne van gratis: niet geschoten, is altijd mis. Bevalt de cursus bij nader inzicht toch niet, dan ben je niets kwijt, alleen een ervaring rijker. Lees verder…

We beginnen met de gratis cursussen en webinars over marketing

Laten we eerst eens kijken welke gratis cursussen er zijn over online marketing. Op het internet zijn veel gratis webinars te vinden waarin een aspect van online marketing diepgaand behandeld wordt.

Alle marketing-onderwerpen

Online training maken

Je productlancering optimaal uitvoeren

Podcast leren maken

Speciaal voor coaches

Ondernemen

Leren adverteren

Social Media

E-commerce

Automatisering en meer vrijheid als ondernemer

Gratis boeken over marketing

Onze zoektocht naar de allerbeste gratis marketingcursus

Op zoek naar gratis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk het fraaiste aanbod gratis marketingcursussen voor je verzameld. Er zijn verschillende redenen waarom we dit soort cursussen zijn gaan verzamelen. De eerste reden is dat we ons persoonlijk veel bezig houden met online marketing. Ten tweede zijn we erg geïnteresseerd in het concept van online cursussen. Op het gebied van cursus is heel veel mogelijk. We vertellen je er alles over.

Waarom wij gratis marketingcursussen reviewen

Reviewen is onze taak als reviewen: wij reviewen online diensten, artikelen en cursussen links en rechts, onder en boven. In feite reviewen we alles wat onze persoonlijke interesse heeft gekregen. Online marketing is voor ons ook heel belangrijk om financieel onafhankelijk te kunnen blijven. Vandaar dat we er best het één en ander vanaf weten. Niet alleen delen we onze eigen kennis in ons review. We wijzen je vooral op de kennis die anderen in pacht hebben.

Kritisch op het gratis marketing cursusaanbod

Hoe meer vraag er naar een bepaalde cursus is, hoe meer aanbod hierin zal komen. Dat is de ijzeren wet van vraag en aanbod. Op dit moment is de vraag naar marketingcursussen, zeker gratis marketingcursussen ontzettend groot. Iedere ondernemer heeft vandaag de dag een website en doet zijn best te overleven – zelfs te floreren – in het digitale oerwoud. Dat is nog niet zo makkelijk. Helaas zijn niet alle gratis marketingcursussen die we gevonden hebben, even goed.

Beloften van de marketingcursus aanbieders

Te snel hoor je aanbieders van marketing cursussen beloven dat je met de kennis uit de cursus alle wijsheid in pacht hebt en meteen succesvol zult zijn op het internet. Zo eenvoudig is het helaas vaak niet. Online marketing kan zeker zijn vruchten afwerpen, maar helaas is niet iedereen er succesvol in. Bij niet iedereen is de impact even groot. Belangrijk is natuurlijk dat je meer geld binnenhaalt met je online marketing dan dat je eraan uitgeeft.

Onze onderzoekcriteria voor (online) marketingcursussen

Een goede online marketing is een cursus is wat ons betreft een cursus die:

 • Niet te duur, of zelfs gratis is

 • Alle aspecten van marketing in kaart brengt

 • De meest up to date marketing inzichten bespreekt

 • Verschillende marketingstrategieën in kaart brengt

 • Zowel de voor- en nadelen van online marketing in kaart brengt

 • Wordt gegeven door professionals van een instantie die een goede reputatie heeft

 • De gratis online marketing cursus positief beoordeeld is door eerdere cursisten.

Gratis marketingcursussen: onze onderzoeksdata

De gratis marketing cursussen die in dit artikel zijn besproken, hebben we zelf afgelegd. Dan betekent, dat minstens één van onze redactieleden deze van A tot Z doorlopen heeft en zijn of haar inzichten in kaart heeft gebracht. Zo kunnen we altijd uit eigen ervaring spreken en schrijven.

Beste gratis marketing cursus volgens Voordethuisblijvers.nl

Voor de thuisblijvers.nl erkent allereerst dat het aanbod gratis marketingcursussen groot is. dit zijn de gratis online cursussen die het best beoordeeld worden:

 • De MOZ SEO training is een training gegeven door dé autoriteit op het gebied van SEO 

 • Freecode camp biedt liefst ruim 450 gratis online studies aan van de beste universiteiten van de Verenigde Staten

 • Of kies voor de cursus Blogging for Business van Ahrefs

 • Web analytics leren (met name Google Analytics) doe je via de Google Analytics Academy

 • Hubspot biedt onder meer een gratis online CRM tool aan op het gebied van WordPress

 • Yoast biedt verschillende gratis online cursussen aan op het gebied van WordPress plugin en Google SEO resultaten.

Jouw gratis marketingcursus vervolgstap

Nog op zoek naar een gratis online marketing cursus? In dit artikel hebben we, zoals beloofd, de allerbeste gratis cursussen voor jou op een rijtje gezet. Jouw volgende stap is de cursus uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en ambities. Veel succes met je online leertraject.

Goed boek over marketing? Nogmaals extra informatie over de #1 aanrader: De Online Marketing Tornado van IMU

Hieronder vind je onze #1 aanrader: het boek dat alles over online marketing samenvat: De Online Marketing Tornado.

Must-read blauwdruk om in 6 dagen online te domineren

De meest simpele manier om een succesvolle online business te bouwen in minder dan 6 dagen.  Zelfs als je nu nog niks hebt staan. Haast je: alle exemplaren van het boek zijn al bijna op. Bestel dit boek hier.

Waarom is dit boek zo nodig?

Omdat een funnel – of in dit geval: tornado – de manier is die iedere ondernemer moet kennen om veel geld te verdienen. In 2012 werd dit mij al geleerd in mijn marketing-opleiding op het hbo en nu zijn funnels belangrijker dan ooit. Gebruik je geen funnel, dan word je ingehaald door de andere ondernemers om je heen.

De auteurs Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van IMU hebben samen 20 jaar ervaring en zijn de #1 autoriteiten op het gebied van online marketing. Zij hebben alles wat ze weten over online marketing in de Online Marketing Tornado gestopt.

Start vandaag met de Tornado-challenge!

Zie je de 6 kleuren in de tornado op de kaft van het boek? Die staan voor de 6 elementen in een funnel. Aan de hand van dit boek word je iedere dag getraind in één element van een funnel, waarna je een onverslaanbare online marketing-machine kunt maken. Leer hier alle funnel-geheimen dankzij dit boek

Op jouw succes!