Wat zijn de beste boeken over beleggen? Als je geld over hebt, is een belegging wellicht zinvol. Daarom vind je hier een overzicht met de beste aanraders rondom beleggen. Lees verder…

Deze lijst met beleggingsboeken is zo divers mogelijk

Wie wil starten met beleggen, doet er goed aan zich te verdiepen in verschillende beleggingsmethodes. Er zijn veel beleggingsexperts die boeken hebben geschreven waar jij als beginnende belegger je voordeel mee kunt doen.

Snel overzicht: Deze boeken over beleggen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste totaalpakketIn 10 Stappen Succesvol Beleggen: Wij kwamen onlangs dit indrukwekkende gratis boekenpakket tegen dat enorm veel waarde biedt voor beginnende beleggers. Niet alleen krijg je het fysieke boek, maar ook een scala aan extra’s zoals een handleiding, toegang tot een ledensite met meer dan 48.000 leden, en diverse trainingen en interviews met experts over succesvol beleggen. Dit pakket komt van het gerespecteerde platform Beleggen.com en we vinden het echt een aanrader voor iedereen die de fijne kneepjes van beleggen wil leren kennen. >> Check laagste prijs
Beste handleiding met toolsGeld verdienen met Opties: We waren erg onder de indruk van dit uitgebreide e-boek, vooral omdat het wordt geleverd met een aantal zeer nuttige beleggingstools. Als je op zoek bent naar praktische strategieën om je geld voor je te laten werken, is dit boek echt iets voor jou. De bijgeleverde Excel-sheets maken het kiezen van de juiste opties of optiecombinaties zeer eenvoudig, wat we super handig vinden. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor beginnende beleggersTrendtrading – De winnende strategie om te profiteren van trends in de aandelenmarkt: Trendtrading is een uitstekende keuze voor beginners. We waarderen de toegankelijke manier waarop het boek beleggingsterminologie en -strategieën introduceert. Na het lezen van dit boek voelden we ons meer zelfverzekerd over onze beleggingsbeslissingen en hebben we de vaardigheden om onze eigen beleggingsportefeuilles te creëren zonder afhankelijk te zijn van externe adviseurs. >> Check laagste prijs

Wij hebben een top 10 van de beste boeken over beleggen voor je samengesteld. Deze boeken zijn stuk voor stuk zeer toegankelijk geschreven en geschikt voor een ieder die nog niet bekend is met alle begrippen. Leer de beste strategieën en wees bedacht op de meest voorkomende valkuilen, dan word ook jij een succesvolle belegger.

1. Het beste gratis boekenpakket over beleggen: In 10 Stappen Succesvol Beleggen

in 10 stappen succesvol beleggen

Laatst kwamen we een briljant gratis boekenpakket tegen van het gerenommeerde beleggersplatform: Beleggen.com. Dit pakket met een totale waarde van €418,45 kun je op dit moment gratis thuisgestuurd krijgen. Je hoeft alleen de verzendkosten te betalen. Hiervoor krijg je het volgende:

 • Het fysieke boek In 10 stappen succesvol beleggen
 • ​​De handleiding “Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten
 • ​Toegang tot de ledensite met meer dan 48.000 leden
 • ​LIVE Online training “Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles)”
 • Alle opnames van een serie interviews met experts over succesvol beleggen

Hier kun je dit pakket gratis aanvragen.

2. Geld verdienen met Opties

bewezen-succesvol-beleggingssysteem

We vervolgen deze lijst met een uitgebreid e-boek dat gebundeld wordt met een aantal handige beleggingstools. Met deze handleiding “Geld verdienen met opties” ontdek je de ultieme manier om geld voor je te laten werken, in plaats van te werken voor je geld. Een van die bijzondere extra tools bij dit boek is de excel-module. Om de juiste optie of combinatie van opties te selecteren, is het zaak deze goed door te rekenen. Dat kan door middel van de 4 excelsheets zeer eenvoudig. Hier vind je het boek.

3. Trendtrading – De winnende strategie om te profiteren van trends in de aandelenmarkt

Trendtrading is een zeer praktisch en recent boek dat de beginnende belegger bij de hand neemt. Na het lezen van dit boek ben je niet langer afhankelijk van advies van een vermogensbeheerder of een bank om je kostbare centen te beleggen, want beleggen kun je zelf. Trendtrading behandelt uitgebreid de redenen om te gaan beleggen, de fouten die je moet voorkomen en de mogelijkheden die je hebt. Alle belangrijke begrippen passeren de revue zonder dat de tekst ooit taai of ingewikkeld wordt. Wil je stapsgewijs leren hoe je zelf een beleggingsportefeuille samenstelt? Dan is Trendtrading van Stefan Kneppers voor jou een echte must read.

4. De intelligente belegger

In 1949 schreef Benjamin Graham een boek dat nog steeds bovenaan vele lijstjes van topboeken over beleggen staat. Zelfs experts als Warren Buffet zweren nog steeds bij de relevantie van dit boek. In De intelligente belegger leer je een beleggingsstrategie die je op de lange termijn het meeste rendement op zal leveren. Het is een strategie die tijdloos is en daarom ook in de 21e eeuw nog steeds verrassend actueel blijkt. Bovendien worden er fouten beschreven die je absoluut niet wil maken als beginnende belegger, daar kun je als beginner je voordeel mee doen.

5. Iedereen belegger

Beursexpert Pierre Huylenbroeck schreef met Iedereen belegger een uiterst gebruiksvriendelijke handleiding voor beginnende beleggers. Huylenbroeck introduceert een beleggingsstrategie waarbij je leert zonder emoties te beleggen voor een uiterst succesvol resultaat. Het beste voorbeeld dat zijn strategie werkt, is een blik in zijn eigen aandelenportefeuille. Met een gemiddeld rendement van 12,8% in de meer dan twintig jaar dat hij op de beurs handelt, kun je zijn methode zeer succesvol noemen. Het boek is zeer toegankelijk en enthousiast geschreven waardoor beleggen echt voor iedereen mogelijk wordt.

6. De basis van het beleggen

De basis van het beleggen wordt door veel beleggers als een belangrijk handboek gezien waarin alle facetten van het beleggen worden besproken. Het boek omvat niet alleen alle noodzakelijk informatie omtrent de beurs, maar is ook nog eens zeer goed en met humor geschreven. Dit maakt het een zeer toegankelijk boek dat je helpt inzicht te verkrijgen in de werking van de beurs. Je leert hoe je door het maken van juiste keuzes het hoogste rendement kunt behalen. Ook voor gevorderde beleggers vormt De basis van het beleggen een handig naslagwerk dat regelmatig wordt geraadpleegd.

7. De kleine Buffet

Wil je weten wat het geheim is van de uiterst succesvolle belegger Warren Buffet? Dan mag De kleine Buffet niet aan je boekenlijst ontbreken. In dit overzichtelijke boekje wordt de beleggingsstrategie van Warren Buffet helder samengevat door Patrick Beijersbergen. De beleggingsstrategie van Buffet is eenvoudig en tijdloos. Door net als Buffet met een systematische blik het beleggingspotentieel van bedrijven te analyseren en je gezonde verstand te gebruiken, behaal je gegarandeerd goede resultaten op de beurs. De kleine Buffet biedt je de nodige inzichten om ook zelf succesvol te gaan beleggen.

8. Beleggen voor Dummies

In de nieuwste versie van Beleggen voor Dummies leer je als beginnende belegger hoe je een solide beleggingsplan opstelt. Je leert alles over beleggingsfondsen, aandelen, obligaties en andere belangrijke sleuteltermen op de beurs. Met de beleggingsstrategie die in dit boek uiteen wordt gezet, behaal je gegarandeerd een hoog rendement. Beleggen voor Dummies is een toegankelijk geschreven boek dat succesvol beleggen voor iedereen bereikbaar maakt. Beleggen voor Dummies werd geschreven door Hans Oudshoorn en Peter Siks, beleggingsexperts die zich hebben gespecialiseerd in het opleiden van beginnende beleggers.

9. De beleggingsillusie

In De beleggingsillusie laten Marius Kerdel en Jolmer Schukken zien dat beleggingsfondsen en vermogensbeheerder op grote schaal slechter presteren dan de markt. Ondanks het feit dat ze slechter presteren en aanspraak maken op een groot percentage van de behaalde rendementen, blijven beleggers vertrouwen op de kwaliteit van deze specialisten. De schrijvers noemen dit mechanisme de beleggingsillusie. Om aan deze illusie te ontsnappen en succesvol te beleggen presenteren Kerdel en Schukken een 3 stappenplan waarmee de beginnende belegger zijn geld kan laten groeien op de beurs zonder terug te vallen op banken en vermogensbeheerders.

10. Hoe je binnen 5 minuten 30 winstgevende aandelen selecteert

beste gratis boek over beleggen

Tot slot willen we je kennis laten maken met deze praktische handleiding, die een zeer praktische methode aan je uitlegt die wetenschappelijk onderbouwd is. In enkele stappen leer je hoe je een maandelijks inkomen kunt realiseren door je geld voor jou te laten werken. Je stelt voor jezelf een beleggingsdoel vast en werkt hier stap voor stap naartoe. Je leert welke aandelen je moet kopen, wanneer je die het beste kunt kopen en wanneer verkopen verstandig is. Deze methode zorgt ervoor dat je geld groeit zonder dat je onnodig veel risico loopt. Kortom: dit is een zeer praktische handleiding die jou helpt je eerste succesvolle stappen op de beurs te zetten. Gratis verkrijgbaar via onderstaande button:

Bonus-tips

Tot slot geeft onze redactie je nog enkele bonus-tips:

Bonus-tip: de gratis beleggersgids van Beleggen.com

ultieme beleggers bundel harm van wijk

We trappen onze lijst met aanraders af met het allerbeste gratis boek over beleggen: ‘De Ultieme Beleggersgids Bundel.’ Dit boek wordt momenteel in Nederland geprezen en niet voor niets. Auteur Harm van Wijk is een topautoriteit op het gebied van beleggen op de beurs. Zijn e-boek is niet alleen gratis, maar bevat ook de sterkste tips van Harm van Wijk. Het is een aanrader omdat het alle nieuwste belegtips en -stappen voor het nieuwe jaar bevat.

Laten we nu doorgaan met de beste betaalde boeken over beleggen.

Geen boek maar een andere bonus-tip van ons: laat het geld voor jou werken

Uiteraard vinden wij beleggen waardevol. Wij zouden echter geen bedrijvenconsultant.nl heten als we dit artikel over beleggen niet zouden onderbreken door je op het hart te drukken dat de beste belegging… je eigen onderneming is. De boodschap die we eigenlijk willen geven: heeft jouw onderneming de centjes hard nodig, beleg dan in je onderneming.

Onze zoektocht naar de beste boeken over beleggen

Beleggen een makkie? Nee, zeker niet, anders zou iedereen het wel doen. Er zijn meer dan genoeg mensen die vol enthousiasme beginnen met beleggen, maar uiteindelijk alleen maar geld verliezen. Is dat pech? Of een gebrek aan goede voorbereiding? Wij hebben zelf ook vaak genoeg overwogen te beginnen met overleggen, maar zijn op het laatste moment toch teruggeschrokken omdat we beseften dat we eigenlijk niet genoeg van de markt begrepen.

Waarom wij boeken over beleggen reviewen

We kregen bij toeval een keer een boek over beleggen in onze handen gedrukt, gingen erin lezen en werden aangenaam verrast. Beleggen is heus niet zo moeilijk, maar je moet het wel eerst leren om het te kunnen: net als fietsen. Als je de basis begrijpt en weet hoe je een strategie moet volgen, zul je zien dat er vrij veel mogelijk is. Je kansen op het opbouwen van een stabiel rendement nemen aanzienlijk toe. Inmiddels hebben we verschillende boeken gelezen.

Blijf kritisch op het aanbod beleggingsboeken

Beleggen is natuurlijk niet alleen iets van de laatste jaren. Beleggen gebeurt al jaren. Mensen doen het met veel enthousiasme: soms winstgevend, soms met verlies. Zolang er belegd wordt, is er vraag naar boeken over beleggen. Vaak zijn het de succesvolle beleggers die hun eigen winstgevende strategieën delen, maar je komt ook zo nu en dan een zogenaamde beleggers “guru” tegen die denkt de heilige graal te hebben ontdekt (wat natuurlijk niet zo is).

Beloften van schrijvers van beleggingsboeken

Beleggen brengt veel risico’s met zich mee, maar de schrijvers van beleggingsboeken vergeten dat nogal eens te vermelden. Ze spreken voor in een erg optimistische toon en vertellen je graag over het stabiele passieve inkomen dat je met beleggen kunt verdienen. Onthoud dat er ook genoeg mensen zijn die geld verliezen met beleggen. De beurzen zijn nu eenmaal niet of nauwelijks te voorspellen. Beleg dus alleen met geld dat je echt kunt missen.

Onze onderzoek criteria voor beleggingsboeken

Een goed beleggingsboek voldoet wat ons betreft aan het volgende:

 • Het boek bespreekt verschillende vormen van beleggingen in praktijk

 • Het boek zit barstensvol praktijkvoorbeelden: uit het verleden, maar ook van vandaag de dag

 • Het boek laat zien hoe je gebruik kunt maken van trends

 • Het boek legt uit hoe je een ideaal aankoop- of verkoopmoment kunt signaleren

 • Het boek bespreekt de risico’s van beleggen tot in detail

 • Het boek laat ook zien hoe die risico’s zoveel mogelijk kunt spreiden

 • Verder maakt het boek gebruik van een bewezen effectieve strategie

 • De auteur moet ook bewezen succesvol zijn geweest op de beurs voor een periode van meerdere jaren.

Onze beleggingsboeken onderzoeksdata

De beleggingsboeken die je in dit artikel tegenkomt, zijn stuk voor stuk door ons gelezen. Misschien niet door elk redactielid, maar wel door minstens één van ons. Zo hebben we een zo volledig en eerlijk mogelijk beeld van elk boek. We kijken niet alleen of het boek prettig geschreven is, maar doen ook uitgebreid achtergrondonderzoek naar de auteurs van de boeken.

Second opinion: beste beleggingsboeken volgens Beurstijden.nl

Op Beurstijden.nl vind je een uitgebreid overzicht van de beste beleggingsboeken. Deze rangschikking is ontstaan op basis van recensies bij Beurstijden zelf en bij partnerwebsite Bol.com.

 • Iedereen belegger uit 2015 is een geschreven door Pierre Huylenbroeck, ex-hoofdredacteur van De Tijd en specialist op het gebied van de aandelenmarkt.

 • Ook De intelligente belegger is een boek uit 2015. Het is een klassieker uit het jaar 1949, die nog altijd actueel is en nu is aangevuld met een uitgebreide inleiding van de “superbelegger” John C. Bogle (oprichter van beleggersgroep The Vanguard Group).

 • Leren beleggen van Warren Buffett is geschreven door één van de bekendste en meest succesvolle beleggers van dit moment.

 • De basis van het beleggen komt uit 2013. Het boek is erg helder geschreven en zo nu en dan zelfs humoristisch. Vooral biedt het boek een solide basis voor beleggen.

 • Handboek investeren en financieren laat je precies zien hoe je op termijn beter kunt investeren en hoe je bepaalde veel gemaakte fouten moet vermijden.

Jouw beleggingsboeken vervolgstap

Wie op zoek is naar een goed beleggingsboek, kan opgelucht ademhalen. Dit artikel heeft aangetoond dat het aanbod boeken op dit vlak niet alleen erg groot, maar ook nog eens kwalitatief sterk is. Met andere woorden: er is een beleggingsboek voor iedereen. Je hoeft alleen maar durven te investeren. Wij hebben je uitgelegd hoe. Het initiatief ligt nu bij jou.

Succes met beleggen!