Hoe degelijk, duidelijk en betrouwbaar is het platform Bitvavo? Het staat bekend als de #1 Nederlandse manier om crypto te kopen – zowel om te beleggen als handelen. Wij onderzochten of dit een goed bedrijf is. Lees deze review verder voor onze ervaringen

Inhoud van deze pagina:

Bitvavo Review: Op zoek naar de beste crypto exchange van Nederland

Crypto exchanges zijn de laatste jaren in overvloed en het maakte mij nieuwsgierig welke nu de beste is op dat gebied. Bitvavo is een mega bekend en het leek mij leuk om het eens uit te proberen. Ik wilde kijken waarom iedereen die in crypto’s handelt er zo enthousiast over is. Toch had ik er een beetje mijn twijfels over en of ik wel mijn geld in deze crypto exchange zou moeten investeren.

Door een kennis werd ik gewezen op Bitvavo

Een paar jaartjes geleden was het moment dat ik willekeurig op een dag een kennis sprak die met succes op Bitvavo crypto’s verhandelde. Ik moest eigenlijk niks van bitcoin en crypto hebben: te onduidelijk, gedoe met ‘wallets’ en ver-van-mijn-bed. Maar mijn eerste aanraking met Bitvavo maakte me echter enthousiast en hele crypto-wereld was daardoor een stuk leuker om te ontdekken en veel duidelijker. Ik kreeg meer grip hoe Bitvavo werkte en ik werd steeds bekender met de exchange. Maar goed, ik ben ook kritisch en daar kom ik nog op…

De dingen die mij aanspraken aan Bitvavo

Wat mij vooral erg aansprak aan Bitvavo is dat er zoveel cryptomunten terug te vinden zijn in de exchange. Natuurlijk kan je investeren in Bitcoin, maar ook zijn er genoeg andere crypto coins beschikbaar zoals Dogecoin en Ethereum. Dat maakt het allemaal veel aantrekkelijker. Daarnaast sprak mij erg aan dat Bitvavo twee soorten handelsplatformen beschikt. Namelijk een eenvoudige en geavanceerde. Dat maakt deze exchange voor beginnende crypto handelaren zeer aantrekkelijk om te beginnen, maar ook voor de ervaren crypto handelaar is dit een uitstekend crypto platform.

De ervaringen die ik met Bitvavo wil ik aan jullie delen

Omdat crypto de laatste jaren ontzettend veel in het nieuws is gekomen werd ik enthousiast over alle mogelijkheden die er zijn om geld te verdienen. Naast dit enthousiasme kreeg ik vaak de naam Bitvavo te horen en wilde het wel eens uittesten. Zoveel mensen die dit crypto platform gebruiken kunnen toch niet ongelijk hebben? Mijn ervaringen wil ik delen in deze review.

Is Bitvavo als crypto handelsplatform echt zo mooi als het doet lijken?

Maar uit mijn eigen ervaring is gebleken dat er altijd wel een addertje onder het gras te vinden is. Natuurlijk lijkt het heel mooi en makkelijk geld verdienen op crypto platformen. Maar is dat ook wel zo? Op de website van Bitvavo zie je kreten staan zoals “trade the future” en “transparante en lage kosten”. Dit zijn aantrekkelijke woorden, maar worden deze woorden ook waargemaakt? De taak van mij al reviewer is om erachter te komen op Bitvavo daadwerkelijk levert van wat ze op hun website vermelden.

De grootste verrassing: crypto kopen met Ideal

De grootste aangename verrassing was voor ons als Nederlanders dat je met Bitvavo gewoon met Ideal heel eenvoudig crypto kunt kopen. Vooral de snelheid en betrouwbaarheid waarmee dit ging, verraste ons zeer. Dat kan bijvoorbeeld met onderstaande tool al:

De eerste indrukken van het crypto platform Bitvavo

Bitvavo maakt de beloftes dat ze transparant en betrouwbaar zijn. Na het gebruiken van Bitvavo kan ik daar positief over zijn. Dit is een crypto platform die zeer betrouwbaar is en doen er alles aan om hierbij de garantie te geven. Met Bitvavo kun je veilig in crypto’s gaan handelen en hoef je je geen zorgen te maken over randzaken. Het handelen in crypto’s staat hier volledig centraal.

Bitvavo stelt veiligheid boven alles

Bitvavo stelt dat de veiligheid voorop staat. Ook na diverse testen kan je concluderen dat dit crypto platform erg veilig is om crypto’s te verhandelen. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de SSL technologie. Deze speciale technologie zorgt ervoor dat financiële transacties op een extra veilige manier verlopen. De informatie tussen Bitvavo en de klant wordt versleuteld verstuurd.

Hoe zit het met de klantenservice van Bitvavo?

Het is altijd afwachten hoe de klantenservice van een bedrijf of organisatie is. Bitvavo kan wel leuk adverteren dat ze de klantenservice goed op orde hebben, maar is dit in praktijk wel zo? Er zijn diverse mogelijkheden om met Bitvavo contact op te nemen. Voor vragen is er een FAQ gedeelte op de website beschikbaar. Heb je specifieke vragen dan is het mogelijk om een mailtje in het Nederlands te sturen. Wat blijkt, ik kreeg na 10 minuten al reactie op mijn vraag.

Op welke punten hebben wij Bitvavo beoordeeld?

Bitvavo bestaat uit diverse onderdelen en is geschikt voor zowel de beginnende als professionele crypto handelaar. Waar ik vooral naar heb gekeken voor deze review van Bitvavo is of het veilig is te handelen, hoe het in z’n werk gaat en of het gebruiksvriendelijk is.

Hoe is Bitvavo voor deze review getest?

Voor het testen van Bitvavo is er een account aangemaakt en hebben alle punten doorlopen die nodig waren voor een goed beeld te krijgen van dit crypto platform. Zo is er gekeken naar het proces van het aanmaken van een account, het verhandelen van crypto’s en of de klantenservice snel en bekwaam reageert.

Wat houdt Bitvavo precies in?

Bitvavo is een handelsplatform voor crypto valuta. Met een uitgebreid crypto aanbod van 150 digitale valuta is dit platform een van de bekendste handelsplatformen voor crypto’s die er op dit moment bestaat. Naast een groot aanbod is Bitvavo heel gebruiksvriendelijk voor beginners. Dat merk je bijvoorbeeld aan de makkelijk te bedienen interface en de klantenservice. Voor al je vragen krijg je via mail dezelfde dag nog antwoord. Zelfs binnen het uur.

De achtergrond van Bitvavo

Bitvavo is een platform dat gelanceerd werd in 2018. Dit met als doel de kloof tussen de traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. Bitvavo is vandaag de dag ongekend populair, zeer ambitieus en gericht op ontwikkeling. Het team van dit handelsplatform is steeds bezig met het verbeteren en uitbreiden van het platform.

Hoe ziet de handelsomgeving van dit platform eruit?

Ga je starten met een beleggen van crypto’s bij Bitvavo dan moet je eerst een account aanmaken. Ben je beetje handig met computers zal dit geen probleem vormen. Let wel op dat tijdens het aanmaken van een account je een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs moet uploaden. Is je account eenmaal geverifieerd dan is het mogelijk om geld te storten. Je kunt het Bitvavo platform gebruiken als eenvoudig handelsplatform of geavanceerd platform. Het eenvoudige platform is een goede start voor beginners.

Welke testdata hebben wij gebruikt?

Voor deze review heb ik een account aangemaakt bij Bitvavo. Na dit registratieproces heb ik crypto’s verhandeld om te kijken hoe dit crypto platform precies in z’n werk gaat. Ook heb ik een mailtje verstuurd met specifieke vragen om te kijken of er gereageerd op zou worden.

Welke resultaten kwamen uit de test?

Je zou denken dat het registreren bij een crypto platform heel omslachtig is. Maar de makers hebben er duidelijk ervaring mee en uit ervaring is gebleken dat het helemaal niet moeilijk is. Je hebt zo een account aangemaakt en kan snel beginnen met verhandelen van crypto’s. Voor de rest spreekt het verhandelen van crypto’s voor zich. De gebruikersinterface is zeer makkelijk te bedienen en alles is zeer overzichtelijk. Overigens moet je wel rekening houden dat je een wallet nodig hebt om crypto’s te verhandelen, dit kan je doen via de Bitvavo Wallet. Wat betreft de klantenservice is dat ze op mijn e-mail binnen een uur reageerde. Best netjes.

Maak je kosten voor het handelen van crypto’s?

Bitvavo staat bekend om z’n lage kosten om te handelen en dat is daadwerkelijk ook zo. Ze hebben geen bonus, maar het is wel mogelijk om crypto’s te verhandelen zonder transactiekosten. En de eerste 10.000 euro die je belegd bij Bitvavo in crypto’s zijn geheel tranactievrij. De eerste periode handel je dus geheel gratis en voor niets. Aan 10.000 euro commissievrij handelen is vrij uniek te noemen bij een crypto platform. Dat maakt het zeer aantrekkelijk om te beginnen bij Bitvavo.

Is dit handelsplatform je het geld waard?

Voor een account aanmaken en om te gaan handelen betaal je natuurlijk geen geld. Maar dat je bij Bitvavo je eerste 10.000 euro vrij kunt verhandelen zonder kosten maakt het platform erg uniek. Daarom is het je geld zeker waard om te beginnen met handelen via Bitvavo. Ook voor de meer ervaren crypto handelaar biedt dit handelsplatform genoeg financiële voordelen.

Hier is jouw promocode 676156EF21 automatisch geactiveerd om de eerste €10.000,00 gratis te verhandelen bij Bitvavo.

Mijn persoonlijke kijk op Bitvavo

Bitvavo is een van de eerste handelsplatformen gericht op het verhandelen van crypto valuta. Dat maakt ze een ervaren speler op de crypto markt. Wil je een betrouwbare en veilige omgeving hebben om crypto’s te verhandelen dan is Bitvavo zeker aan te raden. Met meer dan 150 crypto valuta in het aanbod valt er genoeg te verhandelen. Tel daarbij het eenvoudige aanmeldingsproces, prettige user interface en goede klantenservice op en je hebt het ideale crypto handelsplatform voor je.

De voordelen van Bitvavo

Bitvavo heeft een groot aanbod van crypto valuta. Met meer dan 150 crypto valuta’s in aanbod valt er genoeg te beleven en te verhandelen. Daarnaast heb je een klantenservice die in het Nederlands beschikbaar is voor snelle en vlotte communicatie. Wij Nederlanders zijn bekend met iDeal en je kunt met Bitvavo hiermee makkelijk betalen. Tot slot is een groot voordeel de veiligheid. Dit crypto handelsplatform maakt namelijk gebruik van SSL technologie. Dat zal je in eerste instantie weinig zeggen, maar waar het op neer komt is dat de financiële transacties 100% veilig verlopen via Bitvavo.

De nadelen van Bitvavo

Er zijn tijdens mijn gebruikerservaring met Bitvavo weinig nadelen die ik op hebben kunnen merken. Het enige wat voor de echte handelaar een nadeel kan zijn is dat je bij Bitvavo alleen maar kunt beleggen in crypto’s valuta. Dat betekent dat het niet mogelijk is om te handelen in bijvoorbeeld forex en CFD’s.

De score van Bitvavo per criterium

Bitvavo is zeker aan te raden om de volgende punten. Je krijgt een uitstekend platform tot je beschikking. Alles is aanwezig om zo makkelijk en snel mogelijk crypto’s te kunnen verhandelen. Aanmelden is geheel gratis en je kunt met jouw eerste 10.000 euro transactie vrij. Dat is niet bij veel andere crypto platforms het geval. De klantenservice is heel goed geregeld bij Bitvavo. Het is in het Nederlands en de reactietijd is relatief erg snel. In mijn ervaring kreeg ik binnen een uur reactie op mijn vraag via de mail.

Wat maakt dit handelsplatform uniek ten opzichte van andere platformen?

Bitvavo heeft veel unieke aspecten ten opzichte van andere crypto handelsplatformen. Het is ten eerste een stuk meer gebruiksvriendelijker dan de concurrent. Het navigeren gaat het makkelijk en je hebt duidelijk overzicht op wat er zich allemaal afspeelt. Bitvavo is relatief goedkoop. Dat betekent dat je commissiekosten hebt van 0.25% en de eerste 10.000 euro kostenvrij handelt. iDeal is de ideale opties voor de meeste Nederlanders en Bitvavo biedt deze betalingsmethode aan. Tevens uniek is dat je met minimaal 1 euro kunt inleggen, zodat het heel leuk handelen is voor starters.

De mening van een expert

Om deze positieve review over Bitvavo nog meer kracht bij te zetten heb ik een crypto expert gevraagd waar zijn voorkeur ligt bij het verhalen van crypto valuta. En ook deze crypto expert had alleen maar positieve kritieken over Bitvavo en ging zijn voorkeur naar uit. Dat maakte het voor mij nog duidelijker dat Bitvavo hét platform is voor crypto’s verhandelen.

Waarom niet alles gratis op zoeken via YouTube?

Je kunt de werking van Bitvavo zien via een social medium zoals YouTube, maar je kunt er vanuit gaan dat deze review genoeg biedt om te starten met dit handelsplatform. Ben je handig met computers dan kan iedereen met een identiteitsbewijs een account bij Bitvavo aanmaken. Daarnaast spreekt het verhandelen van crypto’s zelf voor zich doordat Bitvavo zeer toegankelijk is voor beginners. Het enige wat je natuurlijk wel ter kennis moet nemen is in welke crypto’s je zou moeten investeren. Maar dat is een ander verhaal.

Hoe stelt de klantenservice zich op bij Bitvavo?

Klantenservice is zeer belangrijk. Dat geldt zeker als je veel geld belegd en tegen problemen aanloopt. Daarom heb ik voor deze review de klantenservice getest van Bitvavo. Dat heb ik gedaan door ze een mailtje te sturen met specifieke vragen. Ook op dit onderdeel scoort Bitvavo uitstekend. Binnen een uur kreeg ik een reactie van de klantenservice met een duidelijk en helder antwoord.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is hét platform voor crypto handelaren. Dat geldt voor zowel mensen de nieuwsgierig zijn geraakt naar crypto en wat geld willen beleggen als de fanatieke professionele handelaar. Bitvavo het daarom een eenvoudig handelsplatform en een geavanceerd platform. Dus iedereen die een stap durft te wagen in crypto zit bij Bitvavo aan het juiste adres.

Wat moet je kunnen om gebruik te maken van dit handelsplatform?

Bitvavo is voor iedereen toegankelijk met een computer en een internetverbinding. Je hoeft niet speciaal te zijn opgeleid om te handelen in crypto valuta. Bij Bitvavo zit je goed als het net met crypto’s handelen gaat beginnen. Naarmate je meer met dit handelsplatform gaat werken zal je merken dat alles vlotter gaat lopen. Je zult sneller handelingen kunnen uitvoeren en het interface beter gaan begrijpen. Maar zoals gezegd, voor beginner de perfecte opstap in de crypto wereld.

Bitvavo en het verleden

Het in crypto handelen is pas de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. Bitvavo bestaat sinds 2018 en is sindsdien erg gegroeid. Dat merk je aan alles. In het begin stond de klantenservice nog in de kinderschoenen en was het lang wachten op een reactie. Daarnaast waren er ook een stuk minder crypto valuta om in te handelen. En uiteraard is het handelsplatform zelf enorm gegroeid. Dat merk je aan de activiteiten, maar ook aan de ontwikkeling van de user interface. Dat is tegenwoordig een stuk makkelijker te bedienen en een stuk overzichtelijker dan in het begin.

Wat zeggen mensen in mijn directe omgeving over dit platform?

Ik heb voor deze review over Bitvavo om mij heen gevraagd en iedereen was louter positief. Zo hoor ik veel mensen zeggen dat Bitvavo zeer gebruiksvriendelijk is. Daarnaast vonden de meesten mensen die ik sprak dat het platform over het algemeen er heel goed uitziet. Toch zijn er niet alleen positieve geluiden. Je hoort dat er soms een slechte klantenservice is die laat reageert en dat de uitbetalingen traag verlopen. Persoonlijk gezien heb ik daar helemaal geen problemen meegekregen, maar een aantal mensen zijn niet helemaal positief over Bitvavo.

Bullet-samenvatting van andere reviews

Beleggenmetpassie.nl

Ik ben heel enthousiast over Bitvavo, in mijn ogen heeft dit crypto handelsplatform al zijn zaakjes op orde om met succes crypto’s te verhandelen

Bitvavoreview.nl

Dit Nederlandse bedrijf is de ideale crypto exchange website. Erg gemakkelijk voor beginnende handelaren die in de crypto wereld willen stappen.

Coingids.nl

Bitvavo is gebruiksvriendelijk, goedkoop, veilig, betrouwbaar en heeft lage opnamekosten. Daarnaast heeft het 50 verschillende alt coins en heb je je geld binnen 24 uur overgemaakt op je rekening.

Conclusie: Bitvavo wel of niet gebruiken om crypto’s te verhandelen?

Dit Nederlandse crypto handelsplatform doet alles goed en biedt voor zowel beginnende als professionele handelaren genoeg mogelijkheden je geld te beleggen in crypto’s. Een zeer eenvoudig aanmeldingsproces, toegankelijke user interface en prettige klantenservice. Bitvavo blijft de concurrenten ver voor en is voor iedereen die geïnteresseerd is in crypto handelen het aanmelden waard.

Start nu zonder te betalen met Bitvavo

Zonder enige kosten te maken kun je beginnen met crypto handelen via Bitvavo. Vanaf 1 euro kun je al beleggen via Bitvavo met crypto wat het voor de beginner heel aantrekkelijk maakt. Je krijgt bij Bitvavo geen bonus, maar met de eerste 10.000 euro handelen zitten er geen transactiekosten aan verbonden. De transactiekosten liggen op 0.25%.

Op jouw succes!