Bitvavo account aanmaken: een how-to

Benieuwd hoe je bij Bitvavo een account kunt aanmaken? Dan moet je dit artikel zeker lezen: want wij geven het antwoord. Om een Bitvavo account aan te maken, hoef je alleen maar een aantal simpele stappen te doorlopen. Je gaat allereerst naar “Registeren” en vervolgens…

 • Vul je je e-mailadres in en verifieer je dit met de link die je van Bitvavo toegestuurd krijgt

 • Ook geef je de andere gevraagde persoonsgegevens op

 • Geld op je account plaatsen doe je met behulp van verschillende stortingsmethoden, waarvan iDeal de makkelijkste is. Als je ooit iets in een webwinkel gekocht hebt, is dit geen probleem.

Wat doet Bitvavo met je persoonsgegevens?

Bitvavo moet zich houden aan de regels van de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB). Om dienstverlening mogelijk te maken, moeten bepaalde gegevens opgevraagd worden. In Europa is het gebruik van digitale valuta gekenmerkt als een activiteit met een verhoogde risicograad (witwassen, financieren van terrorisme). Om misbruik zoveel mogelijk te ontmoedigen, wordt er streng toezicht gehouden op de activiteiten bij crypto brokers.

Privacy wordt beschermd

Bitvavo heeft je gegevens nodig om De Nederlandsche Bank en De Belastingdienst te laten zien wie je bent. Verder heeft niemand toegang tot je gegevens: je privacy wordt bij Bitvavo goed beschermd. Gegevens die één keer geverifieerd hoeven te worden, worden na één keer ook verwijderd. Verder worden gegevens volledig offline en versleuteld opgeslagen.

Alleen voor achttienplus

Je mag bij Bitvavo alleen een account oprichten als je achttien jaar of ouder. Dat heeft te maken met het ‘gok’-karakter van handelen in crypto. Handelen in crypto blijft risicovol en je kunt je investeringen verliezen. Je kunt bij Bitvavo trouwens ook maar één account hebben, niet meerdere.

Zo verifieer je bij Bitvavo je account

Ook belangrijk: je account verifiëren, want anders kun je het niet gebruiken als je met grote sommen geld wil werken. Wat je hiervoor nodig hebt? Een afdruk of scan van je paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Onthoud dat je niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant laat zien.

 • Om je account te verifiëren, ga je naar de pagina “Verificatie”

 • Vervolgens klik je op “Doorgaan” en geef je aan wat voor soort document je wilt uploaden (dit kan een paspoort zijn, een ID-kaart, maar ook een rijbewijs)

 • Zelf een foto maken van het document doe je door alles goed en scherp in beeld te brengen, in de Bitvavo omgeving de optie “Doorgaan op uw telefoon” te kiezen en via mobiel de verificatieprocedure af te leggen. Je brengt jezelf met film in beeld: je plaatst je gezicht in een ovaaltje dat in beeld verschijnt en drukt vervolgens op “Doorgaan”.

 • Voor het verifiëren op je telefoon hoef je alleen nog enkele cijfers in het beeldscherm hardop uit te spreken en op “Volgende” te klikken.

Telefoonnummer toevoegen

Wil je 2FA Authenticatie voor Bitvavo, net zoals je dat bij de bank hebt? Dan zul je ook je mobiele nummer moeten identificeren. Het is niet verplicht om van 2FA gebruik te maken, maar op het gebied van veiligheid wordt het wel aangeraden. Hieronder leggen we uit hoe dit moet:

 • Rechtsboven op de homepagina van Bitvavo vind je je eigen naam, als je hierop klikt word je naar je Accountpagina geleid

 • In je accountpagina klik je vervolgens op “Instellingen”

 • Nu verschijnt het kopje “Uw gegevens”, klik hier op “Telefoonnummer” en dan op “Wijzigen”

 • Geef aan in welk land je woont en geef je telefoonnummer zonder de landcode op

 • Vul je wachtwoord in en klik op “Doorgaan”

 • Op het telefoonnummer dat je opgegeven hebt zal een sms code verschijnen

 • Vul de code bij Bitvavo in, klik op “Doorgaan” en voltooi de telefoonverificatie.

Waarom is het zo aantrekkelijk om bij Bitvavo een account aan te maken?

Bitvavo is een crypto platform dat “Booming” is. In 2021 is het explosief gegroeid en is het aanbod te verhandelen crypto van 50 toegenomen naar meer dan 150. Bovendien kun je gemakkelijk een account aanmaken, gratis storten (met iDeal) en profiteer je van de laagste handelskosten (maximaal 0.25% van het bedrag per transactie) van alle Nederlandse crypto brokers. Tot slot krijg je met behulp van de Affiliate Code gratis handel tegoed op de eerste 10.000 euro.

Gemakkelijk registreren

Het fijne van Bitvavo is dat je hier vrij gemakkelijk een account aan kunt maken. Hiervoor betaal je niets extra’s. Nadat je account eenmaal geverifieerd is, gaat het storten van geld heel gemakkelijk. Je kunt ook kleine bedragen storten: het is maar net waart jij de voorkeur aan geeft.

Crypto kopen bij Bitvavo: zo gaat dat

Als je eenmaal een account hebt, zijn de volgende stappen erg eenvoudig. Bitvavo heeft het erg makkelijk gemaakt om via Ideal je cryptovaluta aan te schaffen. Bijvoorbeeld met de tool hieronder:

YouTube laat zien: zo maak je een Bitvavo account aan

Crypto Friday laat zien hoe je het doet:

Of bekijk deze video van Newsbit:

Bronnen Bitvavo account maken

Op jouw succes!