Wat zijn de alternatieven voor WordPress als je een manier wilt vinden om zelf een website te maken? Hier vind je alternatieve website-builders website-makers. Lees verder…

Voordat we naar de alternatieven gaan: waarom men liever geen WordPress neemt…

Waarom zou je eigenlijk geen WordPress willen? Het antwoord is: WordPress maakt weliswaar alles mogelijk voor je website, maar het is tegelijk ook moeilijk en onoverzichtelijk.

Je hebt een paar dagen trainingstijd nodig om WordPress helemaal te snappen. En dan nóg kun je een makkelijk een zootje maken van de achterkant van je website door alle opties en plugins van WordPress.

Gaat er in die chaos iets mis met je website, dan is er bovendien niemand verantwoordelijk… behalve jijzelf. Als je namelijk gebruikmaakt van WordPress, dan ben jij de volledige eigenaar van de techniek van je website. Er is niemand die een oogje in het zeil houdt. Dat komt omdat WordPress ‘open software’ en ‘unmanaged software’ is.

De alternatieven die we in de volgende paragraaf gaan noemen, zoals JouwWeb, Wix of Jimdo, zijn allemaal wél managed software. Dat betekent dat alles gestroomlijnd, clean, geregeld en geüpdatet is.

WordPress-alternatief 1: Programma’s als JouwWeb, Wix of Jimdo

wordpress-alternatieve-builders

Als WordPress te ingewikkeld is, dan betekent dat nog niet dat je het hoeft op te geven. Er zijn namelijk méér goede tools om zelf websites te maken.

Welke het beste alternatief voor WordPress is? Naar onze mening is dat JouwWeb omdat je er strakke webistes mee kunt maken via een intuïtieve editor. JouwWeb biedt bijna alles wat met WordPress ook kan, zoals moderne designs, pakkende verkoop-elementen, blog-elementen en de mogelijkheid om een webshop in te bouwen. Dus ook de WordPress-plugin ‘Woocommerce’ kun je laten staan en volledig voor JouwWeb gaan als goed alternatief voor jouw webshop.

We hebben ook een review geschreven over JouwWeb, maar je kunt ook nu gewoon zelf jouw website maken met de altijd-gratis-versie van JouwWeb. Klik hier om JouwWeb direct gratis uit te testen.

WordPress-alternatief 2: Je website uitbesteden

website uitbesteden als alternatief voor wordpress

Als je zelf niet de moeite wilt doen om met WordPress aan de slag te gaan, dan kun je het maken van jouw website uiteraard ook uitbesteden.

Er zijn twee manieren waarop je jouw website kunt uitbesteden:

  • Manier 1 om je website uit te besteden: een websitebouwer inhuren die zelf gebruikmaakt van WordPress-templates. De kosten hiervan zijn ongeveer 300 euro omdat het voor deze website-makers een kwestie is van copy-pasten. Het is een routine-handeling voor ze.
  • Manier 2 om je website uit te besteden: een websitebouwer inhuren die een custom website voor je maakt. Eventueel plaatst deze websitebouwer dit custom design in WordPress zodat je zelf wijzigingen kunt maken. Je hebt dan je unieke ‘WordPress-thema’, speciaal voor jou gemaakt. Zo’n custom website begint bij 2.000 euro voor een simpele website.

Het beste alternatief voor WordPress? Geef JouwWeb een kans

Start nu je eigen website! JouwWeb werkte verrassend soepel en leverde verrassend moderne webites op. Daarom kunnen we deze tool absoluut aanbevelen.

Wij weten zeker dat je met JouwWeb een veel eenvoudiger, rustiger en toch volledig alternatief in handen krijgt voor WordPress. Op jouw succes!