Je wilt jouw aanbod online verkopen in een eigen webshop-omgeving, maar je wilt verder kijken dan Woocommerce. Welke goede alternatieven voor Woocommerce zijn er dan allemaal? Wij hebben de beste keuzes voor je uitgekozen en beoordeeld. Lees verder…

Wat zijn de beste alternatieven voor WooCommerce?

Investeren in een eCommerce-platform is een van de belangrijkste beslissingen die je als eigenaar van een online bedrijf neemt. Als je eenmaal online bent, dan is overstappen naar een ander platform niet meer zo makkelijk, dus je moet er vooraf goed over nadenken. WooCommerce is een zeer populaire optie. Het is echter niet (voor iedereen) perfect en je bent misschien op zoek naar een meer geschikte keuze.

Er zijn gelukkig enkele uitstekende WooCommerce-alternatieven beschikbaar. Elk eCommerce-platform bedient verschillende bedrijfsgroottes en budgetten en ook verschillende niveaus van technische ervaring.

In dit artikel bekijken we hoe belangrijk het is om het juiste e-commerceplatform te kiezen. Vervolgens bespreken we vier van de beste WooCommerce-alternatieven en waarom ze mogelijk geschikt zijn voor jouw behoeften. Laten we beginnen!

Waarom het kiezen van het juiste e-commerceplatform van cruciaal belang is?

Een eCommerce-platform is een applicatie waarmee je betalingen kunt ontvangen en producten rechtstreeks vanaf je website kunt verkopen. Het is een van de beste manieren om geld te verdienen met je website. Dit is bijzonder aantrekkelijk, helemaal als je kijkt naar de wereldwijde online markt die steeds groter wordt.

Dat is misschien wel de belangrijkste reden dat je wilt dat het gekozen eCommerce-platform het beste bij je bedrijf past. Een optie waarmee je bijvoorbeeld meerdere grote productafbeeldingen kunt weergeven, kan je helpen je algehele conversies te verhogen.

Bovendien kan een gebruiksvriendelijke lay-out het voor je klanten gemakkelijker maken om de juiste producten te vinden en het afrekenproces te voltooien. Zo heeft de Adidas webshop een strakke uitstraling en blader je makkelijk door verschillende productcategorieën.

Je wilt waarschijnlijk een eCommerce-platform waarmee je je winkel kunt aanpassen en een gebruiksvriendelijke ervaring kunt creëren. Bovendien bieden toepassingen die open-sourcesoftware ondersteunen je de mogelijkheid om meer gepersonaliseerde wijzigingen aan te brengen.

Tot slot hebben sommige eCommerce-platforms handige functies, zoals ingebouwde zoekmachineoptimalisatie (SEO) en analyses van bezoekers. Je kunt deze tools gebruiken om je winkel gemakkelijker vindbaar te maken in de zoekmachine en je verkoopstrategie te optimaliseren om je winst te vergroten.

Waarom je liever geen WooCommerce gebruikt?

WooCommerce is een van de meest populaire eCommerce-oplossingen. Het is een open-sourceplatform dat speciaal is gebouwd voor WordPress-websites.

WooCommerce heeft verschillende voordelen, zoals de eenvoudige rapportagetools en de uitstekende mobiele app. Maar er zijn ook redenen waarom je het misschien liever niet gebruikt.

Het is bijvoorbeeld alleen compatibel met WordPress-websites. Je kunt WooCommerce dus niet gebruiken voor websites op op Wix, Squarespace of een ander platform.

Bovendien is WooCommerce niet per se de meest betaalbare optie. Natuurlijk kun je de gratis versie krijgen en geen cent uitgeven. Veel van de thema’s en premium plug-ins hebben flinke prijskaartjes, waardoor de kosten kunnen oplopen als je optimaal gebruik wilt maken van het platform.

Ten slotte is WooCommerce niet het meest gebruiksvriendelijke platform. Je hebt een behoorlijke hoeveelheid WordPress-ervaring nodig om de functies van de software volledig te benutten. Het is dus mogelijk niet geschikt voor beginners of mensen die geen tijd willen besteden aan technische oplossingen.

De beste WooCommerce-alternatieven in 2024

Laten we eens kijken naar vier alternatieven voor WooCommerce. We bespreken ze in willekeurige volgorde.

1. Shopify

Shopify is een van de populairste concurrenten van WooCommerce. Het is een uitgebreid platform waarmee je via het dashboard een online winkel kunt opzetten. Bovendien kun je het integreren met je bestaande website met behulp van de Shopify WordPress eCommerce-plug-in.

Een van de grootste voordelen van Shopify is de aanpasbare en gebruiksvriendelijke interface. Je kunt de drag-and-drop-builder gebruiken om je ideale winkel te ontwerpen. Bovendien heeft het een behulpzame klantenservice en uitgebreide handleidingen die je kunnen helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Bovendien bevat Shopify SEO-vriendelijke functies, zoals de optie om je product-alt-tags en metabeschrijvingen aan te passen. Het biedt ook toegang tot analysetools. Je moet soms een vergoeding betalen om toegang te krijgen tot meer geavanceerde functies.

Voordelen:

 1. Een gebruiksvriendelijke interface
 2. Uitstekende klantenondersteuning
 3. Optie om op te schalen

Nadelen:

 1. Sommige transactiekosten
 2. Vergoeding voor geavanceerde functies

Over het algemeen kan Shopify een geschikte oplossing zijn voor allerlei soorten bedrijven. Er zijn mogelijkheden om verschillende bedrijfsgroottes en verkeersniveaus te ondersteunen, zodat je naar behoefte kunt opschalen. Het goedkoopste maandelijkse abonnement is ongeveer 25 euro, terwijl de duurste bijna 2000 euro kost. Hier kun je gratis starten met Shopify.

2. OpenCart

OpenCart is een gratis eCommerce platform met een gebruiksvriendelijk dashboard. Hoewel het eenvoudig is, kun je toch veel aspecten van je online winkel aanpassen, waaronder het categoriseren van je producten en het toepassen van kortingen en coupons. Je kunt zelfs meerdere winkels vanuit één dashboard runnen.

OpenCart ondersteunt meer dan 36 betaalmethoden. Bovendien kun je terugkerende betalingen instellen voor websites die abonnementen verkopen. De interface ondersteunt ook affiliate marketing management.

Een van de grootste voordelen van OpenCart is het prijskaartje. Het platform is gratis te gebruiken en te downloaden, waardoor het ideaal is als je een beperkt budget hebt. Het kan echter zijn dat je moet betalen als je wilt profiteren van speciale eCommerce-extensies.

Voordelen:

 1. Gratis platform
 2. Eenvoudig dashboard
 3. Meerdere betaalmethoden

Nadelen:

 1. Geen gratis klantenondersteuning

OpenCart kan de beste optie zijn als je enige technische expertise hebt. De open-source software stelt je in staat om de ideale online winkel te creëren. Je kunt OpenCart gratis gebruiken, alleen voor speciale eCommerce-extenties zul je de knip moeten trekken.

3. Magento Commerce

Magento Commerce is een Adobe-product dat wordt aangedreven door de Magento-software. Het is een van de meest geavanceerde e-commerceplatforms, met een schat aan functies om je online winkel te beheren. Het bevat bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijke paginabouwer, productaanbevelingen en tools voor klantsegmentatie.

Magento Commerce is geoptimaliseerd voor verschillende online winkelomgevingen, zoals mobiele apparaten, de Amazon-marktplaats en B2B-verkopen. Als zodanig kun je het gebruiken om aan verschillende klanten op internet te verkopen.

Bovendien is het een schaalbare oplossing. Adobe evalueert je behoeften bij de verkoop van een Magento Commerce-platform. Naarmate je bedrijf groeit, kun je het abonnement uitbreiden en toegang krijgen tot meer eCommerce-tools.

Voordelen:

 1. Geavanceerde functies
 2. Schaalbaarheid voor grote bedrijven
 3. Compatibiliteit met verschillende platforms

Nadelen:

 1. Niet betaalbaar voor kleinere bedrijven

Magento Commerce is voornamelijk geschikt voor grote bedrijven. Het heeft geavanceerde tools en krachtige software om veel verkeer en verschillende winkelconfiguraties aan te kunnen. Een Magento Commerce-pakket vereist een Adobe-licentie en de kosten zijn afhankelijk van de grootte van je bedrijf.

4. BigCommerce

BigCommerce is een van de beste WooCommerce-alternatieven op de markt. Het is ook een van de meest aanpasbare, met meerdere basisthema’s en een ingebouwde editor. Bovendien kun je meerdere productvarianten instellen om je klanten beter door je winkel te laten navigeren.

Met het platform kun je de online winkel optimaliseren voor SEO-doeleinden. Je kunt bijvoorbeeld titeltags en metabeschrijvingen aanpassen. Daarnaast kun je meer geavanceerde instellingen aanpassen, zoals de sitemaps en 301-omleidingen. Als zodanig helpt BigCommerce je winkel hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines.

Verder is BigCommerce een uitstekend platform voor het accepteren van betalingen. Het integreert eenvoudig met meerdere betalingsoplossingen en brengt geen transactiekosten in rekening. Daarom kun je beter concurreren en meer van de winst behouden, maar aan de andere kant kan het platform wel geld kosten.

Voordelen:

 1. Aanpasbare en schaalbare functies
 2. Geen transactiekosten
 3. Uitstekende SEO-functies

Nadelen:

 1. Niet de meest betaalbare keuze

BigCommerce is relatief gebruiksvriendelijk en geschikt voor beginners. Het kan echter nogal prijzig zijn. We vinden het daarom met name geschikt voor grote bedrijven of snelgroeiende bedrijven.

PDe BigCommerce Enterprise prijzen zijn afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Als alternatief kun je kiezen voor de eenvoudigere BigCommerce Essentials pakketten die variëren van 25 euro tot ongeveer 275 euro per maand.

5. Plug&Pay (voor als je enkele producten hebt)

plug and pay betaalmethode

Tot slot raden we Plug&Pay aan. Dit is echter geen complete webshopsoftware, zoals Woocommerce wel is. Plug&Pay regelt alleen de betaalpagina’s en is daarom alleen geschikt als je je bedrijf ook kunt runnen zónder achterliggende webshop-catalogus, dus als je een overzichtelijk, laag aantal producten hebt. Je maakt simpelweg een salespage op je website en je koppelt daar de betaalpagina’s van Plug&Pay aan vast zodra iemand op ‘koop nu’ klikt op de salespage.

Voordelen:

 1. Kant-en-klare templates met alle slimme ‘kooptriggers’ automatisch ingebouwd.
 2. Makkelijk upsells realiseren met kassakoopjes en 1 click upsells.

Nadelen:

 1. Geen webshop-systeem, dus niet geschikt als je een grote en continu veranderende catalogus hebt.

Conclusie

Een hoogwaardig e-commerceplatform is een essentiële investering als je wilt dat je online bedrijf slaagt. Hoewel WooCommerce een van de meest populaire opties is, is het niet geschikt voor alle websites of verkoopstrategieën. We bespraken vier van de beste WooCommerce-alternatieven van dit jaar:

 1. Shopify: dit e-commerceplatform biedt alle tools die je nodig hebt om een ​​online bedrijf te starten, vooral voor kleinere bedrijven.
 2. OpenCart: het is een betaalbare en gebruiksvriendelijke applicatie die geschikt is voor bedrijven met ervaring op het gebied van web ontwikkeling.
 3. Magento Commerce: dit krachtige e-commerceplatform is het meest geschikt voor middelgrote en grote online bedrijven.
 4. BigCommerce: het is een schaalbaar platform dat geschikt is voor grote bedrijven en snelgroeiende bedrijven.

Deze blog is geschreven door Jeroen van Promoboer