Inhoud van deze pagina:

Op zoek naar de beste cursussen voor online adverteren? Je vindt ze hier

Online adverteren is lang zo makkelijk niet als je misschien verwacht. Hoe weet je namelijk dat je precies die mensen bereikt die je wil bereiken om ze over de voordelen van jouw product of service te vertellen? Online adverteren kent veel mogelijkheden: op het internet is het mogelijk heel veel mensen te bereiken, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Met behulp van een cursus leer je op goede wijze online te adverteren.

Onze zoektocht naar de perfecte cursus voor online adverteren

Online adverteren is razend populair. Vandaag de dag hebben bijna alle ondernemers, bedrijven en ZZP’ers ingezien dat het internet misschien wel dé effectiefste manier is om mogelijke klanten te bereiken. Het gevolg is dat de concurrentie op het internet groot is. Het is voor een ondernemer best lastig om uit te blinken. We kennen genoeg ondernemers die vergeefs online adverteren, zonder dat dit tot meer inkomen leidt. Er is een slimme strategie nodig.

Een strategie bepalen

Er is een slimme strategie nodig om een streepje voor te hebben op je concurrenten. Zo dien je bijvoorbeeld de principes van zoekmachines (zoals Google) te begrijpen, voor je hier een advertentie op kunt plaatsen die ook door geïnteresseerden op het internet gevonden zal worden gevonden. Dat is precies wat je tijdens een cursus online adverteren leert. Een cursus volgen kost geld, maar als je wat je leert in de praktijk toepast, zal je er meer voor terugkrijgen.

Onze eigen ervaring met online adverteren

We weten uit eigen ervaring dat er best wat komt kijken bij online adverteren. Als je weet hoe een zoekmachine als Google in elkaar zit, is het veel makkelijker om een advertentie te maken die gevonden zal worden. Dat komt omdat Google met heel eigen algoritmes (een soort formules) werkt. Als je niet weet hoe die formules werken, is het net alsof je een woordenboek in het Chinees leest: dan is het bijna onmogelijk om succesvol resultaten te boeken.

Wat ons over de streep trok

Uiteindelijk hebben we zelf ook maar besloten een cursus voor online adverteren te volgen. Daar leerde we alle basisprincipes, die we meteen in praktijk konden brengen. Het gevolg was dat we gelijk meer bezoekers trokken naar onze website. Ook onze omzet werd er door vergroot.

Alvast onze eerste keuze: dit is de beste cursus voor online adverteren

Hier alvast het snelle antwoord: het IMU Plus lidmaatschap biedt het totaalplaatje voor online adverteren. Je krijgt onder meer toegang tot video’s, blogs en verschillende wekelijkse trainingen. Daarnaast kun je tips en advies uitwisselen met de ruim 150.000 ondernemers die je zijn voorgegaan. Je krijgt toegang tot alle events op de IMU Agenda en wordt up-to-date gehouden aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

Wat maakt ons bekwame reviewers?

Simpel: wij zijn echte enthousiastelingen op het gebied van online adverteren. Niet alleen zijn we enthousiastelingen, we zijn ook zelf actief bezig met adverteren op het internet. We weten uit eigen ervaring wat wel werkt en wat niet. Sinds we zelf een cursus gevolgd hebben om effectief online te adverteren, hebben we de smaak te pakken: graag delen we onze kennis.

Wees altijd kritisch op het een cursus voor online adverteren

Let op: als je ergens een cursus voor online adverteren tegenkomt, hou er rekening mee dat het aanbod zelf een advertentie is – de aanbieder van de cursus brengt zijn of haar eigen kennis van online adverteren in praktijk. Bij adverteren hoort dat je vooral de positieve kanten van een product of dienst laat zien. Dat merk je vooral aan een opsomming van voordelen.

Onze sceptische eerste indruk

Scepsis is nooit misplaatst. Als we een aanbod voor een cursus online adverteren tegenkomen, nemen we de beloftes altijd met een korreltje zout. De aanbieder van de cursus zal zeggen dat zijn of haar cursus de beste is die je online tegen zult komen. Maar als iedere aanbieder dat over de eigen cursus beweert, hoe weet je dan wat waar is? De aanbieders van online cursussen zijn nooit onpartijdig over hun eigen product. Ze willen iets verkopen. Wat beloven de aanbieders van online cursussen meestal? Zijn de beloftes gebakken lucht? Aanbieders van online cursussen zullen je meestal het onderstaande beloven:

 • Na het volgen van de cursus zal je een streepje voor hebben op concurrenten. Is dat wel zo? Hebben je concurrenten niet ook een cursus voor online adverteren gevolgd?
 • Zal je gegarandeerd meer bezoekers naar je website trekken. Maar hoe kunnen ze dat zeker weten? Zoals met elke investering is succes nooit gegarandeerd.
 • Zal je meer omzet genereren. Ook dat is nog maar de vraag: als jouw product of dienst de klant niet bevalt, dan zal het niet verkopen, hoeveel bezoekers je ook krijgt. Adverteren is belangrijk, maar nog belangrijker is dat je kwaliteit aanbiedt.

Onze Criteria voor het kiezen van een cursus voor online adverteren

Wij nemen de uitspraken van adverteerders altijd met een korreltje zout en raden jou aan dat ook te doen. Vaak wordt een beeld geschept dat te mooi is om waar te zijn. als je echt wilt weten welke cursus goed bij je past, moet je de praatjes kunnen negeren. Gebruik deze criteria:

 • Wat zijn de beoordelingen van mensen die de cursus hebben gedaan? Zijn deze positief over wat ze geleerd hebben? En hebben de lessen geleid tot successen in de praktijk?
 • Prijs-kwaliteit: de prijs voor de cursus moet natuurlijk overeenkomen met wat je tijdens de cursus leert. Een cursus die flink geld kost, moet ook wat voor je in petto hebben.
 • Een goede online cursus is bijvoorbeeld thuis te volgen: je kunt studeren wanneer je zelf wil, in het tempo dat jou uitkomt.
 • De ideale cursus is vooral vernieuwend en vertelt je dingen die je nog niet wist.

Zo hebben we de cursussen op de proef gesteld: onze onderzoekdata

Het is niet meer dan logisch dat we uitsluitend cursussen voor online adverteren kunnen aanbevelen die we zelf als onze broekzak kennen. Dat betekent dat we de cursussen zelf doorlopen hebben. We doen onze aanbevelingen op basis van eigen ervaringen. Daarnaast staan we in contact met experts op het gebied van online adverteren, die hun ervaringen deelden.

De volledige top 10

Nummer 1: Online adverteren met IMU Plus

Waarom kiezen voor IMU Plus? Simpel: deze organisatie is al 11 jaar toonaangevend op het gebied van online marketing. Inmiddels heeft IMU Plus ruim 50.000 trouwe volgers achter zich geschaard. Op het eigen platform zijn maar liefst ruim 1400 blogs over online marketing gedeeld. IMU is een afkorting van “Internet Marketing Unie”. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach. Je vindt hier alles over online adverteren.

Wat IMU voor jou betekent

IMU zorgt ervoor dat jij op het internet kunt groeien. De organisatie geeft je het steuntje in de rug dat nodig is  om een succesvol, zelfstandig internetondernemer te worden, onder meer door de beste tips en de laatste trends op het gebied van online marketing te delen.

Voor- en nadelen van IMU Plus lidmaatschap

Wat leer je met IMU Plus lidmaatschap?

 • Inzicht in de nieuwste trends dankzij blogs, video’s, books, trainingen
 • Phoenix Software faciliteert de bezoekers, automatisering en conversie van je website
 • Ruim 150.000 ondernemers zijn je voorgegaan en kunnen praktische tips en advies met je delen
 • Als lid van IMU Plus krijg je toegang tot de IMU Event Agenda
 • Je krijgt toegang tot IMU+ Live sessies: je kunt live aan verschillende uitdagende sessies meedoen
 • Eenmaal in de maand kun je deelnemen aan de IMU expert sessie

Ook krijg je eenmaal in de maand toegang tot de Gast expert sessie en de Website Review Marathon (je krijgt gratis Live advies van IMU experts aan de hand van de link die je instuurt).
Verschillende uitdagende opnames trainingen en challenges.

Twee: de beste optie voor LinkedIn – online adverteren met LinkedIn Learning

LinkedIn Learning helpt je je vaardigheden op LinkedIn te vergroten. Aan de hand van maar liefst 16.000 online cursussen (aangeboden door professionals) kun je je vaardigheden spelenderwijs vergroten. Je leert uitsluitend van deskundigen in de branche die ook nog eens weten hoe ze les moeten geven. Wist je dat je zelf kunt bepalen wanneer je met leren begint?

Voor- en nadelen van adverteren met LinkedIn Learning

Er zijn meer dan genoeg voordelen van LinkedIn Learning:

 • Je krijgt toegang tot ruim 16.000 cursussen

 • Opzeggen kan wanneer je wil, plus de eerste maand van je abonnement is gratis

 • Een certificaat bij het succesvol afronden van een cursus

 • Aanbevolen cursussen speciaal voor jouw situatie

 • Gratis oefenen met quizzen en projectbestanden

 • Cursussen zijn zowel op telefoon als computer te bekijken.

Drie: ideaal voor de starter – Startenalseenpro.nl

Startenalseenpro is een SEO bureau (reclamebureau) met ruime ervaring en een bewezen succesvolle formule. Er worden strategieën opgesteld die gericht zijn op resultaat, onder meer conversie. Een SEO expert moet steeds op de hoogte blijven van de veranderingen in zijn vakgebied en dat vereist 100% toewijding. Op die toewijding kan jij als ondernemer bouwen.

Voordelen van adverteren met Startenalseenpro.nl

Ook Startenalseenpro.nl heeft genoeg voor je in petto:

 • Met dank aan de expert blijft uw campagne steeds op het creëren van Leads gericht

 • Er wordt een complete campagne voor jou op maat gemaakt

 • Als klant word je volledig geïnformeerd

 • De kernactiviteiten van Starten als een Pro liggen zowel landelijk als lokaal: dat houdt in dat je voldoende afzetmogelijkheid hebt voor je diensten of producten.

Vier: het meest persoonlijke advies met AH!cademy

Ahcademy werd opgericht door Jacarrino, van 2000-2009 actief als Retail marketeer bij een landelijke keten. Jaccarino is sinds 2012 succesvol met zijn eigen reclamebureau en zet zijn kennis in de reclamewereld in om anderen te helpen, onder meer in de vorm van LinkedIn en Facebook-trainingen. Ahcademy is een afkorting van Advertising Heroes. De organisatie heeft een simpele missie: van klanten ambassadeurs maken, onder meer aan de hand van de Masterclass.

Voordelen van de masterclass van Ahcademy.nl

De masterclass is speciaal voor iedereen die:

 • Een eigen training wil samenstellen en verkopen

 • Klanten voor online training wil werven

 • Een succesvolle strategie wil bepalen om klanten te winnen op sociale media

 • Campagnes voor op Facebook en LinkedIn wil starten

 • Onder meer webinars wil converteren.

Vijf: ongedwongen online adverteren met Shinebusinessschool.com

Shinebuisinessschool is voor creatievelingen die online willen shinen. De cursus helpt je om in 6 maanden uit te groeien tot een succesvol creatief online ondernemer met winstgevende methodes. Je wordt gestimuleerd je eigen online programma’s te lanceren en voldoende tijd vrij te houden voor familie en vrije tijd. Shine Business School heeft vele voordelen voor de ondernemer.

Voordelen van de SHINE Business School

Wat biedt de Shine Business school?

 • Een community met 24/7 support

 • Een groeiprogramma voor je business van 6 maanden

 • Je leert een succesvolle marketingstrategie en mindset te hanteren

 • De cursus is gericht op persoonlijke groei en gerichte actie

 • Je kunt sessies met experts in online marketing bijwonen.

Zes: online adverteren met Marketing Master House

Marketing Master House haalt per jaar gemiddeld ruim 150 nieuwe klanten binnen. Voor jou als online ondernemer worden 3 verschillende modules aangeboden. De Online Advertentie cursus van Marketing Master House is met name voor dienstverleners geschikt, maar ook voor coaches, consultants, experts, trainers, adviseurs en natuurlijk cursusmakers. Eigenlijk voor iedereen die succesvol van social advertising en social media marketing gebruik wil maken.

Voordelen van adverteren met Marketing Master House

De online marketing cursus is…

 • 24/7 online in te zien

 • Een bron van informatie over Facebook advertenties

 • Tevens een bron van informatie over coaching en persoonlijke training

 • Dé manier om structureel klanten aan te voeren

 • Een geheel van 3 lesmodules die je online en geheel op je eigen tempo volgen kunt

 • Bedoeld om van jou een expert op het gebied van online adverteren te maken.

 • Overzichtelijk ingedeeld en leert je alles over pixel, begrippen, doelgroepen, advertenties en coaching.

Zeven: kleinschalig en live – online adverteren met DGOC Online Marketing

Bij DGOC Online Marketing mag je rekenen op een persoonlijke Live aanpak, in kleine groepen met veel aandacht voor jouw persoonlijke situatie. De lessen worden gegeven door Stefan Katalanc, trainer op het gebied van Google Ads. Naar eigen zeggen is dit de meest uitgebreide Nederlandse training op het gebied van Google Ads. Een kleine groep biedt voordelen.

Wat zijn de voordelen van DGOC?

Met DGOC…

 • Wordt u gestimuleerd op korte termijn online doelen te halen

 • Word je in no-time een specialist op het gebied van Google Ads

 • Leer je de skills te hanteren om meer omzet te genereren

 • Kun je vanuit huis leren en toch je nieuwe kennis delen met een klein groepje van gelijkgestemden

 • Een certificaat van deelname krijgen als je de cursus succesvol afrondt

 • In overleg de startdatum bepalen: de inschrijving is open.

Acht: gericht Instagram en Facebook adverteren met Marketing Kompas

Marketing Kompas helpt je gericht te adverteren op zowel Instagram als Facebook. Je leert je doelgroep te bereiken op deze social media kanalen en succesvol advertenties te plaatsen. Daarnaast leer je hoe je stap voor stap effectief kunt zijn met het opzetten van een gehele advertentiecampagne. Je bereikt je specifieke doelgroep, zonder dat je hier veel tijd mee kwijt bent. Tijdelijk kun je gebruik maken van een korting en de cursus voor slechts 97 euro starten.

Voordelen van adverteren met Marketing Kompas

Wat kan Marketing Kompas voor je betekenen?

 • Je maakt een eenmalige betaling (veilig via iDeal, Bancontact of creditcard), zonder extra kosten

 • Je leert alles over sociale media in zowel Nederland als België

 • Je leert hoe je Facebook aan Instagram kunt koppelen en hoe je een succesvolle bedrijf- en profielpagina kunt maken

 • Je leert hoe je effectief volgers voor je pagina kunt verzamelen

 • Alles over Facebook Pixel, Facebook Advertentiemanager, Facebook Bedrijfsmanager en Creative Hub

Negen: het meest veelzijdige cursusaanbod komt van Udemy

Udemy biedt maar liefst ruim 155.000 online videocursussen aan. Het aanbod cursussen wordt iedere maand uitgebreid. Met behulp van Python leer je je carrièremogelijkheden te vergroten. Pynthon is een super nuttige vaardigheid, die je zowel kunt inzetten als je je bezig houdt met financiën, machine learning of web ontwikkeling. Ook voor datawetenschap kun je het inzetten. De makkelijke syntaxis van Python is er voor zowel Web-, PC- als zakelijke toepassingen.

Voordelen van Udemy

Udemy heeft een hoop voor je in petto:

 • Ruim 155.000 videocursussen

 • Veel van deze cursussen zijn van praktijkexperts afkomstig

 • Je kunt op eigen tempo leren en krijgt je levenslang toegang op zowel desktop als mobiel

 • Onder meer Apple, Netflix en Volkswagen gingen je voor als klanten van Udemy

 • Je vindt bij Udemy cursussen in 75 talen, van meer dan 65.000 instructeurs.

Tien: ongekend veelzijdig studeren met Skillshare

Skillshare levert “Lidmaatschap met Betekenis”. Op Skillshare is een vrijwel ongelimiteerde hoeveel kennis te vinden, aangeboden door experts die hun inzichten met je willen delen. Skillshare is een online leeromgeving speciaal ingericht voor persoonlijke groei voor jong en oud.

Voordelen van Skillshare
Bij Skillshare leer je…

 • Inspiratie op te doen om je passie te ontwikkelen

 • De juiste kennis en technieken om succesvoller te zijn

 • Je kunt de Skillshare app overal gebruiken: thuis of onderweg.

Udemy is een goede optie volgens e-commerceplatforms.com

e-Commerceplatforms is erg te spreken over Udemy. Udemy wordt gezien als één van de beste cursusplatforms voor beginners. Het platform is relatief goedkoop en hoewel het niet heel veel klantondersteuning biedt, is het wel mogelijk om gratis te beginnen. Wat Udemy in ruil vraagt is een aandeel van je inkomsten (redelijk, toch?). Je bent in feite niets kwijt aan het platform, terwijl het platform je wel nieuwe inkomsten oplevert, waar jullie beiden van profiteren.

Jouw vervolgstappen

Dus: je hebt nu een overzicht van de beste cursussen van online adverteren. Met wat geluk zit er een cursus bij die perfect aansluit bij jouw wensen. Je raden je aan die cursus eens nader te verkennen. Vaak kun je een cursus met een gratis proefperiode beginnen. Je hebt de links om je grenzen te verleggen. Je weet wat ze zeggen: wie niet waagt, die wint ook niet.

Cursussen voor online adverteren: conclusies

Er zijn meer dan genoeg online cursussen. Misschien was je voor het lezen van dit artikel wat nerveus en wist je niet precies wat je wilde. Nu heb je een overzicht van de leukste en beste cursussen voor online adverteren en te groeien als bedrijf. Er zijn genoeg online cursussen van hoge kwaliteit op de markt. We wensen je veel plezier in het verkennen van je talenten.