Wat zijn de kosten van JouwWeb en is het volgens ons de moeite waard om het gevraagde bedrag in JouwWeb te investeren zodat je je eigen website of webshop kunt maken en beheren? We vertellen het je in dit artikel. Lees verder…

De prijstabel van JouwWeb

 GratisProBusiness
Eerste 3 maanden000
Na 3 maanden07,50 euro/maand15 euro/maand

Is JouwWeb – en de kosten die het met zich meebrengt – de moeite waard? Wij deelden onze ervaringen eerder in deze review over JouwWeb. Lang verhaal kort: wij vinden dit een erg coulante prijs voor wat we krijgen. Met JouwWeb krijg je heel eenvoudig je eigen website. In een handomdraai is alles geregeld. Het lastige, technische aspect neemt JouwWeb voor zijn rekening, terwijl je je met de leuke, creatieve kant bezig te houden. Het maken van een eigen professionele website was nooit zo eenvoudig.

Inmiddels zijn ruim 61.000 stik tevreden klanten je voorgegaan. O ja, bundel je je kracht met JouwWeb, dan krijg je gedurende het gehele proces gratis ondersteuning bij het bouwen van je website. Je kunt je gratis aanmelden. Het enige dat je hoeft te doen is je naam, je e-mailadres en de gewenste naam van je website in te vullen. Vervolgens is de site zo gemaakt.

Tijd om de website in te vullen

De website opzetten en een naam geven is stap twee. Het echte werk begint natuurlijk pas bij vullen van je website. Heb je al een idee wat je erop wilt zetten? Weet je ook hoe je het erop wil zetten en wat de vormgeving moet zijn? Het invullen begint met het kiezen van een eigen design. Deze kun je vervolgens naar hartenlust aanpassen met behulp van de editor.

Publiceren en delen van de website

Je kunt nu je website met eigen .NL domeinnaam publiceren en hem delen met je netwerk. Tip: gebruik ook sociale media. Kies je voor JouwWeb, dan maak je gebruik van de allerbeste website bouwer, die eenvoudig te gebruiken is. Het is zelfs mogelijk een eigen webshop op te zetten, waarop je iDeal betalingen kunt laten uitvoeren en waar je voorraadbeheer kunt doen.

Is er een gratis abonnement?

JouwWeb hanteert drie verschillende abonnementen, met speciale unieke functies. Optie één is het gratis abonnement. Het is mogelijk een gratis abonnement te starten, waarmee je een domeinnaam, mailbox en gratis hosting krijgt. Ook heb je onbeperkte opslagruimte, dataverkeer, een onbeperkt aantal pagina’s, SSL beveiligde verbinding en persoonlijke ondersteuning.

Betaalde abonnementen

JouwWeb heeft ook twee betaalde abonnementen, genaamd ‘Pro’ en ‘Business’. Met deze betaalde programma’s krijg je een aantal functies en opties die je met het gratis account niet krijgt. Waar het gratis account puur en alleen voor hobbyisten en particulieren is, spreken Pro en Business de professionals aan. Pro wordt het meest gekozen door Nederlandse ondernemers.

Het Pro abonnement

Zoals gezegd is het Pro abonnement het abonnement dat het meest gekozen wordt door de Nederlandse ondernemer. Momenteel krijg je de eerste 3 maanden van het abonnement gratis, waarna je 7,50 euro per maand moet gaan betalen. De voordelen ten opzichte van het gratis abonnement zitten hem vooral in de opslag van data en het gebruik van extra diensten:

  • Je krijgt 1 gratis mailbox.
  • Je kunt een webshop oprichten, je kunt 10 producten online zetten en je betaalt 0% commissie.
  • Je krijgt een reclamevrije en meertalige website.
  • Je krijgt een zoekfunctie, wachtwoord beveiliging, google Analytics en Google Search Console.
  • Etc. De extra’s zijn talloos: kijk snel op de website van JouwWeb.

Of kiest voor het Business abonnement

Ook het Business abonnement krijg je de eerste drie maanden gratis. Daarna betaal je niet 7,50 maar 15,00 euro per maand. Met andere woorden: het Business abonnement is twee keer zo duur als het Pro abonnement. In tegenstelling tot het Pro abonnement krijg je niet 1, maar 2 domeinnamen gratis. Daarnaast ontvang je niet zomaar een mailbox, maar een XL mailbox. Er is een ongelimiteerd aantal producten dat je op je webshop kunt zetten. Dus als je van plan bent een grote webshop op te zetten, heb je beslist het Business abonnement nodig. Een ander, technisch, voordeeltje is dat je videobeelden met Business in HD kwaliteit krijgt.

Is het mogelijk later van pakket te wisselen?

Het is bij JouwWeb mogelijk om op een later tijdstip nog eens van pakket te wisselen. Zo kun je beginnen met een gratis versie en als je de basis principes een beetje in de vingers hebt, overstappen naar een betaald abonnement. Het mooie is dat de bestaande inhoud van de website bewaard zal blijven. Je kunt ook overstappen op een lager pakket, maar hou er in dat geval rekening mee dat er functies uit het oorspronkelijke pakket zullen komen te vervallen.

Hoelang duurt de overeenkomst?

Als je voor een maandelijkse betaling kiest (dit is standaard), dan kun je het abonnement wanneer je wil opzeggen. Hou wel rekening met een opzegtermijn die één maand duurt. Het is ook een optie om per jaar te betallen. In dat geval wordt er ook automatisch per jaar weer verlengd.

Op jouw succes!