Wat is de beste boekhoudsoftware? Hier vind je een overzichtelijke vergelijker zodat je het meest geschikte boekhoudprogramma kunt kiezen. Begin hieronder met boekhoudpakketten vergelijken.

Beste online boekhoudprogramma’s vergelijken

Wat is het beste online boekhoudpakket dat ook nog eens eenvoudig in gebruik is? Vergelijk hieronder de beste pakketten zoals Twinfield, Exact en E-boekhouden.

Wat voor boekhoudprogramma’s vind je in bovenstaande vergelijker?

Deze boekhoudpakketten voor het mkb mogen wat kosten, maar dat betekent dat ze voor bijna ieder type onderneming geschikt zijn.

Deze programma’s zijn bijvoorbeeld geschikt voor een zzp-er, fysieke winkel, webshop, Vof, zzp, bv, vereniging, stichting of een eenmanszaak zoals een schoonheidssalon.

De boekhoudprogramma’s van Rabobank, Snelstar, Tello, ING, Moneybird, Cashr, Reeleezee en Jorrt zijn buiten beschouwing gelaten.

Wat je nog meer moet weten over bovenstaande boekhoudprogramma’s

Goed om te weten:

  • Er zijn weinig goede boekhoudprogramma’s met eenmalige aanschaf. De meeste goede programma’s werken op basis van een abonnement.
  • Deze programma’s hebben vaak ook een app-variant voor je telefoon, zodat je altijd en overal de mogelijkheid hebt om iets in te voeren of in te zien.
  • Ook kun je in de vergelijker via een van de tabbladen zien welke programma’s een facturatiemodule hebben zodat je eenvoudiger facturen kunt maken en beheren. Dit soort facturatiemodules maken het je vaak ook makkelijk om abonnementen te factureren.

Je vindt ook goedkope boekhoudprogramma’s in bovenstaande vergelijker

Niet ieder boekhoudprogramma hoeft meer dan 100 euro per maand te kosten. Je vindt in bovenstaande vergefelijker ook uitstekende software van minder dan 10 euro per maand. Ook vind je programma’s die een jaar lang gratis zijn.

Waarom heb je boekhoudsoftware nodig?

De grootste reden om een boekhoudpakket te nemen, is overzicht: je ziet in één oogopslag hoeveel je per maand hebt verdiend, wat je nog moet ontvangen, hoeveel btw je per kwartaal moet overmaken, etc.

Wil je al die dingen in een offline boekhoudprogramma of handmatig doen, dan ben je daar iedere keer te veel tijd aan kwijt. Bovendien gaat de foutgevoeligheid omlaag dankzij een boekhoudtool.

En hoe zit het met Excel? Daarmee kun je toch ook boekhouden?

Dat klopt. Ook met Excel kun je een boekhoudprogramma ‘nabootsen’. Echter, de ontwikkelaars van boekhoudsoftware hebben de volledige vrijheid om alle functies te programmeren die ze maar willen. Bij Excel ben je beperkt tot de opties die Excel je biedt.

Succes met het vinden van jouw boekhoudprogramma

Dit waren de beste boekhoudtools. Bekijk ze goed en misschien ben je daarnaast nog bezig met het zoeken van reviews en ervaringen over de verschillende pakketten. Succes met het kiezen van jouw administratie-pakket!

Gerelateerd: lees verder...